9/03/15

Elämysmatkalle ja festareille Tallinnaan maaliskuussa?

6 68 TMW_portrait.jpg

Yhteistyössä Tallinn Music Week

Tämä alkukevät on meikäläisen kalenterissa melkoista hulinaa: on luvassa monenlaista pikkureissua, projektia ja ohjelmaa. Yksi lähiviikkojen odotetuimmista ohjelmanumeroista on viikonloppureissu Tallinnaan ystävän kanssa, jota en ole nähnyt kahteen vuoteen. Elämä on heittänyt meidät eri puolille Suomea, joten treffaamme nykyään harvakseltaan, mutta teemme usein silloin jotakin vähän erityistä. :)

Paljon onkin ehtinyt tapahtua sitten viime näkemän – viime kerralla ystäväni oli viimeisillään raskaana ja nyt hän on jo palannut äitiyslomalta takaisin työelämään ja naperollakin on ikää jo 1,5 vuotta. Meidän viikonloppureissumme taitaakin olla ystävälleni ensimmäinen kunnon matka ilman pienokaista. Reissun ohjelmassa on siis tyttöjen juttuja, hyvää ruokaa, hemmottelua, rentoa olemista ja voipa olla, että tällä kertaa mummo ja mamma tsemppaavat itsensä jonnekin iltarientoihinkin – sattui nimittäin niin osuvasti, että Tallinnassa käy juuri tuona meidän reissumme ajankohtana melkoinen vilske…

Olimme suunnitelleet reissuamme varmaan jo viime kesästä lähtien ja lopulta matkan ajankohdaksi oli saatu päätettyä maaliskuun viimeinen viikonloppu. Kuinka ollakaan, jokin aika sitten selvisi, että juuri tuona nimenomaisena viikonloppuna juhlitaan Tallinn Music Weekiä, joka kokoaa yhteen paikallisia ja kansainvälisiäkin kiinnostavia nousevia artisteja, joista moni vielä odottaa suurempaa breikkaamistaan. Kun minua pyydettiin blogin kautta mukaan tapahtumaan, tuumin, että mikäs sen parempaa kuin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: minä kun olin tosiaan menossa Tallinnaan valmiiksi jo muutenkin.

Ystävälläni ja minulla on hyvin samanlainen musiikkimaku, joten reissu saa nyt lisämaustetta musiikillisista festarielämyksistä. Ja me mummoilijat hyvän syyn raahautua hotellihuoneen mukavasta sängystä tutustumaan myös Tallinnan yöelämään. ;) Tapahtumassa esiintyy yhteensä 200 nousevaa artistia ja keikkapaikat on ripoteltu ympäri kaupunkia: perinteisten klubien ja konserttipaikkojen lisäksi nähdään myös pop up -keikkoja esimerkiksi gallerioissa ja kirjakaupoissa.

Festivaalin genrevalikoimasta löytyy kaikkea mahdollista elektrosta folkiin ja vaihtoehtoisesta hiphopista taidepoppiin – osa artisteista on jo tunnetumpia ja osa vielä aivan tuntemattomia suuremmille yleisöille. Esiintyjien joukosta mainittakoon ainakin mainio brittikokoonpano All We Are, ruotsalaispoppari Jennie Abrahamson, venäläinen eri musiikkityylejä yhdistelevä 1/2 Orchestra, israelilainen folk-duo Lola Marsh, uneliaan omintakeisella soundilla varustettu virolainen Leikki sekä jazzia ja elektrosoundeja yhdistelevä virolaiskaksikko Tronden. Suurin osa artisteista on minulle entuudestaan tuntemattomia (kuten varmaan suurelle osalle muustakin festariyleisöstä), mutta olen aloittanut ahkeran kuuntelun, jotta löytäisin jo ennakkoon ne helmet, joita ehdottomasti pitää päästä muutaman viikon päästä kuulemaan livenä. :)

