3/03/15

Uneins – suomalais-berliiniläistä suunnittelua mittatilaustyönä

3 98 uneins6.jpeg

Yhteistyössä Uneins

Minulle on suuri ilo buustata suomalaisia suunnittelijoita, joihin itse uskon – auttaa muodista kiinnostuneita ihmisiä ja lupaavia tekijöitä löytämään toisensa. Pienen suomalais-berliiniläisen Uneins-merkin tyypit ottivat minuu hiljattain yhteyttä ja pyysivät vähän jeesiä. Ja minähän jeesaan mieluusti, sillä olen ehtinyt kyseistä merkkiä pariin otteeseen showroomeilla jo ihastellakin. Näppituntuma on vakuuttanut: viimeisen päälle laadukkaat materiaalit, räätälöity fiilis, loppuun asti mietitty viimeistely ja ideaa leikkauksissa.

Moni ei ehkä Uneinsista ole vielä kuullut, mutta merkin konsepti on kiinnostava ja sopii hyvin tämän päivän vastuulliseen ja tiedostavaan henkeen. Uneins uskoo siihen, että kestävä kehitys alkaa muodissa estetiikasta – viimeistelty ja kaunis design nimittäin kestää aikaa eikä tue kertakäyttökulttuuria. Merkin taustatiimissä ei uskotakaan alati muuttuvien trendien jahtaamiseen tai loputtoman vaatetulvan tuottamiseen. Sen sijaan Uneins tekee kaksi ready-to-wear-mallistoa vuodessa ja panostaa mittojen mukaan tilaustöinä valmistettaviin vaatteisiin. 

uneins9.jpeg

Painopiste Uneinsin vaatteissa on nimenomaan poikkeuksellisen korkealaatuisissa materiaaleissa: silkkiä, villaa, poronnahkaa Suomen Lapista sekä eksoottista kalannahkaa Islannista. Eettisesti ja ekologisesti tuotettua, tottakai – se kuuluu olennaisena osana merkin toimintakonseptiin. Kiinnostava brändi huomattu jo muotilehdissäkin ja Uneinsin vaatteita on vilahdellut jo monen kotimaisen sekä ulkomaisen julkaisun (mm. britti-Vogue) sivuilla. 

Uneins-merkin taustalla on Berliinistä kotoisin oleva mutta Suomeen sittemmin kotiutunut suunnittelija Linda Förstner, joka on valmistunut vaatesuunnittelijaksi Aalto-yliopistosta. Taustajoukoissa vaikuttavat suunnittelijan ohella myös Alex Atanasova sekä Sarah Grohé, jotka vastaavat muun muassa markkinoinnista ja tuotannosta. Ensimmäisen mallistonsa merkki julkaisi 1,5 vuotta sitten ja aarteita juuri ilmestyneestä Reflection-kevätmallistosta näkyy tämän postauksen kuvissa.

uneins15.jpeg

Mikäli Uneinsin ideologia kuulostaa hyvältä ja tykästyit kevään lookbook-kuviin, niin nyt kannattaa olla kuulolla. Uneins nimittäin järjestää tämän viikon perjantaina 6.3. klo 19 kevätmallistonsa pre-order-tilaisuuden Urbanstory-liikkeessä Helsingissä (Katariinankatu 1). Ideana on, että tilaisuudessa voi päästä sovittelemaan ja hypistelemään kevätmallistoa ja halutessaan tilata malliston vaatteita omien mittojen mukaan valmistettuna. Tuotteiden hintahaarukka vaihtelee 300-1000 euron välillä, mutta perjantaina tehdyistä tilauksista saa 10% alennuksen – tähän hintaan on siis mahdollista saada mittatilausvaate uudesta kevätmallistosta. Tarjolla tilaisuudessa on myös kuohuvaa ja illan aikana luvassa on livemusiikkia. :) Koko mallistoa voitte kurkistella ennakkoon Uneinsin omilta nettisivuilta ja tapahtumasta on tarjolla lisätietoa nettisivujen lisäksi Facebookissa

Translation: Have you heard of Uneins already? In case you haven’t, it’s abou time! :) An interesting fashion concept from Helsinki and Berlin that believes in avant-garde design, premium quality materials, high and ethical production standards and sustainable aestethics. I have got a chance to feel the fabrics myself a couple of times and I must say that the collection felt incredibly well made. The new SS15 collection has just been published and if you like what you see, be sure to participate Uneins’ pre-order event this week on Friday 6th at 7 pm at Urbanstory in Helsinki (Katariinankatu 1). All styles will be at 10% off and a made-to-measure service will be offered in celebration of the upcoming season. Also live music and sparkling wine available! :)

uneins1.jpeg uneins13.jpeguneins2.jpeg uneins4.jpeg uneins8.jpeguneins3.jpeg uneins10.jpeg uneins14.jpeg

Uneins SS15 – Reflection

Photography: Anja Koppitsch

Hair & Make-up: Malivisia Cardoso

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Hanna Maria

    Kaunis tuo vesivärimäinen kuosi!

  • sonsaa

    Nämä ovat kau-nii-ta ja pidän suunnattomasti ajatuksesta, että vaatteet tehdään omien mittojen mukaan. Niin ne kestävät kaikkein parhaiten aikaa.

  • Minä vain

    Olivatpas nämä kivoja!

Related posts