28/01/15

Muista tämä merkki: Kuula + Jylhä

4 92 kuula-jylha4.jpg

On aina ilo bongata kiinnostavia suomalaisia tulokkaita suunnittelijarintamalla ja olen jälleen löytänyt nousussa olevan kiinnostavan merkin, joka ansaitsee tulla esitellyksi suuremmallekin yleisölle. Kenkä- ja laukkumerkki Kuula + Jylhä on ehdottomasti sellainen nimi, josta veikkaan, että kuullaan vielä. Kaikki laatuun panostavan merkin tuotteet valmistetaan käsin Suomessa ja Virossa, ja brändin taustalla häärii suunnittelijakaksikko Essi Kuula ja Marika Jylhä. 

Jos Kuula + Jylhän suunnittelufilosofia pitäisi tiivistää muutamaan sanaan, sellaisia voisivat olla esimerkiksi: villi ja leikkisä luovuus sekä rajojen rikkominen. Merkin suunnittelijat uskovat sesonkiajattelun sijaan hitaaseen muotiin ja heidän sloganinsa onkin ”Slow Shoes”. Tärkeitä arvoja Kuula + Jylhälle ovat myös läpinäkyvyys, käsin tekeminen, eettisyys ja ekologisuus.

kuula-jylha2.jpeg

Tällä hetkellä Kuula + Jylhän tuotteita valmistetaan pienissä erissä ja niitä myydään merkin omassa verkkokaupassa sekä Helsingissä ainakin Isolla Roobertinkadulla sijaitsevassa OVVN-putiikissa. Näissä kuvissa näkyvä kenkämalli on ainakin suunnittelijakaksikon omassa verkkokaupassa jo myyty loppuun, mutta laukkuja näyttäisi olevan yhä saatavilla. Odottelen innolla jatkoa ja pian myyntiin ilmestyviä uusia tulokkaita. Kiinnostuneille tiedoksi, että Kuula + Jylhän uutisia voi seurailla myös Facebookin kautta. :)

EDIT: Lukija vinkkasi myös Kuula + Jylhän mainiosta videosta, jonka avulla pääsee sukeltamaan kenkien tekoprosessiin sisälle, joten lisäsin sen mukaan postaukseen. Tsekatkaahan siis sekin! 

Translation: I always love to boost young, upcoming and interesting designers – especially Finnish ones. And recently I found another cool Finnish shoe and bag brand Kuula + Jylhä that I think is definitely worth sharing. Their design style is about playfulness, avant garde shapes and raw, pure materials. The designer duo doesn’t believe in seasonal thinking in fashion and therefore their slogan is ”Slow shoes”. So if you like their unique style and value open and honest production, hand made design and natural materials, keep this name in mind! Their products can be purchased from their own webshop and the little boutique OVVN in Helsinki. You can easily keep yourself updated about their news by liking them on Facebook. :)

kuula-jylha3.jpeg

Photos: Kuula + Jylhä

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Joliel

  Mahtavaa! Olenkin odottanut, milloin joku hoksaa blogata merkistä! Pakko ylpeänä hehkuttaa, että kyseessä on erittäin lahjakkaat ystäväni Marika ja hänen ystävänsä Essi :) Suosittelen muuten katsomaan tämän Making of Kuula + Jylhä shoes-videon! (löytyy myös merkin Facebook-sivuilta) : http://vimeo.com/104807204

 • Jenniii

  Oi, mahtavaa! Ja hei kiitos videovinkkauksesta. Lisään videon tähän postaukseenkin! :)

 • emsuttaja

  Tiedätkös ovatko tekonahkaa vaiko aitoa? :o

 • Jenniii

  Ovat aitoa nahkaa. :)

Related posts