5/03/15

Meikkivinkki: kuulas ja kaunis iho + pysyvä meikki

22 59 oljy4.jpg

Saan tosi paljon kyselyitä arkimeikistäni ja tosi moni tuntuu kaipaavan nimenomaan sellaista kuulasta hehkua kasvoilleen. Esittelin viime viikolla arkimeikkiäni Maybellinen tuotteilla video-muodossa ja siitä saakin hyvän käsityksen siitä, millaisista tuotteista perusmeikkini koostuu. Merkit saattavat fiiliksen ja hetken mukaan vaihdella, mutta meikkipohjan tuotearsenaali on kutakuinkin tuo: meikkivoide, peitevoide/valokynä, aurinkopuuteri ja poskipuna. Jos kaipaat tarkempia havaintokuvia ja täsmällisempää selostusta meikkipohjani perusjutuista, sitä puolestaan on saatavilla tässä viime syksynä tehdyssä jutussa.

Noiden perustuotteiden lisäksi lisään toisinaan kasvojen T-alueelle pienen tupsauksen irtopuuteria, jotta meikki pysyisi paremmin paikoillaan päivän riennoissa. Omilla kasvoilla riskipaikkoja ovat silmänaluset ja nenänpielet, joista meikki uhkaa päivän mittaan karkailla, sekä otsa ja tuo poskipäiden ja nenän väliin jäävä alue, jotka nykyään jossain vaiheessa päivää saattavat alkaa kiiltää vähän liikaakin. Pyrin lähtökohtaisesti välttelemään puuteria  ja täysmattaista lopputulosta mahdollisimman paljon, koska iho vain näyttää kauniimmalta ja hehkuvammalta, kun siinä on himpun verran luonnollista kiiltoa.

Itselleni suurin kynnys ja pulma puuterin vähentämisessä on ollut juuri se, että miten meikin saisi pysymään paikoillaan puuteroimatta koko nassua. Ja miten vastaavasti kasvoilla saisi säilytettyä sen kauniin hehkun ja pienen luonnollisen kiillon oikeissa paikoissa, vaikka puuteria joutuisikin välillä hiukan käyttämään. Usein käytänkin puuteria vain täsmäiskuina vain niihin kohtiin, joissa sitä tarvitaan: silmien alle ja nenänpieliin vipalla pyörivin liikkein painellen sekä fiiliksen mukaan sudilla kevyesti tupsutellen T-alueelle.

oljy1.jpg

Jos kuitenkin meikin pitäisi kestää koko päivä, saatan käyttää vippaa myös T-alueella – ja tällöin taas ihosta tulee helposti liian mattaisen näköinen. Esimerkiksi Lumenen hohde-aurinkopuuterilla ja poskipunalla (varsinkin voidemaisella) saa iholle hiukan ekstrahehkua, mutta keksin jokin aika sitten aika hyvän kikan, jolla voi lisätä kasvoille ripauksen hohdetta ja luonnollisen näköistä kiiltoa ilman, että tarvitsee välttämättä luopua kokonaan puuterista. Vastaus on ehkä hiukan yllättäen öljy. Olen itse muutaman kerran nimittäin tehnyt niin, että kun meikki on jo valmis, hieron sormiin aivan pienenpienen pisaran kasvoöljyä ja taputtelen sormenpäillä kevyesti poskipäitä juuri siitä korkeimmalta kohdalta, jolle hehkua kaipaan – ja se toimii! :)

Periaatteessa öljy voi oikeastaan olla mitä tahansa oliiviöljystä johonkin kosmetiikkamerkin kasvoöljyyn. Ole kuitenkin tarkkana määrän kanssa, sillä sitä todellakin tarvitaan aivan minimaalisen pieni pisara. Ylimääräisen öljyn voit hieroa muualle ihoon tai pyyhkiä paperiin. Hiero siis ensin öljy sormiin niin, että ne ovat melkein kuivat ja sitten taputtele sormenpäillä kevyesti haluamiasi kohtia kasvoilla. Älä hiero kasvoja, koska hierova liike ja öljy yhdessä saavat meikin lähtemään liikkeelle. Varsinkin valokuvia varten tämä kikka on ihan loistava, mutta olen joskus käyttänyt tätä ihan tosielämän tilanteissakin.

Keksin kikan Trendin kuvauksissa, sillä muotikuvauksissa usein suositaan sopivasti kiiltävää ihoa – se vain näyttää kuvissa kauniimmalta ja heijastaa valoa nätimmin kuin täysin mattainen pinta. Tästä syystä kuvausmeikeissä ei yleensä koskaan käytetä puuteria lainkaan ja se mikä kuvissa näyttää kauniin hehkuvalta, voi livenä näyttää vain rasvaiselta. Moni kuvausmeikki ei siis sellaisenaan toimisi oikeasti arjessa, vaikka kuvissa näyttääkin hyvältä. Öljyä kuvauksissa käytetään yleensä vain korostamaan tiettyjä kehon kohtia kuten olkapäitä, solisluita ja käsivarsia – kasvoille sitä kai harvemmin läträtään, ellei haeta todellista wetlookia. Kotikonstina tuo pikkuriikkinen häivähdys öljyä toimii kuitenkin aika kivasti myös kasvoilla, jos puuterista ei halua täysin luopua.

oljy2.jpg oljy3.jpg

Tykkään itse tosi luonnollisesta lopputuloksesta ja fiilis on sitä parempi, mitä vähemmän tököttejä naamassa on yhtäaikaa ja helpoin tapa antaa ihon hehkua on tietysti jättää vain puuteri pois. Jos kuitenkin a) naama kiiltelee puuteroimattomana vääristä kohdista, b) iho on niin kuiva, ettei luonnollista hehkua käytännössä synny ilman puuteriakaan ja/tai c) meikki meinaa karata kasvoilta ennen aikojaan ilman puuteria, tämä niksi on näppärä kompromissi, jolla saa sekä mahdollisimman kestävän että kuulaan lopputuloksen. :)

Kuvissa näkyvä tuote on saatu blogin kautta.

Translation: Makeup always looks better with a hint of natural shine and glow. Personally I have found it difficult to maintain the natural glow and to get a long-lasting result that might require a puff of powder. The easiest way to get the beautiful glow is just to skip the powder but at least my skin tends to shine a little too much as the day goes by, and lose the makeup from the problematic parts like under the eyes and around the nose. It is always a possibility just to apply a little powder only to those exact spots but sometimes when you know that you have a long day ahead, it feels more secure to puff a little more all around.

I recently came up with an idea how to get the beautiful glow in the right spots of the face without losing the powder. The solution is a tiniest drop of oil – basically any oil from olive oil to some fancy cosmetic oil will do. After your makeup is ready, just rub a very miminal amount of oil on your fingertips as long as they’re almost completely dry and then tap the fingertips on the highest spot of your cheekbones to add a little glow. This works especially well in photographs but I’ve used the same idea also in my everyday life. A perfect compromise for getting both the glow and the long-lasting result. :)

oljy5.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus

22 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Täytyy ehdottomasti testata tämä öljykikka. Itsekin välttelen liiallista mattaisuutta ja varsinkin puuterin käyttöä. Pintakuiva naamataulu kun näyttää puuteroinnin jälkeen superryppyiseltä :D

  http://www.peaceandstyle.fi

 • janinarii

  Hei! Onko tuo Lumenen hohdeaurinkopuuteri palannut valikoimiin? Syksyllä vanhan hajotessa koitsin etsiä uutta -tuloksetta, Sokoksen myyjän mukaan nuo olivat vain kesätuotteita, eikä hän osannut sanoa, tulevatko nuo uudestaan myyntiin ensi kesää varten. Itsekin vaaleaihoisena olen kokenut kyseisen aurinkopuuterin parhaaksi kokeilemakseni, ja toivon, että voisin pian palata siihen!

 • emmery

  Näytät ihanalta tuossa huulipunan sävyssä! Saanko udella mikä puna on kyseessä? Kauniin syvä mutta keväinen väri!

 • Kiitos vinkistä, menee kokeiluun heti huomenna! :)

 • Joonas

  Mä aina kiinnitän koko naaman meikin ohuella irtopuuterilla, mielestäni se saa meikkivoiteen näyttämään luonnollisemmalta, kun ei ole sellaista muovista kiiltoa ja ihohuokoset häivyttyy.

  Kannattaa suihkuttaa kosteuttavaa kasvosuihketta puuterin päälle. Se vie kaiken puuterisuuden nököisyyden pois kasvoilta, mutta laadukas shiseidon ohut puuteri ei kyllä muutenkaan näytä liian mattaiselta tai kuivalta. Jos naama on kuivan näköinen on puuteri liian paksu tai huonolaatuinen.

 • Jenniii

  Hei ihan loistavaa, että vinkkasit tuosta kasvosuihkeesta, koska minun oli tarkoitus mainita siitäkin tekstissä, mutta unohtui matkasta! :) Väittäisin silti, että se miltä naama näyttää puuteroituna, ei välttämättä ole ihan noin yksiselitteistä. Paljonhan kiinni on itse puuterin lisäksi myös meikkivoiteesta ja ihotyypistä. Tosin onhan noissa irtopuutereissakin eroja – pitänee testata tuo mainitsemasi Shiseidon puuteri.

 • Jenniii

  Huulipuna on Yves Rocherin loistavaa Grand Rouge -sarjaa ja sävy on 24 Violine Lumineux. Samaan sarjaan kuuluu monta muutakin herkullista luumusävyä – suosittelen tsekkaamaan! :) Parhaiten sävyt näkee kuitenkin livenä esim. Helsingin Forumin myymälässä. Olen nimittäin huomannut, että ne verkkokaupan pikkukuvat eivät useinkaan anna kovin realistista kuvaa sävyistä.

 • Jenniii

  Kerro sitten, miten toimi! :)

 • Jenniii

  Tämä on siitä kyllä näppärä kikka, että sen pienen hohteen saa juuri siihen kohtaan kuin haluaa – yleensä kun nassu kiiltelee juuri vääristä kohdista. :D

 • Jenniii

  Kääk! En tiennytkään, että kyseessä on kausituote! Toivon todella, että tämä palaa kauppojen hyllyille ensi kesäksi, koska kyseessä on myös minun ehdoton lempparini aurinkopuutereista. Pitääkin tiedustella Lumenen suunnalta asiaa!

 • Neelia

  Moikka Jenni!

  Pariin kertaan olen kommentoinut blogissasi ihonhoitoon liittyviä asioita. Täällä pillerit siis jätetty 5 kk sitten ja jouduin kuin jouduinkin lopulta turvautumaan antibiootteihin. :( Iho meni siis niin huonoon kuntoon, että teki mieli vaan aamuisin itkeä peiliin katsoessa. Antibiootteja saa käyttää siihen asti, kunnes raskaustesti näyttää plussaa. Pelkään aivan älyttömästi sitä, mitä sitten tapahtuu, kun jätän antibiootit pois. Tälläkin hetkellä näppylöitä on lähes joka päivä ja iho rasvoittuu todella nopeasti. Mitään vahvempia lääkkeitä en saa raskaustoiveiden takia. Olenkin nyt aivan hukassa ihonhoidon ja meikkien kanssa, sillä aiemmin käyttämäni lempparituotteet eivät vaan toimi enää. Jouduin vaihtamaan mattaisempaan meikkivoiteeseen ja lisäksi peitevoidetta ja puuteria tulee käytettyä joka päivä, että saan ihan näyttämään suht hyvältä. Yritän silti pitää meikin melko luonnollisena, mutta ilman puuteria en vaan voi lähteä enää ovesta ulos. :( Kyllä ketuttaa. Lisään vähän hehkua poskipäille Lancomen hohdepuuterilla, mutta muutoin mennään tällä hetkellä aika mattaisella nassulla. Toivottavasti tämä tilanne on vain väliaikaista!

