8/02/15

Satunnaisia hölpötyksiä viikon varrelta

12 102 IMG_20150202_104537.jpg

Monesti sieltä teidän lukijoiden suunnalta tulee palautetta, että kaikkein eniten tykätään juuri sellaisista ei-niin-suunnitelluista tajunnanvirta-postauksista tai kuulumisten kertoilusta, joten ajattelin pitkästä aikaa jakaa satunnaisia sattumuksia ja hölinöitä tämän menneen viikon varrelta, kun monta pientä juttua tulee juuri nyt mieleen! :)

 • Testasin viimein ensimmäistä kertaa tällä viikolla KutsuPlussaa ja jäin heti koukkuun: onnistuin kahden päivän sisään ajelemaan Kutsuplussalla peräti neljä matkaa. :D Pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville tiedoksi, että KutsuPlus on siis sellainen julkisen liikenteen systeemi, joka muistuttaa taksia. Pikkubussin voi tilata sovittuna ajankohtana lähimmälle julkisen liikenteen pysäkille ja kyydistä hypätään pois sitten lähinnä määränpäätä olevalla bussi- tai ratikkapysäkillä. Sattuipa vielä yhdelle matkoista niin mukava kuskikin, että yhä hymyilyttää, kun mietin parinkymmenen minuutin mittaista juttutuokiotamme. :) Mutta siis: suosittelen! Loistokeksintö tuo KutsuPlus.
 • Rakastan runebergintorttuja ja olenkin innolla popsinut niitä siitä lähtien, kun ensimmäiset ilmestyivät kaupan hyllylle. Tänä vuonna kävi kuitenkin niin, että tankkasin torttuja niin hyvällä halulla etukäteen, että kun varsinainen Runebergin päivä koitti, ei minun tehnyt mieli tuota sesonkiherkkua enää lainkaan. Enpä olisi uskonut, että voisin saada yliannostusta runebergintortuista, mutta näemmä sekin on mahdollista.
 • Poikakaverini on kärttänyt minua katsomaan kanssaan Star Warsia suunnilleen siitä lähtien, kun tapasimme. Olen siis jotenkin onnistunut selviämään elämässä tähän asti näkemättä tuota legendaarista elokuva-saagaa. Viimein tänä lauantaina ehdotin, että katsottaisiinko se nyt – eikä poikakaveri ollut uskoa korviaan. Lopputulos: leffa oli kyllä mainio, mutta taisin olla hiukan väsynyt, sillä simahdin kesken elokuvan perjantai-iltana noin klo 21. No, tänään katsotaan leffa loppuun.
 • Olen aamupala-asioissa sellainen kausi-ihminen, että hurahdan aina johonkin yhteen ruokaan, enkä syö aamiaiseksi kuukausiin mitään muuta. Lopulta kyllästyn täysin ja joudun keksimään jonkun ihan uuden aamupalan. Menneen vuoden aikana on käyty läpi muun muassa puurovaihe, jälkiuunipalavaihe sekä rahkaa ja marjoja -vaihe. Nyt toissa viikolla starttasin smoothie-vaiheen, joten seuraavat pari kuukautta lienee tiedossa joka aamu smoothieita.
 • Olen viime aikoina taas antanut enemmän aikaa kirjoille ja lukemiselle. En edes muistanut, miten mahtavaa onkaan uppoutua lukemaan hyvää kirjaa, joka vie täysin mennessään.
IMG_20150208_115554.jpg
 • Unohdin tänään kenkäni racketball-hallille. Menin suoraan kaupungilta pelaamaan, joten minulla oli mukanani kaksi vaatekertaa: pelikamppeet sekä siistimmät vaatteet. Onnittelin itseäni tyytyväisenä hallilta lähtiessäni, kun olin tajunnut ottaa lenkkarit mukaan eikä tarvinnut enää pukea urheilun jälkeen korkonilkkureita jalkaan. Kunnes pääsin kotiin asti ja tajusin, että jätin sitten ne korkonilkkurini sinne squash-hallin pukuhuoneeseen. Doh!
 • Kävin eilen leffassa katsomassa Stephen Hawkingin elämästä kertovan Kaiken teoria -elokuvan, joka oli kyllä todella hieno elokuva. Ei ihme, että se on saanut IMDB:ssä peräti 7,8 tähteä. Aivan huikaisevat näyttelijäsuoritukset, visuaalisesti kaunis toteutus ja mahtava rakkaustarina. Veikkailen tälle leffalle menestystä Oscar-mittelöissä. :) 
 • Poikaystävä ilmoitti minulle jo aiemmin tällä viikolla, että aikoo ilahduttaa minua viikonloppuna leipomalla jotakin. Sitä hän ei suostunut ennakkoon kertomaan, mitä aikoisi minulle leipoa. Tänään aamulla sitten minun oli määrä pysyä makuuhuoneessa, kun hän touhusi keittiössä leipomustensa parissa. En ollut uskoa silmiäni, kun paljastui, että hän oli tehnyt minulle itse pastel de nata -leivonnaisia, joihin ihastuin palavasti pari viikkoa sitten Portugalissa reissullamme. Maailman paras mies! <3
 • Kodin suursiivousprojekti etenee hyvää vauhtia. On aivan uskomattoman puhdistava fiilis viimein saada hoidettua sellaisia ikuisuushommia pois päiväjärjestyksestä ja organisoida ajan mittaan kertyneet epämääräiset tavarakasat uuteen uskoon.
 • Olen tällä viikolla taas yrittänyt aktivoida itseäni olemaan ulkona enemmän, säästä riippumatta. Jo parinkymmenen minuutin iltakävely tekee ihmeitä, kun vain malttaa lähteä. Mahtavaa oli käydä kävelyllä myös tänään aikaisin aamulla, kun kaupunki vielä uinui aamu-unillaan.

Aikamoisen hyvä viikko, etten sanoisi. Millainen viikko teillä muilla on takana? 

IMG_20150208_142115.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia / Instagram

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Vale

  Mäkin innostuin viikko sitten smoothiesta aamupalana. Olin ajatellut että sellaisen väsääminen on jotenkin työlästä mutta ei se ainakaan sen työläämpää ollut kuin voileipien tekokaan. Kätevää kun saa heti aamusta kunnon marja-annoksen! Kaappiin on unohtunut myös pussinjämät proteiinijauhetta minkä saa nyt kätevästi uppoamaan aamupalan joukkoon niin pitää hyvin myös nälkää. Smoothie-skool!

 • Raella

  Oisko sulla hyviä kirjavinkkejä:)?

 • Maissidaa

  Pastel de natan ohje jakoon! Oon kaivannut niitä viimekesäisen Lissabonin matkan jälkeen, missä söin niitä päivittäin, useammankin! :)

  Ps. Yritin julkaista tätä kommenttia noin 5 kertaa, nuo captcha kirjoitukset ovat todella sepäselviä!

 • Vierailija

  Hei,
  tää on nyt todella tungetteleva kysymys, mutta olisikohan mahdollista, että jakaisit jotain poikakaveristasi tai siitä, miten tapasitte. Uskallan kysyä, koska kerroit siitä taannoin edellisen kumppanisi kanssa. Yhteisistä kuvistanne tuli ekana mieleen, että hän näyttää yhtä sympaattiselta ihmiseltä kuin sinäkin vaikutat.
  Parisuhdeaiheisia juttujakin voisi olla kiva lukea taas, ja niistä syntyviä mielenkiintoisia keskusteluja. Mutta tää oli ajatus vaan, en todellakaan oleta, että haluut aiheesta kirjottaa.

 • Jenniii

  Jee, smoothie-skool! :D Todellakin ihan loisto-aamiainen (ja välipala ja iltapala ja ja ja…) ja miten näppärää onkaan, että sinne saa sekaan tungettua vähän kaikkea mahdollista. Itse olen surauttanut samoin sekaan vähän proteiinijauhetta ja kaikkea muutakin hyödyllistä, mutta pääpaino on marjoilla ja banaanilla, nam. :)

 • Jenniii

  Hmmm! Lukulistalla on monta sellaista kirjaa, joita uskon voivani sitten luettuani suositella, mutta viime aikoina lukemistani voisin mainita ainakin sellaisen teoksen kuin Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin, josta taisi tulla YLE:llä syksyllä joku tv-sarjakin. :)

 • Jenniii

  Laitan ehdottomasti jakoon, kunhan tehdään uudemmankin kerran (eli pian!). :) Ja äh, nuo captcha-tekstit ovat aina yhtä hankalia. Nimim. kokemusta on!  Kannattaa laittaa Lilyn toimituksen palstalle asiasta palautetta, niin menee viesti eteenpäin.

 • Jenniii

  No saahan sitä kysyä! :) Tiedän, että monia kiinnostavat nämä parisuhdeasiat kovasti, mutta toistaiseksi olen halunnut pitää blogin puolella nykyisestä suhteestani matalaa profiilia. Tämä on sekä oma haluni että poikakaverini toivomus.

  Pistetään asia harkintaan ja keskusteluun, mutta vielä en lupaa mitään. :) Ihmissuhdeasiat ovat kyllä ehdottomasti kiinnostavia keskustelun herättelijöitä!

 • Raikas ilma on kyllä ihmeellinen juttu. Itestä tuntuu aina että aivot sulaa jo korvista ulos jos ei päivittäin käy jossain kävelyllä. Poikaystävää ei taas hetkauta vaikka hän olisikin koko päivän sisällä mutta itselle tulee sellanen tosi ällö olo. Olen tullut siihen tulokseen että maalla kasvaneena ja 18-vuotta asuneena olen saanut raittiin ilman myrkytyksen :-D

 • Jenniii

  No sanopa muuta! Eilen illallakin menin ihan vain 15-20 minuutin kävelylle ennen yöpuulle painumista ja teki kyllä hyvää, vaikka sääkin oli sellainen kostea ja mälsä. Mutta sadesäällä ulkoilmaa on hyvä hengitellä. :)

 • Jenniii

  Oijoi, kiitos vinkistä! :)

Related posts