14/03/15

Myrskyn silmässä

10 63 myrsky1.jpg

Heräsin tänä aamuna siihen, kun tuuli ujelsi ikkunoiden välistä. Ja ujeltaa se yhä. Luonto on tämän reissun aikana näyttänyt mahtejaan ja paikalliset ovat ihmetelleet vuodenaikaan nähden poikkeuksellisia sääoloja: runsasta lumipeitettä, piiskaavaa räntä- ja vesisadetta sekä hurjana myrskyävää tuulta. Normaalisti tähän aikaan vuodesta kuulemma Reykjavikissakin näkyy jo kevät.

Harmittelin jo lentokenttäbussissa, etten hoksannut ottaa sateenvarjoa mukaan, mutta vieruskaverini valisti sateenvarjon olevan täällä Reykjavikin tuulissa aivan turha kapine. Paikalliset eivät kuulemma oikeastaan käytä sateenvarjoja, koska ne rikkoutuvat tuulenpuuskista kuitenkin. Sää ei tosiaankaan ole ihan ollut puolellamme reissun suhteen, mutta sellaistahan se on. Joskus sataa, joskus paistaa.  

Säätiedotteissa on lupailtu tälle päivälle kaikkea mahdollista vimmaisesta myrskytuulesta hurrikaaniin – paikallisten meteorologien tuulivaroituskartassa paukkuivat lukemat niin, että luvatulle puhurille jouduttiin keksimään kokonaan uusi värikoodi. Saa siis nähdä, pääsemmekö tänään hotellilta mihinkään ainakaan vähään aikaan. Hotellihuoneeni ikkunan alla on lammikko vettä – rankkasade ja myrskytuuli vähät välittävät ikkunan tiivisteistä.

myrsky2.jpg

Myrskyisä tuuli alkoi puhkua eilen Blue Lagoon -visiittimme jälkimainingeissa (itse reissusta lisää myöhemmin) ja paluumatka laguunilta takaisin Reykjavikiin oli aika hurjaa menoa, kun bussin saattoi tuntea hytkyvän ulkona piiskaavan tuulen voimasta.  Olin totisesti onnellinen, että olin sillä hetkellä turvallisesti sisällä autossa.

Olimme suunnitelleet täksi aamuksi muutaman ulkomaisen toimittajan kanssa retkeä Black Sandsille, jonka rantahiekka on siis nimensä mukaisesti pikimustaa. Komeat maisemat jäävät nyt harmi kyllä näkemättä, sillä visiittiä ei tässä myrskysäässä voida toteuttaa. Yhteyshenkilömme antoi meille ohjeeksi olla poistumatta hotellilta toistaiseksi. Myös kaikki lennot Reykjavikista tältä päivältä on peruttu tai siirretty myöhemmäksi iltaan. Pitää toivoa, että tuuli rauhoittuu iltapäivää kohden. 

Ainoat housuni kastuivat eilen illalla aivan litimäriksi kaatosateessa, mutta onneksi ne ovat ehtineet yön aikana kuivua. Minulla siis oli mukana toinenkin housupari, mutta farkkuni repesivät eilen iloisesti haaroista loikatessani astetta riehakkaammin taksiin. :D Jos ei olisi naurattanut niin paljon, olisi ehkä itkettänyt, koska sinne menivät taas yhdet lempparifarkut. Taputtelin haaverin sattuessa kuitenkin huojentuneena itseäni päälaelle, sillä olin alun perin ajatellut lähteä reissuun minimalistisesti yksillä pöksyillä. Tästä eteenpäin en ikinä lähde minnekään ilman varahousuja.

Toinen neuvoni: älä istu sateen kastelemissa nahkahousuissa alas: kostea nahka venyy ja meikäläisen ihanissa nahkahousuissa on nyt tympeät polvipussit. Ei ole ollut siis housuissa ja säässä mitattuna maailman onnistunein reissu, mutta onneksi muuten on ollut mahtavaa!

myrsky3.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • HAMI

  karmeita housutapauksia :’–(

  haluan islantiin. ensin pitää neuloa kymmenen paksua villapaitaa.

 • Emsssuli

  No voi, ei ehkä ihan oo mennyt kaikki asiat nappiin matkan aikana! Vähän jopa nauratti sattumustesi puolesta. Toivottavasti olet kuitenkin ehtinyt myös nauttia matkasta ja Islannista. Ehkä loppu loma onnistuu paremmin.

 • Kaikkia Pohjoismaita yhdistää kyllä se seikka, että sää vaikuttaa todella paljon matkakokemukseen. Ja meillä näitä oikukkaita sääolosuhteita riittää! Itse unelmoin kovasti Reykjavikistä, joten olet todellakin onnekas kun olet päässyt sinne, säästä huolimatta. Tärkeintä on, että pysyt turvassa. Voit odotellessa tutustua vaikka paikallisiin sisätiloihin (ravintoloihin/museoihin). Onko sinulle jo tarjottu hai-kalaa tai valasta?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • mmilka

  Suosittelisin kyllä jättämään valaanlihan maistelun ohjelmistosta. Kyseessähän ei suinkaan ole paikallinen traditio, vaan lähinnä turisteille järjestetty hupi.
  Kannattaa mieluummin käyttää aikansa ja rahansa valaiden katseluun, parempi vaihtoehto tukea Islantilaista taloutta ja oppia arvostamaan kyseisiä eläimiä. Lisätietoa mm täällä http://www.ifaw.org/united-states/our-work/whales/meet-us-don%E2%80%99t-eat-us-campaign-take-whale-meat-menu-tourists
  Mahdollisimman antoisaa loppureissua Jennille!

 • Jenniii

  Ei onneksi tarjottu enkä olisi syönyt edes siinä tapauksessa, että olisi tarjottu. Valassafari sen sijaan olisi ollut varmasti kiehtova kokemus, mutta tällä reissulla siihen ei riittänyt aika. Islanti teki kuitenkin sellaisen vaikutuksen, että tahdon sinne vielä joskus uudelleen – ehkä sillä kertaa pääsen näkemään valaitakin. :)

 • Jenniii

  Joo, sää ei tosiaan ollut ihan parhaasta päästä, mutta onneksi ei mennyt myrskyn takia koko reissu hotellihuoneessa kököttäessä! :) Ja jäi kyllä sellainen kipinä, että pitää päästä paremmalla ajalla vielä uudelleenkin. Suosittelen lämmöllä kyllä Islantia matkakohteena – aivan ainutlaatuinen paikka.

 • Jenniii

  No ei mennyt joo. :D Mutta ei se ole reissu eikä mikään, jolla eivät housut repeä. :D Naurattaa kyllä nyt jo itseäkin. Harmi, että lempihousut ovat nyt entiset, mutta onneksi on mieli täynnä uusia ihania muistoja ja kameran muistikortti reissukuvia.

 • Jenniii

  No sanos muuta! Housuissa mitattuna ei-niin-onnistunut reissu, mutta muuten aivan huippumatka. Onneksi! :)

 • Iiiris

  Missä hotellissa yövyit Reykjavikissa? :) Ja ravintolavinkitkin kelpaisi, itsellä varmaan kesällä tiedossa matkaa Islantiin päin:D

 • Jenniii

  Meille pressimatkalaisille oli buukattu Icelandairin oma Natura-hotelli, joka ei ole ihan keskustassa, mutta ei siis kaukana kuitenkaan. Ei ollut mikään maita mullistavan ihmeellinen elämys, mutta ihan ajoi asiansa. :) Myös ravintolat jäivät tällä reissulla tutkimatta, kun ruokailut oli pääasiassa järjestetty vähän lennossa. Mutta jos lukijoiden joukossa on joku, jolla on hyviä hotelli- ja ravintolavinkkejä jaossa, niin pankaahan vinkkaillen!

Related posts