29/12/14

Kuivan, herkän ja epäpuhtaan ihon lempparikosmetiikkaa

23 85 ihonhoito1.jpg

Jutun tuotteet on saatu testiin blogin kautta.

Ihoasiat ovat viimeisen puolen vuoden aikana olleet täällä blogissa taas pinnalla, sillä lopetin kesällä e-pillereiden syömisen ja olen siitä lähtien seuraillut jännityksellä, miten muutos on vaikuttanut ihooni. Viimeiset ihokuulumiset kertoilin noin kuukausi sitten, jolloin pillereiden lopettamisesta oli kulunut nelisen kuukautta. Koska aihe on puhuttanut blogissa kovasti, ajattelin esitellä myös omat ihonhoitolempparini! Meikkipussiini on nimittäin ihomuutosten myötä löytänyt tiensä muutama uusi tulokas. :)

Sormet ja varpaat ristissä uskaltaudun nyt toteamaan, että uskoisin omalla kohdallani pahimman olevan iho-ongelmien osalta ohi. Ja mikäli näin todella on, voin myös sanoa selvinneeni todella vähällä. Ihan vielä en uskalla huokaista helpotuksesta täysin, mutta juuri nyt näyttää lupaavalta. Ehkä pahin vaihe ihon osalta on tähän mennessä ollut kuukausi-pari sitten, jolloin kasvoihin pukkasi paljon pientä näppyä ja epäpuhtautta kuten myös kaulaan, yläselkään ja rintakehään. Mitään sellaisia suuria ja kivuliaita finnejä en ole saanut lainkaan, mutta jossain vaiheessa kasvot olivat joka puolelta sellaisen pienen rykelmän peitossa.

Nyt iho tuntuu hiukan rauhoittuneen ja epäpuhtauksien määrä vähentyneen ja olenkin toiveikas, että pahin olisi jo takanapäin. Täydellisen sileää ja virheetöntä hipiää minulla ei varmasti tule olemaan koskaan, mutta varsinkin kasvojen iho voi selvästi nyt paremmin. Ehkä kasvoilla näkyvät nyt entistä selvemmin luonnolliset hormonitasapainon vaihtelut kuukaudenkierron mukaan, mutta yleisellä tasolla tilanne tuntuu olevan melko tasapainossa. Huojennuksekseni iho on koko ajan on ollut sellaisessa kunnossa, että epäpuhtaudet on saanut helposti meikillä halutessaan piiloon. Osansa ihon hyvään tilanteeseen on varmasti myös sillä, että tunnen nyt löytäneeni ihohoitoon hyvät ja mieluisat tuotteet.

ihonhoito2.jpg

On tuottanut jonkinmoista päänvaivaa pohtia, miten tätä uudenlaisella tavalla oireilevaa ihoa hoitaisi. Kokemusta yhtäaikaisesti kuivan ja epäpuhtaan ihon hoitamisesta on jo teinivuosilta ja nyt viime kuukausina iho onkin muistuttanut sitä 15 vuoden takaista tilannetta, kun iho samaan aikaan kiristeli kuivana ja puski epäpuhtauksia. Etenkin nyt talvella iho kuivuu todella herkästi, joten joudun ehdottomasti hoitamaan sitä ensisijaisesti tuon kuivuuden näkökulmasta.Minulla on taipumusta atooppiseen ihottumaan, joten epäpuhtauksista huolimatta joudun todella painottamaan ihonhoidossa riittävää kosteutusta eivätkä useimmat rasvaiselle iholle tarkoitetut tuotteet sovi minulle lainkaan. Jos siis jollakulla muullakin on samanlainen ihotyyppi (kuiva, atooppiseen ihottumaan taipuvainen ja herkkä, mutta silti myös epäpuhtauksia sekä rasvoittumista T-alueella), niin tässä olisi pari erittäin hyväksi havaittua tuotevinkkiä – poimikaahan talteen! :)

ihonhoito5.jpg

Pai Rosehip Bio Regenerate -ruusunmarjaöljy + Estelle & Thild Biocalm Optimal Comfort Rescue Oil

Joku vinkkasi aiemman ihopostauksen kommenteissa löytäneensä apua ihon rasvoittumiseen ja epäpuhtauksiin öljyistä. Vaikka saattaisi tuntua epäloogiselta levitellä jo valmiiksi tarpeettoman rasvaiselle iholle öljyä, innostuin silti kokeilemaan, sillä olen tykännyt öljyistä ihonhoidossa aiemminkin kovasti. Luonnonkosmetiikkamerkki Pain ruusunmarjaöljystä olen intoillut joskus aiemminkin, mutta uutena kokeiluun pääsi nyt Estelle & Thildin herkän ihon kasvoöljy (sekin luonnonkosmetiikkaa).

