29/01/15

Keväistä Marimekkoa – SS15

26 116 marimekko-ss15-3.jpgmarimekko-ss15-8.jpgmarimekko-ss15-11.jpg

Piipahdin tänään Marimekon tilaisuudessa kuulemassa uudesta printtiyhteistyöstä, jonka tähtenä loistaa lahjakas Kustaa Saksi. Suunnittelijan merestä inspiraationsa saaneita kuoseja tullaan näkemään ainakin sisustusmalliston puolella ja uteliaimmat voivat jo käydä kurkistelemassa niitä Katajanokan Johan & Nyströmillä. :)

Pressipaketissa tuli mukana myös tämän kevään vaatemalliston lookbook ja pidin näkemästäni kovasti. On jännittävää nähdä, mihin suuntaan uusi luova johtaja Anna Teurnell tulee Suomi-muodin lippulaivaa luotsaamaan. Nämä nyt kevään aikana julkaistavat mallistot on varmastikin jo työstetty ennen Teurnellin astumista puikkoihin, mutta jään seuraamaan uteliaana, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Joka tapauksessa ilahduin kevätmalliston raikkaasta värimaailmasta ja tyttömäisistä muodoista. 

Translation: Some new Marimekko for the spring 2015 – I love it! :)

marimekko-ss15-10.jpgmarimekko-ss15-17.jpgmarimekko-ss15-9.jpg marimekko-ss15-1.jpg marimekko-ss15-13.jpgmarimekko-ss15-6.jpg marimekko-ss15-7.jpg marimekko-ss15-14.jpg marimekko-ss15-15.jpgmarimekko-ss15-2.jpg marimekko-ss15-16.jpg marimekko-ss15-18.jpg marimekko-ss15-19.jpg marimekko-ss15-20.jpg

Photos: Marimekko SS15

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

26 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • HAMI

  ottaisin niin mielelläni tuon sinisen neulemekon n_n

 • Johanna Lehtimäki

  Voi kun tuon haalarin saisi käsiinsä. Mahtava uusi mallisto muutenkin! :)

 • NinaMaria

  Tuo haalari on ihana. Pakko saada tai ainakin pakko päästä sitä kokeilemaan :) En kyllä sitä ainakaan vielä marimekon verkkokaupasta löytänyt, mutta toisaalta ei sitä kuitenkaan voisi kokeilematta ostaa.

 • Annan käsialaa nähdään syksyn mallistossa ;)

 • AnnaAusseista

  Printit on tosi kivan näköisiä mutta kaavoitus tökkii. Kaikki vaatteet näyttävät tyypilliseen Marimekko-malliin joko A-linjaisilta kaavuilta tai muuten säkittäviltä. Mikä toimii, jos on 190-senttiä pitkä, laiha malli. Mutta about kukaan suomalainen ei ole. Miksei Marimekko tee koskaan mitään tyköistuvaa? :(

  Haluaisin kovasti tykätä näistä mutta kun kaavoitus on vaan aina tätä samaa. 

 • Qjs

  Ei vitsi, Kustaa Saksi! Nyt on mageeta. Olin todella vaikuttunut hänen Korjaamon näyttelyn jaquard-töistään, vaikka teemat ja värit olivatkin hieman ahdistavia hämähakkeineen ja heinäsirkkoineen. Aluksi olin noista lookbookin vaatteista ihan et ”no jaa”, mut sitten sytyinkin monille aika kovasti! Wau, taas.

 • bia

  Kotelomekkoja! niitä tuleekin alvariinsa käytettyä. Eikun….

 • Jenniii

  Itse löysin kyllä näistä kivoja malleja, mutta minäkin kaipaan Marimekkoon uudenlaista muotoa. Tai siis muotoa ylipäänsä. ;) Mutta odotellaan nyt vielä hetki – käsittääkseni Anna Teurnell on ollut mukana jo ensi syksyn malliston tekemisessä, joten veikkaisin, että silloin saadaan nähdä jotain toivon mukaan vähän uudenlaistakin särmää.

