23/01/15

Laatudokumentteja taas Helsingissä – voita sarjakortti DocPoint-festareille!

65 59 DOCPOINT_logo_eng_black_2014 copy.png

Yhteistyössä DocPoint

Helsingissä saadaan taas ensi viikolla nauttia laatudokumenteista, kun DocPoint-festivaali tuo valkokankaille yhteensä 166 kiinnostavaa dokumenttielokuvaa maailman eri kolkista 27.1.-1.2.2015. Tänä vuonna elokuvien teemoina nähdään muun muassa mereen, maahanmuuttoon, rakkauteen ja taiteeseen liittyviä aiheita. Olen jo vuosia tehnyt yhteistyötä DocPointin kanssa ja yhteistyö jatkuu tänäkin vuonna. Tällä kertaa saan arpoa yhdelle onnekkaalle sarjalipun (sisäänpääsy 6 elokuvaan) dokumenttifestareille.

Odotan innolla, että pääsen tsekkailemaan dokumenttifestivaalin tarjontaa ensi viikolla, mutta poimin jo tätä postausta varten ohjelmistosta muutamia kiinnostavan kuuloisia dokumentteja tärpeiksi teillekin. 

Beltracchi2-9593-2.jpg

Beltracchi – The Art of Forgery

Maailman nerokkaimpiin kuuluva taideväärentäjä Wolfgang Beltracchi maalasi tauluja 40 vuoden ajan tunnettujen taiteilijoiden tyyliin. Hän myi ne kadonneina mestariteoksina keräilijöille ja museoille, ja tienasi väärennöksillään miljoonaomaisuuden. Dokumentti kertoo Beltracchin tarinan ohessa myös yli äyräidensä vuotavista taidemarkkinoista. Huutokauppojen ennätyshinnat pitää rikkoa joka vuosi, ja markkinoilla himoitaan uutta myytävää, uusia sensaatioita. Väärennös menee helpommin läpi, kun sen myy muutamien tuhansien sijaan miljoonalla.

Sleepless in New York

Sleepless In New York on lohdullinen dokumentti lohduttomasta aiheesta: rakkauden jälkeisestä rysähdyksestä. Suurkaupungin maisemissa pohditaan jätetyksi tulemista ja irti päästämisen vaikeutta. Päähenkilöt ovat joutuneet epätoivon tilaan, joka herättää aamuyöstä, aiheuttaa fyysistä kipua ja tekee normaaleista ihmisistä pakkomielteisiä stalkkereita.  Antropologi Helen Fischer selittää addiktion toiseen ihmiseen tieteen avulla: aivokemiat saattavat meidät ristiriitaiseen tilaan, ja vaikka haluaisimme vihata tai unohtaa, rakastamme vain enemmän. Tutkija päätyykin epäilemään, onko luonto tehnyt rakkauteen liittyvästä tunnekokemuksesta liian voimakkaan. Elokuvan tekijät eivät syyttä suosittele dokumenttia jokaiselle, joka on ollut rakastunut, vailla rakkautta tai sitä etsimässä.

RichHill_6.jpg

Rich Hill

Sundance-festivaalilla palkittu dokumentti kuvaa teini-ikäisten poikien ja heidän perheidensä elämää Missourin osavaltiossa, Rich Hill -nimisessä pikkukaupungissa. Intiimi elokuva keskittyy poikien omiin kokemuksiin ja elämään. ”Parempien ihmisten” maailma on köyhistä perheistä tuleville nuorille jossain kaukana, todennäköisesti saavuttamattomissa. Rich Hill kuvaa päähenkilöidensä elämää selittelemättä ja alleviivaamatta. Tulotaso rajoittaa ja määrittelee elokuvan päähenkilöiden tulevaisuudennäkymiä, mutta sitäkin suurempi merkitys on kotioloilla. Väkivallan kulttuuri ja näköalattomuus siirtyvät lapsiin yhtä vahvasti kuin välittäminen ja usko tulevaan.

Rules of the Game

Tässä muutamia työhaastattelupelin sääntöjä: pese ja kampaa hiukset, meikkaa nätisti (jos olet nainen), älä laita lenkkareita jalkaan, älä istu ennen kuin pyydetään, äläkä missään nimessä ole liian rehellinen. Helppoa, eikö? Ei, jos olet parikymppinen ranskalaisnuori, jolla on vaikeuksia sopia valtion tukeman yksityisen työvoimatoimiston tarjoamaan muottiin – tai ylipäätään mihinkään muottiin. Claudine Boriesin ja Patrice Chagnardin ajankohtaisessa ja tragikoomisessa elokuvassa asiakas on toki joskus väärässä. Mutta ei systeemikään oikeassa ole.

