9/02/15

Mutsifarkut

34 110 momjeans1.jpeg

Normcore-trendi on tuonut tullessaan hauskoja ilmiöitä: siinä missä hetki sitten farkkuja lainailtiin poikaystävältä, uusin villitys ovat mutsifarkut eli mom jeans. Mutsifarkut ovat siis sellaiset äidiltä lainatun näköiset pöksyt, joissa vyötärö on korkealla ja peppu piukea, mutta lahkeissa on väljyyttä. Normifarkuiksikin olen kuullut näitä kutsuttavan. Käytännössä farkkumalli on siis se tismalleen sama kuin mitä suosittiin minun lapsuudessani 90-luvun alkupuolella. Hah.

Hämmentävää kyllä, lapsuusmuistot eivät ole jättäneet traumoja, vaikka muistelenkin, että jo tuolloin vähän epäcoolin malliset halvat farkut hävettivät. Olisi pitänyt olla Levikset ja 501 oli ainoa oikea malli, tietysti. Ei ollut Leviksiä, vaan oli Seppälän mutsifarkut. Voi 10-vuotiasta Jenniä. :D Ja nyt 20 vuotta myöhemmin olen sitten mennyt ostamaan ne mutsifarkut ihan oma-aloitteisesti. Tosin niitä ostaessani en edes tajunnut, että kyse oli niistä. Olin vain saanut ranskalaisen tyyli-idolini Bettyn kuvia selaillessani pienimuotoisen pakkomielteen mustista boyfried-farkuista – nyt jälkeenpäin asiaa uudelleen tarkastaessani tajusin, että mom jeansithan ne Bettynkin päällä komeilivat.

momjeans3.jpeg

Totta puhuen tämä mutsifarkkujen malli sopii meikäläisen kropalle perinteisiä boyfriend-farkkuja huomattavasti paremmin, koska lantiolle ja vyötärölle on siunattu kurvia. Suora boyfriend-malli ei usein tunnu asettuvan oikein sopivaan kohtaan, mutta yläosasta piukka ja korkea mutsivyötärö on kuin tehty meikäläiselle. Sain idean tällaisista farkuista viime viikolla ja sopivat löytyivätkin saman tien eli jatkoa sekä kuvia seuraa.

Kuvissa Urban Outfittersin valikoimasta löytyviä esimerkkejä klassisista mutsifarkuista. Omani eivät ole ehkä ihan noin mallia porkkana, mutta muuten mutsifarkkujen kriteerit täyttyvät kyllä hienosti. Käsi ylös, kuka kuulee mom jeansien kutsun?

Translation: Mom jeans – that’s the thing now, folks.

momjeans2.jpeg

Photos: Urban Outfitters

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

34 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • hantsi

  Ääk! Ihan mahtavat! Juuri huomasin lempparifarkkujeni kuluneen puhki ja sisäreidessä komeilee hieno pieni reikä, joten uusia farkkuja olisin joka tapauksessa lähdössä ostamaan! :D Aiemmin niin low waistin, kuin normaalivyötärönkin nimeen vannonut on nyt niin innostunut korkeavyötäröisistä farkuista, että nämähän voisivat olla hyvä vaihtoehto niihin kireisiin pilleihin. Pitääpä käydä jossain kokeilemassa. :D

 • elina5

  Mulla on varmaan samoja traumoja, koska mun mielestä noi näyttää yksinkertaisesti ihan järkyltä :D Vielä noi samanlaiset tennaritkin! En kestä! Muistan vieläkin sen tunteen, kun farkut pussitti, eikä olleet sillai coolisti niin kuin 501:t, vaikka niitä kuinka yritti asetella paremmin. Että ei, minua ei saa mom jean -jengiin :D Jatkan pillifarkku- ja boyfiend-porukassa, ainakin toistaiseksi ;)

 • elina5

  Tarkennettakoon vielä, että silloin 90-luvun alussa ei tosiaankaan ollut converseja, vaan jotkut Seppälän versiot ;)

 • Laura T.

  Hankin viime viikolla omat mommyni, koska omat aidot kasari-lempparini ovat yksinkertaisesti liian tönköt pitää. Joskus aika tekee tehtävänsä: uusissa pöksyissä malli on sama mutta elastaani helpottaa oloa huomattavasti. Loves.