 • Jenniii

  Kustaa Saksin meri-aiheiset printtikuosit olivat kyllä minusta tosi hienoja. Harmittaa, että missasin tuon Korjaamon näyttelyn, mutta pitää toivoa, että se saa vielä jatkoa. Herra kuulemma on jatkanut noiden jaquard-töiden parissa edelleen. :)

 • Jenniii

  Hahaha! :D No totta. Tosin ehkä sitä joissakin työtilaisuuksissa tai kekkereissä noita kotelomekkojakin voisi tulla käyttäneeksi? Riippuu toki työpaikasta. :)

 • Jenniii

  Juu, kyllä tuolta moni vaate kelpaisi minullekin. ;)

 • Jenniii

  No sanos muuta! Haalari ei ole ykköskuvana sattumalta. ;)

 • Jenniii

  Instagramin puolella joku tiesi infota, että noita haalareita saa ainakin Helsingin Marikulmasta ja Aleksinkulmasta. :)

 • Jenniii

  Sitä odotellessa… :)

 • Vierailija

  Samaa mietin minäkin. Marimekon kankaat ovat kauniita, mutta tällainen 160-senttinen sirorakenteinen harvoin löytää sopivia malleja. Tosin pari vaatekappaletta olen vuosien mittaan marimekolta löytänyt ja niitä on kyllä sitten käytettykin:)

 • Tua

  Aih miten ihania! Marimekko kyllä paranee vanhetessaan. Itsekin kyllä kaipaisin vähän enemmän muotoa kaavoitukseen, ja, pakko sanoa, myös hieman pidempiä helmoja. Mekot, joiden on tarkoitus loppua hitusen polven yläpuolelle, ovat jo lähes vesirajassa tällaisella yli 180-senttisellä rimpulalla… Tehdäänkö malleille aina noita kuvia varten helmasta hiukkasen pidemmät mekot vai miten ne heillä aina näyttävät ihan sopivan mittaisilta? :D

 • JoYlimys

  Oijoi ihania

 • Jenniii

  Olen samaa mieltä siinä, että Marimekko on perinteisesti luottanut hyvin vahvasti nimenomaan printteihin ja kuoseihin – vaatteiden muodot ja leikkaukset ovat sitten olleet hyvinkin yksinkertaisia ja, no, muodottomia. Kaipaan myös itse Marimekolta taidokkaampaa muotoa ja kaavoitusta – toivotaan, että Teurnellin tulo taloon tuo myös vaatemallistoon jotakin uutta. :) 

  Hyvä kysymys muuten myös tuo helman pituus! Meikäläisen 165-senttiselle varrelle mekot ovat olleet ihan säädyllisiä, mutta kuitenkin melko lyhyitä (yleensä polven yläpuolelle ulottuvia). Mallimimmit kuvissa varmasti ovat yli 170-senttisiä, joten onpa kummaa, jos kauppoihin myyntiin tulevat versiot ovat sitten lyhyempiä.

 • Anna_____________

  Jatkan edellisten kommentoijien kanssa samalla linjalla. Kuosi-ilottelut ja kotelomekot eivät ole minun juttuni, mutta joitain perusvaatteita eksyn aina sovittelemaan. Valitettavasti mallit ja leikkaukset eivät osu päälleni sitten mitenkään. Sama ongelma on kyllä monen muunkin suunnittelijan kohdalla… Hartiat ja perse kiristää, isompi koko olisi taas rinnattomalla 156 senttisellä kamala teltta. Kaikki minun ”muotoisenikaan” naiset eivät kuitenkaan halua käyttää Better Bodiesin vaatteita tai Freddyjä…

