25/02/15

Mustavalkoinen päivä

10 56 musta12.jpg

Olen pari kertaa viimeisten kuukausien aikana saanut kuulla kommentteja, että ”Mikäs rokkitypy sinusta on kuoriutunut?”, kun olen saapunut paikalle kokomustassa tai muuten tummanpuhuvassa lookissa. No ei ehkä rokkitypy, mutta jotenkin olen viime aikoina ollut enemmän sinut kokomustan kanssa kuin ehkä koskaan ennen. Se on niin <em>helppo. Ja toimii aina.

Kokomustan ohella pukeudun kyllä säännöllisesti pastelleihin ja kirkkaisiin väreihin. Minulle isompi muutos onkin ollut juuri se, että osaan olla mustassa, jonka moni muu puolestaan kokee suoranaiseksi turvavärikseen. Olen ehkä arkaillut mustaa siksi, että joku joskus tokaisi minulle, ettei minun näin vaaleaihoisena pitäisi käyttää sitä ollenkaan, mutta viime viikolla Instagramissa joku ihana kommentoija tuumaili aivan toisin päin, että hän taas on aina ajatellut mustan luovan kauniin kontrastin vaaleille piirteille. Mikä ihana ajatus!

musta11.jpg

Tämän päivän aurinkoisessa säässä nappasimme Vesan kanssa asukuvat vaihteeksi mustavalkoisina. Kun asu oli kokomusta, niin mihinkäs niitä värejä olisi kuvissakaan tarvittu. ;) Yllättäen vaatteiden tekstuurit piirtyvät mustavalkoisissa kuvissa esiin aivan uudella tavalla. Myös valojen ja varjojen leikki näkyy mustavalkokuvassa aivan eri tavoin. Pitäisi ehdottomasti kuvata enemmän mustavalkokuvaa. Taisin saada tämänpäiväisestä pienen inspiraation kipinän…

Tällä kertaa mustanpuhuva lookini koostui nahkahameesta ja pienillä tekstuurikikkailuilla terästetystä collegepuserosta. Simppeliin asuun kiinnostavuutta tuovat juuri nuo erilaiset pintamateriaalit ja -käsittelyt sekä asusteet: kaulassa killuva kullanhohtoinen hapsuketju, peilipintaiset aurinkolasit sekä seeprakengät. Odotin vähän jännityksellä yleisön reaktiota noihin seeproihini, mutta taisitte ihastua niihin yhtä kovasti kuin minäkin. :) Hyvä niin, koska näitä saatte takuuvarmasti nähdä vielä jatkossakin!

Kuvista kiitos Vesalle! <3

Translation: It was a black & white day today – both outfit- and weatherwise. I’ve only recently started to feel comfortable about wearing all black. For a long time I felt like I shouldn’t dress in black because of my pale features. Someone gave me a lovely new perspective on Instagram some time ago by saying that she had always thought black gives a wonderful contrast to the fair skin. And so I decided to change my perspective too! And here I am, wearing black again. :)

musta2.jpg

Paita // shirt Object*, nahkahame // leather skirt Object, nilkkurit // boots Tibi, kaulakoru // necklace Lindex*, aurinkolasit // sunglasses & Other Stories

* saatu blogin kautta / gifted

musta13.jpgmusta5.jpg musta9.jpg musta14.jpgmusta6.jpg musta15.jpg musta16.jpg musta17.jpg

Photos: Vesa Silver

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Looking chic in this minimalistic outfit! These boots make a world of difference!

  http://lartoffashion.blogspot.com

 • Pau

  Ihana tuo paita! Ja musta toimii kyllä sulla tosi hyvin :)

  Itse olen myös tosi vaalea ja välillä tuntuu vähän talvisin kalkkilaivan kapteenilta. Itse käytän kuitenkin tosi paljon mustaa, koska nimenomaan musta asu on tosi helppo ja aina tyylikäs. Joskus kasvot ehkä näyttävät aika valkoisilta mustan kanssa, mutta itse juuri ajattelen niin, että se on vain ihan kiva ja kaunis kontrasti! Tosin poskipunaa saa kyllä sutia aika reilusti ja huuliinkin laittaa ainakin jotain värillistä huulirasvaa ;)

 • Anna______

  Musta toimii aina! Mielestäni vaaleisiin hiuksiin sopii todella hyvin musta, oli iho sitten vaaleampi tai tummempi.

  Itse taidan olla juuri tyypillinen tylsä mustissa kulkeva. On tuolla kaapissani harmaita, valkoisia ja tummansinisiä vaatteita, välillä jotain väriä yritän mutta kun ei viihdy niin ei se onnistu. Kengissä sen sijaan tykkään irrotella, nuo seeprat ottaisin omaankin kaappiini :)

 • Emmi L.

  Mä oon kanssa aina ajatellut, että musta sopii vaaleille tosi hyvin :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Sra

  Näin sut aamulla metroasemalla! Tunnistin kengistä, kun huomasin ne ensin. :D Jälleen kerran onnistunut asu räväköiden kenkien ympärillä.

  p.s. Jäin miettimään sitä, miksi seeprakuosi on monelle liikaa. Onko mustan ja valkoisen kontrasti liian raju monella, esim. leopardikuosihan on pitkälti erilaisia ruskean/beigen sävyjä…?

 • Jenniii

  Thank you! The boots do add a little umph to every outfit. Now I only need to get the inspiration to try them out with something else than just all black. ;)

 • Jenniii

  Poskipunaa kuluukin minullakin mustina asupäivinä ihan ekstramäärä. :D Ja huulilla on hyvä myös olla vähän väriä, etten näytä ihan joltain haamulta. Mutta poskipuna tosiaan yleensä tekee ihmeitä – suosittelen muillekin kalpeanaamoille ja muidenkin värien kuin mustan kanssa! :)

 • Jenniii

  No onpas kiva kuulla, kerrankin näin päin! :) Minulta löytyy kaapista kyllä kaikenlaisia värejä ja kuoseja, mutta nyt viime aikoina musta on houkuttanut yksinkertaisuudelaan kovasti. Ja juuri näillä erilaisilla tekstuureilla saa yksiväriseenkin asuun vähän kiinnostavuutta.

 • Jenniii

  Jee! Kaikki eivät siis onneksi ole sitä mieltä, että kalpeat eivät saisi käyttää mustaa. Ja ehkä sitä nyt ei ihan joka lookissa näytä gootilta, vaikka kalpea olisikin. :D

 • Jenniii

  Hahaa! Minä luulen, että taisin ehkä nähdä sinutkin. Muistan vain kävelleeni jonkun tytön ohi, jolla oli sellainen ilme. :D Tunnistettavat kengät siis!

  Ja itse asiassa olen itse miettinyt ihan samaa! Että miksi juuri seeprakuosi tuntuu monille villimmältä kuin vaikka leopardi – sehän on mustavalkoinen eli väreiltään aika helppo ja klassinen. Toisaalta leopardissa on juuri sitä beigeä, mikä sinänsä on hillitympi pohja. Enpä tiedä! Mielenkiintoinen kysymys. :)

Related posts