4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sattuipas osuva ajatus tänään. Kiitos. :) Kiva blogi. Upeita kuvia ja asuja.

 • nn

  Tuossa aforismissa piilee vähän sellaista näkemystä, mikä posiitivisen ajattelun sivutuotteena on vaarana syntyä: että kriittinen ajattelu on yhtä kuin negatiivisuus.

 • Jenniii

  Arvasin, että joku vielä rinnastaa negatiivisuuden kriittisyyteen. Minun silmissäni ne eivät kuitenkaan ole sama asia. Kriittinen saa ja pitääkin olla, ainakin aika ajoin. Negatiivisuus puolestaan sitä, että nähdään asioissa vain niitä ongelmia sen sijaan, että pyrittäisiin etsimään ratkaisuja.

  Negatiivisuus on harvoin rakentavaa – se on vain valittamista valittamisen ilosta. Kriittinen (tai ainakin rakentavasti kriittinen) katsoo minusta maailmaa ratkaisukeskeisesti, negatiivinen ei edes yritä korjata löytämiään epäkohtia. Toisaalta jos kritiikkiin ei sisälly tuota rakentavuutta, sekin putoaa aika samaan kategoriaan kuin pelkkä negatiivisuus. 

 • Suvituuli.S

  Asia, joka on hyvä muistaa! 

  Ja hyvä muistutus itsellekin pysyä positiivisena ja nähdä se asioiden voitokkaampi puoli. Kiitos!

Related posts