Ryhdyin testailemaan öljyjä siten, että iltaisin levitin puhdistuksen jälkeen iholle ihan reilulla kädellä öljyä ja painuin nukkumaan. Ja yllätyksekseni öljy on jotenkin tuntunut jopa rauhoittavan tuota rasvoittumista. En tiedä, mihin tämä perustuu, mutta ehkä öljy jotenkin auttaa huijaamaan ihoa tajuamaan, että sitä rasvaa ei tarvitse puskea läpi enää enempää? Itse olen ollut öljyjen tehosta nyt niin vakuuttunut, että niitä kokeiltuani ovat olleet jälleen käytössä joka päivä. Käytän siis öljyä iholle vain öisin ja päivisin laitan iholle kosteusvoidetta. Pain ruusunmarjaöljy on ihana tuote ja niittänyt jos jonkinmoista kauneusalan palkintoa, mutta tällä hetkellä oma lempparini on tuo tuoksuton Estelle & Thildin herkän ihon öljy.

Lierac Anti-Blemish Keratolytic Solution

Olen kuullut apteekkimerkki Lieracin tuotteista paljon hyvää ja muutamaa putelia joskus testanneena ollut merkistä varsin vaikuttunut. Nyt sain kokeiltavaksi Lieracin epäpuhtaalle iholle tarkoittun keratolyyttisen hoitonesteen, jota käytetään kasvoveden tapaan niille kohdille ihossa, joissa on näppyjä. Käsittelen siis illalla ihon puhdistamisen jälkeen epäpuhtaudet ja erityisen rasvoittuvat kohdat Lieracin puhdistusnesteeseen kostutetulla vanulapulla.

Hoitoneste puhdistaa epäpuhtauksia, supistaa ihohuokosia ja hillitsee talineritystä. Tässä tuotteessa on vähän sellainen lääkemäinen tuntu ja tuoksu, mikä ei ainakaan omasta mielestäni ole kuitenkaan mitenkään häiritsevä tai paha asia. Olen selvästi huomannut puhdistusnesteen rauhoittavan ihoa ja hillitsevän näppyjen syntymistä sekä vauhdittavan niiden parantumista. Kun olen välillä jättänyt esimerkiksi reissuilla käyttämättä tätä, eron huomaa selvästi. Samaan sarjaan kuuluu myös muita aikuiselle iholle sopivia täsmätuotteita rasvoittumisen ja epäpuhtauksien hillitsemiseen, kannattaa tsekata. :)

ihonhoito3.jpg

Estelle & Thild Biocalm Soothing Moisture Day Cream + Soothing Eye Cream

Olen toden teolla tykästynyt luonnonkosmetiikkamerkki Estelle & Thildin herkän ihon Biocalm-tuotesarjaan, joka kosteuttaa sopivasti ja tuntuu todella rauhoittavan herkkää ihoa. Olen käyttänyt Estelle & Thildiä ennen näitä ihon uusia oikkujakin ja löytänyt niistä avun muun muassa armottomaan kuivumiseen. On ollut hauskaa huomata, ettei meikkipussia ole tarvinnut laittaa kokonaan uusiksi, vaikka ihotyyppi onkin hiukan muuttunut.

Päivisin minulla on viime kuukausina ollut käytössä tuo Biocalm-sarjan päivävoide ja aamuin illoin olen levitellyt silmänympäryksille sarjan silmänympärysvoidettaOlen testannut myös Biocalm-sarjan yövoiteen, joka sekin on oikein mainio tuote, mutta tällä hetkellä yövoiteen sijaan käytän tosiaan sitä öljyä. Jos sarja ei ole ennestään tuttu, suosittelen ihan ehdottomasti kokeilemaan, todella ihania tuotteita!

Oliko joukossa vanhoja tuttuja tai sellaisia tuotteita, jotka aiotte ottaa kokeiluun? :) Myös muut samanlaisen hankalan ihotyypin omistajat, vinkkailkaa ihmeessä kommenttiboksin puolella omista lempparituotteistanne, jos tulee mieleenn muita erityismaininnan ansaitsevia suosikkeja. 

