17/03/15

Kulmakarvakikkailua eli kuinka meikata täydelliset kulmat

20 75 kulmat11.jpg

Vaikka joskus teininä ehkä asiaa vähän kirosinkin, olen nykyään onnellinen siitä, että minua on syntymässä siunattu tuuheilla ja tummilla kulmilla. Se tekee meikkaamisen aika helpoksi, koska valmiiksi tuuheita ja tummia kulmia ei tarvitse kuin hiukan vahvistaa. Toisaalta tällaiset luonnostaan rehevät kulmat eivät välttämättä edes meikkiä kaipaakaan – joskus riittää, että nyppii vain hajakarvat pois ja siistii kulmat harjaamalla ojennukseen. Joka tapauksessa lähetän nöyrimmät kiitokseni neiti Cara Delevingnelle tämän näyttävän kulmakarvatrendin pinnalla pitämisestä!

Sivuutin todella pitkään kulmat meikkaushommissa tyystin, koska ajattelin, ettei jo entuudestaan komeita kulmia tarvitse sen enempää korostaa. Innostuin kuitenkin reilu vuosi sitten Saaran minulle Trendin kuvauksia varten tekemästä kulmameikistä niin, että ryhdyin varovasti kokeilemaan kulmien ehostusta kotonakin. Ja mitä ilmeisimmin pieni huolittelu on tehnyt terää, koska en ole saanut ikinä niin paljon kehuja kulmistani kuin nyt viime aikoina. Pienelläkin määrällä kulmakynää voi jo tehdä ihmeitä.

kulmat8.jpg

Nyt tuntuu hassulta ajatella, että vietin vuosia tekemättä kulmilleni oikeastaan yhtään mitään nyppimistä kummempaa, sillä tässä reilussa vuodessa kulmakynästä on tullut yksi meikkipussini kulmakiviä (no pun intended, hehee). Jos pitäisi nimetä meikkipohjan ohella meikkipussini tärkeimmät tuotteet, niin ne olisivat poskipuna, ripsentaivutin ja kulmakynä – niillä pääsee jo todella pitkälle.

Saan kulmistani nykyään niin paljon kyselyitä, että kulmakarvapostaus on ollut jo pitkään suunnitteilla. Viimeisen sysäyksen tämän jutun työstämiselle antoi parin viikon takainen Yves Saint Laurentin meikkitilaisuus, jossa YSL:n meikkitaiteilija Janita Salmensuo näytti minulle pienen lisäniksin kulmakarvojen kaunistamiseksi ja sen haluan jakaa ehdottomasti teillekin. Joskus se todellakin voi olla aivan mitättömältä tuntuva juttu, joka antaa meikille sen viimeisen täydellisen silauksen.

kulmat12.jpg

Sattuipa niin hauskasti, että myös Saara on juuri käsitellyt omalla tontillaan kulmakarvajuttuja – sieltä voi tutkia lisävinkkejä. Kulmameikkiin voi käyttää monenlaisia eri tuotteita kuten kulmakynää tai kulmapuutereita. Saaran fokuksessa ovat puuterimaiset kulmavärit ja minä taas tykkään meikata omat kulmani kynällä. Olennaisin juttu kulmien värityksessä on tietysti se oikean sävyn ja itselle mieluisan tuotteen löytäminen.

Sanoisin itse, että luonnollisen näköistä lopputulosta havittelevan kannattaa ennemmin valita astetta liian vaalea kuin astetta liian tumma sävy – tämä toki on viime kädessä makuasia, mutta liian tumma kulmasävy näyttää helposti aika rajulta. Muutamia kulmakyniä kokeilleena olen kuitenkin saanut todeta, että varsinkin vähän vaaleammissa sävyissä on herkästi vähän liian punertava vivahde eli sopivaa sävyä saattaa joutua hiukan etsiskelemään.

kulmat3.jpg

Minä löysin lempparini muutama vuosi sitten Yves Rocherin Couleurs Nature -sarjasta, jonka sävy 02 Cendré on kuin tehty meikäläisen väritykselle. Sain kynän alun perin testiin blogin kautta, mutta olen sittemmin ostanut sen yhä uudelleen. Tuote on nimittäin täydellisen värinen, pysyvä, hyvin levittyvä ja kaiken huipuksi vielä edullinenkin. Tässä sarjassa on olemassa myös vielä vaaleampi sävy, mutta sitä en ole omiin kulmiini testannut. Tämä Cendré-sävy on kuitenkin sellainen täydellinen neutraali harmaanruskea, joka ei taita ollenkaan punaiseen.

Jos kulmia ei ole tottunut meikkaamaan, voi alkuun kulmakynän käyttö vähän arastuttaa – ainakin minua jännitti jo ennestään vahvojen kulmien korostus niin, etten pitkään aikaan uskaltanut kunnolla edes käyttää väriä, vaan hipsuttelin vain kynää ujosti sinne tänne. Nykyään homma sujuu jo huomattavasti päämäärätietoisemmin. Omien kulmieni muoto on luonnostaan aika hyvä ja selkeä, joten minun tarvitsee vain nyppiä muutamat hajakarvat kulmien ulkonurkista sekä silmien välistä ja sen jälkeen voi ryhtyä värittämään ja tasoittelemaan.

kulmat2.jpg

Yllä lähtötilanne eli kulmat ihan luonnontilassa ilman meikkiä ja väriaineita. Vaikka kulmat ovat luonnostaan tummat ja niissä ei ole kamalasti koloja tai muita epätasaisuuksia, pienellä määrällä kulmakynää saa tehtyä ilmeestä huomattavasti huolitellumman. 

kulmat4.jpg

Olen joskus lukenut neuvon, että aloita alhaalta ja häivytä ylöspäin ja sitä olen yleensä noudattanutkin. Väritän kulmaa kynällä kevyesti kulmakarvan omaa linjaa mukaillen sisänurkasta ulkonurkkaan päin. Ideana on lähinnä vahvistaa kulmien omaa muotoa, syventää väriä ja tehdä kulmista entistä tuuheamman näköiset. Käyn kynällä läpi koko kulman muodon niin, että väritän vähän tarpeen mukaan – ne kohdat, joissa sävyä ja karvaa on omasta takaa, saavat vähemmän väriä kynästä ja ne kohdat, joihin kaivataan enemmän vahvistusta, käsitellään perusteellisemmin. Yleensä eniten vahvistusta kaipaavat nimenomaan kulmakarvan ”häntäpää” sekä tuo sisänurkka tasaisesti kautta linjan.

kulmat5.jpg

YSL-meikkitaiteilija Janita Salmensuo vinkkasi minulle pari viikkoa sitten, että kulmien meikkaamisessa kannattaa levittää reilusti väriä myös tuohon sisänurkan yläosaan ja piirtää kynällä kulman muotoa selvästi suoremmaksi. Omat kulmani ovat tuosta sisänurkan ylärajasta aika kaarevat ja suoristamalla linjaa hiukan kynän avulla, syntyy huomattavasti kauniimpi muoto. Se näkyy toivon mukaan hiukan näistä kahdesta kuvasta, joissa vasemmalla puolella kulma on jo meikattu ja oikealla se on vielä luonnontilassa. Rohkeasti siis väriä myös kulman yläreunaan suorana linjana – se tekee heti kulmasta huomattavasti skarpimman näköisen.

kulmat6.jpg kulmat7.jpg

Käsittelen lopuksi vielä kulmat tuolla kynän toisessa päässä olevalla harjalla, jota voi oikeastaan käyttää kahteen tarkoitukseen: harjaamaan kulmat ojennukseen ja suoriksi sekä kulmavärin häivyttämiseen. Jos kynää lipsahtaa hiukan väärään kohtaan tai liikaa, sitä saa hyvin häivytettyä harjan avulla. Harjalla saa myös häivytettyä selkeän kynänjäljen luonnollisemman näköiseksi ja tasaiseksi. Alla vielä kuva valmiista lopputuloksesta.

kulmat9.jpg

Ehkä koko homma pitäisi havainnollistaa ihan videomuodossa, sillä jostain syystä tämän selostaminen tuntui tekstinä vähän hankalalta, mutta toivottavasti tästä oli jollekulle iloa ja apua. Ainakin näistä ennen ja jälkeen -kuvista näkee hyvin eron, miten pienikin määrä kulmakynää tekee heti ilmeestä siistimmän ja skarpimman näköisen. Mitään muuta eroa alla näkyvien kuvien meikissä ei siis ole kuin nuo kulmat, mutta eikö näytäkin siltä kuin alemmassa kuvassa olisi tapahtunut yllättävän suurikin ero? Ymmärrättekö nyt, miksi kulmakynä on nykyään yksi meikkipussini lempparituotteista. ;)

Onko teillä muilla hyviä kulmakarvaniksejä hihassa? Entä mitäs tykkäätte tästä minun luonnollisesta kulmakarvameikistäni?

