2/03/15

Vastaukset kaikkiin hiuspulmiisi – kysy kampaajagurulta!

63 95 tukka4.jpg

Hiuspäivityksistäni on varmasti käynyt ilmi, että meikäläisen kuontalosta huolehtii yksi maan parhaistan kampaajista. Hyvä kampaaja on todellakin kullan arvoinen ja Vainion Mikon kaltaisesta kultakimpaleesta on syytä pitää kiinni. :) Viime viikolla kampaamon tuolissa istuessani meille syntyi Mikon kanssa idea, joka saattaisi ilahduttaa myös teitä. Minulta kysellään jatkuvasti hiusvinkkejä ja kampausniksejä, joten nyt sellaisia olisi viimein luvassa, sillä ryhdyimme ideoimaan juttusarjaa, jossa Mikko pääsisi jakamaan viisauttaan ja ajatuksiaan teille!

Nyt on siis mahdollisuus avata sanainen arkkunsa ja kysyä mitä tahansa hiuksiin liittyvää! Tyhmiä kysymyksiä ei ole ja Mikko jeesaa mielellään ihan kaikissa tukkapulmissa. Liittyi kysymyksesi sitten hiusten leikkaamiseen, värjäämiseen, kasvatukseen, hoitamiseen tai stailaamiseen, niin anna kuulua! Ryhdyn teidän kysymystenne ja toiveidenne pohjalta kokoamaan piinkovaa kysymyspatteristoa hiusgurulleni – ja jaan tietysti sitten vastaukset ja Mikon tukkasalat täällä blogissa! Saa myös ehdottaa, jos kaipaisi vinkkejä jonkun tietynlaisen hiustyylin tekemiseen tai kampausideoita johonkin tiettyyn tilaisuuteen. Pääasiassa niksit näytetään käytännössä varmaan meikäläisen tukkaan, joten toteuttamiskelpoisimpia ovat myös polkkatukkaan soveltuvat kampaustoiveet. 

Mikä ikinä sinua onkin hiusasioissa askarruttanut tai mihin kaipaisit neuvoa, niin kysymystä vain kommenttiboksiin! :)

Translation: Now is your chance to ask whatever you’ve always wanted to know and learn about hair! We had a great idea with my personal hair guru Mikko Vainio that we could let you share your hair problems and questions – and he could share his knowledge here in order to help you out. So all questions are welcome whether they consider cutting, growing, dying, styling or taking care of your hair! Remember, there are no stupid questions so feel free to share even the ones that feel silly. :)

tukka5.jpg

Photos: Nadi Hammouda / Nadi Photography

Tags: ,

Categorised in: Kauneus

63 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • iidaac

  Minulla on ollut koko elämäni ajan otsatukassa keskikohdasta vähän oikealla puolella todella vahva pyörre, joka tekee otsahiuksiin kolon. Tämä pyörre on todella ärsyttävä ja saan otsahiukset pysymään ”yhtenäisinä” ainoastaan käyttämällä melko runsaasti lakkaa. Otsahiukset ovat tällä hetkellä malliltaan suorat ja melko paksut. Saako tällaisia pyörteitä taltutettua mitenkään vai tarvitseeko niiden kanssa vain oppia elämään? :D

 • lauraliaa

  Olen tämmöinen niksipirkkatyyppi, jota kiinnostaa erinäiset edulliset vippaskonstit ja esimerkiksi ruoka-aineiden hyödäntäminen; löytyisikö siis hiusvinkkejä tyyliä sukka hiusvalkkina?

  Kiinnostaa myös, mitä tulee välttää/suosia tutkiessa hiusmömmöjen ainesosalistoja, jos jotain yleispätevää pystyy ammattilainen kertomaan.

 • marbel

  Haluaisin pitkät hiukset, mutta latvat katkeilevat ja erityisesti oikealta puolelta. Latvat ylettyvät n. 5-10 cm yli olkapään. Kampaajat ovat ehdottaneet, että nukun oikealla kyljellä ja se kuluttaisi hiuksiani. En oikein pidä nukkumisesta hiukset kiinni ja mielestäni kääntyilen kyllä yön aikana monesti. Annan hiusteni kuivua itsestään enkä käytä ponnaria muutoin kuin liikuntaa harrastaessa. Etuhiukseni kasvoivat vuodessa leuan yli ja värjään hiuksiani 2-3 kk välein juurikasvun takia. Eli tukkani kyllä kasvaa mutta mikä auttaisi katkeiluun?

 • SuviAnni

  Hiusten ja hiuspohjan hoitoon kaipaisin kipeästi apua! Vaivana on ajoittain hilsehtimiseen asti kuiva päänahka. Mikään ei tunnu auttavan, olen kokeillut pesuvälin lyhentämistä ja pidentämistä, apteekin hiuspohjaan levitettävää hoitoainetta, kookosöljyäkin, erilaiset hellävaraiset ja herkälle hiuspohjalle sopivat shampoot on testattu… Mikään ei tunnu tilannetta lopullisesti pelastavan :( Muutoin hiukset ovat paksut ja hyväkuntoiset.

 • annio

  mä muistelen joskus kuulleeni, että joku tietty ainesosa paljastaa huonon ja laadukkaan shampoon. Aine, joka tekee shampoosta paksumpaa. Pitääkö paikkansa ja mikä se ainesosa on nimeltään?

 • jjjjanna

  Minä kaipailisin kampausvinkkejä paksuun polkkatukkaan. Itselläni on hieman sinun hiuksiasi pidempi, melko tasapitkä polkka. Tykkään hiuksista kovasti kun ne ovat auki, mutta kaikenlaiset kampaukset, kiharat sun muut viritykset ei ota onnistuakseen.

 • iie

  Onpas mukava juttu, kun pääsee ammattilaiselta kysymään! :) Olen oikeastaan hyvinkin tyytyväinen tukkaani, mutta yksi ongelma minulla on. Hiukseni ovat suomalaisiksi hiuksiksi melko paksut, tummat, ja lukumäärältäänkin runsaat. En ole ikinä värjännyt hiuksiani (olen 21-vuotias), ja aina kun asia jossain tulee puheeksi, sitä ei meinata uskoa. Väri on sen verran kiva luonnostaan. :) Hiuksillani on myös kunnolla pituutta, ne kasvavat älyttömän nopeasti, ja ne ovat taipuisat. Eivät tikkusuorat eivätkä myöskään aivan kiharat. Kuulostavat varmaan monesta siis melko unelmatukalta, ja olenkin kyllä itsekin hyvin tyytyväinen! :) ”Ongelmani” on kuitenkin se, että minusta tuntuu, etten saa hyödynnettyä hiuksiani kunnolla. :D Että jotakin tekemällä, ehkä joitain tuotteita käyttämällä hiuksistani saisi vielä paljon enemmän irti. Potentiaalia siis löytyy, mutta olen melkoinen tukkatumpelo ja myös aika laiska kauneudenhoitaja.

  Kerrottakoon sen verran, että joudun pesemään hiuksiani päivittäin. Näin on ollut varmaan kymmenisen vuotta, eikä asia siitä mihinkään ole muuttunut, vaikka usein pidänkin pesuttomia päiviä, olen käyttänyt eri shampoomerkkejä ja kokeillut erilaisia kuivasampoita ja hiuspuutereita. Usein sanotaan, että hiukset tottuisivat kyllä, kun niitä vain pesisi harvemmin, eivätkä ne sitten rasvoittuisi enää niin kovasti, mutta kohdallani tämä kyllä ei pidä paikkaansa. Tukkani rasvoittuminen on aivan älytöntä. Sellaiset ”näillä tuotteilla kampaus on kaunis vielä kolmenkin päivän jälkeen”-jutut siis eivät valitettavasti sovi minulle. Pesun, hoitoaineen ja kosteusnaamion lisäksi käytän jonkin verran joitain markettien kosteussuihkeita (muuten olen melko luonnonkosmetiikkauskollinen, mutta hiustuotteissa olen joustanut), kuivashampoota/hiuspuuteria (näistä ei kyllä ole ollut näkyvää hyötyä liimalettiini), ja joskus kampauksiin lakkaa. Tämä sepostus on nyt tällainen melko epämääräinen, mutta ehkä haluaisin vinkkejä joistain hyvistä tuotteista, millä näistä voisi saada kivemmat? :D Tuntuu, että hiukseni vain roikkuvat pitkinä ja paksuina mutta tylsinä päästäni, ovat talvella sähköiset ja hieman pörröiset, ja rasvoittuvat ihan liian nopeasti (ehkä niitä ongelmia oli siis sittenkin enemmän kuin se yksi.. :D). Sinällään tosi kivat hiukset, mutta niistä voisi saada pienellä panostuksella vielä paljon kivemmankin näköiset. Leikkaus on mielestäni näissä ihan ok. :)

  Kiitos jo etukäteen ja pahoittelut pitkästä ja sekavasta viestistä!

 • Janniinat

  Omistan (ainakin kuvista ja jutuista päätellen) hyvin samanlaisen hiusmäärän ja laadun kuin Jenni, ja olen nyt viimeisen puolen vuoden aikana alkanut kunnolla huoltamaan suht hentoa ja latvoista kuivaa hiuskuontaloani. Voisitko vinkata mikä suoja-aine suojaisi parhaiten latvat kulumiselta ja silloin tällöin vierailevalta muotoiluraudalta sekä myöskin antaisi hieman pitoa kampaukseen.. en ole vielä sellaista löytänyt mikä ei olisi tuntunut kuivattavan latvoja.

 • NinaMaria

  En tiedä voiko tähän antaa mitään yleispätevää ohjetta, mutta kysytään nyt kuitenkin.

  Haaveilen aina aika ajoin kivasta trendikkäästä polkkatukasta tai mistä tahansa kivasti auki pidettävästä tukasta, mutta ilman valtavaa föönaus suoristus operaatiota se ei tunnu mahdolliselta. Suoristuksen jaksan tehdä lähinnä jos olen menossa juhliin, en muuten.

  Nykyään pitkähköt hiukseni ovat arkisin siis lähes aina joko ranskanletillä tai ponnarilla. Minulla on siis luonnontaipuisa (ei kihara, vaan taipuisa) tukka joka taipuu aina rumasti juuri väärään suuntaan. Onko siis olemassa jotain kivoja malleja joissa ei oikeasti haittaisi se ärsyttävä väärään suuntaan taipuminen tai helppoja niksejä suoristamiseen tai vaihtoehtoisesti kihartamiseen. Joku on joskus käskenyt nostella hiuksia, mitä se tarkoittaa? Ja miten luonnontaipuisaa hiust ylipäätään kuuluisi hoitaa ja kohdella?

