19/03/15

Elokuvahelmiä, ennakkonäytöksiä ja muotileffoja taas Helsingissä!

32 89 dior-i.jpg

Yhteistyössä Season Film Festival & Fashion Film Festival

Pupulandian kulttuuriviikko jatkuu, sillä Helsingissä on vain meneillään niin paljon kaikkea mielenkiintoista! Ensi viikolla nimittäin järjestetään jälleen Season Film Festival, jonka yhteydessä nähdään myös muodille omistettu, pienellä tarkkaan valikoidulla ja erityisesti klassikkoelokuviin keskittyvällä ohjelmistolla varustettu Fashion Film Festival Vintage.

Tänä vuonna FFF:n ohjelmistossa nähdään muun muassa ulkomaisia klassikoita kuten Audrey Hepburnin rakastettu My Fair Lady, joka esitetään Bio Rexin suurella valkokankaalla. Elokuvassa maalaistyttö Eliza Dootlittlesta koulitaan oikeanlaisella vaatetuksella ja tapakoulutuksella todellinen lady.

Elokuvanäytöksen alustaa Anna Möttölä kertomalla lyhyesti Audrey Hepburnille tyypillisistä tuhkimotarina-elokuvista sekä mestaripuvustaja Cecil Beatonista, jonka syntymästä tuli vastikään kuluneeksi 110 vuotta. Lisäksi My Fair Ladyn, Cecil Beatonin ja elokuvan upeiden Ascot-hattujen kunniaksi  tanssi- ja hattutaiteilija Elina Lajunen tuo Bio Rexin aulaan näytöspäivänä pop up -hattukaupanm, jossa voi sovitella Lajusen kravateista valmistamia mielikuvituksellisia ja tyylikkäitä hattuja sekä halutessaan tilata niitä oman garderoobiaan kruunaamaan. Mukana on myös kampaaja Karoliina Rajahalme.

fff2.jpg

Fashion Film Festival tuo valkokankaille myös puvustuksestaan aikanaan Oscarilla palkitun 50-luvun nokkelan draamakomedian Eilen syntynyt sekä Yves Saint Laurentin puvustaman ja säkenöivän Catherine Deneuven tädittämän Päiväperhon, jossa hienostorouva viettää kaksoiselämää työskennellen päivisin prostituoituna.

Hiukan uudempaa tuotantoa edustavat FFF:n valikoimassa 80-luvun legendaarinen komedia Working Girl, jossa Melanie Griffith vie yleisön uratarinansa lomassa melkoiselle matkalle kasarimuodin syövereihin. Toinen vintage-sarjan uudempi elokuva on vuonna 1994 valmistunut australialaismenestys Priscilla, aavikon kuningatar. Leffassa drag queenit Mitzi ja Felicia sekä transsukupuolinen Bernadette lähtevät kieruteelle Australian pikkukyliin ja saavat osakseen melkoisen vaihtelevia reaktioita. Orionin lauantain 28.3. näytöstä juhlistetaan dress along -hengessä eli höyhenpuuhkat ja glitterit ovat yleisössä suorastaan toivottuja. 

Kotimaisten elokuvien piiristä nähdään leffafestareilla kolme suomalaisklassikkoa: Juurakon Hulda, Katariina ja Munkkiniemen kreivi sekä Ruma Elsa. Juurakon Huldassa omanarvontuntoinen maalaistyttö Hulda pääsee opintojen kautta elämässä eteenpäin ja hurmaa muodonmuutoksellaan siinä sivussa Tauno Palon esittämän tuomari Soratienkin. Romanttinen Katariina ja Munkkiniemen kreivi puolestaan on suomalaisen epookkielokuvan helmiä ja elokuvan alussa kuullaan tutkija Joanna Weckmanin mielenkiintoinen puheenvuoro elokuvan puvustuksesta sekä puvustaja Bure Litoniuksen urasta. Ruma Elsa puolestaan on ärhäkkä tuhkimotarina poikamaisesta Elsasta, joka kuulee itseään haukuttavan rumaksi ja päättää todistaa viehätysvoimansa näyttävän muodonmuutoksen avulla. 

fff1.jpg

Myös varsinaisen Season Film Festivalin ohjelmistossa esitetään tänä vuonna kaksi muotiin liittyvää elokuvaa: mainetta niittänyt Dior & I sekä kahdesta viime vuonna ilmestyneestä Yves Saint Laurent -filmatisoinnista Suomessa pienemmälle huomiolle jäänyt Saint Laurent. Raf Simonsin hypystä Diorin pääsuunnittelijan saappaisiin kertova dokumenttielokuva onkin nähty jo muutamalla elokuvafestivaalilla entuudestaan, mutta siihen on syynsä, miksi tätä näytetään yhä uudelleen. Jos siis et ole elokuvaa vielä nähnyt, niin suosittelen kovasti! Omat mietteeni leffasta pääsee lukemaan aiemmasta postauksestani täältä.

Yves Saint Laurentin elämästä kertovan elokuvan pääsin puolestaan katsomaan nyt ennakkoon ennen festivaalin alkua ja molemmat YSL-elokuvat nähneenä totean, että vaikka päähenkilö on sama, leffat ovat täysin erilaiset. Saint Laurent on kahdesta taiteellisempi ja haastavampi. Katsokaa itse ja päättäkää, kummasta pidätte enemmän – IMDB:ssä kaksikko on tähdissään varsin tasaväkinen erilaisuudestaan huolimatta.

saint-laurent3.jpeg

Kannattaa ehdottomasti tsekata muotielokuvien ohella myös Season Film Festivalin muu tarjonta. Tutustumisen arvoisilta vaikuttavat ainakin James Brownin elämästä kertova Get On Up, Scarlett Johanssonin tähdittämä mystinen Under the Skin, jonka Guardian valitsi vuoden 2014 parhaaksi elokuvaksi, Jennifer Lawrencen ja Bradley Cooperin väliseen kemiaan nojaava Serena, joka on tarina intohimosta, kunnianhimosta, pettymyksistä ja yhteisöstä 1920-luvun Amerikassa sekä Cannesissa viime keväänä parhaasta käsikirjoituksesta palkittu parhaan ulkomaisen elokuvan Golden Globen saanut (ja monien mielestä samaisen kategorian Oscarinkin ansainnut) venäläisen pikkukaupungin poliittisista kiemuroista kertova Leviathan.

Oman uteliaisuuteni herättivät myös Gia Coppiolan esikoisohjaus Palo Alto, joka on tunnelmaltaan kaunis ja viipyilevä tarina lukioikäisen Aprilin kasvukivuista ja seksuaalisesta heräämisestä, kasvisruokavalion sekä lihantuotannon merkitystä maapallon tulevaisuudelle tutkiva dokumenttielokuva Cowspiracy: The Sustainability Secret, viihdyttävä Bollywood-pätkä Raja Natwarlal, japanilaisanimaatio Kätkijät sekä kepeän romanttinen ranskalaisleffa Gemma Bovery. Koko ohjelmiston aikatauluineen voi kurkata Season Film Festivalin nettisivuilta

Serena.jpg

Saan yhteistyön tiimoilta arpoa lukijoiden kesken muutamat leffaliput Season Film Festivalille sekä Fashion Film Festivalille, joten mikäli ensi viikon leffafestarit kiinnostavat, kannattaa nyt olla tarkkana! :) Osallistuneiden kesken arvotaan 3 kahden hengen lippupakettia Season Film Festivalin näytöksiin, jotka voi tsekata täältä sekä 1 kahden hengen lippupaketti Fashion Film Festivalin näytöksiin, jotka puolestaan voi tarkitaa täältä. Osallistu kisaan näin: kerro kommenttiboksissa, mitkä elokuvafestareiden leffat kiinnostavat sinua eniten ja miksi! Jätä kommenttisi su 22.3.2015 mennessä toimivan sähköpostiosoitteen kera, niin olet mukana kisassa!

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Muoti

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Inkeri83

  Moi! Odotan ehdottomasti näkeväni Under the skin -leffan. Pelkkä juoni jo houkuttelee, mutta Scarlett ja muut näyttelijät nostavat ehdottomasti odotuksia leffan suhteen.

 • abeja

  Eniten kiinnostaa Season film festival ja elokuvista Red Army, Väkivallan vuosi ja Leviathan :)

 • Larulle

  Sen lisäksi että Kätkijät oli aivan maagisen kaunis elokuva joka sai minut kyyneliin, odotan paljon Väkivallan vuotta ja Leviathania. Pienenä gangsterileffat ja länkkärit olivat melkein koko elämäni ja olen viime aikoina taas uudelleen rakastunut näihin genreihin.

  elinalle (at) yahoo.com

 • Season Film Festivaliin on pakko päästä! Eniten odotan juurikin tuota Serenaa. Olen odottanut sitä ikuisuuden, sillä olen kiinnostunut elokuvan juonesta, aikakaudesta ja Jennifer Lawrencen urasta :) Myöskin Under The Skin on nähtävä mielenkiintoiselta vaikuttavan juonen vuoksi.

