4/03/15

Oman elämänsä taidemaalari

6 67 akvarelli6.jpg

Tykkäsin nuorena piirtää ja kuvaamataito oli koulussa lempiaineitani. Ala-asteella tosin unohduin toisinaan kuviksen tunneilla haaveilemaan ja numerot laskivat, kun en ehtinyt saada töitä valmiiksi. Hassua ajatella sitä pientä tyttöä, joka paneutui tekemiseensä niin suurella innolla, että oppitunnit eivät riittäneet teosten loppuunsaattamiseen. :)

Mihinköhän se kaikki vuosien varrella jäi? Nautin kauniista ja visuaalisista asioista, mutten ole valokuvaamisen ohella 15 vuoteen tehnyt mitään taiteellista itse. Vesiväreihin en ole tainnut koskea sitten yläasteen. Ja siitäpä syystä olinkin aivan innoissani, kun huomasin Facebookista, että lemppariputiikkeihini kuuluva Papershop on alkanut järjestää erilaisiin taideaiheisiin liittyviä työpajoja. Ilmoittauduin heti siltä seisomalta intoa puhkuen akvarelli-iltaan sekä paperikukkien askartelu-workshoppiin. 

akvarelli1.jpg

Eilen oli ensimmäisen työpajan aika ja siellä me reilut 10 aikuista naista istuimme pöydän ja vesivärien ääreen. Voi sitä haparoivaa tekemisen ja oppimisen riemua! Aika kömpelöä oli meikäläisen siveltimen käyttö näin 15 vuoden tauon jälkeen, mutta sain heti ihan mielettömän kipinän tarttua sutiin ja harjoitella lisää. Taidan heti tällä viikolla käydä ostamassa vesivärit, siveltimiä ja akvarellipaperia…

Suurkiitos Papershopille, että järkkäätte tällaista! Oppituokio oli ihan älyttömän mielenkiintoinen – voin lämmöllä suositella muillekin. Tällainen yhden illan lyhyt workshop on ihan mainio konsepti kiireisille ihmisille, joilla ei ole aikaa tai mielenkiintoa sitoutua johonkin pidempiaikaiseen kurssiin säännöllisine viikkotapaamisineen. Jos kuitenkin intoa on tai asuu jossain kauempana Helsingistä, niin kaikenlaisia taidekurssejahan löytyy kyllä pilvin pimein kansalaisopistoista ja työväenopistoista eli sinne vain tarjontaa tutkimaan! :)

akvarelli4.jpg

Papershopin työpajoista kiinnostuneet voivat kurkkia lisäinfoa nettisivuilta tai Facebookin puolelta. Vaikuttaisivat olevan supersuosittuja, joten kannattaa toimia ilmoittautumisen suhteen ripeästi.

Translation: Can you imagine that it’s been 15 years since I last held a paint brush in my hand! I can’t, and that is why I participated in this little workshop held by a lovely boutique Papershop in Helsinki. Okay, after such a long break I definitely sucked big time but it doesn’t matter, because it was absolutely awesome!  I am now all excited about doing something creative and thinking about going to buy some watercolours, brushes and paper for my little home art studio. :)

If you’re in Helsinki and interested in participating, check out the website and Facebook page of Papershop (in Finnish). And if you’re not close to Helsinki but still interested in taking some art classes, check out the course selection of the local adult education centres. :)

akvarelli3.jpg akvarelli5.jpgakvarelli2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • aannukka

  Mäkin olen näin aikuisiällä hurahtanut vesivärimaalaamiseen. Pidämme ystäväni kanssa ainakin kerran kuussa maalausiltoja, jossa vaihdetaan kuulumiset ja maalaillaan milloin mitäkin. Todellista taideterapiaa! <3

  Ihanalta näyttävät nuo tekeleesi! :-)

 • Minä vain

  Olen harrastanut maalaamista jo ainakin 15 vuotta. Se on mulle arjen luksusta ja ihana rentoutumiskeino, joka ainakin vähentää stressiä. :)

 • kao kao

  Opetettiinko siellä oikeasti miten tulisi sivellintä käyttää, vai oliko se paikka jossa sai tehdä taiteiluja? Etsin siis paikkaa missä oppisi maalaamisen tekniikkaa ja mun nykyinen kurssi ei kyllä siihen vastannut.. Mut on siellä kiva silti maalailla..

 • Jenniii

  No tämä oli tosiaan vain tällainen 2,5 tunnin tuokio eli ei varmastikaan oikea paikka syvällisempään tekniikkaharjoitteluun. Muutamista yksinkertaisista tekniikoista kerrottiin ja niitä sai sitten käytännössä harjoitella. Ehkä tämä työpaja on parempi nimenomaan inspiraationlähteenä ja rohkaisuna. :)

 • Liinani

  Onpa sympaattisen kuuloista ajanvietettä :) ps. Ihana vesimeloni :DD

 • sanninen

  Hei kao kao! Mulla on sukulainen, Mika Törönen, joka on todella taitava akvarellisti. Hän järjestää myös akvarellikursseja. Tuolta löytyy lisää: http://www.mikatoronen.com/4

Related posts