18/01/15

Talven paras pukeutumisvinkki: välitakki

13 65 toppis1.jpg

Talvitakeissa lemppareitani ovat jämäkät ja asialliset villakangastakit, mutta olen huomannut, että Suomen sääoloissa paksullakaan villakangastakilla ei meinaa oikein pärjätä pakkassäässä, jos viima on kovin pureva. Villakangashan ei varsinaisesti pidä tuulta ja harvassa nykyaikana valmistetussa takissa on erikseen paksumpaa vuorta – kirppareilta sellaisia aarteita voi kyllä löytää. Monelle tämä vinkki onkin ehkä jo tuttua kauraa, mutta itse hoksasin viedä loistoniksin käytäntöön vasta tänä talvena: pue villakangastakin alle ohut välitakki. Oversize-takeista on ainakin se ilo, että alle mahtuu mainiosti kerroksia, ja vaikka sitten peräti ohut toppakerros. :)

Bongasin joskus pari vuotta sitten Lilou’s Crushin Hertalta tämän hyvän niksin, kun hänen avonaisen takinliepeensä alta pilkotti huomaamaton musta kevyttoppatakki. Muutaman kerran katselin laiskasti kaupoissa ohuita toppiksia itsellenikin, mutta aina asia jäi roikkumaan ja lopulta unohtui. Tänä talvena olen ihastellut poikakaverini käytännöllistä tapaa pukea ohut välitakki (ei topattu, mutta tuulenpitävä) villakangastakkinsa alle vähän kuin tuulta pitäväksi vuoriksi. Lopulta ratkaisu välitakkitarpeeseen löytyikin lähempää kuin arvasinkaan: hoksasin, että erään topatun tuulitakkini toppavuori on irroitettava. Kaunis se ei ole, mutta eipä se tuolta villakangastakin uumenista näykään. Tämän keksittyäni on tullut puettua takkeja päällekkäin harva se päivä, jos lämpömittarin lukemat menevät miinukselle. Ja kylmä ei ole ollut enää kertaakaan. Suosittelen!

Bongailin inspiraatioksi mielestäni keskimääräistä nätimpiä kevyitä toppatakkeja verkkokaupoista – Zalandolla tuntui olevan kattavin valikoima nopean etsinnän mukaan. Simppeleitä kevyttoppatakkeja voi kuitenkin löytää edullisesti melkein mistä tahansa tavaratalosta tai urheiluliikkeestä. Ohuimmat eivät juuri ole villapuseroa paksumpia, mutta lämmittävät silti ihanasti. Jos aikeissa on käyttää toppista toisen takin alla, niin kannattaa valita huputon versio. :)

1. kuvan takit: Moncler / Farfetch, Esprit / Zalando, Calvin Klein / Zalando, United Colours of Benetton / Zalando

Translation: The best tip for cold winter days: wear a light quilted jacket underneath your proper winter coat. The lightest ones aren’t much thicker than a woollen jumper. The jacket doesn’t even have to be that pretty since, no one will see it underneath the bigger coat anyways, but I picked some rather nice options from webshops to inspire you a little bit. :)

toppis2.jpg

Kuvan takit: Calvin Klein / Zalando, Herno / Farfetch, Esprit / <em style=”font-size: 15.5555562973022px; line-height: 24.8888893127441px;”>Zalando, Escada Sport / Zalando

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minä taas ostin ihan varta vasten tuota tarkoitusta varten tänä talvena Uniqlolta ohuen, hupullisen untuvaliivin. Sitä voi käyttää lämpimämmillä keleillä yksinään, mutta viileämmillä se taas toimii tosi hyvin ohuutensa vuoksi juuri välikerroksena. Minusta tuo (irrotettavalla) karvalla reunustettu huppu taas toimii nimenomaan villakangastakin kanssa, koska sillä saa hiukan erilaista ilmettä villakangastakkiin ja tuollaiseen huputtomaan versioon myös sen hupun, mikäli loskasade yllättää. En tiedä mistä tämä idea tuli, mutta vasta tänä talvena minäkin tuon hoksasin! Tosi näppärää ja kiva, kun voi sitten vähän kelin mukaan soveltaa takkeja yksin tai keskenään (pelkkä untuvaliivi, pelkkä villakangastakki tai molemmat yhdessä), omaan minimalistiseen vaatekaappiini on ainakin ollut ihan nappiostos!

 • Jenniii

   

  No miksipä ei hupullinenkin ja hihatonkin versio kävisi, mutta jos haluaa nimenomaan huomaamattoman, niin silloin huputon malli sopinee parhaiten. :) Mutta joka tapauksessa aivan loistojuttu ja on pelastanut monta kirpeää pakkaspäivää jo tänä talvena tämä kikka! Itse olen tykännyt tällaisesta kevyestä takista senkin takia että ei välttämättä tarvitse esimerkiksi ohuempien pitkähihaisten paitojen tai mekkojen kanssa pukea mitään villatakkia tai puseroa väliin lainkaan. :)

  Ja muuten mainio vinkki tuo Uniqlo! Sitä ei jotenkin täältä Suomesta käsin usein muista kuin reissilla, mutta taitaa nykyään toimittaa verkkokaupasta myös Suomeen? :)

   

 • epätoivoinenetsiskelijä

  Hei,
  Tämä nyt ei liity nyt kyseiseen aiheeseen tähän, mutta yritän etsiä itselleni paikkaa mistä voisin tilata Smashboxin Full Exopure Paletten itselleni. Suomessa merkkiä ei myydä? tai sellaisen vaikutelman sain eri kauneusliikkeistä kysellessäni. Siinä on niin hyvät värisävyt tällaiselle, joka ei useinkaan meikkaa. Tuleviin vanhoihin olisin lähinnä satsannut, kun itse haluan kuitenkin meikata ja tämän tapaista palettia olen ennenkin haeskellut.
  Sephoralta sen löysin, mutta moni selittää netissä, että tilaus tapahtuu ranskankielisten sivujen kautta. Oletko joskus tilannut Sephoran nettikaupasta jotain Suomeen? Miten toimi/tapahtui?

  Toivon, että sinä tietäisit paremmin mistä jatkaa etsintöjä!

 • maitokahvi

  Mahtava idea! Minä oivalsin vasta tänä talvena, että jakku villakangastakin alla pitää myös mukavasti viimaa loitolla :)

 • Minä vain

  Olen pitänyt paksua neuletta villakangastakin alla! Eipä ole palellut!

 • Todellakin pro-vinkki! Haluaisin vielä lisätä, että ainakin tulevalle trenssikaudelle parhaat välitakit, ne tosi ohuet toppikset, löytää Uniqlosta. Minulla on yksi, mutta harkitsen toisen ostamista ihan vaan siksi, että mitä jos tuolle yhdelle vaikka tapahtuu jotain… Tämä 50 euron investointi on ehdottomasti ollut koko viime vuoden paras ostos!

 • Jenniii

  Kappas, jo toinen ääni Uniqlolle! pitää todellakin tsekata heidän valikoimansa siis. :) 

 • Jenniii

  Toppiksessa on villapuseroon nähden vain se etu, että lämmittää vielä hitusen enemmän ja pitää paremmin tuultakin. Mutta jos villapuserollakin pärjää, niin sittenhän tämä vinkki on sinulle tarpeeton – me vilukissat tarvitsemme joskus vielä järeämpiä aseita pakkasia ja viimaa vastaan. ;)

 • Jenniii

  Veikkaan, että mitä useampi ja tiiviimpi kerros takin alla, niin sen parempi. :) Mutta jos on taipumusta viluisuuteen, niin suosittelen todellakin kokeilemaan tätä vinkkiä – en ollut ennen tiennyt, että villakangastakissa voisi pakkasella tulla jopa hiki! :D

 • Jenniii

  Voihan hitsi! Nyt ei kyllä ole minulle tuttu tuo tuote, mutta kysäisepä Lilyn meikkigurulta Sarvaksen Saaralta! Hänen jos kenen luulisi tietävän. :) 

 • Vierailija

  Hmh, kerran olen jo kysäissyt, mutta en tiedä menikö kommentti sitten jotenkin ohi, kun ei mitään vastannut. No pitää kysäsitä vielä kertaalleen. Kiitos silti:)

 • Tereez

  Mahtava idea! Lähdin heti kokeilemaan mahtuuko ohuen villakangastakkini alle kevytuntuva ja vallan mainiosti sopikin! On se kumma, ettei itse tule keksineeksi näitä juttuja.
  Kiitos siis vinkistä!

 • Adie

  Olen koettanut etsiä ”suoraan” parempaa villakangastakkia näihin Helsingin keleihin. On outoa, että ensinnäkin useimmissa vk-takeissa napit päättyvät jo lantiolle. Luulisi, että hameenkäyttäjiä, tai muuten reisilleen ja polvilleen lämpöä myös tuulisella säällä kaipaavia olisi enemmänkin? Vk-takkien paksuutta myös ihmettelen. Toki kashmirsekoitteet ovat pehmoisia, mutta villa taipuisi myös paksuihin kudoksiin, joista ei tuulisi läpi. Pehmeyttä saa sitten strategisille paikoille huiveilla ja muilla asusteilla. Sen paremmin Helsingin vaatekaupat kuin tavallisimmat verkkokaupatkaan eivät noita kahta parannusta sisältäviä vaihtoehtoja vaan tuntuneet tänäkään talvena tarjoavan.

Related posts