19/12/14

Laiskan siivoojan joulusiivous (ja pikku-apuri)

420 116 koti12.jpg

Yhteistyössä: Dyson

Jokos on joulusiivous kotona tehty? Itse en ajatellut tänä vuonna tehdä lainkaan mitään suurta joulusiivousta, koska suuntaan joulunviettoon vanhempieni luo. Joulun alla kaikenlaista hässäkkää ja kiirettä riittää muutenkin, joten siirrän suosiolla suuremman siivousurakan tammikuulle. Olen jo suunnitellut, että silloin pengon koko kämpän kuukauden aikana lattiasta kattoon ja järjestelen kaapit kauttaaltaan uusiksi. Vaikka kaikki olisi alun perin laitettu nätisti järjestykseen, jotenkin komeroilla ja kaapeilla on ajan mittaan tapana ”räjähtää” täysin käsiin niin, että lopulta ei enää tee mieli avata ovea lainkaan, kun sieltä ei kuitenkaan löydä mitään. Tämän tilanteen aion siis ottaa haltuun uuden vuoden kunniaksi heti tammikuussa.

Naureskelin juuri pari päivää sitten ystäväni FB-päivitystä, missä hän tuskaili omaa sotkuisuuttaan. Hän kyseli vilpittömästi kavereiltaan vinkkejä, miten muut saavat kotinsa pysymään järjestyksessä. Kommenttikeskustelua lukiessa samaistuin kaverini epäjärjestelmälliseen huushoullaukseen täydellisesti. En varmasti ole sotkuisuudessani pahimmasta päästä mutta en takuuvarmasti myöskään sieltä siisteimmästä. Huvittaa joskus, kun yksi ystävistäni pahoittelee kotinsa sotkua ja todellisuudessa hänellä on pari paitaa jossain tuolin selkänojalla ja tiskialtaassa muutama tiskaamaton kuppi. Eeh, minun tapauksessani tuo olisi tosi siistiä. :D

koti1.jpg

Kaikki järjestelmälliset ja siistit ihmiset muistuttavat aina, että siistiä ei oikeastaan tule siivoamalla, vaan siten että tavaroilla on omat paikkansa, joille ne kiltisti laitetaan käytön jälkeen joka kerta. Minusta ei vain taida olla tuohon. Vaikka pyrin aina laittamaan asiat paikoilleen, kiireessä se tuppaa aina vain unohtumaan ja minulla ei oikeastaan edes ole monille tavaroilleni jotain ennalta määrättyä oikeaa paikkaa. Nautin siististä kodista ja tuntuu, että mieli lepää, kun ympäristö on järjestyksessä, mutta lopulta taidan silti arvostaa monia muita asioita enemmän – ainakin niitä tulee priorisoitua ajankäytössä useammin.

Siisteys on varmasti sellainen juttu, jota voi myös opetella, mutta toistaiseksi olen ehkä enemmänkin ollut siivoustyyliltäni sellainen, että tavarat jäävät helposti joksikin aikaa pyörimään ympäri asuntoa, mutta otan sitten aina parin viikon välein sellaisia pieniä järjestelyspurtteja, jolloin laitan hihat heilumaan ja siirrän ne takaisin paikoilleen. Muutaman kerran vuodessa teen sitten perusteellisemman siivousoperaation, jolloin käyn läpi tavaroita tarkemmin ja jynssään kodin oikein urakalla.

koti3.jpg

Järjestelmällisyyteni on monessa mielessä ehkä vähän epäloogista. Siinä missä moni ei petaa sänkyään juuri koskaan, se on minulle niitä harvoja juttuja, jotka suoritan tunnollisesti joka ikinen päivä. En lähde kotoa kuin äärimmäisessä hädässä ja kiireessä sijaamatta vuodetta. Joskus laitan päiväpeiton ja tyynyt paikoilleen, vaikka tiedän, että olisin menossa nukkumaan jo parin tunnin päästä. Sänky vain tuntuu erilaiselta, kun se on välissä ollut pedattuna. :) Sen sijaan minulla on suunnattomia vaikeuksia saada roskapussi vietyä ulos asti. Olemmekin tehneet poikakaverin kanssa diilin, että hän huolehtii roskapusseista ja minä sängyn petaamisesta – sopii minulle. :)

Varsinaisista siivoushommista lemppareitani on vessan peseminen (älkää kysykö miksi) ja tiskaaminenkaan ei ole minulle paha nakki – tykkään tosin mieluiten tiskata aina vähän isomman määrän astioita kerrallaan enkä joka aterian jälkeen olla pesemässä yksittäisiä haarukoita ja lautasia. Myös pölyjen pyyhkiminen on ihan jees, mutta jostain syystä en ole koskaan perustanut imuroinnista. Se on jokseenkin outoa, koska imurointihan on kotitöistä monesti se vaivattomin, siistein ja nopein homma. Minua kuitenkin rasittaa jo valmiiksi se ajatus, että pitäisi ensin nostella kaikki ylimääräinen pois lattioilta, kaivaa imuri kaapista ja sitten säätää sen johdon kanssa ympäri asuntoa. Omassa kämpässänihän pistokkeet on sijoiteltu niin näpsäkästi, että yhden imurointisession aikana pistoketta pitää vaihtaa kolme kertaa. 

koti8.jpg

Tällaiselle ihmiselle, jolla siisteys ja järjestelmällisyys eivät varsinaisesti ole verissä, taitaa suurin pulma siivouspuuhissa olla itse hommaan ryhtyminen. Kun asia tuntuu vaivalloiselta, sitä tulee vain lykättyä eteenpäin. Tänä talvena olen saanut heittää hyvästit johdon ja pistokkeiden kanssa säätämiselle, sillä minulle tarjottiin syksyllä kokeiluun Dysonin pölypussitonta ja ”langatonta” DC62 varsi-imuria.

Olen kuullut näistä legendaarisista Dysoneista paljon hyvää, mutta nyt pääsin siis testaamaan itsekin. Ja huvittavaa kyllä, näköjään kynnys siivoamiseen voi olla pienestä kiinni: kun imuri on kevyt ja näpsäkkä sekä helppo käyttää missä tahansa asunnon kulmassa ilman johtojen kanssa veivaamista, olen löytänyt itsestäni entistä innokkaamaan imuroijan. Ja ehkä se tekee sellaisen jostakusta teistäkin, sillä saan nimittäin arpoa yhden tuollaisen mahtavan vekottimen myös teidän lukijoiden kesken!

koti6.jpg

Ennen kuin mennään kuitenkaan itse kisaan, ajattelin kertoa tuosta laitteesta muutaman sanasen. Pähkinänkuoressa Dysonin imuri toimii siis ilman pölypussia niin, että pöly ja roska kerääntyy läpinäkyvään säiliöön, joka sitten vain tyhjennetään roskikseen. Olenkin vanhan imurini kanssa ollut tulla hulluksi pölypussiostoksilla, kun viime kesänä sain metsästää sopivia pusseja kolmesta paikasta ennen kuin löytyi. Tuo läpinäkyvä säiliö on myös siinä mielessä näppärä, jos imuriin joutuu jotakin sinne kuulumatonta.

Parasta laitteessa on minusta ollut tuo johdottomuus. Imuri ladataan samaan tapaan kuin kännykkä ja sen jälkeen sitä voi käyttää 20 minuutin ajan yhtäjaksoisesti. Laiskalle ja säätämistä vihaavalle siivoojalle helppokäyttöisyys on iso plussa ja saa tarttumaan imurin varteen useammin. Imuri on kevyt käyttää ja se on sopivan pieni – itse olen säilyttänyt sitä sohvan alla, mistä se on helppo napata esiin tarvittaessa. Varren irroittamalla laitetta voi myös käyttää rikkaimurina pikkuroskien ja murusten putsailuun. Parhaiten tämä laite soveltuu varmasti tällaisen pienen asunnon (yksiö tai kaksio) siivoiluun, koska akun lataus kestää vain tuon 20 minuuttia – oman pikkukaksion siivouksessa akku ei ole vielä kertaakaan loppunut kesken. Suosittelen siis erityisesti kaikille helppoutta ja nopeutta arvostaville ihmisille. :)

dyson1.jpg

Saan arpoa yhden tällaisen mainion Dysonin DC62 imurin (arvo 489 euroa) jollekulle onnekkaalle lukijalle. Joulusiivoukseen tämä imuri ei enää ehdi, ellette sitten suorita siivoustanne vasta tammikuussa kuten minä. ;) Olkoon tämä siis voittajalle vaikkapa joululahja, koska kisa starttaa nyt ja päättyy juuri sopivasti ennen joulua – jouluaattona julkistetaan sitten onnellinen uuden imurin omistaja. Jos haluat unelmien siivousvälineen omaksesi, niin osallistuhan kisaan seuraavasti: kerro tämän postauksen kommenttiboksissa, millainen siivouspersoona sinä olet ja miksi juuri sinä tarvitsisit tämän Dysonin imurin? Jos tulee jotain täydellisiä siivousniksejä mieleen tällaisille ei-niin-siisteille ihmisille, niin niitäkin saa jakaa! Jätä kommenttisi ke 23.12.2014 mennessä ja muista liittää mukaan toimiva sähköpostiosoite. Onnea kisaan!

dyson2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / PupulandiaTags: , , , ,

Categorised in: Koti

420 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Oi minulle minulle minulle! Imurointi on juuri tuon huoneesta toiseen pistokkeen vaihdon vuoksi maailman tympeintä ja imuroinkin joskus koko asuntomme (85 neliötä) rikkaimurilla! :D :D Rikkaimuri hyytyy jatkuvasti ja hermot on kireällä aina siivotessa. Juuri tuollaisesta varsi-imurista olen AINA haaveillut. Voi kunpa onnetar olisi nyt puolellani, tämä imuri olisi niin minun juttuni!

 • Ri_Ku

  Olen aika tunnollinen siivoaja. Tykkään, että tavarat ovat paikoillaan ja minulla onkin paha taipumus huomauttaa jos mieheni on jättänyt paikat huiskin haiskin. Pedin laittaminen ja vessan siivous ovat myös täälläkin prioriteettilistalla korkealla. Toisinaan kun on kiireitä niin jo pelkät kukkaset antavat freesin ilmeen kotiin – vaikka lattialla olisikin pölyä.

 • santtu64

  Sopisi täydellisesti minun 24m2 yksiööni, jossa on vielä jenkkisänky ja iso terraario, elikkä tarvitsee varrellisen imurin, kyllä se 20min. riittää meikäläisen huusholliin!Olen aika pedantti siivooja elikkä tykkään kaikenlaisista apuvälineistä valmiksi kosteista siivousliinoista alkaen, pölytön koti on myös näin kilpikonnan huoltajalle tärkeä, pölytöntä pitää olla! Ja mitenpäin vaan helpompaa sen parempi. Minikeittiö, jossa syödään sopisi myös siihen kun aina tahdon murustella..:)..laita soimaan Queenin Bohemian Rhapsody, näin äskettäin yhden jutun jossa rankattiin parhaaksi siivousmusiikiksi!!ha!

 • Anzzku

  sairastan ms:ää ja siivoaminen on tullut vaikeaksi, lisäksi perheessämme on 4kissaa ja 2 koiraa, joten karvaa ja imuroitavaa riittää.

 • Vierailija

  Olen siivojana varsin tuulella käyvä. Välillä paikat kiiltää ja kaikki on tip tpo, mutta sitten on niitäki kausia, kun asunto näyttää siltä että olisi räjähtänyt atomipommi. Jälkimmäinen tila on varsinkin silloin, kun olen yksin kotona.

  Meille muutti reilu vuosi sitten pitkäkarvainen koira ja sen jälkeen on joutunut opettelemaan ahkerampaa imurin huuattamista. Villakoirien hävittämiseen olen haaveillut juuri tuollaista helppoa johdotonta imuria. Dysoni saisi siis täältä hyvin toivotun kodin :)

 • Sas-se

  Sinun siivouspersoonasi kuulostaa hyvin pitkälti omaltani. Ihailen järjestelmällisiä ihmisiä, joilla tavarat pysyy paikoillaan, eikä vaatteet notku tuoleilla. Lisäksi, kun itse otan järjestelyn asiaksi kerran viikossa, niin kaapin ovien takana kaaos voi samalla liisääntyä. Järjestelyintoa saa kummasti kutsumalla kavereita kylään ja ihana uusi imuri sopisi juuri meidän kaksioon, koska olen joskus hermojen kiristyessä rikkonut meidän nykyisen imurin ja 1,5 v. Rasmus-poikani on ihan hullaantunut imurointihommista :)

 • dirameh

  Siivoan silloin kun on aikaa, silloin melko perusteellisesti. Jos on kiireisiä päiviä, niin en edes katso imuriin päin. Koirataloudessa pitää kuitenkin yrittää imuroida n. kerran viikossa. Muuten karvaa on ihan liikaa :)

 • Lauraii

  Oh my Dyson! Luin ensin, että millainen sivupersoona sinä olet, heh. Olen sellainen SIIVOUSpersoona, että kaipaan järjestystä (toisin kuin nuorempana). Teen töitä kotona ja kaaoksen keskellä on vaikea keskittyä. Rakastan kaikenlaisia tuoksuvia siivoussuihkeita. Siivoaminen voi olla mielestäni erittäin kivaa sekä meditatiivista – etenkin, jos laittaa taustalle hyvää musiikkia. Siivotessa saa tavaroiden lisäksi myös ajatukset järjestykseen.

 • miniam

  Oioi, onhan tuo nyt jo varsinaisen sievä imuriksi! Ei tarvi piilotella kaappeihin, joten tulee kenties käytettyäkin helposti. Haluaisin olla siisti ja järjestelmällinen, mutta olen kaikkea muuta. ”Kiireessä” asioita tulee jätettyä hujan hajan, ja asunto näyttääkin välillä ihan kaaokselta. Sitten onkin suursiivouksen vuoro, jolloin aina päätän olla tällä kertaa fiksumpi ja siistiä aina vähän väliä paikkoja.
  Mutta ei,vielä se ei ole onnistunut. Ensi kerralla sitten ;)

 • Minä rakastan siivoamista ja se onkin minulle melkeinpä harrastus! Ja nimenomaan imurointi on se mistä nautin, siksi tuo pieni vekotin olisi ihana voittaa :). Imurina meillä on Dysonin pieni ja näppärä, city-asuntoon sopiva imuri, ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen ko. merkkiin. Nyt täytyy tunnustaa, että vaikka nykyisen imurin kaivaminen kaapista ei ole minulle mikään ongelma, niin silti olen salaa haaveillut pikkuimurointia varten tuollaisesta vaivattomasta varsi-imurista :). Perusteellisen viikkosiivouksen teen aina joko perjantaina tai lauantaina, miten vain ennätän, mutta pitkin viikkoa teen ns. pikkuimurointia: jos näen yhdenkin huitelevan pölypalleron jossain nurkassa, kaivan imurin esiin ja imuroin koko kämpän pikaisesti. Aikaa tähän menee vartin verran, mutta se olisi varmasti paljon nopeampaa johdottomalla imurilla. Siksi haluaisin niiiin voittaa tämän arvonnan!!

 • annik

  Olen suht huoleton siivooja. En todellakaan järjestele tavaroita paikalleen joka käytön jälkeen ja varsinkin työpöytäni on täynnä milloin mitäkin rojua, tosin taktisesti tietokoneeni takana siten etten näe niitä kun istun pöydän ääressä. Toisaalta ahdistun jos sekasotku yltää muualle kuin pöydille, eli muuten kämppäni on suht järjestyksessä. Sattumalta taas muutaman viikon tauon jälkein tartuin imuriin juuri ennen tämän tekstin lukemista ja sain muistutuksen siitä, miksi tarvitsisin juuri tuollaisen pienen ja näppärän laitteen. En ikinä jaksa kaivaa nykyistä kömpelöä imuria kaapista, raahata sitä ympäri kämppää, oikoa solmuun mennyttä letkua ja nykiä johtoa. Naarmuttaapa se vielä lattiaanikin! En kuitenkaan ole saanut aikaiseksi ostaa uutta, eli voi kuin onnetar minua nyt suosisi. Siitä kiittäisi ei vain minä, vaan myös vuokraemäntäni.

 • Sssuvi

  Mun superpienessä kämpässä (17,5 neliötä) on lähes aina hallittu kaaos; olen todella laiska siivoamaan. Imurointi, vessan/kylppärin pesu ja ikkunoiden peseminen on mieluisinta, tiskaaminen ja luutuaminen kamalinta. Yritän rauhoitella itseäni sillä, että kaaos johtuu vaan liian pienestä tilasta, jossa on liian vähän säilöntaratkaisuja… Toisalta mulla on sellanen omituinen tapa, etten voi lähteä mihinkään matkalle, ellen siivoa kotiani kunnolla; ajatuksena on päästä palaamaan puhtaaseen kotiin ja arkeen.

  Mahdollisimman näppärä, pieni ja hyvä imuri olisi siis ehkä omiaan nostamaan hieman siivousmotivaatiota!

 • ronjamiranda

  Oi että!! Pakko saada :D olen aika samanlainen ko sie, kiireessä tavarat vain leviää pitkin poikin ja sitten tulee se siivousvimma aina parin viikon välein. Tosin imuria käytän aika useasti, koska tallilta aina raahautuu hupussa ja taskuissa(?!) heinää ja puruja kotiin..

 • Elythia

  Jaan kanssasi tuon vuoteen sijaamisen. Teen sen joka päivä ja tosissaan vaikka sitten muutama tunti ennen unille menoa, jos aamupäivä on ollut turhan kiireinen, hullua, mutta se fiilis! :)
  Muutoin pidän siisteydestä ja järjestyksestä, jota pyrin ylläpitämään kodissamme. Mieheni on pääsääntöisesti se, joka jättää asiat siihen, missä on niitä käyttänyt, minä kuljen perässä ja asettelen ne paikalleen. :D
  Imurointi on myös minun inhokkiasiani ja viivyttelee sen aloittamista viimeiseen saakka. Haasteita järjestyksen ja siisteyden ylläpitoon tuo kaksikerroksinen kotimme, kuvittelepa kun imuri pitää kantaa portaissa toiseen kerrokseen! Siksi olen haaveillut varsi-imurista ja rikkaimurista (lapseni on vasta pieni, ja sotkua riittää hänestäkin) alakertaan ja etenkin keittiöön, jotta pieni oleskelutilamme pysyisi siistinä ja ainakin saisin nopeasti siistiä vieraiden tullessa.
  Imuri tulisi siis kuin tilauksesta minulle. :)

 • RO

  Mukana ollaan! Jotenkin tuntuu silti, että pienessä kämpässä pölyn ja lian huomaa nopeammin, joten tulisi todella tarpeeseen tälläiselle laiskalle siivoojalle. :)

 • Sapu

  Oi, mikä könsikäs! Dyson, olen sinun ikuisesti, mikäli eksyt huomaani. Tarvitsen sinua, tarvitsen niin, että halkean. Miten ilkeää onkaan lausua tämä, voi minua ruojaa, mutta nykyiseni ei ole mitään verraten sinuun. Sydäntäni raastaa luopua siitä sen keikkuessa haudan partaalla, mutta olosuhteet eivät salli saattohoitoa. Hänen rikkinäinen johtonsa, tuhiseva käyntinsä ja verrattoman alhainen tehonsa vievät järkeni valon. Tulethan. Dyson.

 • Maaruska

  Oi että, olisipa hyvä! Tykkään imuroinnista, se on meillä aina minun hommani :) Tiskaus taas on miehen homma.
  Nyt meillä on vauva, ja kaikkea murua tuppaa putoilemaan koko ajan lattialle… Imurin kaivaminen kaapista ei onnistu niin usein kuin olisi tarvis, ja talouspapereiden kanssa sitten kyykitään ympäri lattioita, ettei pieni pääse roskia imuroimaan omaan suuhunsa. Joten tarvetta noin näppärälle imurille olisi ja ahkeraan käyttöön tulisi, toivottavasti tärppää!

 • HAMI

  onko nätimpää imuria olemassa?!

  saan siivouspuuskia. välillä tiskikoneen tyhjennys tekee tuskaa, mutta välillä voin tyhjentää sen, imuroida koko talon, kierrättää kartonkitölkit ja tehdä miljoona muuta asiaa. stressaantuneena on mukava siivoilla, samalla unohtaa huolet.

  tarvitsen imurin, koska dyson on jumala, ja meillä on entuudestaan ikivanha pikkuimuri. käytän tätä imuri-vanhusta keinona kiristää äitiäni. olen useita kertoja raahannut sen eteiseen, vihjaavasti odottamaan kierrätystä, mutta jotenkin se aina löytää tiensä takaisin keittiöön. aina ei jaksa raahata monta metriä pitkää keskuspölyimurin johtoa pitkin taloa, jos imuroitavaa on vain vähän. pikkuimuri, ole minun!

 • Hannha

  No tästä olis kyllä paljon hyötyä!! Osallistun :)

 • Sheidy

  Tämä imuri olis niin ihana voittaa. Meillä on pieni vauva ja koira, joten roskaa ja pölyä kertyy niin, että sais olla imuroimassa 2-3 kertaa viikossa. Pienen rivariasunnon imuroiminen ei ole helppoa kun koira haukkuu meidän kovaääniselle ja isolle imurille koko siivoussession ajan. Imuri on muuten perintöä mieheni isältä, joten varmasti vetelee jo viimeisiä elinkuukausiaan. Ainiin ja se piti vielä mainita, että imurin johtoa pitää siirtää pistorasiasta neljä kertaa imuroinnin aikana, joten kyllähän johdottomuus tekisi kotiäidin yhdestä siivousnakista aika luksusta.

 • P S

  Pikkuisessa asunnossa elävänä olen haaveillut johdottomasta imurista, johdollinen imuri tuntuu aina olevan tiellä. Muakin ärsyttää kaikki se ”valmistelu” (tavaroiden siirtäminen), mitä pitää tehdä ennen imurointia, joten siivouksen aloittamisella on usein korkea kynnys. Yksin asuessa joutuu tietenkin siivoamaan kaiken itse, mutta saa itse päättää oman tahtinsa ja toimintatapansa. Tykkään esim. järjestellä tavaroita yhtenä päivänä ja siivota vasta seuraavana.

 • Maizu

  Olen vähän sellainen kaikki/ei mitään siivooja. Välillä tavarat ovat hujanhajan ja sitten tulee tarve saada kaikki järjestykseen heti! Silloin siivotaan vauhdilla hikihatussa. Sängyn petaamisen suhteen olen aivan samanlainen! Sängy on pedattava joka ikinen päivä!

 • Sheidy

  Ja se piti siis vielä kertoa, että siivouksessa minulla on erilaisia kausia. Välillä häiritsee pienikin leivän murunen lattialla, mutta välillä taas kämppä on aivan sikin sokin. Eikä häiritse yhtään.

 • karoliina_v

  Olen siivouspersoonaltani ihan samanlainen, kuin itseäsi tekstissa kuvailet. Inhoan imurointia paljon, ja tulen siitä niin kiukkuiseksi, että mieheni on hoitanut imuroinnin jo vuosia kotirauhan säilyttämiseksi. :) Mutta tuollaisen näppärälle ja kevyelle laitteelle voisin antaa uuden mahdollisuuden, jos arpaonni suosii.

 • Sarana

  Olen todella järjestelmällinen ihminen, en niinkään siisti, mutta kotona on silti aina siistiä ja puhdasta. En voi toimia sotkuisessa ympäristössä ja muistan, kun jo tarhassa siivosin aina leluvaraston ja (tää on vähän nolo) kysyin kavereilta, että saanko siivota niitten huoneet, kun olin kylässä :) Tiedän. Minulla on ongelma. Mutta toisaalta olen myös ylpeä siitä, että kaikki kaapit ja muut on kotona niin hyvässä järjestyksessä aina. Siisteys tulee minulta automaattisesti (laitan tavarat sinne, mistä ne otin heti, ruokaa laittaessakin siivoan koko ajan samalla, niin kun ruoka on valmista myös keittiö on siisti) joten en osaa antaa muuta vinkkiä, kun sen, että laittaa tavarat heti paikalleen – vie mennessä, tuo tullessa jne. Minustakin imurin ottaminen kaapista ja johdon perässä vetäminen on ihan kamalaa, enkä pidä imuroinnista. Tuollaisella vempaimella se olisi varmasti helpompaa!

 • Jenni

  Olen ehdottomasti myöskin tuurisiivoaja, siisti koti olisi unelma, mutta etenkin vaatekaapit tursuaa ylimääräistä. Kätevä imuri näin etätöihin siirtyneenä toisi ihanaa luksusta arkeen ja auttaisi viihtymään kotona entistä paremmin kun siellä nyt työpäivätkin kuluu.

 • mar

  Imurointi on kyllä syvältä.. Suurin syy siihen on 330 neliön vanha talo, jossa pistokkeen on tosiaan niin näpsäkästi että viitisen kertaa on vaihdettava johdon paikkaa. Kaksi koiraa ja kohta kolme lasta tekee sen, että imuroida pitää kuitenkin vähintään joka toinen päivä. Onneksi homma ei ole miehelle niin luontaantyöntävää laatua kuin minulle.. Mutta jollain ihmeen kaupalla meillä on hyvinkin siistiä tilanteeseen nähden! Se tosin vaatii sitä jatkuvaa tavaroiden kantelua oikeille paikoilleen. Tuo tullessas ja vie mennessäs, sanoi mummivainaa aina :) sillain pysyy siistinä. Olisi kiva kokeilla olisiko laadukkaalla pelillä kivempaa puuhaa tuo imurointi!

 • Nekku77

  Voi apua! Tunnistin itseni niin täysin tuosta sun kuvailusta! Kyllähän mieli lepää järjestyksen keskellä, mutta kun aina on kaikkea niin paljon houkuttelevampaa mihin tarttua. Ja argh, imurointi on ihan vihon viimeistä kyllä. Pääsisköhän inhokkikotipuuhasta eroon tuollaisella vekottimella!

 • werbu

  Hassua, miten voikaan siivouspersoonana muuttua! Kotikotona huone on aina kuin pommin jäljiltä, ja omassa asunnossa olen kuin pahin siivousnatsi. Imurointia olen aina vihannut tasaisella tahdilla kaikkein eniten, joten tuollainen hetivalmis vekotin olisi oiva apu. Ei tarvitsisi kasailla imurinvarsia tai kirota sotkeutuvan sähköjohdon kanssa.

 • Miljapa

  Wau mikä arvonta. Itsehän kuulun sikäli onnekkaaseen joukkoon, että minulta löytyy Dysonin normaali malli. Sain sen aikanaan ylioppilaslahjaksi vanhemmiltani. Ilman sitä olisin varmasti vielä laiskempi imuroija kuin nyt :D tosin yhtä hankala se johto on siinä kuin kaikissa muissakin johdollisissa imureissa. Pohdin jo puolivakavissani arvottavan mallin hommaamista siivouksen sujuvoittamiseksi. Iso imuri tuntuu älyttömältä pienessä asunnossa ja se vie myös paljon tilaa… Siinä varmasti suurin syy arvontaan osallistumiseen. Niksejä ja kikkoja mulla ei siivoamiseen juuri ole. Korostaisin ehkä juuri sitä että kaikelle olisi oma paikkansa, se on toiminut omalla kohdallani suhteellisen hyvin. :)

 • Salt

  Imuri olisi niin minun juttu! Lakaisen selkä vääränä eteistä pitkin päivää. Pienessä tilassa sijaitsee kissojen hiekkalaatikko, josta leviää hiekkaa ja 2v poikamme mukana hiekkaa tulee myös ulkoa kamalasti! Imurin kaivaminen kaapista on vaan niin vastenmielistä.. Ja lakaisemalla kissankarvat lähtevät lentoon ja/tai tarttuvat harjaan.

 • aaaa

  Minulla on myös tapana jättää tavarat mihin sattuu ja aika likaistakin on koko asunnossa… Kun siivoushommiin ryhdyn, niin puunaan kaiken perusteellisesti. Tykkään kyllä puhtaasta asunnosta, mutta arki vie aina mennessään eikä siivoilulle jää niin paljon aikaa.

  Just tällaisesta näppärästä imurista olenkin vähän haaveillut. Ihan varmasti imuroisin useammin, jos tämä imuri nököttäisi kaapissa.

 • Tiinainen

  Minä olen aivan toivoton siivoaja. Siivoukseni on sitä, että esimerkiksi pöydällä olevat tavarat laitetaan pöydän yhteen nurkkaan epämääräiseen kasaan, kunnes sieltä välistä jotakin kaivataan ja ne sama tavaramäärä on levittäytynyt jälleen pöydälle. Eipä siinä, kun tapasin nykyisen poikaystäväni, ymmärsin, että en ole edes pahimmasta päästä. Hän tykkää lasipullolimpparista. Korkkia ei kannata viedä roskiin asti, vaan jemmata taskuun, josta se kätevästi tipahtaa minne milloinkin. Sama pätee kaikeen mitä taskuun vain mahtuu. Toisaalta aika hellyyttävääkin. Toisaalta jäätävän raivostuttavaa.

  Imuroinnin suhteen olen luovuttanut. Minulla on joku ikivanha imuri joka pitää enemmänkin mekkalaa kuin imee roskia. Uuteen en vaan ole jaksanut panostaa. Ostaisiko mieluummin hyvän imurin vai jonkun kivan laukun tai paidan tai.. No, ei ole ollut ykkösenä listalla :) Meidän epätoivoisten siivoajien perheeseen tämä imuri olisi siis tervetullut uusi jäsen. Varmasti rakastaisin sitä. Ja käyttäisin. Jos en nyt ihan joka viikko niin ainakin joka kuukausi, mikä olisi jo kovasti eteenpäin nykyiseen verrattuna.

 • allisa

  Mullekin imurointi on ikävintä siivoamisessa, mutta tämä helpottaisi paljon! En ole hirveän järjestelmällinen ja jätän tavaroita usein lojumaan, ja siivoilen niitä pari kertaa viikossa paikoilleen. Helpompaa olisi toki pitää kaikki koko ajan järjestyksessä :D

 • nuua

  Olen sekapersoona. Toisaalta pidän tavarat omilla paikoillaan, mutta sitten aina välillä en jaksa välittää. Tämän vuoksi olenkin kokenut, että järjestyksen vaihtaminen on tärkeää. Kun on uusi järjestys, jaksaa pitää tavaroitakin hiukan paremmin paikoillaan. Dysonin tarvitsisin erityisesti nyt, sillä olen muuttamassa 15-vuoden suhteesta omaan vuokra-asuntoon ja imuri on hankintalistalla.

 • Puppe

  Mahtava arvonta! :) Olen vannonut viimeiset 9 vuotta perinteisen, pölypussittoman Dysonin nimeen. Dysonin paras puoli kätevän pölypussittomuuden lisäksi on ehdottomasti riittävän pitkä varsi, jonka kanssa pitkän imuroijan ei tarvitse kumarrella ja kyykistellä huonossa asennossa. Hyvän imurin takia imurointi onkin lempipuuhani kodin siivouksessa!
  Tykkään siististä kodista, jossa jokaisella tavaralla on oma paikkansa ja mitään ei tarvitse tilan puutteen takia jättää pyörimään näkösälle. Kun joka kipon, kupin, vaatteen ja lehtiläjän saa piiloon omalle paikalleen kaappeihin, pysyy kodin yleisilme minimalistisena ja siistinä, vaikka koko ajan ei heiluisikaan siivoamassa. Mielestäni kodin siisteys ei synny sinänsä siivoamisesta, vaan riittävästä säilytystilasta kaikille kodin tavaroille. :)

 • kaunopuheinen

  Oi juuri tällaisesta ole haaveillut jo pitkään, mutta valitettavasti hinta on tuntunut vielä toistaiseksi liian kirpaisevalta… Itsekin olen siivoojana sellainen, että vaikka rakastan siisteyttä ja selkeyttä (minussa on vähän minimalistin vikaa) niin jotenkin tavarat vain aina levittäytyvät kaaokseen. Kuitenkin tuntuu, että kodin tila ilmentää myös päänsisäistä oloa: kaaos saa omankin olon stressaantuneeksi ja sekavaksi, kun taas asunnon siivottuaan tuntuu kuin olisi samalla järjestellyt oman mielensä selkeämpään kuosiin. Asioihin on helpompi keskittyä siistissä ympäristössä.

  Mitä imurointiin tulee, siitä en pidä lainkaan – juuri tuo välineiden esiin kaivaminen ja taas poislaittaminen tuntuu olevan kovin suuren kynnyksen takana. Voi kuinka näppärä tällainen Dyson siis olisikaan!

 • Paula L

  EIKÄ!! Olemme juuri mieheni kanssa uuden imurin ostamisen edessä! Tiedossa on siis tuskaiset oltavat nettikaupoissa ja nettifoorumeilla lueskellen imuri arvosteluja :D Mikäs sen mukavempaa yhteistä vapaa-ajan vietettä! Tämänhetkinen imurimme on pieni ja pippurin volta, joka on peruja mieheni ensimmäisestä vajaa 20neliön asunnosta. Tällähetkellä asumme kaksikerroksisessa n. 70neliön kolmiossa ja valitettavasti tuo pieni imuri ei oikein enää aja tehtäväänsä (rappusia ylös ja alas, johto kiinni nilkoissa, vaimo nenällään maassa…kyllä tiedätte :D )Kaikista isoin syy uuden imurin hankkimisee on kuitenkin perheemme uusi tulokas, bokserin pentu Brenda. SE KARVAN MÄÄRÄ! Tästä neidistä sitä muuten lähtee! Karva on todella kovaa ja karheaa, se ei lähde pois pyyhkäisemällä, vaan se vaatii imuria -aina. Täten imuroimmekin päivittäin, jokus kolmekin kertaa päivässä. Vanhan imurivanhuksen kanssa se on välillä taistelua.
  Olemme todella uuden imurin tarpeessa ja tämä arvonta tuli niin hyvään saumaan, että vaikka yleensä pidän peukkuja muille, nyt pidän niitä itsekkäästi itselleni!

