15/01/15

Melkein kuin Marilyn

25 65 meikkipeili3.jpg

Jutussa näkyvä peili on saatu blogin kautta.

On maanantaiaamu ja vessan peilistä tuijottavat vastaan väsyneet, kelmeän väriset kasvot. Okei, toisinaan aamunaama todellakin muistuttaa enemmän zombia kuin ihmistä, mutta tällä kertaa syytän näystä kylppärin kamalaa valaistusta. Kalsea loisteputkivalo epäimartelevasta kulmasta saisi kenet tahansa näyttämään vähän sairaalta ja paljon väsyneeltä. Myönnän monet kerrat miettineeni, kuka noita kylppäreiden valaistusratkaisuja oikein suunnittelee?

Olen toisinaan ihmetellyt modernissa, tyylikkäässä ja vasta remontoidussakin kylpyhuoneessa harvinaisen epäimartelevaa valoa. Tämän peilin edessäkö pitäisi itseään tuijotella hampaita pestessä ja meikata arkeen sekä juhlaan? Kaikki eivät tietenkään kaipaa vessansa valaistukselta ihmeitä, mutta enpä sinänsä kaipaa minäkään – ihan vain sitä, etten näyttäisi elävältä kuolleelta, jolla on kymmenen sentin varjot silmiensä alla. Ainakaan silloin, kun ei oikeasti edes ole. Se nimittäin on hyvin pitkälti valaistuskysymys.

meikkipeili6.jpg

Tykkään mieluiten meikata luonnonvalossa, mutta sitä luksusta ei valitettavasti näinä talvikuukausina Suomen leveysasteilla suoda. Koska se vessan valo on mitä on, laitan itseni kuntoon yleensä makuuhuoneeni kattovalon hämärässä kajossa tihrustaen. Olen useammin kuin kerran saanut sitten päivänvaloon astuessani huomata, että hupsista, se peitevoide ei ollutkaan häivytetty ihan niin hyvin kuin olin kotona katsovinani. Nooh, eipä tuo onneksi ole niin vakavaa.

Niin kauan kuin olen vessojen rumia valoja inhonnut, olen haaveillut ajatuksissani sellaisesta Hollywood-takahuoneiden kauneuspeilistä, jota spottivalot reunustavat. Sellaisen äärellä ainakin näkisi, mihin ripsiväriä on sohimassa. Koska vuokrakämpän kylppäriä ei ole ollut mieltä ryhtyä laittamaan uuteen uskoon, olen tyytynyt kohtalooni. Kunnes yhtenä pimeänä talvipäivänä näkyi valoa tunnelin päässä eli sähköpostilaatikossani.

meikkipeili4.jpg

Ruotsalainen firma Makeup Mirror oli onnistunut jostain bongaamaan blogini ja esitteli viestissä mitäpäs muutakaan kuin juuri sellaisia spottilampuin valaistuja kauneuspeilejä. Ja tarjosivatpa vielä sellaista minullekin kokeiluun. Halleluja! Ei enää aamuisia kaksintaisteluja vessan peilistä vastaan tuijottavan haamun kanssa tai meikin sutimista naamaan pimeässä vähän sinne päin.

Ei mennyt kauaakaan, kun peili lamppuineen saapui suoraan kotiovelle. Ja kyllä sen jälkeen ovat pimeät ja kiireiset aamut kummasti helpottuneet. Valitsin vaihtoehdoista itselleni pienimmän koon, joka soveltuu parhaiten pöytäpeiliksi, mutta osoittautui, etten ehkä ennakkoon ihan hahmottanut, miten suuri 54 cm korkea kapistus onkaan. Koko ei siis ole ongelma, mutta jotenkin ajatuksissani mielsin sen silti pienemmäksi. No, ainakin näkee hyvin!

meikkipeili1.jpg

Nyt talvella peili löysi ainakin tilapäisesti paikkansa makuuhuoneen ikkunalaudalta, mikä onkin osoittautunut aika käteväksi ratkaisuksi. Silloin, kun luonnonvaloa on tarjolla, hyödynnän sitä, mutta hämärällä ja pimeällä saavat sitten meikkipeilin lamput loistaa. Peilin lampuista hehkuukin aika kaunis valo, joten tuota voisi käyttää ihan valaisimenakin, jos siltä tuntuu tai tarvetta lisävalolle on. Loistokapine siis – kirjaimellisesti. :) Jos jotakin miinusta tuotteesta pitäisi keksiä, niin mainittakoon, että johto on minusta hitusen liian lyhyt. Varoittaisin myös siitä, että lamput kuumenevat käytössä, joten peilin edessä touhutessa kannattaa olla varovainen, ettei sohaise kättä vahingossa polttavaan hehkulappuun.

Sisustuksellisesti pikku-kauneusnurkastani tuli itse asiassa aika hauskan näköinen ja Stone-jakkara sopii ”peilipöytäni” istuimeksi kuin nakutettu. :) Kokonaisuudessaan tuo turhamaisuuden ilmentymä on tuonut niin paljon valoa ja piristystä aamuihin, etten voi kuin suositella – joko tätä tai jotakin muuta niitä kammottavia vessan lamppuja parempaa valaistusratkaisua pimeän ajan kauneushetkiin. Jos ei kylppäriremppaan ole mahdollisuutta, niin ei tämä Makeup Mirror yhtään hassumpi vaihtoehto ole. Kiitos siis sinne suunnalle aamujeni valosta! 

Translation: Whoever is in charge of designing lighting solutions for the regular bathrooms should be punished. Why on Earth is the light always so damn unflattering? I got tired of looking like a very sick and tired zombie every morning and have been trying to find some decent make up light ever since. Someone in Sweden read my mind and offered me this perfect Makeup Mirror to try out. If I’m totally honest, I’ve always dreamed about such vanity mirror like the ones in the dressing rooms of Hollywood movie stars. Well, it turned out it’s just as convenient for putting the makeup on in the dark morning as I thought it would be. Thanks Makeup Mirror for bringing some light into my days and mornings! 

meikkipeili2.jpgmeikkipeili5.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus, Koti

25 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • laulau

  Ohi aiheen, mutta mistä ovat nuo ihanat verhot? Sormet ristissä, että ovat jostain saatavilla. Aivan ihanat!

 • Jenniii

  Ihanat verhot ovat Aletta-nimisestä helsinkiläisestä verhoihin, verhoiluihin ja tapetteihin erikoistuneesta liikkeestä ja suloinen lintukangas on Sandersonin valikoimasta. :) Aivan super-ihana putiikki – ei sieltä halvimmasta päästä, mutta valikoima on aivan pökerryttävä ja palvelu sekä tuotteiden laatu huikeaa. Tein vuosia sitten heidän kanssaan juuri verhoprojektin osalta yhteistyötä blogissa ja jos haluat tsekkailla mietinnässä olleita vaihtoehtoja ja lukea koko hommasta enemmän, niin täältä löytyy lisästooria (kuvat tosin vanhasta kodista): 

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/operaatio-uudet-verhot-kaikki-valmista

 • Charkku

  Toi peili on PAKKO saada! Oon kironnut talven valottomutta ja huonosti valaistuja meikkipeilejä.. Jospa vihdoin saisin tästä peilistä ratkaisun. Kiitos vinkistä! <3

 • Olinkin unohtanut nuo ihanat verhot! Muistan, kun pohdiskelit niiden ostamista ja nyt näitä kuvia katsoessa kiinnitin heti huomioni niihin. Erittäin onnistunut ja aikaa kestävä ratkaisu mitä ilmeisimminkin :) Myös tuo peili on ihana! Varmasti pelastaa näin talvella pimeiden aamujen meikkaustuskalta. Terveisin, minä, joka myös olen joskus päivällä vilkaissut luonnonvalossa peiliin ja todennut, että ei mennyt meikkivoiteen kanssa kuin Strömssössä ;)

 • Neelia

  Ihana peili! Kuinka olenkaan pärjännyt ilman?

  Tulipa mieleen kysymys. Tiedätkö, saako tuohon vaihtolamppuja helposti?

 • Jenniii

  No samat olivat mietteet, kun tätä testailin ensimmäistä kertaa. :D

  Ensimmäinen setti lamppuja tulee paketin mukana, mutta ihan peruslampuilta nuo näyttävät, hiukan pienempiä vain. Uskoisin ainakin jostain Clas Ohlsonilta löytyvän.

 • piina

  Oi ! toi olisi kyllä täydellinen meikkausvalo. Mutta hinta on vähän turhan kallis :(.
  Pitänee tyytyä omaan keltaiseen vessavaloon :D onneksi kohta on jo kevät :)

  ps. Aina niin piristävä tämä blogi :)

 • Vierailija

  Hei Jenni!
  Internetin syövereissä törmäsin kiivaaseen keskusteluun bloggaajien testiin/lainaan saaduista tuotteista. Mitä laina/testi yleensä käytännössä tarkoittaa? Ilmaisu ainakin antaa ymmärtää, että tuote testamisen tai testijakson jälkeen palautuu valmistajalle. Onko yleensä näin vai onko ”testi” vain kiertoilmaisu sille, että on saanut tuotteet? Palautuuko tuo peili tämän lainan jälkeen?

  Ja ketään en tässä nyt syytä ketään mistään, en ole kellekään kateellinen tai katkera. Ajattelin, että on yksinkertaisesti hedelmällisempää kysyä bloggaajalta, kuin lähteä mukaan erään laatukommentoinnista tunnetun sivuston spekulaatioketjuun mukaan.

 • Ruusunmarja

  Aika suolanen hinta! :O

 • Hanna

  Samaistun peili/valaistusongelmaan… Minun vanhempieni talossa on myös valaistut peilit, tosin vähän modernimmat led-valoilla varustetut (tämän tyyliset: http://www.otsoson.com/images/sol_peili.jpg). Omassa asunnossa taas vessassa on juuri se huikea yksi loisteputkivalaisin ja sen alla pieni peili, jonka edessä en tee mitään muuta kuin pese hampaat. Meikkaaminen tapahtuu eteisen isomman peilin edessä lattialla istuen, himmeähkön kattovalon loisteessa, mikä on lähinnä marginaalisesti parempi ratkaisu… Aina sitä vanhempien luokse mennessä tulee huomattua miten kulmat on nypitty hieman huolimattomasti tai muuta vastaavaa :D

 • Jenniii

  Moikka! Tämä oli oikein hyvä kysymys ja mielelläni selvennän. :) Tuo testi-sana on kieltämättä ärsyttävän monitulkintainen ja siksi vältänkin käyttämästä sitä tilanteissa, joissa se saattaa aiheuttaa epäselvyyksiä. Merkitsen yleensä saamani tuotteet selkeästi, että ”Tuote on saatu blogin kautta”. Kosmetiikkatuotteiden kohdalla tulee käytettyä tuota testi-sanaa, koska niiden osalta kukaan tuskin olettaa, että avattuja voidepurkkeja tai kynsilakkapulloja lähetellään kokeilun jälkeen minnekään.

  Olen itse pyrkinyt aina olemaan mahdollisimman läpinäkyvä näissä yhteistyökuvioissa – se on minusta kaikkien etu. Hyvä, että olit tarkkana, koska se auttoi minuakin vielä entisestään tarkentamaan linjaani. Olin jostain syystä epähuomissa merkinnyt tähän postaukseen tuon ”testi”-sanan, mutta poistin sen nyt tuosta selkeyden nimissä. Tuote jää siis minulle eikä minun tarvitse palauttaa sitä. Mikäli tuote on tarkoitus palauttaa kokeilun jälkeen, käyttäisin varmaankin termiä ”testilainaan” tai ihan vain ”lainaan”. 

  Uskon, että jotkut bloggaajat käyttävät tietoisesti noita moniselitteisiä ja epämääräisiä ilmauksia, mutta kyllä suurin osa pyrkii merkitsemään yhteistyökuviot selkeästi ja reilusti. Täällä Lilyssähän aloitettiinkin tuo tapa, että merkataan heti tuohon ennen varsinaista blogitekstiä, jos jutussa on kaupallista sisältöä. Koko ajan siis pyritään luomaan tapoja olla mahdollisimman selkeä, joten kiitos kysymyksistä ja palautteesta. Puhun tietysti vain omasta puolestani, mutta toivottavasti tämä selvensi. :) 

 • Thanks and you are right about bathroom lightning!
  It will come in just a month…

 • Sariska

  IHANA! Olen itsekin haaveillut hollywoodlamppumeikkipöydästä ainakin 10 vuotta, mutta ei ole ollut tähän mennessä sellaiselle tilaa/rahaa ostaa sellaista, mutta tällainen peili olisi oiva ratkaisu molempiin pulmiin (tilattomuuteen/rahattomuuteen)! Ois kiva nähdä kuva peilistä myös valot päällä :)

 • sapu

  aivan ihana puuterisuti. mistä se on?

 • Jenniii

  Huomattavasti halvempi silti kuin kylppäriremppa. ;)

 • Jenniii

  Kivaa, että vinkistä oli iloa! :)

 • Jenniii

  Voi, miten kiva kuulla! :) Olikin jännä nähdä, miten nuo verhot istuisivat tänne uuteen kotiin, mutta hyvinhän ne tännekin sopivat. Tykkään kyllä verhoistani vielä näin liki kolmen vuoden jälkeenkin ihan älyttömästi enkä ole yhtään kyllästynyt. 

  Ja joo, pimeässä meikkaaminen on kyllä oma taiteenlajinsa. :D

 • Jenniii

  Kiitos kivasta palautteesta! Onhan tuo peili tosiaan hiukan hintava, mutta toisaalta halvemmaksi tulee kuin kylppäriremontti. ;) Joku muuten antoi Instagramin puolella mainion vinkin meikkausvaloksi: kirkasvalolamppu! Eli jos sellainen on olemassa, niin se on ainakin riittävän voimakas, että näkee mitä tekee eikä valo ole sellainen kelmeän keltainen. :)

 • Jenniii

  No juuri tuollaiset peiliratkaisut ovat minusta järkeviä kylpyhuoneissakin – fiksut vanhemmat teikäläisellä. :D Olen itsekin kokenut joskus aika jäätäviä hetkiä nimenomaan noiden kulmakarvojen osalta, kun olen jossain surkeassa valossa laittanut itseäni kuukausikaupalla ja sitten pääsen jonkun oikeasti kirkkaan meikkausvalon eteen ja näen ne kaikki rehottavat haivenet siellä kulmakarvojen ympärillä. Auts! :D

 • Jenniii

  Yep, they should make mirrors like these in the bathrooms too. ;)

 • Jenniii

  En saanut otettua järkevää kuvaa peilistä valojen kanssa – yritin kyllä. Ehkä pitäisi kokeilla pimeässä, niin ei olisi tuota ikkunasta tulevaa päivänvaloa häiritsemässä. Mutta tuolla Makeup Mirrorin nettisivuilla on hyviä kuvia peileistä valot päällä ainakin ensihätiin. :)

 • Jenniii

  Puuterisuti on muutaman vuoden takaa Sephorasta New Yorkista. :) Kannattaa ehdottomasti ulkomaanreissuilla tsekata Sephoran sivellinvalikoimat – ihania suteja!

 • ”Törmäsin” Kämpissä suurentavaan ja valaistuun meikkipeiliin. Siis säädettävä valopiste peilin keskellä. Sellaisen haluaisin kotiin. Mistähän sellaisen peilin voi hankkia?

 • Vierailija

  Hyvä idea, mutta minkähän ihmeen takia ei ole käytetty ledi-valoja? Jos olet valmistajaan yhteydessä, voisit kysäistä..? Aikamoinen energiasyöppökin, tuossa 12 hehkulamppua yht’aikaa palaa?

  Hyvinkin halpa ja mielestäni ihan yhtä hauskannäköinen meikkauspeili syntyy, kun laittaa ledivaloketjun (ns. jouluvalon) kiertämään peilin ympärille. Joskin ehkä boheemimpaan sisustukseen sopiva.

 • Jenniii

  Lamput ovat halogeenivaloja, mutta olen tosiaan valmistajalle vinkannutkin, että ledit voisivat toimia paremmin ja kuulemma jatkossa tuotetta parannetaankin juuri näiden toiveiden mukaan. Eli minulle sanottiin, että led-valot ovat tulossa! :) Pelkän jouluvalon valaistusteho ei kyllä minulla itselläni ainakaan tunnu riittävältä meikkausvaloksi, vaikka kivan näköinen tuo idea varmasti onkin. :)

Related posts