7/01/15

Taidetta tammikuussa

2 79 tapani-mikkonen.jpg

Törmäsin galleriassa pari vuotta sitten taidegraafikko ja -maalari Tapani Mikkosen kauniiseen kukkatauluun ja tykästyin kovasti näkemääni. En kyitenkaan heti ostanut taulua, vaan ajattelin antaa teoksen ja ajatuksen hautua hetken päänupin perukoilla. Kului muutama päivä, enkä ollut saanut taulua mielestäni, joten päätin palata galleriaan ostamaan sen omakseni. Elettiin loppusyksyä tai alkutalvea, ja tuumin, että olkoon taulu vaikkapa ennenaikainen joulu- tai synttärilahja itselleni. Ja olivathan veronpalautuksetkin tulossa ja minulla on tosiaan ollut monena vuonna tapana käyttää tuo ”ylimääräinen” raha taiteeseen.

Sain jokin aika sitten sähköpostiini pysäyttävän viestin. Viestin oli lähettänyt Tapani Mikkosen tytär, joka oli netissä surffaillessaan löytänyt postaukseni, jossa esittelin kaunista kukkatauluani ja lanseerasin idean taiteesta veronpalautusten sijoituskohteena. Tytär kertoi viestissään, että hänen isänsä oli yllättäen menehtynyt syksyllä ja ainoana lapsena tytär on nyt halunnut jatkaa työtä isänsä taiteen parissa. Huomasin sittemmin, että Tapani Mikkosen poismenosta oli kirjoitettu muun muassa Helsingin Sanomissa, mutta jotenkin uutinen oli mennyt minulta ohi silmien. 

Blogipostaukseni ja sen saamat kommentit olivat innoittaneet tyttären kirjoittamaan minulle, koska hän huomasi meillä olevan samankaltaisia ajatuksia taiteesta. Olemme molemmat nuoria ihmisiä ja kummallakin on ollut halu auttaa nuorempaa sukupolvea tutustumaan taiteeseen ja löytämään sen ilo, madaltamaan kynnystä astua galleriaan ja mahdollisesti ostaa taidetta omaankin kotiin. Tyttären viestiä lainatakseni: Taide ei aina ole kallista eikä myöskään pelkästään eliitille. Monelle kynnys mennä taidenäyttelyyn tuntuu olevan korkea eikä aina oikein tiedetä, mistä taideharrastuksen aloittaisi. Niinpä vinkkaan teille nyt ainakin yhdestä näyttelystä, jonne astumista ei tarvitse jännittää. :)

Tapani Mikkosen oli määrä järjestää näyttely Galleria Forum Boxissa Helsingissä keväällä 2015, mutta taiteilijan äkillisen poismenon johdosta järjestetäänkin nyt muistonäyttely hänen elämäntyönsä kunniaksi. Kipinä-nimeä kantavassa näyttelyssä nähdään Mikkosen ennennäkemättömiä teoksia sekä hänen töitään viimeisimpien vuosien ajalta, jolloin hän oli erityisen tuottelias. Näyttely on avoinna yleisölle Galleria Forum Boxissa (Ruoholahdenranta 3 A) 11.1.-1.2.2015, joten sinne siis rohkeasti nauttimaan upeasta taiteesta! 

Lisätietoa näyttelystä tarjoavat sekä Forum Boxin nettisivut että Facebook. Molemmista voi myös lukea mielenkiintoisen muistokirjoituksen itse taiteilijasta ja tämän vaiheista sekä roolista Suomen taidekentällä. 

tapani-mikkonen2.jpg

Tags: , , , ,

Categorised in: Kulttuuri

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • maitokahvi

    Vau, olipa koskettava juttu! Ihania tauluja, näitä olisi kiva käydä katselemassa :)

  • Jenniii

    Olin tosi otettu sähköpostista ja Tapani Mikkosen työt ovat todella mieluisia minulle. Suosittelen lämmöllä käymään Forum Boxissa näyttelyn aikaan tsekkaamassa Mikkosen kauniita teoksia. :)

Related posts