30/01/15

Dior Couture SS15 – 200 tuntia ja yksi mekko

3 117 dior-couture-ss15.jpg

Couture-muoti on uskomattoman kiehtovaa. Massatuotannon aikakaudella osaa antaa entistäkin enemmän arvoa sille nykyään niin kovin harvinaiselle käsityölle, huolelliselle viimeistelylle, pikkutarkalle näpertelylle ja visuaaliselle ilotulitukselle. Viime syksyn Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla pääsin kurkistamaan Raf Simonsin työskentelyä ompelutiiminsä kanssa muotiviikon asujen eteen ”Dior and I” -dokumentin kautta ja se teki minuun syvän vaikutuksen. Dior onkin yksi niistä harvoista muotitaloista, jotka yhä panostavat ainutlaatuiseen couture-muotiin, joka on paikoin lähempänä taidetta kuin perinteistä vaatesuunnittelua.

Tällä viikolla esiteltiin yleisölle Diorin uusin couture-mallisto ja Raf Simons sai jälleen muotikriitikoilta ylistävät arviot. Muotisivusto Refinery29 pääsi vierailulle Diorin takahuoneisiin ja ateljeehen seuraamaan sivusta, miten valmistuu couture-luomus. Yhden mekon valmistus vie peräti 200 työtuntia ja Refinery29 ikuisti tuon prosessin työvaiheineen videolle – ja tiivisti sen reiluun neljään minuuttiin. Jos siis haluat päästä kärpäseksi kattoon Diorin ateljeehen, tässä olisi oiva tilaisuus. :)

Ja jos haluat nähdä koko malliston ja leikkiä olevasi muotinäytöksen eturivissä, liitin tuohon alle myös Diorin Haute Couture SS15 -näytöksen videotaltioinnin. On aika vaikuttava musiikkeineen ja lavarakennelmineen, vaatteista puhumattakaan!

Translation: Get a little sneak peek to the amazing Dior Haute Couture SS15 collection, the fashion show and the 200-hour-process of making a couture dress. :)

Photo: Mitchell Sams / Camera Press / All Over Press

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • nep

    Hei Jenni,

    Katselin sun julkista Linkedin-profiilia, ja jäin miettimään, että oletko tosiaan valmistunut maisteriksi vuonna 2010? :) Hienoa, onnittelut maisterin papereista, mä kun ajattelin että sulla oli gradu vielä kesken jossain vaiheessa

  • Jenniii

    Kääk? Missä siellä sellaista lukee?! Linkedin on varmaankin profiilia luodessa kysynyt arvioitua valmistumisvuotta ja olettanut sitten silloin valmistuneen sen kummempia kyselemättä. En ole noita vanhoja tietoja sen tullut enää myöhemmin tarkistaneeksi, joten enpä ole huomannut koko asiaa. Pitääpä tsekata ja päivittää. :)

  • Kiitos, superinspiroiva linkki! Miten kaunista! Ja ne kaikki pahviset pliseerausmuotit….vau! Bon Weekend!

Related posts