 • EmiliaMaria

  Puuteripaperi on kiva tuohon keskellä päivää (liian) kiiltävään nassuun. Eli paperilla ylimääräinen rasva pois ja sitten tarvittaessa vielä ihan ministi puuteria päälle.

 • Kaunotar! En voi olla kommentoimatta, että onpa ihana hehku sussa, luonnollinen ja hempeä, samalla raikas. Hyviä vinkkejä myös :)

 • Heleää

  Moi Jenni! Oletko kokeillut Estelle&Thildin uutta sävyttävää voidetta? Joliessa katselin niitä, ja juttelin myyjän kanssa että vaalein sävy on tosi vaalea ja tummempi liian tumma. Kiinnostaisi tietää sopisiko vaalea sinulle, kun mainitsit aiemmin että otat lähes aina vaaleimman sävyn meikkivoiteista. Olisi kiva kuulla käyttökokemuksiasi kyseisestä voiteesta! :)

 • Lou

  Laitat kyllä nätisti nykyisin ihon! Pitäisi itsekin opetella käyttämään vähemmän puuteria. Ihoni kuitenkin usein vähän hilseilee, jolloin meikkipuuteri levittyy paremmin kuin nestemäinen + se ei heikennä aurinkovoidetta niin paljon kuin meikkivoiteen taputtelu. Käytätkö mitään UV-suojaa?

 • Jenniii

  Moikka Neelia! Onpa tosi kurjaa kuulla, että sinulla tuo ihon tilanne ei ole yhtään helpottanut. :( Alan itse vähitellen olla toiveikas, että selvisin näin vähällä – usein kai ne pahimmat iho-ongelmat puhkeavat puolen vuoden sisään pillereiden lopettamisesta, jos ovat puhjetakseen. 

  Osaisinpa auttaa sinua parempien vinkkien kera! Mutta lohdutuksen sanaksi, että kyllä tuo tilanne ihan varmasti lopulta helpottaa jossain vaiheessa – viimeistään, kun tulet raskaaksi tai imetät. Sinun kannattaisi muuten kokeilla jotain ruokavaliokikkoja, jos kerran et raskaushaaveiden takia voi saada kunnon lääkkeitä tuohon. Olen kuullut monelta, että jättämällä viljoja ja maitotuotteita pois ruokavaliosta, ovat iho-ongelmatkin vähitellen helpottaneet. Ystäväni pääsi aknesta eroon nimenomaan ruokavalion muutoksilla, joten ehkä se on jotakin, mitä voisit ainakin kokeilla. Ja älyttömästi tsemppiä ihopulmien kanssa kamppailuun! <3

 • Jenniii

  Ooo, vanha kunnon puuteripaperi! Olin ihan tyystin unohtanut koko keksinnön! Pitääkin taas käydä joku päivä Bodyshopista hakemassa. :)

 • Jenniii

  Voi kiitos Anjuskainen! :)

 • Jenniii

  Moikka! Tuota voidetta en olekaan vielä testaillut, joten nyt en äkkiseltään osaa tuosta sävystä sanoa. Noita kahta sävyä sekoittamalla voisi ehkä löytyä sinullekin sopiva, mutta onhan se tietysti tylsää, jos pitää ostaa kaksi purkkia sen takia! Minäpä kysäisen PR-toimistosta, voisiko tuota saada kokeiluun. :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Minä olen ihan ollut siinä luulossa, että nimenomaan nestemäinen meikkivoide levittyy kuivalle iholle kuivaa meikkipuuteria paremmin? En ole myöskään koskaan kuullut, että meikkivoide heikentäisi aurinkovoiteen tehoa. Onko tosiaan näin? Jos sinulla on aiheesta enemmän tietoa, niin jaa ihmeessä! Itse olen nimittäin aina ajatellut enemmänkin niin päin, että meikki nimenomaan suojaa ihoa UV-säteiltä, koska eihän sitä yleensä meikkikerroksen läpi oikeastaan rusketukaan. Eli minun logiikkani mukaan meikki oikeastaan parantaa aurinkosuojaa ennemmin kuin heikentää sitä – vähän samaan tapaan kuin ihon peittäminen vaatteillakin suojaa sitä auringolta.

  Itse en nyt talvella ole käyttänyt erillistä aurinkosuojaa iholla (sen lisäksi siis, joka on päivävoiteessa), koska eipä tuolla ulkona aurinkokaan ole juuri paistanut. Olen itse jotenkin luottanut näissä jutuissa sellaiseen aika rauhalliseen mentaliteettiin ja maalaisjärkeen. Aurinkoa ei ole minusta syytä pelätä, koska sillä on myös paljon hyviä vaikutuksia – D-vitamiini ja tietty määrä ”valohoitoa” usein jopa parantaa ihon kuntoa.

  Jos on erityisen palamisherkkä tai on esimerkiksi perinnöllistä taipumusta melanoomaan (en tosin tiedä, onko melanooma ollenkaan perinnöllinen syöpä), kannattaa ilman muuta olla ekstravarovainen ja huolellinen aurinkosuojan kanssa, mutta suurin riski lienee kuitenkin palaminen. Itse en siis ainakaan näillä Suomen leveysasteilla ota ihan kamalaa stressiä asiasta. Kesällä vähemmissä vaatteissa liikuskellessa suojaan ihon aurinkovoiteella, mutta etenkään nyt talviaikaan en kyllä käytä erillistä aurinkovoidetta, ellen ole jossain aivan erityisen aurinkoisessa ja kirkkaassa paikassa pitkiä aikoja. 

 • Tämä vinkki tuli todella tarpeeseen ja menee pikimmiten testaukseen! Kiitos!

 • Lou

  Useimmat nestemäiset tarttuvat kuiviin kohtiin ja sitten niitä pitää rapsutella ja laitella kauan. Meikkipuutereissakin on eroa, mutta minulla ne yleensä asettuvat paremmin ja suihkaisen vielä vettä/kasvosuihketta päälle. Kuitenkin iho jää tietty puuterisemmaksi eikä näytä noin kuulaalta. :/

  Käytän itse välillä A-vitamiinipitoista voidetta, joten olen vähän extravarovainen suojautumisen kanssa – mulla on myös joku finniarpi muuttunut pysyvästi ruskeaksi luullakseni valon vaikutuksesta, enkä halua enempää sellaisia. En tiedä onko asiasta tutkimuksia, mutta olen muualtakin lukenut sen heikentävän suojaa, jos paljon buffailee ihoa tai ihan vaikka taputtelee rasvaa kasvoilta paperiin. Riippuu kyllä siitäkin, onko fysikaalinen vai kemiallinen suoja käytössä, onko se vettä ja rasvaa hylkivä ja niin edelleen. Toki meikki myös suojaa ihoa saasteilta ja onhan monessa meikkivoiteessa itsessäänkin UV-suoja (jonka taas pitää sopia yhteen alla olevan suojan kanssa, sillä avobenzone esim. hajoaa helposti).

  Googletin vielä ja Paula Begoun (tai tiimi) kirjoittaa asiasta:

  What about applying foundation (one that doesn’t contain sunscreen) over the sunscreen you’ve just applied? This will dilute the sunscreen, but there are steps you can take to minimize the dilution:

  Wait 3–5 minutes for the sunscreen to set before applying foundation.
  Make sure you apply in smooth, downward motions.
  Do not use a rubbing or back-and-forth motion.
  Do not use excess pressure.
  Consider using a foundation sponge or brush rather than your fingers.

Related posts