Translation: Do you happen to have the same kind of complex skin as I do: dry and sensitive but still problems with blemishes and oily T zone? If yes, check out these products mentioned in this post. I’ve found them to be excellent and a lot of help in my skin situation. :)

ihonhoito4.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

23 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Hei ihanaa nähdä täällä näin paljon luonnonkosmetiikkaa! Jee!

 • Jenniii

  Ihonhoidossa käytän pääasiassa herkän ihon luonnonkosmetiikkaa ja apteekkikosmetiikkaa – herkkä hipiä tykkää. :) Värikosmetiikassa puolestaan tulee käytettyä kaikenlaista, mutta ihonhoitosuosikit kuitenkin löytyvät yleensä luonnonkosmetiikan puolelta tai apteekin hyllyiltä.

 • maitokahvi

  Kiitos tästä! Joululomasuunnitelmiini kuuluukin visiitti Jolien kauppaan luonnonkosmetiikkaostoksille päivittämään vähän peilikaapin sisältöä. Pikkuhiljaa siis yritän itsekin siirtyä luonnonkosmetiikkaan, kun tuntuu ihan älyttömältä taputella naamaan synteettisiä aineita, kun kerran luonnonkosmetiikasta näyttäisi löytyvän parempia vaihtoehtoja. Kokeilulistalle tästä postauksesta voisin laittaa ainakin tuon öljyn :)

 • SuviAnni

  Kiitos tästä postauksesta, hyviä vinkkejä! :) Oma ihoni on herkkä ja punoittava, mutta t-alueelta rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen. Samoin olen löytänyt helpotuksen öljyistä, lätkin illalla pelkkää kookosöljyä naamaan ja rasvoittuminen opn vähentynyt sen avulla aika paljon. Jatkokysymys kuuluukin, oletko löytänyt mieleisiä ihon puhdistusaineita (tuon keralyyttisen hoitonesteen lisäksi)? Kuulisin niistä mielelläni lisää :)

 • Jenniii

  Puhdistuksen saralla lempparini löytyvät aiemmista ihopostauksista tältä syksyltä. Tykkään tällä hetkellä eniten tuollaisista misellaarivesistä, jotka ovat vähän kuin kasvovesiä mutta puhdistavat myös meikin. :) Yksi ehdoton vesipesusuosikkikin löytyy ja välillä suosin ihan kotonakin noita kaupan puhdistuspyyhkeitä, jotka ovat näppäriä etenkin matkoilla. Pyrin pesemään kasvot talviseen aikaan vedellä vain kerran päivässä (aamulla suihkussa), koska oma ihoni tuntuu ärtyvän paljosta vedellä lotraamisesta. Kurkkaahan nuo puhdistustuotevinkit täältä:

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/kuivan-ihon-siunaus-vedeton-meikinpoisto

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/kuivan-ja-herkan-ihon-suihkusuosikit

 • Jenniii

  Mainiota! :) Kerrohan sitten, mitä tykkäsit, kun olet saanut testailtua! Minä en automaattisesti karta synteettisiäkään aineita ihonhoidossa enkä pidä luonnonkosmetiikkaa automaattisesti parempana tai sopivampana iholle kuin iholle. Minulle esimerkiksi jotkut luonnonkosmetiikkatuotteet aiheuttavat allergisia oireita ja toisaalta laajalti testatussa apteekkikosmetiikassa on myös synteettisiä ainesosia. Parasta on testata itse. :)

 • ^nanna

  Kiitos Jenni vinkeistä! Luulen että meillä on hyvin saman tyyppinen iho ja uskaltaudun ehkä viimein kokeilemaan öljyä omillekin kasvoille. Mulla tilanne paheni e-pillereiden lopettamisen jälkeen niin, että vasta oikeastaan vuoden päästä lopettamisesta iho oli kukkeimmillaan, eikä hyvässä mielessä… Mä tarvitsin roa-kuurin kukistamaan sitkeän aknen. Lääkekuurin jälkeen ihoni on ollut aivan loistavassa kunnossa, mutta oikeastaan vasta puoli vuotta lääkekuurin loppumisen jälkeen iho alkaa palailla normaaliin tilaan eli pintakuivaan, herkkään ja kuitenkin rasvoittuvaan ihoon. Mä tykästyin jo roa-kuurin aikana Avenen herkän ihon tuotteisiin ja ne on osoittautuneet tosi miellyttäviksi vielä nyt tämän normalisoituvan ihoni kanssa. Avenea ei aina ole saatavilla ollut lähiapteekissa ja olen kokeillut La Roche-Posayn tuotteita, joita voin kyllä myös lämpimästi suositella. Molemmista olen löytänyt tuotteita, jotka raikastaa ja rauhoittaa kivasti ihoa.

