8/01/15

Valon juhlaa talviyössä

74 lux-helsinki2015-3.jpg

Hei kaikki te, jotka olette tänään Helsingissä ilta-aikaan! Jos ette ole vielä vierailleet Lux Helsinki -tapahtumassa, niin suosittelen uhraamaan tämän illan siihen, sillä upea valotapahtuma on tänään viimeistä päivää Helsingissä ja se on todella kokemisen arvoinen elämys. Ei ole parempaa hetkeä tai paikkaa juhlistaa valoa kuin täydellinen pimeys – toisin sanoen talvi-ilta Suomessa. :)

Jo kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma tuntuu vain kasvattavan suosiotaan vuodesta toiseen, mutta itse kuulin tapahtumasta ensikertaa ja sain ensikosketukseni valon juhlaan vasta viime vuonna. Vaikutuin valotaideteoksista niin, että oli ilmiselvää, että tänne palaisin seuraavanakin vuonna. Ja niin tein. Lux Helsinki -tapahtumassa siis Helsingin kantakaupunki täyttyy huikaisevista valoteoksista, jotka valaisevat pimeää talvi-iltaa klo 17-22 välillä ja on ollut mahtavaa huomata, kuinka paljon ihmisiä tapahtuma saa kylmänä talvi-iltana liikkeelle. Eilenkin Helsingin kaduilla vaelsi pimeässä ja purevan kylmässä säässä suoranaisia ihmismassoja nauttimassa valon pilkahduksista mustaa maisemaa vasten.

luxhelsinki2015-11.jpg

Tapahtuman nettisivuilta löytyy kartta, jolta on helppo paikantaa, missä kaikkialla valoteoksia on nähtävissä ja teokset on sijoiteltu näppärän reitin varrelle niin, että ei tarvitse poukkoilla kaupungin puolelta toiselle nähdäkseen kaikki. Erityisesti suosittelen tänä vuonna Senaatintorilla klo 17 ja klo 20 nähtävää tulisirkusta, joka oli ehdottomasti illan kohokohta sekä eilen että viime vuonna. Toinen vahva suositus menee Finlandia-talon edustalla sijaitsevalle Anonymoukselle, jossa ihmset voivat mennä pikkuruiseen kopperoon bailaamaan ja liikkeiden mukaan seinään heijastuvat hahmojen ääriviivat. Myös Kansalaistorilla sijainnut Time Lapse Plant oli mahtava elämys värikkäine varjoineen. Koettakaa lisäksi bongata jostakin kaupungilta päivittäin paikkaa vaihtava One Minut of Fame -nappula, jota painamalla saa kokea hetken valokeilassa. :D

Lux Helsinki on aivan mahtava tapahtuma, joka tuo himpun verran liikettä, elämää, valoa ja elämyksiä keskelle synkintä talvea. Iso peukku tälle! Itselleni tapahtumalla on siinäkin mielessä erityinen merkitys, että viime vuonna kävin ihastelemassa valotaidetta eräillä erittäin onnistuneesti sujuneilla ensitreffeillä. ;) Tänä vuonna piti siis tietenkin käydä kokemassa tuo tunnelmallinen ilta uudestaan ja juhlistamassa sitä, että sama tyyppi on pysynyt matkassa jo vuoden verran. Romantiikkaa ja valoa päiväänne!

Translation: If you happen to be in Helsinki tonight, I strongly recommend you to go out and see the beautiful Lux Helsinki exhibition around Helsinki filled with interesting, cool and luminous installations all over the city centre. Simply stunning! :)

luxhelsinki2015-1.jpgluxhelsinki-6.jpg

Minuuttimme valokeilassa. :)

luxhelsinki2015-2.jpg luxhelsinki2015-5.jpg luxhelsinki2015-7.jpg luxhelsinki2015-8.jpg luxhelsinki2015-9.jpg luxhelsinki2015-10.jpg

Time Lapse Plantia kävi ihmettelemässä myös muutama karvainen kaveri, jotka hämmästyksekseni vaikuttivat olevan valoshowsta aivan täpinöissään. :D

luxhelsinki2015-12.jpg luxhelsinki2015-13.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts