18/03/15

Mekko ja minä – yhteen tarkoitettu

17 103 punainen9.jpg

Ylivoimaisesti elämäni parhaisiin kuuluva kirpparilöytö on vintage-putiikki Frida Marinasta viime syksynä ostamani punainen silkkimekko. Tai oikeastaan mekko on yksi parhaista ja rakkaimmista löydöistäni koskaan, piste. Sillä mistä se löytyi, ei oikeastaan ole merkitystä. Tärkeintä on, että löysimme toisemme – minä nimittäin uskon, että joskus ihmiset ja vaatteet on vain tarkoitettu yhteen. Ja minä toden totta olen tehty tuohon mekkoon ja tuo mekko minun ylleni. Siitä olen varma.

Kukallinen silkkimekkoni on jostain 50-60-lukujen taitteesta peräisin ja sen arvoa lisää silmissäni suunnattomasti, että se on jonkun itse ompelema. Kätten jälki näkyy tarkassa viimeistelyssä ja huolella tehdyissä ompeleissa.

punainen8.jpg

Punaisesta vintagemekosta on tullut luottovaatteeni tilanteisiin, joissa haluan näyttää erityisen sievältä ja kaipaan pientä itsevarmuusbuustia. Olen haastatellut tämä mekko ylläni Jean Paul Gaultieria ja kätellyt Islannin presidenttiä. Toisaalta samainen kukkakuosi on sulostuttanut monia aivan tuikitavallisia, arkisia päiviä. Ehkä tämä mekko tekee niistä tavallisistakin päivistä vähän erityisiä – ja siitä syystä sitä kuuluu minusta käyttää eikä säästellä vain kaapissa Tärkeitä Hetkiä varten.

Näiden samojen helmojen alta ovat vilkkuneet niin paksut mustat sukkahousut kuin paljaat varpaatkin. Joinakin päivinä olen maalannut huuleni kukkakuosia vasten punaisiksi, joinakin tumman luumuisiksi, mutta aika usein olen valinnut punaisen mekkoni rinnalle pinkkiä. Iloisesti kapinoinut kaikkia värisääntöjä vastaan, koska minun mielestäni punaisen ja pinkin liitto näyttää mahtavalta.

punainen17.jpg

Eilen oli yksi niistä aivan tavallisista päivistä, jotka ansaitsivat minusta ripauksen ylimääräistä hohtoa. Niinpä puin ylle punaisen mekkoni ja somistin sen samaiselta ostosreissulta löytyneellä kultaisella vyöllä – kuten yleensäkin, sillä näin kaunis mekko ansaitsee erityisen vyön. Laitoin myös jalkaani ensimmäistä kertaa talven jälkeen kevyet ja sirot pikkukengät ja vedin harteilleni keväisen trenssitakin paksun villakankaisen sijaan. Ehkä eilinen ei sittenkään ollut niin tavallinen päivä, vaan minulle juuri se kevään ensimmäinen. :)

Vesalle jälleen kiitos kauniista kuvista! <3

Translation: I love love love this dress.

punainen16.jpg

Silkkimekko // silk dress vintage, kengät // shoes Filippa K, vyö // belt vintage, sormus // ring vintage

punainen10.jpg punainen18.jpgpunainen1.jpg punainen7.jpg punainen13.jpg punainen15.jpg

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts