7/02/15

Talven ensimmäiset tulppaanit

13 105 tulppaanit1.jpg

Yksi parhaista asioista talvessa on ehdottomasti se, että se sattuu olemaan tulppaanien aikaa. Tulppaani on yksi lempikukistani, mutta jostain syystä en ole tälle talvelle ehtinyt hankkia vielä yhtäkään tulppaanikimppua. Ei niitä kyllä vielä kovin paljon ole kukkakaupoissakaan näkynyt. Korjasin kuitenkin tilanteen tällä viikolla ja nyt makuuhuonetta sulostuttavat tuoreet kukkaset.

Lähikukkakaupassa oli valittavana vaikka miten montaa ihanaa väriä, mutta tällä kertaa iloinen oranssi tuntui houkuttelevimmalta. Minulla on muuten ihan selkeät lempivärit kukka-asioissa. Turvallisin ja helpoin valinta on valkoinen – se toimii aina. Jos kuitenkin kaipaan väriä, käännyn yleensä pinkkien, oranssien, persikkaisten tai vihertävien sävyjen puoleen, joskus tulee valittua tummanpunaistakin. Keltaisia, sinisiä tai violetteja kukkasia ostan älyttömän harvoin ja kirkkaanpunaisia en oikeastaan koskaan. Ainoa kerta, kun muistan ostaneeni kirkkaanpunaisia kukkia oli, kun yhdistin samaan maljakkoon vaaleanpunaisia ja punaisia neilikoita. Ja yhdistelmä näytti tosi raikkaalta.

Mitkä teillä muilla ovat lempparisävyjä kukissa vai tunnustautuuko joku kaikkiruokaiseksi?

Translation: First tulips of the winter – I absolutely love them. :) 

tulppaanit2.jpg tulppaanit4.jpgtulppaanit3.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • maikku67

  Aivan ihania, vaikka en edes tykkää oranssin, keltaisen tai punaisen sävyistä vaan päädyn yleensä pinkkiin, violettiin tai valkoiseen. Mies taas yleensä päätyy juuri noihin minun hyljeksimiini väreihin ja otan avosylin vastaan kaikenväriset!

 • SeSiljah

  Ihanalta näyttää! Tänään kävin juuri samaisessa kukkakaupassa ostamassa kolme eriväristä nelikkaa koristukseksi kotiin, vaikka pohdin myös tulppaaneja. Ei tarvitse isommin sisustusta vaihtaa kun kukilla saa niin kivasti ilmettä vaihdettua. :)

 • Muuten olen aika kaikkiruokainen, mutta sinisiä kukkia en kyllä ihan helposti ostaisi! Enkä violetteja. Ne näyttävät epäaidoilta. :)

 • Aivan upeita kukkia, Jenni! Ihanaa, että tulppaanikausi on alkanut. Sorrun tuoreisiin kukkiin vähintään viikoittain, vaikka kyllähän niihinkin saa äkkiä pitkän pennin kulumaan. Täysin rahanarvoista arkipäivän pientä luksusta! ♡ http://www.arcticvanilla.com/

 • Sara06

  Pinkki, vaaleanpunainen, keltainen ja moniväriset (lähinnä kelta-pinkki) ovat niitä, joita raahaan kotiin. Violetti, punainen ja oranssi jäävät kauppaan. Jostain syystä en pidä valkoisesta oikeastaan missään kukassa. Se näyttää omaan silmääni niin aneemiselta. :-) Onneksi etenkin tulppaaneissa riittää värivalikoimaa.

 • Jenniii

  Minä olen siinä mielessä myös onnekas, että poikakaveri tuo minulle usein kukkia. Olen sanonut, että valkoisella pelaa varman päälle ja mitä vain saa tuoda, mutta punaisesta en kukissa oikein välitä. Alkuun tuli aina valkoisia, mutta sittemmin on alkanut olla rohkeampi värien suhteen. Aivan todella romanttista kyllä tulla yllätetyksi kukilla. :) <3

 • Jenniii

  Oi, neilikat ovat myös yksiä lempparikukkiani. Itse päädyin tällä kertaa tulppaaneihin, koska neilikoita olen ostanut niin usein ja tulppaanisesonki ei ole läpi vuoden. :) Tuoreet kukat todellakin tekevät aivan ihmeiitä kodin ilmeelle ja omalle fiilikselle!

 • Jenniii

  Hassua sinänsä, koska sinisiä ja violetteja kukkia kuitenkin on luonnossa paljon, esimerkiksi lemmikit, orvokit ja iirikset. :) Itse vierastan sinistä väriä myös karkeissa, ja samasta syystä. Vaikka kaikkihan ne ovat värjättyjä. :D

 • Jenniii

  Eikö! :) Minulla oli nyt jotenkin sellainen väri-inspis turkoosin/mintun ja oranssin yhdistelmästä, niin makuuhuoneessa pääsi leikittelemään väreillä. Ja olen aivan tismalleen samaa mieltä kukista: täydellistä arkipäivän luksusta. :)

 • Jenniii

  Onpa hauskaa lukea muiden mieluisimmista kukkaväreistä. Veikkaan, että moni muukin on valkoisista kukista samaa mieltä kuin sinä. Ja joillekin valkoinen on hautajaiskukkien väri. :) Mutta minusta se on puhdas, kaunis ja raikas. Ehkä juuri tällä hetkellä tosin olen vähän kyllästynyt siihen, ja siitäkin syystä valitsin reippaasti väriä maljakkoon.

 • Ovat kyllä niin kauniita! Mä rakastan kaiken värisiä tulppaaneja, mutta useimmiten meidän pöydälle päätyy valkoisia, vaaleanpunaisia tai keltaisia tulppaaneja.

  Nyt muuten vietämme ensimmäistä kevättä omalla pihalla varustetussa kodissa, jännityksellä odotan onko sinne istutettu krookuksia tai tulppaaneja :).

  Tiesittekö, että tulppaaneja voi kasvattaa myös vaasiin? Kirjoitin aiheesta postauksen aiemmin: http://www.rakkaudellahannele.fi/2015/01/tulppaanien-kasvattaminen-vaasissa.html

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 • sonsaa

  Minä puolestani olen valkoiset kukat ja muutenkin valkoisen sisustuksessa löytänyt aivan viime aikoina. Valkoiset leikkokukat, kynttilät jne. ovat pienin palasin hiipineet kotiini. Lisäksi rakastan murrettuja vaaleanpunaisia, tummanpunaista, oransseja ja vihreää. Sinisiä kukkia en ole tainnut ostaa koskaan ja keltaisetkin sopivat lähinnä pääsiäisen aikaan. Niin on monenlaisia makuja kukkien suhteen!

 • Minä vain

  Yleensä ostan vaaleanpunaisia tai valkoisia kukkia. Joskus mulla on ollut myös anilliininpunaisia neilikoita. Lempikukkani on atsalea, jonka hoidossa onnistun aina. Ruusuista en välitä, vaikka niitä yleensä lahjaksi ostetaankin.

Related posts