 • eveliimat

  Vaalean hiusvärin kasvattaminen oman, hieman tummemman värin tieltä pois? Helposti linttaan painuvien, ohuiden ja hentojen (joskin ns. lukumäärällisesti runsaiden) hiusten saaminen pysymään kuohkeana / ylipäätään näyttämään kuohkealta? Valtavan takaraivon hiuspyörteen kurittaminen?

 • kultasein

  Minulla on aina ollut pitkät, paksut, sileät ja suorat hiukset. En haluaisi leikata pituutta pois ja värjäyskierteeseen en uudestaan uskalla lähteä.. Olen pitkään miettinyt permanentin tai jonkinlaisten kestokiharoiden mahdollisuutta.. mietin kuitenki että onko niistä nykyisin mahdollisuutta saada muuta kun puudelikiharaa? Ja jos on niin mikä paikka olisi oikea suunnata? Muitakin makeover ideoita otan kyllä ilomielin vastaan!

 • Mise

  Hiukseni eivät vaan kasva! Olen teini-ikäisestä asti kasvattanut pidempää tukkaa (eli noin 10v) ja tukkani yltää nyt lähes olkapäille, tätä tämä on ollut noin neljä viimeistä vuotta. Kampaajani tosiaan leikkaa pelkät kuivat latvat pois, mutta tukka ei näytä kasvavan tästä pituudesta enää lainkaan, oli leikkausväli sitten kaksi-viisi kuukautta. Olen kokeillut HairBellit ja lisäravinteet, mutta mikään ei auta. Ruokavalionkin pitäisi olla kunnossa.En juuri juhli, urheilen paljon, mutta itseäni kuunnellen ja myös nukun riittävästi Eikö kaikki vaan sitten saa sitä pitkää tukkaa, vai mikä tässä oikein on vialla? Hiukseni ovat luonnonkiharat ja käytän Label M. -merkin kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, hiuksiin suihkutettavaa hoitoainetta ja Moroccanoilia latvoihin. Hiusnaamioita käytän 1-4 krt kuussa.  Fööniä ja suoristusrautaa käytän 0-2 krt viikossa. En oikein enää keksi mitään, millä hiukset saisi kasvamaan! Onko tähän mitään vinkkejä?

 • Vierailija

  Miten saisin suoriin, hentoihin hiuksiini lisää volyymia?

 • Vierailija

  Onko jokin hiustyyli, joka saisi hiukset näyttämään tuuheammilta? Minulla on vähän yli olkapäämittainen polkka ja hieman lyhyemmät otsahiukset, ja koko tukka on aika ohut. Kerroksittain en haluaisi leikata, testasin sitä pari vuotta sitten ja näin lyhyillä hiuksilla se sai aikaan mummomaisen vaikutelman…

 • emsps

  Onko shampooton elämä oikeasti mahdollista/kannattavaa saavuttaa?

 • Yukiko82

  En siis todellakaan ole ammattilainen, mutta samanlaisia kokemuksia täällä… joten kysynpä, kummalla olalla pidät laukkua?

 • Rachel

  Juuri tällaista on kaivattu! Toiveena on ohjeita juhlakampaukset tekemiseen tai yleensäkin siistiin kampaukseen jossa hiukset ovat kiinni, nutturalla tai muuten. Omat hiukset juuri samanlaiset kuin sinulla, hartioille ja ohuet ja liukkaat. Kaikenlaisten Youtube-videoiden avulla olen yrittänyt tukkaa väkertää kiinni, mutta lopputulos kaikista hiustuotteista huolimatta ei vaan onnistu, koska hiusten massa ei riitä. Nutturoista tulee sellaisia kikkareita, jos näin sitä voi yrittää kuvailla. ;) Ja valkit sun muut ei vaan toimi, koska hiuksia ei ole tarpeeksi niitä peittämään ja ne muutenkin näyttää typerältä tällaisessa tukassa. Myöskään lisähiuksia en haluaisi käyttää.

 • Heleenabeth

  Miten luonnonkiharat hiukset saa pysymään suorina pitkään suoristuksen jälkeen (ilman hiuslakkaa)?
  Miten otsatukan saa leikattua suoraan?

 • Juurikasvuntoivossa

  Olen kuullut että hiusten leikkaus innostaisi jotenkin hiuksia parempaan kasvuun , onko näin?
  Eli jos leikkauttaisi säännöllisesti tai joskus reippaasti pitkiä hiuksiaan ne intoutuisivat parempaan juurikasvuun.
  Pitääkö tämä paikkansa?

 • mrl

  Onko mahdollista vaalentaa hiuksia niitä vahingoittamatta? Mitkä aineet vaalentavissa ja väriä poistavissa tuotteissa ovat kaikkein vahingollisimpia hiuksille (ammoniakki…)?

 • hanneli.

  Mulla on perussuomalainen hiuslaatu: vaalea, ohut ja katkeileva. Miten tätä hoitaisi? Voiko hentoa hiusta vahvistaa mitenkään? Mikä hiuksia rasittaa eniten (pienet, nirhaavat ponnarit tiedän jo välttää) ?

 • hanneli.

  Mulla on ainakin vaan huonoja kokemuksia tuuhentavista shampoista ja hoitoaineista. Niillä joo tulee jotain tuuheutta, mutta se johtuu vaan siitä että hiuksista häviää kaikki liukkaus (eikös tuuhentavissa hoitoaineissa ole ne hoitoaineet ihan minimissä?) ja hiuksista ei tarvitse mennä läpi kammallakaan, ottaa kiinni. Jättääkö ne hiussuomut auki? En suosittele, kärsi lättätukalla mieluummin ;)

 • Hanna000

  Ja minä jatkan kysymällä, että miten ja millä tuotteilla luonnonkihariin saa kauniit suuret ja selkeät kiharat ilman, että hiukset ovat pörröiset ja käkkärät (kuten luonnostaan). Etenkin kostealla hiukset nousevat vähintään päälaelta pörröön ja toisaalta ei haluaisi käyttää niin vahvoja muotoilutuotteita, että hiukset näyttävät paikalleen liimatuiltakaan…

 • kkatri

  Omat hiukseni ovat värjäämättömät, latvoista tasaiseksi leikatut ja melkolailla luonnonkiharat (hiukset siis kihartuvat eniten latvoista). Ongelmani on kihartuvien hiusten jatkuva pörröisyys ja kuivuminen. Pidän kovasti hiusteni kihartuvuudesta ja haluaisinkin korostaa sitä, mutta en tiedä miten se kannattaisi tehdä niin, että hiukset näyttäisivät siisteiltä ja hyvinvoivilta. Joskus kampaaja leikkasi latvoja kerrostetusti, ja se näyttikin mielestäni kivalta kun latvaosa ei pörröttänyt niin kovasti. Kamaajani kuitenkin varoitti, että malli kuivattaa latvoja nopeammin. Kauniit kiharat siis haaveena.

 • takkutukka2

  Toivoisin samaa kuin eräs kommentoija, eli pystyykö hiuksia vaalentamaan vahingoittamatta? Olen joskus kokeillut kevytvaalennusta, se oli ihan ok, mutta värisävy ei ollut niin kirkas kuin olisin toivonut, vaan enemmän kellertävä. Vahingoittaako kevytvaalennus? Itselläni ongelma on se, että vaalennusaine takkuunnuttaa hiukseni ja hiustenpesun jälkeen on hirveä selvitystyö. Jos vaalentaa, auttavatko tietyt shampoot tai muut tuotteet takkuuntumisongelmaan?

 • Tua

  Kampausvinkit kiinnostaisivat kovasti! Minulla on suunnilleen saman mittainen tukka kuin sinulla, ja usein tuntuu ettei polkkatukille hirveästi kampausohjeita löydy. Haluaisin myös tietää, kuinka saadaan tukka näyttämään samalta kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa. :) Se on UPEA!

 • JoYlimys

  Moikka

   

  Mulla on tosi ohut tukka, joka rasvoittuu nopeasti. Haluaisin käyttää tuuheuttavia shampoita, mutta ne myös yleensä kuivattavat. Ja vaikka mun tukka rasvoittuu, niin mun päänahka usein sitten kutiaa kuivuuttaan. Mitäs tällaselle kannattais käyttää?

   

  Kiitos

 • hheidi

  Mulla on sama ongelma. Hiukset kasvaa tiettyyn mittaan, noin 10 cm olkapäiden alapuolelle, mutta sen pidemmäksi ei. Mun hiuksia ei oo koskaan värjätty, ne on luonnostaan taipuisat, ruskeat ja latvat on kuivat noin 2 viikon päästä kampaajakäynnistä, vaikka käytän hoitoainetta ja hiusöljyä säännöllisesti sekä lämpösuojaa aina föönatessa. Mielelläni kuulisin vastauksen tähän kysymykseen. 

 • JohannaT

  Mikähän siinä on, kun kampaaja näyttää valmiin lopputuloksen, se näyttää täydellisesti leikatulta, mutta ekan pesun jälkeen saa olla itse leikkaamassa/tasaamassa pitkiä pois sieltä täältä? Tätä on sattunut nyt useammin. Hiukseni ovat polkkamitassa, josta helposti huomaa epätasaisuudet.
  Mitenkään kampaajaani mollaamatta, tämä vain kummastuttaa. Ehkä siihen on joku looginen selitys?

 • Vierailija

  Kuinka paljon permanentti vahingoittaa hiuksia? Mulla on aika ohuet hiukset ja haluisin niihin runsautta. Kauan permanentti pysyy?

 • Minua kiinnostaisi tietää, onko hiusten värjääminen tosiaan niin vaarallista kuin puhutaan? Esimerkiksi Ylellä oli juuri ohjelma hiusvärien myrkyistä. Värjään itse säännöllisesti kampaajalla hiuksiani, mutta olen käyttänyt paljon aikaisemmin myös kotivärejä. Hieman huolestuttaa, mutta tähän mennessä ei allergisia reaktioita ole tullut. Ihanaa jos tähän saisi ammattilaiselta vastauksen :)

 • Selmaelma

  Hohoo! Hairway to heaven. :)

  Haluaisin hirveästi tietää näppäriä ja käytännöllisiä vinkkejä lyhyen poikatukan käsittelyyn. Tähkäpäästä (mulla oli oikeesti sairaan pitkä tukka – ja aina kiinni nutturalla tai letillä) tuli pixie, mutta hiustenlaittoon käytetty aika tuplaantui. :D

  Hiuslaatuni on paksu ja jämäkkä ja sillä on aamuisin oma tahto. En jaksa enkä halua pestä hiuksia aina myös aamuisin, jotta saisin ne laitettua. Muotoilutuotteita satunnaista juhla – tai esiintymislakkaa lukuunottamatta en ole osannut käyttää ikinä, joten jotain vinkkiä kaipaisin myös ehkä siihen purkkiviidakkoonkin.

  Lyhyesti:
  -poikatukan stailaaminen aamuisin (myös juhlalook idikset käy
  -mömmöt?

  Selmaelma ^_^

 • hanna123

  Heippa! Minua kiinnostaisi hiusten pidennykset/tuuhennokset. Itselläni on vaaleat, tosi ohuet hiukset ja hiuksia on vähän. Tällä hetkellä hiukset ovat vähän olkapäiden yli. Onkohan tällaisiin hiuksiin mahdollista tai kannattavaa laittaa lisähiuksia vai vahingoittaako ne omia hiuksia niin paljon, että olisin kohta aivan kalju? Mikä kiinnitysmenetelmä olisi paras? Saako kiinnityskohtaa piiloon ohuissa hiuksissa? Klipsipidennyksiä olen joskus kokeillut, mutta ne oli vähän työläät ja sai aina pelätä, näkyykö klipsit.

 • mappela

  lopetin pillereiden käytön muutama kuukausi sitten ja nyt tuntuu, että hiukseni/hiuspohja rasvottuu todella nopeasti ja hiukset pitäisi pestä päivittäin. onko jotain hyviä tuotteita, jolla estää rasvottumista taimitä muuta antaisit asiaan neuvoksi? kauanko kestää, että hiuspohja on taas normaali?

 • SaR

  Ihan kuin moni muukin niin kaipaan ohjeita miten olkapäämittaisiin hiuksiin saa erilaisia tyylejä luotua.

   

  Ja vinkkiä miten paksuista  liukkaista hiuksista saa kauniin polkan/pitkän polkan? Nyt oma tukka tuntuu välillä sellaiselta kypärämallilta, vaikka latvoista on ohennettu.

   

  Miten värjäämättömiin keskiruskeisiin hiuksiin saa luonnollista eloa esim. raidoilla?

 • ^nanna

  Pitkän polkan stailausvinkkejä kaipaisin myös! Mulla tukka on käytännössä aina auki föönattuna tai nutturalla ja niissä hyvin viihdynkin, mutta vaihtelu virkistäisi. Tahtoisin ammattilaiselta vinkit esim. tuommoseen rentoon loivaan kiharalookkiin!

 • Katarina W

  Minulla on paljon tukkaa ja pituutta löytyy myös, mutta hius on suht ohutta. Ongelmani on etten saa tehtyä pysyviä kiharoita, vaikka annan kiharoiden viilentyä ja käytän hiuslakkaa. Pitäisikö ehkä käyttää muitakin tuotteita kuin vain lakkaa, vai muuttaa tekniikkaa?

 • Tuyaa

  No nythän sattui sopivasti! Olen jo jonkin aikaa pohtinut erästä hiusongelmaa, johon olisi hienoa saada ammattilaisen vinkkejä! Hiukseni ovat laadultaan ohuet ja päätä myöten valuvat, yksittäiset hiukset ovat ohuita, mutta niitä on paljon. Hiukseni myös rasvoittuvat nopeasti jos ne ovat luonnontilassa, aamulla pestyt hiukset ovat jo iltapäivällä ikävän rasvaiset ja todella lättänät. Ryhtiä ja tuuheutta saan kyllä mukavasti tuuheuttavalla muotoilusuihkeella, föönaamalla tai ilmakihartimella kuivaamalla sekä kuivashampoolla, jota käytänkin päivittäin myös suoraan puhtaaseen tukkaan, ilman sitä en pärjäisi. Ongelmani on se, että vaikka näin saankin hiuksistani tuuheat, ne näyttävät kuivilta ja ”hampulta”. Jos käytän yhtään hoitavampia hoitoaineita (käytössäni ovat sinunkin Jenni joskus aiemmin suosittelemasi Wellan Professionals Enrich Volumizing for Fine to Normal Hair -shampoo ja -hoitoaine, ja ne tuntuvatkin sopivani hiuksilleni hyvin) tai esim. öljyä hiusten pintaan, hiukseni lässähtävät ja alkavat tuntua rasvaisilta/likaisilta heti. Haluaisinkin siis tietää, onko olemassa jotain hiustenlaittoon liittyviä vinkkejä tai tuotteita, joita tähän ongelmaan voisi kokeilla?

 • nn

  Minä kaipailisin ideoita ja vinkkejä pitkien hiusten (helppoihin) arkikampauksiin. Useimmiten hiukset saavat jäädä vain auki, toisinaan suoristusraudalla tulee kiharreltua. Nyt siis kaipailisin jotain uutta, helppoja letitysvinkkejä, pikanutturaohjetta tai mitä tahansa huonon hiuspäivän pelastajaa:D

 • Minä vain

  Mulla on itse asiassa aika paljonkin kysymyksiä. :D Täältä pesee:
  – Miten vaarallisia kampaamoissa käytettävät hiusvärit oikeasti ovat terveydelle?
  – Millainen shampoo on paras luonnonkiharoille, mutta punaisiksi värjätyille hiuksille?
  – Miten usein hoitoainetta pitäisi käyttää?
  – Kauanko shampoo pysyy käyttökelpoisena avaamisen jälkeen? Mitä tapahtuu, jos käyttää vanhentunutta shampoota?

 • anskuu

  Miten kiharat saa pysymään hiuksissa paremmin, kun ulkona on kostea ilma? Yleensä omat kiharakampaukseni suoristuvat heti, kun astun ovesta ulos. Omat hiukseni ovat hennon ohuet ja kuivat.

  Entä miten päänahkaa voi hoitaa muilla tavoin, kuin kuorintashamppoilla?

 • ElliTilda

  Veit sanat suustani eli täsmälleen samat kysymykset olisi täälläkin! Toisaalta tuntuu, että hiukseni ovat kuivat ja hamppuiset eli tehokkaamman hoidon tarpeessa, toisaalta taas tuntuu, etten voi käyttää mitään tujumpaa hoitotuotetta, kun tukka on heti toivottoman lässähtänyt ja rasvainen.

 • maitokahvi

  jeeaah, mahtavaa!

  Mulla on ongelmana tosi raskaat ja tikkusuorat hiukset. Olen innostunut viime aikoina kasvattamaan hiuksia, mutta pidän hiuksia melkein aina ponnarilla, koska auki ne lässähtävät ja kulkevat pitkin päätä. Hiuksia on paljon (kampaajani mukaan n. kaksi kertaa sen verran kuin normisuomalaisella :D)  ja ne ovat tosi hyväkuntoiset. Hiuksia on leikatessa vähän kerrostettu ja pesun jälkeen kuivaan hiukset aina pääalaspäin ja laitan paljon muotovaahtoa. Silti tuntuu, että hiukset kulkevat aina tylsästi päätä pitkin. Hiuspuuterit, muotovaahdot ja lakat on kokeiltu, mutta aina vaan hiukset lässähtävät noin tunnin kuluessa hiusten laittamisesta ja föönaamisesta. Julkkiksista hiustyyppiäni voisi ehkä verrata Tarja Turuseen. Tarjalle tyyli toki toimii, mutta itse tahtoisin saada kohotettua hiusten tyven irti päänahasta ja hiukset vähän tuuheamman ja isomman näköisiksi. Kiharat toki auttavat, mutta en jaksa niitä yleensä väkertää, kun tämän jäykän hiusmassa käsittely on aika työlästä.

 • Vierailija

  Mahtavaa!
  1. Pidän nyt hiuksia paljon yksinkertaisella korkealla ponihännällä. Paras yksinkertaisin tapa saada hiukset pysymään kauniisti, siis niin ettei suortuvat karkaa, vaan pysyvät kammattuna taakse, mutta hiusten pinta jää kivan näköiseksi (ei liian kiiltäväksi, lakkapaakkuseksi tms.)?

  2. Ja sitku vois käyttää vaan hajustamattomia tuotteita, niin onko vinkkejä sellaselle herkkikselle??

 • Eep.

  Ois kiva saada kampausvinkkejä, helppoja arkikampausideoita puolipitkälle tukalle, omat ideat rajoittuu ponnariin :D ja näppäryys on samaa tasoa, jotain erilaista ois kiva kokeilla

 • Henza

  Jes hiuksista riittää aina kysyttävää! Eli rasittaako perus kangaspompula hiuksia, jos ponnari on aina samassa kohdassa päätä? Onko ”puhelinlankapompulat” hiusystävällisempiä kuin normipompulat, niin kuin väitetään? Kuinka usein hiuksia saa altistaa kuumalle (suoristaa/kihartaa) niin, ettei hiukset ihan hirveästi kärsisi vai onko se aina vahingollista riippumatta aikavälistä?

 • Rxx

  Perusjutut kuntoon! :D Kuinka paljon sampoota oikeasti tulee käyttää, esim. polkkapituisiin hiuksiin? Miten sampoo tulisi oikeaoppisesti levittää: aina vain tyveen vai toisinaan myös pituuksiin? Miten vaahdotus tapahtuu? Kuinka paljon hoitoainetta on vastaavasti oikea määrä, ja onko sille levityksessä omat niksinsä? Mitä muita perustuotteita tulisi käyttää (lämpösuoja, hiuksiin jätettävä hoitoaine, hiusnaamiot tms.), jotta hiukset pysyvät hyväkuntoisina?

  Kuinka paljon föönauksesta on haittaa, jos käyttää aina lämpösuojaa? Kärsivätkö hiukseni paljon, jos föönaan noin kaksi kertaa viikossa?
  Perusjutut myös föönauksen suhteen olisi kiva saada kuntoon: Miten hiukset oikeaoppisesti föönataan? Milloin käytetään föönin pyöreää suutinta ja milloin sitä litteämpää, tarkempaa suutinta? Missä vaiheessa on hyvä ottaa harja mukaan föönaukseen? Millainen harjan tulisi olla?

  Ihanaa, että pääsee näin yksinkertaisia mutta tärkeitä asioita kysymään anonyymisti ammattilaiselta! En jotenkin kehtaa ikinä kampaajalla kysyä yksinkertaisista, mietityttävistä asioista, vaikka kampaaja mielellään neuvoisikin.

 • xo

  Huhhei ihanaa !

  Hiusten kasvattamiseen liittyviä kysymyksiä olis !Eli,
  – kumpi on parempi keino kasvattaa hiuksia, leikkauttaa latvoja suunnilleen tasaisin väliajoin vai antaa hiusten kasvaa ja tämän jälkeen vasta leikkauttaa?
  – toimiiko Hairbell:in tyyliset shampoot ja hoitoaineet, jotka lupaavat lisätä hiusten kasvua, oikeasti vai onko se pelkkää huijausta?
  Muita hiusten kasvattamiseen liittyviä niksejä otetaan myös vastaan !

 • Jane C.

  Suosittelen hiusten peittämistä putkikaulurilla tai huivilla :)

 • di--

  Mulla on suorat, sileät ja liukkaat hiukset, kaikki vinkit sileiden ponnareiden/nutturoiden tekoon on tervetulleita. Eli mulla tulee helposti kaikenlaisia kupruja päätä myöten oleviin hiuksiin ja haluisin ne pois.

 • Kuu

  Loistava juttuidea! Hiusten kanssa kamppaillaan täälläkin. Minulla on paksut, puolipitkät ja tikkusuorat hiukset. Helppoja ja nopeita arkikampausvinkkejä kaipaisin minäkin. En vain saa tehtyä yksinkertaistakaan siistinä pysyvää kampausta! Hiukseni ovat sen verran omapäiset, että kampaus alkaa hapsottaa hetkessä, eikä muotoilutuotteista tunnu olevan apua. Luulen kuitenkin, että osasyy ongelmaani saattaa olla se, että en tiedä oikeita niksejä. Varsinkin sykerö- ja lettikampauksia olisi ihana oppia tekemään oikein. Apua, Jenni ja Mikko!

 • Lelluu

  Miten saisi kiharat pysymään hyvin koko päivän? Tuntuu, että hiuslaatuni on sellainen etteivät ne vaan pysy. Minulla on myös polkkamittaiset hiukset niinkuin Jennillä, jos tämä on hyvä tietää. :)

 • Pau

  Harrastan monta kertaa viikossa balettia ja olen jo vuosien ajan vääntänyt aina balettinutturan hiuksiin. Joku noin vuosi sitten kampaajaystäväni huomautti, että takaraivoni kohdalla yläosasta ovat hiukset katkeilleet pahasti (löytyy ihan lyhyitäkin hiuksia) ja sama kohta on myös ohentunut huomattavasti. Olen yrittänyt vaihdella pinnejä sekä kampausta ja paikkaa, mutta tuntuu silti että balettinuttura rasittaa jonkin verran hiuksia edelleen. Olisiko mitään hyvää keinoa estää hiusten kulumista? En haluaisi päätyä ihan kynityksi tuosta kohtaa :(

 • Jessii

  Kun on tällänen suomalainen ohut liru päätänuoleva hiusmalli, niin miten siihen saisi volyymia. Hiuspuuterit jättää tahmean pinnan. Toinen asia hiusten rasvoittuminen. Pakko pestä joka päivä vaikka käyttäisi millaisia shampoita. Ja rasvoittuminen on todella voimakasta. Aamulla kun pesee, niin illalla voi olla jo lirua.

 • *Marika*

  Heippa!

  Onpas ihanaa, että päätitte antaa tällaista apua, sillä sitä tosiaan tarvitaan! Itselläni on kampaamokammo, eikä luottokampaaja tosiaankaan ole löytynyt, joten vinkit kotihuoltoon ovat enemmän kuin tervetulleita.

  Minulla on ohuet, hennot, liukkaat, värjäämättömät ja tasapitkät hiukset, jotka ulottuvat jonkin verran olkapäiden alapuolelle. Pidän hiuksiani usein kiinni, koska ne näyttävät niin tylsiltä ja päätä myöten valuvilta auki ollessaan. Välillä letitän hiukset tai laitan ne sykeröille yöksi, jotta saisin hieman enemmän rakennetta seuraavana päivänä hiuksiin. Laineet vaan eivät tahdo pysyä hiuksissani muutamaa tuntia kauempaa kauniina. Joskus käytän myös patukoita kiharoita varten, mutta ne jättävät hiukseni kovin sähköisiksi. Eli ensimmäinen toiveeni olisikin stailausvinkkejä edellä kuvatun kaltaiselle kuontalolle. Permanenttia ja värjäystä en halua kokeilla tuuheamman vaikutelman aikaansaamiseksi, sillä pilasin hiukseni kyseisillä keinoilla aikaisemmin ja kärsin sen vuoksi hiustenlähdöstä. Nyt hiukseni ovat muutoin hyvässä kunnossa ja uusiutuneet, mutta en osaa laittaa niitä. Tasapitkän, hieman olkapäitä alle ulottuvan pituuden olen kokenut lyhyttä ja rikottua kampausta paremmaksi ja enemmän oman tyyliseksi, joten uutta hiusmallivinkkiäkään en toivo vaan nimenomaan stailausvinkkejä. Kaikkein parasta olisi, jos vinkit eivät vaatisi kuumennusrautoja tms. mikä rasittaa todella paljon hentoa hiuslaatuani.

  Olen kokeillut kuivashampoota ja suolasuihketta tuuhean valetuulitukan toivossa, huonolla menestyksellä. Ylimääräisiä aineita (hiuksiin jätettäviä) käyttäessäni näyttävät hiukset nimittäin nopeasti likaisilta kuivilta hampuilta tai rasvaläjältä. Enkö osaa annostella tuotteita oikein vai missä on vika? En haluaisi hirveästi läträtä erilaisilla tuotteilla koska päänahkani alkaa helposti kutisemaan liian tujuista ja liian useasti käytettävistä aineista, joten kaipaisin hellävaraisia täsmätuotteita tällaisille hiuksille ja herkästi reagoivalle iholle/päänahalle. Hyvä latvasuoja on minulla myös hakusessa. Eli mikä olisi tarpeeksi kevyt latvasuoja tällaiselle hiuslaadulle, jotta se ei painaisi hiuksiani vieläkin enemmän lättänään?

  Lisäksi toivoisin vinkkejä hiusten katkeilun ehkäisemiseen? Miten hiuksia esimerkiksi kannattaisi pitää yöllä? Jotkut kun neuvovat pitämään kiinni ja toiset auki… Käytän tällä hetkellä puhelinlankaponnareita. Millaisia muita, ehkä hieman esteettisempiä, hellävaraisia tapoja on laittaa hiuksia kiinni ja kampauksille?

  Kiitos kaunis etukäteen! :)

 • Hanna Maria

  Mulla on takaraivossa ja se on raivostuttava kun hiukset pompahtavat siitä kohtaa pystyyn.. Jos sille voi tehdä jotain olisin kovin kiitollinen neuvosta :D Viime keväänä otin kevyen permanentin ja se jotenkin villitsi tuon pyörteen, aijemmin en ollut edes varmaan huomannut sitä.

 • taiga77

  Moi,
  taitaa ollakin jo aika monta kysymystä, mutta laitanpa vielä omani jatkoksi jos jaksat vastata;-)

  Minulla on neliönmalliset kasvot ja viime vuosien aikana ollut monenlaista polkkatukkaa. Tavoitteena olisi löytää täydellinen muoto joka sopisi kasvoihini (mielestäni pitää olla ”litteä” sivuilta ja suora). Nyt minulla ihan edestä vähän lyhempää (vähän yli leukaan), mutta sivuilta taaksepäin eteenpäin pitenevä kuitenkin. Pituus yltää nyt aika hyvin kiinni. Takana on myös niskassa voimakkaat pyörteet. Nyt haaveilen Jennin hiuksista, jos sellaiset vain sopisivat?

  Ja jos tällaisia leikkaisin, niin kannattaisiko minun pätkäistä kaikki polkaksi siten että edestä vähän yli leukamitta pisin? Vai jättää suosilla eteen vähän lyhyempää? Ja ihan niska pitäisi varmaan leikata ihan lyhyeksi? Ja saako vaaleanruskeisiin hiuksiini raidoilla parhaimman lopputuloksen?

  Suurkiitos!

 • Viivi

  Hei!

  Olen tässä parin tunnin verran etsinyt netistä vastausta tuloksetta seuraaviin kysymykseeni. Mistä tunnistan kevytvärin. Mitkä ovat pakkauksissa niitä avainsanoja jotka kertovat, että tuote on kevytväri. Minulla on blondattu tukka ja hopeashamppoot sävyttävät hiuksiani epätasaisesti niin, että osa tukasta sinertää ja osa jää keltaiseksi. Koen että kampaamon jälkeen, jolloin hiuksiin on lisätty kevytväri, väri on ollut tasainen. Kiitos vastauksestasi etukäteen!

 • Tane

  Hei. Kävin torstaina pehmennyksessä ja ohjeiden mukaan vasta lauantaina pesin eka kerran. Kauhee määnneen haju…sellainen likanen, märkä ajokoira haju. Pesin toisen kerran, sama juttu.
  Mikä ihme tuo haju on?
  Nyt on maanantai ja haju on vieläkin heti jos hiukset kastuu.
  T. Tane

 • Nella Pennanen

  Moikka! En tiedä onko tämä oikea paikka kysyä ja saanko vastausta, mutta täällä yksi tosi epätoivoinen kaipaisi kovin apuja, että miten pääsisin sinisestä tukasta eroon ja saisin sen värjättyä ruskeaksi. Kokeilin tässä vähän aika sitten laittaa tälläisen vihertävänhaaleansinisen värin päälle tummanruskeaa ja silti vaan vihreys puski läpi. Onneksi sentään tajusin värjätä vain pienen hiusosion ensin etten koko päätä, koska sitten ois hieman ärsyttänyt. :D Olen jo monta kuukautta ollut värjäämättä päätäni ja haalistuttanut väriä syväpuhdistavalla ja välillä olen kokeillut myös sitruunaa. Et tiijäkkään kuinka kiitollinen oisin jos saisin sulta vinkkejä tähän miten saisin värjättyä siniset hiukset ruskeiksi. Kiitos jo kovin etukäteen! :)

 • Ilse

  Hei! Mulla on tosi paksut hiukset ja aina kun meen ulos tai vaan juoksen ympäriinsä tai muuta niin menee heti sotkuun ja takkuisiksi hiukset sojottaa kaikkialle kaikkilta:( nyt kun meen lukioon niin haluaisin saada ne jotenkin ettei näin kävisi niin helposti.

 • Eila

  Miksi permanentit on muuttunut ennen sai permiksellä pysymään hiukset pystyssä nyt ne on ihan liian laimeita..onko joku systeemi millä saisi afro huikset kiitos

 • Viivi kuisma

  Jos otan kihara permiksen voiko sitä suoristaa omalla raudalla niin että kiharat kuitenkin tulee vielä takaisin kun kastaa hiukset .

Related posts