 • Marianne__

  Minulla on myös herkkä, epäpuhtauksia ”keräävä” iho. Mielelläni käyttäisin pelkästään luonnonkosmetiikkaa, mutta parasta on ollut vain löytää omalle iholle sopivimmat tuotteet :) Itsellä prioriteettina on hajusteettomuus ja mahdollisimman kevyet, mutta kosteuttavat tuotteet. Näin talvella ehdoton lisä on kasvo-/kukkaisvesi, jota suihkin esim. ennen kosteusvoiteen lisäämistä tai meikin päälle.

 • maitokahvi

  Hei, en tarkoittanutkaan, että luonnonkosmetiikka olisi automaattisesti parempi tai sopivampi vaihtoehto iholle kuin iholle. Tuntuu vain fiksummalta satsata ensisijaisesti luonnonkosmetiikkaan, kun se on kiistämättä parempi vaihtoehto ympäristön kannalta – ja kaikkien lukemieni käyttäjäarvioiden mukaan tuotteet eivät näytä häviävän synteettiselle kosmetiikalle ollenkaan, usein jopa päinvastoin.

 • Jenniii

  Joo, ymmärrän hyvin ajatuksesi ja olen toki itsekin samoilla linjoilla. :) Hyvä, jos luonnollisin ainesosin saa samoja tuloksia aikaan! Toisinaan näkee hyvinkin ehdottomia kantoja synteettistä kosmetiikkaa vastaan, joten halusin vain tuoda tuon ajatuksen esiin, että edes luonnonkosmetiikka ei aina käy kaikille. :)

 • MMinne

  Täytyy varmasti nyt kunnon pakkasten tultua taas itsekin siirtyä tuohon öiseen öljyhoitoon. Itse käytän Weledan manteliöljyä ja olen todennut sen hyväksi. Joskus laitan myös pelkkää kookosöljyä, kuten joku tuossa mainitsikin..
  Toivotaan kaikki sormet ja varpaat ristissä, että pääsit noin vähällä! Itselläni ei ole helpottanut vieläkään ja vuosi on jo kohta kulunut, tosin minulla olikin ekat puoli vuotta vielä ihan hyvää aikaa epäpuhtauksien suhteen, mutta sitten se iski..

 • Jenniii

  Apua! Just sitä minäkin pelkään, että tämä voi yhä vielä pahentua, vaikka nyt vaikuttaisikin hyvältä. Jos helmikuuhun mennessä ei ole naama räjähtänyt käsiin, uskallan jo huokaista helpotuksesta.  Tsemppiä ihopulmien selättämiseen!

 • Neelia

  Hei Jenni, kiitos näistä vinkeistä!
  Et varmaan muista, kun kirjoittelin sinulle ja kommentoin noin kuukausi sitten ihoasioita. Minä lopetin e-pillerit lähes 15 vuoden käytön jälkeen reilut 2 kk sitten, koska tavoitteena on perheenlisäys. Kuukausi sitten tuuletin, kuinka iho voi kaikesta etukäteisestä huolesta poiketen hyvin. No, eipä voi enää. :( Ihoni on muuttunut täysin ja näyttää nyt aika samalta kuin joskus teininä. Suututtaa ja ketuttaa, koska en saa mitään lääkkeitä tähän vaivaan (Skinoren-voidetta käytän iltaisin), mutta vauvahaaveet ovat nyt tietysti etusijalla. Tuo Skinoren kuivattaa ihoa, kuten pakkanenkin, ja voiteen levittämisen jälkeen ihoa kiristelee ja nipistelee kovasti. Nyt tuo voide taitaa kuitenkin olla ainut apu tähän iho-ongelmaan, joten en halua lopettaa sen käyttöä.

