4/02/15

Puhdasta tuli!

43 109 garnier1.jpg

Kaupallinen kampanja: yhteistyössä Garnier

Minulla on kauneudenhoidossa kaksi kultaista sääntöä, joita en laiminlyö koskaan: puhdistus ja kosteutus. Vaikka olisin miten loputtoman väsynyt illalla, puhdistan kasvot ennen nukkumaanmenoa ja tässä asiassa en jousta ikinä. Sama pätee puhdistuksen jälkeiseen kosteusvoiteeseen – toisaalta kuivuuteen taipuvainen ja herkkä iho kyllä ilmoittaa kosteutuksen tarpeesta yleensä meikinpoiston jälkeen kuivalla ja kiristelevällä tunteella, joten ei tulisi mieleenikään unohtaa kosteutusta. Näissä kahdessa perusstepissä piilee minusta ihonhoidon perusta – kaikki muu on sitten ekstraa.

Innostuin viime syksynä kokeilemaan erilaisia puhdistusvesiä ja tykästyin niin, että sen jälkeen misellivedet ovat olleet mukana päivittäisissä kauneusrutiineissani. Oma herkkä ihoni ei selvästikään pidä vahvoista puhdistusaineista ja kuivuu turhasta vedellä lotraamisesta, joten misellivesi tuntui suorastaan täydelliseltä ratkaisulta tilanteeseeni – ja jääpä samalla pari vaihetta puhdistusprosessistakin pois, kun puhdistusainetta ei tarvitse huuhdella kasvoilta pois eikä sen jälkeen tarvita enää erikseen kasvovettä. 

garnier2.jpg

Minua pyydettiin Garnierin kampanjan tiimoilta testaamaan uutta Micellar Cleansing Water -putsaria ja tein työtä käskettyä. Olen välillä hiukan varovainen uuden kosmetiikan testailussa, sillä herkkä ihoni saattaa reagoida uusiin tuotteisiin arvaamattomasti, mutta tätä uskalsin lähteä kokeilemaan ilman huolta, koska Garnierin misellivesi dermatologisesti testattu, se on hajustamaton ja sitä suositellaan myös herkälle iholle. Ja luvataanpa sen jopa rauhoittavan ihoa. Mainio tuotelupaus siis tällaista oikukasta nassua ajatellen. :) 

Vesipohjaista misellivettä voi käyttää koko kasvoille ja sillä voi puhdistaa myös silmät ja huulet. Tuote tosiaankin poistaa meikin, eikä sen jälkeen ihoa tarvitse enää huuhdella tai käsitellä kasvovedellä. Itse puhdistus on hyvin yksinkertainen ja hellävarainen prosessi: vanulappu kostutetaan misellivedellä ja pyyhitään kasvoja sillä hellästi, kunnes meikki on kokonaan lähtenyt. Ihoa ei siis tarvitse hangata, vaan meikki tosiaan puhdistuu ihan kevyellä pyyhkimisellä.

garnier6.jpg

Puhdistusvesistä minulla on kokemusta jo entuudestaan – olenhan käytellyt niitä jo monta kuukautta. Mutta mistä misellivedessä siis oikeastaan on kyse? Jos jotakuta kiinnostaa tämä teknisempi puoli, niin kerrottakoon sen verran, että misellit koostuvat vedessä muodostuvista tensideistä ja pystyvät vetämään puoleensa ja ”lukitsemaan sisäänsä” epäpuhtauksia ja likaa ihon pinnalta. 

Micellar-koostumuksessa molekyylit asettuvat kehän muotoon ja toimivat yhdessä vetäen puoleensa epäpuhtauksia. Käytännössä rasva, tali ja epäpuhtaudet jäävät misellien sisään. Verrattuna moniin tavallisiin puhdistusaineisiin, epäpuhtaksia sisällään pitäviä molekyylejä on useita ja näin puhdistus on tehokkaampaa. Lisää taustatietoa aiheesta kiinnostuneille löytyy Garnierin Facebook-sivuilta

garnier12.jpg

Ennen kuin sain Garnierin miselliveden itselleni kokeiltavaksi, googlailin sitä uteliaana hiukan ja huomasin, että se oli saanut ympäri nettiä todella ylistäviä tuotearvioita. Odotukset olivat siis kovat, mutta pakko sanoa, että ne kyllä myös täytettiin. Olen huomannut misellivesiä testaillessani, että tuotteissa on jonkin verran eroja sen suhteen, miten hyvin meikki tai lika kasvoilta irtoaa. Joidenkin tuotteiden kanssa vanulappua joutuu hankaamaan iholle hiukan enemmän, mikä taas ärsyttää herkkää hipiää ja aiheuttaa punoitusta. Garnierin misellivedellä meikki ja lika irtoaa iholta todella kevyesti ja nopeasti, ja iholle jää käytön jälkeen hyvin miellyttävä tunne. Tämän putelin käytän takuuvarmasti loppuun asti. :)

Joko muut olette päässeet misellivesien ihmeelliseen maailmaan mukaan ja kokeilleet?

Translation: Last autumn I got into micellar waters and now they are a part of my daily beauty routine. I was asked to try out the new Garnier Micellar Cleansing Water for a campaign, so I tried it out! I had seen some very high reviews on the the product and I have to say it definitely was worth all the good feedback. Makeup comes off very easily and it leaves a very good and fresh feeling afterwards. My skin is very sensitive so I appreciate that it is gentle and fragrance-free. Efficient, easy to use and gentle – that’s all I could ask for in a makeup remover. :)

garnier5.jpg

Tästä se lähtee!

garnier8.jpg

Sitten vain pyyhitään kasvot.

garnier9.jpg

Puolet naamasta puhdistettu. :)

garnier10.jpg

Ja puhdasta tuli! Alla vertailuksi ennen-kuva. :)

garnier13.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kauneus

43 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mulla taitaa olla jo kolmas purkki menossa! Olen tätä omassakin blogissani ylistänyt vaikka kuinka ja paljon juurikin sen takia, että se näin aknelääkekuurin jälkeiselle, herkälle iholle käy erittäin hyvin. Liiasta vedestä ei omakaan nassuni tai kroppani tykkää, joten tämä on täydellinen! Nyt on vielä lisäksi lanseerattu saman tuotteen puhdistusliinat, jotka sai mun yö-/treenikassista vakkaripaikan! :)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Minäkin olen ihastunut tuohon tuotteeseen! Vaihdoin vain sisällön tyhjään pumppupulloon, näin sitä on helpompi annostella vanulappuun. :) Pakko oli ostaa myös niitä puhdistusliinoja ja pidin myös niistä. Ihan huippuja!

 • SaaraHuu

  Saako tuolla poistettua myös ripsivärin? :)

 • Lullah

  Olen itsekkin miettinyt tämän kokeilua, mutta toisaalta, mun iho rakastaa sitä, että se meikit puhdistetaan illalla oliiviöljyllä ja aamulla pestään marseillesaippualla ja sitten kosteusvoide kaveriksi. Näiden jälkeen olen jopa arkaillut käyttää hellävaraisiakin puhdistusaineita, kun kerran näin luomulle suunnalle on lähtenyt. 

 • Nata - White Trash Disease

  kasvovesien suurkuluttajana ilmoitan, että tätä on pakko kokeilla. jos olen tosi laiska, niin saatan putsata naaman pelkällä kasvovedellä, tää olisi siis parempi vaihtoehto.

 • Marihanna

  Olen kokeillut – ja saanut mojovan allergisen reaktion. Sekin on siis mahdollista, vaikka tuote olisi hyvin hellävaraiseksi mainostettu. Ehkä vielä joskus uskallan siitä huolimatta kokeilla toista vastaavaa tuotetta.

 • Rakastan misellivesiä! Kokeilin ensimmäistä kertaa vasta viime kesänä Bioderman misellivettä (joka näköjään on toiminut esikuvana Garnierin tuotteelle, ovat niin samannäköiset pullot ;) ).

  Puhdistan misellivedellä herkän ja oikuttelevan ihoni aamuisin, mutta iltaisin olen kaivannut muuta puhdistusta. Silmämeikki ei mielestäni lähde ihan kokonaan pelkällä misellivedellä. Täytyy ehkä kokeilla tätä Garnieria.

 • elina5

  Bioderman misellivesi on päivittäisessä käytössä ja hyväksi todettu :) Käytän misellivettä meikinpoistoon tai meikittöminä päivinä peruspuhdistukseen.

 • pikkunorppa

  Kiinnostuin misellivesistä, mutta olisko sulla suositella jotain muuta merkkiä kuin Garnier? Sitä ei oikein huvita käyttää, kuuluu L’Oréalille ja sitä kautta Nestlélle…

 • Olen vasta hetki sitten löytänyt tieni misellivesien maailmaan, ja nyt käytössäni on Nivean versio kyseisestä putsarista. Tuo Nivea on ihan ok, mutta seuraavaksi aion kyllä testata tätä Garnieria, sen verran paremmalta se kuulostaa :).

 • Hei hienoa! Oon pitkään käyttänyt Bioderman puhdistusvettä ja ostanut sitä aina ulkomailta, mutta nyt puteli lähestyy loppuaan ja olen miettinyt korvaisikohan tämä tuote sen. Paljon edullisimpikin toi Garnierin. Ehkä nyt uskallan kokeilla!

 • en muista nimimerkkiää

  En tiedä onko mainospostauksen kommenteissa oikein etiketin mukaista mainostaa muita merkkejä, mutta itse käytän Cattier Paris -merkin misellivettä :) Se on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja todella mahtava tuote. Jos ei mistään läheisestä kaupasta löydy, niin Hyvinvoinnin verkkokaupassa sitä myydään ainakin, eikä ole kallista.

  Melvitan misellivesi on ehkä vieläkin parempi, mutta sitä en harmikseni ole Suomesta löytänyt.

 • Jenniii

  Kurkkaapa tuo aiemmin tekemäni postaus misellivesistä, johon löytyy linkki tuosta itse postauksestakin. Siellä on muutama kiva luonnonkosmetiikka-vaihtoehto. :) 

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/kuivan-ihon-siunaus-vedeton-meikinpoisto

 • Jenniii

  Oi, pitääkin ehdottomasti testata myös noita puhdistusliinoja, koska reissuilla ja mukana menossa ovat tosi näppäriä. En hoksannut edes, että tätä samaa sarjaa on myös liinojen muodossa, kiitos siis vinkistä! :)

 • Mittumaari

  Hei! Kerroit aiemmin muistaakseni Nivean vastaavasta tuotteesta. Kumpi hoiti mielestäsi asiansa paremmin näistä kahdesta markettimerkistä? Niveaa ja Garnieria jos verrataan. Kiitos jo etukäteen, mikäli ehdit vastata! :)

 • Jenniii

  Kiva kuulla, että sielläkin suunnalla on ehditty jo testata ja tykästyä. :) Tuo pumppupullo onkin varmasti näppärä annosteluun. Oman testauslistan kärkeen pääsivät nyt heti myös nuo puhdistusliinat, kun itse sain tällä kertaa kokeiluun vasta tämän miselliveden. :)

 • Jenniii

  Vesiliukoisen ripsarin saa kyllä tälläkin poistettua, mutta hieman joutuu kyllä ”hauduttelemaan”. Itse mieluiten poistan aina ripsarit kostuttamalla sormet ja painelemalla märkiä sormia ripsiin, niin että saan enimmät ripsarit liukenemaan ja loput sitten pyyhkäisen pois tuolla miselliveteen kostutetulla vanulapulla. Järeämpään silmämeikkiin tai vedenpitävien tököttien poistoon käyttäisin kyllä ihan silmämeikinpoistoainetta.

 • Jenniii

  Ymmärrän hyvin! :) Minä taas olen tehnyt niin, että poistan meikit misellivedellä ja lotraan öljyä sitten sen jälkeen. Toimii myös niin päin!

 • Jenniii

  Tämä on kyllä älyttömän nopea, helppo ja hellävarainen tapa putsata nassu ilman montaa eri vaihetta eli suosittelen! :)

 • Jenniii

  Voi ei! Onpa kurja kuulla, ettei tämä sopinut sinun ihollesi. Joka tuotteessa on toki aivan omanlaisensa yhdistelmä ainesosia ja varmasti paljon eroavaisuuksiakin eli älä ihmeessä nyt tuon yhden huonon kokemuksen takia tyystin lannistu. Ehkä jostain herkän ihon luonnonkosmetiikan puolelta voisi löytyä sinulle sopiva misellivesi?

 • Jenniii

  Kiitos vinkistä! :) Tuossa alle linkkaamassani postauksessa on myös pari kivaa luonnonkosmetiikan puolelta löytyvää vaihtoehtoa. 

 • Jenniii

  Kokeilin myös itse syksyllä Niveaa ja se tosiaan oli ihan ok, kuten sinäkin kuvailit. Mutta nyt tätä Garnieria kokeiltuani annan kyllä ennemmin markettikosmetiikan saralla suositukseni sille – oli siis ehdottomasti mieluisampi. Meikki irtoaa kevyemmin ja iholle jää tosi hyvä tuntu. :)

 • Jenniii

  Kerro sitten, mitä tykkäsit, kun olet itse testaillut! :)

 • Jenniii

  Nyt kun olen testannut molempia, niin ääneni noista kahdesta menee kyllä ehdottomasti Garnierille. Tästä jää jotenkin kivempi tuntu iholle ja olin havaitsevinani, että meikki myös irtoaa kevyemmin. Ei tosiaankaan tarvitse hangata YHTÄÄN. :)

 • Iltapäivästä yritin tuota putelia etsiä Kaaresta ja kaikkialla hyllyt ammotti tyhjyyttään. Toivon tosiaan että bloggaajille maksetaan hyvin näistä yhteistöistä :–D

 • Sofia-m

  Garnierin tuotteet ovat siitä(kin) kivoja, että kun niistä repäisee etikettitarran irti, jäljelle jää huomattavasti kivemman ja pelkistetymmän näköinen pakkaus. Siihen voi sitten vaikka jollain tarrakirjoittimella kirjoittaa mitä purkki sisältää, vaikka kyllähän sen ilmankin muistaa ja näkee. Lähes kaikilla muilla tuotemerkeillä teksti on painettu suoraan purkkiin, mutta Garnierilla tosiaan tuohon etikettiin, joka lähtee tosi helposti ja nätisti irti. Tätä tuotetta en ole testannut, mutta taitaa olla sama systeemi siinäkin. Terveisin Pakkaussuunnittelusta usein harmistuva kohtalontoveri ;)

 • Jenniii

  Hahah! :D Eiköhän uutuustuotetta ole näkyvästi buustattu muutenkin mediassa, mutta hauskaa kuulla, että kauppansa tekee!

 • Jenniii

  No eipäs ole tullut itselle edes mieleen yrittää irroitella etikettejä, vaikka myönnän näitä kuvia nappaillessani ohikiitävän hetken ajatelleeni, että saisi kauniimpia kuvia ilman noita tekstejä. :D Yritin nimittäin ottaa sellaista kuvaa, jossa olisi kivasti kuultanut valo purtilon läpi, mutta tuo takaosan tekstitarra olikin sisäpuolelta hopeanhohtoinen eikä läpinäkyvä. Ei tämä purkki silti lainkaan pahimmasta päästä pakkaussuunnittelua ole sellaisenaankaan. ;)

 • Sofia-m

  Juu, ja ehkä tässä yhteydessä etikettien irti repiminen olisi vähän kumonnut tarkoitusperiä. Mutta jatkoa ja harmillisempia pakkauksia ajatellen kannattaa pitää mielessä ;) Itse myönnän kyllä olevani lähes neuroottinen näiden juttujen kanssa. Kylppärissäni on vain avohyllyjä, eikä opiskelijabudjetti aina jousta kauniisiin pakkauksiin – pelastukseen tulee usein Garnierin kivat pastellivärit, heh.

 • Jenniii

  No tuota Biodermaa onkin moni ehtinyt hehkuttaa täällä kommenttiboksin puolella. Laitetaan nimi korvan taakse! :)

 • Jenniii

  Mainiota, että olet löytänyt misellivesien autuuden! ;) Tuo Bioderma onkin minulle itselleni ihan tuntematon nimi, mutta ilmeisesti erittäin kelpo tuote tuo heidän misellivetensä, sillä sitä tuntuu moni hehkuttavan. Garnier kyllä ajoi asiansa mainiosti, joten kokeile ihmeessä! Käyttäisin tosin itsekin järeämmän silmämeikin poistamiseen jotakin tujakampaa ainetta.

 • Millinki

  Oletko testaillut luonnonkosmetiikkaa? Itse siirryin täysin EkoPharma-tuotesarjaan ja on ollut iho tosi hyvässä kunnossa. Jopa mielestäni ihon värikin on tasaisempi ja vuosia häirinnyt tummempi silmänalunen ja vaalentunut, ihme juttu.

 • Vierailija

  Aivan paras misellivesi löytyy Biodermalta! Tosin sitä myydä Suomessa, omani ostin Pariisin apteekista. Plussana vielä edullisuus. Sen loputtua ostin tätä Garnierin ja aluksi se toimi, mutta myöhemmin alkoi harmikseni tulla iho-ongelmia :( täytynee siis tehdä uusi reissu Pariisiin :D

 • Jenniii

  Noissa meikittömissä kuvissa naama on kyllä täysin meikitön. :) Otin meikittömät kuvat suoraan puhdistuksen jälkeen eli ei mitään mainostemppuja. Osassa kuvista on siis ihan normaali kevyt päivämeikki ja osassa meikitön naama – kai niissä nyt jotakin eroa sentään on? :D 

 • Jenniii

  Taitaa olla aika ihmeellisen hyvä tuote, kun moni sitä niin ylistää. :) Pitää siis seuraavalla Ranskan reissulla ostaa testiin itsellekin!

 • Jenniii

  Joo, luonnonkosmetiikkaa on tullut testailtua myös. :) EkoPharma-sarja tosin on itselleni vielä tuntematon. Täytyy kuitenkin laittaa nimi muistiin!

  Tuolla ylempänä kommenteissa linkkasin myös aiemmin tekemääni puhdistusvesi-juttuun, jossa on mainittuna pari luonnonkosmetiikka-vaihtoehtoakin!

 • Vierailija

  Kyllä meikillä sitten saa naamaan ihmeitä aikaan, huhhuh.

 • Jenniii

  Kyllä näin on!

 • Molla

  Höh. Kaikki tätä niin ylistää ja minä en ymmärrä. Joudun pyyhkimään naaman tällä ja vaihtamaan vanulappua monta kertaa ja aina vaan lähtee meikkiä. Sitten kun vielä viiden pyyhkimisen (ja vanulapun) jälkeen pyyhkäisee kasvovedellä, niin vieläkin naamasta lähtee meikkiä! Ei tällä kyllä joudu hankaamaan, mutta jos joutuu yli viisi kertaa pyyhkimään kasvot, että saa varmasti kaiken meikin pois, niin siitä ärtyy jo nassu. Puhumattakaan siitä vanulappujen tuhlaamisesta. Hellävaraisempaa on vain kahdesti pestä meikit ja sitten yhdesti pyyhkäistä kasvovedellä. Tämä on mun kokemus kyseisestä aineesta.

 • Jenniii

  Onpa kummaa! Itse siis saan naaman puhtaaksi yhdellä vanulapulla. Laitatko misellivettä lappuun tarpeeksi? Itse kostutan lapun ihan kunnolla eli kastelen sen aikalailla kokonaan – en nyt mitenkään tippuvan märäksi, mutta siis niin, että kosteus tulee selvästi lapusta läpi asti. Voisiko huono putsausteho johtua siitä, että misellivettä on lappusessa liian vähän?

  Entä oletko kokeillut putsata kasvoja siten, että jatkat samalla lapulla pyyhkimistä, vaikka se ei olekaan enää ihan puhdas ja valkoinen? Itse teen siis niin, että pyyhin vain surutta kasvot kauttaaltaan yhdellä ja samalla lapulla, vaikka siinä toki näkyykin jo irronnutta meikkiä heti ensimmäisen pyyhkäisyn jälkeen. Ei sen lapun tarvitse olla hohtavan valkoinen irroittaakseen meikkikerrosta. Kannattaa myös hyödyntää samasta lapusta molemmat puolet. Oliko näistä vinkeistä mitään apua?

 • Molla

  Kiitos vastauksesta! Pitääpä tosiaan käyttää lapun molemmat puolet. Ihan reippasti olen vanua kostuttanut ja koko naaman pyyhkinyt ennen kuin olen ottanut uuden. Kyllä se nassu näyttää puhtaalta yhden pyyhkimisen jälkeen, mutta kun pyyhkii uudelleen puhtaalla lapulla, jää siihen vielä reilusti väriä. Kannattaa sunkin kokeilla pyyhkiä toiseen kertaan puhtaalla lapulla, ettei sinne vaan jää meikin jämiä. En tiedä, kuinka monta kertaa sinä käsittelet naaman. Minä pyyhin niin monesti, ettei lappuun jäänyt enää yhtään väriä, että tuli varmasti puhtaat kasvot, mutta sitä varten sai tosiaan pyyhkiä aika monta kertaa. Harmi, koska asun Englannissa, ja meillä on kylppärissä kuuma ja kylmä hana, eli saa itse päättää haluaako polttaa kasvot, vai palelluttaa! ;) Olisi ollut kiva selvitä tästä ilman vettä!

 • Jenniii

  Olen itse siis käynyt lapun kanssa kasvot melkoisen perusteellisesti läpi eli saattanut pyyhkäistä muutamaa kohtaa vielä uudemmankin kerran varmistaakseni, että kaikki tosiaan lähtee. Varmasti yhden vanulapun riittävyyteen vaikuttaa myös se, miten vahva meikki kasvoilla on. Oma päivämeikkini on melko kevyt, joten se myös irtoaa kasvoilta aika helposti. Jos taas suosii vähän voimakkaampaa tai tuhdimpaa meikkikerrosta, niin voi olla, että yksi lappu ei sitten riitäkään.

  Itse käytän vielä meikinpoiston jälkeen sellaista epäpuhtaalle iholle tarkoitettua hoitoliuosta (siitä juttua tämän linkin takana), jonka kanssa tulee siis vielä pyyhkäistyä kasvot läpi kertaalleen. Sillä sitten lähtevät viimeisetkin jämät, jos jotakin iholle on vielä sattunut jäämään. Useimmiten lappu kuitenkin on melkoisen puhdas eli meikki on misellivedellä irronnut.

  Ymmärrän, että sellaiselle ihmiselle, joka haluaa olla aivan absoluuttisen varma, että iholla ei ole meikin ripaustakaan, voi olla vaikeaa, ettei  kauttaaltaan käytetystä vanulapusta näe, onko iho aivan puhdas – puhtaalla lapullahan sen voi aina tarkistaa, joten saattaa syntyä kiusaus pyyhkäistä vielä uudelleen ja uudelleen.

  Ehdotan siis, että pyyhit kasvot perusteellisesti kauttaaltaan sillä yhdellä vanulapulla käyttäen molemmat puolet, eikä sen lapun tarviste olla vitivalkoinen siitä kohdasta, jolla puhdistat uutta osaa kasvoista. Hyödynnät siis sen yhden lapun kauttaaltaan ja useampaan kertaan. Jos haluat sitten varmistaa, että kasvot todella ovat tulleet puhtaiksi, pyyhkäiset lopuksi vielä toisella lapulla tarkistaaksesi, ettei mitään ole jäänyt iholle ja putsataksesi ne viimeisetkin rippeet? :) Minulla itselläni menee se kaksi vanulappua joka ilta tuosta hoitoliuoksesta johtuen, ja eivätpä ne nyt onneksi niin kamalan kalliita kuitenkaan ole. :)

Related posts