Translation: It’s all about brows! Thank you Cara Delevingne for making the natural-looking full brows stay in the trends. ;)

kulmat1.jpg

Ennen VS. jälkeen

kulmat10.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus

20 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Voi miten kauniita kuvia! Etenkin tuo viimeinen on ihana! Tuli ihan ikävä sua. :)

 • Jenniii

  Voi ihana Nina! <3 Nyt hei pian treffejä kehiin, niin ei tarvitse ikävöidä. ;)

 • MarikaJohannaP

  Kiitti vinkeistä :)! Täytyykin illalla testata, itse tykkään kanssa käyttää kyniä enemmän, tosin kesällä turvaudun monesti kulmageeliin. 

 • Minä vain

  Hmm… Aloin itsekin miettiä tämän ostamista, koska mullakin on luonnostaan tuuheat ja tummat kulmakarvat.

 • SuviAnni

  Lumenen värillinen kulmageeli on must! Nimim. täälläkin yksi tumma- ja tuuheakulmainen, mutta laiska arkisin kulmia sen kummemmin meikkaamaan. Geelistä tulee kivasti pikkuisen lisäsävyä ja karvat pysyy siistissä linjassa koko päivän. Laiskan kulmameikkaajan tärkein väline :D! Sitä taitaa olla saatavilla värittömänäkin, jos on kovin vaaleakulmainen.

 • Vierailija

  Ennen ja jälkeen- kuvista näkee kyllä selkeästi eron, mutta teepäs tosiaan video tuosta kynän käytöstä, ainakin mulle sen käyttö on ihan hepreaa.

  Mullakin on luonnostaan tuuheat ja oikeastaan ihan mustat kulmat joista oikeasti kiusattiin yläasteella ja jo ala-asteella eräs tyttö sanoi, että mulla on ihan miehen kulmakarvat… No tätä taustaa vasten ei kai ole ihme, että aloin nypityttää karvoja kosmetologilla ja välillä nypin niitä itsekin (liikaakin). Se on tietysti aikuisena harmittanut. Tuuheathan mun kulmat on edelleen, mutta koska karva on niin paksua ja tummaa, niin kulmien alaosassa kasvavat ”yli linjan” menevät karvat erottuvat selvästi. Oonkin miettinyt, että voisin sinne alaosaan lisätä mieluummin kulmakynää kuin nyppiä hajakarvat. Ostinkin yhden Lumenen kulmakynän, mutta en saanut sillä luonnollista tulosta aikaan…

 • Vapaapudotuksessa

  Ompa hyvännäköinen väri. Olen itse niin vaalea ja yrittänyt etsiä sopivan kylmää sävyä kulmiin mutta melkein kaikki sävyt taittuvat punaiseen. Tuo voisi olla kokeilun arvoinen. :)

 • veeku

  heippa
  mitä meikkivoidetta sulla on näissä kuvissa?? naamasi heskuu! :)

 • Jenniii

  Meikkivoiteena on näissä kuvissa tämän hetken lempparini eli Lancômen Teint Miracle, jota olenkin ehtinyt hehkuttaa muun muassa täällä: http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/kaunis-meikkipohja-ja-luottotuotteet

  Meikkipohjaan olen käyttänyt tismalleen noita kaikkia samoja tuotteita kuin tuossa aiemmassa postauksessakin, paitsi Glo Mineralsin poskipunan olen tässä meikissä korvannut Maybellinen Dream Touch Blush voidemaisella poskipunalla, joka on muuten ihan huippu. :)

 • NooraF

  Itselläni on aika vaaleat kulmakarvat. Joskus teininä minulla oli tapana meikata ne juurikin tuollaisella vaalealla harmaaseen taittavalla kynällä (täydellinen sävy oli Rimmelin kynässä). Sitten kyllästyin lookiin enkä ole vuosiin omistanut mitään kulmavärejä. Aina välillä mietin, että pitäisiköhän kokeilla, mutta en ole viitsinyt. Nyt kun katson sinun kuviasi, pidän enemmän meikkaamattomista kulmista, sillä ne näyttävät ”tasapainoisemmilta” kasvojen muuhun väritykseen nähden. Mutta hyvältä toki näytät molemmissa kuvissa. Nämä vaan ovat makuasioita :)

 • Jenniii

  Vaihtelu virkistää ehdottomasti ja varsinkin, jos omat kulmat ovat vaaleat, on varmasti kiva välillä olla ihan luonnollisessa lookissa. Itselleni tämä kulmien meikkaaminen tosiaan on aika uusi juttu, joten ainakaan vielä en ole kyllästynyt. ;) Ja juuri tällä hetkellä olen jotenkin ihastunut tähän tummien kulmien ja vaaleiden hiusten väliseen kontrastiin. Mutta kuten sanottua, makuasioitahan nämä! :)

 • MarikaJohannaP

  Kokeilin tätä vinkkiä tämän aamun meikissä ja on kyllä parhaita vinkkejä aikoihin! Pieni muutos mutta vaikuttaa paljon. 

 • Jenniii

  Jee! Aivan mahtavaa kuulla, että vinkki toimi myös sinulle ja sait selostuksestani jotain tolkkua. :)

 • Jenniii

  Jostain ihmeen syystä tuo kulmageeli on minulla jäänyt ihan paitsioon, koska en kai vain ole kokenut, että kulmat sinänsä hapsottaisivat mitenkään kamalan paljon, mutta ehkä sitäkin pitäisi testata!

 • Jenniii

  Voin suositella! Pelkkien kuvien perusteella ei tietenkään voi olla varma, mikä itselle on se sopiva sävy, mutta uskon, että tämä kyseinen kynä sopisi varmasti vähän tummemmillekin kulmille, sillä kuten sanottua: parempi vaikka vähän liian vaalea kuin liian tumma kulmaväri. :)

 • Jenniii

  Mietin tässä juuri, että voipa hyvin olla, että minäkin olen saattanut saada tuon Lumenen värillisen kulmageelin testattavaksi. Pitää siis kaivella kätköjä ja tutkia! Jotenkin noiden kulmageelien testailu on omalla osallani jäänyt ihan paitsioon, kun tykästyin niin tähän kynään, mutta painetaanpa tämä nyt mieleen. :)

 • Jenniii

  Pitää harkita tuon videon tekoa – siitä varmasti kävisi ilmi tuo kynän levitys vielä selkeämmin. :)

  Ja äh, onpa sinulle lauottu typeriä kommentteja. Tuo kulmakynän käyttö apuna kulmien takaisin kasvattelussa voisi olla tosi hyvä kikka! 

 • Jenniii

  Kiitos! :) Tämä kynä voi olla vaaleille kulmille liian tumma, mutta jos pääset kokeilemaan liikkeeseen sävyjä, niin testaapa sitä kaikkein vaaleinta väriä! Tai miksipä ei vaaleisiinkin kulmiin voisi kokeilla tätä tummempaa, jos itse ei vierasta ihan uudenlaista ilmettä kasvoilla. :)

 • Vapaapudotuksessa

  Kiitos vinkistä! :)

 • sup

  Omat kulmakarvani ovat mallia kymmenen vaaleaa haiventa puolellaan joten tähän asti kulmakynät mitä olen yrittänyt värittävät ainoastaan ihoni joten olen jättänyt kulmani rauhaan. Kuukausi sitten löysin cittarin meikkiosastolta samanlaisen systeemin kuin ripsiväri mutta kulmakarvoille tarkoitettu ja kulmakarvani eivät ole enää entisensä!!! Lopputulos on luonnollinen ja aivan törkeän helppoa käyttää. Sillä kaltaiseni meikki-rookie saa kulmat näkyviin ja väri piirtää esiin myös ne näkymättömät hajakarvat joten nyppiminenkin helpottui :)

Related posts