Tallinn Music Week tuo maaliskuun viimeisellä viikolla kaupunkiin paljon muutakin mukavaa kuin liudan kiinnostavia artisteja, sillä tapahtuman yhteydessä järjestetään myös TMW Tastes -ruokafestivaali, jonka tiimoilta Tallinnan parhaat ravintolat ja kahvilat tarjoavat erikoismenuja sekä alennuksia festaripassilla. Festivaalin aikaan luvassa on myös TMW Arts -taidepläjäys, joka kokoaa gallerioihin virolaisen nykytaiteen merkkiteoksia sekä nuorten taiteilijoiden ja kansainvälisten tähtien töitä. Ja onpa Tallin Music Weekin kylkeen liitetty myös hyvälle oluelle omistettu pienpanimofestivaali, joka puolestaan esittelee Pohjoismaiden ja Baltian pienpanimo-oluiden helmiä. Samalla festivaalipassilla saa siis aikamoisen kulttuuri-, musiikki- ja makuelämyksen, jos vain jaksaa kierrellä!

Jos siis tiedossa on sattumalta viikonloppumatka Tallinnaan juuri tuolle samaiselle maaliskuun viimeiselle viikonlopulle, niin kannattaa ihan ehdottomasti tsekata myös festareiden ohjelma ja tarjonta. Ja kylläpä tällaisen kiinnostavan kaupunkifestivaalin takia voisi jo lähteä matkalle myös ihan varta vasten, jos teemat kiinnostavat. :) Festivaalipassi kustantaa tällä hetkellä Tiketissä alle 50 euroa, jos se hankkii viimeistään su 15.3.2015. Sen jälkeenkin lippuja saa yhä, mutta hinta nousee hiukan. Onko joku muu siellä ruudun toisella puolen aikeissa tulla Tallinn Music Weekille?

Kokosin tähän yhteyteen muutamia omia lemppareita pienen ennakkokuuntelun pohjalta – testatkaa ja ihastukaa! :) Tsekatkaa myös Soundcloudin puolelta nämä pari virolaisartistia, joilla ei valitettavasti ole Youtubessa vielä videoita. Jos esiintyjälistalta löytyy teille tuttuja artisteja, joita ehdottomasti suosittelette, niin huikatkaa ihmeessä kommenttiboksin puolella. 

Translation: Tallinn is the place to be on the last week of March! Check out the wonderful Tallinn Music Week program. :)

Tags: , , , , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Matkat, Musiikki

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Maiski

  Tulossa ollaan! Oli niin kiva tapahtuma viime vuonnakin ja suosittelen lämpimästi kyllä kaikille, jotka vielä empivät lähtöään – festarin ilmapiiri jotakin ainutlaatuista. Vaikka osa ajasta meneekin itsellä työkuvioiden parissa, niin silti varmasti löytyy runsaasti aikaa tsekkailla uusia bändejä. Niin ja kiinnostavaa on tosiaan myös tuo festarin leejeneminen ruuan, muun taiteen ja oluiden pariin.

 • Jenniii

  Mahtavaa! :) Minulle tämä onkin ensimmäinen kerta Tallinn Music Weekillä, mutta odotan jo innolla. Jos törmätään, niin tule ihmeessä nykimään hihasta. :) Ja jos tulee mieleen jotain ehdottomia festivaalitärppejä, niin saa jakaa!

 • Kyllä vain! Voin suositella TMW:tä todella lämpimästi, sillä olin siellä itse viimekin vuonna. Kalenterikarju-blogiin tulossa myös ennakkonostoa ja jälkipuintia varsinkin musiikki- ja seminaaripuolesta :)

 • Jenniii

  Ou jes! Mahtavaa kuulla näitä hehkutuksia – omakin festarikuume senkun kasvaa. :) Pitääkin seurailla myös sinun kirjoituksiasi aiheesta. Seminaariosuus taitaa itseltä jäädä tällä kertaa vähemmälle huomiolle, mutta tulen sitten tsekkailemaan parhaat palat teikäläisen tontilta. ;)

 • Haha! Kiva kuulla :) Ensimmäinen ennakkonosto on nyt julki. Siinä esittelen TOP5 kiinnostavimmat eestiläiset bändit ja sen voi halutessaan tarkastaa täältä: http://bit.ly/1MxqA99. Nauti oikein paljon TMW:stä ja ehkä törmäillään! :)

 • Maiski

  Hei kivaa! Tuntuu, että olet tässä vaiheessa ihan toisten suositusten varassa, kun en ole ehtinyt tutustua ohjelmaan tarpeeksi – täytyykin tsekata tää linkki :)

Related posts