19/01/15

Kuinka yökyöpelistä tuli aamuvirkku

250 116 joutsen7.jpg

Yhteistyössä Joutsen (kilpailu)

En ole koskaan harrastanut uudenvuodenlupauksia, ainakaan kovin vakavissani, mutta reilu vuosi sitten tein yhden. Päätin, että ottaisin tavoitteekseni nukkua enemmän ja paremmin. Haaveissa oli myös vuorokausirytmin pyöräyttäminen yökukkumisista varhaisiin aamuihin, sillä iltojen venyessä pitkiksi päivän parhaat hetket menivät ohi nukkuessa. Tälle vuodelle en ole tehnyt mitään varsinaisia lupauksia, mutta viimevuotisesta olen ihailtavasti saanut pidettyä kiinni.

Vuoden takainen uudenvuodenlupaukseni tai -tavoitteeni sai alkunsa siitä, kun huomasin, etteivät entisenlaiset yöunet enää riitä minulle. Unentarpeeni oli yksinkertaisesti kasvanut, enkä pystynyt enää surutta valvomaan myöhään ja heräämään silti seuraavana aamuna pirteänä aikaisin. Tuntui kuin kehoni ja mieleni olisivat olleet kroonisessa väsymystilassa – ehkä olivatkin. Yksinkertaisesti koko ajan väsytti ja se näkyi myös peilissä ja työtehossa.

joutsen10.jpg

Joillekin iltapainotteinen työrytmi sopii parhaiten, mutta minun pulmani oli, että valvoin myöhään mutten koskaan iltaisin enää saanut mitään hyödyllistä aikaiseksi. En vain saanut mentyä ajoissa nukkumaan ja aamulla väsytti. Näytön tuijottaminen ja työasioiden miettiminen nukkumaanmenoon asti viivästytti nukahtamista entisestään, kun aivot tuntuivat käyvän ylikierroksilla vielä pään painuttua tyynyyn. Tämän nurinkurisen rytmin halusin kääntää päälaelleen: rauhoittaa illat työnteolta vapaaksi ajaksi silloin, kun mitään akuuttia ei ole työlistalla, mennä aikaisemmin nukkumaan, nukkua pidemmät yöunet ja herätä aamulla virkeänä.

Niin vaikealta kuin vuorokausirytmin muuttaminen tuntuikin, onnistuin vuoden mittaan tehtävässäni. Yllättävää kyllä, parhaana apurina tehtävässä toimi poikaystäväni, joka on todellinen aamuvirkku. Olimme alkuun melko eri rytmeissä, kun minulla illat venyivät helposti yli puolen yön ja toista alkoi nukuttaa jo joskus yhdeksän jälkeen. Naureskelin alkuun poikaystäväni mummoilulle, mutta toisaalta iltatorkku kyllä jaksoi sitten herätäkin viiden-kuuden aikaan aamulla. Ja samastahan minäkin haaveilin, joten alkuhämmennyksen jälkeen loppuivat vitsailut ja aloin pikkuhiljaa hivuttaa aikataulujani lähemmäs kumppanini rytmiä.

joutsen6.jpg

Ihan kivuttomasti päivärytmin muutos ei tapahtunut, vaikka kyse ei ollutkaan kuin muutaman tunnin aikaistamisesta. Illalla uni ei yksinkertaisesti vain tullut, vaikka olisin kiltisti pujahtanut peiton alle ajoissa. Parhaaksi keinoksi koin vain brutaalin väkisin heräämisen tosi aikaisin, vaikka keho olisikin ollut vielä unessa. Kun yöunet jäivät edellisenä yönä vähiin, seuraavana iltana nukutti takuuvarmasti jo aikaisemmin – kunhan vain ei sortunut päivän aikana ylimääräisiin iltapäivätorkkuihin. 

Yksi tärkeimmistä tekijöistä onnistumisessani on kuitenkin ollut iltatöistä luopuminen ja iltojen rauhoittaminen ennen nukkumaanmenoa. Samaan aikaan se on ollut myös kaikkein vaikein muutos. Yrittäjänä sitä on tottunut aika ajoin paiskimaan töitä aamusta iltaan ja minua stressasi jo valmiiksi se, etten yksinkertaisesti ehtisi kaikkea, jos en saisi tehdä töitä myös iltaisin. Kummasti sitä silti sopeutuu kaikkeen vähitellen: aikaiset aamut antoivat päivän alkupäähän pari lisätuntia työskentelyyn ja toisaalta olen oppinut hellittämään hiukan. Että ei ole aina pakko tehdä ihan niin paljon. Parisuhde jeesasi on jeesannut tässäkin asiassa, sillä niitä arvokkaita yhteisiä iltahetkiä ei vain ole halunnut tuhlata töitä naputtamalla.

joutsen11.jpg

Tunnen tosiaankin olevani kuin eri ihminen verrattuna siihen, millainen vireystilani oli vuosi sitten. Eri ihminen olen todella myös rytmiltäni. Nykyään sänky alkaa huudella kutsuhuutojaan jo joskus yhdeksän aikaan ja unten maille kuukahdan yleensä viimeistään 22-22.30 aikoihin. Aivan tavatonta ei ole sekään, että joskus on uni yllättänyt jo yhdeksän jälkeen. Aamut puolestaan alkavat yleensä 5.30-6.30 välillä – talvella hiukan myöhemmin kuin kesällä, sillä valoisaan aikaan herääminen tuntuu helpommalta. Nykyään se olen siis minä, jonka mummoilusta voi vääntää vitsiä. ;) Mutta olen onnellinen mummo! Tämä rytmi sopii minulle ja voin ihan älyttömän paljon paremmin, kun saan nukuttua riittävästi ja herättyä aikaisin.

Hyvistä yöunista on annettava kiitosta myös loistavalle sängylle sekä hyvälle peitolle ja tyynylle. Nukuin nimittäin joskus muinoin vuosien ajan huonosti vain siksi, että minulla oli liian kova sänky. Jossain vaiheessa havahduin siihen, että kääntyilin kyljeltä toiselle varmaankin kymmeniä (ellei satoja) kertoja yössä ja heräilin usein, koska lantio ja olkapää kipeytyivät liian kovaa nukkuma-alustaa vasten. Huonon tai itselle sopimattoman sängyn tiedostaa usein vasta silloin, kun on saanut nukkua muutaman yön paremmassa vuoteessa. Kannattaa siis tsekata myös sänkytilanne, jos tuntuu, että nukut yösi huonosti. Oma unelmieni sänky löytyi aikanaan Duxianalta ja olen ollut siihen aivan älyttömän tyytyväinen, mutta viime aikoina olen alkanut silti miettiä futonia. Jos jollakulla on kokemusta, niin kuulen mielelläni! :)

joutsen8.jpg

Muutaman viime viikon aikana hyvät yöunet ovat saaneet vielä ripauksen lisäbuustia, sillä sain jokin aika sitten yhteistyön tiimoilta uudet Joutsenen untuvapeitot. Olen joskus päässyt nukkumaan ystävän luona untuvapeitoissa ja on sanottava, että laadukkaan untuvapeitteen pehmeyttä, lämpöä, keveyttä ja ihanuutta ei voi edes kuvitella ennen kuin on päässyt nukkumaan sellaisen alla yönsä. Vanha uskollinen peittoni olikin jo palvellut noin 15 vuotta, joten ehkä sen oli nyt aika siirtyä eläkkeelle vierasvaraksi. Näinkin pieni asia voi parantaa unenlaatua entisestään – vaarana vain on, ettei tällaisen unelmanpehmeän ja lämpöisen muhkupeiton alta malta aamulla tulla ollenkaan pois. 

Tiedän, että moni muukin kamppailee näiden nukkumishommien kanssa, joten Joutsenen suosiollisella avustuksella saan ilahduttaa teistä kahta onnekasta uudella tyynyllä ja sitä kautta toivottaa teille muillekin parempia unia. :) Jaossa on siis kaksi kappaletta Joutsenen ylellisen muhkeita ja pehmeitä Triplus Tendre -untuvatyynyjä (arvo à 125 euroa). Nämä tuotteet sopivat myös herkkänenäisille ja allergikoille, sillä Joutsenen vuodevaatteille on myönnetty Allergia- ja astmaliiton tunnus. Jos siis haikailet uuden ihanan tyynyn perään, niin osallistu kisaan tämän postauksen kommenteissa. Kerro, millainen nukkuja sinä olet ja miksi kaipaisit uutta tyynyä. :) Jätä vastauksesi pe 23.1.2014 mennessä ja muista jättää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite! KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

joutsen1.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä

250 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Maria71

  Olen huono nukkuja l. aamuöisin alan heräillä, jotenparemamt”univälineet” olisivat tarpeen :)

 • Laurelius

  Minun tulee herätä töihin neljästi viikossa klo 6.30 ja kerran menen iltavuoroon vasta kahdeksitoista. Ennen olisin tuona iltavuoropäivänä nukkunut niin pitkään kuin mahdollista, mutta nykyään en halua, että yksi päivä kesken viikon sekoittaa rytmini, vaan nousen silloinkin viimeistään kahdeksalta. On ihana esim. aamulla käydä rauhalliseen aikaan salilla tai lenkillä ja illalla töiden jälkeen voi tyytyväisenä vain köllötellä sohvalla. Yleensä myös viikonloppuisin koitan pitää kohtuullisesti rytmeistä kiinni sillä aiemmin sunnuntai-illan unettomuus vaivasi kovasti. Ja elämä on paljon helpompaa ja nautinnollisempaa näin, juuri kuten itsekin totesit! Loma-aikoina, kuten joulun aikaan otin kyllä asian suhteen rennommin. Jos oli hyvää seuraa tai hyvä kirja, valvoin surutta pidempään ja päiväunetkin saatoin ottaa. Mutta loma on lomaa ja arki on arkea ;)

 • FABFOODriia

  Taistelemme poikaystäväni kanssa yhdestä pehmeästä tyynystä joka ilta. Vaikka tyynyjä on monta, yksi on ylitse muiden. Sekin alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt. Muuten nukun hyvin, jos vauvankin nukkuu.

 • TuulaV

  Mielelläni valvon melkein puoleenyöhön kun se on omaa vapaa-aikaani ja nukun sitten todella levottomasti .Omaishoitajan arkeni alkaa jo klo 5 aamulla joten olisi opittava menemään aikaisemmin nukkumaan kun ei päivänokosiinkaan ole mahdollisuutta .

 • Henza

  Itse olen myös vähän pakottanut itseni muuttamaan nukkumisrytmiä. Aikaistin siis nukkumaanmenoa ja siten myös heräämisaikaa. Rakastan nykyisin viikonloppuaamuja kun kello on vasta yhdeksän ja olen saanut jo paljon aikaan :). Myös minä olen saanut kuittailua siitä, kuinka minua ei tavoita enää iltaysin jälkeen puhelimen ollessa äänettömällä ja seuraavana päivänä aamujumpat on jo tehty toisten vasta sängystä kömpiessä… Vaikka nukkumista rakastankin niin valveillaolo on kuitenkin paljon palkitsevampaa ;)

 • Vierailija

  Olen ollut yökukkuja eli nukkumaan vasta puolenyön jälkeen.
  Aamulla en sitten osannut nukkua yhtään pidempään vaan ylös jo 5 maissa aamusella.
  Tietoinen uniremontti tuli tehtyä nyt nukkumaan aikaisemmin eli noin kello 22-23 , mutta nyt ongelmani on se että nukun pidempään aamusella :)
  Eli eilen nukkumaan kello 23 ja tänään heräsin 8:30 joten yö unet piteni.
  Unelmien tyyny hakusessa

 • Takomo

  Menen nukkumaan yleensä hyvissä ajoin, jotta jaksan painaa päivän täysillä. Olen viimeistään heti ysin jälkeen sängyssä ja nukahdan nopeasti. Nukun useimmiten yöni sikeästi mutta silti aamuherätykseen ennen kuutta en ole vieläkään tottunut.

  Sijoitin uuteen sänkyyn noin vuosi sitten, mutta peitto ja tyyny ovat vielä uusimatta. Olen aina haaveillut untuvaisista unista sen jälkeen kun sain yhden yön nukkua ystäväni untuvaisen peiton ja tyynyn kera!

 • kiruska

  väännän, käännän , hyörin ja pyörin , pöyhin tyynyä ja asettelen että olisi hyvin , uneen meno ei todellakaan ole helppoa tällä naisella . Pakko yrittää onnea ,jos napsahtaisi ihana tyyny , jolla uni tulisi kun päänsä siihen laittaisi :)) pkkirsi@suomi24.fi

 • PLNT

  Jäin tiedot pois joten Tässä ne kirjoitukseeni :Olen ollut yökukkuja eli nukkumaan vasta puolenyön jälkeen.
  Aamulla en sitten osannut nukkua yhtään pidempään vaan ylös jo 5 maissa aamusella.
  Tietoinen uniremontti tuli tehtyä nyt nukkumaan aikaisemmin eli noin kello 22-23 , mutta nyt ongelmani on se että nukun pidempään aamusella :)
  Eli eilen nukkumaan kello 23 ja tänään heräsin 8:30 joten yö unet piteni.
  Unelmien tyyny hakusessa

 • Sarppuli

  Olen viimeisen vuoden ajan nukkunut todella huonosti. Niinä harvoinakin kertoina, kun olen saanut unta yli kuusi tuntia, herään monta kertaa yössä. Nyt tilanne on stressitilanteen hieman rauhoituttua parantunut huomattavasti, mutta vieläkin näen paljon painajaisia, mikä ennen oli hyvin harvinaista.
  Lisäksi haikeilen joka yö poikaystäväni tyynyyn perään. Hänen tyynynsä on hyvin vanha ja kulahtanut, mutta siinä on vaan niin hyvä nukkua! Niinä kertoina, kun poikaystäväni herää ennen minua, nappaan saman tien hänen tyynynsä pääni alle ja ah, sitä autuutta! Voisin siis mieluusti ottaa oman ihanan tyynyn itselleni niiden pari vuotta sitten ostettujen Jyskin tarjoustyynyjen sijaan!

 • Anna-Maija

  En tiedä mitään ihanampaa kuin hyvät yöunet, nukkuminen on ihanaa! Tätä olen yrittänyt lapsillekin opettaa, mutta vielä ei ole tapahtunut läpimurtoa! :D Unelmissani siis nukkuisin sen 9 tuntia (ainakin!), mutta todellisuudessa 6-7 tuntia noin 2-4 tunnin pätkissä. Huoh, kauhulla ajattelenkin työhönpaluuta ja jaksamista!

 • herttaxx

  Nukun pitkiä yöunia, mutta todella levottomia. Monesti kello näyttää minun nukkuneen jopa kymmenen tuntia, mutta lakananmutkista ja yöllisistä heräilystä huomaa, etten ole nukkunut kovin levollisesti. Viimeksi eilen heräsin jäätävään niskasärkyyn, ja luulen, että pitäisi ostaa uusi tyyny, jotta ongelma häviäisi. Tämä tulisi siis tarpeeseen.

 • Naniii

  Olen todella aamu-uninen. Välillä tulee valvottua myöhään, mutta nukkuisin mielelläni aina pitkään, jos se olisi mahdollista. Eskarissa lastentarhaopettajan haastattelussa olin vastannut kysymykseen ”Mitä inhoat eniten?” topakasti ”nukkumista”. Nykyisin asiat ovat päinvastoin ja voisin nukkua päivät pitkät. :D Haaveilen siltikin siitä, että voisin herätä aamuisin virkeänä. :)

 • nooraw

  Haluaisin kovasti olla ihminen, joka nukahtaa illalla aikaisin ja herää aamulla aikaisin. Olisi ihanaa nauttia luonnollisesta heräämisestä aikaisin ja pitkistä aamuista ja sanoa heipat ainaiselle aamukiireelle ja herätyskellon kiroamiselle. Ehkä ihan ensimmäiseksi voisin ottaa tavoitteeksi sulkea tv:n ja tietokoneen aikaisin, luulen näiden kahden vaikuttavan nukahtamiseeni illalla eniten…

 • Tuijapee

  Arvostan nykyisin unta niin paljon. Menneitä on ne ajat, kun jaksoi kukkua yön läpi eikä tuntenut seuraavana päivänä väsymystä. Taidan olla myös mummo, kuten kirjoitit itsestäsi ;) Pehmeä tyyny pään alla olisi arjen ihanaa luksusta ja nukkumaan meno olisi entistäkin mieluisempaa!

 • Jenya

  Mä oon illanvirkku ja aamuntorkku, vaikka haluaisin olla toisin. Muistan kesän parin vuoden takaa, jolloin työt kutsuivat neljältä ja sai nähdä kaupungin heräävän ja aamun kirkastumisen. Muutenkin olis ihanaa herätä aamulla ilman herätyskelloa ilman että puoli päivää on kulunut hukkaan. Nukkujana olen suhteellisen rauhallinen tuhisija. Pidempinä aamuina tulee heräiltyä vähän väliä, mikä ei ainakaan auta heräämisen jälkeisen fiilikseen. Myös 3-4 on tullut monesti valvottua, mikä lie maaginen aika.. Paras tyyny on ehdottomasti poikaystävän olkapää (sopivan korkea, lämmin, sileä ja jämäkkä, ei tarvvi pöyhiä), mutta siitä saan nauttia vain viikonloppuisin. Hän on myös aamuvirkku ja mua hieman nakertaa jos huomaa että toinen on ollut jo tuntikausia hereillä, muttei kehtaa lähteä vierestä, koska samalla herättäisi minut. Ehkäpä unirytmin siirto olisi minun tämän vuoden lupaukseni.

 • Surly

  Olen elämäntilanteen muuttumisen johdosta nukkunut nyt puolisen vuotta liian kovalla patjalla. Lonkat ja olkapäät huutaa hoosiannaa. Joskus on jopa vaikea saada unta, kun mukavaa asentoa ei tahdo löytyä. Myös tyynyt ovat vanhat ja laihtuneet alkuperäisestä muhkeudestaan reilusti. Mulla on kova ikävä mun vanhaa patjaa ja parempia unia. Uudet ja muhkeat tyynyt saisi varmasti kestohymyn huulille!

 • Valitettavasti nykyään stressin vuoksi en saa unta ilman apua. Otan melkein joka ilta melatoniinia jotta saisin unen päästä kiinni, enkä vain murehtisi asioita. Tämän lisäksi untani häiritsee se, että nenäni menee tukkoon yön aikana ja haittaa näin nukkumista. Olenkin oppinut arvostamaan unta paljon enemmän nyt ja kyllä mieli on levollinen jos saa nukuttua täyden yön ilman keskeytyksiä! Tyyny on kyllä tärkein asia hyvien unien saavuttamiseksi! :)

 • T.

  Nukkuminen on yksi elämän parhaista asioista. Ja hyvä tyyny on siinä todella tärkeä tekijä. Niskakin kiittää.

 • heidihei

  Täällä tarvittaisiin myös pientä unirytmin säätöä. Viime syksy oli niin stressaava, että stressin takia unen saanti viivästyi todella paljon. Olen hieman saanut korjattua rytmiä, mutta nyt täytyy ottaa se asiaksi ja koittaa kääntää kunnolla :)

  Uuden sängyn ja tyynyt tarvitsisin, jotta selkä ja hartiani olisivat paremmassa kunnossa, eivätkä tuntuisi kipeiltä aamulla heräämisen jälkeen. Nyt opiskelijana ei kuitenkaan ole varaa uusia kaikkia.

 • riitu

  rakastan nukkumista! menen yleensä nukkumaan, niin arkena kuin viikonloppunakin, klo 22. aamuisin heräilen 6.30-7.30. tällä hetkellä ongelmana on kuitenkin vanha tyyny, joten tämä kisa olisi mitä parhainta voittaa! kärsin aamuisin kroonisesta niskakivusta ja öisin tuskastun asentojen vaihtamiseen, välillä tyyny saakin kyytiä pois sängystä.

 • pikkuiita

  Oi tyynyt. Olen asunut viimeiset parisen vuotta ulkomailla ja olen lopen uupunut moisiin peitto-/tyynyviritelmiin. Ulkomaiset kun ovat mielestäni joko a. liian painavia tai b. kylmiä mutta tunnin päästä tulenkuumia – oli kyse sitten täkistä tai päänalusesta! Olen helposti itseensäottava nukkuja, eli uneni häiriintyy tuon tuostakin. Jos pääkoppaa vain ympäröisi edes ulkoisesti pehmoiset kankaat, raskaat ajatukset pääni sisällä eivät jaksaisi enää vaivata myös öisin :-)

 • Olen jojoilija nukkumaanmenon suhteen. Viikolla herään melko aikaisin klo 6.30, joten illalla väsyttää jo yhdeksän jälkeen. Viikonloppuina aamunukkumiset sen sijaan venyvät ja nukkumaankin tulee mentyä hieman myöhemmin. Tarvitsen n. 9 tuntia yössä unta, jotta olisin vierkeä koko päivän, mutta jojoilusta johtuen etenkin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tulee nukuttua vain 7 tuntia jos sitäkään. Olisi mukava, jos saisi pidettyä viikonloppuisinkin unirytmin kohdillaan, mutta asiassa ei auta yhtään, että mieheni on varsinainen yövirkku, joka nukkuu viikonloppuisin puolille päivin :)
  Oma Joutsen-tyynyni on palvellut minua monta vuotta, mutta on alkanut menettää muotonsa. Uusi tyyny olisi nasta juttu!

 • SMM

  Olipa mielenkiintoista kuunnella unirytmin vaihtamisestasi; itsellä se on pikkuhiljaa liukunut kohdilleen vaikka ihan täydellinen se ei vieläkään ole, sillä aamulla unet jatkuvat usein 7:30 asti ja sanomattakin on selvää, että kiirehän siinä tulee töihin. Vaikka menisin nukkumaan jo kymmenen jälkeen, on unentarpeeni silti niin suuri, että ennen seitsemää en ylös pääse. Torkutus tosin tässä tuskin ainakaan auttaa.. ;-)

  Nukkuma-asentonikin taitaa olla aika kehno, nukun nimittäin mahallani pää sivuun taivutettuna ja usein ihan mutkalla, kun koira nukkuu vieressä enkä malta sitä herättää ;-D.

  Olen huomannut, että vanha litteä tyynyni on kyllä auttamatta ihan surkea sillä herään monesti yössä vain kohentamaan sitä tai kääntelemään päätäni, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi vaihtaa sitä – en nimittäin oikein tiedä, minkälainen tyynyn tulisi olla, jotta se tukisi niskaa mutta olisi kuitenkin sopivan joustava.. Tyyny tulisi siis todella tarpeeseen!

 • wuuh

  Tämä tuli kyllä niin sopivaan aikaan! Viime aikoina nukkuminen on meinannut aiheuttaa hämmennystä.. Olen mennyt klo23-24 nukkumaan ja laittanut herätyksen 9 aikaan. Siltikään en millään pääse ylös ja unet venyvät 11 asti..Kellon soidessa olo on vain niin raskas ja väsynyt ettei nousemisesta tule mitään!
  Jospa tyynyn vaihto olisi askel oikeaan suuntaan ;)

 • Jenniii

  Tähän on huikattava, että talvella minullakin on paljon vaikeampaa päästä ylös aikaisin verrattuna viime kesään ja kevääseen. Tuntuu siis, että talvella unentarve vain on pimeänä ajanjaksona suurempi. Oma muutos tapahtui nimenomaan pikkuhiljaa ja siten, että pakotin itseni aamulla ylös aikaisin enkä antanut lupaa päiväuniin, vaikka miten väsytti. Illalla sitten vain aikaisin nukkumaan. :) Mutta tsemppiä unirytmin kanssa kamppailuun! Olen varma, että kevään tullen ja valon lisääntyessä herääminenkin helpottuu.

  Oletko kokeillut sellaista herätysvaloa? Sellaisesta voisi olla apua, jos pimeässä heräily tuntuu vaikealta. :)

 • Heidi_

  Olen onneton nukkuja tai oikeastaan olen kukkuja. Venytän ja venytän nukkumaan menemistä siihen pisteeseen, että väsymys on vaihtunut ylipirteyteen. Sitten onkin hyvä painua pehkuihin ja pyöriä siinä tuskastuneensa (samalla häiriten myös puolison unta). Yksi asia mikä eniten häiritsee nukahtamista on tyyny, pihinä ostan aina edullisen tyynyn mikä tuntuu yhden viikon ajan hyvältä ja sitten lässähtää täysin muodottomaksi pannukakuksi.

 • eeeeeee

  Edellinen tyyny on kohta kymmenen vuotta vanha mutta näin opiskelijana ei tyynyjen uusiminen ole ollut budjettineuvottelujen kärkipäässä.

 • SiniSu

  Kävimme juuri Tukholmassa ja ostin Zara Homesta ihania Hotel collection lakanoita, jotka tuntuvat juuri niiltä hotellin ihanilta lakanoilta! Mikä niissä onkaan! Mutta, ongelmana ovat nyt juurikin tyynyt, jotka minulla on varmaan 10-vuotta vanhoja (oksettavaa, tiedän) ja hotellifiilis aina vähän lopahtaa hyvän tyynyn puutteen takia. Eli tuollainen Joutsen-tyyny olisi täydellinen lisä kokoelmaan :) Itse herään myös joka aamu kuudelta, koska tykkään tulla töihin ennen muita, jotta saa rauhassa tehdä hommia. Mutta nyt talvella kyllä on huomattavasti vaikeampi herätä ja torkutettua tulee…

 • laulau

  Omat unenlahjani ovat luonteeltaan varsin on/off-henkisiä. Uni on hyvä mittari omasta hyvinvoinnista; stressi, elämänmuutokset, pitkälle venyneet illat, mieliala… minulla kaikki heijastuvat heti uneen. Lisäksi vuodenaika tekee paljon, sillä talvisin, kylmässä ja pimeässä, nukun huomattavasti paremmin. Kesäisin uneni on paljon pinnallisempaa ja unet jäävät usein varsin lyhyiksi.

  Ja itselle taas kova sänky on ehdoton, voisin nukkua vaikka matollakin ihan tyytyväisenä heh. Mutta kontrasti on aina hyvä; kova alusta ja pehmeä peitto! :-)

 • Saarakn

  Rakastan nukkumista eikä minulle tuota ongelmaa mennä aikaisin nukkumaan vaan ennemminkin odotan sitä, että pääsee illalla pujahtamaan peiton alle. Olen kuitenkin samalla myös maailman huonoin aamuherääjä, menisin sitten kuinka aikaisin tahansa nukkumaan niin ennen yhdeksää on todella vaikeaa nousta ja toisinaan voisin suruitta nukkua kellon ympäri. En tiedä johtuuko se tästä pimeästä vuodenajasta vai mistä, mutta tuntuu ettei mikään unimäärä ole tarpeeksi, kun taas kesällä herään paljon virkeämpänä.
  Ostin itselleni syksyllä uuden sängyn ja sain kokeiltavaksi mummoltani ihanan untuvatäkin, jonka kanssa uni maistuu vieläkin paremmin. Tyyny on ainoa, joka on vielä päivittämättä, joten tässä olisi hyvä sauma sille. ;) olen aina ennen sortunut ikean tai jyskin niihin halvimpiin tyynyihin, joiden laadun huomaa muutaman nukkumiskerran jälkeen ja olisikin ihana päästä testaamaan vähän laadukkaampaa tyynyä!

 • nukkumaija

  Jäin jouluna työttömäksi ja stressin poistumisen myötä yöuneni paranivat huomattavasti. Nyt nukun yhtäjaksoisesti n. 8 tuntia yössä. Olisi ihanaa saada uusi tyyny koska tällä hetkellä nukun sohvatyynyllä.

 • Vierailija

  Olen aamuvirkku,mutta myös yökukkuja. Onneksi unentarpeeni ei ole mieletön.
  Untuvapeittojen alla olen nukkunut koko aikuisikäni,olisi kyllä mahtavaa saada tuliterät peitot.
  Itse nukun futonilla,se sopii meille molemmille täydellisesti,mutta jos sinulla oli aiemmin ongelma liian kovan sängyn kanssa,en ole ihan varma onko futon sinulle oikea ratkaisu,se nimittäin on aika kova. Toisaalta se on kova oikealla tavalla,eli esim. puolisoni selkäongelmat poistuivat futonin myötä. Futonia pitää myös rullailla monta kertaa viikossa (itse teen sen lähes päivittäin),joten jos sen kokee työläänä,kannattaa miettiä kaksi kertaa. Itselleni se on sängyn petaamiseen liittyvä rutiini,jota en sen kummemmin edes ajattele. Eli suosittelen ehdottomasti,mutta nuo muutamat asiat kannattaaa huomioida.

 • Siljja

  Takavuotisista uniongelmista olen päässyt, mutta niskalle ergonomista nukkuma-asentoa ei meinaa löytyä, siihenpä olen pohtinut lääkkeeksi uutta tyynyä. Kyllä kelpaisi untuvatyyny, aijai! Peitonkin voisin hankkia kaveriksi… Luulen, että siinä vaiheessa minua ei saisi tuolta sängystä ylös enää mitenkään.

 • Maini

  Nukun hyvin ja sikeästi olosuhteissa kuin olosuhteissa, jos elämässä asiat ovat kohdallaan. Mutta stressi ja mieltä painavat asiat vaikuttavat ensimmäiseksi uneen ja välillä uniongelmat äityvät hyvinkin pahoiksi. Untuvatyyny olisi mukava testata. Toivottavasti ei ole liian muhkea, niska tykkää hieman litteämmästä:)

 • Karin

  Täällä ilmoittautuu yksi aamun torkku ja illan virkku. Olen itse yrittänyt myös muuttaa rytmiä enemmän aamuvirkun suuntaan, mutta se on haastavaa opiskelun ohella tehtävän iltatyön vuoksi. Miehen päivätyön takia uskon kuitenkin joskus vielä onnistuvani tässä. Hän jos joku olisi uutta tyynyä vailla!

 • Liisukka11

  Mun rytmi on opiskelijavaihdon aikana ”saksalaistunut”, sillä täällä tuntuu työpäivän rytminä olevan ennemmin 10-18 tai 11-19 kuin 8-16. Yksikään luento ei ala kahdeksalta, olenpa kuullut opiskelijoiden valittaneen ”aikaisesta” kymmenen aamusta. Olen kyllä pahemman luokan iltavirkku, joka kuitenkin yrittää aina nousta aikaisin. Olen sinnitellyt täällä yhdellä liian pehmeällä ja yhdellä liian kovalla tyynyllä ja ”minähän en osta turhaan tyynyä kun olen täällä niin vähän aikaa”-ajattelu kostautuukin nyt pahemman luokan niskajumilla. Ei sillä, että mun Helsingin tyynytkään mitään laatutyynyjä olisi, eikä ikinä asetu täydellisesti pään ja niskan suhteen. :D Kun kotiinpaluu häämöttää nyt lähellä, laadukas untuvatyyny olisi poikaa!

 • Iinuliini

  Hei Jenni!

  Olipa inspiroiva kirjoitus! Itselläni on aivan samanlainen ongelma unirytmin kanssa kuin sinulla oli aiemmin ja tuntuu, että tahdonvoima ei vaan riitä menemään nukkumaan aikaisin! Joka aamu soimaan itseäni ja päätän, että tänä iltana en valvo, mutta kun ilta tulee, keksin kaikenlaista tekemistä, mitä ei muka voisi jättää seuraavaan päivään. Se on viheliäinen kierre, jota on erittäin vaikeaa muuttaa. Ja varsinkin loma-aikaan rytmi menee niin helposti täysin retuperälle.. Sen korjaaminen on tosi iso ponnistus! Väsymykseen tottuu helposti ja oppii sitten vaan suoriutumaan ja toimimaan väsymyksestä huolimatta, mutta terveellistä se ei ole ja suorituskyky on tietenkin heikentynyt. Olen taistellut liian myöhäisen unirytmin kanssa jo vuosia. Tein nyt uutena vuotena (taas) päätöksen, että unirytmi on saatava kuntoon, mutta se ei ole toistaiseksi onnistunut. Mutta en aio luovuttaa!

  Nukkumapaikan mukavuus oli erittäin hyvä huomio. ’Sitä oikeaa’ tyynyä en ole vielä löytänyt! Se olisi ehdottomasti nyt seuraava askel kohti virkeämmän elämän tavoitettani. Tällä hetkellä käytössä on opiskelijabudjettiin sopiva halpistyyny, untuvatyynyä en ole koskaan kokeillutkaan!

  Esimerkkisi antaa toivoa, että unirytmin muuttaminen todellakin on mahdollista. Kiitos kirjoituksestasi, se oli todella kannustavaa luettavaa! Nauti virkeistä aamuistasi! :)

 • maarett

  Rakastan nukkumista yli kaiken ja vetelen helposti sikeitä melkein kellon ympäri, jos aikataulu antaa periksi. Yrittäjyyden myötä rytmi on päässyt kääntymään turhan iltapainotteiseksi, joten nyt olisi hyvä aika ryhtiliikkeelle. Tykkään nimittäin olla hereillä aamun aikaisina tunteina – en vain pidä heräämisestä :)

 • Figlia

  Yöuneni parantuivat huimasti jäätyäni pois superstressaavasta työstä. Mummoilen myös eli ajoissa nukkumaan ja aikaisin ylös, mutta joskus harvoin viikonloppuisin saatan nukkua jopa yhdeksään :) Uusi tyyny on ostoslistalla muutenkin, joten untuvatyyny kelpaisi!

 • minnis

  Olen äärimmäisen huono nukkuja, välillä arkisin nukun vain viisi tuntia. Kyse ei ole siitä, että tarkoituksella kukkuisin mutta en vain saa unta. Tänäänkin katsoin kelloa jo puoli kuudelta ja ajattelin ettei vielä kehtaa nousta ylös mutta kuuden jälkeen sitten nousin. Kello soi tällä hetkellä puoli seitsemältä mutta olen lomien jälkeen noussut jo kuuden pintaan eli ennen kellon soittoa. Ihan älyvapaata.. mutta minkäs teet kun ei tule uni silmään. (milehton@hotmail.fi)

 • iinaii

  Säännöllisen koulu-/työrytmin puuttuessa tällä hetkellä, minusta on tullut yökukkuja. Menen nukkumaan vasta kahdentoista jälkeen ja en silti saa heti unta. Aamulla puolestaan nukun niin kauan kuin nukuttaa (n. 10 tuntia yleensä) ja tuntuu, että päivä menee tämän takia ihan hukkaan.
  Nukkujana olen kuitenkin sellainen, että yleensä kun nukahdan niin nukun ihan hyvin ilman katkoja. Uudelle tyynylle olisi käyttöä, sillä välillä herätessäni hartiat ja niska ovat ihan jumissa.
  iina_ikavalko@hotmail.com

 • i make cake.

  Mulle on aivan normaalia, että nukahtamisessa menee n. 2 tuntia joka ilta. Nykyään unenpuuttesta kärsiessäni saatan kyllä jo nukahtaa nopeamminkin, mutta kyllä silti vähän kyllästyttää sängyssä pyöriminen.. Eikä auta että herätys on töihin melko usein 4.45. Uudet tyynyt siis olisi erittäin tervetulleet jeesaamaan! :)

 • Siiri E.

  Olen aina ennen ollut aamuvirkku, mutta nyt rytmini on kääntynyt aamutorkkuisempaan suuntaan. Olisi kivaa olla taas pirteämpi ja tehokkaampi aamuisin, ehkä uusi ihana tyyny auttaisi…:)

 • Senttu

  Olen melko illan torkku, koska puoleen päivään mennessä saan eniten aikaiseksi. Joten jos nukkuisin pitkälle, en saisi mitään tehtyä :) Nyt tosin alle vuoden ikäinen vauva valvottaa öisin ja tämän pimeyden kanssa se on saanut minut ensimmäistä kertaa elämässäni todella väsyneeksi. Hankin juuri itselleni untuvapeiton, jotta vauvan luota palattuani nukahtaisin uudestaan helpommin. Ja kun untuville antoi pikkusormen, niin tietysti olen alkanut himoitsemaan nyt myös untuvatyynyä…

 • Freyar

  Pyörin, kääntyile, tyyny painaa, pää huonossa asennossa. Just kun yrittää nukahtaa tulee taas jotain mieleen ja uni karkaa. Aina kun olen saanut väkisin nousemalla aamulla aikaisin unirytmin käännettyä, ei mene kuin päivä tai 2 johan taas iltavirkku on herrillä reilusti yli puolenyön. Hankalaa aamulla pitäis nousta just ku ehtinyt nukahtaa. Plääh. Liekö tyyny liian kova vai enkö osaa rentoutua, tässäpä ongelma.

 • puputin

  Oon aika samanlainen nukkuja, kuin sä. Ja poikaystävä just mummoilija. Mä en vaan yksinkertasesti pysty ees kuvittelemaan yrittäväni sänkyyn ennen klo 12, aika usein menee yhteen. Sun tarinan rohkaisemana voisin itsekki yrittää rytminmuutosta, vaikkei siihen auttanutkaan edes leipomotyöt ja siihen kuuluvat aamutyöt. Ehkä mullakin auttais untuvatyyny…

 • samppainen

  Oon todella huono nukkuja. Lapsuudesta/nuoruudesta lähtien en ole saanut hyvin unta, yleensä pyörin sängyssä tunnin tai kaksi. Aamuisin herään kuitenkin jo aikaisin, joten olisi kiva nukahtaakin aikaisin. Untuvapeitolla olen nukkunut ja ah, ei ole varmaankaan parempaa tunnetta kuin herätä pehmoisen, juuri sopivan lämpimän untuvapeiton alta :) tyynykin tuntuu varmaan ylelliseltä c:

 • juolukka

  Palasin töihin vanhempainvapaalta ja tällä hetkellä yritän opetella heräämään aikaisin eli 5.30-6.00. Hui! Suurin haaste on tuo aikaisin nukkumaan pääseminen. Ei vaan meinaa millään onnistua, vaan jään tekemään kaikkea pientä ja sitten hups vaan kello on jo vaikka mitä! Loppuviikosta olenkin sitten ihan väsynyt, kun olen porskuttanut kuuden tunnin yöunilla. Tämän postauksen inspiroimana yritän tänään päästä ajoissa peiton alle. Ja ehkä uusi tyynykin siinä auttaisi :).

 • Heidi T.

  Haluun kaks ihanaa tyynyä poikaystävän luo! Siellä on ihana iso sänky, mutta huonot tyynyvalikoimat :D

 • Neelia

  Minä, jos kuka, arvostan nukkumista! Menen yleensä nukkumaan klo 21-22.30 välillä, myös viikonloppuisin. Herään arkipäivinä n. klo 6.30, mutta viikonloppuina nukun vähän pitempään. Mielestäni rytmin säilyttäminen on tärkeää; se mm. helpottaa heräämistä myös ei niin mukavina maanantai-aamuina.

  Isoin ongelmani on heräily öisin. Herään tavallisesti monta kertaa yössä perussairauteni takia. Lisäksi välillä on vaikea saada unta. Tähän auttaa iltatee, liikunta ja huoneen pitäminen viileänä. Meillä onkin makuuhuoneen ikkuna aina öisin vähän raollaan, myös pakkasilla. Meillä on myös hyvä sänky, mutta tyynyissä on parantamisen varaa. Siksi olisi ihana voittaa tämä palkinto!

 • katrielli

  Osallistun kisaan poikaystävän puolesta. Poikaystäväni on jo monta vuotta tehnyt epäsäännöllisen työrytmiin omaavaa työtä. Millon kotona ehtii käydä vain nukkumassa, milloin ei sitäkään. Pitkään olen kauhistellut toisen vanhoja ja surkeita peittoja aja tyynyjä. Olisi ihanaa, kun voisi yllättää toisen uusilla ihanilla petivaatteilla. Saisi siitä vähästä unesta kaiken irti. :)

 • apple

  Olen hyvä nukkuja ja sellainen olen ollut aina. Tosin kärsin aika usein niskakivuista ja sen vuoksi tyynyn ja sängyn tulee itsellänikin olla hyviä. Untuvatyynyn olen kokenut itselleni parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Uusi tulisi tarpeeseen, koska vanha alkaa olla jo vähän littana :)

 • Sara06

  Minä olen aina ollut hyvä nukkuja. Lasten saaminen sekoitti hetkeksi pakkaa, mutta nyt uni maistuu ja keskeytymätöntä unta todella osaa arvostaa pikkulapsiajan jälkeen.

  Arkena nukun vähän liian vähän, mutta yleensä asiaa voi vähän korjata seuraavana yönä tai viimeistään viikonloppuna. Pyrin menemään viimeistään klo 24 nukkumaan, mutta etenkin lomilla koko perhe muuttuu yökyöpeleiksi.

  Mieheni on yökyöpeli, joka vielä pärjää vähillä yöunilla. Itse olen muuttunut illantorkusta enemmän illanvirkuksi.

  Nuo sinun untuvatuotteesi vaikuttavat niin ihanilta, että taidan itsekin investoida sellaiseen.

 • -Selma-

  Olen aika levoton nukkuja… nukahdan kyllä hyvin, mutta pyörin ja hyörin unissani aika usein. Tosin vieressänukkuja saattaa kärsiä tästä enemmän kuin minä itse. :) Omistan untuvapeiton, mutta ihan tavallisen tyynyn, joten uusi untuvainen tyyny olisi erittäin tervetullut peiton (ja minun) kaveriksi!

 • MiaW

  Uuden perheenjäsenen myötä unesta on tullut supertärkeää! 5 kuukautinen vauva heräilee vielä öisin ja siksi oma uni on tällä hetkellä katkonaista. Unirytmi on viimeisten kuukausien aikana muuttunut hurjasti. Onneksi hormonit auttavat tuoretta äitiä alkuun. Nyt kuitenkin on nukahtaminen alkanut tuottaa vaikeuksia, kun yöt alkavat olla parempia enkä enää ole superväsynyt. Jopa tunnin kestävä nukahtamisyritys on tuttua viime viikoilta ja siinähän on sitten hukattu jo arvokasta uniaikaa.

  Tyyny pitäisi uusia useammin kuin peitto ja omani alkaa tulla jo tiensä päähän. Ehkä oikeasti laadukas tyyny auttaisi minua tuossa nukahtamisasiassa ja saisin entistä pidemmän unipätkän ja näin jaksaisin vieläkin paremmin vauva-arkea.

  Täytyy sanoa, että talvisin kaivan esiin aina untuvapeittoni ja sen uumenissa on mitä ihaninta nukkua! Pian on sekin tosin tulossa tiensä päähän, joten kokemuksesi Joutsenen peitosta saa minut harkitsemaan myös uuteen peittoon sijoittamista. :)

 • Blue_Sky

  En voi sanoa olevani onnettoman huono nukkuja, mutta jostain syystä viime kuukaudet jo useammin on nukahtamiseni ollut vaikeaa, vaikka käytänkin ayurvedista yrttiä nimeltä ashwagandha, joka nimenomaan parantaa unenlaatua ja auttaa nukahtamisessa. Magnesiumista minulla taitaa olla puute, koska selkeästi sen ottaminen illalla auttaa nukahtamisessa :) On erittäin hieno kuulla Jenni, että olet onnistunut kääntämään unirytmisi ”luonnolliseksi”, itsellä tässä olisi vielä erittäin paljon työstämistä, itse olen juuri tuollainen kun sinä, Jenni olet ollut aiemmin :D Poikaystäväni sängyn petivaatteet ovat untuvaisia, mutta sieltä on totta tosiaan todella vaikea nousta ylös, kun peiton alla on niiiiin lämmin :) Minullakin on ollut mielessä, että haluaisin ehdottomasti futonin, jossa on käytetty luonnonmateriaaleja.  

 • svii

  Olen aina ollut lahjakas nukkuja, ja nukunkin helposti päivittäin 22-9 unia, jos aikataulut sallii! Ostimme uuden sängyn vuosi sitten, ja olen joutunut sen kanssa ikävään kamppailuun koska se tuntuu auttamattomasti liian kovalta edelleen ja aiheuttaakin hirveitä niska-hartiakipuja kun nukun kyljelläni! Olen yrittänyt opetella nukkumaan selälläni mutta monesti öisin havahdun siihen, että olen kääntynyt kyljelleni ja niskaa jomottaa. Tyynyjäkin on jo viides erilainen menossa, ja jaksan edelleen uskoa että juuri oikealla tyynyllä asia voisi edes vähän helpottua!

 • Poikaystäväni ei mitään muuta niin haluaisikaan tehdä kuin nukkua aina vaan mutta minun on noustava viikonloppuisinkin viimeistään yhdeksältä sillä muuten ei päivä lähde hyvin käyntiin. Olen kyllä varmaan oikeasti yöeläjä sillä saan aina kaikkia kreisejä ideoita n. klo 23 aikaan mutta niitä on huono alkaa silloin toteuttaa koska aamuisin pitää molempien nousta arkena aikaisin :-) Mutta uudet tyynyt todella olis ihanat koska ostetaan aina sellasia 15€ tyynyjä cittarista niin untuvatyynyt olis oikein ihanat varmasti.

 • Tintsh

  Kaipailen uutta tyynyä, yes please! Niskani ja hartiani kaipailevat, siis. :D Nukkujana olen luisunut yökukkujuuden puolelle sen jälkeen kun jäin työttömäksi. Se tietokoneella iltaisin istuskeluhan sen tekee ettei meinaa uni tulla tarpeeksi ajoissa. Ja sit kyllä nukkuisinkin puoleen päivään. Oon nyt yrittänyt ottaa sellaisen rytmin että käyn nukkumaan puolenyön maissa ja herään viimeistään kymmeneltä. Näin ehdin nähdä päivänvaloakin. :D

 • iidami

  Tarvitsen riittävästi unta, muuten aamulla herääminen on ihan kamalaa, ja olen väsynyt ja pahantuulinen koko päivän. Uneen pääseminen on kuitenkin joskus tosi vaikeaa, mutta sekin on helpottunut huomattavasti, kun luin 4-7-8 -hengitysharjoituksesta ja aloin sitä toteuttaa. Jos olen stressaantunut, heräilen aamuyöstä ennen herätyskelloa paniikin vallassa, joskus useammankin kerran. Näiden ”paniikkiheräilyiden” jälkeen on ollut tosi vaikea päästä takaisin unten maille, onneksi tuo hengittely on tähänkin auttanut. 

  Puolisoni hikoilee yöaikaan kuin pieni sika, jos peitot, tyynyt ja vuodevaatteet ei ole sopivat, eli ovat tekokuitua.. Puuvillaiset high threadcount -lakanat on ihan parhaat! Peitot uusimme viime vuonna: ostimme kesä- ja talvipeiton, molemmat untuvaa, kun se tuntuu materiaaleiltaan sopivan parhaiten. Seuraavana pitäisi uusia petari, sekä tyynyt, joten tämä kilpailu tuli aika hyvään saumaan :)

 • Manuu

  Olen rauhaton nukkuja, illalla uni ei meinaa heti tulla ja vaatiikin usein pitkällisen peiton ja tyynyn asettelun ja kääntelyn ennen kuin nukkumatti saapuu. Apua olen löytänyt jo vähän korvatulpista ja unimaskista.

 • Miltsi

  Olen aikaisista aamuista haaveileva yökukkuja. Toisaalta pidän yön hiljaisista tunneista, mutta varsinkin valoisia kevät- ja kesäaamuja en haluaisi ”hukata” nukkumiseen. Unirytmin kääntäminen on ollut ajatuksissa, mutta toistaiseksi jäänyt toteuttamatta. Ehkä vielä joku päivä.. :)

 • Laura Kristiina

  Mä olen aina ollut tosi huono nukkumaan. En jotenkin malta mennä illalla ajoissa nukkumaan, vaikka väsyttäisi. Heräilen myös tosi herkästi. Olen kyllä ajanmyötä alkanut nukkua öitäni vähän paremmin kuin lapsena ja teininä, mutta vuorotyöt eivät kyllä oikein helpota järkevän vuorokausirytmin ylläpitämistä.

  Sain juuri joululahjaksi uuden peiton, mutta tyyny on kova ja liian litteä. Untuvatyyny olisi siis unelma :)

 • Laura Kristiina

  Mä olen aina ollut tosi huono nukkumaan. En jotenkin malta mennä illalla ajoissa nukkumaan, vaikka väsyttäisi. Heräilen myös tosi herkästi. Olen kyllä ajanmyötä alkanut nukkua öitäni vähän paremmin kuin lapsena ja teininä, mutta vuorotyöt eivät kyllä oikein helpota järkevän vuorokausirytmin ylläpitämistä.

  Sain juuri joululahjaksi uuden peiton, mutta tyyny on kova ja liian litteä. Untuvatyyny olisi siis unelma :)

 • Martsi

  Illantorkku ja aamuntorkku. Näen valtavasti unia ja olen kuulemma kova juttelemaan unissani. Tyynyjen vaihtaminen uusiin on to do -listalla, joten tällainen tyynyihanuus olisi varsin tervetullut.

 • Aurelia

  Uusi untuvapeitto on ollut hankintalistalla jo pitkään, mutta nyt alkaa totisesti olla aika siirtyä peittokaupoille, kun vanhasta untuvapeitosta puskee untuvat läpi ja niitä leijailee ympäri makuuhuonetta. :)

 • Aino S

  Tahtoisin niin kovin saada takaisin lapsuuden unirytmini, jolloin olin pedissä aina ennen puoli yhdeksän uutisia tai viimeistään niiden loputtua. Silloin jaksoin myös herätä ilman mitään ongelmia ennen aamuseitsemää. Nyt valvon lähes joka ilta puoleenyöhön tai sen yli ja herään vasta, kun aamu on jo mennyt ohi. Eniten syytän tästä yliopisto-opintojani, joissa on niin vähän lähiopetustunteja. Kun ei ole mitään syytä herätä aikaisin aamulla.

 • emmien

  Täällä kans eräs mummo eli illan torkku ja aamun virkku. ja nukkuisin mielelläni n.9-10 tuntia vaikka joka yö. arkena tuohon ei kuitenkaan yksinkertaisesti ole aikaa, mutta viikonloppuna otetaan sitten takaisin :)

 • Leelie

  Uusin viime vuonna peitot (Joutseniin, tietty) ja seuraavana listalla ovat tyynyt, joten tämä kisa tuli juuri hyvään saumaan.

 • Katja_V

  Pitkään luulin olevani tosi rauhallinen ja tasainen nukkuja, siis sellainen, joka saa helposti unen päästä kiinni ja nukkuu heräilemättä aamuun asti. Yöunia tarvitsen sellaiset yhdeksän tuntia vähintään, tosin arkena en sen enempää kyllä pysty nukkua.

  Voisin siis sanoa, että olen aika hyväuninen, kuitenkin nyt viime aikoina olen huomannut, että illat venyväät jopa pelottavan pitkiksi, jopa siinä määrin, että olen ajatellut, että minun tulisi valvoa yksi yö, jotta saisin rytmini kohdalleen(seuraavana iltana uni tulisi varmasti). (Olen oiskelija tällä hetkellä, joten yhden yön valvominen onnistuu ilman sitä pelkoa, että seuraavana päivänä töissä olisin ihan zombina).

  Erilaisten asioiden murehtiminen ja stressaaminen siis venyttää unta liian pitkälle iltaisin/öisin ja sen takia rytmini on ihan sekaisin(+lisäksi nyt on kyllä kerrostalossa ”hieman” häiritsevä naapuri). Murehtiminen, pohtiminen on tietysti sellaisia asioita, jotka eivät auta yhtään mitään, ne asiat, joista murehdin ovat kuitenkin sellaisia, että niille voin ja pystyn tehdä jotain(ainakin suurimmalle osalle).

  Luulen, että loppujen lopuksi olen kuitenkin aika herkkäuninen, vaikka tosi pitkään yritin itselleni uskotella, että minun on helppo nukkua, nukahtaa ja rentoutua. Mutta nyt aikuisena olen huomannut, että ei se vaan ole niin yksinkertaista. Minun on vain myönnettävä itselleni, että nykyään nukkuminen vaatii minulta erilaisia ”toimenpiteitä”; raitis ulkoilma, liikunta, nukkumaan rauhoittuminen yms., että en vaan saa unta, jos menen murheiden viereen nukkumaan, vaan minun on todella tehtävä aktiivisesti sille jotain, että murheet vähenisivät ja ne eivät seuraisi minua iltaisin sänkyyn.

  Luulen, että osasyy siihen, että olen pitänyt itseäni aika helppona nukkujana on se, että olen kotoisin ”maalta”(pieni paikkakunta), jossa on ihan älyttömän hiljaista, unia ei siis koskaan lapsuudenkodissa ole häirinneet mitkään kodin ulkopuoliset äänet(naapurien kovaääninen musiikien kuuntelu, liikenteen äänet yms.), joten ehkä se tuli jopa hieman yllätyksenä minulle, että todella olen herkkäuninen.

  Ja syy sille, miksi tarvitsisin uutta tyynyä on se, että varmasti osasyy sille, miksi uneen vaipuminen on hankalaa on se, että en todellakaan ole kiinnittänyt tarpeeksi huomiota hyvään patjaan, peittoon ja tyynyyn, jos on muutenkin huonouninen, niin ei ole kiva odotella unta selkä jäykkänä tai herätä aamulla niskat jomottaen. Luulen, että koko sänkyni menee kyllä vaihtoon jossakin vaiheessa(tai vähintään patja), mutta tyynystä olisi hyvä aloittaa. Ja pakko myös tunnustaa, että olen todella huono tyynyni pesijä, vaikka josatin olen lukenut, että se tulisi pestä, muistaakseni kolmen kuukauden välein(pahoittelen, jos tämä on väärää informaatiota, mutta näin muistelen). Uudesta, noinkin laadukkaasta tyynystä olisi hyvä siis aloittaa tämä nukkujana kunnostautuminen. :)

 • aaaa

  Nukun lähes aina hyvin. Käyn nukkumaan yleensä puoliyhdentoista aikaan, mutta jos olen yksin kotona, niin valvon helposti yli puoleen yöhön. Poikaystävällä on siis tähän(kin) hyvä vaikutus. :) Herään 7-9 aikana päivän ohjelmasta riippuen.

  Ostin vähän aikaa sitten Ikeasta uuden muotoillun tyynyn, mutta se on osoittautunut aika kehnoksi. Uudelle tyynylle olisi todella tarvetta.

  amanda.nousiainen@hotmail.com

 • Ue

  Täältä löytyy aamuvirkku henkeen ja vereen! Etenkin kesäisinä viikonloppuina on ihana herätä aikaisin aurinkoisiin, hiljaisiin aamuihin, ja toki katsella lämmöllä sitä autuaana tuhisevaa aamu-unista poikaystävää ;D Kunnollisten tyynyjen perään ollaan molemmat laadukkaan unen ystävinä haikailtu pitkään, mutta tähän mennessä on ollut tyytyminen muodottomiksi lässähtäneisiin keinokuitutyynyihin – minä kun olen vannonut, ettei toista paria halpoja kompromissityynyjä osteta vaan kunnollisiin untuvaisiin säästetään vaikka ikuisuus! Tässäpä se sitten avautui hyvä tilaisuus havitella noita unelmatyynyjä :)

 • nukkulinpu

  Voi mä rakastaisin nukkumista! (Ja laiskoja aamuja. <3) Nukun nykyään yöni todella huonosti ja tuntuu että vaikuttaa ihan mielenterveyteenkin kun on vaan ihan poikki ja herkillä kokoajan. Joko en saa nukuttua, tai jos saan unen päästä kiinni niin yöt on painajaisia täynnä. Tosi kurjaa! Mulla on tässä kyllä yllättäen tullut selkäleikkauskin takana, että "toivottavasti" on osasyyllinen tähän. Pakko oli hankkia uus sänkykin, kun ei paikat enää kestänyt edellistä. :p Uudet tyynyt ois kyllä ihan täydelliset, mulla on kaks niin vanhaa ja lusaa tyynyä ettei niillä tee oikein mitään. :D En oo vaan saanut aikaseksi etsiä uusia, kun on vaikea tietää minkälaiset olisi sopivat!

 • Wiiru

  Vaikka itse sanonkin, olen aika erinomainen nukkuja :D Nukun hyvin ja riittävästi, uni on nimittäin yksi niistä asioista, joista en tingi kuin todella harvoin. Uudet tyynyt olisi kyllä tosi ihanat, tämänhetkiset alkaa vedellä viimeisiään. Ja mikäs sitä nyt tällaista intohimoisesti nukkumiseen suhtautuvaa enemmän ilahduttaisikaan kuin kunnon välineet siihen ;)

 • mmmmi

  Olen ollut pienestä pitäen aamuvirkku, illan torkku, mutta syksystä asti vaivannut epämääräinen stressi ja erilaisella vuorokausirytmillä varustettu uusi kämppis ovat tehneet nukkumisesta hankalampaa kuin koskaan aikaisemmin. Ostin muutama vuosi sitten uuden, hyvän tyynyn, mutta tykkään vaihdella kahta tyynyä, joten uusi tyyny olisi kiva vanhan perunasäkkiä muistuttavan tyynyni tilalle.

 • jolielaide

  Olen juuri samanlainen yökyöpeli, kuin tuossa kuvailit. Olen tosin ollut aina iltavirkku ja saan asioita paremmin aikaiseksi vasta myöhään illalla. Tällä hetkellä olen työttömänä, joten unirytmi on siitäkin syystä hieman sekaisin, kun päivissä ei ole kunnollista rutiinia.. Aamuherätykset ovat kyllä olleet aina tuskaa, niin opiskeluaikoina kuin työelämään siirtyessäkin, siitäkin huolimatta, että tarkka päivärytmi on ollut olemassa. Ehkä kaikista ei ole vain aamuvirkuiksi! Olen myös kärsinyt univaikeuksista ajoittain, eli kovasta väsymyksestä huolimatta uni ei tule, ja tuo krooninen väsymys vetää myös mielen matalaksi :(

  Komppaan kyllä hyvien petivaatteiden vaikutusta yöuniin! Niskavaivaisena pitäisi panostaa parempaan tyynyyn, mutta kunnolliseen ei ole tällä hetkellä varaa, joten tyydyn vielä pesemään ja pöyhimään vanhaa tyynyä. Peitoissa suosin mahdollisimman kevyttä ja ohutta mallia, sillä pidän viileässä nukkumisesta. 

  jolielaide00@gmail.com

 • riikka1234

  Mun unenlahjani vaihtelevat, välillä nukun pitkiä aikoja tosi hyvin ja välillä on pätkiä, jolloin ei meinaa saada millään unen päästä kiinni illalla vaikka kuinka väsyttäisi. Tällä hetkellä päivärytmini on niin sekava, että nukkumisenkin kanssa on ollut vähän ongelmia, mutta toivon tilanteen asettuvan jossain vaiheessa. Yksi ikuisuusongelmani on sopivan tyynyn löytäminen – kaapeistani löytyy varmaan kymmeniä tyynyjä, kun mikään ei ole tuntunut sopivalta ja aina on pitänyt ostaa uusi. Seuraavaksi suunnitelmissa olisi satsata vähän kalliimpaan tyynyyn eli toivottavasti hankkia kerralla hyvä niiden useiden halpistyynyjen sijaan. Tämä arvonta tuli siis juuri oikeaan saumaan! :)

 • kah

  Hei mahtavaa, uusi tyyny on ollut jo pitkään ostoslistalla, joten toivotaan, että nyt tärppäisi! :) Minun tarinani on itseasiassa aika samanlainen kuin sinulla. Teini-iästä asti olen ollut todella aamu-uninen ja valvonut mielelläni iltaisin vähän pidempään. Parisuhteen myötä unirytmini on hiljalleen kääntynyt ja herään aamuisin mielelläni aikaisin ja menen myös entistä aikaisemmin nukkumaan. Ja olen nyt paljon virkeämpi kuin ennen yökukkujana!

 • iv

  Oih, nukun paljon ja sikeästi, mutta jos tyyny on huono, olen hyvin kiukkuinen. Pelastakoon hyvät tyynyt siis maailmanrauhan.

 • Jody

  Meillä on ihan sama tilanne kuin teillä on ollut! Mies on ihan mahdottoman iltauninen ja pomppaa aamulla kuin vieteriltä ylös. Minä taas kukun liian myöhään ja pakenen aamulla herätyskelloa, sarastusvaloa ja kännykän piippausta mykkyräisen tyynyni suojaan. Oli siis ihana kuulla, että muutos on mahdollista ja postauksestasi saan kyllä lisäinspistä ruuvata rytmiä eri kohtaan. Rauhalliset arkiaamut houkuttaisivat kovasti ja uusi tyynykään ei olisi pahitteeksi :)

 • pea

  Yökukkuja täälläkin, moi :) Oma vuorkausirytmini on ilman säännöllisiä rutiineja ja rytmittävää työtä aivan päälaellaan. Heräilen puolilta päivin ja nukkumaan pääsen vasta aamuyön tunteina, inhaa. Pahimmillaan nitkahdan sohvalle useampana yönä peräkkäin ja saan riesakseni monen päivän niskajumin. Välillä saan väkivaltaisesti rytmin rysäytettyä lähemmäksi normaalia, mutta tyhmästi se luisuu parissa päivässä takaisin vanhaan.

  Tein ennen töitä ravintola-alalla, jolle iltapainotteinen elämäntapa sopi loistavasti, enkä edes haikaillut aikaisempien aamujen perään. Tiedä sitten kumpi oli ensin, muna vai kana ;) Iän ja alan vaihdoksen myötä haluaisin kuitenkin päästä paremmin kiinni omaan elämääni, tällä hetkellä se tuntuu ohittavan minut niinkin itsestään selvän asian, kuin aamuheräämisten kanssa painiskellessani. Ja tyynytkin ovat ihan vanhoja… :D

 • Itselläni on aina ollut hyvät unenlahjat, ja varsinkin aamuisin uni maistuu tosi makealle. Nukahdan myös yleensä nopeasti, silmien sulkemisen jälkeen parissa minuutissa voin olla sikeässä unessa. :)
  Tyynyn antaisin lahjaksi miehelleni, joka kipeästi kaipaisi pään alle uutta pehmikettä. Hän on huonompi nukkuja kuin minä, ja vanha tyyny alkaa olla melko kärsinyt. Jospa uudella tyynyllä unikin tulisi hänelle paremmin.

 • Marjainen

  Uusi tyyny tulisi kyllä tarpeeseen! Nykyinen ei oikein sovi enää ja niskat ovat usein kipeytyneet. Rahatilanne on kuitenkin tällä hetkellä sellainen, ettei uuden tyynyn hankinta vielä onnistu.
  Ja muutoinkin myös minun tulisi opetella heräämään aikaisemmin ja menemään myös nukkumaan aikaisemmin. Se on kuitenkin vaan niin vaikeaa, kun olen just sellainen joka tykkää valvoa myöhään. :D Ja aamuisin ei millään haluis lähteä pois sen ihanan lämpöisen ja pehmeän peiton alta.

 • eippa-i

  Moi! Työn puolesta joudun heräämään joka aamu kuuden – seitsemän aikoihin, joten yritän käydä nukkumaan viimeistään ennen yhtätoista. Kahdeksan tai jopa yhdeksän tunnin yöunet ovat ehdoton juttu, eli kompensoin aikaisia aamuja aina päiväunilla. Parhautta!

 • bambiinass

  Oij, minulla on samanlainen ongelma tällä hetkellä käsillä kuin sinulla vuosi sitten. Unirytmi tuntuu olevan aivan hukassa, poikaystävä taas haluaa mennä jo aikaisemmin nukkumaan sekä herää aamulla tunteja aikaisemmin ehtiäkseen töihin. Olen myös huomannut, että se kumman luona nukumme, vaikuttaa ehdottomasti nukkumisen laatuun – itselläni tyynyt ja sänky ovat jo vanhat, mutta poikaystävän luona ihanat tyynyt sekä uusi sänky saavat aikaisen nukkumaanmenon tuntumaan paljon paremmalta idealta kuin kotona :D Jos siis tuurilla pääsisi aloittamaan noista hyvistä tyynyistä, niin ehkä sen jälkeen olisi pakko panostaa myös parempaan sänkyyn, ja opetella järkevämpi unirytmi! (:

 • Tua

  Minulla on täsmälleen sama tavoite työn alla kuin missä sinä oletkin jo onnistunut: aikaisin nukkumaan ja aikaisin ylös! Kesällä töiden myötä siinä jo onnistuinkin, mutta nyt palattuani takaisin viimeisen vuoden opiskelijan aikatauluiltaan melko löysään arkeen minusta on kuoriutunut jälleen melkoinen iltakukkuja… Itse investoin parempaan tyynyyn viime vuonna, joten tämän tyynyn antaisin ehdottomasti avomiehelleni. Hänen tyynynsä on suoraan sanottuna kammottava!

 • Tuumummi

  Olen aamuvirkku, yleensä. Stressi ja huolet aiheuttavat joskus aamuöisin heräilyä ja silloin saa kyllä käännellä tyynyä usein, että saisi unen uudelleen! Uusi tyyny olisi ihana!

 • Päivikki

  Nukun aikas hyvin. Untuvatyyny kelpaisi minulle. :)

 • ssilja

  Olen illan virkku ja aamun torkku. Unimäärät vaihtelevat 4-12h välillä, vuorotyö hankaloittaa säännölliseen unirytmiin pääsemistä. Uusi tyyny kyllä kelpaisi!ü

 • AnnaAurinko

  Terveisiä kahden huonosti nukkuvan aikuisen taloudesta. Lapset herättävät ihan tarpeeksi usein, joten sitä toivoisi, ettei lisäksi itsekseen heräilisi niin paljon. Tulipa jutustasi mieleen, että tyynyjen lisäksi ehkä sänkykin pitäisi laittaa vaihtoon.

 • Helen4

  Teen kolmivuorotyötä, joten elämä ja nukkumisrytmi on hyvin epäsäännöllistä. Olen kyllä huomannut toimivimmaksi juuri tuon aikaisin nukkumaan menon ja siten aiemmin heräämisen. Minäkin siis mummoilen, ja tykkään siitä! :D Toteutan tätä samaa rytmiä myös vapaapäivinä, joten työaamun herätys klo 0530 sujuu sitten jouhevammin :) Välillä kyllä tulee sorruttua siihen, että menee kahdentoista maissa illalla vasta nukkumaan. Ja sen kyllä tuntee seuraavana päivänä!
  Poikaystävä tarvitsisi uutta tyynyä, vanha on jo menettänyt ilmavuuttaan ja näyttää lähinnä pallolta :D Itsellenikin kelpaisi kyllä uusi tyyny!

  h_lo(ät)netti.fi

 • juuulia

  Hei,

  en osallistu kilpailuun, koska olen vegaani :), mutta sanoisin sanasen futonista: en välttämättä suosittele, jos hartiat ja lonkat kipeytyvät herkästi nukkuessa kovalla sängyllä. Minulle nämä ongelmat ilmaantuivat nimenomaan keskikovan futonin myötä, ja katosivat kun ostin kunnollisen joustinpatjan (kova patja, jossa on kevennykset hartioiden ja lantion kohdalla). Futonilla nukkuessa hartiat naksuivat ja lonkissa oli ongelmia, mutta uudella patjalla olen nyt vuoden nukkunut todella hyvin ja ilman vaivoja.

  Luulen, että tiimalasimallinen vartalo altistaa näille hartia/lonkkaongelmille, jos patja on liian napakka – etenkin jos nukkuu kyljellään, sillä silloin keho vääntyy kaarelle. Itselleni ainakin tuo kova joustinpatja ”hartiakevennyksellä” toimii todella hyvin. Kannattaa mennä kokeilemaan huonekaluliikkeeseen! Omat patjamme ostimme Iskusta, mutta saman tyyppisiä saa varmasti muualtakin.

 • MerjaP

  Olen aina ollut kehno nukahtamaan (sängyssä pyöriessä menee pahimmillaan useampi tunti), mutta kun uni tulee, nukun heräämättä aamuun asti. Uudelle tyynylle olisi käyttöä, sillä vanha vetelee jo viimeisiään, ja toimistotyöntekijän hartiat kyllä kaipaavat kunnon tyynyä, etteivät mene jumiin.

 • ssarainen

  onnekseni mua on siunattu mielettömillä unenlahjoilla – saan itseni sammuksiin missä&milloin vain! tänä syksynä on kuitenkin ilmestynyt harmaita pilviä jopa mun sängyn yläpuolelle vasta puhjenneen astman muodossa. vanhat untuvatyynyt eivät ole taudin kanssa paras yhdistelmä, mutta toisaalta hieman karsastan myös keinokuitutäytteisiä vaihtoehtoja… uusille tyynyille olisi siis todella käyttöä, etenkin tällaisille herkkänenäisillekin passeleille. :)

 • Tuyaa

  Haaveilen samanlaisesta rytminmuutoksesta, jossa sinä olet jo onnistunut. Osittain olen kyllä minäkin, herään arkena aina viimeistään 6.30 (saan periaatteessa aika pitkälti päättää töihintuloaikana, vaikka työpaikalla töitä teenkin) ja olen saanut aikaistettua nukkumaanmenon 22.30-23.00 välille, aiemmin valvoin helposti puoleen yöhön ja ylikin. Tarvitsen 8-9 tuntia unta ollakseni virkeä, viikolla 8 saa riittää, mutta viikonloppuna nukun sitten 9-10 tunnin öitä, ja silloin arkirytmini menee myös lähes aina sekaisin. Silloin ja lomilla tulee valvottua myöhempään, kun se vain on se ”luonnollinen” vuorokausirytmini, ja sitten myös nukuttua pidempään. Minulla on siis vielä hieman haastetta tämän aikaisemman rytmin säilyttämisessä, ja uusi, ihana tyyny kutsuisi varmasti sänkyyn aikaisemmin. :)

 • Haiha

  Aiemmin olen ollut hyvä nukkuja eli sain melkein aina unta ja nukuin aamuun saakka. Nyt stressaava ja todella monien asioiden (melkein) yhtäaikaista hallitsemista vaativa työ näköjään aiheuttaa ongelmia; viime yönä nukuin parisen tuntia. Olen miettinyt, voisiko tyynynvaihto auttaa, sillä huomaan monesti kääntäväni pääni osittain tyynyn päältä pois, jolloin niska jää mutkalle.

 • sheidi

  Iltaisin tulee herkästi valvottua hieman liian myöhään ja sen kyllä huomaa aamulla. Muutaman päivän kun menee vähän hintsuilla yöunilla ilman petollisia päikkäreitä, alkaa onneksi väsyttää iltaisinkin vähän aiemmin… Uusi tyyny tulisi todella tarpeeseen, sillä kiroan littanaa tyynyäni joka kerta mennessäni nukkumaan sekä herätessäni niskat kipeänä, blaah.

 • Helah

  Olen aamuvirkku ja kaiken lisäksi nukahdan hetkessä. Tämä aiheuttaa sen, että olen todella huonoa iltaseuraa, sillä poikkeuksetta nukahdan kesken ohjelman katselun. Mutta toisaalta tykkään mennä aikaisin nukkumaan, sillä silloin ei koko seuraava päivä mene hukkaan. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kun herätä vasta puolen päivän jälkeen…

  Ja uudet tyynyt olisivat tervetulleita, sillä vanhat ovat nähneet jo parhaat päivänsä. :–)

 • Täällä on futon, ja muuhun en vaihtaisi. Meidän on puuvilla + kookos versio, joka on aika kova, mutta ollaan tykätty siitä ihan tosi paljon! En tiedä kärsitäänkö siellä tästä ongelmasta, mutta mun mies hikoili ja kuorsasi öisin ennen aivan järjettömästi, futonin myötä nämä kaksi ongelmaa kaikkosivat täysin! Mua futon taas auttaa niska/selkä ongelmien kanssa, ja onhan se ihana nukkua patjalla joka hengittää. Suosittelen!

  Tyynyä en kaipaa, sillä itse nukun mahdollisimman ohuella tyynyllä :)

 • mirmi

  Ihana kuulla onnistunut kokemus rytmin muutoksesta. Itselläni on menossa juuri nämä brutaalit pakkoheräämiset, vaikka kuinka myöhään olisi uni tullut. Elämän ja unen laatu paranivat varmaan yli puolella kun pystyimme miehen kanssa lopultakin hankkimaan hyvän sängyn. Aivan käsittämätön vaikutus hyvällä sängyllä oli myös selkäni ja jalkani kuntoutukseen! hyvä tyyny on hankinnassa seuraavaksi, joten nyt sopii hyvinkin onneaan koittaa :D

 • emmimari

  Uudet, hyvät tyynyt tulisi erittäin suureen tarpeeseen! Olen kärsinyt huonosta unesta ja nukahtamisvaikeuksista aina unettomuuteen saakka viimeisen puolen vuoden ajan. Olen myös kova iltaduunari ja tiedän tämän ongelman johtuvan töiden parissa harhailevista ajatuksista, mutta en ole vielä oppinut tyhjentämään päätä kunnolla ennen unta. Waah puuduttavaa!

 • Emmisofiak

  Olen hyvin sikeäuninen ja voin nukahtaa melkein missä vain, milloin vain, esimerkiksi pitkät automatkat tai sohvalla tv:tä katsellessa. Unirytmini kuitenkin on pistetty viime aikoina koville aloittaessani uudessa työssä, perinteisesti 8-16 toimistolla. Olen aina ollut ns. yökyöpeli, työskentelen tehokkaimmin iltaisin ja sillon myös inspiraatio iskee useimmiten. Aamulla voin helposti nukkua vaikka puoleen päivään! Uuden työn myötä olen kuitenkin nyt muutoksen tarpeessa, vähän kuin sinä vuosi sitten.

 • ppp

  OIH! juurikin Joutsenen tyynyistä ja peitoista haaveillaan täällä. Hyvään sänkyyn ollaan jo satsattu, ja selkävaivat katosivat. Nyt olisi pellavalakanoiden pariksi ihana saada kunnon untuvaiset peitot ja tyynyt!

 • karoliina_v

  Olen aina ollut maailman nopein nukkuja, silmät menevät kiinni samalla kun pää osuu tyynyyn, ja olen nukkunut kellon soittoon sikeästi. Nyt kuitenkin raskauden myötä olen alkanut heräillä aamuöisin, mikä on tuntunut erittäin turhauttavalta. Untuvatyynyä olisi myös mukava kokeilla, koska minulla sellaista ei ole ollut koskaan.

 • Minä vain

  Olen vähän samanlainen nukkuja kuin säkin. Vaikka illalla väsyttäisi, ei saa unta, vaikka pitäisikin. Sitten aamulla herää väsyneenä ja ärtyneenä. En tiedä, pitäisikö myös viikonloppuisi mennä nukkumaan viimeistään kympiltä ja herätä ennen kuutta… Ehkä herääminen sitten arkisin ei olisi niin kovan työn ja tuskan takana.

  Tarvitsen kipeästi uudet tyynyt, koska minulla ei ole kuin yksi tosi hyvä tyyny – ja sekin on poikaystäväni käytössä. :D

 • sira

  Hyvä nukkuja mutta vanha vääräntyyppinen tyyny olisi kiva päivittää uuteen.

 • Aisha J

  Teen vuorotöitä, joten vuorokausirytmini vaihtelee sen puolesta aika paljon. Viimeisen vuoden aikana olen huomannut, että rytmi on alkanut käydä todella uuvuttavaksi.. Väsymyksestä huolimatta en kuitenkaan saa unta aikaisin, vaan nukahtamiseen menee yleensä tunteja. Taidan olla unikoulun tarpeessa :P

 • eevas

  Minä harrastan aivan liikaa iltavalvomista, vaikka periaatteessa koen olevani enemmän iltatorkku kuin -virkku. Elän kaukosuhteessa ja vietän iltaa usein skypessä tai muuten vaan koneella, mikä selvästi pitää minut valveilla ja ei-uneliaana pidempään. Kun olen poikaystäväni kanssa samassa paikkassa, vietän iltaisin paljon vähemmän aikaa ruudun ääressä ja väsähdän paljon aikaisemmin. Tämä harmittaa joskus iltavirkkua poikaystävää; miksi menen niin aikaisin nukkumaan kun kerrankin olisi yhteistä aikaa, mutta muulloin valvon! Onneksi tällaisesta ei mitään suurempaa kriisiä saa aikaiseksi! :D

 • Katri K

  Itselläni on menossa juuri sama rytminvaihdoksen opettelu, sillä syksyllä tavattu poikaystävä nousee useimpina arkiaamuina ennen viittä, joka ei ole kovinkaan kaukana entisistä nukkumaanmenoajoistani..Aamuvirkuksi en ole oppinut vieläkään, mutta kieltämättä olen tyytyväinen, että aika usein olen itsekin peiton alla sentään ennen puoltayötä. Sekin on entiseen verrattuna hyvä saavutus. Kieltämättä voisin opetella nukkumaanmenoa vieläkin aiemmin; edes niin, että kello on lähempänä yhtä- kuin kahtatoista, kun valot sammuvat.

  Olen joutunut niin sanotusti opettelemaan nukkumisen uudelleen runsaat 5 vuotta sitten alkaneiden uniongelmien jälkeen. Valvomiskierteen synnyttivät mm. töiden loppumisesta aiheutunut stressi ja silloisen poikaystävän unettomuus. Olen vieläkin usein väsynyt vähiksi jääneiden yöunien jälkeen, mutta tuolloiseen väsymykseeni verrattuna nykyinen uupumus on jo ihan eri sarjassa. Yöunet ovat pidentyneet pikku hiljaa ja nykyään nukun sentään melko säännöllisesti n. 7 tuntia yössä. Liian vähän edelleen, mutta muutaman tunnin uniin verrattuna paljon kehitystä on tapahtunut. Yöpuulle rauhoittuminen – musiikista, tv-ohjelmista, tietokoneen tuijottamisesta – auttaa. Jokailtainen rutiinini on rauhoittava yrttitee ja tarvittaessa melatoniini. Olen vastikään panostanut ”unipaikkaani” myös uudella petauspatjalla ja Joutsenen untuvapeitolla. Untuvatyynyt olisivat mahtava lisä, joita poikaystäväkin luultavasti arvostaisi :)

 • Ammi K

  Olen perinteinen yökukkuja! Päivät voisin vain nukkua sikeästi ja yöt valvoa. Uusissa pehmeissä tyynyissä lempipuuhani – nukkuminen – laatu ja tulokset paranisivat vielä varmasti entisestään. Nukkumisestakin saa nähtävästi välineurheilua. ;)

 • Elina__

  Hyvä tyyny kelpaisi tännekin! Olen yleensä nukkunut kooma-tyyppistä syvää unta, mutta viime syksyn stressi on tehnyt unesta huonoa ja saanut niskat jumiin. Uusi tyyny tekisi tässä tilanteessa terää.

 • Elina__

  Hyvä tyyny kelpaisi tännekin! Olen yleensä nukkunut kooma-tyyppistä syvää unta, mutta viime syksyn stressi on tehnyt unesta huonoa ja saanut niskat jumiin. Uusi tyyny tekisi tässä tilanteessa terää.

 • Tutu

  Moikka!
  Olen ollut aina tosi huono nukkumaan – pyörin, kääntyilen ja nukun levottomasti. Myös kaikki elämässäni tapahtuvat asiat, ne ihan arkisetkin, tulevat uniin. Esimerkiksi illalla selailemani sisustussivustot tai elokuvat kummittelevat öisin, saati koulu- tai työasiat. Nyt kun minulla on seitsenkuinen poika, ovat yöt luonnollisestikin katkonaisempia. Poika tosin nukkuu hyvin ja pitkiä pätkiä, ajoittain vain levottomasti. Itse heräilen vääjäämättä jokaiseen käännähdykseen ja yninään. Uudet tyynyt tekisivät niin terää niin minulle kuin miehellenikin! Kun aikaisista aamuista on oppinut nauttimaan, olisi hyvä oppia myös menemään ajoissa sänkyyn. Ehkäpä uudet tyynyt houkottelisivat sinne aikaisemmin… =)

 • Tantero

  Käyn nukkumaan siinä 21-22 aikoihin , joskus se yö menee myllätessä.
  Aamusella nukun kyllä niin pitkään kun aikataulu sallii.
  Hyvä tyyny hakusessa edelleen edes Tempur-tyynykin tuotti pettymyksen.
  Untuvatyynyä en ole kokeillut olisiko siinä minun tyynyni?

 • Ava A

  Uudet tyynyt tulisivat tarpeeseen, sillä vanhat tyynyni ovat menneet pesuissa niin muhkuraisiksi, ettei mikään pöyhiminen tunnu riittävän. Rakastan nukkumista, kauniita pellavalakanoita ja rauhallisia viikonloppuaamuja. Olen luonnostani iltavirkku, mutta yritän mennä työiltoina nukkumaan yhteentoista mennessä, etten olisi aamulla liian väsynyt. Olisipa ihana saada pientä ylellisyyttä sänkyyn!

 • Piksu

  Olen myös päässyt viime kuukausina opettelemaan aamuvirkkuutta. Ryhdyin työskentelemään täysin kotitoimistolta käsin ja sekös vaatii aiempaa enemmän tahdon voimaa, ennen täysin iltavirkulta, omaksua hyvä rytmi, jolla työt saa heti aamulla energisesti käyntiin. Olen käyttänyt sinunkin joskus mainitsemaa vinkkiä eli aamulla patistan itseni ulos pienelle happihyppelylle, jonka jälkeen työt saakin huomattavasti helpommin rullaamaan. Kahvin olen myös jättänyt pois. Uusi tyyny itselle ja varsinkin miehelleni olisi omiaan tukemaan paremmin nukuttuja öitä.

 • annamariakaroliina

  Nukun mielelläni paljon, se on ihanaa! Minun pitäisi myös opetella aikaistamaan nukkumaanmenoani, muutamalla tunnilla. Uudet tyyynt tarvitsisin, sillä nykyiset ovat murentuneet epätasaisiksi pallerokasoiksi :(

   

  annamariakaroliina ’ hotmail.com

 • Väsähtänyt

  Kuulostaa alkuasetelma liiankin tutulta. Unirytmin muutosta kaipaisin minäkin, illat ja yöt tulee kukuttua mitään jarkevää tekemättä ja sitten aamulla pakotettava itsensä ylös, ja jos ei mitään pakollista luentoa ole heti aamusta niin herääminen venähtää usein puolen päivän tuolle puolen. Poikaystävällä sama juttu, mutta sivarin nyt alettua pitää hänen herärä töihin, vaikka liukuva työaika onkin. Ei se uni vain meinaa millään tulla iltaisin. Opiskelukin varmaan alkaisi sujua paremmin, jos saisi unenpäästä kiinni ja rytmit kohdalleen, eikä poikakaverin työpäivät ehkä venähtäisi niin pitkiksi töiden aloituksenkin venähtäessä. Ja käytössä on ehkä maailman surkeimmat halpistyynyt tällä hetkellä, kun ei oikein ole varaa ostaa kunnollisiakaan. Molemmilla vielä atooppineniho ja poikaystävällä astma -.-’ Joten allergia ja astmaliiton hyväksyntä on iso plus! Iloinen yllätys olisi kunnon tyyny, kummalle tahansa.
  Kiitoksia kirjoituksestasi! Antaa kyllä toivoa, että kyllä sen rytmin voi muuttaa, kunhan vain on kärsivällinen ja ei tosiaan anna periksi niille päikkärihaluille.

 • Elenna-h

  Olen tällä hetkellä todella huono nukkuja, en saa unta kuin vasta parin tunnin pyörimisen jälkeen. Yksi syy tähän on, että olin heti vuoden vaihteen jälkeen pari viikkoa lomautettuna ja unirytmi kääntyi iltavirkummaksi (ei mulla kyllä mitään aamuvirkun rytmiä ollut ennen ”lomiakaan”). Tällöin ei todellakaan tullut herättyä puoli seitsemältä aamulla, jolloin työaamujen herätyskello soi. Jos en laittaisi aamulla kelloa soimaan, heräisin varmaankin vasta puolen päivän aikaan. Viikonloppuisin aina nukutaan univelkoja pois. :D Minulla on parhaillaan sama tavoite kuin sinulla (oli) eli kääntää rytmiä aamuvirkummaksi.

  Tämä tyynyarvonta tuli kyllä erittäin hyvään aikaan! Meillä on molemmilla miehen kanssa vanhat, todella huonot ja lättänät tyynyt. Ei vain raaskisi ostaa uusia, kun ne ovat niin kalliita. Uudet tyynyt auttaisivat varmasti todella paljon tässä iltavirkusta aamuvirkuksi -projektissa!:)

  Ps. Mieheni on vielä pahempi iltavirkku kuin minä :D

 • Papu

  Nukun keskimäärin hyvin, mutta mulla on vaikeuksia löytää kunnollista tyynyä. Olen viime vuoden aikana ostanut varmaan kymmenen tyynyä, joista yksikään ei ole täydellinen. Syksyllä ostin Joutsenen ihanan täysuntuvatäkin ja nyt sopivasti haaveilenkin kunnon untuvatyynystä :)

 • Asta M.

  Tavallisena iltana ennen nukahtamista luen puoli tuntia jotain hurjaa dekkaria. Sen jälkeen unen saanti on taattu. Tyynylle haasteita asettaa nukahtamisasento. Pitää aina laittaa käsivarsi tyynyn ja pään alle. Tätä kutsutaan meillä supermiehen lentoasennoksi. Hyvin menee muuten, mutta öisin herään korjailemaan tyynyn asentoa ja se alkaa vähän ärsyttää.

   

 • Chinaberry

  Itsekin olen iltakukkuja. Vietän illat yleensä läppärillä katsoen jotain sarjaa Netfilixistä ja olen kerran jos toisenkin havahtunut siihen, että kello alkaa lähestyä jo kahta. Lisäksi minulle on ollut jotenkin vaikea muodostaa kunnollista, aikaista unirytmiä, koska yliopisto-opiskelijana luennot alkavat hyvin eri aikoihin päivästä riippuen.. Jotenkin sitä tulee aina valvottua, jos täytyy mennä luennolla vasta kahdeksi ja sitten onkin vaikeaa mennä aikaisin nukkumaan seuraavana päivänä, kun pitääkin herätä jo kahdeksalta.

 • Minä olen illan torkku, aamun virkku :). Jos nukun joskus harvoin kahdeksaan asti, on se jo tosi tosi myöhään! Tykkään herätä klo 6 aikoihin, illalla puolestaan menen sänkyyn lueskelemaan joskus ysin jälkeen, ja viimeistään klo 23 sammutan valot ja käyn nukkumaan :).

  Tämä palkinto olisi ihana voittaa, sillä antaisin tyynyn avomiehelleni; hän rakastaa untuvatyynyjä, itselleni ne ovat usein aivan liian pehmeitä ja upottavia :).

  blackpluswhiteisgrey (a) gmail.com

 • Tia...

  Olen aina ollut todella luontaiselta rytmiltäni todella iltavirkku, ja aamuisin on useimmiten aivan mahdotonta herätä – ainakaan pirteänä. Viime aikoina olen nukkunut entistäkin huonommin ja tuntuu, että vain pyörin ja kääntyilen koko yön, ja syylliseksi epäilenkin liian kovaa patjaa :(. Uusi tyyny tulisi siis kovaan tarpeeseen helpottamaan yhden uniongelmaisen elämää :)

 • miaumiau__

  Tarvitsen unta aika paljon. Olen todennut, että noin 8,5h on itselleni aika optimi ja huomaan kyllä, jos tingin tästä ajasta vähänkin. Mitä nukkumaanmenoaikoihin tulee, niin täällä myös mummoillaan. Monesti menen keskellä viikkoa jo 21.30 ”nukuttelemaan”. Itselleni sopii parhaiten työskentely aamuisin, joten jos haluan ne aamun tehokkaimmat tunnit käyttöön, on ainoa vaihtoehto – näillä unimäärillä – mennä nukkumaan jo hyvissä ajoin. Poikaystävälläni on lähes päinvastainen rytmi, hän valvoo usein keskellä viikkoakin yli kahdentoista. Asumme eri kaupungeissa ja viikonloppuisin usein synkronoimme unirytmiä minun suuntaani. Usein tuntuu, että hän nukkuu viikon univelat pois viikonloppuisin :D Mielelläni ottaisin untuvatyynyn sekä itselleni että poikaystävälleni :)

 • Maura

  Ehkä uusi tyyny motivoisi minuakin muuntautumaan yökyöpelistä aamuvirkuksi? Nukkuminen on ehdoton lempiaktiviteettini, mutta iltaisin en vaan aina malta asettua ajoissa uniasemiin. Parempiin ja pidempiin yöuniin tähdätään; toivottavasti tavoite saavutetaan jo tänä vuonna.

 • Katyusha

  Viikonloppuisin nukun todella hyvin, tosin menen nukkumaan aivan liian myöhään. Sunnuntai-maanantai -yö on aina tuskaa, kun uni ei tule ja herätys lähestyy. Muuten nukun yleensä ihan hyvin, mutta liian vähän. Tavoitteena on myös saada unirytmi kohdilleen, mutta olen niiin taipuvainen päikkäreihin. Ja sehän on sitten loputon kierre, pitäisi vain skipata ne päikkäit ja taistella iltaan asti. Tarkoitus on nyt kuitenkin järkevöittää unirytmi, koska opiskelujen ohella teen töitä, ja työpäivinä herätys on 5:30. On huomattavasti helpompi herätä aikaisin, kun ei muina aamuina ole nukkunut 9-12 asti…

 • AnuKoo

  Tilanteeni on juuri päinvastainen: yritän opetella valvomaan kumppanini vuoksi hieman yhdeksää kauemmin, jotta saisimme muutaman hetken lisää yhteistä aikaa :D Yhteiskunta on kyllä tehty aamuvirkuille, mutta onneksi on työpaikkojen liukumat! Untsikkatyynyt kuulostavat ihanan ylellisiltä, oliis ihana päästä kokeilemaan sellaista. Tyynyt ovatkin supertärkeitä: yhden on oltava päänalla ja toisen kainalossa. Tuen itseni sillä puolimakaa aan kylkiasentoon, joka antaa selän parhaiten levätä.

 • Anna H.

  Ah, hyvät petivaatteet! Oon kummallisen nuuka niiden hankinnassa, vaikka kolmasosa jokaisesta vuorokaudesta kuluu nukkumiseen. Mulla ei koskaan ole ollut Ikea-tyynyä kummempaa, vaikka niskakivut ja levoton nukkuminen kai kertovat laadukkaan tyynyn todellisesta tarpeesta. Olisi aika ylellistä päästä nukkumaan untuvaan!

 • Usva

  Ihanaa, että nostat esille näin tärkeän aiheen! Mä en voi uskoa, miten ihmiset selviävät vuositolkulla vajailla yönunilla. Työpäivät eivät tunnu ollenkaan niin pahoilta, kun on levännyt kunnolla. Ja muutenkin elämä hymyilee! Nukkumisesta pitää alkaa nauttia!

 • Floora

  Minäkin olen huomannut viime aikoina oman sänkyni olevan liian kova minulle. Pari yötä omassa sängyssä ja selkä on jumissa. Nykyisin kun nukkuu noin puolet viikosta poikaystävän pehmeässä sängyssä, niin eron kyllä huomaa. Jos ensi alkuun vaihtaisi tyynyn laadukkaaseen ja alkaisi sitten suunnitella kunnollisen sängyn hankkimista…

 • PSK

  Olen hyvä nukkuja siinä mielessä, että pidän siitä kovasti, mutta huono olen nukahtamaan ja herään herkästi (naapuri käy vessassa, lapsi itkee jne.) ja alitajunta ei ole se hiljaisin toveri, kun pitäisi laittaa unille. Uusi tyyny tuskin ratkaisee näitä ongelmia, mutta tyynyt kyllä pitäisi uusia.

 • Sohvii

  Olen todellinen torkkuja aamuisin, vaikka haluaisin kyllä olla virkku. Aamulla vain tuntuu väsyttävän aina kamalasti riippumatta siitä mihin aikaan on mennyt nukkumaan! Olisi ihanaa nukkua hyvällä tyynyllä sillä edelliset ovat tosi vanhat ja littanat, ehkäpä tulisi mentyä nukkumaan myös aikaisemmin!

 • heartbeat

  Tarvitsen hyvän tyynyn, koska niska-hartiaseutu on lähes aina jumissa aamulla. Nukahdan nopeasti, mutta pyörin ja heräilen pitkin yötä, painajaisten tai stressin takia. 

 • tiiahh

  täällä myös pian 15v samalla peipolla nukkunut, tänä vuonna vaihdan untuvatäkkiin! Ihanaa olisi saada uudet tyynyt peittojen kaveriksi!

 • Anne,

  Yöunet ovat itsellänikin pidentyneet viime vuosina, uusi sänky petivaatteineen on nyt ostoslistalla.

 • pinja_p

  onneksi olen niitä nukkujia, jotka nukahtamisen jälkee herää vasta seuraavana aamuna herätyskelloon.
  kunnes pieni serkkuni kuoli viime lokakuussa ja öistä tuli levottomia. nukahtaminen venyi pitkälle yöhön, sen pari tuntia, minkä nukuin, nukuin levettomasti ja heräilen monta kertaa. aamuisin heräsin tunteja ennen herätyskellon soittoa. surkeat yöt ja kaamos yhdistettynä suruaikaan, sai minut todella väsyneeksi.
  laskin pennoseni, ajauduin vepsäläiseen ja tilasin hästenssin eli heppasängyn. kertaakaan en ole tätä elämäni isointa ostosta katunut: yöt ovat taas palautuneet tavallisiksi ja joka ilta kiitän itteeni, et panostin kunnon sänkyyn. niiin ja nyt sängyn kaveriksi kaipaan uuden tyynyn, joka ei aiheuta niskakipua ja on ennen kaikkea allergiaystävällinen :)

   

   

  niin ja ps: kiitos ihanasta blogista – liian harvoin sen sullekin kerron :)

 • RL

  Olen onnistunut muuttamaan rytmini aikaisten aamuherätysten takia melko kivutta fiksumpana suuntaan. Nukahdan melko hyvin ja pyrin nukkumaan selälläni, koska sänkyni on aivan liian kova kyljellään nukkumiseen. Nykyään vedän toisen ohuen tyynyn tai paidan silmilleni illalla rauhoittaakseni oloani. Uni on minulle todella tärkeä asia enkä halua pilata sitä valvomisesta ilman todella hyvää syytä.

 • katti k

  Nykyisin olen todella huono nukkuja, ja syyn siihen keksin vastikää. Nimittäin futon. Luulin hankkineeni hyvän sängyn, mutta katinmarjat. Se on auttamatta minulle liian kova. En siis suosittele futonia, jos nukut kyljelläsi tai mahallasi. Tai ainakin kannattaa ostaa patja, jossa on paljon vaahtomuovia pehmikkeenä.

 • Eltsu

  Nukkuminen on kyllä parasta hommaa, etenkin juuri pehmeän sängyn takia! Ite nukahdan yleensä aina vaivattomasti ja ongelma on ainoastaan se, että herääminen ei ikinä maittais. Etenki nyt pimeänä aikana mikään määrä unta ei tunnu riittävän. En tiedä kuinka monta tuntia itselle olisi sopiva nukkuma aika siis :D En myöskään oikein usko siihen että nukun liikaa (noin 10 tuntia ei tunnu liialta). Olis kuitenki joskus mahtava herätä virkeänä. Ehkä sitten oikeessa mummoiässä niin tapahtuu. Sitä ootellessa! Ja luttanan tyynyn vaihto uuteen passais, koska useita vuosia vanhasta untuvatyynystä on lähteny vähintään 3/4 sisällöistä kävelemään :D

 • Rusetti

  Itse olen aamuvirkku, mutta lomalla ollessani onnistuin kääntämään unirytmini täysin päälaelleen, ja nyt on taas vaikeaa saada oikeasta rytmistä kiinni :( ehkäpä uusi tyyny auttaisi asiaa ;) Yksi parhaista tunteista maailmassa on se kun väsyttää kauheasti ja saa ryömiä peiton alle ja nukahtaa!

 • Riina A.

  olen ehdottomasti aamuihminen, saan kaikkein eniten aikaiseksi heti aamulla. Nukun hyvin, mutta ihana tyynyni sanoi sopimuksen irti jo jokin aika sitten. Tamppasin tyynyä ja se yksinkertaisesti hajosi (kauvan jo palvellut). Nyt se mitä rakkaasta tyynystäni on jäljellä on pakattuna tyynyliinan sisään ja siinä päällä on virallinen tyynyliina, en suostu heittämään sitä menemään ennen kuin löydän täydellisen korvaajan :) nyt on peukut pystyssä!!

 • Olen nukkunut itse jo vuosia futonilla, paras sänky ever! Omat futon kokemukset voi lukea täältä: http://keyword-love.blogspot.fi/search/label/futon Luulen, että sulle sopisi noista futoneista pehmeämpi malli kuin itselle, mutta kokeilemalla se selviää. ;)

  Arvonnan jätän tällä kertaa väliin, koska meidän perheestä löytyy jo loistavat Joutsenen tyynyt.

 • AnnaMH

  Pystyn täysin samaistumaan! Mieheni on iltatorkku ja heti aamusta pystyssä pikku poikamme kanssa, minä taas kukun helposti yli puolen yön. Lapsen saamisen jälkeen on vaan ollut pakko repiä itseni ylös aikaisemmin, mutta hampaita kiristellen se tapahtuu.. :) Uusi tyyny varmasti auttaisi niskajumeihini ja ehkäpä vaipuisin unten maille aiemmin. :)

 • Täällä juurikin tuskaillaan sen kanssa, että uni ei illalla tule vaikka kuinka väsyttäisi. Aivoissa vain myrskyää ja pitäisi jotenkin yrittää rauhoittaa ne illat. Se on vain niin hankalaa, sillä koneella teen iltaisin lähes vain vapaa-aikaan liittyviä juttuja, niin tuntuu kuin luopuisi jostain kivasta saadakseen nukkua tarpeeksi. Todella ristiriitaista! Ei varmasti jo uusimista kaipaavat tyynytkään yhtään unia paranna, joten varmasti kelpaisi uudet tyynyt. :)

 • iida--

  Olen näköjään vähän samanlainen yökukkuja kuin sinä olit ennen. Periaatteessa tykkään valvoa myöhään ja saan asioita myös aikaiseksi kohtuullisen myöhään illalla, mutta silti haluaisin pyöräyttää rytmiäni aikaisemmaksi. Tänä talvena alkoi jotenkin ärsyttää se, että nukuin aina tilaisuuden tullen puolillepäivin, jolloin en oikeastaan ollut hereillä ollenkaan valoisana aikana. Uuden tyynyn inspiroimana voisi unirytmin kääntämisestä tullakin jotain ;)

 • MariArff

  Täällä mummonukkuja, jolle uusi tyyny kelpaisi.

 • Bobiina

  Kärsin ajottain uniongelmista, jotka pitkälti johtuvat epäsäännöllisestä työrytmistäni, koska teen 3-vuorotyötä. Haluaisin mielelläni uudet tyynyt, koska nykyiset ovat jo usemman vuoden vanhat, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa uusia:)

 • jenni k

  Olen melkoinen iltakukkuja. Esimerkiksi nytkin surffailen netissä, vaikka mulla ei oikeasti olisi mitään järkevää tekemistä eli mitään syytä enää valvoa. Vastaavasti sitten aamuisin voisin nukkua kuinka pitkään tahansa :) Tällä hetkellä kun opiskelen ja aikataulut ovat itse päätettävissä, on ajoissa nouseminen melkoisen vaikeaa. Itsekuriahan se tietenkin vaan vaatisi, että nousisi aamulla vaikka väkisin vaikka kuinka väsyttäisi. Mutta kun se nukkuminen on aamuisin varsinkin pimeään ja kylmään aikaan niin mukavaa :) Toisaalta pidän kyllä siitä, että olen hereillä aikaisin aamulla. Melkoinen dilemma ;) Tyynyt mulla on aina liian matalia ja niska ja hartiat ovat muutenkin usein jumissa. Olenkin ajatellut, että täytyisi panostaa kunnolliseen tyynyyn. Kunhan saisin aikaiseksi ottaa selvää, millainen tyyny olisi sopiva just mulle :)

 • Ulliina

  Viime aikoina minun on välillä ollut todella vaikeaa nukahtaa iltaisin. Vaikka olisin kuinka väsynyt ei tule uni. Silloin tällöin olen jopa valvonut läpi yön, jotta saisin unet taas kohdalleen. Asiaa ei myöskään auta lainkaan vuosikausia jumissa olleet niska ja hartiat. Olisikohan uudesta tyynystä lääkkeeksi? 

  ulliinauvina@gmail.com

 • annma

  Olen nukkujana todella mukavuudenhaluinen! Kroppa vaatii täydellisen hiljaisuuden, pimeyden ja mukavat nukkumaolosuhteet, tai heräilen pitkin yötä :D Olen panostanut peittoon ja sänkyyn, mutta itse asiassa tyynyni taitaa olla jo melkein 5 vuotta vanha. …Tämän takia uusi tyyny olisi aivan mahtava!

 • miniam

  Niskat jumissa useimmiten huonosti nukutun yön jälkeen. Uudet tyynyt voisi olla pelastus, sillä vielä tähän mennessä ei täydellisen sopivia ole löytynyt. Ja unta saan nyt aivan liian vähän, sillä vauvan takia yöunet ovat katkonaisia. Myös unettomuus vaivaa, sillä uni ei tule silloinkaan kun saisi nukkua. Haaveissa siis kokonaan hyvin nukuttu yö. Hyvä uni on todella tärkeää, eikä sitä osaa oikein arvostaa ennen kuin kokee sen toisen puolen.

 • mappee

  illalla kukutaan yli puolen yön ja aamulla nukuttaisi kun herätys olisi kuudelta eli rytmini ovat hyvin sekaisin tällä hetkellä enkä edes nuku päikkäreitä. kroppaa on vain kovin haasteellista saada kääntämään kelloaan. en tiedä auttaisiko uusi tyynypari tätä projektia, mutta ainakin nykyinen tyyny voisi mennä vaihtoon. muotoiltava mytty on kyllä hyvä, mutta ei niin kovin ergonominen… ;)

 • Blueberry nights

  Untuvatyyny on rakkautta. Sen kanssa nukkuu vaan niin paljon paremmin kuin minkään muun kanssa.

 • Hannahi90

  Ostimme joulukuussa uuden sängyn. Ja voisin nukkua tässä koko päivän. Nukkuminen on ihanaa mutta en saa mentyä ajoissa nukkumaan eli olen yökukkuja siis yhä hereillä. Yritän muuttaa rytmiä ja huomenna aamupäivästä onkin jumppaa joten eiköhän se tästä parane. Ja päivälle on paljon tekemistä joten päikkäreille ei ole aikaa onneksi. coccionella(at)gmail.com

 • Haukka

  Olen hyvin sopeutuvainen nukkuja: nukun paikassa kuin paikassa, jos minua väsyttää. Pystyn kuluttamaan tanssilattiaa aamu neljään, mutta toisaalta pystyn myös heräämään tavallisina aamuina kuudelta ilman ongelmia (ja tietty menemään nukkumaan ”aikaisin”: noin kello 22-23 illalla). Unirytmini on siis toimiva, ja siitä on helppo poiketa lyhyiksi ajoiksi. Oikeastaan ainut uniongelmani on, että moni on sanonut olevansa kateellinen unelleni. Eli toisinsanoen, ei uniongelmia.

  Olen hommannut uudet tyynyt edellisen kerran uuteen kotiin muutettuani noin 6 vuotta sitten eli nyt alkaa olla korkea aika niiden uusimiseen. Uudet ovat olleet jo hakusessa, ja pitänee käydä testaamassa noita Joutsenia, jos ei arpaonni osu kohdalleen. Kiitos kivasta arvonnasta!

 • Haukka

  Olen hyvin sopeutuvainen nukkuja: nukun paikassa kuin paikassa, jos minua väsyttää. Pystyn kuluttamaan tanssilattiaa aamu neljään, mutta toisaalta pystyn myös heräämään tavallisina aamuina kuudelta ilman ongelmia (ja tietty menemään nukkumaan ”aikaisin”: noin kello 22-23 illalla). Unirytmini on siis toimiva, ja siitä on helppo poiketa lyhyiksi ajoiksi. Oikeastaan ainut uniongelmani on, että moni on sanonut olevansa kateellinen unelleni. Eli toisinsanoen, ei uniongelmia.

  Olen hommannut uudet tyynyt edellisen kerran uuteen kotiin muutettuani noin 6 vuotta sitten eli nyt alkaa olla korkea aika niiden uusimiseen. Uudet ovat olleet jo hakusessa, ja pitänee käydä testaamassa noita Joutsenia, jos ei arpaonni osu kohdalleen. Kiitos kivasta arvonnasta!

 • Haukka

  Huom. Kommenttini klikkaantui vahingossa kaksi kertaa.

 • innni

  Nukun vauva kainalossa ja hyvin usein nukahdan imettäessäni. Silloin keho on jännittyneenä koko kroppaa kolottaa seuraavan syötön aikaan. Hyvällä tyynyllä saisin toivottavasti parannettua asentoani.
  Tyynyt ovatkin jo aikamoisen vanhat ja elämää nähneet lahjatyynyt. Olemme ostaneet uudet, mutta nuo vanhat untuvatyynyt olivat kuitenkin edelleenkin uusia halpiksia paremmat.

 • Iiinka

  Tämä oli ajankohtainen juttu. Meillä muuttui arkiaikataulut vuoden vaihteen jälkeen, kun lapsi aloitti päiväkodissa ja minä opiskelen. Kun mies ja lapsi lähtee 7.30 maissa niin mulla menee monesti vielä 1,5 h, että saan aloitettua hommat, kun jotenkin en vaan herää aiemmin. Haaveilen herätyksestä kuuden maissa, että voisin aloittaa jo silloin 7.30. Silloin pitäis kyllä mennä nukkumaan noin kymmeneltä. Mutta ei oikeesti iltaisin tapahdu mitään, minkä takia pitäis kukkua hereillä pitkään. Tyynyhän pitää vaihtaa säännöllisesti, ja edellisestä vaihdosta on liiankin kauan. Mikäli en voita, täytyy lähteä tyynykaupoille.

 • Mariajii

  Olen viime aikoina myös opetellut aikaista heräämistä. Itselleni on melko helppoa saada kelloa käännettyä niin, että illalla nukkumaan mennään jo kymmenen maissa ja aamulla herätään aikaisin virkeänä. Ongelmia asettaa omat ja puolisoni epäsäännölliset työajat, mutta onneksemme elämäntilanteemme alkaa jo näyttää unenkin kannalta paremmalta ja rutiininomaisemmalta kuin vielä pari kuukautta sitten. Olen ostanut petivaatteemme reilu viisi vuotta sitten muutettuani lapsuudenkodista omilleni, joten koko helahoito kaipaisi jo päivittämistä. Puolisoni on hyvin herkkä huonepölylle ja aivastelee aamuisin ihan hirveästi, huolimatta siitä että petivaatteita tuuletellaan ahkerasti. Allergiaystävllisistä petivaatteista olenkin haaveillut jo pidemmän aikaa.

 • KatyaM

  Oih, olisipa ihana saada uudet ylelliset tyynyt! Mukana arvonnassa siis! :)
  Nukun liian vähän. Tiedostan tämän ja olen pyrkinyt nyt käymään aikaisemmin nukkumaan, jotta yöunet pitenisivät. Untuvapeitot ovat meilläkin käytössä. Kesällä kevyemmät halpis untuvapeitot ja talvella Joutsenen lämpimämmät peitot. Suosittelen kaikille. Makuuhuoneen huoneilman voi pitää viileämpänä, kuten suosituskin on, kun on ihanan lämpimät peitot ja peiton alla lämmin.

 • MaryJB

  Yökukkuja itse ja toinen aamuvirkku.Viime vuoden tyynysatsaus vähän sama ku olis ostanu sian säkissä. Ei hyvä.

 • merikukkaa

  Olen tosi herkkä nukkuja, pitää olla täysin pimeätä ja hiljaista. Sen takia käytän joka yö korvatulppia. Liika stressi valvottaa aamuöisin aivan liian usein. Hyvä tyyny on ihan must. Minäkin olen aina halunnut olla aamuvirkku, mutta en vaan jaksa nousta viikonloppuisin aikaisin, jotta hyvä rytmi säilyisi.

 • ViiviS

  Minä olen supernukkuja. Nukuin missä vain: melussa, bussissa vaikka lattialla jos tarpeek si väsyttää. Avomieheni taas on aivan päin vastainen. Hän heräilee ja kärsii niskakivuista huonon tyynyn vuoksi. Viime kesän helteiden ansiosta Ikea-tyynymme alkavat olla nähneet jo parhaat päivänsä. Laadukkaat Joutsen-tyynyt olisivat kyllä pelastus miehen tyynyongelmaan.

 • Riinapaju

  Tällä hetkellä hyvin huono nukkuja.. 2kk vanha poikani pitää huolen, ettei yöllä nukuta ja sekin aika kun äiti saisi nukkua niin kääntyilen ja etsin hyvää asentoa..

 • Minäelisavain

  Olen opiskelija ja omistan todella epämukavan sekä kovan sängyn säästösyistä. Unelmoin isosta, superpehmeästä jenkkisängystä – tiedän nimittäin itsekin sen tunteen, kun olkapäät kipeytyvät yön aikana kylkiasennossa. Rakastan nukkumista ja pitkiä, rauhallisia aamuja sängyssä, joten tuo uusi tyyny tulisi minulle enemmän kuin tarpeeseen! :)

 • maria*

  Olen myös mummonukkuja ja kaipaan paljon unta, mutta jostain syystä viimeaikoina uni on ollut kateissa. Nukahdan kyllä mutta herään puolen tunnin – tunnin päästä nukahdettuani ja sitten okin enää vaikea saada unta uudelleen. Nyt kokeilen lääkärin määräyksestä melatoniinia ja uusi tyyny voisi auttaa muös :) Futonista minulla on kokemusta sen verran että 10v sellaisella huonosti nukkuneena en suosittele! Todellakin kesti niin pitkään tajuta että yliliikkuvat niveleni ja futon eivät pelaa yhteen. Futon on yksinkertaisesti liian kova kehollen.

 • Kun lopulta saan unta, voisin nukkua vaikka vuorokauden ympäri. Unensaaminen ei taas aina suju kuin leikki. Vuorotyöllä lieneen osuutta satunnaisiin uniongelmiin. Tiedän, että hyviin petivaatteisiin kannattaa satsata, mutta valitettavasti niihin ei tule kauheasti panostettua. Siispä uusi tyyny on varmasti tarpeen :)

 • Nia Nia

  Rakastan nukkumista! Nukahdan helposti sohvalla television ollessa päällä, nukun lentokoneessa niin, että aamupala menee usein sivu suun, olen jopa nukahtanut teatterin hämärässä ilmapiirissa, vaikka näytelmä on ollut mitä mielenkiintoisin, nukun yleensä päiväunienkin jälkeen makoisat yöunet. Uusilla tyynyillä hellisin itseäni sekä varmasti loistava apu poikaystävän niska- ja hartiasärkyihin. Kiva arvonta!