 • SanniKk

  Etenkin Dior & I ja Leviathan. Dior koska se on jättimäiseksi kasvanut hieno muotitalo ja Leviathan koska Venäjä naapurissamme on ollut viime aikoina melko kummallinen.

 • Tuuli //

  Kiitos näistä menovinkeistä, tämäkin olisi muuten voinut jäädä kokonaan huomaamatta! Haluaisin käydä katsomassa ainakin Dior & I ja Under the Skin -elokuvat. Kumpikin on ollut listalla, mutta en ole vielö ennättänyt niitä näkemään. Dioria ihalen muotitalona ja Under the Skinista olen kuullut paljon kehuja ystäviltäni.

 • Tuyaa

  Kiitos vinkistä, en olisi varmaan tätä festivaalia muuten huomannutkaan! Season Film Festivalin puolelta kiinnostaisivat eritoten Serena ja Under The Skin, molemmat mielenkiintoisten tarinoiden ja hyvien ja kiinnostavien näyttelijöiden takia.

 • Helli

  Fashion Film Festivaleilla kiinnostaa aina ihana My Fair Lady, jota en ole nähnyt pitkään aikaan, Season Film Festivaleilla Serena ja Get on Up.

 • kevätpörriäinen

  Season Film Festival on aiemmin jäänyt väliin, mutta kiinnostaa kovasti! Leviathan on nähtävä – aihe ei voisi olla ajankohtaisempi ja venäläiset elokuvat ne vaan säväyttää. Get On Up vaikuttaa myös mielenkiintoiselta, James Brown ei varmaan perusteluja kaipaa ;-)

 • Toulouse

  Tähän tapahtumaan on kyllä pakko osallistua, voiton kanssa tai ilman, koska elokuvista kiinnostaa suunnilleen kaikki! Dior & I, Saint Laurent ja My Fair Lady alustuksineen kuulostaa ihanalta, Raja Natwarlal, Palo Alto ja Leviathan pitäisi myös päästä katsomaan. Eniten tässä huolestuttaa, miten kaikki saa mahtumaan kalenteriin :)

 • Milou

  Oooh, tahdon tahdon tahdon nähdä My Fair Ladyn elokuvateatterissa! Olisi taianomaista! :) Kiinnostaisi kyllä myös suomalaisklassikot, niitä tuli joskus nyt jo edesmenneen mummini kanssa katseltua paljon; mielelläni katsoisin uudelleen erityisesti mummin ikisuosikin Katariina ja Munkkiniemen kreivi, jonka mummi oli kuulemma nähnyt pelkästään elokuvateatterissakin kolmetoista kertaa <3

 • maarett

  Season Film Festival on minulle ihan uusi tuttavuus, joka näkyy tarjoavan toinen toistaan kiinnostavampia leffoja! Mieluiten menisin katsomaan festarin nimikkoleffat Leviathanin, Palo Alton sekä Under the Skinin.

 • Tia...

  Katsoisin mielelläni kaikki festivaalien elokuvat, mutta ehkä eniten kiinnostaisi My Fair Lady, Under the Skin, Leviathan ja Serena.

 • Haiha

  Katariina ja Munkkiniemen kreivi -elokuvan haluaisin nähdä ehdottomasti! Siitä oli meillä juuri puhetta, ja asun itse asiassa tällä hetkellä Munkkiniemessä, joten mikäpä sopisi paremmin! Toinen, jonka olen jo pitkään halunnut nähdä, on My Fair Lady. Olen nähnyt todella vähän mitään vanhempia elokuvia, vaikka nykyään kohtuu ahkera elokuvissakävijä olenkin.

 • Jessii

  Elokuvista eniten kiinnostavat My fair lady ja Working girl. Molemmat ovat klassikkoelokuvia, mutta kumpaakaan en ole koskaan ihan kokonaan nähnyt. Sieltä täältä vain paloja. Molemmissa kuvataan hyvin sen ajan muoti ja hyvä musiikki.

 • Sunnu

  En ole nähnyt mitään näistä elokuvista vielä, monet kuulostavat hyvältä kyllä!
  Vanhat suomalaiset elokuvat ainakin kiinnostaa :)

 • Immoska

  Catherine Deneuve on ihana, joten Päiväperho kiinnostaa, se onkin vielä näkemättä. Haluaisin nähdä myös ainakin Saint Laurentin, se kuulostaa kiehtovalta.

 • Riina P

  Tuo Season Film Festival kuulostaa kivalta. Kiinnostavilta vaikutti ainakin Under the Skin ja Serena.

 • Qjs

  Voi että, kylläpä nyt hellitään kilpailuilla! Minua kiinnosti esittelemistäsi elokuvista äkkiseltään lähes kaikki – kuitenkin eniten juuri Saint Laurent, sillä näin sen toisen filmatisoinnin ja meinasin saada pienen pakkomielteen herrasta! Olen juuri ollut inspiroivilla muotiluennoilla ja siksi myös Dior & I esim. kiinnostaisi valtavasti! Olin niin harmissani, kun missasin sen viimeksi Docpointissa! En voi käsittää, että myös Päiväperho on näkemättä! Mahtava kisa, voittaisinpa!

 • Lumikukka

  Hei! Tosi kiva arvonta. :) Aivan ihania klassikkoleffoja sekä uudempia tuttavuuksia tiedossa. Toivottavasti ehdin katsomaan mahdollisimman monta niistä. Mukavaa kevään jatkoa sinulle, Jenni!

 • Varpu K

  Leviathanin jo tammikuussa Tromssan leffafestareilla nähneenä en malta odottaa, että pääsen näkemään sen uudestaan. Palo Alto, Priscilla, aavikon kuningatar sekä Dior & I vaikuttavat myös mielenkiintoisilta.

 • aurora25

  Oletko Jenni menossa katsomaan cowspiracy- dokumentin?
  Suosittelen kaikille!
  Rupesin vegaaniksi vuoden alussa, kiitos monien silmiä avaavien dokumenttien.

 • apple

  Oih, mahtavaa! Molemmat festarit kiinnostavat. Season Film Festivalilta erityisesti Under the Skin kokeellisuutensa takia, sekä Palo Alto, koska ohjaajana Coppola, joka ei ole Francis Ford tai Sofia :) Fashion Film Festivalilta taas My Fair Lady ja Päiväperho kiinnostavat, koska niitä en ole aiemmin nähnytkään

 • sitruunAinen

  Tosi houkuttelevat festivaalit! Molemmissa on paljon kiinnostavia elokuvia ja leffamaratoni olisi paikallaan tuona viikonloppuna. Eniten haluaisin nähdä leffat Serena, My Fair Lady ja Under the Skin, mutta valinnanvaraa näyttäisi riittävän.

 • Neiti Kesäheinä

  Rakkaudesta pukuhistoriaan, historiaa harrastavana sekä vaatteita ompelevana (myös draq) kiinnostaisi juuri klassikot My Fair Lady, Priscilla aavikon kuningatar sekä tietysti kuten jo nimenikin viittaa niin Katariina ja Munkkiniemen Kreivi. Viimeinen on tullut katseltua tv:stä useammankin kerran, mutta nähdä se kerran leffateatterissa toisen pukuhistoria friikin kanssa olisi elämys.

 • Suvi Nieminen

  Ehdottomasti My Fair Lady, ihan koska vaan AUDREY on niin ihana<3 Olen pikkutytöstä alkaen rakastanut häntä. Miten joku boi olla niin elegantti ja kaunis! ah!

  suvi_545@hotmail.com

 • VanillaH

  Under the Skin sekä Palo Alto kiinnostaisivat erityisesti :)

 • iv

  Under the skin sai kiinnostumaan mielenkiintoisella konseptillaan. Gemma Boveryn myötä pääsisi pienelle tunnematkalle ranskaan.. Serena vaikuttaa hyvältä näyttelijöiden ja maisemien puolesta.

 • norbert

  Season Film Festivalin ohjelmistosta kiinnostaa erityisesti kehutut Under the Skin ja Leviathan sekä Palo Alto. Serena vaikuttaa myös ihan mielenkiintoiselta, ja toisaalta Saint Laurentkin houkuttelee. Paljon hyviä leffoja siis, valinnan vaikeus iskee, jos/kun ei kaikkiin ennätä! :)

 • mappela

  palo alto juurikin ohjaajan tädin hyvien leffojen takia sekä saint laurent on ehdottomasti nähtävien leffojen listalla. harmi, että moni muukin kiinnostava tuttavuus menee näiden kahden kanssa samaan aikaan.

 • Eiju

  Season Film Festivaalilta Under the Skin ja A Girl Walks Home Alone at Night herättivät mielenkiintoni mystisella kuvauksellaan.

 • Susna

  Menisin katsomaan suomalaiset elokuvat, koska ne kuvastavat aikakausien muotia syrjäisessä pohjolassa. Erityisesti tuo 30-40-lukujen suomalainen elokuvapuvustus olisi ihmeellistä nähtävää. Siinä aikakaudessa oli jotain lumoavaa – kun edes elokuvissa ei oletettavasti koreiltu huippusuunnittelijoilla. Tutuksi ovat useaan kertaan tulleet suurten ulkomaisten muotitalojen vaiheet, siksi nyt keskittyisin kotimaahan.

Related posts