16/03/15

Viikon ajatus: millaista mieltä ruokit?

11 52 viikon-ajatus-cherokee.jpg

Jaan tänään viikon ajatuksena poikkeuksellisesti pienen tarinan, jonka bongasin eilen Facebookissa ystäväni seinältä. Moni teistä on tämän vanhan intiaanitarinan saattanut joskus jo lukeakin, mutta itse törmäsin tähän ensikertaa vasta eilen. Cherokee-intiaanien kertomukseen tiivistyy täydellisesti se elämänfilosofia, johon itsekin uskon – ja siksi haluan jakaa tämän myös teille.

Eräänä iltana vanhus opetti lapsenlapselleen taistelusta, jota ihmiset käyvät käy sisimmässään. Hän kertoi ihmisen sisällä taistelevista kahdesta ”sudesta”.

”Toinen on Paha. Se on kiukku, kateus, mustasukkaisuus, mielipaha, katumus, ahneus, ylimielisyys, itsesääli, syyllisyys, inho, paheksunta,  katkeruus, alemmuudentunne, valehtelu, ylimielisyys, teeskentely, ylemmyydentunne ja ego.”

”Toinen on Hyvä. Se on ilo, rauha, toivo, tyyneys, nöyryys, lempeys, hyväntahtoisuus, empatia, anteliaisuus, totuus, myötätunto ja usko.”

Lapsenlapsi ajatteli asiaa hetken ja kysyi sitten isoisältään:

“Kumpi susi voittaa?”

Vanhus vastasi yksinkertaisesti:

“Se, jota ruokit.”

Translation: Some of you may have seen it already, but I spotted this old Cherokee Indian story for the first time on Facebook last night and really related to it. It just perfectly verbalizes my philosophy in life and that is why I want to share it with you guys, too. :)

One evening an old Cherokee Indian told his grandson about a battle that goes on inside people. He said, ‘My son, the battle is between two ‘wolves’ inside us all.One is Evil. It is anger, envy, jealousy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego.

The other is good. It is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion and faith.’

The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: ‘Which wolf wins?’

The old Cherokee simply replied, ‘The one you feed.’

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • iidami

  Exactly what I needed this morning. 

  Kiitos!

 • Vierailija

  Kiitos, tätät juuri olen viime aikoina tarvinut

 • KatjaV

  Moi,
  ja tämä osuu kyllä joka kerta ytimeen :) Kiitos!
  t. KAtja

 • maijuemilia

  Totta! Tai ainakin siinä on puolet totuudesta. Lopun määrittele se, kumpaa ympäristö, kuten muut ihmiset, ruokkivat. Uskon, että molemmat vaikuttavat yhtä lailla, omat kokemukset ja muiden toiminta.

 • Lipsi

  Näinhän se on. Kummankin puolen tunteita tarvitaan, mutta negatiivisia ei pidä turhaan ruokkia. Pitäisi myös uskaltaa päästää irti ihmisistä, paikoista ja tilanteista jos ne ruokkii negatiivista. Se on mun mielestä vaikeinta ja joihinkin asioihin ei edes pysty vaikuttamaan.

  Toisaalta jos positiivisia tunteita on vahvistanut ja se susi on iso, ei se pienistä takapakeista niin paljon hätkähdä.

 • outonen

  Paha susi on voitolla tällä hetkellä.. valitettavasti :( Olen yleensä positiivinen, mutta nyt kun parisuhde on kriisissä, on vaikea ruokkia hyvää sutta.

 • Jenniii

  Voimia kriisin keskelle ja telepaattisia aaltoja hyvän suden ja parempien aikojen puolesta! <3

 • avockado000099

  Sulla on tosi ihania kuvia ja sun blogi on muutenki ihan mahtava!!!

 • idis

  Voi kiitos, miten voimaannuttava tarinanpätkä synkkyyden keskellä. Tuli ihan tarpeeseen. Kuulisin mielelläni vielä lisää omasta elämänfilosofiastasi ja miten ”jaksat” ja kykenet ajatella niin positiivisesti kenties vaikeinakin aikoina.

 • Hyvän ja pahan loputon taistelu. Uskoisin, että matsi on melko tasavertainen. Välillä toinen saa enemmän ruokaa kuin toinen. Toivoisi tietenkin, että hyvä susi saisi useammin enemmän ruokaa.

Related posts