29/12/14

Kultasormi

7 153 kultasormi1.jpg

Tänään oli taas kynsihuollon aika ja päätin uuden vuoden kunniaksi valita sävyksi jotakin kimaltavaa glitteriä. Kävi niin hauskasti, että studiolle oli tullut geelipurkki, jonka värisävy oli virheellinen: purnukassa olisi pitänyt olla pinkkiä glittergeeliä, mutta ilmeisesti punainen väripigmentti oli unohtunut matkasta, sillä kannen alta paljastui kullanhohtoista geeliä, jollaista oikeasti ei ole valikoimassa. Niinpä kynnet maalattiin tuolla poikkeussävyllä ja sen päälle sudittiin vielä kerros isohileisempää kultaglitteriä. Koska aina pitää olla jotain pientä ekstraa mukana, tällä kertaa kummankin käden nimetön sai kultaisen kimalluksen ohella pintaansa valkoista siksakraitaa. Kyllä kelpaa näillä näpeillä korkata uusi vuosi alkavaksi!

Pakko jakaa myös yksi tosi outo juttu, minkä huomasimme tänään vanhoja geelejä poistaessa. Jos olet tosi herkkä kaikenlaisten haavereiden suhteen, niin ei ehkä kannata lukea eteenpäin, vaikkei tämä mikään paha juttu olekaan. Varoitan silti, koska omasta mielestä tuntui jotenkin karmivalta tuo pikku-tapaturma. Vanhoja geelejä poistaessa paljastui nimittin tänään geelin alta jotakin kummallista: yksi kynsistäni oli haljennut keskeltä poikittaissuunnassa aika pahasti. Huomasin pientä kipua kynnessä, kun geeliä rapsuteltiin irti, mutta en siinä vaiheessa tajunnut, että kynnessä on jotakin vikaa – kuvittelin vain, että geeli on jostain syystä poikkeuksellisen tiukasti kiinni ja kipu johtuu siitä. Kynsi oli kuitenkin geelin alla niin kumman näköinen, että Marianne alkoi epäillä, että se saattaisi olla halki. Poistimme vanhan geelin ekstravaroen ja epäilys paljastui oikeaksi.

Kynsi ei kai ollut aivan läpikotaisin halki, koska verta ei juuri tullut, mutta todella mystinen juttu. Marianne sanoi, että joskus näin voi käydä, jos kynteen on kohdistunut vaikkapa jokin kova isku. Halkeamaa ei sitten välttämättä huomaa lainkaan, kun geeli suojaa kynttä siten, että se ei pääse menemään aivan palasiksi. Niin tälläkin kertaa, enkä uskalla edes miettiä, miten pahaa jälkeä olisi mahtanut tulla, jos kynnen suojana ei olisi ollut tuota geeliä. Yhh, jotenkin ihan kammottava ajatus. En keksi mitään muuta tilannetta, missä kynsi olisi voinut viimeisten kolmen viikon aikana mennä rikki kuin liukastumiseni joulun aikaan. Kaaduin jäisellä kadulla suoraan pylly edellä katuun ja mahdollisesti otin jotenkin sillä tavalla kädellä vastaan, että kynsi on vaurioitunut siinä tömähdyksessä. Häntäluuhun sattui niin pirusti, etten ole varmaan edes huomannut, jos sormeen on siinä samassa hötäkässä tullut jokin tälli. Mutta onneksi oli se geeli suojana, koska muuten olisi tullut rumaa jälkeä. :/

Geelikynnet sponsoroi Bio Sculpture.

kultasormi2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Kauneus

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • No onpas ihan mielettömän ihana manikyyri!! Terkuin kimallusharakka :D

  PS. Blogissani on sulle haaste! :)

 • elisaMent

  Kiva lukee sun blogia, erityisesti kynsijutut. Koska itselläkin geelilakkauset jatkuvassa käytössä. Pakko kommentoida tohon vaurioon, että ite oon huomannut kynsissä tollasta ”outoa käyttäytymistä” nimenomaan geelien myötä. kynnet ajoittain lohkeilee keskeltä just noin. Johtunee siitä että geeli myötä paine kynnessä on erilailla kuin ’normaalisti’ esim kun se osuu johonkin. Muutoin kynsi katkeaisi päästä.. Joten ilman geelejä tuota ei olisi käynyt.. :) Mutta kyllä ne on nii ihanat että kestää pikku haveritki! :)

 • Jenniii

  Haha, kiitos Minttu! :D Sekä harakan kehuista että haasteesta. Käynkin heti kurkkaamassa!

 • Jenniii

  Kiitos! Tosi kiva kuulla, että näistä kynsijutuista tykätään. Näitä on aina niin kivaa tehdä. :) Ja kiitos tiedosta, en tiennytkään, että geeli voi vaikuttaa kynteen tuolla tavoin. Kaikenlaisia törmäyksiä ja tällejä minullekin on tässä viimeisten neljän vuoden aikana sattunut, kun minulla on ollut geelit kynsissä, mutta ehkä tuo ”outo käyttäytyminen” ei kovin yleistä ole, kun näin on käynyt vain kerran? Omat kynteni ovat luonnostaan niin heikot haperot, että geelit joka tapauksessa tuovat arkeen helpotusta  ihan suunnattoman paljon, kun rispaantuvia kynsiä ei tarvitse koko ajan olla viilailemassa ja leikkaamassa. :)

 • maitokahvi

  Hui tuota haaveria! Mulla on käynyt sama varpaankynsien kanssa, molempien jalkojen isovarpaasta on kynsi halki keskeltä. Kuulostaa todella yököttävältä, mutta mitään kipua tämä ei ole missään vaiheessa aiheuttanut. Lakkaan nuo halkeamat aina piiloon. Tämä vaiva on kestänyt nyt jo reilun vuoden ja ilmeisesti syynä on lenkkeilyn aiheuttama tärähdys ja liike varpaissa. Luin joltain foorumilta, että juoksijoilla varpaankynnet usein jopa irtoilevat, mutta onneksi omat kynnet ovat vielä pysyneet tallessa :D

 • Minä vain

  Sinusta ja shoppailuvinkeistä on juttu Iltasanomien Muoti ja kauneus -osiossa. Kurkkaa, jos kiinnostaa! :)

 • Kieppis

  Juoksijana varpaankynnet on aika mielenkiintoisen näköiset. Yleensä vähintään yksi on mustunut ja yksi kasvamassa takaisin irtoamisen jälkeen :) Olisikohan geelilakkauksesta varpaankynsissä apua näihin juoksijan kynsiin, siis muuten kuin kosmeettisesti? Ja kuinka usein varpaissa pitäisi huoltaa kynsiä (lyhentäminen)?

  Yöllisen vesisateen jäljiltä kadut on kuin luistinratoja, lensin pyrstölleni heti aamulla jumppaan kävellessä. Onneksi oli mustat jumppahousut, ei näkynyt märkä takamus :)

Related posts