Queen of Silence_1.jpg

Queen of Silence

Kymmenvuotias Denisa on kuuro, ei ole koskaan oppinut puhumaan ja kuuluu Euroopan syrjityimpään vähemmistöön. Silti hän tanssii upeasti ja jaksaa hymyillä leveintä hymyään. Tyttö on hurahtanut Bollywood-elokuviin ja sukeltaa niiden kauneuteen pakoon ympäröivää todellisuutta. Puolan romani Denisa ei ole saanut tarvitsemaansa hoitoa, ja kuulolaitteen patteritkin ovat kaukainen haave. Tytön perhe sinnittelee ilman koulutusta, työtä, rahaa ja papereita. Kuten Denisan maailmassa, myös dokumentissa järkyttävät tapahtumat rytmittyvät lennokkaan musiikin ja tanssin kanssa. Bollywood-tyyliin kuvattuja musikaaliosioita höystää katutanssi, ja niiden kiistaton tähti on tarinan valloittava päähenkilö. Hänen kohtalonsa jättää jäljen.

Ne me Quitte Pas

Kun vaimo ottaa ja lähtee lapset mukanaan, Marcel on valmis tappamaan itsensä. Tässä häntä avustaisi ystävä Bob, jos kaverukset eivät olisi niin kiireisiä ryypätessään ja vaaliessaan yksinäisyyttään. Maaseutu, metsä ja rommi toimivat pakopaikkoina, ja arkea rytmittää humalan, halkojen hakkaamisen ja satunnaisten hammaslääkärikäyntien kolminaisuus. Marcel ja Bob ovat oman elämänsä sankareita ja antisankareita, toisiaan tasapainottavia hahmoja. Myös yksinäisyys määrittää ystävysten elämää, ja molemmat käsittelevät sitä omilla tavoillaan, viiniä säästelemättä. Miesten tragikoominen ystävyys nousee etualalle huumorin sävyttämässä dokumentissa, jonka keskiössä maskuliiniset hahmot yrittävät selviytyä arjessaan – vaikka sitten yhteistä itsemurhaa suunnitellen.

Looking for Light Jane Bown_4.JPG

Looking for Light: Jane Brown

John Lennon, Margaret Thatcher ja kuningatar Elizabeth II ovat kutistuneet tavallisen ihmisen kokoisiksi. Heidän kasvoillaan on lempeyttä tai surua – jotain suunnattoman inhimillistä. Se ei ole ihme, sillä kameran toisella puolella on englantilainen valokuvaaja Jane Bown. Vuonna 1925 syntynyt valokuvaaja teki pitkän uran The Observer -sanomalehdessä. Kun Jane Bown tuli paikalle, kaikilla oli turvallinen olo. Kamera roikkui punotussa korissa pienikokoisen ja polkkatukkaisen naisen käsivarrella. Bown ei yrittänyt yllättää kuvattavaa paljastakseen tästä jotain, vaan toi kuviin syvyyttä inhimillisyyden kautta.

Gangster of Love

Rakkauden löytäminen ei ole helppoa kroatialaisessa pikkukaupungissa. Tästä hyötyy gangsteri-liikanimen neuvokkuutensa vuoksi pokannut Nediljko Babic, joka järjestää avioliittoja Imotskin kylässä. Ihmisillä on monia syitä hakeutua järjestettyyn liittoon. Seurattavat kertovat pettyneensä tekemiinsä valintoihin – suuren rakkaustarinan sijaan etsitään jotakuta, jonka kanssa voi jakaa arjen. Siinä, mitä arjen jakaminen tarkoittaa, tulevat esille paikalliset sukupuoliroolit, jotka rajoittavat voimakkaasti sekä miehiä että naisia. Gangster of Love kuvaa järjestettyä avioliittoa etsivien tarpeita tuomitsematta sukupuolirooleja tai Babicia. Lopuksi nähdään, kuinka moni kuvatuista todella löysi rakkauden.

Match Me 4.JPG

Match me!

Olisiko kumppanin etsiminen helpompaa, jos muut saisivat päättää puolestamme? Ja onko rakkauden löytämisessä ennemmin kyse omien ja yhteiskunnan odotusten murtamisesta kuin “sen oikean” olemassaolosta? Match Me! kyseenalaistaa perinteisen treffikulttuurin ja esittelee kolmen sinkun vaihtoehtoiset kumppaninmetsästystavat. Elokuva päästää katsojan mukaan treffeille ja kertoo kolme erilaista näkemystä rakkaudesta. Henkilöiden avoimet pohdinnat parisuhteista kutsuvat katsojan kyseenalaistamaan omat ennakkoluulonsa ja miettimään, onko rakastuminen vain omasta päästä kiinni.

The New Rijksmuseum

Euroopan suurten kansallismuseoiden remontointi on vastuullista puuhaa. Pariisin Louvren ja Amsterdamin Rijksmuseumin kaltaisten instituutioiden kohdalla ei riitä, että rakentaa pari siipeä lisää. Oeke Hookendijk lähti tekemään dokumenttia Rijksmuseumin viiden vuoden mittaiseksi suunnitellusta kunnostuksesta, mutta joutui töihin lopulta kymmeneksi vuodeksi. Ajan mittaan käy ilmi, kuinka pikkumaisia ihmiset osaavat olla, vaikka periaatteessa kaikki tekevät töitä yhteisen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi. Arkkitehdit, johtajat ja työmaan valvojat purkavat tuntojaan kameralle niin suorasanaisesti, että museon iloiset avajaiset ovat katsojalle melkoinen yllätys. Pääasiasta, museon esineistöstä ja maalauksista, välittää harva, kun oman vision tiellä on milloin hollantilainen pyöräilykulttuuri, milloin väärällä tavalla työnsä tekevä sisustussuunnittelija.

Matka minuksi 1.jpg

Matka minuksi

Kolmella nuorella naisella eri puolilta Suomea on kaikilla blogi, johon vuodattaa haluamansa pala itsestään. Näytön takana he harhailevat mielensä liikkeiden ja ulkopuolisten odotusten ristitulessa. Tyylikkäästi kuvattu dokumentti seuraa Elliä, Juuliaa ja Lauraa, kun vuodenajat vaihtuvat, kaikki uhkaa murtua ja uusi toivo herää. Se kurottaa syvälle tuntumatta silti tirkistelyltä.

Bronx Obama

Vuonna 2008 juuri potkut saanut Louis Ortiz kuulee isokorvaisesta kaksoisolennostaan, joka tavoittelee pääsyä Valkoiseen taloon. Uusi ura urkenee presidentin kaksoisolentona ja imitaattorina ja Bronxin Obama matkaa turistien täyttämältä Time Squarelta vuoden 2012 vaalien komediakiertueelle pyöristyneen “Bill Clintonin” kanssa. Kaksoisolennon elämä ei ole helppoa: Töitä paiskimalla ei enää rikastu Bill Clintonin kauden malliin. Keikkamanageri ei säästele kritiikissään, ja vuorosanoja pitäisi päntätä matkailuauton takapenkillä. Clinton-imitaattori valittelee liikakilojaan, vähäistä itsekuriaan ja nykyistä ulkomuotoaan, jonka vuoksi hän näyttää pikemminkin Boris Jeltsiniltä.

Circus Dynasty_2.jpg

Circus Dynasty

Kahden mahtavan sirkussuvun perilliset Patrick Berdino ja Merrylu Cassllini ovat kuin onnellisten tähtien alla syntyneet Romeo ja Julia. Merrylun ja Patrickin suhteessa osapuolina ei kuitenkaan ole vain kaksi ihastunutta nuorta, vaan koko suku ja kahden sirkuksen verran norsuja, kimalletrikoita ja pääsylipputuloja. Anders Riis-Hansenin teos on kiehtova kuvaus valtavirtayhteiskunnasta irrallisesta elämästä ja nuoren naisen itsenäistymisestä sen keskellä. Visuaalisesti henkeäsalpaavat sirkustemput sekä Casselly-perheen senioreiden seesteinen arki luovat kauniin kontrastin nuoren sirkusdiivan rakkauselämän koukeroille.

Jos haluat voittaa DocPoint-festareille 6 elokuvan sarjalipun, nyt tarkkana! :) Kerro, mitkä elokuvat tämän vuoden ohjelmistossa kiinnostavat sinua eniten ja kerro myös, onko dokumenttifestivaali sinulle entuudestaan tuttu tapahtuma. Kaikkien vastanneiden kesken jaetaan yksi sarjalippu. Jätä kommenttisi 26.1.2015 mennessä toimivan sähköpostiosoitteen kera, niin olet mukana kisassa.

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri

65 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Aure

  Voi, tässä on kisa jonka haluaisin niiin mielelläni voittaa! Tili on aivan tyhjä, mutta palo päästä katsomaan näitä dokumentteja on ihan mieletön.

  Mediassa on rummutettu kovasti Citizenfouria, ja se vaikuttaa todella kiehtovalta. Museoihmisenä ihan jo ammatin puolesta kaikkein eniten kuitenkin kiinnostaa The New Rijksmuseum ja hyvänä kakkosena Beltracchi – The Art of Forgery.

 • Toulouse

  Looking for Light: Jane Brown olisi ehdottomasti omalla listallani, sillä olen kaivanut järkkärin kaapista esille ja päättänyt palata vanhan harrastuksen pariin. Tapahtuma on tuttu jo ennestään, mutten ole harmikseni päässyt osallistumaan DocPointiin aiemmin.

 • todellista

  En oo koskaan saanut aikaiseksi osallistua DocPoint-festareille, vaikka laatudokumentit kiinnostaa aina. Yleensä päädynkin katsomaan monen vuoden päästä dokkareita telkkarista, ja  totean, että tämänkin olisi voinut nähdä jo pari vuotta aiemmin DocPointissa… 

  Eniten kiinnostaisi nähdä Sleepless in New York. Rakkaus on aiheena aina ajankohtainen, ja kyllähän mielellään kattelee NYCin katuja siinä sivussa… Matka minuksi olisi myös todella mielenkiintoinen dokumentti. Ahkerana blogien lukijana ja no, itsekin nuorena naisena, saisin varmasti dokkarista paljon irti. 

  s-posti ceciliah__(at)hotmail.com

 • Vierailija

  Olen tainnut käydä katsomassa joitakin festarin elokuvia, mutta ehdottomasti syytä olisi käydä useammin! Tältä vuodelta kiinnostusta herätti Sleepless in New York ja Jane Brownista kertovat dokkarit.

 • apple

  DocPoint on tapahtumana vain nimeltä tuttu, mutta ohjelmisto vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Vaikea valita kaikkein kiinnostavinta dokkaria, mutta erityisesti tuo Sleepless in New York alkoi kiinnostaa, kun luin esittelytekstin :)

 • iLu

  Olen käynyt aiemminkin DocPointissa. Tänää vuonna kiinnostavat esim. PMMP-dokkari, Placebo, ahdistavan kuuloinen 9999 ja Messi. Suosittelemistasi voisin käydä katsomassa esim. Match me:n :)

 • Vierailija

  Asun ulkomailla joten olen aikaisempina vuosina päässyt tutustumaan DocPointiin vain netissä, mutta tänä vuonna vihdoin on mahdollisuus osallistua! Kaipuuni mereen heijastuu hyvin dokkari-valinnoissani; kaikki suurimmat suosikit liittyvät tavalla tai toisella mereen.

  Elävä meri ja Hiljainen maailma Jacques-Yves Cousteaulta (Sankari!). Haunted, The first sea, My love awaits me by the sea ja Costa da Morte on ainakin nähtävä!

 • Vierailija

  Innoissani unohdin laittaa spostini mukaan :)
  marikki24(ät)gmail.com

 • Ellukka

  En ole ennen käynyt festarilla kun olen asunut Jyväskylässä. Nyt kuitenkin olen muuttanut pääkaupunkiseudulle ja aion todellakin hyödyntää tällaisen hienon tapahtuman. Minulla on liput PMMP – Tässä elämä on ja Citizenfour dokkareihin. Lisäksi kiinnostaisi ainakin Ulvilan murhamysteeri ja Children 404. Noissa sinunkin poiminnoissasi on monta kiinnostavaa.

 • Taidehissan ja kulttuurituotannon opiskelijana väärennösdokkari ja Rijksmuseumin remppa luonnollisesti kiinnostaa. Parhaat elämykset olen tosin saanut Doc Pointissa menemällä katsomaan täysin summamutikassa jonkun dokkarin, joka on vain sattunut olemaan hyvään kellonaikaan. Esim. viime tai ehkä toissavuonna dokumenttia, joka kertoi sähkölinjojen vetämisestä johonkin paimentolaiskylään. Dokumentti mateli ja hieman nukuttikin, mutta aihe oli todella kiinnostava ja katsoisin sen mielellään uudestaankin!

 • Kiti

  Kyllä noista erityisesti kiinnosti Beltracchi – The Art of Forgery. Docpoint on mulle aiitä tuttu, kun ala-asteella käytiin luokan kanssa katsomassa jokin dokkari. En muista mikä, mutta onhan siitä vajaa kymmenen vuotta :)

 • MarjukkaS

  Looking for Light olisi ehdoton ykkönen ja The Art of Forgery hyvä kakkonen.

  Doc Point on nimenä tuttu, mutta koska en asu ihan pääkaupunkiseudulla, ei ole tullut lähdettyä doccareita katsomaan.

 • maarett

  Sleepless in New York vaikuttaa ainakin kuvauksen perusteella siltä, että luvassa voisi olla koskettava elokuvakokemus. DocPoint on kyllä tapahtumana tuttu, mutta kovin monesti en ole leffafestareilla käynyt.

