27/12/14

Isä ja tytär

4 50 The_Alan_Parsons_Project-Pyramid-Frontal.jpg

Eilen sain taas mahtavan muistutuksen siitä, kuinka olen isäni tytär. :) Istuimme kolmistaan iltaa isän ja äidin kanssa ruokapöydän ääressä, viinilasit edessämme ja Scrabblea pelaten. Isä oli valinnut taustalle jotakin musiikkia, kun ryhdyin höristelemään korviani. Taustalla soiva kappale kuulosti tutulta ja tunnistin sen melodian samaksi kuin eräässä kappaleessa omilla soittolistoillani. Täysin sama biisi ei kuitenkaan ollut, joten arvelin minun lemppareihini kuuluvan artistin käyttäneen jotakin vanhaa samplea kappaleessaan. Hymyilytti. Isä ja tytär toisistaan tietämättä ovat diggailleet samaa kappaletta – isä sitä originaalia vuodelta -78 ja minä uutta versiota vuodelta -09.

On ollut jännittävää nyt aikuisena huomata, miten samankaltainen musiikkimaku minulla ja isälläni onkaan. Olen vasta aikuisemmalla iällä ja oman musiikillisen suunnan löydettyäni alkanut ymmärtää, miten hienoa musiikkia meillä on kotona lapsuudessani soitettu. Hauskaa sinänsä, että löydettyäni nyt tämän alkuperäisversion yhteisestä suosikistamme, pidän tuosta originaalista huomattavasti enemmän. Sääli vain, että se on ainoastaan lyhyt intro eikä kokonainen kappale. Pitää ehdottomasti tutkailla isän innoittamana The Alan Parsons Projectin tuotantoa lähemmin. :)

Tags: ,

Categorised in: Musiikki

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Vierailija

  Mistä bongaat uuseja biisejä? Sun pitäis kyllä postata useammin musiikista, koska nämä osuvat omaan makuuni lähes täydellisesti.

 • Jenniii

  Onpa kiva kuulla, että tykkäät! :) Löydän biisejä vähän mistä milloinkin, mutta olennaisinta on pitää korvat auki, missä liikkuukaan. Olen bongaillut usein hyviä biisejä vaatekaupoissa asioidessani ja sitten joko Shazamin (musiikin tunnistamiseen kehitetty sovellus) avulla tai ihan myyjiltä kyselemällä selvitellyt biisien nimiä ja artisteja. Paljon löydän nykyään uutta musiikkia ihan vain Spotifyssa seikkailemalla – kannattaa tsekkailla niitä ”related artists”-ehdotuksia. :) Ehkä paras uuden musiikin lähde ovat silti samanhenkiset ja samankaltaisella musiikkimaulla varustetut ystävät. Minulla on muutamia sellaisia luottoystäviä, jotka tuntevat makuni ja pitävät samankaltaisesta musiikista – meillä on sitten tapana puolin ja toisin vinkkailla uusista hyvistä löydöistä toisillemme. Näköjään pitäisi kyllä kaivella ehkä isänkin nuoruusvuosien levysuosikkeja tarkemmin. ;)

 • Parasta on se, kun löytää itsestään puolia joita tietää omilla vanhemmillaan olevan joten ymmärrän hyvin mitä tarkoitat. Meillä on isän kanssa ollut aina samanlainen musamaku, ollaan samanlaisia huumorintajultamme ja harrastetaan samoja urheilulajeja. Isä on aina isä, jota ei kuitenkaan ehkä tarpeksi muista aina kiittää. Siksi onkin ihana huomata että vaikka yhteyttä ei enää pidä samalla tavalla kuin kotona asuessa, löytyy silti hyvät neuvot ja huumori aina joka tapaamiskerralla :)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Minä vain

  Olen alkanut vasta täytettyäni 20 alkanut kuunnella samaa musaa, jota vanhempani kuuntelivat nuoruudessaan, esim. CCR:ää ja Queenia. Pitkät automatkat vanhempien kanssa menevät rattoisasti, kun on samanlainen musamaku. :)

Related posts