30/01/15

Hotellisuositus Lissaboniin: Internacional Design Hotel

8 115 hotelli1.jpg

Jättimäärä Portugalin reissukuvia odottaa vielä editointia ja läpi käymistä, mutta lisää reissujuttuja on siis vielä luvassa. :) Onnistuin bongaamaan Lissabonista meille vähän sattumalta niin ihanan hotellin, että ajattelin laittaa hyvän kiertoon ja vinkata mainiosta majoituspaikasta muillekin Portugalin matkaajille.

Olimme siis reissullamme pari yötä ystäviemme luona Ericeirassa ja pari yötä Lissabonissa hotellissa. Lähdin etsimään hotellia aivan tuuripelillä erilaisten hotellivarauspalveluiden kautta ja sopivan kuuloinen hotelli löytyikin aika nopeasti. Hakusessa oli viihtyisä 4 tähden hotelli hyvältä paikalta, josta käsin olisi helppo seikkailla ympäri kaupunkia kätevästi jalkaisin. 

hotelli9.jpg

Bongasin Hotels.comista tosi kivannäköisen hotellin ihan keskeisen Rossion aukion laidalta ja kun hintakin sopi budjettiin ja TripAdvisorin arviot ylistivät paikkaa peräti 4,5 tähden arvosta, tein tyytyväisenä varauksen. Ja kun viimein pääsimme paikan päälle muutama viikko myöhemmin, sain yhtyä tuohon ylistyskuoroon. Internacional Design Hotel osoittautui persoonattomasta nimestään huolimatta aivan huipuksi!

Hotellihuoneet on sisustettu kussakin kerroksessa tietyn teeman mukaan enkä ollut itse sen kummemmin selvitellyt asiaa, mutta saimme huoneemme Zen-kerroksesta, mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin. Rauhallisin värein sisustettu ja kauniilla maalauksellisella kukkatapetilla varustettu huone oli niin kaunis, että olisin voinut muuttaa sinne asumaan. Ikkunasta ja omalta parvekkeelta (!) avautuivat näkymät suoraan Rossion aukiolle, huoneessa oli tunkkaisen kokolattiamaton sijaan raikkaan valkoinen puulattia. Ja onpa annettava plussaa vielä siitäkin, että hotellivieraita hemmoteltiin L’Occitanen kylpytuotteilla.

hotelli3.jpg

Pieni designhotelli kaiken kaikkiaan on todella hyvällä maulla sisustettu ja täynnä hauskoja pikku-yksityiskohtia. Hotellin aamiaishuoneeseen kodikkuutta toivat eriparikalusteet ja -astiat ja itse aamiaistarjonta oli mitä mainioin. Kiitosta minulta saivat erinomaisen maukkaat ja rapsakat pastel de natat, joita oli tarjolla aamiaisellakin. Ne vetivät jo vertoja jopa niille Pasteis de Belemin originaaleille (ja sietämättömän herkullisille) leivoksille, joita tietenkin kävimme reissumme aikana myös maistelemassa. Nam! :) 

Erityismaininnan ansaitsee hotellin henkilökunta, joka oli uskomattoman ystävällistä, hyväntuulista ja auttavaista koko reissumme ajan. Meidät saatettiin saapuessa huoneeseemme asti ja tuikattiin kouraan kaksi drinkkilippua hotellin ravintolaan. Ja lähtiessä avulias miekkonen hotellin respasta suorastaan vaati saada saattaa meidät laukkuinemme Rossion aukiolle ja taksiin asti.

hotelli7.jpg

Sijainti hotellilla ei voisi olla parempi. Kaupungin keskeisimmällä paikalla sijaitseva pikku-hotelli on kävelymatkan päässä oikeastaan kaikkialta. Hotellin kulmalta kävelee 5-15 minuutissa liki joka suuntaan: merenrantaan, keskustan putiikkeihin, Alfaman linnalle tai Bairro Alton baarikaduille. Keskeisestä lokaatiostaan huolimatta hotellihuone ei ollut meluisa, vaikka ikkunamme olivat kadulle päin.

Vinkiksi Portugaliin talviaikaan matkustaville myös se, että kolea ja kostea talvi-ilma saattaa olla paikoin melko hyytäväkin, etenkin auringon laskettua. En tiennyt tätä ennen reissuamme, mutta kaverini tokaisi, että etenkään talviseen aikaan ei missään nimessä kuulemma kannata majoittua alle 4 tähden hotellissa, ellei halua palella. Lämmityssysteemit eivät noilla leveysasteilla ole aina ihan niitä tehokkaimpia ja sisälämpötila saattaa hyvinkin joissakin paikoissa olla liki sama kuin ulkolämpötila. Lämpimämpänä sesonkina hotellin kanssa ei varmasti sitten ole niin tarkkaa.

Kaiken kaikkiaan siis ihan älyttömän siisti, tyylikäs ja symppis pieni hotelli, jota voin lämmöllä suositella muillekin. Menisin ehdottomasti toiste myös itse! :) 

Translation: If you’re looking for a great, stylish hotel with a killer location and awesome staff in Lisbon, check out Internacional Design Hotel. Such a lovely little 4 star boutique hotel and definitely worth a recommendation. :)

hotelli4.jpg hotelli6.jpghotelli2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Matkat

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts