4/01/15

Hattuhaaste vuodelle 2015

15 96 hattu5.jpg

Olen aina halunnut olla hattuihminen – tykkään siitä, miten erilaisilla päähineillä saa muutettua asun ilmettä täysin. Parhaimmillaan pelkkä hattu voi antaa kokonaisuudelle monta pykälää fiinimmän ja viimeistellymmän loppusilauksen. Koska ystävälläni on oma hattumerkki, kaapista löytyy pipojen ja myssyjen ohella useampikin hattu, mutta jostain syystä tulen silti kylmillä säillä valinneeksi lopulta aina jonkun turvallisen myssyn.

Keksin hiljattain syyn tilanteeseen ja se taitaa olla se, että minulla on meneillään tällainen melko minimalistinen ja ei-niin-naisellinen pukeutumiskausi. Useimmat omistamistani hatuista ovat niin naisellisia, etteivät ne jotenkin istu tähän tämänhetkiseen mielentilaan ja habitukseen. Kun kävin muutama viikko sitten moikkaamassa kaveriani, hän halusi korjata tilanteen ja etsimme KN Collectionin valikoimasta tyyliini paremmin sopivan päähineen.

hattu3.jpg

Tällä kertaa kaipasin hatultani vähän sellaista jämäkämpää materiaalia ja suurta lieriä. Ei siis mitään myssyä tai pehmeää villaa, vaan ihan kunnon huopahattua – vähän kuin herrainhattua, mutta naisellisempaa versiota siitä. Ja kappas vain, juuri tämän talven mallistossa on sellainen. Strictly Style -blogista tutun Hannan mukaan nimetty Hanna-hattu on itse asiassa jo muodostunut pienimuotoiseksi some-hitiksi, sillä olen nähnyt tätä hattua monen bloggaajan päässä ja nytpä se komeilee sitten minunkin päässäni.

Uskaltauduin tänään pukemaan uuden hatun päähäni ensi kertaa ja kylläpä se muuttaa ilmettä kovasti. Olen nyt sitä mieltä, että tästä vuodesta tulee hattuvuosi. Haluan haastaa itseni käyttämään hattuja enemmän, joten katsotaan miten onnistun. :) Mitäs tuumitte? Ajattelin, että voisin hommata pari muutakin tällaista vähän näyttävämpää hattua ja yrittää opetella nyt käyttämään niitä. Kuka muu on mukana hattuhaasteessa?

Translation: I’ve always wanted to be a hat person but for some reason I find it so much easier to wear beanies. But now I’ve thought about giving proper hats a try. My friend gave me this beautiful hat from her own hat collection and today was my first day as a new born hat person. Wish me luck! :D

hattu2.jpg

Photos: Silver

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Olisi kyl kiva oppia käyttämään enemmän hattuja. Hmm. Pitää miettiä. Näyttää muuten hyvältä :D

 • tiinapetriikka

  Ihana hattu! Ja mukana ollaan :)

 • I’m the same! I love hats and I have always wanted to wear them, but I have always somehow ended up wearing beanies. This hat looks beautiful and suits you very well! :)

  http://lartoffashion.blogspot.com

 • arja

  Mulla on iso pää ja todella paksut hiukset, hattuja on todella hankala löytää :/ tällähetkellä minulla ei oo kun Monkin pinkki Jackie O- henkinen hattu. Haluaisin kyllä pitää enemmän hattuja!

 • Tuo hattu on kyllä ihana ja värikin oikein passeli! :) Mistä ostit hatun? Paljon sillä hintaa?

 • Kiitos hattujutusta. Käytän lähes aina hattua. Eniten pidän lierihatuista. Käytän hattua, koska en viihdy myssy päässä. Hatun kanssa pääsee parhaiten liikkeelle hankkimalla useita hattuja ja eri asuihin sopivia hattuja.

 • Jenniii

  Kiitos! Mukaan missioon siis? ;)

 • Jenniii

  Jee! Voidaan sitten etsiskellä hattuinspistä tarvittaessa toisiltamme. :)

 • Jenniii

  Thank you Natali! I think this problem is very common – beanie is just so easy. :) But let’s try to make some change this year!

 • Jenniii

  KN Collectionilla on monista päähineistä useampaakin eri kokoa ja heillä on tarjolla myös aika suuriakin kokoja, joten kannattaa ehdottomasti tsekata valikoima ja käydä kokeilemassa. :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Sain hatun ystävältä, joten hintaa en tarkalleen tiedä, mutta KN Collectionin mallistosta löytyy. Jälleenmyyjät on listattu nettisivuilla, mutta valikoima saattaa myymälöittäin hiukan vaihdella. Kannattaa laittaa Katille viestiä ja kysäistä, missä liikkeessä tätä Hannaa voi käydä sovittamassa, jos juuri tämä malli kiinnostaa. :)

 • Jenniii

  Ihanaa kuulla, että joku käyttää ahkerasti hattuja. Itselläni on vielä opettelemista. :) Jotenkin tällaisen näyttävämmän päähineen pukeminen ujostuttaa usein, mikä on sinänsä vähän hassua, kun olenhan paljon rohkeampiakin pukeutumisvalintoja tehnyt ties kuinka monet kerrat. :D Mutta ehkä se on tosiaan totuttelukysymys!

 • Tua

  Mukana ollaan! Haluaisin käyttää hattuja paljon nykyistä enemmän ja pari lätsää jo omistankin, mutta suurin haaste itselleni tuntuu olevan niiden yhdistäminen muihin vaatteisiin, etenkin takkiin. Jos tästä voisit tehdä jutun niin olisin kovin kiitollinen! :)

 • onpa ihana hattu! itekin haluaisin olla enemmän hattuihminen, mutta jotenkin niitä ei tule käytettyä niin usein:-) varsinkaan talvella ja lyhythiuksisena, haha! x

 • Sokeririnkeli

  Hatuista löytyy yllin kyllin täältä: http://lookatmyhat.fi/blog/

Related posts