8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • tiia

  Hei,

  olen kyllä tässä kovin paljon samaa mieltä kanssasi :-)

  Kiinnitin viime vuoden lopulla huomiota siihen, kuinka valittamiseni määrä onkin lisääntynyt syksyn aikana – varsinkin töissä. Meillä oli uudella työpaikallani hieman stressaava tilanne, ja tämä purkautui aika luonnollisesti työyhteisön jatkuvalla purnaamisella aikalailla kaikesta. Huomatessani millaisen tavan olin oppinut, päätin tietoisesti kiinnittää huomiota omaan käytökseeni. Sosiaalinen vaikutus on ollut yllättävä – on tullut tutustuttua työkavereihin kahvipöydässä hieman eri tavalla, kun ei lähdekään mukaan valittamiseen, vaan yrittää kääntää puhetta edes hieman positiivisempiin aiheisiin. Välillä tästä toki seuraa niitä klassisia kiusaantuneita hiljaisuuksia, mutta mitä siitä – annan mieluummin sen yhdistää ihmisiä, kuin sen ainaisen murehtimisen ;-)

 • Sra

  Näin tämän aamulla ja ajattelin, että otan sen päivän haasteeksi. Oon monista syistä stressannut ja valittanut pitkin syksyä ja alkukevättä, enkä enää tiennyt kuinka paljon siitä oli itseaiheutettua ja mikä taas oikeasti olosuhteiden pakottamaa. Tällaiset asiat, olivat ne kuinka pieniä hyvänsä, toimivat hyvinä hetkinä yrittää muutosta.
  Yritin äsken miettiä, olenko tänään valittanut asioista ja totesin, että ehkä mä jostain valitin (mutta vain vähän). Mutta olo oli ainakin kevyempi kuin illalla yleensä, joten otan ehdottomasti tavoitteeksi jatkaa tätä! :)

 • ”Good things happen when you distance yourself from negative people”
  Negatiivisuus on siitä inhottavaa, että se tarttuu. Kannatan kiukuttelulakkoa!

 • Essi___

  Hei Jenni!
  Ihan ohi asian, mutta mitä se vaaleanpunainen huulipuna on, jota sinulla esiintyy useammissa kuvissa? :)

 • Jenniii

  Se huulipuna on Diego Dalla Palman sävy 53 – lempparini. :) Merkkiä myydään vain kauneushoitoloissa, mutta lista jälleenmyyjistä löytyy täältä: http://www.diegodallapalma.fi/jalleenmyyjat/

 • Jenniii

  Oma hyvinvointi on paljolti asennekysymys (masennus ja muut vakavat mielen sairaudet, yms. pois lukien tietysti). Ihminen voi valita kanavoiko energiansa hyvään vai keskittyykö aina niihin epäkohtiin. Aiheesta saakin joskus valittaa, mutta aika monen elämä kiertyy sellaisen turhan rutinan ympärille, joka myrkyttää pidemmän päälle sekä oman että muiden mielen.

  Hienoa, että olet löytänyt itsestäsi myönteisemmän vireen ja huomannut sen sosiaalisenkin vaikutuksen. :)

 • Jenniii

  Minusta tuntuu, että minulla on joku automaatti päässä, jonka ansiosta yritän elää näin joka päivä – toisinaan paremmin ja toisinaan huonommin onnistuen. Sen olen kuitenkin huomannut, että valittaminen todellakin ruokkii negatiivisuutta ja myrkyttää ilmapiiriä myös muille ihmisille. Surkuttelulle on aikansa ja paikkansa, mutta aika paljon mahtuu tavalliseen arkipäivään myös ihan turhaa nurinaa. 

  Olo tosiaankin on kevyempi ja mieli kevyempi, kun jättää tyhjänpäiväisen marinan sikseen – vähän kuin pudottaisi matkasta ison taakan, jota on raahannut niskassaan päivästä toiseen. Ihan mahtavaa, että sait heti ensimmäisenä päivänä jo tuon keveyden tunteen!

 • Jenniii

  Kyllä. :) Myönnän piilottaneeni Facebookin newsfeedistä useammankin sellaisen tutun statuspäivitykset, joilla tuntuu aina olevan jokin pielessä. Aiheesta saa kritisoida ja purnata, mutta on ihmisiä, jotka näkevät vikaa kaikkialla ja kaikessa. Se todellakin pilaa muiltakin päivän, jos joutuu kuuntelemaan tai lukemaan moista kitinää jatkuvasti.

Related posts