  Mitä siivoamiseen tulee, olen varsinainen siivoushullu, se on minulle vähän kuin ristikoiden tai sudokun täyttäminen joillekkin, hyvin terapeuttista :) Pidän puhtaasta ja puhtaalta tuoksuvasta kodista!

 • tainak

  No, oon imuroinut viimeksi varmaan kuukausi sitten, ehkä siitä voi jo jotain päätellä… Tykkään siististä kodista mutta en osaa pitää tavaroita järjestyksessä. Muutama päivä siivouksesta on jo pikku kaaos päällä. Yritän opetella kovasti :) Mulla on sama ongelma ollut kuin sulla, että on niin vaivalloista ottaa se imuri esiin ja tapella johtojen kanssa, ehkä tämä vähän motivoisi..

 • voi että mikä imuri! Tuo Dyson sopisi meikäläisen pieneen talouteen mainiosti, koska tämänhetkinen imuri vetelee jo viimeisiään ja opiskelijabudjetilla uuden imurin ostaminen on, noh, heikohkoa. Ja nyt on myös pakko tunnustaa, että olen melkoinen siivousintoilija ja suorastaan ärsyttää jos on paskasta. Mutta toisaalta, ison imurin kaivaminen kaapista on toisinaan suurikin saavutus? Missä logiikka..?

  Ja heh, samaistun muuten täysin pölypussin ostotarinaasi. Ostin ihan myöskin hiljattain uusi pölypusseja, ja oli muuten kokemus, huhhu. Onneksi äiti oli luurin toisessa päässä antamassa neuvoja ja tukea :–).

  Itsellä olen havainnut hyväksi, kun valitsen yhden päivän viikosta jolloin siivoan (imurointi, moppaus, pölyt ym). Ja tästä pyrin olemaan luistamatta. Ihan kalenteriin asti kun merkkaa ja varaa aikaa, niin pitäisi onnistua :-)

 • mammeli

  Olen äiti-ihminen ja suoritan joka ikinen viikko siivouksen, jolloin imuroin ja luutuan lattiat ja tasot. Muuten imuroin meidän kököllä pienellä rikkaimurilla (äitienpäivä lahja rakkaalta mieheltäni ;)) pojan (1,5 v.) loput ruuat keittiön lattioilta.

 • RiikkaSi

  Mä vihaan myös imurointi ja sen homman oonkin nakittanut poikakaverille. Sitten taas rakasta astioiden järjestelyä ja mulla vähemmän on enemmän. Monille tavaroille siis löytyy juurikin se oma paikka. Ja olen myös juuri se ihminen joka pahoittelee sotkuisuutta muutaman vaatteen takia.

  Toi imuri ois ihan listava meidän huusholliin pienen kokonsa ja johdottomuuden ansiosta!

 • Maarit.

  Toi olis pienen asunnon näppärä imuri jota voisi pitää esilläkin, vanhaa painavaa imuria kun tulee turhan harvoin kaiveltua siivouskaapistä esille.

 • emmien

  Rakastan puhtautta ja järjestystä, ja vähintään kerran viikossa siivoan asuntoni. Vaikka sieluni lepää järjestyksestä, inhoan imurointia. Se vain on ärsyttävää, mutta pakkohan sitäkin on tehdä, koska asun kahden koiran kanssa. Jos tämä imuripalkinto osuisi minulle, olisin ikionnellinen. Vaikuttais siltä, että kynnys tarttua imurin varteen ois pienempi, koska imuri ois ”aina käsillä”. Silloin sais koirankarvat useammin kyytiä :)
  Siivousvinkkinä minultakin se, että kun tavaroilla on omat paikkansa, on koti aina yleisilmeeltään siisti, vaikka villakoiria nurkissa olisikin :)

 • stellis

  Aiemmin kotiäitinä ollessa tuli pidettyä paikat todella tiptop kunnossa ihan vaan kepeällä päivittäisellä järjestelyllä ja kunnon viikottaisella siivouksella. Nyt töissäkäyvänä ikävä kyllä se päivittäinen järjestely ja järjestyksen pito on luistanut käsistä ja se harmittaa kaikkein eniten. Olisi kiva kun jaksaisi ja osaisi laittaa tavarat paikoilleen heti, eikä jättää niitä odottamaan sitä lauantaisiivousta eli raivausta. Järjestys on puoli siivousta. Se on se juttu, millä säästää aikaa ja hermoja :)

 • Yassu

  Rakastan kun asunnossa on siistiä ja tavarat paikoillaan mutta siivoominen on todella rankaa, imuri on todella hankala käyttää, johtoa täytyy siirtää monta kertaa ja muutenkin se sammuu oudosti kesken siivoomisen, todella ärsyttävää. Joten uusi langaton imuri olisi unelma jotta asuntoni pysyisi siistinä :)

 • Helma

  Vautsi! Siisti koti saa kyllä aikaan sen, että tuntuu, että elämä olisi järjestyksessä muutenkin. Eli huithapeleista teinivuosistani olen kyllä siirtynyt jo enemmän toiseen suuntaan. Sinne millivillempään. Toki koskaan en kieltäydy kahvittelusta tai muusta sosiaalisesta elämästä siivoamisen takia. Ja sängyn petaan myös aivan aina.

 • lintta

  Olen melko laiska siivoaja, mutta silloin tällöin tulee innostuksen puuska, jolloin laitan musiikin soimaan ja siivoan lauleskellen samalla. Olen kohta muuttamassa omaan kämppään ja tuollainen kätevä pikkuimuri olisi juuri täydellinen motivoiva voima jolla saisin pidettyä asunnon siistinä!

 • Imuri!

  Ah, tällasesta olen haaveillut jo pitkään! Olis niin näpsäkkä yksiön siivoomiseen. Tällä hetkellä käytössä on vanhalta kämppikseltä peritty imuri, joka ei enää oikein jaksa. Jos vaikka apaonni sattuis kohdalle, niin säästyisi imuriin tarkoitetut pennoset vaikka itsensä hemmotteluun. ;)

 • artemis

  Laiska siivooja, joka tarttua helpon imurin vanhan ja huonosti toimivan tilalle.

 • Tiqqqu

  Siivousnatsi aka Alma Tomu täällä..Useimmiten. Sitten kun iskee se siivousinspis niin minua ei estä mikään. Lemppari musta soimaan ja kuulokkeet päähän. :D ainoa mikä häiritsee on imurin teho..joten minäpä sitten tunnollisesti imuroin ja häädän pölyt nurkista..ja aina liian lyhyt johto jota mieheni tunnollisesti siirtelee pistokkeesta toiseen. Ja minä ryhmän ja kiroan sitä johtoa. :D en siis tosiaankaan ole parhaimmillani kun siivoan, mutta minulle se on keino purkaa paineita ja lievittää stressiä..niin saan hetken omaa aikaa ja kodin järjestykseen. Öiden lisäksi ainoa hetki jolloin lapset eivät ole kyselemässä ja juoksemassa ympäri :)

 • Hen-naa
  Oi, että! Tämä tulisi kyllä niin tarpeeseen. Nykyisestä imurista nimittäin lentelee  imuroidessa osia ja imutehokin on nykyään täysin surkea. Ja ihan oikeasti, niitä osia löytyy kaikkialta! Juuri tänään katsoin, kuinka yhdessä keittiön kulhossa näytti lepäilevän yksi imurin rengas.
   
  Miehen kanssa saa aina vääntää ja tehdä sopimuksia imurointiin liittyen, tiskaaminen ja koko muun asunnon siivous ja järjestely on meillä samanarvoinen suoritus kuin sen ikivanhan rotiskon kaivaminen esille. Käsitreenistä sen perässä vetäminen kyllä käy, jos jotain positiivistä haetaan :D
   
  Muuten olen kyllä siivoushullu. Musiikki vain päälle ja järjestelemään! Supervinkkejä minulla ei siivoukseen liittyen kyllä ole, mutta se on varmaa, että siivoaminen maistuu parhaimmalta juuri silloin kun pitäisi saada aikaiseksi jotain muuta. Eli kun koulu- tai työstressi painaa päälle niin luutu käteen, silloin tulee siivottua kaikkein tehokkaimmin :D Ja lopputulos tuo aina mukanaan hyvän mielen :) Monesti myös jokin vanhan laatikon tai kaapin penkominen siivotessa innostaa minut järjestelemään, joskus siinä nimittäin tekee ihan löytöjä!
   
  Nyt sormet ristissä odottelemaan siis arpaonnea :)
 • Maini

  Oho, tämän imurin voisin haluta, vaikka/koska minäkin inhoan kotitöistä eniten juuri imurointia.

 • Santsku

  Imuri….mikä se on? ..hmm..se taitaa olla se kaapin täyte, jota niin kovin harvoin viitsin ottaa esille. Harja+lapio, suurimmat roskat/villakoirat pois ja taas voi siirtää imurointia:)
  Ainut mikä mulla tepsii siivouksen aloittamisessa on, se oikee hetki ja hyvä menevä musa. Vaikka tosin vaarana on et musa vie mennessään ja siivous unohtuu;D mutta tämän Dysonin kanssa ois helppo tanssahdella roskat pois…siitähän saattais jopa tulla kaveri. Siis tänne päin!

 • ssannna

  Itsehän olen varsin siisti ja järjestelmällinen ihminen, mutta avomies on toista maata. Tämä aiheuttaa välillä harmaita hiuksia, ja olen oman mielenrauhani takia joutunut hieman tinkimään periaatteistani. Olen esim. luopunut päiväpeiton käytöstä kokonaan, koska mies ei koskaan pedannut sänkyä, ja minua ärsytti lattialla mytyssä lojuva päiväpeitto. Nytpä ei tarvitse enää siitäkään stressata.
  Minunkin lempisiivoushommani on vessan pesu. Likainen vessa ällöttää, siksi pesenkin sen ainakin kerran viikossa. Hetken se näyttää hyvältä, kun hanat ja peilit kiiltelevät. Imurointi taas on vastenmielisintä puuhaa, ja sen saakin usein mies hoitaakseen. Siinä en ole niin tarkka lopputuloksestakaan kuin vessan siivouksessa.
  Tuollainen pikkuimuri olisi tosi kätevä keittiön murusten ja eteisen pikkukivien imuroinnissa. Ne aina pistelevät jalkapohjissa ärsyttävästi. Kun nämä tilat aina hurauttaisi pikaisesti, varsinaisen kunnon imuroinnin väliä voisi vähän pidentää. Mikähän siinä imuroinnissa onkin niin vaikeaa? Meilläkin siis on huimat 56 neliötä pinta-alaa, ja tämän alan imuroimiseen ei varmasti mene kymmentä minuuttia pidempään. Kai se on se itse laitteen esiin kaivaminen ja kaikki ne ärsyttävät johdot ja letkut.. niin ja tietysti sen lattian raivaaminen tavaroista. Teen opiskelujen ohella siivoojan hommia työkseni, ja siinäkin hommassa imurointi on kyllä aika ärsyttävää, vaikka lattia onkin tyhjä.

 • susaanna

  Helsingissä asuessani oli tapanani siivota vessa sunnuntaisin ja mielellään ennen puoltapäivää. Vietin iloista elämää ja jotenkin katumusharjoituksena suoritettu vessan puunaamisen jälkeen oli lupa huokailla loppupäivä sohvalla ilman tunnontuskia ja moraaliahdistusta.

  Kuivakkaammaksi on elämäni mennyt, joten vessan myrkyttämisen lomassa eivät enää sunnuntait tunnu yhtä erityisiltä. Toki saan lohdutusta kloritin huumaavista tuoksuista.

 • Tuyaa

  Oi, tuo olisi mahtava! Imuroimisesta tekee jotenkin hankalaa se, että vanha imuri on kaivettava komerosta ja koottava, tuollaisella imurointi olisi siihen verrattuna juhlaa, eikä sitä edes haluaisi kaappiin piilottaa! Itse siivoan silloin kuin itsellä menee hermot villakoiriin, tai kun tulee vieraita – ystävät aina sanovat, että älä nyt vain minun vuokseni siivoamaan rupea, mutta teen sen silloin ihan mielelläni, se on se paras kannustin. :)

 • Tiiitu

  Olen todella laiska siivoaja. Vaikka rakastankin siistiä ja puhdasta kotia, en jaksa panostaa sellaisen ylläpitämiseen. Oman haasteensa tuo vielä Pitkäkarvainen vaalea kissa, jonka ansiosta kotimme on usein vaalea karvan peitossa. Olen pitkään miettinyt pienemmän käsi-imurin hankkimista sotaan karvoja vastaan. Mutta sisäinen pihistelijäni ei ole suostunut ostamaan toista imuria perusimurin lisäksi… Tämä tulisi siis kaltaiselleni laiskalle siivoajalle todella tarpeeseen! Perus imurin kaivaminen esiin kaapista on vaan ihan liian työlästä.

 • Miaable

  No minähän tarvitsen  tämän imurin siksi, että juuri imurin kaivaminen siivouskaapista on äääärettömän hankalaa ja vastenmielistä! ;) Tätä imuria kehtaisi pitää esillä, joten siihen tulisi varmasti tartuttua useammin :)

 • Cherrycloud

  Tämän päivän suunnitelmana oli tehdä joulusiivous. Ei ihan etene. Vanha imuri ei ainakaan innosta siivoamaan, hyvillä laitteilla olisi paljon tuskattomampaa, ehkä jopa mukavaa :)

 • Sisäkötön

  Siivoojana ja kodinkoneiden hankkijana olen laiska. Imurointi on yksi niistä asioista, joita lykkää viimeiseen asti, vaikka homma vie sen kahdeksan minuuttia. Kodinkoneiden hankkimista pystyy ylipäänsä todella lahjakkaasti lykkäämään vuosia, ja imurin hankkimista kuukausia; kun erossa lähti imuri, käytin sellaista rikkaharjaa koska en vaan saanut aikaiseksi mennä sinne kodinkonekauppaan.

  Toisaalta elämässä on kyllä paljon muita asioita joita kannattaa tehdä kodinhoitelun sijaan! Vähemmän siivousta, enemmän elämää. (Silti tuommoinen vähän tilaa vievä Dyson olis ihana!)

 • Saikku

  Oi, tämä olisi kuin minulle tehty. Mitenköhän se siivouksen aloittaminen onkaan niin vaikeaa..Samaistun täysin sun ajatuksiin. Tykkään kyllä järjestelmällisestä ja siistissä kodista, mutta täällä ei näytä todellakaan nyt siltä :)

 • NinaMaria

  Oon sellainen persoona joka rakastaa siistiä, mutta vihaa siivoamista. Ennen vanhaan, siis yksin asuessani, mulla toimi suhteellisen hyvin äitini opettama tekniikka, kun laittaa tavarat heti paikoilleen ei koskaan tarvitse varsinaisesti siivota. Mitä nyt silloinkin piti joskus imuroida. Nyt meitä on kaksi ihmistä pienessä asunnossa ja tavaraa on ihan liikaa. Lisäksi tuo toinen, gröhöm, ei omaa taitoani laittaa tavaroita heti paikoilleen. Tällähetkellä mennään siis enemmän tai vähemmän sotkussa. Aina välillä saan siivouspuuskan ja siivoan koko asunnon yhdeltä istumalta. Niinä hetkinä nautin siitä, että saan heti näkyvää jälkeä. Eikä se nyt niin kamalaa ole kun vain saisi alettua. Siivottua vain tulee aivan liian harvoin. Tuolle imurille olisi kyllä käyttöä.

  ninamariatuulikki@gmail.com

 • Kiii

  Tää ois mahtava! Koirataloudessa lentelee uusia karvapalloja aina kaksi tuntia imuroinnin jälkeen, joten ehkäpä tällainen vähän helpottaisi elämää!

 • Kataaaa

  Jos tavaroita on missä sattuu, lattia täynnä kaiken maailman muruja ja tiskivuorikin odottaa keittiössä niin se vain yksinkertaisesti pistää ahdistamaan :D Tuntuu, että saan paljon enemmän aikaiseksi kun koti on siistissä kunnossa; opiskelujuttuja saa helpommin aloitettua järjestyksessä olevan työpöydän ääressä ja esim. ruoanlaitto on paljon mukavempaa siistissä keittiössä.

  Tuo imuri olisi unelma! Sitä olisi kätevä käyttää erityisesti keittiössä, jonka lattia tuppaa täyttymään leivänmurusista ja ties mistä todella nopeasti.

 • dippadai

  Olen samantyylinen siivousasioissa kuin sinä, siksi tarvitsen juuri tuon imurin.

 • melissae

  Kotini on aina siisti, tavarat omilla paikoillaan, mutta ei kuitenkaan puhdas ! Voi, kun imurointi ja pölyjen pyyhintä olisi itselleni yhtä mieluisaa kun tavaroiden järjestely ja niiden järjestyksessä pitäminen! Ehkäpä tässä olisi itselleni ratkaisu ;)

 • Emppu123

  Haaveilen järjestyksessä olevasta kodista, mutta usein varsinkin arkena tilanne räjähtää käsiin. Kaikki mahdolliset siivoamista ja järjestelyä helpottavat apuvälineet ovat siis tarpeen! Imuroinnissa ärsyttävintä on pistorasian jatkuva vaihtaminen ja johdon tiellä olo. Johdoton imuri olisi täydellinen ratkaisu näihin ongelmiin.