 • Jenni_Kuperkeikkaseikka

  Joo, samaa mieltä, musta ei myöskään taida olla tähän :D

 • Johanna Lehtimäki

  Ehdottomasti farkkumallien parhautta! Itselleni sopiva malli on löytynyt Top Shopilta. Heillä on valikoimassa ihanasti eri värisinä ja erilaisilla kulutuksilla :) Ovat kestäneet tosi hyvin käyttöä ja pesua.

 • sonsaa

  Traumoja on mullekin kertynyt aivan liikaa. Oikein tunnen kuinka se häpeän aalto vyöryy ylleni. Tähän mä en kyllä yksinkertaisesti voi lähteä mukaan. Varsinkin nuo vaaleaa farkkua olevat ovat kuin suoraan painajaisistani :D

 • Yonanae

  Nämä ”mommyjeansit” tiivistävät mielestäni epäseksikkyyden ytimen, mutta toisaalta, tyyli onkin siitä ihana asia, että jokaisella on omannäköisensä.
  Omilla hoodeilla Kurvissa näitä on alkanut näkyä nyt enemmän ja enemmän tytöillä/naisilla, ja olen ollut huomaavinaani että tyyli imartelee lähinnä vain todella säärikkäitä ja pikkupeppuisia hongankolistajia (and truth be told ei heitäkään aina, paitsi jos byysia ei yhdistä todella (siis todella) korkeisiin korkoihin). Itseäni ei tällaisilla sääri-/peppuavuilla ole siunattu, joten kierrän byysat kaukaa. Ikuisesti.

 • annaaak

  Mulla on ollut jatkuvassa käytössä omat mom jeansit viime elokuusta lähtien. Niistä muodostui välittömästi lempifarkkuni niiden mukavuuden ja rentouden takia! Oon saanut niistä paljon kehuja, mutta myös vähemmän innostuneita kommentteja. Esim. vanhempani ovat ihmetelleet siskolleni miksi käytän jatkuvasti niitä ’kammottavia housuja’… :D Mutta siis ihan lempparit!

 • Mullakin erittäin palava tarve saada omat viisnollaykköset – mielellään sopivasti kuluneena vintagena! :)

 • Vierailija

  Kai laitat nämä seuraavaksi?

 • paju

  Jes!! Mutsifarkut on ehdottomasti mun juttu. :-)

 • Usva

  Anteeksi, että nostan tän asian taas esille, mutta toi mustiin mutsifarkkuihin pukeutunut malli on kyllä aivan liian laiha. Olisi kiva nähdä näitä vaatteita mieluummin normaalikokoisten naisten päällä!

 • Ihanat! Mullekin mutsifarkut on jees, koska minullakin on noita kurveja :) Mistä näitä Helsingistä?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Laura P...

  Eikä!

  Juuri viikonloppuna ostin omat mutsikset! :) Olen tosin edelleen hieman kahden vaiheilla pitääkö vaiko ei! Eivät nimittäin saaneet makutuomarilta kovin kummoista palautetta. ”Näytät sillain huonolla tavalla tädiltä”, sanoi sisko.

  Äiti sen sijaan tykkäsi, kappas kappas! :D

   

   

 • Jenniii

  Hahaa, mutsifarkkujen vallankumous on tuloillaan! ;) Minä olen jo hyvän aikaa intoillut korkeista vyötäröistä ja omalle kropalle ne tosiaan sopivatkin matalia paremmin. Tervetuloa siis mutsifarkkuisten iloiseen joukkoon. :D

 • Jenniii

  Et takuulla ole traumoinesi yksin. 90-luku on jättänyt meihin kaikkiin jäljen. :D Ai kamala, ne pussittavat porkkanafarkut, huhhuh. Onneksi mallit ja materiaalit ovat hitusen 90-luvusta kehittyneet. Myönnän, etten olisi itsekään heti uskonut tähän leiriin loikkaavani, mutta omaan silmään näyttivät kyllä sovituskopissa hyvältä!

 • Jenniii

  No ei tietenkään! Ja muotiraamattuna toimi Elloksen katalogi… :D

 • Jenniii

  En jotenkin ole yhtään yllättynyt, että näin monesta ei ole. Suorastaan yllätyin, että mutsifarkut saivat näinkin innostuneen vastaanoton – olin odottanut täystyrmäystä. :D

 • Jenniii

  Ahahhhahahaa, häpeän aalto! :D Kuulostaa pahalta. Muistan kyllä sen häpeän lapsuudestani, mutta ilmeisesti aika on kullannut muistoja, koska noin elävästi en enää niihin tunnelmiin tunne paluuta. Omat mutsifarkkuni ovat mustat – nuo vaaleat olisivat ainakin toistaiseksi olleet myös minulle liikaa.

 • Jenniii

  Malja toiselle mutsifarkkujen tuoreelle omistajalle! :D Ja tosiaan, materiaalit ovat tulleet aika pitkän matkan tässä 90-luvulta nykypäivään.

 • Jenniii

  TopShopista taisivat olla nuo Bettynkin pöksyt ja näyttivät kieltämättä hyvältä. :) TopShopia ei nyt tosiaan Helsingissä ole valitettavasti holleilla enkä uskaltaisi ostaa farkkuja sovittamatta, mutta pitääpä siis testata, jos satun reissuillani TopShopin läheisyyteen.

 • Jenniii

  No itse asiassa olen ihan samaa mieltä tuosta epäseksikkyyden ytimestä, mutta onneksi ei ole pakko yrittää näyttää seksikkäältä! :D Ja aion yrittää todistaa tuon ajatuksen vääräksi 165-senttisessä varressani, ettei tarvitse olla supersäärillä varustettu hongankolistaja saadakseen nämä toimimaan. Mutta loppupeleissä tyylissä kyse taitaa olla makuasioista, joissa absoluuttista oikeaa tai väärää ei ole olemassakaan. 

 • Jenniii

  No siihen minäkin heti sovitellessani kiinnitin huomiota, että olivatpa mukavat! :D Ja odotan jo, että kaikki eivät todellakaan tule olemaan innoissaan niistä meikäläisen mutsifarkuista, kun alkavat näkyä asukuvissa…

 • Jenniii

  No sellaiset olisivatkin päheät, vaikka eivät siis minusta malliltaan ole ihan sama juttu kuin nämä mom jeansit. :) Olen muuten huomannut, että niin makeita kuin vintagefarkut ovatkin, elastaanin mukaantulo denimin sekaan on aiheuttanut ainakin itselläni sen, että ns. raakafarkku ei oikein enää tunnu hyvältä. Pieni jousto tekee kyllä ihmeitä käyttömukavuudelle. :)

 • Jenniii

  Kuvia on lähiaikoina luvassa! :)

 • Jenniii

  No itse asiassa niin kyllä ovatkin! Ihan tuli heti visio teikäläisestä mutsifarkuissa päähän. :D

 • Jenniii

  Minä en kyllä tuosta kuvasta osaisi päätellä mallista mitään sen enempää kuin että näyttää olevan pitkä tyttö ja hoikat käsivarret. Ei siis pistä kyllä minun silmääni tuo mimmi mitenkään häiritsevän laihana – tunnen monta pitkänhuiskeaa ihan tavallista ja tervettä tyttöä, jotka näyttävät tuolta.

  Mutta siis pian on luvassa kuvia mutsifarkkutyylistä ihan normaalikokoisen päällä (mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan), kun meikäläinen vetäisee omansa jalkaan. :D

 • Jenniii

  Omani löysin H&M:ltä, mutta mieluusti saa ilmiantaa muitakin ostopaikkoja ja bongauksia. :)

 • Jenniii

  Hahhaaa, kappas kappas! :D Ja tervetuloa mutsifarkku-kerhoon!

 • annaandandyathome

  Mulle tuli nyt tästä Elloksen katalogista niin ihanat muistot :) 

 • Vierailija

  Kommenttini oli sarkasmia. Toivottavasti et laita! :)

 • Ilkka

  Moi,

  Mistä näitä saa ostaa? Kaikki öyhöttää näistä, mutta ainakin Carlings, JC ja Denimbar Espoossa myy eioota. Ystävättärelleni haluaisin antaa lahjaksi kunnon mutsifarkut, kun hän on semmoisia toivonut.

  I.

  • Tämän hetken paras vinkki mutsifarkkujen metsästykseen on Monki. Sieltä olen löytänyt monet todella kivat. Suosittelen erityisesti mallia Kimomo, joka istuu ainakin minulle kuin hanska ja siitä on saatavilla useampaakin eri väriä. :)

Related posts