 • anki anki anki

  DocPoint on tuttu kahden vuoden takaa, jolloin kävin katsomassa Tavarataivaan, joka aiheutti monia hyviä keskusteluita ja jopa muutoksenpoikasen omaan elämään. Tämän vuoden ohjelmaa olen vähän silmäillyt ja mietin jo, pitäisikö ostaa sarjalippu. Nytpä oliskin oiva tilaisuus voittaa se!

  Elokuvista kiinnostavat ainakin My love awaits me by the sea, Match me! ja Looking for light.

 • cl

  Olen käynyt jokaisena vuonna DocPointissa. Kaikki dokumentit, jotka liittyvät Lähi-itään, kiinnostavat.

 • Vierailija

  Valitsisin ohjelmistosta ainakin ”Queen of Silence”. Miksikö? Lukiessani dokkarista valtava tunteiden kirjo vyöryi ylitseni enkä ihan ymmärrä miksi. Uskon, että sillä tulee olemaan jokin merkitys elämässäni ja haluan ottaa selvää mikä:)

 • Beltracchi ja Matka minuksi kiinnostavat eniten! Olen kuullut tästä festarista ennenkin, mutta en ole parin pääkaupunkiseutulaisvuoteni aikana vielä ehtinyt osallistua.

 • Niina-K

  The Art of Forgery. Kiinnostaa aiheensa vuoksi ihan älyttömästi. Olen taidehistorian opiskelija ja taideväärennökset ja hämäräbisnes niiden ympärillä on kiinnostanut aina. Myös muut elokuvat kuulostavat mielenkiintoisilta mutta tämä erityisesti. Elokuvafestari ei ole ennestään tuttu tapahtuma, olen kuullut siitä mutta ikävä kyllä en ikinä ole päässyt elokuvia katsomaan, ehkä tällä kertaa?

 • neitomariann

  Match me ja Matka minuksi kiinnostavat erityisesti! On ennestään tuttu festari, tänä vuonna olisi aikaakin perehtyä laajasti huikeaan dokkaritarjontaan! :)

 • SaanaEmilia

  Max and the others!

 • mju

  PMMP-dokumentti kiinnostaisi, mutta on loppuunmyyty. Sen lisäksi mm. Beltracchi – The Art of Forgery. Noissa sinun suosituksissa oli useampikin kiinnostava.

 • Imaginääri

  No ainakin 9999 ja Citizenfour kiinnostavat! Ja helposti varmasti keksisin 4 muuta lisää… Tapahtuma on idealtaan tuttu mutta en ole koskaan käynyt katsomassa noita. Tänä vuonna kyllä tulee muutos, sen verran kiinnostavii dokkareit.

 • cc

  Mielettömän hyvä idea! Tahtoisin valtavasti mennä ja nähdä melkeinpä ihan minkä vaan tai kaikki näistä dokumenteista. Kahden lapsen äitinä aika ja raha on kuitenkin kortilla, eikä taatusti tule mentyä ellei joku tällainen onnenpotku osu kohdalle. Peukut pystyssä että osuisi :)

 • hb

  Jälleen monia hyviä dokkareita tarjolla! Ehkä eniten kiinnostaa Sleepless in New York ja Queen of Silence.

 • Y.

  Voi, tuollahan on monta jotka haluaisin nähdä! Kaikista eniten kiinnostaisi silti Sleepless in New York, sillä sydämeni särkyi juuri sirpaleiksi, ja uskon että dokumentti antaisi lohtua ja ajattelemisen aihetta. Lisäksi en voisi tällä hetkellä kuvitella mieluisampaa paikkaa kun hämyisä leffateatteri (lukuunottamatta itse New Yorkia, joka on suosikkipaikkani maailmassa). :)

 • zirrp

  Oon yrittäny viime aikoina kunnostautua dokumenttielokuvien katsojana, ja mikäpä siihen olisi parempi paikka kuin DocPoint-festarit. Olin aikeissa käydä muutenkin tsekkaamassa pari dokkaria, mutta sarjakortin avullahan saisi jo kunnon kulttuurielämyksen kasaan ;)

  Eniten ohjelmistossa kiinnostavat Oscar-ehdokas Citizenfourth, sekä sunkin mainitsemat The Art of Forgery, Sleepless in New York, Match Me sekä Bronx Obama.