 • Pulde

  Olisin valmis kokeilemaan uutta imuria. Minulta puuttuu siivousgeeni, mutta koiraperheessä täytyy silti joskus imuroidakin.

 • Elina V.

  Tää olis ihana! Pidän siitä, että tavarat on järjestyksessä, mutta imurointi on kyllä kamalaa. Lasten kanssa varsinkin kurakeleillä ainakin eteinen on pakko imuroida päivittäin ja siihen hommaan tällänen olis ihan huippu!

 • Anna-Katariina

  Pakko siivota joka päivä koska mulla on kissa ja poikaystävä on allerginen.

 • Sinisimpukka

  Kerrankin kisa jonka todella haluaisin voittaa!

  Siivoojana olen vähän ristiriitainen luonne. Toisaalta rakastan siistiä kotia, ja jos kotiin tullessani täällä on sotkuista, en pysty istumaan alas ennen kuin koti on edes suunnilleen järjestyksessä. Rakastan puhdasta ja kiiltävää tiskipöytää enkä koskaan jätä vaatteita lojumaan lattialle. Toisaalta siivoamiseni on yleensä varsin pintapuolista: olen tosi huono esim. siivoamaan keittiön tai vessan kaappeja tai pyyhkimään pölyjä jostain pikku nurkista. Myös lattian pesu ei kiinnosta, yleensä tyydyn imurointiin. En myöskään koskaan petaa sänkyä. Tämä sängyn petaamattomuus muuten jakaa ihmiset: toiset eivät todellakaan petaa ja toiset eivät voisi lähteä kotoa jos sänky on petaamatta. :D

  Tarvitsisin tämän imurin, koska olen koko omillani asumisen ajan käyttänyt ihan romuimureita: ensimmäinen imurini oli 80-luvun Miele, joka palveli monta vuotta. Viime aikoina olen käyttänyt äitini vanhaa imuria, josta on pyörät hajalla eikä siis rullaile enää kovin sulavasti. :D Tuo näppärä johdoton imuri olisi täydellinen meidän ahtaaseen pikkukotiin!

 • Anneh

  Taaperon ansiosta ruokapöydän ympärillä on aina sotkukehä. Tarvetta on joko koiralle tai kätevälle imurille. Huoltosuhteen kannalta kallistun kyllä Dysoniin! ;)

 • järjestelemätön

  Minäkin pidän jostain kumman syystä vessan siivoamisesta! Olemme poikaystäväni kanssa päättäneet, että hän tiskaa muutaman kerran viikossa, ja samaan aikaan minä siivoan loppua asuntoa niin paljon kun kerkeän, loput voi hyvin jättää siivoamatta. Emme siis stressaa, kun kumpikaan ei normaalisti jätä banaaninkuoria tai likaisia sukkia lojumaan ympäriinsä. Meillä on siistiä, mutta asiat vähän epäjärjestyksessä, mutta se kuuluu elämään.

 • Saaraws

  Mulla tuppaa myös jäämään tavarat vähän mihin sattuu, vaikka kuinka helpolta se kuullostaisikin palauttaa aina käytön jälkeen tavarat omille paikoilleen! Mutkun ei vaan voi. Sen jälkeen kun niitä tavaroita on kerääntynyt vääriin paikkoihin tarpeeksi niin saatan saada kunnon siivouspuuskia ja järjestelen tavarat viimesen päälle paikoilleen. Tykkään kyllä kun koti on siisti, mutta liian harvoin se on tiptop-kunnossa!
  Imuroinnissa ja etenkin lattioiden pesussa olen todella saamaton. Osittain johtuu siitä, että vihaan nykyistä huutavaa imuria ja vanhan asunnon pistokkeettomuutta ja muutenkin ajatus tavaroiden siirtelemisestä näiden tieltä tuntuu liian työläältä. :D eniten tykkään pitää keittiötä siistinä (thank god astianpesukoneesta) ja myöskin vessan pesusta, mikä siinäkin viehättää!

 • katja koskela

  Imurointi on ehdottomasti mun suosikki siivouspuuha! Tosin neljän koiran kanssa sen kai on vähän oltavakin :D Meillä saattaa kaapeissa vallita hallittu kaaos, mutta muuten tavarat on paikoillaan ja on siistiä. Toki on niitä päiviä ettei ehdi muuta kuin nukkumaan kotiin kunnes on juostava muihin hommiin ja silloin täällä vallitsee semmoinen koirankarvojen, hiekan, kuran ja rapaisien tassunjälkien vallankumous. Puhumattakaan eteisen lattialle levitetyistä lakanoista ja pyyhkeistä, joilla koirat kuivattelee. Mutta pääsääntöisesti meillä on kyllä siistiä! Siivoaminen puhdistaa omankin mielen ja järjestyksen keskellä on helpompaa hengittää ja levätä.

 • Piiiiu

  Mulla on itseasiassa TOASin roskiskatoksesta muutama vuosi sitten löydetty ja parempaan talteen korjattu imuri käytössä, kertoo ehkä jotain laadusta kun joku oli sen jo ennen mua hylännyt! :D Että juu. Kiva olisi. Tuo tavaroilla paikat – vinkki toimii kyllä mullakin, ja nyt tässä vähän aikaa sitten helpotti ihan vaan sekin, että muutti yksiöstä kaksioon. Pienessä kämpässä juuri joku muutamakin levällään lojuva tavara saattaa saada aikaan sotkuisen fiiliksen, isommassa kämpässä tilanne ei eskaloidu yhtä sotkusen näköseksi niin nopeasti. ;)

 • memilia

  Olen hyvin siisti ihminen ja tykkään järjestellä asti. Poikaystäväni onkin varsinainen Dyson-fani ja jopa vielä siistimpi kuin minä.

 • nni.

  Tällainen me tarvittaisi ehdottomasti! Jokainen ”rikkaimuri” mitä meillä on ollut ei ole lainkaan palvellut tarpeita. Pieni poikamme on alkanut harjoitella itse syömistä ja sotku on sen mukainen! Ja koska olen laiska siivooja niin tämä jos mikä helpottaisi just nimenomaan johdottomuutensa vuoksi. Pienen taaperoijan kanssa johdollisen perässävedettävän imurin käyttö muutenkin on luku sinänsä koska poikahan tykkää rempoa johtoa irti tai ihan vaan ratsastaa imurilla :)

  Ihanaa joulua Jenni ja iloista vuodenvaihdetta :)

 • Minulla on pieni kaksio ja olen ehkä maailman huonoin tarttumaan moppiin. Ja moppiin siksi, koska minulla ei ole imuria laisinkaan. :D Imurille ei myöskään ole säilytystiloja, joten tällainen kapeavartinen hyvä imuri kyllä saisi arvoisensa kodin luotani!

 • Eveliina1

  Siivoamisen aloittaminen on vaikeinta. Kun edellisestä siivouksesta on kulunut riittävä aika ja tiedän, että on aika siivota, ei yhtään tunnu mukavalta :D Kun homman saa alkuun, niin sitten kyllä siivoan niin että koko koti kiiltää. Vaikeaa on erityisesti imurin ottaminen kaapista.

 • PaulaTeresa

  Mietin tuossa juuri, että imuri ei meillä viihdy ollenkaan siivouskomerossa. Se on aina joko yläkerran tai alakerran lattialla, koska jomman kumman siivous on aina kesken. Huoh. Keväällä tulee uusi koiranpentu, mikä tietää lisää siivoamista. Pikku-Dyson olisi tähän saumaan oiva apu!

 • Anska

  Siivoojana olen huono ja huoleton. Erityisesti inhoan imurointia, sillä inhoan siitä jäävää hajua. Siksipä tuota imuria olisi mukava päästä kokeilemaan, jospa vaikka ratkaisu ongelmaan olisi pölypussittomuus…

 • saaraaa

  Oi tuo olisi niin minulle passeli. Olen kolme vuotta pessyt lattiat rätillä(siis ollut olman imuria). asuntoni on toki pieni, enkä halua isoa klohmoa imuria. Rakas Joulupukki. Tahtoisin tänä vuonna imurin.

 • RL

  Siivouspersoonani on ailahtelevainen. Imurointi ei ole verissä, mutta olen melko järjestelmällinen. Imuria TARVITSEN todella, sillä pitkä avoliittoni on päättymässä. Muutamme erilleen alkuvuodesta ja vain toisella meistä on tällöin imuri. Juuri tuo Dyson pelastaisi monen monta tulevaa päivää ja piristäisi ehkä jopa särkynyttä sydäntä.

 • Sisi-

  Olen siivoajana mahdollisimman huono yhdistelmä laiskuutta ja kaaoksesta ahdistumista! En siis jaksa siivota tarpeeksi usein mutta pikkuhiljaa sekaisuuden lisääntyessä huomaan että alkaa tulla sellainen yleisesti ikävä olo kotona ja jo sinne mennessä. Ja sitten vasta kaivellaan ne rätit ja imurit esiin… Tuollainen pikkuimuri voisi vähän auttaa siivouskynnyksen ylittämisessä jo ennen ahdistumisvaihetta. :) Sopisi tänne meidän pikkuyksiöön loistavasti!

 • SannaML

  En ole kovin ahkera siivooja, onneksi puoliso on pedantimpi. Tuollainen näpsäkkä imuri tulisi todelliseen tarpeeseen koirankarvojen karkottamiseksi!

 • pipstrudel

  Juurikin näin, ajatus imuroinnista tuntuu maailman vaivalloisimmalta ajatukselta..tuo helpottaisi hommaa kyllä kummasti :)

 • Karoliinaaa

  Mä taidan olla aika jämptin järjestelmällinen, eli tavarat kyllä vien paikoilleen. Joskus jopa turhaakin korjaan leluja jotka levitetään minuutin kuluttua uudelleen.. ;) Mutta se imurointi on jossain mielessä itsellenikin jotenkin kaikkein vaivalloisinta… Olemmekin jakaneet niin että mies imuroi meillä :) tuo Dysonin imuri tulisi vaan niin tarpeeseen kun ei joka kerta tarvitsisi kaivaa imuria johtoineen ja varsineen esiin, kun vajaa 2-vuotias taapero murustaa mennen tullen ja kaikenmoista sotkua syntyy ihan tasaisella tahdilla :) toivottavasti onni on myötä!

 • Heleenaina

  Ajatuksia herättävä blogi. Mielenkiintoisia näkökohtia ja pitää lukea vielä muutamaan kertaan että sisästäisi asioita omaan toimintaan. Toki haluaisin tyylikkään siivouskoneen itselleni ja super- siistin mieheni iloksi. Haluan tulla huomioonotetuksi tulevana Siisti- Siirinä.

 • mikihara

  Siivoan kokoajan ja vähän – ja nopeasti. Suursiivoukset kammottaa, niin myös sotku, joten tällainen tasainen ylläpito-siivous on vähän niinkun osoittautunut omaksi jutuksi.

  Taktiikkani olennainen osa: helppokäyttöiset ja tehokkaat siivousvälineet, käytännössä Sini-välineet ja Methodin supertehokkaat ja supermyrkyttömät aineet. 

 • PäiviS

  Imurin kaivaminen romukaapista on rasittavaa! Siksi sitä tuleekin käytettyä ihan liian harvoin. Tuollainen kätevä imuri tulisikin siis tarpeesen:)

 • Hanneli

  Täällä toinen, joka melkein nauttii vessanpesusta ja tiskaamisesta, varsinkin lopputuloksen ihastelusta.. Uskon, että rehellinen käsillä tekeminen on hyväksi päälle, enkä siksi edes haluaisi tiskikonetta. Paras motivaattori siivoamiseen on minulla yllätysvieraiden pelko!:)

 • Emma

  Hahahah, sun teksti ois voinut olla mun näppikseltäni!!! WC: siivous on jees, mut jumankekka kun kaikki kamat jää paikoilleen. Ja imurointi ja ROSKAT,… Miten voi olla niin vaikeeta? En ymmärrä………. Joo, olen samanlainen siivouspersoona kuin sinä, ja toivon että Dyson jeesaisi myös mua siisteyden ylläpidossa. Ettei tarvis purkaa siivouspommia aina kolmesti viikossa,,,

 • Iidaj

  Tuollainen imuri olisi i-h-a-n-a ! Myös minulle imuroiminen on aina ollut siivoushommista epämieluisinta. Vaikka en nauti tiskaamisestakaan mitenkään erityisesti, on imuroinnin välttely itselleni paljon helpompaa kuin tiskaamisen välttely, sillä ei niitä pölypalloja nurkissa aina edes huomaa – tiskipöydälle kertyvät astiapinot alkavat sen sijaan masentaa aika nopeasti. Muutenkaan en pysty esim. rentoutumaan tai opiskelemaan, jos asunnossa on päällisin puolin tosi sotkuista. Epäjärjestys jotenkin vain ahdistaa…

  Silti en ole mielestäni erityisen siisti – vaikka en kovin sotkuinenkaan. Useimmiten, kun lähden aamulla kotoa, kaikki jää sekaisin, mutta kun palaan takaisin, laitan tavarat heti paikoilleen. Kotini on harvoin täysin tiptop, mutta ei sitä tarvitse hävetäkään.

  Siivouspersoonana olen kuitenkin enimmäkseen ”pintasiisti”. Kaapit kätkevät nimittäin sisäänsä sekamelskan (vaatekaappi on pahin) ja myös sänkyni alla on aina esim. vanhoja postikasoja, joita en vain saa vietyä keräykseen :D Roskapussien vieminen on minullekin vaikeaa, niin kuin myös niiden vanhojen postien, puhumattakaan kierrätykseen vietävistä kartongeista, yms. :D Mutta sängyn petaan minäkin joka päivä sekä pesen vessan, pyyhin pöydät ja muutenkin järjestelen tavarat omille paikoilleen.

  Pitäisi kuitenkin imuroida useammin… ;)

 • Shini

  Olen aika samanlainen siivousihminen kuin sinäkin. Kiireessä tavarat jäävät levälleen, mutta sitten kun sekasorto alkaa ärsyttämään otan kunnon järjestelyspurtteja. Nykyinen imuri on vaan murheen kryyni, se on painava, kuumuu todella paljon ja vaikka kuinka tarkkaan yrittää imuroida, ei vanha imuri jaksa enää imeä jokaista roskaa. Joten uusi imuri tulisi kyllä todellakin tarpeen. Ehkä se innostaisi imuroimaan useammin!

 • Minna

  Vau mikä imuri! Olen melko suurpiirteinen siivooja, mutta kerran viikossa on kiva saada koti puhtaaksi. Helpoiten siistin ilmeen saa siivoamalla kaiken ylimääräisen tavaran pois näkyviltä ja pidänkin aika minimalistisesta sisustuksesta. Imurointi on siivouksessa inhokkini, mutta ehkä tuo Dyson innostaisi minuakin? Ainakin tarvetta sille olisi koira- ja lapsiperheessä..

 • Tykkään tavaroiden järjestelystä paikoilleen. Tosin niitä on liikaa. En pidä imuroimisesta, loten olen joskus jopa miettinyt tuontyyppisen hankinnasta.

 • JennyP

  Olen mahdottoman laiska siivooja, lykkään etenkin juuri tuota imuria niin pitkään kun vain mitenkään mahdollista. Joten voin samaistua :) Tuommoinen pikkuimuri olisi aivan loistava, edessä on muutto uuteen kämppään ja nykyinen ”jätti-imuri” on vaikea säilyttää ja pienessä asunnossa myös todella epäkäytännöllinen.

 • Minnaliina

  Tuosta imurista olen haaveillut jo pitkään. Johdottomuus, oi mikä ihana asia :) meillä saisi imuroida useamminkin viikossa mutta en vain jaksa kaivaa imuria kaapista. Monesti menee parikin viikkoa ja lattiat on hyvin roskaisia… Tätä tarvitsen!

 • SallaMA

  Unelma palkinto tällaiselle siivousfriikille! Olen siis normaalisti kova siivoamaan ja oikein ahdistun jos kotona ei ole puhdasta ja siistiä. Mutta nyt olen aloittanut uuden, ihan päättömästi työllistävän työn, enkä ole ikinä kotona sellaiseen aikaan että kehtaisi alkaa imuroimaan. Tuolla ehkä uskaltaisi nopeasti pahimmat roskat imuroida yhdeksän jälkeen illallakin?
  Paras vinkki asunnon siistinä pitoon on se, että jos asian paikalleen laittamisessa tai siivouksessa menee alle 3min, niin se pitää tehdä heti. Vain isompia hommia saa lykätä ” huomiseen”.

 • akkiiR

  Olen siisti ja järjestelmällinen ihminen, joka saa suurta nautintoa puhtaasta kodista. Yksi parhaimmista asioista on se, kun on siivonnut ja loppuillan voi loikoilla sohvalla ja nautiskella puhtaudesta. Tämä on kuitenkin entisen elämän (lue: elämä ennen koiraa) luksusta. Nyt on kaikki paikat jyrsitty rikki ja aina sekaisin. Koska imuriin täytyy tarttua lähes päivittäin, olisi tuollainen imuri tähän talouteen enemmän kuin täydellinen! :)

 • Mannam

  Aika huippu ja erilainen arvonta! Kaksikerroksinen asuntomme on oikein toimiva aina siihen asti, kun koittaa aika imuroida. En tykkää!! Olenkin vakavasti harkinnut pienikokoista toista imuria, sen verran punaista nään imuria edestakaisin raahatessa. Itselläni on pakko viimeistään ennen nukkumaan menoa siistiä levällään olevat postit ja paperit, ja tiskipöytä ja sohvatyynyt ojennukseen. Muuten alkaa aamu ärtyisästi;).