  Nähtäväksi jää, kuinka pahaksi iho-ongelmani muuttuvat, ja miten kauan saan niistä kärsiä. Yksi lohduttava tieto on se, etten ole ainut, jolla on aikuisena iho-ongelmia

 • Itse kuulin nyt ensimmäistä kertaa Estelle & Thildin tuotteista, siis kiitos vinkistä, mutta aion ehdottomasti testata ne. Itselläni ongelma-alue on yleensä leuka, ei niinkään kasvojen muut osat. Minkä hintaisia nuo mainitsemasi öljy ja päivävoide ovat? Oletko ostanut ne Kicksistä? Itse olen pitänyt Lumenen ja Vichyn tuotteista.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Jenniii

  Minä olen käyttänyt Estelle & Thildiä jo pari vuotta – loistosarja. :) Kuten tekstin alussa mainitaan, olen itse saanut nämä testiin blogin kautta, mutta käsittääkseni Estelle & Thildiä myydään ainakin Joliessa ja Kicksissä, mahdollisesti myös Stockalla. Ihan halpoja tuotteet eivät ole, sillä esimerkiksi Jolien verkkokaupassa tuo öljy maksaa yli 50 euroa puteli, mutta vaikuttaa kyllä todella riittoisalta. :)

 • Mulla oli ihan täysin sama tilanne pari vuotta sitten, kun lopetin e-pillerit. Sopivia tuotteita etsiskelen tosin edelleen, koska ihotyyppini on melko hankala (hyvin samantapainen kuin tuossa omaasi kuvailit) on aikaa kulunut rutkasti yrittäessäni löytää jonkinlaisen tasapainon tämän ”uuden naaman” kanssa painiskellessa. Finnit ja ekat rypyt samassa naamassa, ei oo ihan helppoo!

  Kiitos sinulle hyvistä vinkeistä! :)

  Salla / http://happy-heels.blogspot.fi/

 • Jenniii

  Muistan kyllä sinut ja kommenttisi! Kiitos, kun olet ollut mukana keskustelussa. :) Hitsi vie, tuo sinun tilanteesi on tosi kurja, kun vauvatoiveiden kanssa iholle ei voi kokeilla mitään järeämpiä hoitokeinoja. Olen kuullut monien saaneen helpotusta akneen ruokavaliosta esimerkiksi kokeilemalla jättää maitotuotteita tai viljoja pois. Ehkä sekin on kokeilemisen arvoinen juttu, jos jotkut ovat saaneet sillä ihopulmat kuriin?

  Joka tapauksessa hurjasti tsemppiä sekä vauvahaaveisiin että ihopulmien kanssa taisteluun! <3

 • Jenniii

  Kääk, tuntuu hurjalta lukea näitä tarinoita, joissa ihon tilanne on pahentunut vasta pitkän ajan kuluttua lopettamisesta. Jotenkin sitä toivoisi olevansa jo selvillä vesillä tilanteen kanssa, mutta kaipa sitä on vielä varauduttava pahimpaan. Jotain pientä kehitystä kuitenkin viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut eli ainakin tällä hetkellä tilanne on parempi kuin aikoihin. Positiivista toki sekin. :)

  La Roche-Posayn tuotteista olen minäkin tykännyt ja Avenea olen kuullut suositeltavan erityisesti tällaiselle atooppiseen ihottumaan taipuvaiselle iholle. Pidetään siis molemmat mielessä myös jatkossa!

 • Jenniii

  Millainen ihosi tilanne on nyt? Ilmeisesti epäpuhtaudet tulivat jäädäkseen? Toivottavasti näistä vinkeistä on apua ja käyhän itsekin huikkailemassa, jos löytyy jotain tosi hyviä vinkkejä tai täsmätuotteita tällaisen kinkkisen ihon hoitoon. :)

 • SuviAnni

  Jee, kiitos vinkeistä! Ja tsemppiä ihon kanssa kamppailuun! :) I feel you, melkoisten iho-ongelmien kanssa itsekin taistelleena.

 • tiinapee

  Mulla taas vastaavassa tilanteessa (e-pillereiden lopettaminen yli 10 vuoden jälkeen) ihonhoitotuotteilla ei ollut NIIN suurta merkitystä. Suurempi merkitys oli pitkien, tuskallisten kuukausien jälkeen ruokaremontti eli jätin pois viljat, maitotuotteet ja sokerin. Mulle tuli tätä ennen kipeitä, syvällä olevia patteja erityisesti poskiin, leukaankin finnejä tuli. Hassua on se, että viime kesän jälkeen ruokavalio on pikkuhiljaa lipsunut, enemmän ja enemmän. Olen kuitenkin kesästä asti syönyt maitohappobakteeria ja monivitamiinia. Jätin superfoodeilla leikkimisen vähän vähemmälle. Nykyään mulle tulee enää yksittäisiä finnejä silloin tällöin. Henkinen hyvinvointi on suoraan yhteydessä iho-ongelmien kanssa, ihan sama oletko 15-vuotias vai kolmekymppinen. Luulen, että erityisesti tuo maitohappobakteeri on samanlaisista iho-ongelmista kärsivälle kokeilemisen arvoinen juttu.

 • Jenniii

  Todella hyviä pointteja! Ihoon heijastuu kyllä ihan kaikki: niin henkinen kuin fyysinenkin hyvinvointi, ruokailutavat sekä ulkoiset ärsytykset ja käytetty kosmetiikka. Olen kuullut tosi monelta, että ruokavalion rempasta on ollut apua ihopulmissa ja pahassakin aknessa. Etenkin viljojen ja maitotuotteiden pois jättäminen on tuntunut auttavan monia. Mutta pitääpä ehdottomasti laittaa korvan taakse myös tuo maitohappobakteeri-vinkkaus!

  Huomaan omalla kohdallani myös henkisen hyvinvoinnin ja riittävän levon olevan suuressa roolissa ihoasioissa. Huonosti nukutut yöt ja stressi näkyvät ainakin minulla todella nopeasti ihon kunnossa. On se ihminen kumma kokonaisuus. :)

 • Evelia

  Ai että itseäni jännittää, kun olen myöskin jättämässä pillerit nyt pois. Itsellä tullut oireita pillereistä kilpparin vajaatoiminnan jälkeen sekä niiden syönti ei ole enää muutenkaan itsellä suositeltavaa (ei suoraan kiellettyäkään, mutta sen verta kyseenalaista jo, että hyvä jättää pois). Olen tosiaan mennyt pillereillä nyt 5-6vuotta ja pelottaa mitä käy, kun olen ilman niitä pidempään. Olen muutaman hassun kerran ollut tämän aikana yhden liuskan ajan ilman pillereitä, mutta en koskaan sen pidempään. Itse otan testiin hormonikierukan tilalle eli en täysin hormonittomalle linjalle ole menossa, mutta iso muutos silti etenkin kun kierukka vaikuttaa paikallisesti ja pillerit taas koko kehoon ja sisältää enemmän erilaisia hormoneja kun kierukka taas vain yhtä. Tosin aion pitää lyhykäisen tauon hormoneista ennen kierukan laittoa, saisi kropan rauhottumaan pillereistä ennen kuin erilaista taas pukkaa. Tuskin olisi tarpeen, mutta tuntuu itsestä mukavemmalta ajatukselta, kroppani kun on nyt ollut niin sekaisin että tuskin se pahaakaan tekisi. Saisi hieman edes kropan hormoniryöppyjä rahoittumaan välissä.

  Kilppari kun sekoitti itsellä kropan hormonitoiminnan täysin, niin iho on tuottanut aiempaa enemmän ongelmia ihan päänahkaa myöten. Pelottaa suuresti, mitä tapahtuu kun kohta taas ”laitetaan pökköä pesään”. Hyvällä lykyllä tilanne helpottuu, pahimmassa tapauksessa revin hiuksiani päästä, kun nytkin tämä homma mennyt aika mahdottomaksi. Tämän postauksen laitan kyllä itselleni talteen, tästä voi tulla vielä suuri apu :) Itsellä iho muuttunut aivan yliherkäksi (luulin herkkyyden olevan paha ennen tätä – mutta olin väärässä, NYT tämä on paha). Lisäksi ihoni on ollut nyt taipuvaisempi näppyläisyyteen, pintakuivuuteen, lievään rasvaisuuteen ja päänahkani alkanut hilseilemään, kutiamaan, kuivumaan ja jopa kipeytymään. En tosiaan kestä kemikaaleja ihon- tai hiustenhoidossa niin yhtään eli luonnonkosmetiikkalinjalla mennään. Vaikea vaan löytää sopivia tuotteita: tarpeeksi tehokkaita ja samalla helliä.

Related posts