21/01/15

Pakkauskriisi!

9 84 j14.jpg

Krääh! Liekö pää jo orastavassa loma-moodissa, koska se on tuntunut parin päivän ajan kumisevan tyhjyyttään blogihommien suhteen. Mutta jopas tässä pikkuhiljaa saa lomatunnelmaan jo virittäytyäkin, sillä myöhemmin tänään otan suunnaksi Lissabonin. Suurkiitos kaikille mahtavia matkavinkkejä jakaneille – niillä päästään takuuvarmasti hyvin alkuun. :) 

Tällä hetkellä päänvaivaa tuottaa se, minkälaista vaatetusta pakkaisin matkalle mukaan. Olenhan luonnollisesti jättänyt pakkaushommat viime tinkaan tapojeni mukaisesti. Sää ei Lissabonissa ole kavereilta kuultujen kommenttien tai säätiedotusten perusteella vaikuttanut viime viikkoina mitenkään loistavalta – yhtenä päivänä siellä oli jopa satanut rakeita. Mutta toisaalta, ei se ainakaan kylmempi voi olla kuin täällä Helsingissä. ;) Nopean googlailun pohjalta näyttäisi, että lämpötilat huitelevat jossain +15 asteen tuntumassa ja aurinkoakin riittää, mutta moni on varoitellut Portugalin hyytävän kylmästä ja kosteasta merituulesta ja painokkaasti ohjeistanut ottamaan lämmintä vaatetta mukaan.

Jos siis tulee mieleen jotakin hyviä neuvoja varustuksen suhteen tässä viime hetkillä, niin sellaiset otetaan kiitollisena vastaan. Olen vähän vilukissa, mutta läkähdynköhän villakangastakissa? Vai pitäisikö pukea vain vähän tuulta pitävä trenssi ja alle reilusti kerroksia? Viisaammat, kertokaa! Tyytyväisenä viime syksyn Barcelonan reissun kenkävalinnastani aion ainakin ehdottomasti ottaa myös tällä kertaa mukaan maailman parhaat lenkkarit

Translation: My head feels completely empty right now. Maybe it’s the holiday mood that is slowly kicking in since later today I’m heading towards Lisbon for the rest of the week. It’s no surprise to anyone that I haven’t packed yet – I do have a strong tendency to leave it to the last minute. But this time I really feel like I have no idea what I should take with me. The weather forecasts are saying it’s going to be +15 and sunny, but a lot of people have warned me that in the winter it is super cold there anyways due to the wind and humidity. So if you have some good last minute tips for the packing, I thank you deeply. :D

j12.jpg

Photos: Vilma P.

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ihanaa Portugalin reissua! Minä lennän Lissaboniin ensi kuussa (paluu Portosta) ja mielenkiinnolla odotan kaikkia vinkkejä ja kauniita kuvia :)

 • Marihanna

  Paikalliset pitävät jopa untuvatakkia, kun lämpötila laskee alle parinkymmenen (plus)asteen. Sikäli villakangastakki ei ole liioittelua – ja ainahan sitä voi pitää auki ja antaa kylmän jokituulen vilvoittaa. Kannattaa myös varautua siihen, että sisätiloissa ei aina lämmitys pelaa niin kuin täällä pohjoisemmissa maissa. Neuleita kerrospukeutumiseen siis mukaan! Hyvää matkaa, Lissabon on ihana.

 • Sarita Pasma

  Kerroksia kerroksia, niin on helppo lisätä ja vähentää. Ihanaa matkaa! :)

 • Tereez

  Olin Egyptissä joulu/tammikuussa, jossa päivisin sai käyttää biksuja/helle vaatteita, mutta illat
  olivat niin kylmiä, ettei fleecetakilla pärjännyt. Kaipasin niin toppatakkia! Eli suosittelen ottamaan kunnon takin mukaan tuonnekin.

 • Hattis

  Suosittelen minäkin toppatakkia. Itse useilla Portugalin reissuilla olen käyttänyt talvisin ihan kevyttä untuvatakkia, eikä ole ollut kuuma! Tokihan laukkuun voi sujauttaa varuilta trenssin, jos se sinne mahtuu. Ja kuten joku ylempänä mainitsi, myös sisätiloissa saattaa olla viileä. Tosin hotelleissa lämmitys yleensä on kohdallaan. Itse opin Portugalissa nukkumaan pitkähihaisella ja -lahkeisella pyjamalla :)

 • lalalala

  Hei Jenni ja hyvää matkaa! Mulla olis yks kysymys, magneeteista, lol! :D Kerroit joskus kauan aikaa sitten vaihtuvasta näyttelystä jääkaapin ovessasi ja ihastelin silloin niitä minimalistisia minimagneetteja, niin onkohan ne mahdollisesta näitä: http://www.granit.com/product.html?product_id=1866&category_id=141#.VL_Q2Hdhpec ? :D Kun ei oo granittia täällä missä asun, mutta ajattelin tilata..

 • iduska

  Olin itse siellä joulukuussa ja villakangastakilla mentiin! Suosittelen yöksi pitkähihaista paitaa ja housuja ja villasukkia :) Siellä kun ei auntoja eristetä ihan samaan tapaan kuin täällä.

 • Jenniii

  Joo, kaikki magneetit ovat Granitista! :) Superhyviä ja erittäin tehokkaita – ei meinaa saada jääkaapin ovesta edes irti!

 • Ihania kuvia! Mistä ihana neule! Hyvää matkaa!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Related posts