6/01/15

Ystävän kotona: Annan valoisassa yksiössä (osa 1)

30 82 annankoti24c.jpg

Sisustuslinjoilla jatketaan tänäänkin, sillä käväisin eilen ystäväni Anna Stolzmannin kotona kylässä ja räpsin lisää kuvia kavereiden koteja esittelevään juttusarjaani. :) Olen itse asiassa esitellyt Annan ihastuttavaa kotia täällä blogissa aiemminkin, mutta koska osoite on parissa vuodessa ehtinyt vaihtua jo moneen otteeseen, on aika kurkistaa ystäväni kauniiseen kotiin jälleen. (Vanhoissa jutuissa pystykuvat jostain syystä kellahtavat kumoon eli älkää ihmetelkö, jos selailette tuota vanhaa kotipostausta.)

Annan kodissa riittää kuvattavaa, joten otin jälleen valtavan paljon kuvia, jotka olisi ilo jakaa kaikki myös teille. Niinpä päätin jakaa ne pariin postaukseen. Minusta yksi blogin parhaista puolista kanavana on juuri se, että sitä eivät rajaa printtilehden rajallinen palstatila, vaan täällä on mahdollisuus syventyä yksityiskohtiin ja esitellä tilaa sekä nippelitasolla että kokonaisuutena. :) Tässä jutussa esille pääsee asunnosta ”makuuhuone-osa” ja myöhemmin sitten luvassa vielä lisää kuvia ja sisustusinspiraatiota muun muassa keittiöstä ja työtilasta. 

annankoti3c.jpg

En tiedä montaa ihmistä, joilla olisi yhtä upea visuaalinen silmä kuin graafisena suunnittelijana työskentelevällä ystävälläni Annalla. Tämä lahja näkyy ennen kaikkea sisustuksessa. Kun pääsin juuri joulun alla ensimmäistä kertaa kylään Annan luo uuteen kotiin, tuli välittömästi tunne, etten halua lähteä sieltä pois lainkaan – koti oli vain niin kaunis! Paljon tekee toki myös itse asunto, joka on avaruudessan ja valoisuudessaan todellinen helmi. Anna asuu täällä Töölössä vanhassa talossa asunnossa, joka on aiemmin toiminut toimistona mutta on hiljattain remontoitu asunnoksi. Kaksi järjettömän suurta ikkunaa tulvii valoa sisään ja asunnossa yhdistyvät vanhan ja uuden asunnon parhaat puolet: vanhan talon korkeat huoneet, suuret ikkunat ja massiiviset ikkunalaudat sekä vasta remontoidun tilan uutuuttaan hohtavat pinnat. 

Olen aina ihaillut Annan kykyä uudistaa sisustusta asunnosta toiseen. Kaikki hänen kodeistaan ovat aina näyttäneet häneltä, mutta Anna on niitä ihmisiä, jotka eivät pelkää luopua vanhasta. Viimeisten muutaman vuoden aikana hän on joutunut muuttamaan useampaan otteeseen ja moni hänen upeista vintage-huonekaluistaan on saanut muutoissa siirtyä uusille omistajille. Tottakai moni rakas kaluste ja esine on myös kulkenut mukana matkassa, mutta yllättävän paljon hän on laittanut vuosien varrella kiertoon. Olen aina ihmetellyt, miten hän raaskii luopua tuollaisista rakkaudella etsityistä ja löydetyistä aarteista, mutta ystäväni vain toteaa, että onhan se välillä haikeaa, mutta aina niitä löytyy sitten uusia. Ja aina on löytynyt. :)

annankoti6c.jpg

Annan asunto on siis suuri avokeittiöllä varustettu valoisa yksiö, joka on aiemmin toiminut toimistotilana ja nyt on remontoitu asunnoksi. Ystäväni pääsi muuttamaan aivan äskettäin tähän juuri uudistettuun kämppään ja on ollut ilo huomata, että asunnon suunnittelussa on oikeasti käytetty ajatusta ja pohja sekä pinnat on hyvin mietitty. Ovatpa uuden kämpän luksusta myös upouudet kodinkoneetkin sekä tiskikone – kelpaisi myös minulle!

Ystäväni sisustustyyli on minusta täydellinen esimerkki siitä, että kivaan sisustukseen ei tarvita valtavaa budjettia. Suurin osa Annan huonekaluista on ostettu tai saatu käytettynä ja vain muutama harva on hankittu uutena. Ihailen itse Annassa sitä luovuutta, jolla hän hyödyntää vanhoja kalusteitaan uudella tavalla. Vanhasta sermistä on tullut uuteen kotiin sängyn pääty, taulut on aseteltu seinien sijaan ikkunalaudoille, pöytätasoille ja muihin yllättäviin paikkoihin ja koti on muutenkin täynnä oivaltavia, hauskoja ja kauniita yksityiskohtia. 

Miltäs näyttää? :) Viimeistään huomenna luvassa lisää koti-inspiksiä à la Anna.

Translation: Welcome to the beautiful home of my friend Anna Stolzmann. :) This is only the part one, tomorrow you’ll get some more!

annankoti11c.jpgannankoti19c.jpgannankoti13c.jpgannankoti32c.jpgannankoti22c.jpg annankoti14c.jpg annankoti34c.jpgannankoti18c.jpg annankoti23c.jpg annankoti30c.jpg annankoti33c.jpg annankoti35c.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Koti, Muoti

30 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Heidi

  Aivan ihana koti :). Nämä ystäviesi asuntopostaukset on tosi kivoja, näitä lisää ;). Onneksi kurkkasimme vasta osaan tätä asuntoa ja lisää on luvassa.

 • tuumummi

  Kaunis, kyllä. Mutta myös vaikeasti siivottava allergisen kauhistus kirjapinoineen sängyn vieressä. Jokainen tietysti sisustaa itselleen sopivan kodin ja se, mikä sopii yhdelle loistavasti, ei lainkaan kävisi toiselle.

 • Kaunista! Ihanasti laitettu erilaisia kukkia, muutenkin kauniita asetelmia! Kyllä tuossa kelpaa asua!

 • Mirtsu

  Voi miten ihastuttava koti! :) Kiva idea nuo kapeat peilit sängyn molemmin puolin. Värimaailmakin loistava! Ja kuten tuossa aiempikin kommentoija totesi, ovat nämä kavereiden kotipostaukset tosi kivoja. :)

 • maitokahvi

  Aivan ihana koti! Tuli itsellekin pieni innostus katsella kirppareilta kaikkia kauniita jakkaroita, koreja ja matkalaukkuja.

 • Mira Ruottunen

  Rakastan sisustuspostauksiasi upeine kuvineen niin omasta kuin ystäviesikin kodeista! On ihanaa saada kurkistaa näin kauniisiin, inspiroiviin koteihin. Näitä tosiaan lisää!

 • sisa

  Aivan ihana, en malta odottaa jatko-osaa! Olen myös haaveillut tuollaisesta tasosta(?) sängyn eteen, johon saisi juurikin esimerkiksi kirjoja ja lehtiä. Itselläni on käytössä ”kunnon” kirjahylly, mutta kyllä nämä pinot siellä täällä miellyttävät kovasti -olivat ne sitten siivousuhka tai ei!

 • Hosuli

  Uu, mitkä ikkunat! Tuollaiset voisin ottaa omaankin kotiini!

 • catarinaisabella

  Tuollaisen kuin saisi, upea :)

 • jolielaide

  Unohdin täysin mainita hajuvesiarvonnan postaukseen vastatessa, että haluan ehdottomasti myös lisää postauksia upeasta Annasta ja hänen kodistaan! :) Mahtavaa päästä kurkistamaan kauniisiin koteihin blogisi kautta! Tuossa ylempänä joku kommentoi kotia ”allergisen kauhistukseksi” kirjapinojen takia, mikä huvitti suuresti itseäni, sillä tämä kissa- ja pölyallergikko asuu kahden sisäkissan ja lukuisien kirjapinojen kanssa ihan sulassa sovussa :D Tunnustan toki, että imuria saa heilutella useamman kerran viikossa..

 • Hauska tuo sängyn pääty! Niistä näkee harvoin uusia ja omanlaatuisia versioita! Ja ihanan valoisa koti!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Vierailija

  Aivan ihana! Katsoin ekaa kuvaa ja olin myyty :)

 • en muista nimimerkkiää

  Todella kaunis ja persoonallinen koti! :)

  Vähän hölmö kysymys, mutta olisiko sinulla kuvaa, jossa näkyisi tuon punainen (antiikki?)matto paremmin? Jostain syystä kiinnostuin siitä erityisesti.

 • Jenniii

  On kyllä mahtavaa, kun ystäväpiiri on täynnä niin upeita ja inspiroivia tyyppejä – pakkohan se inspis on jakaa muillekin. :) Huippua kuulla, että näistä postauksista tykätään. Pitää joku kerta esitellä vielä Annan tyyliäkin, sillä myös se on kovin kaunis!

 • Jenniii

  Näinhän se menee, että jokainen etsii itselleen sopivimmat sisustusratkaisut. :) Monen ystäväni koti olisi allergisen kauhistus – samoin kuin omanikin aika ajoin. Haha. Annalla on vielä kissakin tuolla asustamassa, joten allergisen painajainen todellakin! Kissa oli nyt kuvausten aikaan vielä joululomailemassa Annan vanhemmilla, jonne se meni hoitoon muuton ajaksi. 

 • Jenniii

  Muiden asunnoista ja sisustuksista bongailee aina hauskasti tällaisia pieniä sieviä ideoita, joita voi toteuttaa sitten kotonakin – oli se sitten taulun paikka tai kukka-asetelma. :)

 • Jenniii

  Peilit ovat jotakin vanhoja tanssipeilejä, jotka Anna on saanut metsästettyä jostakin käytettyinä. Idea tosiaan on mainio! Tekee aina mieli pistää oma sisustus uusiksi näitä kavereiden asuntoja katsellessa. ;)

 • Jenniii

  No sanos muuta! Nimim. sisustus uusiksi :D

 • Jenniii

  Oi, miten kiva kuulla! :) Monta kaunista kotia on vielä kaveripiirissä esittelemättä, joten pitää yrittää saada houkutella viimeisetkin sisustajaystävät suostumaan.

 • Jenniii

  Jos minä en haaveillut penkistä sängyn jalkopäässä ennen, niin nyt ainakin haaveilen. :D Minullakin on käytössäni kunnon kirjahylly, mutta se on auttamatta liian pieni kirjaröykkiöilleni, joten osa omistakin kirjoistani on vähän siellä sun täällä kasoissa. ;)

 • Jenniii

  Omat ikkunani näyttävät aivan surkean pieniltä noiden rinnalla, vaikka minullakin on kodissani vanhan talon ihanat korkeat huoneet ja ikkunakorkeus on samaten suuri. Mutta nyt haluan vieläkin suuremmat! :D

 • Jenniii

  No niinpä! Heti alkoivat asuntohaaveilut myös täällä suunnalla, vaikka oma koti on kovin ihana sekin. :)

 • Jenniii

  Upeasta Annasta on vielä tulossa takuuvarmasti postauksia, sillä olen suunnitellut myös hänen tyylinsä esittelyä. :) On tosi kiva kuulla, että näistä kavereiden koti- ja tyylipostauksista tykätään, koska ne ovat itsellenikin kivaa vaihtelua blogin sisältöön. Kun asunto on kertaalleen jo esitelty, enkä vaihtele sisustusta harva se päivä, siinä ei oikein riitä loputtomiin kuvattavaa blogiin, vaikka sisustuspostauksia kovasti kaipaillaankin. Aihepiirin laajennus kavereidenkin asuntoihin on siis ollut ihan täydellinen juttu kaikilta kanteilta. :)

 • Jenniii

  No niinpä! Ihan loistoidea. :) Ja runsas valo tekee kyllä kodista kuin kodista kauniin!

 • Jenniii

  Ihana kuulla, että tykkäsit ja inspiroiduit! :)

 • Jenniii

  Hmmm, ei taida kyllä nyt tuosta matosta olla mitään tarkempaa kuvaa, mutta se näkyy niissä kotijutun toisen osan kuvissa vähän enemmän. :)

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/ystavan-kotona-annan-valoisassa-yksiossa-osa-2

   

  [[{”fid”:”480913″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”2074″,”width”:”1555″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

 • Maruuu

  Hienoa! Saisiko näihin postauksiin tai tähän sarjan mukaan aina edes jonkinlaisen kuvan kämpän asukista? Kiinnostus asujaan kasvaa suureksi kun katselee tämän kirjoja ja huonekasveja :) Yksikin kuva riittää, kunhan saisin jonkinlaisen käsityksen. Kiinnostaa!

 • Jenniii

  Kaikki ystäväni eivät välttämättä itse halua näkyä blogin kuvissa, joten varmuudella tätä en voi luvata, mutta toive kirjattu muistiin! :) Annasta on kyllä näkynyt kuvia blogissani jo aiemminkin ja suunnitteilla on myös hänestä sellainen vaatekaappiesittely.

  Saat varmaankin uteliaisuuttasi tyydytettyä ainakin ensialkuun noiden vanhojen postausten kautta. Löydät ne näiden linkkien takaa:

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/esittelyssa-ystavan-tyyli-anna

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/kaunis-ystavani-anna

 • OlgaL

  Ihana! Mikä tuo yöpöytä on? Ihanan siro ja kevyt :)

 • en muista nimimerkkiä

  Vähän myöhästyneet kiitokset, mutta kiitos paljon!

  Ihana koti ja kauniita kuvia, kerta kaikkiaan :=

Related posts