12/01/15

Ei enää teekuppeja lattialla

11 59 jakkara1.jpg

Mietiskelin vuosi sitten loppusyksystä, että tarvitsisin olohuoneeseeni jotkut pienet pöydät, tasot tai jakkarat, joille voisi laskea esimerkiksi teekupin sohvalla istuskellessaan. Heräsin tarpeeseen jossain vaiheessa, kun kupit pyörivät aina jaloissa lattioilla – ja olivat tietysti vaarassa kaatua matolle. Ajattelin, että näppärin vaihtoehto olisi joku helposti liikuteltava pikkupöytä tai jakkara, koska halusin, että pienessä olohuoneessani olisi mahdollisimman paljon avaraa lattiatilaa. Helposti siirreltävää pikkutasoa voisi sitten tarvittaessa liikutella paikasta toiseen ja käyttää siellä, missä tarvetta on. 

Minulla oli silloin reilu vuosi sitten useampikin vaihtoehto, joiden välillä pähkäilin valintaani ja lukijoilta tuli postauksen yhteyteen myös mainioita ehdotuksia. Niin suloisia pikkupöytiä kuin löysinkin, tuumailin lopulta, että joku jakkara-tyyppinen ratkaisu olisi minulle paras vaihtoehto – samaa kalustetta voisi sitten käyttää sekä istumiseen että laskutasona. Ja nyt hoksasin tässä hiljattain, etten koskaan esitellyt, mihin ratkaisuun loppujen lopuksi päädyin!

jakkara2.jpg

Minulla oli suunnattomia valinnanvaikeuksia eri vaihtoehtojen välillä ja lopulta ratkaisu tuntui vähän kuin tippuvan taivaasta (tai oikeastaan postiluukusta) suoraan eteeni, kun vuodenvaihteen tienoilla Stockmannin kanta-asiakaskuvastossa yksi vaihtoehdoistani sattui olemaan tarjouksessa. Kartellin timanttipintainen Stone-jakkara oli ollut alusta alkaen yksi suosikkiehdokkaistani, koska ostin edellisenä kesänä kotitoimistoni tuoliksi Calligariksen hiukan samanhenkisen Ice-tuolin, jossa on myös tuollainen timanttia muistuttava pinta. 

Kanta-asiakastarjous tuntui siltä, että tämä oli nyt merkki. :D Niinpä marssin Stockalle ja laitoin jakkaran tilaukseen – tai itse asiassa kaksi. Kevyet jakkarat ovat olleet minusta ihan loistovalinta tarkoitukseensa. Ne on helppo siirtää sivuun, jos ei tarvita laskualustana, toimivat tarvittaessa lisäistuimina ja voipa tuohon kauniin jakkaran päälle laittaa vaikka ruukkukasvin tai kukkamaljakon, jos sille ei muuta käyttöä jollakin hetkellä ole. Ja itse asiassa juuri tuollaiselle näppärälle pikkujakkaralle onkin ollut jo tarvetta moneen otteeseen. :)

jakkara6.jpg

Ainoa miinus tuossa muovijakkarassa on (nimenomaan laskutasona) se, että se saattaa helposti liikkua maton pinnalla, jos päällä  ei ole ihmisen painoa. Ongelmaksi tuo keveys ei ole kuitenkaan muodostunut. En silti bailaisi matolla samaan aikaan, kun teekuppi on jakkaran päällä vieressä. ;) En myöskään ehkä laskisi kuumaa teekuppia tuohon pinnalle paljaaltaan, mutta toisaalta eipä kai sitä suositella tehtävän muillekaan alustoille? Ja onneksi lasinaluset on keksitty. 

PS. Ai että on ikävä niitä entisen kodin valkoisia lattioita. Nykyisen kodin vanha parkettilattia on kaunis ja hyväkuntoinen, mutta tuo kellertävä väri ei kyllä ole millään muotoa lemppari. Muuten asunto on omaan makuuni liki täydellinen, mutta lattiat vaihtaisin toisenlaisiksi, jos voisin. No okei, ainahan joka kämpästä kaikenlaista pientä remppakohdetta löytää, mutta kaiken muun kanssa olen jotakuinkin sovussa täällä kotikolossani. Ehkä seuraavassa kodissa on sitten taas mieluisampi lattia!

Translation: I’ve been looking for some small tables or stools to use as tiny sofa tables to put my tea cup on. And I’ve totally forgotten to tell you that I finally managed to make up my mind and proceed with the project. Well, a discount helped me to make a decision since Stockmann had these Stone stools by Kartell for sale some time ago. And now I am a happy owner of two of them. No more tea cup hazards on the floor. ;)

jakkara4.jpgjakkara8.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Koti

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • ystävällinen hei

  Mulla on tuo sama jakkara on kyllä

  kätevä! Tällä hetkellä se on mulla yöpöytänä vesilasille mutta liikutan sitä kyllä aika paljon. Ainoa miinus tuossa on, että jakkaran pinta naarmuuntui tosi helposti. Aluksi pidin siinä aina aikakauslehtiä päällä (mukin alla) mutta poikaystävän kodissa se sai aika damagea :/ 

 • Mariaa

  Muistan tuon postauksen missä mietit minkä vaihtoehdoista ostaisit ja muistaakseni kommentoin juuri tuon Stonen puolesta. Ja siihen toimistotuoli-postaukseen hehkutin myös sen Ice-tuolin ihanuutta. Aika samoilla linjoilla siis ollaan. ;)

  Ja minusta tuo lattia tuo mukavasti kontrastia vaaleaan sävymaailmaan, tosin kellertävyys ei kyllä ole mikään ihannevaihtoehto.  :)

 • Onpas nätti! Kelpais mullekin :)

 • Jenniii

  Näiden kirkkaiden muovikalusteiden ongelma on juuri tuo naarmuuntumisherkkyys, mutta varovaisuudella sitä voi onneksi välttää. :) Eli lasinalusia käyttöön tai vaikkapa sitten juuri joku aikakauslehti alle. Ei myöskään kannata istuskella näillä tuoleilla, jos jalassa on sellaiset farkut, joissa on jotain koristeniittejä tai taskuissa nastoja, metallinappeja tai vetskareita. Kaikenlaiset metalliosat ja vetoketjut naarmuttavat pintaa tosi helposti. Toivotaan, että saan omani säilytettyä hyvänä pitkään!

 • Jenniii

  Hyvä maku sinulla siis! ;) Ja joo, vaaleasävyiseen asuntoon sopisi kyllä kauniisti joku muukin kuin valkoinen lattia, mutta tällainen kellertävä sävy ei ole kyllä koskaan lemppari. Valkoisen lattian parhaita puolia oli se, että se toi asuntoon ihan älyttömästi valoa ja teki sisustamisen helpoksi. Jos lattia on jo vahvasti jonkun puun sävyinen ja sitten on vielä lisänä muita puusävyjä kalusteissa, kokonaisuudesta tulee helposti vähän turhan kirjava. Toisaalta sisustuksessakin tulisi ehkä käytettyä enemmän muitakin värejä, jos lattia olisi vaalea – nyt kompensoin sitten sitä vaalean lattian (ja sen tuoman valon) puutetta muilla vaaleilla ja valkoisilla pinnoilla. :)

 • Jenniii

  Olen kyllä tyytyväinen valintaan ja voin suositella muillekin! 

 • Mariaa

  Joo, itselläkin haaveissa kyllä valkoinen lautalattia, vaikka en mikään valkoisen rakastaja olekaan. Mutta ainakin mitä olen kuvissa nähnyt niin hienosti olet onnistunut sisustamisessa kellertävän lattian kanssa. :)

 • Jenniii

  Kiitos, kiva kuulla! Minulla on myös haaveissa valkoinen lautalattia tai sitten joku Timberwisen kaunis parketti. http://timberwiseparketti.fi/

  Ehkä tosiaan sitten seuraavassa kodissa. ;)

 • Minä vain

  Mikä ihana söpöläinen! <3

 • saraj

  Tosi kiva valinta! Olisiko sinulla vielä olohuoneestasi jotain laajempaa kuvaa, mistä näkisi, miltä Stone näyttää kokonaisuudessa? Samaa sohvapöytää kun mietiskelen.

 • Jenniii

  Tällä hetkellä täällä kämpässä on menossa melkoinen myllerrys, joten juuri nyt ei ole olohuoneesta kuvia Stone-jakkaroiden kera. Lähinnähän nuo ovat sohvapöydän virkaa toimittamassa vain silloin, kun tarvitaan, ja muuten jossakin seinustalla tai jakkarakäytössä. :)

  Jos kuitenkin haluat kurkkailla olohuonetta noin muuten, niin tästä postauksesta löytyy kuvia:

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/kurkistus-kotiin-olohuone

Related posts