 • Pauliins

  Täällä huutelee yksi laiskimus siivooja myös! Ja mikä pahinta, poikaystävä on vähän samaa sorttia ;) Eli = sotkuinen kämppä. Turhauttavinta on ehkä se, että kun sitten sitä siivoo ja kämppä kiittää, niin koko asunto voi parin päivän päästä olla jo täynnä sotkua! Pitäisi oppia laittamaan tavarat omille paikoilleen aina heti, mutta kun se on niin vaikeaa ja aina on hoppu ja vaatteet jäävät lojumaan lattialle kiireessä! Ja aina myös suunnitellaan, että nyt OIKEASTI yritetään pitää kämppä siistinä, mutta jotenki sitä vaan nopeasti siitä lipsutaan. MUTTA miten ihanaa se onkaan, kun asunto on siisti ja ylimääräisiä tavaroita ei loju siellä sun täällä! Se tunne pitäisi olla riittävä motivaatio siisteyden ja järjestyksen pitämiselle. Mutta, ehkä se on vain vähän tavoistakin, tavaran määrästä ja juuri niistä omista tavaroiden paikoista kiinni. Mutta ainahan voi kettu oppia uusia temppuja eli ehkä täälläkin päässä on toivoa ja tuon helppokäyttöisin imurin myötä homma helpottuisikin ;)

 • nelsteri

  Aika samanlainen siivousfilosofia meikällä! Mieli kyllä lepää siistissä kämpässä mutta pienet ”luovat kaaokset” ei haittaa! Sotkuista saa olla mutta ei missään nimessä likaista! Mulla ja avomiehellä on sellainen sopimus että minä tiskaan ja hän hoitaa kaikki roskat ( kierrätykseen kun menee kuutta eri sorttia), tästä olen oppinut tiskaamaan aina iltaisin sillä on niin ihanaa aamuisin tulla puhtaan ja tyhjän tiskipöydän ääreen kahvin keittoon :)

 • Sade 1

  Täällä kiireinen, mutta kivaa arkea elävä ja siisteyttä rakastava työssäkäyvä mamma. Meidän pikku- perheellä on 70 m2 asunto, missä tuon vekottimen kanssa olisi hyvä heilua. Toisi takuulla helpotusta arkeemme ja varmasti ripauksen luksusta myös!

  – Sade

 • rrrrrrrr

  Olen ihan samanlainen tuossa imuroinnissa kuin sinä, se on ihan kivaa täysin tyhjässä asunnossa mutta voi herraisä esimerkiksi ruokapöydän alta imuroimisen tuskaisuutta…. olen laiska ja aikamoinen sotkija. tuo imuri olisi näppärä napata siivoamaan pienempiä sotkujakin, esim siistimään pikaisesti keittiön lattia :)

 • Kertse

  Tykkään siisteydestä ja järjestyksestä, mutta siivoaminen ei kyllä ole lempipuuhaani. Erityisesti imurointi tuntuu ylitsepääsemättömän hankalalta, vaikka asunto onkin vain kaksio. Voin kyllä kuvitella, että tallainen vempain innostaisi tiheämpään imurointiin! Ei tarvitsisi poikaystävänkään kanssa väitellä imuroinnista niin usein. :D

 • Saakku

  Mä kuulun niihin kerran kuukaudessa puuskasiivoajiin. Eli sillon siivotaan ku saadaa se tuttu pms puuska päälle. Hinkutetaan vaikka hammasharjalla menemään joka ikinen nurkka pinna kireellä. :D Siivousvinkkinä niinkin kuiva kuin että laita aina kaikki tavarat käytön jälkeen takaisin paikoilleen niin pysyy perusjärjestys kohdillaan ja näin on aina siistin näköistä vaikka olisikin hieman pölyistä. Mä tarvisin ton imurin koska meidän vanha meni juuri rikki ja hätä on kova. Hukutaan varmaa pölyyn kohta. :D

 • heta-liisa

  Lukiessani kuvaustasi itsestäsi siivoojana oli kuin siinä olisi kerrottu juuri minusta! Niin yhteneväinen olen siivoojapersoonaltani :D

 • minttuu

  Tykkään siististä kämpästä ja siivoaminenkin on ihan kivaa, mutta kyllä kelpaisi uusi imuri. Nykyinen taitaa puhaltaa enemmän kuin imeä :D

 • ompompoo

  Uuh, tämä laite näyttää juuri sopivalta saamaan laiska perheeni imurin varteen. Itse olen suhteellisen tunnollinen, aika ajoin vähän vätys siivooja, joka tekee kun huvittaa. Imurin johto onkin usein pahin viholliseni, joten tämä tulisi todella tarpeseen.

 • Annemaris

  Imurointi on pahinta mitä tiedän. Mä urheilen ja tykkään hikijumpista, mutta se hiki mikä nousee pintaan imurin kanssa heiluessa on kaikista pahinta. Joka kerta imuroidessani vedän pöydän päältä alas jonku tärkeän esineen imurin putkella ja kiroan menetystäni. Mä tarvitsen tämän langattoman laitteen elämääni. Ehkä mä sitten siivoaisin useammin kuin puolen vuoden välein. P.S Kyllä, inhoan imurointia niin paljon, että kerään pölypalloja kostutetulla talouspaperiarkilla viikottain, koska imurin kaivaminen kaapista on liian vaikeaa ja suoraan sanottuna ärsyttävää! sposti sayittwice ät gmail.com

 • Isilme

  Olen varmaan yksi laiskimmista siivoojista ikinä! Helpottaisi jos usein kävisi vieraita niin se pakottaisi siivoamaan. En pidä sotkusta ja se ajoittain jopa ahdistaa, mutta en saa silti muutettua tapojani. Ehkä uusi imuri antaisi siihen sysäyksen. :D Imurointi on meinaan varmaan ainoa kotityö jota on ihan ok tehdä.

 • kinuski

  Itse olen toisaalta ahkera, mutta samalla taas melko laiska siivoaja. Päivittäin tulee järjesteltyä paikkoja ja yleensä meillä päällisin puolin onkin melko siistiä. Imuriakin tulee käytettyä melkeimpä joka toinen päivä, joten tuollaiselle pienelle näppärälle imurille tulisi käyttöä! Suursiivouksia (mattojen ulosvienti, huonekalujen takaa imurointi, lattian luuttuaminen) taas tulee tehtyä ihan hävettävän harvoin joten siinä voisi vähän petrata… Ehkä teen uuden vuoden lupauksen ;)

 • ritti

  ihana imuri :)

 • ElizabethRinne

  Siivoojana moon kaikkea muuta paitsi pedantti ;-) Tykkään, että on yleissiistiä sillä en pysty olemaan sotkun keskellä (näin jälkikäteen olenkin tullut miettineeksi, että miten nuorempana pystyin ihan helposti elämään järkyttävässä sotkussa). Näin lapsiperheenä sitä imuria tosiaan tarvitaan useamman kerran viikossa, ja meirän imuri taitaa vedellä loppujaan, joten tuo olisi kyllä oivallinen veheje mikäli arpaonni osuu kohdalle :-) 

 • Mindeli

  Olisi niin täydellinen kumppani siivoushullulle, jonka kotona asuu koira. Toivottavasti onni on suosiollinen.

 • Hanna_

  tekstisi oli kuin omasta kynästäni, eli todella tälle olisi käyttöä!

 • Saukko

  En tykkää siivoamisesta mutta sitten kun siihen hommaan ryhdyn, teen sen tosi perusteellisesti. Pesen vessat, järjestelen kaappeja ja aikaa menee älyttömästi. Järkevintä ois siivota useammin, ei pääsis sotkut niin pahaksi. Tuollaisen dysonin kanssa varmasti tulisikin niin tehtyä. samaaalto@gmail.com

 • Jke

  Olemme identtisiä siivouspersoonia. Mä olen yleensä hädissäni, jos saan yllätysvieraita ja jos taas tiedän vieraiden tulosta, siivoan hysteerisesti ainakin viikon jynssäten kaiken mahdollisen. Kotini on neliönmallinen töölöläiskoti, joten pistorasian vaihto on tuttua täälläkin. Kaiken lisäksi olohuoneen pistorasian sähkökytkennät vaikuttavat kyseenalaisilta, joten tuollainen langaton malli olisi ihan omiaan tänne. Hyvää joulua! :)

 • Yukiko82

  Oi! Oon ihan samanlainen siivouksen suhteen, inhoan imurointia (mutta lähinnä sen imurin kaivamisen ja takaisin laittamisen takia), lempisiivouspuuhaani on vessan siivous :) Pikkuyksiössäni ei ole siivouskaappia, ja joudun säilyttämään imuria komerossa, jonne se pitää asetella suurella vaivalla. Siksipä välttelen imurointia niin pitkään kuin koirataloudessa on mahdollista (max 1 viikko). Olisikin ihanaa, jos imurin voisi vain ottaa ja sitten imuroida. Täytyy myöntää, että vaikka rakastankin järjestystä, usein jätän tavarat lojumaan, jotta se olisi seuraavalla kerralla helpommin saatavilla. Esim. jos tiedän tarvitsevani imuria seuraavana päivänä, saatan jättää sen keskelle huonetta ja kompuroida sen pitkään putkeen ja johtoon. Nykyisessä imurissani on niin pitkä johto, että sillä pystyi juuri ja juuri imuroimaan aiemmassa yli 50 neliön kaksiossani koko kämpän yhtä pistorasiaa käyttäen, hurraa! Tosin pistorasiana joutui silloin käyttämään keittiön loisteputkivalaisimen vieressä olevaa.

 • Gren

  ”Crazy Cleaning Lady was here ” lappusia jätän ystävien asuntoon siivottuani siellä. Myönnän siis nauttivani siivoamisesta. Varsi – imuria haaveillut juuri keveyden vuoksi,kissanhiekka olisi helppo ja nopea imuroida eteisestä. Sama tilanne ympäri asuntoa pienten murusten tms. kanssa. Siivoan itse vähän koko ajan. Vältyn näin suursiivouksilta.

 • Jansku1

  Pidän puhtaudesta (erityisesti keittiö ja kylpyhuone hohtavat usein puhtauttaan), mutta en välitä, jos muutama tavara on vähän hujan hajan. Pölyjä en kyllä muista kovin usein pyyhkiä ja lattioita en meinaa millään jaksaa pestä. Olen muuttamassa alkuvuodesta puolet pienempään asuntoon, joten en valittaisi, jos uusi imuri veisi huomattavasti vähemmän tilaa siivouskaapista!

 • Kirsimerika

  Siivouspersoonana ehkä mailman huonoin. Oikeastaan innostun siivoamaan ainoastaan kun odottelen aamukahvin tippumista. Ehkä pitäisi keittää enemmän aamukahvia. Saattaisin ehkä tuon avulla joskus ehtiä imuroimaankin. :)

 • Maija_Sofia

  Tunnistin kyllä oman siivouspersoonani tästä tekstistä! Myös itse nautin siististä ympäristöstä, mutta siitä huolimatta paikat ehtivät aina rempalleen muutamassa päivässä, Onko se lie kuvailemaasi priorisointia vai mitä, ken tietää. Itse kokisin juuri helposti käytettävien siivousvälineiden ja hyvien säilytysratkaisujen auttavan paljon kodin siisteyden ylläpidossa. Jospa johdoton imuri auttaisi minuakin hieman ahkerammaksi siivoojaksi! :)

 • Tarvisin imuria koska olen kohta muuttamassa köyhänä opiskelijana omaan kämppään niin jos olisi hyvä imuri siihen tulisi tartuttuakin useammin. Lisäksi olen lapsuudenkodissa tottunut keskuspölynimurin, joten siirtymä olisi pehmeä. Olen nyt Briteissä au pairina joten olen jutunut käyttämään täällä todella inhottavia imureita.! :D

 • Siivousfriiikki

  toi on niiiiiin mun märkä päiväuni! Oon kuolannut (paljon) halvempaa electroluxin ”rikkaimuria” jo pienen tovin mutta en vielä ole raaskinut ostaa, sillä tavallista imuria se ei korvaa ja pelko siitä että se jää turhakkeeksi on suuri. Ton ansiosta voisin heittää tavallisen imurin varastoon, yksiön kun imuroi tolla käden käänteessä. (Ja poikaystäväkin varmasti imuroisi mielellään…) :-)

 • Nonnukka

  Imurointi sijoittuu siivousinhokeissani aika korkealle, hoidinhan lapsuudenkodissani jo pienestä pitäen kaksi kertaa viikossa tapahtuneen imuroinnin yksin ja olemmekin mieheni kanssa sopineet että hän hoitaa taloutmme imuroinnin. Minulle taas lankeaa jotain muuta inhokkihommaa (siis loput siivoushommat). Nyt vaan on käynyt niin inhasti että mieheni työskentelee viikot muulla paikkakunnalla ja imurointi on langennut minulle! Siivoushommissa pitää tulla kerralla puhdasta ja sen toteutumiseen johdoton imuri olisi unelmien täyttymys, ja olisihan tuo aika rouhean oloinen ja näköinen masiiina kodin siivousvälinearsenaaliin!

 • Sinde

  En omista imuria, vaan olen mopannut lattiat viimeiset kaksi vuotta. Vähän aikaa sain pitää siskoni imuria lainassa, kun hän asui ulkomailla. Hän kuitenkin palaa joulun jälkeen Suomeen, joten minun pitäisi siirtyä taas mopin varteen. Kotitöistä imurointi on mun lemppari, mutta moppaaminen ei inspiroi yhtään… Imuri siis todella tulisi tarpeeseen!

 • annemarie

  Olen monessa asiassa tarkka, mutta siivous on kyllä kompastuskiveni. Pidän siitä, että on siistiä – ei siis likaista – mutta tavarat saattavat olla hujan hajan pitkiinsä. Ehkä se johtuu juuri siitä, ettei niille kaikille ole mitään selkeää paikkaa. Myös kerran käytettyjä vaatteita jää helposti lojumaan pitkiinsä, en ole keksinyt niille mitään hyvää säilytystapaa paitsi tuolin selkänojat. Pyrin tekemään jonkinlaisen kevyen ylläpitosiivouksen viikoittain ja parin-kolmen viikon välein sitten vähän isomman siivouksen. Tuollainen kevyt imuri voisi olla hyvinkin ratkaisu siihen, että kokisin imuroinnin helpompana askareena sen sijaan, että nykyinen pitää roudata siivouskomerosta ja vaihtaa johtoa pistorasiasta toiseen.

 • Katyusha

  Mä heittelen kaikki tavarat vähän minne sattuu… Vaatteet jää siihen kohtaan missä ne otan pois, yleensä aina johonkin huoneen lattialle (paitsi sukat! ne on ällöjä, ne menee aina heti pyykkikoriin). Kerran viikossa keräilen vaatteet sitten pois lattialta ja muutenkin raivaan lattian. Ehkä kerran vuodessa (okei, oikeesti vähän useemmin kummiski) siivoan hyllyt ja pyyhin pölyt ihan kaikkialta. Sänkyä en petaa ikinä, ja luinkin jostain että esim. pölypunkkeja on vähemmän kun jättää sängyn petaamatta, koska se viilenee ja kuivuu sillä tavalla paremmin, kun sen petaa heti, niin sinne jää kosteutta jne, ja pölypunkeilla on vähän turhan hyvät oltavat sitten. Tosiaan, mä en ole mikään siivousintoilija, mutta tykkään siististä kämpästä. Keittiö ja kylppäri on musta kivoja siivota, koska kylppärin voi melko pitkälle suihkutella lattiasta kattoon, ja kun se on puhdas niin se näkyy. Ironista tässä hommassa on ehkä se, että teen siivoojan töitä yliopisto-opiskelujen ohella. Ensin olin hotellissa, ja naureskelinkin sitä, että petaan työkseni sänkyjä, homma jota en kotona tee ikinä ja joka on musta niin äärettömän turhaa :D Nyt olen meijerissä siivoojana, ja kuten hotellissakin niin käytössä on paljon tehdas- ja teollisuuskäyttöön tarkoitettuja imureita. Ja ne ei muuten ole mitään kivoimpia raahailla perässä. Eli siis kotona olis ihanaa käyttää jotakin helpompaa, koska saan töissä ihan tarpeeksi heilua mopinvarressa ja tapella imureiden kanssa jotka kaatuilee, jää kiinni joka nurkkaan ja pitää älytöntä meteliä. Tässä pian on myös muutto uuteen kotiin, johon tarvitsen imurin, eli jos tällaisen voittaisin niin se ei parempaan aikaan voisi osuakaan!

 • Olen ihan toivoton siivoaja, vaikka näin atoopikkona ja pölyallergisena tulisi kämppä pitää pölyttömänä. Inhoan kuitenkin tavan imureita, ne ovat turhan usein isoja, kömpelöitä ja pitävät korvia vihlovan pahaa ääntä. Asun sitä paitsi soluasunnossa, ja vaikka käytössä onkin kämppiksen imuri, en käytä sitä juuri koskaan edellä mainittujen syiden lisäksi myös huonon imutehon vuoksi. Tuommoinen imuri olisi aivan loisto juttu, miuluusti varmasti tulisi imuroitua myös noita yhteisiä tilojakin :D

 • myyy

  Taidetaan olla siivousihmisinä aika samanlaisia. Itsellenikin jotkin tietyt kodin siisteyteen liittyvät asiat ovat tärkeitä ja lähes ehdottomia ja toisista viis veisaan. Esimerkiksi vaatteet tuppaavat usein jäämään milloin minnekin. Silti toivoisin aina löytäväni itsessäni piilevän siistin ihmisen, koska sotku ahdistaa.

 • oinas

  Siivouspersoonaltani elän rojun ja roinan keskellä, kunnes lyön varpaani viidennettä kertaa samaan kirjakasaan päivän aikana ja suutuspäissäni päätän laittaa hihat heilumaan. Asiaa ei tosin yhtään auta se, että perheellämme on vain yksi jättimäinen imuri, jonka raahaaminen portaikkoa pitkin tuntuu rankemmalta urakalta kuin Everestin huipun saavuttaminen! Tommoinen minimuri kyllä kelpaisi kodin puhtaanapitoavuksi!

 • Vierailija

  Ihanaa olisi voittaa imuri, varmasti kadonnut siivousintokin palaisi takaisin :)

 • Inkaliina

  Laiska siivooja täälläkin huutelee! Kissankarvoja soisi imuroitavan tässä huushollissa paljon nykyistä useammin, mutta kun on huono, vanha imuri, joka ei meinaa jaksaa imeä, ei homma juuri houkuttele. Pieneen asuntoomme tämä Dyson olisi kuin tehty! Varmasti nousisi siivousinto kohisten, kun imurointi itsessään ei ole mielestäni ollenkaan puunaushommista pahin.

 • piukupiiku

  Olen siivoojana aina samaistunut muumien Mymmeliin: ”Ja mymmeleille sattuu toisinaan niin, että he lähtevät tiehensä jottei heidän tarvitsisi siivota.” (Muumilaakson marraskuu).
  Siivoaminen ei ole lempipuuhaani ja toimeen tarttuminen on minullekin siinä vaikeinta. Kevyt imuri, joka on helppo ottaa esiin varmasti motivoisi tarttumaan imurinvarteen useammin :)

 • pipsapauliina

  Olen kausiluontoisesti hypersiivooja ja -sotkija. Olen huomannut, että jos elämäni on epäjärjestyksessä ja myös kotini on kaaoksen vallassa. Silloin kunnon perusteellinen siivous tuntuu auttavan myös muuta elämänhallintaa. Harmi vain, että näissä elämäntilanteissa siivoamiselle harvoin on aikaa tai voimavaroja.. Pystyn elämään kaaoksen vallassa ja tavallaan sokaistun sotkulle, mutta kun alan siivota niin haluan puunata kaiken niin maan perusteellisesti että!
  Kunnon välineet tekevät hommasta helpompaa silloinkin kun ei huvita ja minulla on jo pitkään ollut viha-viha suhde imuriini. Olen muuttamassa lähiaikoina pienempään asuntoon, joten pieneen tilaan menenvä imuri olisi suorastaan täydellinen. Nyt tontut ja onnettaret kuulolle ja peukut ja varpaat pystyyn, että arpaonni suosisi!

 • Japu

  Toivon arpaonnen suosivan, sillä vihaanvihaanvihaan imuroimista! Joka kerta tapahtuu seuraavia asioita: imurin ’suutin'(onko se se nimi??) jää kiinni jonnekin, esim. sohvan alle ja riuhdon sen kiivaasti irti ja samalla satutan varpaani tai muun osan. Sitten imurin ’pölypussiosa’ ei ehdi tulla tympääntyneen ja äkkipikaisen imuroijan perässä ja kiskon sitä ja taas lyön varpaani tai muun osan. Lisäksi vihainen imuroija lyö muutenkin imuroidessa varpaita tai muita osia pöydän jalkoihin jne. Kaiken lisäksi meillä on kaksi kissaa, joten imuroida täytyy ja usein. Olisikohan imurointi miellyttävämpää tällä varsi-imurilla? Ja eritoten varvasystävällisempää?..

 • Sari P

  Meillä siivotaan tunnollisesti viikottain, koska kotiamme asustaa kaksi pitkäkarvaista kissaa – karvamäärä on melkoinen. Isolla imurilla tehdään perussiivous, ja pienellä rikkaimurilla sitten otetaan päivittäin reippaimmat kissanhiekat ja karvakasat pois lattialta – jos se vain toimisi kunnolla, mutta kun ei. Rikkaimuri ei ole niin tehokas, että sillä saisi karvoja imuroitua :( Tämä olisi täydellinen ratkaisu ja vielä näyttäisi hyvältä!

 • iidaturku

  Olen juurikin tuollainen mainitsemasi siivousihminen, jolla on kaikille tavaroille omat paikkansa. Sotkuisuus on sitä, että olen ehkä jättänyt olovaatteet lojumaan tuolin selkänojalle tai villasukat sohvalle. Hyvillä säilytysratkaisuilla ja kaapeilla hyllyjen sijaan saa helposti siistin oloista ja näköistä. Mutta on minullakin paheeni; inhoan tiskaamista yli kaiken (onneksi on tiskikone) ja mutteripannun peseminen tuntuu päivittäin välillä ylivoimaiselta. Minä tarvitsisin tuon huikean imurin sillä 10-vuotias ensi-imurini alkaa vetää viimeisiään. Pienen terhakan karvatassun vuoksi kuraa ja karvaa kertyy jatkuvasti ja tuollaisella varsi-imurilla saisi helposti siistiä. :)

 • Jejo

  Minulla ei ole tiettyä siivouspäivää, vaan siivoan kun alkaa olemaan sen näköistä ettei enää jaksa katsoa epäsiisteyttä. Kerran viikossa keskimäärin kuitenkin siivoan. Oma vinkki laiskalle siivoojalle on robotti imuri. Se pidentää siivousvälin aikaa. Tämä Dyson laite kuulostaa aivan unelmalta ja olisi hieno kaveri robotille joka ei suinkaan aina ole se kaikista toimivin laite. Kokisin suurena arjen helpotuksena ja olisin super onnellinen voitosta.

 • svii

  Mä en KOSKAAN imuroi meidän kodissa, vaan oon onnistunut siirtämään vastuun kokonaan miehelle vedoten siihen, että imurimme on liian painava ja vaikeasti liikkuva. Vastuulleni jää siivoamisessa yleensä pölyjen pyyhintä ja pyykit. Meillä ei ole koskaan ”likaista”, koska ollaan molemmat melko pedantteja eläjiä, mutta vaikka tavarat olisivatkin näennäisesti paikallaan niin oikeaa likaa kyllä kertyy nurkkiin… Ehkä mäkin alkaisin niitä siivoamaan jos tuo pikkuinen imuri olisi aina lähettyvillä!

 • Odettw

  Voi täältä löytyy toinen laiska siivooja. Kerron kaikille aina olevani kulissisiivooja, kämppä on kaaoksessa lähestulkoon aina, mutta heti jos joku on tulossa kylään, niin jynssään joka paikan tiptop kuntoon. Jotenkin minua ei haittaa elää omissa sotkuissani, mutta en tosiaankaan halua että joku muu näkee ne!
  Tämä imuri kuulostaisi aivan täyselliseltä äidilleni. Hänellä todettiin oikeassa lavassa hermostovaurioita nyt syksyllä, minkä takia oikea käsi kipeytyy helposti eikä toimi niin hyvin kuin ennen. Senpä takia tuollainen kevyt ja johdoton imuri olisi kätevä vanhempieni kodissa. Toivottavasti kerrankin onnistaisi niin pääsisin häntä ilahduttamaan :)

 • Odettw

  Voi täältä löytyy toinen laiska siivooja. Kerron kaikille aina olevani kulissisiivooja, kämppä on kaaoksessa lähestulkoon aina, mutta heti jos joku on tulossa kylään, niin jynssään joka paikan tiptop kuntoon. Jotenkin minua ei haittaa elää omissa sotkuissani, mutta en tosiaankaan halua että joku muu näkee ne!
  Tämä imuri kuulostaisi aivan täyselliseltä äidilleni. Hänellä todettiin oikeassa lavassa hermostovaurioita nyt syksyllä, minkä takia oikea käsi kipeytyy helposti eikä toimi niin hyvin kuin ennen. Senpä takia tuollainen kevyt ja johdoton imuri olisi kätevä vanhempieni kodissa. Toivottavasti kerrankin onnistaisi niin pääsisin häntä ilahduttamaan :)

 • Odettw

  Voi täältä löytyy toinen laiska siivooja. Kerron kaikille aina olevani kulissisiivooja, kämppä on kaaoksessa lähestulkoon aina, mutta heti jos joku on tulossa kylään, niin jynssään joka paikan tiptop kuntoon. Jotenkin minua ei haittaa elää omissa sotkuissani, mutta en tosiaankaan halua että joku muu näkee ne!
  Tämä imuri kuulostaisi aivan täyselliseltä äidilleni. Hänellä todettiin oikeassa lavassa hermostovaurioita nyt syksyllä, minkä takia oikea käsi kipeytyy helposti eikä toimi niin hyvin kuin ennen. Senpä takia tuollainen kevyt ja johdoton imuri olisi kätevä vanhempieni kodissa. Toivottavasti kerrankin onnistaisi niin pääsisin häntä ilahduttamaan :)

 • Hannara

  Kahden kerroksen asunnossa pieni ja näppärä, johdoton imuri olisi taivas !

 • kielohh

  Voiii, kuulostaa kyllä niin näppärältä! Lukeuden myös melko laiskaksi siivoajaksi. Aina vaan keksii jotain tekosyitä, ettei vaan tarttis…. oma imurikin on palvellut jo niin monta vuotta, ettei tehot enää oikein riitä. Imuri sopisi siis täydellisesti minulle ja pieneen asuntooni :)

 • dotdot

  taidanpa olla aika samanlainen siivooja kun sinäkin. tällaisesta olen haaveillut, että saisi vetäistä ruokapöydän alusen puhtaaksi päivän päätteeksi. siihen kun ei jaksa joka kerta hakea imuria.

 • Jo2014

  En ole ikinä Dysonista kuullut, mutta vaikuttaa toimivalta vempaimelta (jolle voisin itsekkin antaa mahdollisuuden helpottaa ei-niin-mukavaa siivousta). Lempi kotityöni on pyykkäys, muista en niin perusta. Unelmoin tiskikoneesta, siivoojasta ja toimivasta imurista!

 • Robotti

  Oijoi, tuo ois niin kätevä! Oon katsellut välillä puoli tosissani robotti-imureitakin, kun imurointi on niin inhaa puuhaa mutta ajatellut sitten kuitenkin, että se olisi jo vähän naurettava pienessä kaksiossani.. Mutta Dysonin jos saisin, niin vannon jatkossa imuroivani useammin ja hymyssä suin.

 • Sara06

  Meillä lapsiperheessä tuollaiselle imurille olisi todellakin käyttöä. Asumme kaksikerroksisessa kodissa, joten mikäpä olisi sen kivempaa kuin, että molemmissa kerroksissa olisi käyttövalmiina oma imuri. Dysonia arvostan merkkinä muutoinkin.

  Meillä järjestellään ja siivotaan jatkuvasti. Haluaisin itsekin käyttää aikani muuhunkin, mutta en kertakaikkiaan voi elää epäjärjestyksessä tai sotkussa. Koska perheeseen kuuluu kolme muutakin jäsentä, kompromisseja on tehtävä molempiin suuntiin.

 • villanen

  Juuri ihmettelin miehellenikin ääneen olevani ihan samanlainen siivooja kuin sinä! :D Minäkin mielelläni siivoan vessaa ja petaan sänkyä, mutta roskat ja pahvit ovat jostain syystä ihan mahdottomuus saada roudattua ulos! Imurointikaan ei ole mun juttu, joten tällainen superhelppo imuri olis kyllä mahtava! Olen siis mukana arvonnassa. :) Niin ja oikein hyvää Joulua myös tässä samalla!

 • Siljja

  Laiskanpuoleinen siivooja kun olen juuri tuollainen johdoton motivaattori olisi minulle paras kannustaja!

 • E-M

  Oo, tässä pelastus toisen laiskan imuroijan arkeen! Kaksi koiraa ja kuusi päivää viikossa töitä pitää kiireisenä, joten helpotusta siivoukseen kaivataan kovasti. :) Mulle tää!

 • -päivi-

  Olen siivoojana aika rennosti ottava. Kun pitää yllä järjestystä, ja normi siivousta en sen kummemmin ikinä tee suursiivouksia. Välillä kun on porukkaa , koiraa ja ihmistä pyörii, pyörii myös villakoiria nurkissa. Ne voi vaikka lastan avulla ottaa nopsasti pois jos ei heti halua/voi imuroida. Itse en ole imuroinut viimeseen noin viiteen vuoteen juurikaan, selän takia. Vuosi sitten leikatun selän kanssa olen nyt pystynyt imuroimaan vähän kerrallaan ja siksipä juuri tuollainen kevyt imuri sopisi kuin nappi silmään minun tarpeisiin.
  Siispä osallistun, toivottavasti ison onnenkupin voimin kisaan
  -päivi-
  p.helmet.l@gmail.com

 • Tallukka

  Olen laiska siivooja ja erityisen laiska imuroimaan. Jo avopuolisoni takia toivon tuollaista kätevää pikku-imuria, ettei imurointi olisi aina hänen harteillaan.

 • Tuijapee

  Voi tuo olisi meille niin täydellinen apuri <3 Pölyä ja hiekkaa tulee sisään vaikka mitä tekisi ja vanha imuri vetelee viimeisiään. Olenkin nykyisin tarttunut harjaan ja rikkalapioon mutta tulos on kyseenalainen ;)

 • Ninne

  Tykkään, että kotona on siistiä ja tavarat järjestyksessä, mutta olen huono ylläpitämään siisteyttä koko ajan. Monesti herään vasta siihen, että kotona on jo liian sotkuista ja silloin tuntuu että kaikki muukin harmittaa tuplasti enemmän. Silloin tulee kaivettua imuri kaapista ja järjesteltyä tavarat takaisin omille paikoilleen. Ehkä tämän imurin avulla kynnys aloittaa siivoaminen laskisi ja siistiä kotia tulisi ylläpidettyä helpommin.

 • susie

  Meillä on poikaystävän kanssa samanlainen diili. Hän vie roskat koska minä en vaan niitä jostain kummallisesta syystä pysty ja kykene viemään.. :D ja sängyn petaan minä, koska rakastan sitä ja se käy minulta paljon näppärämmin. Olen itse aika perussiisti, meillä siivotaan lemmikeistä ja poikaystävästä johtuen usein, imuroida saa melkein päivittäin. Tuollainen varsi imuri olisi kovin näppärä, ettei aina tarvitsisi isoa johdollista imuria raahata perässään. Muuten meillä kyllä kerääntyy vaatteita (minun..) pitkin poikin, mutta kerran pari viikossa siivoan ne paikoilleen. Epäjärjestys ei ole meillä siis juurikaan mikään ongelma vaan ne päivittäin lattialle tulevat pienet roskat.

 • riitu

  rrrakastan imurointia! imurimme valitettavasti taitaakin kyllä vedellä viimeisiään, joten siivousnatsille tämä olisi ihana uuden vuoden lahja. ;)

 • Sarppuli

  Oih, kyllä! Imuroiminen on ehdotonta inhokkihommaani pölyjen pyyhkimisen ohella. Ai niin ja silittämisen. Ja tiskaamisen. Ja roskapussien viemisen. Ja…

  Ei vaiskaan, muut hommat saan kyllä joten kuten tehtyä (=lahjon poikaystäväni), mutta IMUROINTI. Ai että. Inhoan sitä perässä vedettävää kapistusta, joka ulvoo niin, kuin jossakin olisi tulopalo. Inhoan sitä, että joka kerta teen saman virheen makuuhuoneen ja eteisen oviaukossa: vedän imuria perässäni toivekkaasti ajatellen, että jos se nyt tällä kertaa kääntyisi ”risteyksessä” sulavasti, pysyisi pystyssä ja seuraisi minua kuten kunnollisen palvelijan kuuluukin. No, SE EI PYSY. Siinä se on selällään niin kuin avuton koppakuoriainen rengasjalkojen halkoessa ilmaa ja ulinan yltyessä ihan uusiin ulottuvuuksiin. Ja on pakko ottaa ne seitsemän turhauttavaa askelta takaisin kääntämään kapistus, jonka nosteleminen käy kuntosalitreenistä.