 • Jenniii

  Se on aina yhtä kinkkinen homma tehdä sellaisia vaatteita, jotka sopisivat mahdollisimman monelle eri vartalotyypille – ei käy kateeksi suunnittelijoita. ;) Itse satun olemaan sen muotoinen ja kokoinen, että kaupoista löytyy aika helposti sopivaa vaatetta, mutta voin kuvitella, että jos esimerkiksi sattuu olemaan ylä- ja alaosasta selkeästi vähän eri kokoa tai kropan mittasuhteet eivät ole ne tyypillisimmät, niin vaikeuksia on. Vähän nuo kauppojen valmisvaatteet ovat aina väistämättä kompromissiratkaisuja. Toki eri merkkien mitoituksissakin on selvästi eroja – toiset tekevät kurvikkaammalle siluetille sopivia vaatteita ja toiset suoremmalle, mutta sitten kun otetaan mukaan naisellisten vartaloiden koko kirjo, niin harvapa siihen ”keskivertomuottiin” istuu. 

  Mistäpä löytyisi merkki tai useampi, jotka valmistaisivat imartelevaa ja kaunista vaatetta nimenomaan pitkille ja hoikille tai lyhyille ja leveille, päärynöille/harteikkaille ja pienirintaisille/suuripovisille? Vaikka minulla on melko ”helppo” kroppa vaateostosten suhteen, joudun silti toisinaan itsekin toteamaan, että jonkun merkin vaatteet eivät kerta kaikkiaan ole minua varten, vaikka muiden päällä ja mainoskuvissa näyttäisivät miten ihanilta. Se on erityisen sääli, jos muuten tykkää vaikkapa merkin uniikeista printtikuoseista, tms. 

 • AnnaAusseista

  Vielä vähän lisää tästä kaavoituksesta mussutusta: ymmärrän, että Marimekolla on isot markkinat Aasiassa ja lyhyelle ja sirolle aasialaiselle telttamainen kaavoitus (Iloinen takki tms.) sopii kuin nenä päähän ja on siellä kairoilla myös trendikästä. Ihmettelein vain vuodesta toiseen, miten kotimarkkinoille epäsopimattomia kaavoija siellä duunataan. Keskimääräinen suomalainen nainen on kuitenkin keskipitkä ja melko harteikas ja rintava, eli juuri se poppoo kelle A-linjainen kaapumekko ei yleensä yhtään sovi. 

  Tosin, Marimekko osaa onneksi myydä kankaitaan myös metrimittaan, eli maailman hienoimmasta printistä voi tehdä/teettää itselleen sopivan. Ja onhan toki kaapumitoituksessakin enempi muokkaamisen varaa.. Ehkä ideana ei edes ole tehdä sopivaa vaan työllistää räätäleitä?-)

 • Pia Erlund

  Huoh, onneksi ruotsalaiset kehissä Marimekolla. Alkoi jo hiukan orastaa pieni raikkaus mallikuvissa…Terkuin, BY PIA´S Designer

 • Oi että! Teini-ikäisenä Marimekon vaatteet olivat ehdottomisa inhokkejani; sitä samaa sontaa vuodesta toiseen, ei mitään muotoja, naisellisuus valovuosien päässä… Mutta nyt viimeisen 10:n vuoden aikana olen ilolla ja innolla seurannut Marimekon kansainvälistymistä ja tyylimuutosta. Nyt minulla on oikein hinku päästä Suomeen ja Marimekon liikkeeseen! Haluan tuon mustavalkoisen graafisen topin ja ehdottomasti tuon raidallisen pitkän takin! Ah, innostun niin siitä kun suomalaiset firmat näyttävät kyntensä niin, että mielellään kehuu ja mainostaa niitä tuotteita täällä maailmalla :)

 • Kotilo

  Tämän kevään Marimekko-uutuudet ovat kaikki aivan huippuja. Tuo lyhyempi raidallinen takki on yksi upeimmista!

 • Samoilla linjoilla olen minäkin…muuta hei, tässä mallistossa on nyt sentään muutamassa mallissa vyötärö näkyvissä, jee! Ja kyllä noi kuosit on huippuja :)

 • Hanna Maria

  Apua, tuo sininen haalari on ihan mieletön!

Related posts