19/03/15

Vaatteita paperista?

4 50 Kaski_editorial_2014_copyrightPhotographerVernaKovanen10_web_1000x1500.jpg

Voiko paperista tehdä vaatteita? Enpä olisi uskonut, mutta tällä viikolla sähköpostiini kolahti tiedote nousevasta suomalaisesta suunnittelijasta, joka on lähtenyt tutkimaan paperin ulottuvuuksia muodin näkökulmasta. Kauniin ja kokeellisen KASKI – paper couture -malliston vaatteet eivät ehkä kestä kovaa arkikäyttöä, mutta esimerkiksi punaiselle matolle tai joihinkin hienoihin kekkereihin niissä ehkä uskaltaisi astella.

Justus Kantakoski eli Justus K oli ennen saamaani viestiä minulle vielä aivan tuntematon nimi, mutta eipä ole enää. Nuoren suunnittelijan paper couture -mallisto on noteerattu jo maailmallakin ja kutsuttu muun muassa esiteltäväksi Berlin Alternative Fashion Week -tapahtuman Alchemy-muotinäytökseen yhdessä kansainvälisten ja innovatiivisten muotibrändien kanssa. 

Kaski_editorial_2014_copyrightPhotographerVernaKovanen04_web_1000x1500.jpg

Suomalais-ugrilaisesta kansantaiteesta inspiraationsa ammentava ja Suomen Metsäsäätiön tukema KASKI-mallisto on Justuksen lopputyömallisto viime keväältä ja se on valmistettu pääasiassa kotimaisesta paperista. Vaatteiden paperikankaat suunnittelija on valmistanut itse kutomalla ja asut ovat valmistettu sekä viimeistelty ateljeetyönä Riihimäellä Studio Kiemassa.

Lahden muotoiluinstituutista viime keväänä valmistunut Justus K on ehtinyt myös pokata useamman muotialan palkinnon kansainvälisissä kilpailuissa muun muassa Pariisissa ja Lontoossa. Veikkailen, että tästä innovatiivisesta suunnittelijasta kuulemme vielä. Todella kauniita pintoja ja tekstuureja näissä kokeellisissa paperivaatteissa – jään mielenkiinnolla odottamaaan, mitä suunnittelija seuraavaksi keksii. :)

Translation: I never thought that paper could be used as a material for clothing design but clearly I was wrong. Can you believe that all these clothes are made of paper? Upcoming Finnish designer Justus K has been exploring innovative materials in his clothing and his KASKI paper couture collection is made of paper. I only found out about this young designer and his innovative work this week when it was announced that he will be presenting KASKI collection at the Berlin Alternative Fashion Week next week. Great job Justus and I would recommend everyone to remember this name – I’m quite convinced that we will hear about him. :)

Kaski_editorial_2014_copyrightPhotographerVernaKovanen05_web_1000x1500.jpg Kaski_editorial_2014_copyrightPhotographerVernaKovanen06_web_1000x1500.jpg Kaski_editorial_2014_copyrightPhotographerVernaKovanen07_web_1000x1500.jpg Kaski_editorial_2014_copyrightPhotographerVernaKovanen09_web_1000x1500.jpgKaski_editorial_2014_1_copyrightPhotographerVernaKovanen_web_1000x1500.jpgKaski_editorial_2014_copyrightPhotographerVernaKovanen08_web_1000x1500.jpg Kaski_editorial_2014_copyrightPhotographerVernaKovanen11_web_1000x1500.jpg Kaski_editorial_copyrightPhotographerVernaKovanen01_web_1000x1500.jpg

Photography: Verna Kovanen
Hair: Katarina Eskelinen / Qtime
Make-up: Jenni Salonoja
Models: Nina P and Anna Talvi
Shoes: RARA and Justus K

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Oddandimperfect

  Aivan uskomattoman hienoja vaatteita…varsinkin kun miettii mitä on käytetty materiaalina. Voin vain kuvitella, kuinka paljon aikaa ja vaivaa asuihin on käytetty.

 • Vierailija

  Pitääpä kertoa: nuoruudessani sain jostain valkoisen pusakan joka oli tehty paperista, semmoisen lentäjäntakin mallisen , hyvin se kesti kulutusta. Löysin vanhoja dioja kaapin nurkasta ja siellä on kuvaa minusta menossa takki päällä.
  Nämä kuvaamasi vaattet ovat kauniita, olen näkevinäni samaa tuossa materiaalissa kuin takissani, varmasti kestää juhlat jos ei kunnolla irroittele:)

 • Vierailija

  Justus K:n paperihame vilahtaa myös täällä Lumi Accessoriesin videossa: https://vimeo.com/117794172
  Jos paperihame kestää tuollaista metsässä juoksentelua, uskaltaisikohan sillä vaikka kaupungillekin? :D

 • Naniii

  Aivan käsittämättömän upeita vaatteita! Voi kun tuollaista pääsisi sovittelemaan :)

  Tämä on vähän aiheen vierestä, mutta olen jo pitkään halunnut vinkata sinulle eräästä suomalaisesta vaatemerkistä nimeltä Kaino. Tutustumisen arvoinen merkki! Yrityksen vaatteet valmistetaan kotikunnassani, jossa on myös ihana tehtaanmyymälä. Vedän tietenkin kotiinpäin mainostaessani Kainoa ;)

Related posts