  En tiedä tuliko tästä selväksi, mutta en siis erityisemmin pidä imuroimisesta. Se hiusten määrä, joka päästäni päivittäin putoaa, se hiekan määrä, joka poikaystäväni kengistä päivittäin sisälle kantautuu, se pölypalleroiden ja pudonneiden irtokarkkien määrä, joka sohvamme alla lymyää… Nämä seikat huomioon ottaen imuroimista olisi äärimmäisen hyödyllistä pitää kivana pikku askareena. Ja jos tämä vekotin tekee siitä yhtään mukavampaa, niin jes, monet parisuhderiidat vältetty! ;)

 • Embbu

  Oon aika samanlainen siivouspersoona kuin sinä! Vessan pesu on kivoin homma, imurointi kamalinta ikinä. Onneksi nämä hommat olemme jakaneet mieheni kesken kumpaakin miellyttävällä tavalla. :D En myöskään osaa pitää tavaroita järjestyksessä, vaikka salaa haaveilenkin kunnolla järjestetystä kodista. Olen kyllä suunnitellut tammikuulle samanlaista järjestelyoperaatiota – äitiyslomani alkaa tuolloin ja tuntuu, että pitää saada kämppä kuntoon ennen vauvan tuloa! :)

  Tuo imuri olisi kyllä kiva voittaa! Entinen taitaa vedellä viimeisiään, siitä mm. irtoaa ärsyttävästi varsi vähän väliä (tosin tästä syytän miestäni, joka on vähän turhan kovakourainen otteissaan :D).

 • Iidis

  Minua voisi kutsua vaikka kausisiivoajaksi. Lapseperheessä joutuu pakostakin siivoamaan joka päivä vähän, mutta siitäkin huolimatta koti pääsee helposti ”räjähtämään” etenkin silloin kun on kiirettä. Sitten jossain välissä alkaa hermostuttaa ja puunaan koko kodin lattiasta kattoon. Minulle helpointa on pyykkääminen ja ikkunoiden peseminen. Inhoan tiskaamista ja astianpesukone on hankinta, josta en enää koskaan halua luopua. Siivous on mielestäni mukavinta keväisin kun valo tulvii sisään puhtaista ikkunoista.

  Siivousurakkaa helpottamaan teen usein listan, johon merkitsen kaikki yksittäiset tehtävät kodin jokaisen huoneen kohdalle. Sitten siivoan mieluiten ihan omassa rauhassa musiikkia kuunnellen ja merkitsen listaan aina suoritetut tehtävät.

  Tuo pieni Dyson pääsisi meillä nopean käytön imuriksi siivoamaan eteisestä hiekkaa ja keittiöstä murusia!

 • Helkku

  Asumme kolmikerroksisessa asunnossa ja jaloissa pyörii 7 kuukautinen taapero, joka kiipeää kaikkialle ja perässä ei meinaa pysyä. Ja kaiken kukkuraksi päiväunet ovat todellisia powernappeja, joten ei toivoakaan 3 tunnin omista hetkistä. Eli siivoukset hoidetaan joskus, kun pystytään ja priorisoiden, loput sitten ehkä joskus ensi vuonna, kai. Nykyinen imuri on hyvä, mutta raskas kantaa kolmeen kerrokseen. Juuri tuollainen pieni imuri pelastaisi meidän huushollin pölyltä. No, ollaan tällä menolla testattu, että lapsemme ei ole allerginen pölylle ;)

 • MarjukkaS

  Minulla tavarat pysyvät järjestyksessä, mutta olen laiska imuroimaan. Josko tuo auttaisi siihen?

 • LauraH.

  Mä olen todella laiska tekemään pikkusiivouksia ja sitten kun paikat on ihan hyrskyn myrskyn on pakko tehdä kunnon suursiivous joka kerta. Ja tuo imuri olisi kuin luotu mulle, sillä vihaan imurointia mutta tollasen sievän ja kätevän imurin jaksaisikin kaivaa vähän useammin esille! :-D

 • LS

  Siis minä vihaan VIHAAN imuroimista! Järjestelen asuntoni kuntoon lähes päivittäin, sillä sotkuisessa ympäristössä ajatukseni eivät pysy kasassa, mutta imurointi… Välillä voi puhua pölylautoista pallojen sijaan ja poikaystäväni vitsailee, että jos laittaisin ne talutushihnaan, olisin naapurustoni oma Cruella De Vil. En ole vielä tähän päivään mennessä selvittänyt mikä imuroimisessa on niin vastenmielistä, mutta luulen osasyyllisenä olevan hankala perässä vedettävä pönttö ja epäergonominen konttaaminen ja kyykistely, kun yritän päästä valtavalla suuttimella käsiksi joka koloon. Kesällä pölyn ohessa saapuvat myös banaanikärpäset. Yritin pitkään Pirkka-niksin neuvomana kuvitella niiden olevan pieniä keijuja, jotta yhteiselo sujuisi paremmin, mutta lopulta jouduin brutaalisti imuroimaan ne (mahtoi siinä olla naapureilla ihmettelemistä, kun tämä flikka syöksyilee imurin suutin pystyssä pitkin keittiötä). Ehkäpä tuon Dysonin kanssa voisin päästää kärpäiset vapauteen parvekkeella ja kaivaa imurin esiin hieman useammin muutenkin… Toivon koko sydämestäni, että arpaonni suosii. Myös banaanikärpästen puolesta.

 • kimallus

  Haha, siivouspersoonana olen laiska, laiska, laiska. En oikeastaan huomaa ympärilläni olevaa likaa (sotkun toki) ja siksi olenkin huoleton siivoaja, kuten valitettavasti myös poikaystävä. Olen asunut samassa asunnossa jo puolitoista vuotta ja pessyt lattiat kahdesti. Ööh, ei taida olla kovin ok.

  Imurointia VIHAAN samoista syistä kuin sinäkin. Jo imurin saaminen oikeaan paikkaan on jumalaton prosessi, toi dyson olisi siis just eikä melkein mulle passeli. Tähän mennessä ollaan poikaystävän kanssa tehty sellanen diili, että mä tiskaan ja hän imuroi. Voisin vähän joustaa, jos homma tehtäisiin noin helpoksi,

 • Nannil

  pienen vauvan äitinä siivottavaa on koko ajan, aika kortilla ja visualistina haluaisin pitää imurin kaapissa. Ison Imurin kaivaminen pienestäkaapista tuntuu kuitenkin kovin hankalalta, sen vuoksi se on usein esillä . Johdoton ja näppärä imuri olisi ihan paras väline ongelmaani!

 • keamar

  Mun yksiössä ongelma on koira joka kerrassaan vihaa imuria ja sen letkua. Muuten saattaisin kaivaa imurin esiin useamminkin… :) Ehkäpä tuollainen pienempi varsi-imuri voisi siis olla juuri oikea ratkaisu meidän talouteen!

 • hheidi

  Mä en oo koskaan pitänyt siivoamisesta, oon jopa kerran (ensin siivoamisen kirottuani) saanut imurin syttymään siivotessani! Mutta pakkohan sitä on tehdä silti. Imuroiminen on musta kaikkein mukavinta siivoamisessa, joten tuo varsi-imuri pääsisi varmasti tehokäyttöön. Etenkin kun meillä asuu kohta 1 v. syömään opettelija, niin tuolla olis näppärä putsata nopeasti ruokapöydän alus sen 5 kertaa päivässä.

 • Ooooh! Tuollainen näppärä mini-imuri olisi unelmieni täyttymys. Olen laiskahko siivoaja, mutten voi sietää sotkuista kotia, mikä paradoksi! Syyllistyn myös valesiisteyteen, eli tungen kaiken ylimääräisen kaappeihin ja laatikoihin piiloon, niin että pinnalta kaikki näyttää olevan järjestyksessä, mutta kaapinovet avatessa saattaa saada päällensä kamalan tavararyöpyn. Kääk! Ja minäkin inhoan kaivaa imuria esille ja taistella johtojen kanssa, joten tuo pikku-dyson löytäisi luotani oivan kodin!

 • imj

  Olen sykähtelevä siivooja. Välillä ei ole väliä millään, mutta yhtäkkiä, usein juuri ennen nukkumaanmenoa tiskit, pölypallot ja tahmaiset pöytien pinnat alkavat ärsyttää sen verran, että niistä on päästävä eroon heti ja kertalaakista.

  Tuo Dyson olisi niin täydellinen lahja minulle! Sillä olisi helppo ruveta siivoamaan ex tempore. Avopuolisoni ei suostu uuden imurin hankintaan. Entinen on muka ihan hyvä, vaikka se on jostakin äidin serkun isän jäämistöstä napattu eikä ime enää yhtään mitään. Johdottomasta pikaimurista en ole uskaltanut ääneen hänelle edes haaveilla…

 • JenniPenni

  En ole siivoojana laiskimmasta tai ahkerimmasta päästä. Itse aina innostun siivoamisesta ja silloin tulee siivottua enemmänkin, välillä on taas kausia, kun siivoaminen ei oikein innosta. Imuroin ehkä tavallista useammin, koska meillä on kaksi kissaa, jotka kyllä tekevät oman osansa asunnon sotkemisessa. Tuollainen pikkuimuri olisi erittäin kätevä kissanhiekkojen siivoamisessa lattialta – nyt yleensä lakaisen ne, kun en aina jaksa ottaa imuria esiin. Eron kuitenkin huomaa, jos lakaisemisen sijasta imuroi. Hiekan lisäksi kissat levittelevät karvojaan joka puolelle, joita ei oikein ilman imurointia lattioilta saa pois. Kyseinen imuri olisi mahtava lisä kissaperheeseen! Olenkin miettinyt tuollaisen hankkimista, mutta hinta on aivan liian suuri opiskelijabudjetille.

  – Jenni

 • vahle

  Näyttää näppärältä ja vähän tilaa vievältä, ja vielä tyylikäskin! Silloin yleensä siivoilee kun vimma iskee tai joskus pitää tarttua toimeen väkisin. :)

 • sannami

  Olen työskennellyt jo viisi vuotta yliopisto-opintojen ohessa siivoojana, joten siivoustunteja on kertynyt paljon. Töissä olen tunnollinen ja tarkka, mutta kotona hommiin ryhtyminen ei olekaan niin helppoa :) Toki siivoan kerran viikossa kotona, mutta ei se enää työviikon jälkeen paljoa jaksa innostaa!

 • Kaisa Johanna

  Mulle imurointi on myös suurinhokki! Asiaa ei auta se, että meillä on mun lapsuudenkodin imuri, joka on sellaiset 15 vuotta vanha. Huutaa kuin halvattu! Onneksi mun mies hoitaa imuroinnin yleensä silloin kun olen muualla, mutta uskon, että hän tekisi sen useammin jos imurikin olisi parempi! ;)

  Siivous ei mielestäni ole koskaan varsinaisesti hauskaa, mutta vähiten epämiellyttävää siten, että laittaa hyvää groovaavaa musaa päälle ja samalla sheikkaa buutii. Verhot on tosin hyvä vetää kiinni ennen spektaakkelia. Ja tietty se ihana tunne kun vihdoin on siistiä on sen kaiken vaivan arvoista!

 • Hilda

  Saatan elellä pitkähköjä aikoja pienen kaaoksen kanssa aivan tyytyväisenä, mutta ajallaan jossain napsahtaa ja on pakko pistää paikat kuntoon. Tuo Dyson houkuttelis kyllä ennemmän siivoamiseen kuin nykyinen halpisimurini!

 • muinaisjuttu

  Olen itsekin ulkoistanut imuroimisen suhteen toiselle puoliskolle. Itse sitten aina pyyhin pölyt ja pesen lattiat. Nykyisestä imurista kylläkin putoilee koko ajan uusia osia imuroidessa. Jos arpaonni suosisi, niin tulisi tarpeeseen.

 • iinaii

  Olen samantyyppinen siivoaja kuin säkin eli imirinvarteen en saa tartuttua sitten millään. Jotenkin tosi haastavaa kaivaa se jättimäinen pölynkerääjä tuolta kaapista. Tällainen pikkuimuri olisi tosi kätevä meidän kaksioon ja se saattaisi innostaa poikaystävääkin tarttumaan välillä imurinvarteen! ;)

 • hermica

  Äitini kutsuisi minua varmaankin boheemiksi siivoojaksi! Vaatekasoja löytyy, pidän tärkeämpänä kuitenkin puhtautta kuin ehkä yleistä siisteyttä (vaatakasat on nopea ja helppo kerätä, mutta jynssäys vie aikaa). Asun yhdessä siivousintoilija-miehen kanssa, eli siis hän haluaisi että pitäisin asunnon putipuhtaana, mutta ei ymmärrä minkälaista hommaa se vaatii. Kahden ihmisen kotona olisikin varmasti siistimpää, mutta 30 kiloinen musta ja pitkäkarvainen koira saa asunnon heti näyttämään likaiselta, vaikka siivouspäivä olisi juuri ollut. Vaikka en ole pedantti siivoaja, tulee koti imuroitua päivittäin. Ehkä olen siis myöskin sellainen keskiverto siivoilija, paljon kyllä on ystäväpiirissä niitä himosiivoojia, jolloin omat siivoustaidot tuntuu todella vähäpätöiseltä. Vinkkeinä on meillä ainakin toiminut ajastin, johon laitetaan esim. 30minuuttia ja molemmat siivoavat niin paljon kuin siinä ajassa kerkeää. Omasta mielestä se on tasapuolista ja kaksi ihmistä saa kyllä puolessa tunnissa ihmeitä aikaan! Joskus myös kun iltaisin katselen telkkaria, siivoan aina mainoskatkolla ja huomaankin, että onpas mainoskatkot pitkiä! Haluaisin kyllä opetella laittamaan tavarat heti oikeille paikoilleen ja olla siistimpi, mutta ehkä vielä joskus. Uskon, että vähäinen säilytystila vaikeuttaa tavaroiden viemistä paikoilleen. Kiitos ihanasta blogista ja hyvää joulua :)

 • Olen nyt pari kuukautta sitten muuttanut omaan pieneen yksiöön ja tuo sopisi tänne todella todella hyvin. Koska en ole vieläkään päässyt imuriostoksille ja haaveilen todellakin varsiimurista tähän kämppään. Olen hyvin laiska siivooja mutta yritän parantaa tapani ja pitää oma kotini siistinä. Mutta ei ole helppoa ilman imuria.

 • hheidu

  Jes, mikä kisa ! Mun anoppilassa on tollainen ja olen siitä asti himoinnut kotiin samanmoista :D siivouksessa kun pahinta on juurikin aloittaminen, ja varsinkin imurin kaapista etsiminen… Mä nautin tosi paljon siististä kodista ja sellainen se yleensä tavaroiden osalta onkin, mutta pöly on pahin viholliseni! Imurin etsiminen on suuroperaatio ja saattaa usein vierähtää pikkuisen liian kauan ennen kuin se löytyy… Myös koirani kantaa joka ulkoilureissun jälkeen mukavan pienen kasan hiekkaa eteiseen ;-)

  Hyvää joulua Jenni!

 • pihka

  Olen suhta laiska siivooja. En haluaisi olla (sisimmässäni olen pikkutarkka liiankin tiptop-ihminen), mutta sairauden tuoman rasitteen vuoksi siivoamiseen on useinkin turhankin haasteellista tarttua. Että sen imurin roudaaminen kaapista ulos voikin olla vaikeaa! Olen jo pitkään harkinnut sijoittavani johonkin näppärämpään aina-esillä -pidettävään imuriin, jolla voisi pahimmat roskat ja pölyt hutaista pois tarpeen tullen nopeasti ja vaivattomasti. Kaunis vekotin tuo Dyson! Hurjan kallis vain. Jollei sattuisi onni potkaisemaan tässä arvonnassa, taidan vihdoin ja viimein ostaa itselleni myöhästyneeksi joululahjaksi alennusmyynneistä kaipaamani imurin, jonkin omalle kukkarolle sopivamman mallin tosin :)

 • Athelas

  Olen melko siisti ihminen – joka asuu kahden maailman sotkuisimman kämppiksen kanssa! He eivät 2,5 vuoden aikana ole koskeneet kertaakaan imuriin!! Jos meillä olisi tällainen, ei imurin käytön hankaluus olisi enää käypä tekosyy. =)

 • Hemey

  Vihaan siivoamista ja rakastan siisteyttä! Muutaman asian olen opetellut helpottamaan tätä hankalaa yhtälöä. Tavaroilla pitää olla oma paikka, johon ne käytön jälkeen laitetaan. Jos kiinteää paikkaa ei ole, kannattaa hankkia erilaisia laatikoita, rasioita tai muita säilytysratkaisuja, joihin tavaroita voi laittaa pois näkyvistä. Siivoan keittiön aina illalla! Koti tuntuu heti siistimmälle, kun tulet aamulla siistiin keittiöön ja uusi päivä alkaa puhtaalta pöydältä. Lisäksi astianpesukone on korvaamaton kumppani – mikään ei ole tiskausta ja tiskivuoria pahempaa!

 • AnnikaKAroliina

  Haluaisin voittaa imurin äidilleni joululahjaksi helpottamaan hänen arkeaan. Hän on aina ollut todella ahkera siivoamaan, mielestäni joskus jopa liiankin :D kyseinen imuri olisi todella kätevä päivittäiseen käyttöön, etenkin kun vanha vetelee viimeisiään, eikä todellakaan ole mitenkään sulavaliikkeinen!

