16/03/15

Viikon ajatus: millaista mieltä ruokit?

11 27 viikon-ajatus-cherokee.jpg

Jaan tänään viikon ajatuksena poikkeuksellisesti pienen tarinan, jonka bongasin eilen Facebookissa ystäväni seinältä. Moni teistä on tämän vanhan intiaanitarinan saattanut joskus jo lukeakin, mutta itse törmäsin tähän ensikertaa vasta eilen. Cherokee-intiaanien kertomukseen tiivistyy täydellisesti se elämänfilosofia, johon itsekin uskon – ja siksi haluan jakaa tämän myös teille.

Eräänä iltana vanhus opetti lapsenlapselleen taistelusta, jota ihmiset käyvät käy sisimmässään. Hän kertoi ihmisen sisällä taistelevista kahdesta “sudesta”.

“Toinen on Paha. Se on kiukku, kateus, mustasukkaisuus, mielipaha, katumus, ahneus, ylimielisyys, itsesääli, syyllisyys, inho, paheksunta,  katkeruus, alemmuudentunne, valehtelu, ylimielisyys, teeskentely, ylemmyydentunne ja ego.”

“Toinen on Hyvä. Se on ilo, rauha, toivo, tyyneys, nöyryys, lempeys, hyväntahtoisuus, empatia, anteliaisuus, totuus, myötätunto ja usko.”

Lapsenlapsi ajatteli asiaa hetken ja kysyi sitten isoisältään:

“Kumpi susi voittaa?”

Vanhus vastasi yksinkertaisesti:

“Se, jota ruokit.”

Translation: Some of you may have seen it already, but I spotted this old Cherokee Indian story for the first time on Facebook last night and really related to it. It just perfectly verbalizes my philosophy in life and that is why I want to share it with you guys, too. :)

One evening an old Cherokee Indian told his grandson about a battle that goes on inside people. He said, ‘My son, the battle is between two ‘wolves’ inside us all.One is Evil. It is anger, envy, jealousy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego.

The other is good. It is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion and faith.’

The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: ‘Which wolf wins?’

The old Cherokee simply replied, ‘The one you feed.’

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts