9/03/15

Vivaldia twistillä

9 59 max-richter-vivaldi.jpg

Vaikka tämä viikko alkoi musiikkijutulla, niin jotenkin se teema on nyt niin pinnassa, että tälle päivälle on vuorossa vielä toinenkin musiikkiaiheinen postaus. Olen viime aikoina pitkästä aikaa kuunnellut paljon klassista musiikkia ja kaikenlaista klassisen musiikin puolelta ammentavaa taidemusiikkia. Tuntuu tavallaan luontevalta hakeutua klassisen musiikin äärelle aina aika ajoin, koska minulla on omaa vahvaa taustaa klassisen musiikin parissa: soitin viulua lapsena ja nuorena kahdeksan vuoden ajan, jostan 4-5 vuotta orkesterissa. Meillä on myös kotona kuunneltu paljon klassista musiikkia. Vaikka monet klassisen musiikin teokset ovat minulle rakkaita ja tuttuja, on elämässä vierähtänyt pitkiäkin toveja, jolloin klassisen musiikin kuunteluun on tullut taukoa

Tänään levylautasella on soinut Vivaldia – hiukan modernisoituna versiona vain. Ja minulle tämä ”uudelleen sävelletty” Vivaldi uppoaa paikoin jopa vielä alkuperäistäkin paremmin. Säveltäjä Max Richter kutsuu musiikkityyliään ”post-klassiseksi” ja yhdistelee siis klassiseen musiikkiin elektro- ja rock-sävyjä alkuperäisteoksia kunnioittaen. Vaikka ajatus saattaa alkuun kuulostaa aika kamalaltakin, suosittelen antamaan mahdollisuuden. Richter julkaisi levynsä Recomposed by Max Richter: Vivaldi – Four Seasons vuonna 2012 ja etenkin sovitus Keväästä on aivan huikaisevan hieno (heti ensimmäisenä tuossa videolla, jolta löytyy siis koko 4 Vuodenaikaa -sarja). Suosittelen – aivan maagisen kaunista!

Translation: I have long relationship with classical music – sometimes warmer, sometimes cooler but right now it’s smoking hot. I played the violin for 8 years in my youth, 4-5 years of it in an orchestra. Lately I’ve been listening to classical music a lot and through new artists and composers I have managed to get a whole new excitement towards it. Today I have been playing Vivaldi (only on Spotify though, not on my violin). But the interesting twist is that I found this recomposed version of Four Seasons by composer Max Richter (published in 2012). He combines electronic and rock influences to classical music by creating his own music style that he calls ”post-classical”. It might sound strange or like a bad idea, but I convince you to try. Especially Vivaldi’s Spring with Richter’s touch is totally magical – so beautiful!

Tags: , ,

Categorised in: Kulttuuri, Musiikki

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sape

  Hei kiitos! Vivaldi ja varsinkin Vuodenajat on olleet jotain niin väsynyttä jo vuosia, mutta tämä toi kyllä just sitä twistiä. Periaatteessa en suurena klassisen musiikin ystävänä nyt ihan kamalasti tykkää ajatuksena klassikoihin kajoamisesta, mutta Vuodenajat liian kulutettuna kaipasikin jo ravistelua. Ja onhan esim. Piano Gyusilla jotain hienoja versioita klassisista, esim. Beethovenin viidennestä sinfoniasta.

 • lumihiutaleinen

  Voi, mä niin tykkään tästä sun blogin poikkitaiteellisesta otteesta. :) Kiitos kivasta musiikkilöydöstä taas!

 • Kiitos vinkistä :) Oli itselleni aivan uusi tuttavuus, ja löytyi samalla monta uutta suosikkia. Sopi ihan täydellisesti tämän maanantain tunnelmiin.

 • Opiskelija

  Hei ja kiitos ihanasta blogistasi!

  Teen tutkimusta blogien lukijoiden mielipiteistä liittyen blogeissa julkaistuihin tuote-esittelyihin. Olisin erittäin kiitollinen jos viitsisitte vastata kyselyyni, se vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset ovat anonyymejä!

  Kiitos!

  https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html

 • Outis

  Huh, meni ihan kylmänväreet, kun aloin kuunnella tätä. Hyvällä tavalla siis :)

 • Maiski

  Kuuntelin tätä tosi paljon viime kesänä ja oon kyllä jatkossakin sitä mieltä, että ovan Vivaldini uudelleensovitettuina :)

 • Maiski

  Niin tai siis uudelleensävellettynähän minun piti kirjoittaa, haha :)

 • Hanna Maria

  No on kyllä oikein keväinen aloitus :) Kaunista!

 • minttumari

  Kiitos tästä, mahtava linkki! Neljä vuodenaikaa saa todella aivan uuden elämän.

Related posts