 • monasofia

  Olen aina haaveillut, että olisin oikein aikainen aamuvirkku, mutta illat venyvät niin helposti liian myöhään. Luonnollinen rytmini on mennä puolen yön aikaan nukkumaan ja herätä yhdeksän nurkilla. Silti tuntikin aikaistamista tuntuu paljolta, kahdesta nyt puhumattakaan. Jos en saa herätä luonnollisesti ilman herätyskelloa, olen äkäinen ja väsynyt koko päivän. Olen taas pari yötä pyörinyt sängyssä, pöyhinyt tyynyjä ja kääntänyt kylkeä miettien, miksi on niin epämukava olo. Osasyy on luultavasti sekä liian kovassa sängyssä että huonoissa tyynyissä, joiden kohdalla olen joskus säästänyt ja tyytynyt huonompaan. Ei todellakaan kannata!

 • kirs

  Herkkäuninen täällä hei! Nukkuminen on parhaimpia asioita maailmassa, mutta sen laatu välillä itsellä ainakin kärsii huonojen puitteiden vuoksi :). On kyseessä sitten tömistelevä naapuri tai pelkäksi muhkuraksi muodostunut tyyny. Keväällä tiedossa on pääsykokeisiin lukeamista päivätyön lisäksi, joten olen päättänytkin vihdoin panostaa ja muuttaa olosuhteita. Uudet korvatulpat ovat siis hankintalistalla ja parastahan olisi aloittaa uudella tyynyllä :)!

 • Anniinam

  Minulla on erinomaiset unenlahjat! Useimmiten uni tulee heti kun pää laskeutuu tyynylle, mitä kanssa-asukkaani usein kadehtii.

 • pums

  Minä olen iltavirkku, en ole oppinut aamu-ihmiseksi millään… mulle elämän parhaat tunnit on 18-00! :D
  Tyynyt on vanhoja ja kaipaa päivitystä!

 • LenniS

  Olen aina ollut todella hyva nukkuja ja nukunkin varsinkin talvisin 9-10 tunnin younet. Viestan siis suurimman osan paivastani sangyssa:) Siksi olenkin ehka yrittanyt panostaa hyvaan sankyyn, peittoon ja tyynyyn.

 • Natis

  Taidanpa tehdä samanlaisen uudenvuoden lupauksen kuin sinä vuosi sitten. Kuulostaa hyvältä.

 • Morsio

  Oi, ihanat olisivat, meillä kun juuri muuton yhteydessä harkitaan sängyn lisäksi myös peittojen ja tyynyjen uusimista :) Olen pääsääntöisesti hyvä nukkuja, nukahdan helposti ja nukun yöt sikeästi. Unen määrä tosin tuppaa jäämään usein iltakukkumisen takia liian vähäiseksi ja tähän yritän saada muutosta tänä vuonna. Yritän siis myös mummoutua ja kömpiä myös sänkyyn jo yhdeksän jälkeen!

 • Morsio

  sähköposti on mennaanvaan (at) gmail.com

 • Kieppis

  Ehdottomasti aamuvirkku. Mielenkiintoisissa juhlissa tms. pystyn kyllä valvomaan mutta huolimatta myöhäisestä nukkumaanmenoajasta nousen viimeistään yhdeksältä. Aamutreenaaminen on myös oma juttu: päivä lähtee hyvin käyntiin ja töiden jälkeen on todella vaikea raahata itseään liikkumaan.

  Oma tyyny on jo kolmisen vuotta vanha ja alkaa olla sen verran littana, että uuden hankinta on edessä.

 • Jazz

  Moi, olen itse kova nukkuja, ja tarvitsen joka yö 8-10 tunnin unet, ja nukunkin ne aika kiltisti. Avomies puolestaan kärsii unettomuudesta, ja on kärsinyt pitkään. Antaisin arvonnan tuotteet hänelle, jos siitä olisi edes pienoista apua hänen uniongelmiinsa.

 • Inkaliina

  Yökukkuja ilmoittautuu! Vuosi alkoi minulla saman tyyppisin lupauksin kuin sinulla viime vuosi. Rytmin haltuunotto ja valoisten aamujen hyödyntäminen on tärkeää kevään massiivisen projektini, gradun, vuoksi. Opiskelijan budjetista ei liikene suuria summia, vaikka huono tyyny on vaivannut jo tovin.

 • Kovapäinen

  Olen aina ollut supernukkuja, kunnes viime keväänä sairastuin ja uni hävisi. Nyt toipilaana yritän palauttaa unirytmiä ja uudet pehmeät tyynyt näiden koppuraksi pestyjen tilalle auttaisi kovasti!

 • mar

  Minä kyllä nukkuisin jos annettaisi nukkua.. Esikoinen nukkuu tätä nykyä jo hyvin, mutta vieressämme nukkuva 1,5 vuotias ja mahassa mylläävä uusi tulokas vähän heikentävät unenlaatua. Lisätyynylle olisi tarvetta kun sänky uhkaavasti täyttyy pienistä tyynyvarkaista! :)

 • sonsaa

  Olen aina ollut enemmän yökukkuja ja aamuni ovat usein pitkiä ja laiskoja. Aiemmin sänkyyn päästyäni saatoin kuitenkin nukahtaa parhaimmillaan alle minuutissa, mutta viime aikoina stressin myötä kuvaan on tullut nukahtamisvaikeudet iltaisin ja levottomat unet aamuyön tunteina. Työelämän kannalta toivoisin, että saisin siirrettyä omaa unirytmiäni myös hieman aikaisemmaksi, mutta riittävistä yöunista haluan kyllä pitää aina kiinni.

  Miten muuten sinulla Jenni onnistuvat illanvietot ym. hetket, jolloin ”tulee” valvoa myöhään? Jaksatko juhlia virkeänä vai viekö haukottelu ja oma peti voiton?

 • Laveaa

  Olen varsin kiireinen ihminen, työni/opiskeluni on erittäin vaativaa ja helposti venyttää työajan vielä ilta yhdeksään. Ylös pitää kuitenkin nousta aina 6.30 ehtiäkseen ajoissa töihin. Valitettavasti iltaisin olen ”kiireinen” ja pääsen sänkyyn vasta yhdeltätoista. Viikonloppuisin nukun pitkät korvausunet. Silti minustakin on tuntunut jo pitkään, että en nuku tarpeeksi. Olen myös kehittänyt varsin epämiellyttävät silmäpussit, ja niistä haluaisin eroon! Ehkä uusi tyyny voisi auttaa pääsemään sänkyyn jo aikaisemmin ;)

 • Vierailija

  Nukun itse hyvin – sitten kun nukahdan. Talvella ja kesällä unirytmi on sekaisin, kun valoa on liian vähän tai liikaa :/ Ongelma on ollut ihan teini-ikäisestä lähtien, joten tässä mennään eläkeikää ja vapaita nukkuma-aikoja odotellessa… vielä useampi kymmenen vuotta.

 • Sari P

  Tässä kommentissa on se sähköpostikenttäkin täytetty, kun jäi aiemmasta kommentista puuttumaan. Väsymyksen huomaa aina välillä ;)

 • Rrrosa

  Nukkujana olen samantyylinen kukkuja kuin sinä vuosi sitten! Ehkä ihana uusi tyyny omalta osaltaan onnistuisi houkuttelemaan minut aiemmin vuoteeseen… :)

 • Ei hullummin mutta aina on varaa parantaa

  Tykkään kukkua iltaa puoleen yöhön. Onneksi työpäivä käynnistyy siinä 9-10 välillä, joten yleensä tulee nukuttua ihan hyvin. Kesällä riittää mainiosti 6-7 tuntia unta, talviaikana nukun helposti 9-10 tuntia ja enemmänkin ellei kello soi. Mies on aina pärjännyt pari tuntia vähemmällä unella kuin minä. Mulle arjen luksusta on jos aamuisin saa nukkua pitkään. Aamulenkkejä en tee kuin kesäisin kun aikainen herääminen on kehollekin luontevaa. Aikuisena naisena osaa jo pitää itseään lempeämmin :)

 • nukkutyttö

  Nukun huonosti ja kärsin aivan samasta kuin sinä ennen!! Olisipa ihanaa nauttia kunnon tyynystä..

 • Uni on ihanaa

  Nukun välillä hyvin, sikeästi ja pitkään – toisinaan en niin hyvin. Riittävän unen saanti on minulle tärkeää. Olen atooppinen ja allerginen, nuo untuvatyynyt olisivat tosi mukavat :).

 • tiita

  Olen ollut pienestä pitäen huono nukkuja ja yökukkuja. Äiti-raukka luuli, että minussa oli jotain vikaa, kun minua ei saanut illalla nukahtamaan eikä aamulla heräämään. Samalla rytmillä mennään vieläkin, tosin sillä erotuksella, että olen oppinut hyväksymään ajoittaisen unettomuuteni koittaessani sopeutua suomalaiseen 8-16 työrytmiin. 

  Nyt olen eroamassa. Sänky jää tykötarpeineen poikaystävälle, joten olisi ihanaa aloittaa uusi elämä mukavammin varustein. :)

 • lily_

  Uuden tyynyn hankinta olisi todella tarpeen, sillä olen monena aamuna herännyt niskasärkyyn, johtuen huonosta tyynystä.

  Yleensä nukun aika sikeästi, joskus herään kerran tai kaksi katsomaan kelloa. Olen ehdottoman aamu-uninen, ja seitsämältä alkavat työt ovatkin aika tuskaa heräämisen puolesta. Paha tapani on kukkua myöhään iltaisin, joka tietenkin kostautuu aamulla.

 • Joutsenine

  Olen rauhaton nukkuja, pyörin ja hyörin. Lisäksi istumatyöstä tulee niskat jumiin, joten uusi ihana tyyny olisi oikea onnenkantamoinen!

 • Jamir

  Olen samanlainen iltakukkuja. Vaikka väsyttäisi, niin silti pitää vain venyttää iltaa. Nukun kyllä kuin tukki, mutta aivan liian vähän. Arkisin vain kuusi tuntia. Viikonloppuisin pitää sitten ottaa univelat takaisin ja loputon kierre on valmis.

 • AinoHoo

  Olen entinen huippunukkuja, mutta viimeisen vuoden ajan unenlahjat tuntuvat kadonneet jonnekin. Iso elämänmuutos ja sen mukana saapunut stressi varmasti vaikuttaa, silti harmittaa että unet ovat muuttuneet tahmeiksi ja yön aikana heräilen monta kertaa. Parempi tyyny voisi myös vaikuttaa asiaan!

 • rytmikorjaam0

  Painin juuri samanlaisten ongelmien kanssa kuin sinä vuosi sitten. Olen saanutkin rytmiäni korjattua enkä vähiten aamuvirkun avomieheni ansiosta! Viikonloppuisin teen pitkiä yövuoroja, joten rytmin kääntyminen viikonlopun ajaksi täysin päälaelleen on ollut todella raskasta. Uni ei tule enää silmään klo 7 aamulla ja vihdoin nukahdettuani se on pätkittäistä. Peittoon olen satsannut, mutta muhkea tyyny puuttuu; siihen olisi ihana upottaa väsyneen päänsä illalla ja etenkin raskaan yövuoron jälkeen <3

 • veeeeeera

  Olen todellakin uuden tyynyn tarpeessa – tällä hetkellä käytän sohvatyynyä :D Nukkujana olen nykyään melko levoton. Uni ei meinaa tulla ja yöllä heräilen. Ehkä uusi tyyny auttaisi tähänkin ;)

 • nipsunappinen

  Nukkumatti tuntuu aina olevan muilla teillä, kun käyn nukkumaan. Oli se sitten kuinka myöhään tai aikaisin tahansa..Unettomuus myös jännittää vähän, ehkä pehmeä tyyny houkuttelisi hyvää unta .. :)

 • Emmiliini

  Olen myös yökukkuja, joka ei osaa mennä ajoissa petiin. Pitäisi määrätä nettikielto illaksi. Puhtaisiin ja sopivan pehmeisiin petivaatteisiin on kieltämättä aina kivempi mennä nukkumaan! Nykyinen tyyny on varmaan kymmenen vuotta vanha.

  emirembegal (at) rocketmail.com

 • Cherrycloud

  Nukkuminen on ihanaa! Kauniit lakanat on tärkeä juttu, mutta niiden sisältä löytyvät peitot ja tyynyt vielä tärkeämpi tietysti. Tällä hetkellä onkin uusi tyyny ostoslistalla, sillä nykyinen on ajan myötä alkanut lysähtää ja lässähtää ihan täysin.

 • Tellu

  Olen vaihtelevainen nukkuja: välillä nukahdan heti, välillä taas unta joutuu odottelemaan.Vanhat tyynyni ovat jo iäkkäät, joten uudet tulisivat tarpeeseen :)

 • hillae

  Mää oon aika vaihteleva nukkuja. Yleensä herääminen ei ole kuitenkaan se ongelma, vaikka iltavirkku olenkin. Pääasiassa nukun heräilemättä kesken yön, mutta riippumatta siitä miten hyvin/levottoomasti nukun, on niska aamulla aina umpijumissa :/ Tiedä sitten johtuuko se tyynystä, liian kovasta sängystä, nukkumisasennosta vai jostain ihan muusta.

 • JuttaElisabet

  Oi joi, tässä taloudessa niin kaivattaisiin uusia tyynyjä! Yritän parhaillaan siirtää omaa unirytmiäni edes hieman iltapainotteisemmaksi aamulla nukkumisen sijaan, mutta työttömyydestä seurannut stressi ja pyöriminen valvottavat kovasti. Vielä muutama viikko sitten saatoin saada unta vasta viiden maissa aamuyöllä, mutta viime yönä kävin nukkumaan jo ennen puolta yötä ja heräsin ennen kahdeksaa suurta ylpeyttä tuntien :D Nykyisillä muhkuratyynyillä ei myöskään tunnu saavan kunnon asentoa, mutta uusien ostamiseen ei juuri nyt todellakaan ole varaa :(

 • Uninen

  Olen liiankin sopeutuja nukkumispaikan suhteen! Ajattelen että joo-joo, kunhan on joku paikka johon illalla päinaa päänsä. Opiskelijana sänky ei valitettavasti ole ensimmäinen (eikä kymmeneskään….) asia johon panostan rahallisesti. Toisaalta tiedostan että juuri se saattaisi olla yksi tärkeimmistä omistamistani asioista. Kuluneen syksyn asuin vaihto-opinnoista johtuen ulkomailla ja nukuin koko syksyn ohuempaakin ohuemmalla feikki-futonilla, ja heräsin aamuihin olkapäät kasassa ja niska kipeänä. Paras syksyni koskaan, sängystä viis, mutta viimeistään nyt ymmärrän hyvän vuoteen merkityksen.

 • LauraV

  Mukana arvonnassa, oma tyyny ja peitto kaipaisivat kipeästi päivitystä :)

 • Sssuvi

  Mä nukun kyllä pääsääntöisesti hyvin ja pitkään, mutta olen juuri tuollainen iltavirkku, joka nukkuu pitkälle aamupäivään. Haaveilen ”aikuismaisemmasta” unirytmistä, jossa pääsisin sängystä ylös ilman herätyskelloa 8–9 aikaan; tein jopa puolitosissaan uudenvuoden lupauksen tähän asiaan liittyen, mutta saapa nähdä… Uusi tyyny on ollut ostoslistalla nyt muutaman kuukauden ajan!

 • Aniilenin

  Minä ja puolisoni olemme täysin erilaisia nukkujia, miksi onkin varsinainen ihme että kykenemme pärjäämään yhdellä jaetulla peitolla. Siitäkin huolimatta, että olen yleensä onnistunut aamuun mennessä ryöväämään tämän tuplapeiton lähes kokonaan itselleni… Toinen palelee yöt ja toinen hikoilee lakanat nihkeiksi, minkä vuoksi olemme miettineet joko älytyynyjen (onkohan se niiden oikea nimi, tarkoitan siis niitä tyynyjä jotka mukautuvat kehon mukaan ja estävät hikoilua ja palelua öisin) tai untuvatyynyjen hankkimista. Olin viime Hullareilla jo ottanut untuvapeiton kainalooni ja kuuntelin Joutsenen esittelijän neuvoja tyynyjen hankintaan, mutta lopulta oli todettava, ettei meidän opiskelijabudjetti ihan oikeasti veny tähän. Tai venyisihän se, tosin sillä seurauksella että valvottaisiin jatkossa yöt stressin eikä lämpötilan takia :D Kaveri jaksaa aina hehkuttaa tädiltä perimäänsä untuvapeittoa ja sen ihanuutta, eikä sen tyynyesittelyn kuunteleminen ainakaan vähentänyt ihastustani noihin. Vielä jonain päivänä kotiutamme nuo meille.

 • AP

  Olen illanvirkku ja aamuntorkku. Työni on kolmivuorotyötä, joten nukkumaanmenoaikojen kanssa on monesti ongelmaa. Näköjään unirytmiinsä voisi kuitenkin yrittää vaikuttaa! Arvonnassa mukana :)

 • Emmamaa

  Uudet tyynyt tulisivat tarpeeseen, pelottaa edes ajatella miten vanhoilla tulee nukuttua. Olen miettinyt hyvää uudenvuoden lupausta mutta nyt tuli hyvä ehdokas, unirytmin järkeistäminen. Itse tykkään valvoa myöhään mutta töiden puolesta pitäisi herätä aikaisin. Siestaa ei toistaiseksi täällä harrasteta eli jotain pitäisi keksiä :)

 • Hay

  Vanhat on niin vanhat, että joutaisi menemään ja uudet tarvittaisi tilalle. Minulla on Ikeasta ostettu untuvapeitto ja sekin on aivan ihana. Lihaksetkin rentoutuu sen alla hyvin ja vaikuttaa unen laatuun. Ihailtavaa, että olet pystynyt vaihtamaan rytmiä.

 • Hanna_e

  Olen kanssasi samaa mieltä, että hyvin nukutun yön jälkeen on mukava aloittaa uusi päivä. Olen ylpeä iltatorkkuja ja olen kokenut, että tämä vuorokausirytmi on minulle paras – illalla ajoissa nukkumaan ja aamulla virkeänä kohti uutta päivää. Nukkumisen mukavuudessa minulle tärkeää on hyvä tyyny, joten olisin innokas kokeilemaan uutta höyhentyynyä! :)

 • miffa.s

  Mä oon todellakin iltavirkku ja lisäksi tosi huono nukahtamaan. Välillä on kausia, kun valvon monena yönä putkeen jonnekin aamuyöhön. Normaalistikin unen saantiin menee helposti tunti, pari…
  Joululomalla mummin luona ihastuin sen untuvapeittoihin, jossa oli tosi mukava nukkua (kotona tärisen ja nukun parin peiton kanssa) ja mummi innostuikin tilaamaan mulle samanlaisen synttärilahjaksi! Joten mulla on nyt Joutsenen peitto jo matkalla, ja olisin ikionnellinen, jos sen kaveriksi voittaisin vielä tyynyn!

 • Ilona1987

  Hei, minunkin haaveena on siirtyä iltakukkujasta aamuvirkuksi :) iltaisin on vain jotenkin vaikeaa mennä nukkumaan ja rauhoittua ja aamu(päivä)sin, jos ei tarvitse missään olla sitä helposti nukkuu 11-12 asti. Tosin teen tällä hetkellä kaksivuorotyötä, joten iltarutiinien luominen on hankalampaa. Ehkä vielä joku päivä opin menemään aikaisemmin nukkumaan ja nousemaan aikaisemmin :D uusi tyyny olisi myös kiva, sillä vanhat tyynyni lähentelevät 20 vuoden ikää :’D

 • Lim

  Mulla on aina ollut tosi myöhäinen unirytmi – aikainen nukkumaanmeno tuottaa todella paljon vaikeuksia. Tällä hetkellä minulla ei ole myöskään aikaisia aamuherätyksiä, joten painelen nukkumaan yleensä vasta kahden, kolmen aikaan yöllä. Lisäksi minulla on tapana herätä jo neljän, viiden tunnin jälkeen aivan virkeänä. Yleensä herään ensimmäisen kerran aika aikaisin aamulla ja sitten jään sänkyyn makoilemaan ja odotan että uni tulee uudelleen. Muutaman tunnit kuluttua nukahdan, ja herään seuraavan kerran puolenpäivän maissa. Noloa, mutta en tiedä kuinka tätä rytmiä muutetaan. Nukkumiseni noudattivat samaa kaavaa silloin kun olin töissäkin, tosin siten että valvoin aina yöllä monta tuntia, ja olin sitten päivällä hirveän väsynyt. Olen kuitenkin huomannut viime aikoina että liikunnan harrastaminen saattaa auttaa, ainakin olen nukkunut paremmin ja herännyt virkeämpänä jos olen myös harrastanut rankkaa liikuntaa. Joten seuraava askeleeni parempien yöunien metsästyksessä onkin kuntosaliharrastuksen aloittaminen. Tyyny minulla on tosi vanha ja möykkyinen, mutta olen sellaisesta pitänytkin. Voisihan tuon kuitenkin uusia.

 • anna-liisa

  Kun ikää on lähempänä kuutta- kuin mitään muuta kymmentä, on elämässä ehtinyt olla unen(kin) suhteen monenlaisia vaiheita. Tällä haavaa nukun taas hyvin, nukahdan helposti (kun vihdoin, AINA turhan myöhään) kömmin sänkyyn) enkä turhia heräile. Nykyise tyynyni ovat palvelleet varmaan (liki) 20v. eli alkanevat olla tiensä päässä.

 • hansy

  Nukkuminen…huoh…teininä olin unenlahjojen suhteen siunattu, mutta kolmenkympin lähestyessä unettomuus on hiipinyt elämään ja aikamoista tuskaa se onkin, 6h yöunilla selviäminen monta viikkoa putkeen. Nukkumaanmenokin on alkanut pikku hiljaa ahdistaa, joten ehkä tyynyihin panostaminen tekisi sängystä paikan jossa taas on hyvä olla?

 • Antsku L

  Kun nukun, nukun useimmiten hyvin. Unet jäävät monesti vain liian lyhyiksi. Vuorotyö vaikeuttaa unirytmin säännöllistämistä, mutta mahdollistaa toisaalta välillä aamuisin nukkua pidempään. Uusi tyyny on ostoslistallakin, niskat kaipaavat kipeästi päivitystä vanhaan tyynyyn!

 • ainokainenK

  Olen loistava nukahtaja, mutta aina vasta puolen yön aikaan tai sen jälkeen. Unirytmi poukkoilee 5-10tuntiin, eikä kolmivuorotyö ainakaan auta tasoittamaan sitä. Ehkäpä pakotettu unirytmin siirto auttaisi myös tässä osoitteessa.

 • Emppunen

  Voi nyt tulisi kovaan tarpeeseen untuvatyyny! Täällä ilmoittautuu sikeä nukkuja, jolle nimenomaan untuvapeitto on kaikki kaikessa – en voisi elää ilman muhkeaa ja pehmeää peittoa. Tyynyt ovat meidän petivaatteiden osalta kuitenkin nyt se heikoin lenkki. Pesin muhkeat tyynymme (eivät olleet untuvaa) ja niistä tuli rummutuksenkin jälkeen todella muhkuraiset. Pesusta lähtien olemme molemmat mieheni kanssa kärsineet päänsärystä, jonka syyksi epäilen juurikin näitä pilalle menneitä tyynyjä. Nyt olisi siis kova tarpe kunnon tyynylle. Hyvä uni on mielestäni hyvän päivän tae. Kiitos kivasta blogista Jenni!

 • Annasie

  Voi, tämä kilpailu on kuin tehty minua varten! Olen jo jonkin aikaa vakavasti päättänyt vaihtaa vanhan tyynyni uuteen, sillä entinen kipeyttää hartiani yön aikana…. Hyvin palvelleena vanhan on aika siirtyä uuden tieltä ja Joutsenen tyyny olisi varmasti loistava!

 • Olen erittäin hyvä nukkumaan… aamuisin. Yökyöpeli täällä hei! Mulla on ihan täysi työ yrittää saada itseni ”ajoissa” nukkumaan (eli viimeistään puoliltaöin), enkä kyllä totta puhuen siinä kovin hyvin onnistu. Unikouluun pitäisi kai mennä.

 • Eevis_1

  Minä tarvitsen paljon unta. Yhdeksän tuntia unta on minulle aika optimaalinen määrä, mutta jos nukun esimerkiksi vain seitsemän, olen koko päivän todella väsynyt. Yleensä menenkin nukkumaan viimeistään kymmeneltä. Olemma mieheni kanssa puhuneet jo pitkään uusien tyynyjen hankkimisesta, mutta vielä emme ole saaneet aikaiseksi.

 • Anna-Mari

  Olen herkkäuninen nukkuja. Yritän pitää yllä säännöllistä nukkumisrytmiä, viikonpäivästä ja vuodenajasta riippumatta, koska se aivan selvästi auttaa virkistävän unen saamiseen. Olen nukkunut nykyisen tyynyni niin littaan että sitä ei enää pelasta mikään. Uusi tyyny olisi ihana!

 • EevaBeGood

  Haha, tämän raskauden aikana on nukuttanut koko ajan! Uusi tyyny tulisi kyllä kovaan käyttöön :)

 • aamuvirkku, illantorkku

  Olen tosi vaihteleva nukkuja. Stressi tulee uniin herkästi ja joskus saatan heräillä monia kertoja yössä. Toisinaan nukun kuin vauva ja parasta onkin, kun huomaa aamulla nukkuneensä koko yön heräämättä kertaakaan. Olen myös poikaystävän innoittamana kääntänyt rytmin yökukkujasta aamuvirkuksi, ja nimenomaan tuolla samalla rajulla menetelmällä. Nukahtamisvaikeudet ovat loppuneet, kun rytmi on selkeä :)

  Olisi ihanaa voittaa tyynyt! Meillä on lapsuudenkodin perintönä tulleet vanhat tyynyt ja suunnitelmissa on ollut satsata kunnon nukkumistarvikkeisiin (sänkyä myöden) kun opiskelijaelämä loppuu.. :)

 • Emilia15

  Olen samanlainen iltakukkuja kuin sinäkin ennen olit. Tekstistäsi inspiroituneena päätin juuri yrittää myös rytminkääntämistä. Untuvatyyny auttaisi varmasti tässä projektissa! :)

 • margeli

  Nykyiset, elämää ja unia nähneet untuvatyynymme ovat aloittaneet hitaan mutta varman sulkasadon; lattialla leijailee aina vain enemmän pikkuisia sulkia, jotka puskevat tyynykankaasta läpi. Tyynyt ovat ohentuneet ja niitä on aina vain hankalampi mytätä ja myllätä omalle päälle sopivaksi alustaksi. Olemme muuttamassa pian uuteen taloon ja mikä olisikaan ihanampi tupaantuliainen kuin uudet tyynyt :).

 • maimikki

  Viimeisen vuoden aikana nukkumisestani on tullut paljon levottomampaa. Vähäinenkin stressi tai muutos arkielämässä näkyy nukkumisessani: murehdin asioita koko yön, enkä millään saa rauhoituttua nukkumista varten. Liiallinen kuumuus, valon määrä, melu, kaikki vaikuttaa uneeni niin suurella tavalla, että se ärsyttää ajoittain todella kovasti. Ollapa helpompi nukkuja! Kadehdin aina ihmisiä, jotka nukahtavat paikassa kuin paikassa.

  Uusi tyyny kiehtoisi kovasti, sillä olisi mukavaa testata, onko tyynyllä todella vaikutusta sekä itse nukahtamisen parantamisessa että unenlaadussa. Untuvatyynyt kuulostavat täydeltä luksukselta, joten ripaus sellaista tällaisen yökukkujan arkeen olisi melko taivaallista. :)

 • Tete

  Olen aina ollut aamuvirkku ja nukkunut hyvin. Nyt kuitenkin, kun olen tehnyt kolmivuorotyötä reilun puolitoista vuotta, olen huomannut rytmini kääntyneen. Meillä on paljon iltoja ja töistä pääsen klo 21.30. Nukahdan kyllä nopeasti, enkä jää kukkumaan, mutta lepo ei ole samanlaista kuin ennen. Lisäksi työni fyysisyys on tuonut selkä- ja hartiasärkyjä, joita huonot tyynyt lisäävät. Olen huomannut elimistöni reagoivan vuorotyöhön jatkuvalla väsymyksen ja voimattomuuden tunteella. Nyt olen yrittänyt herätä ajoissa (klo 8-9) iltavuorojenkin jälkeen, kun ajoittain saatan nukkua 12 tuntia töiden päälle. Tämä on helpottanut hieman voipunutta oloa, mutta vielä kaipailen levollisempaa unta.

 • Eevanen

  Tosi kiva kirjoitus! Tuli pohdittua samalla omia nukkumishommia. Minulla menee todella helposti niskat jumiin nukkuessa ja olenkin kokeillut kaikkea tattarityynyistä (kuin hernepussin päällä nukkuisi :D) Ikean jättityynyihin. Untuvatyynyä en vielä ole ”uskaltanut” kokeilla, sillä kärsin allergioista ja tuntuu, että untuvatyyny pahentaisi niitä. Nukkumaanmeno alkaa siis yleensä siihen päivään sopivan tyynyn testaamisella.

 • Maamuska

  Vieressäni nukkuu pieni tuhisija ja kun siinä yhdessä yömme tuhisemme voisi tuollainen tyyny auttaa tuhisemaan hieman enemmän :)

 • Mimimii

  Meillä on upouusi sänky (i-ha-naa), ja nyt vanhat tyynyt tuntuvat niin huonoilta :) Uutta kehiin siis kiitos!

 • omppuu

  Nukkuessani näen hurjan siistejä unia ja muistan ne tarkasti. Parhaat unet saan kesäisin ulkona majoissa ja metsässä.

 • annaS

  Minun ongelmani tuntuu olevan se, että menen kyllä aikaisin nukkumaan (klo 22 jälkeen), mutta siitä huolimatta aamulla, lun kello soi klo 6:15, olen ihan rättiväsynyt. Ja väsymys jatkuu koko päivän. En tiedä mitä pitäisi tehdä, mennä vaan kuuliaisesti ysiltä nukkumaan?

  Uudet tyynyt eivät nekään olisi pahitteeksi, vanhat alkavat olla jo niin liiskoja ja aikansa eläneitä!

 • Maria maaton

  Olen todellinen yökyöpeli mutta tulen onneksi toimeen melko lyhyilläkin unilla, kunhan unenlaatu vain on kohdallaan. Valitettavasti niskani ovat äärimmäisen alttiit huonoista tyynyistä johtuville lihasjumeille, joten uudelle untuvatyynylle olisi tilausta.

 • muikki

  Olin jo melkein saanut unirytmin suht hyvää kuosiin, kunnes tapasin poikaystäväni, joka on todellinen aamu-unikeko. Yksin nukkuessa ponkaisen sängystä kellon soidessa, mutta miehen vierellä nukkuessa snoozea kuluu montaa kiekkaa. Ei millään raaskisi nousta ylös.

  Olen viime aikoina yrittänut opetella nukkumaan kyljellään vatsallaan nukkumiseen sijasta, mutta tyynyt tuntuvat väärän korkuisilta, eikä mukavaa asentoa löydy millään. Olisikin mukava testata upouuden tyynyn kanssa hommaa, josko onnisuisi paremmin niin.

 • muinaisjuttu

  En muista milloin viimeksi olisin nukkunut koko yön heräilemättä. Nyt vielä kaksiviikkoinen vauvamme pitää huolta, ettei parannusta tilanteeseen ole lähiaikoina luvassa. Auttaisivatkohan uudet tyynyt yhtään?

 • JolieBebe

  Voih! Tuollaisen uudenvuoden lupauksen minäkin haluaisin tehdä! Kukun valveilla arkisin helposti yli kolmeen, ja aamupäivät menevät kuin sumussa kun väsyttää niin paljon. Iltojen rauhoittaminen kuulostaa järkevältä – aion kokeilla sitä nyt itsekin. Sillä niinhän se on, että ei päivän parhaita valoisia hetkiä kannata missata! Ja yöt on kiva nukkua pää pehmoisilla untuvilla..

 • Lindu

  Olen toooooodella levoton nukkuja. Puhun unissani (nauhoittelen stoorejani kännykän appilla :D) ja kävelen unissani ja esim. poistelen korviksiani unissani. Niin ja narskutan hampaitani. Kaipaisin tyynyä joka olisi niin mukava että se pitäisi minut sängyssä unissanikin. Voisiko tämä tyyny olla se? ;)

 • S | k | l

  Nukun kuin tukki! Saan unen päästä kiinni melkein heti kun menen sänkyyn (puhutaan siis minuuteista :D). Arkisin pitää nousta töihin 5 – 6 aikaan ja nukkumaan menen yleensä 22.30 – 23.00. Tuntuu, ettei koskaan saa nukuttua tarpeeksi. Pe ja la valvon 24 – 02 saakka ja nukun silloin 10-12 tuntia yössä. Myöhäisten heräämisten ja valvomisten takia sunnuntain ja maanantain välisen yön unet jää yleensä noin neljän tunnin mittaisiksi, ja voi pojat kuinka ma-aamulla taas väsyttää! Viikonloppusin myös tuntuu, että osa vuorokaudesta menee hukkaan, kun herää niin myöhään ja tunnen huonoa omatuntoa siitä. Mieheni on enemmänkin iltavirkku, joten se ei ainakaan auta asiaa :) Iän karttuessa huomaa unen merkityksen. Osallistun myöskin kisaan uusien tyynyjen toivossa <3

 • kaipaisin päivitystä petivaatteisiin, koska olen entinen mahallaan nukkuja, mutta selkäkivun vuoksi on opeteltava selällään nukkumista ja siihen tyynyni on yksinkertasesti liian matala.

 • Immoska

  Ah, nukkuminen on ihanaa. Vaikka unihistoriaani onkin mahtunut monenlaisia vaiheita, niin aamutorkkuisuus on se mikä pysyy. Mielelläni nukkuisin joka päivä puoleen päivään, mutta yhdeksän kuukauden ikäinen tyttöni on eri mieltä ja herättää myös viikonloppuisin, tosin joskus vasta puoli kymmeneltä! Tällä hetkellä suurin ongelma onkin yöheräämiset, joita on monta. Niska ja hartiat ovat aivan jumissa erinäisten kummallisten imetys- ja nukkumisasentojen vuoksi, jospa untuvatyyny vaikka auttaisi! Ainakin se kuulostaa taivaalliselta :)

 • Ulriikkanen

  Olipa kaikin tavoin hyvä uudenvuodenlupaus! Tämä todella inspiroi! Olen vuosia nukkunut tempur-patjalla & -tyynyllä ja siitä on ollut iso ilo kropalle ja nukkumiselle. Silti meinaa lipsua ilta- ja yökukkumiseen, kun miehen työ iltapainotteista. Toivoisin hänelle tuota Joutsen-tyynyä – Tempur-tyyny kun ei oikein tunnu ”istuvan” hänelle. Ja voisin itsekin kokeilla sitä vaihteeksi, jos on noin hyvä, kun kerrot, sillä eikös tyynyjä ole aika ajoin hyvä vaihtaa?!

 • Nukkumaija

  Ihan noin aikainen heräilijä en ole, mutta itselläkin unirytmi on mukautunut rakkaan kanssa yksiin. Opiskeluaikoina eri paikkakunnilla asuessamme rytmimme olivat täysin erilaiset. Toisinaan tämä aamuvirkumpi puolisko komentelee minua nukkumaan aiemmin, jos olen jumittunut turhien asioiden äärelle, kuten esimerkiksi tietokoneelle. Aamulla olen hänelle kiitollinen, kun oeln saanut kunnon yöunet. Yhteinen lukuhetki on myös takuuvarma unentuoja. Tykkään käyttää myös eteerisiä öljyä manteliöljyyn sekoitettuna ja rauhoittaa mieltäni ja helliä naamaani ennen unia.

 • lumihiutaleinen

  Illan virkku ja aamun torkku (torkuttaja). Haaveilen päivästä, jolloin voisi olla toisin päin. Olisi kiva oppia olemaan se aikainen lintu, joka nappaa madon ja kiva kuulla, että se on mahdollista. ;)

  Tyynyni on vanha ja semmoinen muutenkin, niin no niin… uusi olisi siis enemmän kuin tervetullut!

 • Mintts

  Tällä hetkellä unirytmi on aikalailla kadoksissa, ja uni katkonaista. Rytmi pitäisi saada nopeasti kuntoon! Uudet tyynyt eivät varmastikaan pahentaisi tilannetta, en edes muista kuinka monta vuotta nykyiset ovat palvelleet :)

 • inspa

  Mä oon ihan järkyttävä yökukkuja, mikä on aika huono homma kun aamulla pitäis herätä ajoissa kouluun, mutta eihän siitä oikein mitään tuu jos menee nukkuun klo 2. Muuten kyllä nukun sikeesti ja omasta mielestäni hyvin, mutta usein aamulla niska ja hartiat on ihan jumissa enkä ikinä herää virkeenä. Oon itekseni päätellyt että tää vois johtua mun tyynystä, mutta opiskelijabudjetilla ei ainakaan kovin laadukasta tyynyä ostella. Haaveissa ois myös tehdä sama kuin sä oot tehnyt eli kääntää sitä unirytmiä vähän parempaan suuntaan!

 • metsämiehentytär

  Olen epätasoinen nukkuja, yleensä pyörin ja haen hyvää asentoa aamuyön. Lisäksi palelen herkäsi ja nukun peiton ja viltin alla. Postauksesi on erittäin kiinnostava, kokemukset untuvatuotteista kertovat enemmän kuin mainokset.

Related posts