 • Anne T

  Olen kerran aiemmin osallistunut DocPoint-festareille, Miesten vuoro -dokkaria katsomassa. Nyt muutettuani takaisin Helsinkiin kulttuuritarjonnan määrä huimaa päätä! Nyt ohjelmistossa kiinnostaa erityisesti Sleepless in New York, jonka teema koskettaa tällä hetkellä syvästi omaa elämääni. Lisäksi musiikillinen Kaupunkisinfonia on varmasti TÖRKEEN HIENO, elokuvamusiikkinarkkarille ainakin! Oikeastaan kaikki ohjelmistossa etenkin Taide- ja Poeettinen -otsikoiden alla kiinnostaa :)

 • Neiti

  Minua kiinnostaisi etenkin Matka minuksi sekä Queen of Silence. DocPointin ohjelmistosta bongailen aina kaikkea mielenkiintoista, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi mennä.

 • RiinaP

  Ohjelmistossa on tosi monta kiinnostavaa, ja vähän harmittaa että jotkut menee töiden kanssa päällekkäin. Ainakin olen menossa katsomaan Beltracchi – The Art of Forgery:n ja The New Rijksmuseum kiinnostaa myös kovasti. A Cup of tea kuulosti niin älyttömältä, että sekin voisi olla ja Before we go, vaikka itkettäisi varmasti. Ja jos sarjalipun voittaisi, menisin varmasti katsomaan myös jonkun semmoisen mitä en muuten menisi, koska yllätykset on kivoja.

 • emmaemma

  Olen käynyt jostain ihmeen syystä katsomassa DocPointin dokkaria vasta kerran, viime vuoden festareilla. Nyt on pakko päästä uudestaan, valikoima näyttää upealta! Ohjelmistossa eniten kiinnostaa Queen of Silence, koska kuurojen kulttuuri kiehtoo minua, sekä Rich Hill, en osaa sanoa miksi :)

 • Sidyr

  DocPoint ei ole ennestään tuttu. Eniten kiinnostaa Queen of Silence, minua kiinnostaa vähemmistöjen asiat ja oikeudet.

 • minje

  Docpointiin on pitänyt osallistua aiemmin, mutta ei ole aikataulut sitten kuitenkaan osuneet kohdille. Nyt olis mahtavaa vihdoin päästä! Hollantilaisen Oyen dokkari suomalaisesta koulusurmasta on varmasti pysäyttävä…

 • Nuu

  PMMP: Tässä elämä on, Sleeples in New York, 9999, Match Me….. kiinnostavia ihan liikaa,
  Koskaan en valitettavasti ole DocPointiin osallistunut, vaikka tapahtuma tuttu ja kiinnostava onkin.

 • Vaikkei arpaonni suosisikaan

  Looking for light: Jane Brown. Ehdottomasti.

 • Illuusia

  Queen of Silence! <3

 • JJS

  Olen aina ollut menossa ja kerran jopa ehtinytkin DocPointtiin. Ihan mahtavaa, että tällaisia tapahtumia on! Tänä vuonna listalla on Looking for light, Sleepless in New York ja Rules of the game.

 • Pimeys

  Olen halunnut jo monta vuotta käydä DocPointissa, mutta vasta tänä vuonna se on aikataulujen puolesta mahdollista. Haluaisin nähdä erityisesti A Bitter Taste of Freedomin, Citizen Fourin ja Thosen Who Said Non.

 • Emiilia

  Olen päässyt osallistumaan DocPointiin kahtena edellisenä vuonna ja molemmat kerrat ovat kyllä tarjonneet sykähdyttäviä tarinoita ja dokkarielämyksiä, jotka ovat jääneet pyörimään mieleen pidemmäksikin aikaa. Tänä vuonna en ole vielä ihan päättänyt, mitä mennä katsomaan, mutta ainakin nämä kiinnostavat: Sleepless in New York, See no evil ja Something better to come.

 • Haukka

  Olen aina ollut hieman laiska osallistumaan leffafestareille, mutta tällä kertaa olen varmasti menossa katsomaan ainakin Haunted-nimsen dokumentin. Haluaisin nähdä myös ainakin Kroatiaan sijoittuvan Gangster of loven ja Queen of silencen. Muutenkin Docpoint kiinnostaa tapahtumana, vaikka en olekaan siihen aiempina vuosina osallistunut.

 • annuu

  Docpointissa on tullut käytyä kerran aiemmin, vaikka monena vuonna on kyllä ollut tarkoitus mennä. Nyt ohjelmisto näyttää tosi hyvältä – eniten houkuttaisi nähdä Sleepless In New York, Rules of the Game ja Queen of Silence.

 • Lisbe

  Mahtava palkinto! Doc-Point on itselleni entuudestaan tuttu, ja tosi kiva tapahtuma keskellä talvea. Tänä vuonna kiinnostaa etenkin Citizenfour. Edward Snowdenin tarina ja koko yksilönvapaus kysymys vaan on niin ajankohtainen ja puhutteleva. Tuosta ylhäältä nappasin myös hyvänä vinkkinä tuon Rich Hillin, joka todennäköisesti tulee omaan ohjelmistoon.

  llpeltola@gmail.com

 • eippa88

  ”Taiteen ainutlaatuisuus piilee sen kyvyssä antaa muoto muodottomalle ja tehdä järjentakainen näkyväksi. Elokuvassa kolme kuolemansairasta ihmistä tapaa koreografeja, muusikoita ja näyttelijöitä. Kohtaamisessa sairaille annetaan mahdollisuus kommunikoida taiteen keinoin.”

  Koska jo Before We Go -dokumenttielokuvan kuvausteksti saa aikaan kylmiä väreitä, odotan elokuvalta paljon. Herkkää aihetta lähestytään runollisesti ja taiteen keinoin.

  DocPoint -festarit ovat tuttu tapahtuma, mutta viime vuosina en ole valitettavasti päässyt niihin osallistumaan, koska en ole ollut Suomessa

 • piupau

  Jotain leffaa ois tarkotus suunnata katsomaan, ja useampaakin vois jos voittais! Eniten mua kiinnostais nähdä Citizenfour, Don’t breathe, Hymyjen maa ja Of men and war. :)

 • jiikoo

  Citizenfour ja Cern. Docpoint on entuudestaan tuttu. Joka vuosi siellä tulee oltua.

 • Looking for Light: Jane Brown ja PMMP – Tässä elämä on kiinnostavat eniten :)

 • Kiinnostaa meri, joten Elävä meri ja Hiljainen maailma nyt ainakin alkuun.

  Osallistuin Docpoint-festareille yhden kerran, seitsemän vuotta sitten. Elokuvat tekivät minuun silloin lähtemättömän vaikutuksen, sillä en ollut sitä ennen enkä oikein sen jälkeenkään katsellut laadukasta dokumenttielokuvaa.

  Nykypäivän valossa tuo festarikokemukseni on saanut myös uudenlaisia kaikuja: Odotin silloin ainokaistani, pian seitsemän vuotta täyttävää tytärtäni. Osallistuin festareille yhdessä tyttäreni isän kanssa, joka menehtyi nyt viime marraskuussa.

  Tällä kertaa en ole suunnitellut osallistuvani DocPointiin. Jos voitan liput, varmasti sen kuitenkin teen. Ehkä kuitenkin yksinäni. Sehän voisi olla puhdistava kokemus.

 • LK

  Menisin katsomaan Rich Hill -dokumentin, vaikkakin katsoisin mielelläni vaikka kaikki! Rakastan dokumentteja, mutta en ole jostain syystä ikinä kuullut tästä festivaalista.

 • Ormondo

  Ming of Harlem, Of Men and War ja Rich Hill kiinnostaisivat, en ole festareille ennen päässytkään, vaikka useana vuonna olen tarjonnan tsekannut :)

 • Hopsan

  Ah, olit valinnut ensimmäiset juuri samoja mitkä itse haluaisin nähdä! Noin puoleen väliin lista oli kuin omani :) Sitten tuli vielä muutama lisää, kuten tuo Rijkmuseum-dokkari. Omalla listalla oli lisänä vielä 35 cows and a kalashnikov. Toivotaan että arpa osuu muhun, koska ei rahat riitä kaikkiin nöihin ihanuuksiin :)

 • Maiai

  Ai että mikä kilpailu. Kyllä kiehtoo. Kävin katsomassa DocPointin sivuilla dokkarien esittelyjä, luin ensiksi Les Tourmentesistä… kyllä kiitos! :)

 • hmmmmm

  Ääh, niin moni kiinnostaa, että vaikea valita mielenkiintoisimpia!

  Ainakin tuon PMMP -aiheisen dokkarin haluaisin nähdä, sen lisäksi Don’t Breath, Queen of Silence, Hiljainen maailma, Circus Dynasty kiinnostaa. Toivottavasti arpaonni kerrankin suosisi, harvoin opiskelijana on varaa kiertää monia kiinnostavia dokumentteja läpi :)

 • TiinaS

  DocPoint on nimenä tuttu, mutta aiemmin en ole käynyt. Nyt vasta Helsinkiin muuttaneena kiinnostaisikin käydä katsomassa etenkin Match me! ja Sleepless in New York, sillä alamme tehdä nettiradioomme ihmissuhteisiin liittyvää erikoisohjelmaa, ja molemmista dokkareista voisi saada inspiraatiota aiheisiin!

   

  tiinasvensk@gmail.com

 • Niiinaaa

  Heh toivoinkin että sinulta tulisi arvonta docpointiin ;)
  Tämän vuoden ohjelmisto vaikuttaa todella kiinnostavalta! Haluaisin nähdä mainitsemiesi Match Me!:n ja Sleepless in New Yorkin lisäksi ainakin Austin to Bostonin ja Placebon.

 • enlala

  Oi että, ihanaa että eksyin lukemaan blogiasi pitkästä aikaa ja törmäsin tähän postaukseen! Olisi muuten mennyt varmaan sivu suun tämä loistava mahdollisuus nähdä dokkareita valkokankaalla, kiitos siis sinulle että kirjoitit aiheesta :) Selailin jo osan ohjelmistosta läpi, ja See no evil sekä Sleepless in New York olivat sellaisia, jotka ainakin tekisi mieli nähdä.

 • Merenkaipuu

  Taideihmisenä ja vasta Rijksmuseumissa pariin kertaan vierrailleena kiinnostaa tietty tuo The New Rijksmuseum, se kuulostaa tosi jännältä, vähän kuin pääsisi kärpäseksi kattoon suuren museon maailmaan. Toisaalta Docpointin dokumenttitarjonta on aina ollut tosi mielenkiintoinen, joten uskon että tuolla olisi tänäkin vuonna vaikka miten paljon avartavaa ja kiinnostavaa katsottavaa. Kunpa olisi varaa ja aikaa käydä katsomassa kaikki mielenkiintoinen tuossa ajassa!

 • nellie

  Sleepless in New York kiinnostaa! Festivaali on tuttu, mutta nyt olen vihdoin oikeassa kaupungissa oikeaan aikaan.

 • Fafanny

  Oi, ihana kilpailu! Oon muutaman kerran käynyt Docpointissa vuosien varrella, pitäisi käydä kyllä useammin – niin kiinnostavilta vaikuttaa nuokin! Etenkin Matka minuksi on nähtävä.

 • exz

  Sleepless in New York. Kuvaus osui vähän turhankin lähelle muutaman vuoden takaista minää. Vieläkin värisyttää kun muistaa noita aikoja. Sitä ajattelee, ettei kukaa ole koskaan ikinä kokenut mitä on itse kokenut, mutta trailerin hahmojen tuska oli kovin tuttua. Ehkä joku muukin on siis käynyt siellä syvyyksissä. DocPoint on tapahtumana tuttu, mutten ole koskaan käynyt. Nyt on päästävä.

 • LauraV

  Ohjelmistossa oli vaikka mitä kiinnostavaa, mutta kolme suosikkia: Good things await, Sleepless in New York ja Citizenfour

 • Eiksjoo

  Eniten kiinnostaa Sleepless in New York ja Austin to Boston. Erittäin tuttu tapahtuma on, ties kuinka monennetta kertaa olen osallistumassa :)

 • Eiksjoo

  niin, ja sähköpostiosoite arvontaan: pikkuseikkoja(at)gmail.com

 • haksu

  Circus Dynasty voisi olla mielenkiintoinen dokkari :) haksu12@gmail.com

 • ksin

  Hurjan monta mielenkiintoista elokuvaa on ohjelmistossa; Sleepless in New York ja Matka minuksi kiinnostavat erityisesti. En ole aiemmin käynyt festivaalilla, jospa siis tänä vuonna.

 • Pick me!

  Match me vaikuttaa kiintoisalta, nyt kun telkkarissakin pyörii vastaavaa ohjelmaa (Ensitreffit alttarilla) ja kansa kohisee siitä psykologi Arthur Aronin 36 kysymyksen läheisyystestistä! Docpointin ohjelmistoa olen jo vilkuillut Finnkinon sivuilta.

 • Rrrosa

  Ehkäpä vielä häthätää ehdin arvontaan mukaan :) Yksi lippu on jo ostettuna (Desert Haze) ja kuulemma jotkin kiinnostavat leffat on jo loppuunmyyty (se kouluampumisista kertova kansainvälinen yhteistyö, mikä nyt onkaan nimeltään – en sitä hakutoiminnolla Docpointin sivuilta löytänyt). Sinun vinkkaamistasi kiinnostaisi esim. tuo työnhakuelokuva, ja Matkan minuksi näinkin jo syksyllä R&A:ssa.

  Docpoint on tuttu tapahtuma; taisin ensimmäistä kertaa siellä vierailla jo reilu kymmenen vuotta sitten! Silloin nähdyistä leffoista on jotkut jääneet lähtemättömästi mieleen, kun pikkukaupungista tulin pääkaupunkiin dokumentteja katsomaan :)

Related posts