 • kristairina

  Entisten, varsin vitsikkäiden kollegoideni mukaan minulla on kolme persoonaa, joista kaksi selkeästi vaikuttaa myös siivouksessa. Välillä meillä siivoaa Kerttu, jonka mielestä koti ei ole siisti jos on edes epäiltävissä, että ovenkarmien päällä saattaisi olla pölyä. Kaista (kyllä, tuon takana on tarina…) taas viis veisaa, vaikka biojätepussi olisi maatumassa mullaksi keittönkaapissa. Suurimman osan aikaa kylläkin mennään kultaisella keskitiellä, avopuolison kanssa sanattomasti sovittuja puhteita noudatellen. Mutta tuo imuri! Olisipa auvoisaa jos siivouskomerosta voisi vaivatta yhdellä kädellä nostaa esille kevyesti liikuteltavan IMURIN. Tällä hetkellä siellä nimittäin majailee n. 15 vuotta vanha, epäilemättä ainakin 10 kiloa painava PUHALTAJA. Vaikka onhan toki kätevää erityisesti näin talviaikaan, että imurin irvikuva huokailee asuntoon erinomaisen lämmintä ilmaa samalla, kun valikoiden ja valittaen poimii sisuksiinsa pölypalleroita. Joutaisi jo eläkkeelle, reppana. :)

 • kaikkitaieimitään

  Olen kaikki tai ei mitään siivooja. Minulle ei ole tyypillistä siivoilla pitkin viikkoa/viikoja. Kun siivousvimma tulee, niin silloin siivotaan kaikki. Tällainen siivoustapa vie aikaa ja voimiakin ja välillä toivoisinkin olevani sellainen kodinhengetär, joka tarttuu imuriin ja rättiin hieman useammin…

 • niinamon

  Ex-avopuolison kanssa kinastelimme jatkuvasti, koska itse olisin halunnut siivota kerran viikossa ja toiselle olisi riittänyt kuukausittainen siivous. Nyt asun ensimmäistä kertaa yksin ja vieläpä melko pienessä yksiössä, mutta haaveilemani viikkosiivoukset eivät toteudu edelleenkään. :D Yksi syy saattaa olla, että säilytystilan puutteen takia imurin säilytyspaikka on melko erikoinen, ja sen esiinottaminen on projekti sinänsä. Sängyn alle sujautettava imuri tulisi siis tarpeeseen!

 • Leenasliiii

  Pyykinpesu ja jopa silittäminen sujuvat itseltäni helpoimmin. Päiväpeittoa en käytä, mutta tuplaleveä peite on mielestäni tarpeeksi siisti. Imurointi on inhokkejani. Masiina on niin iso perässä vedettävä möhkäle.

 • EveN

  Olen aika luonnonlapsi mitä siivoukseen tulee. Pidän siitä että kodissamme vallitsee suhteellisen hyvä siisteys, mutta aamulla asukriisin kohdatessa vaatevuori ilmestyy lattialle, hyvä kirja lojuu olkkarin sohvalla ja koira huolehtii omalta osaltaan että lempilelut ovat varmasti aina saatavilla. Siivouksessa raskastan pyyhkiä pölyjä ja järjestellä pikkutavaroita uudelleen mutta suorastaan inhoan ylikaiken imuroida! Meillä saa villakoirat vaeltaa vapaasti ympäri taloa enkä yksin kertaisesti saa aikaiseksi imuroida. Tätä saamattomuutta lisää vielä osakseen se että oma imurimme on kyllä hyvä mutta todella iso ja pienessä kaksiossa sen esille ottamaminen tuntuu aina liian työläältä! Ehkä joskus saisinkin poikaystäväni leuat loksahtamaan kotiin tullessa kun koti olisikin imuroitu ja imurin voisi sujauttaa vaan takaisin paikoilleen omaan nurkkaansa.

 • machxt

  Hallittu sekasorto kuvaa parhaiten tämän hetkistä asumustani. Huone on liian pieni tavaroilleni. Siivoaminen on varsin hankalaa, ja siksi se jääkin liian usein suunnitteluasteelle. Tätä pikkuimuria voisi pitää käyttövalmiina ja jopa esillä, joten luultavasti sillä olisi itseäkin innostava vaikutus :)
  Mukavaa ja rentouttavaa joulua! Siivota tosiaan kerkiää tammikuullakin.

 • kamikaze

  Olen laiska siivoaja, joten pidän paikat järjestyksessä ja siivoan aina jälkeni. Silloin ei tarvitse käyttää perussiivoukseen paljoa aikaa. Myös kun sen tekee usein, niin ei tarvitse tehdä perusteellisia siivouksia. Ja juuri siksi tsrvitsen tuon kapistuksen. :)

 • maarett

  Minun ongelmani on se, että pidän siististä kodista, mutten jaksaisi nähdä vaivaa sen siivoamiseen! Imurointi on yksi inhokkipuuhistani, mutta onneksi se kuuluu nykyään kumppanin siivousvastuulle. Harmi vain, että nykyinen imurimme vetelee viimeisiään, eikä oikein tuota puhdasta jälkeä. Uusi imuri olisi siis enemmän kuin tervetullut!

 • joneroy

  Mie olen kahden firman pyörittäjänä aika huono siivooja joten meillä sen hoitaa siivooja. Dysoneita kaksi myös kuvassa oleva. Miun mahdollinen voitto sua mennä jollekkin vähävaraiselle joka todella tarvitsee. Blogin pitäjä saa valita saajan. Ihanaa joulua ja puhdasta uutta vuotta :-)

 • Lentis

  Ah, tollanen sen pitäisi olla! Kaksi kissaa omistavana itse fyysisesti rajoittuneena imuroijana pölyä ja muuta kertyy nurkkiin väkisinkin. Imurin nostaminen esille ja siirtäminen paikasta toiseen on luultavasti se työläin vaihe ja tuollaisen varsi-imurin kanssa homma toimisi varmasti paremmin! Saattaisi avokkikin selvitä joskus helpommalla mun siivouspuuskista.

 • nojes

  Kahdella sanalla: tarvitsen Dysonia.

 • RipRap

  Mukana arvonnassa.

 • emmia

  Rakastan siivoamista, tai joitain siivousaskareita; pesen vessan, tomutan kirjat, pyyhin pölyt, luuttuan lattiat… Haluan uskotella itselleni olevani perussiisti ihminen, mutta välillä boheemimpi puoleni ottaa vallan ja silloin maaalaustarvikkeita ja vaatteita löytyy vähän turhankin laajalta alueelta yksiössäni.

  Kotiaskareista imurointi on ihan viimeinen rasti. En ole koskaan pitänyt siitä, lähinnä ehkä sen kovan äänen takia (aina kuullessani imurin äänen, muistutan imuria arastelevaa koiraa). Ja nyt kun vanha imurini on hajonnut, on uuden ostamista tullut lykättyä sillä pelkään etten löydä tarpeeksi hiljaista konetta. Lisäksi kotini säilytystilat ovat melko olemattomat, joten laitteen pitäisi myös olla pieni.

 • Jessii

  Itse en myöskään tykkää imuroinista. Se on todella hankalaa vaikka asunto onkin 30 neliöinen yksiö. Se että se imuri pitää kaivaa pienestä 60-luvun siivouskomerosta, sitten laittaa töpseliin joka riittää koko asunnon siivoamiseen. Vessassa on yksi ainoa ja keittiössä, kiitos 60-luvun suunnittelulle. Ja se ääni… Lopulta kaikki matot ovat niin rullalla, että seuraava imurointi on mielessä puolen vuoden päästä. Kun taas pyykin peseminen on ihan mukavaa kotipuuhaa ja myös tiskaaminen. Tiskaamisen jälkeen on aina hyvä lakata kynnet, kun kynsinauhat pehmenneet.

 • Rakastan siivoamista, mutta kuten monien rakkaiden asioiden kanssa käy, ne jäävät kiireen jalkoihin.
  Kun sitten siivoan, siivoan kunnolla ja kaiken.
  Arjessa järjestelen ympäristöäni lähes koko ajan ja käsien upottaminen tiskiveteen tuntuu työpäivän jälkeen ihanalta, ei pakkopullallta.
  Nykyinen imurini on isoäidiltäni ennakkoperitty jättimäinen, joskin täysin toimiva mötkäle, jonka mummu on varmaan ostanut aikanaan joltain pölynimurikauppiaalta. Onneksi niin, sillä malli on niin vanha, ettei siihen enää löydy pölypusseja ja mummon imurin mukana antama (aluksi elinikäiseltä tuntunut) varasto alkaa pikkuhiljaa huveta.

 • juuliak

  Pidän pikkukaksion yleensä hyvin siistinä. Pyrin pitämään tavaramäärän vähäisenä, jolloin siivoaminenkin on helpompaa ja kaikelle löytyy oma paikkansa. Ainoa ongelma on valtava vanha imuri + maailman pienin siivouskaappi = kaikki romahtaa päälle kun imuria yrittää kaivaa esiin :D Siksi tämmöinen pieni imuri olisi juuri täydellinen!

 • Helssssu

  Siivoan silloin kun on aikaa tai oikeammin kun huvittaa. Tuossa sängynpetaamisessa olen täysin samaa mieltä.Tuollaiselle imurille olisi kylläkin käyttöä, kun vanha imuri vetelee jo viimeisiään.

 • Jjjohanna

  Mukana arvonnassa! Minulla on ollut huippukiireinen syksy, ja avomieheni on joutunut ottamaan valtaosan vastuusta kotitöihin ja muuhun kodin ylläpitoon liittyen. Siksi ansaitsisin tämän imurin – joko ”hemmottelulahjaksi” hänelle, jottei siivous olisi niin ankeaa, tai sitten itseäni motivoimaan, jotta vähästä vapaa-ajasta voisi entistä enemmän lohkaista siivouspuuhiin. :D

 • Rheena

  Intohimoista siivoojaa minusta tulee tuskin koskaan, joten kaikki tätä asiaa helpottavat välineet ja vekottimet ovat pelastus. Tuollainen pieni ja näppärä imuri olisi unelma, koska se johtojen ja pistokkeiden kanssa kiehnääminen on juuri se syy, miksi imurointia tulee aina lykättyä viimeiseen saakka.

 • eeviis

  Nyt osui niin täydellinen arvonta kohdalle, että pakko kommentoida ja toivoa onnettaren suosiota! Siivoojana olen välillä jopa ”siivousfriikki”, sotku ja epäjärjestys tekevät olon levottomaksi ja stressaantuneeksi ja siksi yritän järjestellä ja pienesti siivoilla lähes päivittäin säilyttääkseni mielenrauhan. Toisaalta vihaan tätä piirrettä itsessäni, koska aina aikaa ei ole ja siivoaminen tuntuu vastenmieliseltä, mistä päästäänkin siihen että imurointia vihaan yli kaiken! Lähes kaikki muut siivoustoimenpiteet menettelee tai tuntuvat jopa mukavilta, mutta imurointi ei vaan nappaa. Yksi syy varmasti on huono, kankea ja kovaa meteliä pitävä halppisimurimme, josta irtoaa suutinpää aina kun se vähänkin jää kiinni sohvanjalan tms. taakse eikä lopputulos muutoinkaan miellytä. Dysonista olen haaveillut jo pitkään, mutta tuntuisi järjettömältä tuhlata useita satoja niinkin vastenmieliseen asiaan kuin imurointi. Voi kunpa onni osuisi kohdalle! :)

 • Jinni

  Olen laiska siivooja, mutta nautin kauniista ja siististä kodista. Kodin pitäminen haluamassani kunnossa on nyt tullut vielä haastavammaksi perheen kasvamisen myötä, joten imuri olisi tarpeen! :)

 • nennna

  Heh, olen sellainen siivooja, että kun vanha ja painava imuri on tungettu pieneen ja ahtaaseen siivouskaappiin, en jaksa sitä sieltä ihan heti kaivaa ulos. Eli kun kaadan kahvinpurut lattialle, ne odottavat imurointia yleensä useamman päivän. :D Tää Dyson ratkaisisi ongelman!

 • JJS

  Tuo olisi mahtava peli tällaiselle siivousintoilijalle! Oma niksini on hankkia kivat siivousvälineet, jotka sopivat omaan makuun ja hyväntuoksuiset tuotteet. Siivous on hauskempaa kun on hyvät välineet :)

 • Zams

  Olen aika samanlainen siivouspersoona kuin sinäkin. Sotku ahdistaa mutta en jaksa sille kuitenkaan juuri mitään tehdä, tai priorisoin monta muuta asiaa siivouksen edelle. Siispä tuollainen helppo imuri tulisi
  todella tarpeeseen! Itselläni on vanha asunto jossa on myös pistorasiat todella ”näppärästi” sijoiteltu…

 • Ripatti

  Itse olen kova siivoaja ja kissan takia pitää imuroida lähes päivittäin! Uusi imuri toisi helpotuksen ja olisi kätevämpi tässä pienessä yksiössä kun nykyinen romu!

 • maijjju

  Olen siivoojana melko järjestelmällinen ja pikkutarkka, johtunee ehkä siitä, että olen aikanaan siivonnut työkseni useamman vuoden.. Tavaroille on kotona omat paikat ja viikoittain siivotaan melko hyvin – silloin pääsee mielestäni helpommalla taas seuraavalla siivouskerralla. Meiltä löytyy varsi-imuri, jolla on ikää ainakin 6-7 vuotta ja tuolla se seisoo nurkassa lähes käyttämättömänä, sillä tehot on niin olemattomat. Dyson olis kyllä varmasti aika ässä!

 • HImatuikku

  Poikani ja miniäkandidaatti haaveilevat tuollaisesta johdottomasta imurista. Poika imuroi, kissa iloitsee leikistä johdon kanssa. Äiti iloitsee siivoavasta pojasta.

 • Päikkärit

  Myönnettävä se on – olen täydellinen siivoamisen välttelijä, teen sen vasta kun on ihan pakko, eli murusia ympäriinsä. Ison imurin esiin ottaminen on ärsyttävää, se on painava ja siinä on niin paljon johtoa ja letkua, joihin kompuroi aina… Tällainen pieni, kompakti imuri tulisi ehkä otettua useammin esille… ;)

 • veeraveera

  Minä oon tosi järjestelmällinen ja mulla todellakin on jokaiselle tavaralle oma paikkansa, joten sen suhteen meillä on aina melko siistiä.

  Imurointi ei sitten toisaalta kuulu meikäläisenkään lempihommiin, ja kun huushollissa vielä asuu pieni nelijalkainen jolla on karvanlähtöaika suurinpiirtein kaks kertaa vuodessa kuus kuukautta kerrallaan, niin imurille olis enemmänkin hommia kuin mitä se nykyisellään pääsee kaapista ulos. :)

 • LL

  Minulla on lähes jokaiselle tavaralle oma paikkansa ja yleensä ne myös ovat paikoillaan. Jotenkin en osaa rauhoittua kotona aloilleni, jos asiat lojuvat väärissä paikoissa. Minullakin on kuitenkin jostain syystä vaikeuksia roskien viemisessä. :D Joskus roskapussi nököttää päiviä eteisessä niin, etten muista ottaa sitä mukaan ulos lähtiessä. Typerää.
  Imuri on tällä hetkellä hankintalistallani, joten tämä Dysonin ”pikku-apuri” olisi kyllä mukava ylläri itselle! :)

 • heidilydia

  Siivoojana olen sinänsä merko tarmokas, että saatan imuroida parinkin päivän välein, mutta muuten kotonani vallitsee jatkuvasti jonkinasteinen kaaos. Vaikka muuten asuntoni on siisti, koostuu nurkat notkuvista kirjapinoista ja lautapeleistä ja kitaroista. Toisaalta tuntuu, että saattaisin jopa hieman ahdistua riisutun oloisessa tilassa. Yksiössä asuessa tuollainen pieni olisi kyllä näppärä, 20 minuuttia pitäisi riittää erittäin hyvin näiden neliöiden putsaamiseen!

 • mökkihöperö

  Tässä olisi itselle mieluinen joululahja ja tilan vähyyden vuoksi helppo säilytettävä:) Itse olen suhteellisen siisti, mutta aina ei töiden jälkeen vain jaksa puunata. Siispä priorisoin:) Jos eteinen, keittiö ja vessa ovat suht siistejä niin kaikki ok…

 • monasofia

  no tekstihän oli kuin suoraan minun! olen samanlainen vähän huoleton siivooja ja haaveilen siitä, että asioille olisi oma paikka, mutta ei niille kaikille vaan ole ja siksi ne jäävät seilaamaan ympäri kämppää pitkäksikin aikaa. imurin kaivaminen kaapista on henkisesti työn ja tuskan takana, vaikka itse imurointiin ei lopulta kulu kuin vartti. ja mikä vielä pahempaa, imurin saaminen takaisin kaappiin kestää yleensä useamman vuorokauden. imuroinnin jälkeen kaikkensa antaneena ei vaan enää jaksa survoa sitä takaisin siivouskomeroon kaiken muun romun keskelle :D

 • Nalle

  Tämä olisi oikea arjen pelastaja! Täällä imuroidaan päivittäin wc/kylpyhuone ennen suihkuun menoa, koska siellä on myös kolmen kissan hiekkalaatikko.

 • saraj

  Olen siivousnatsi, tulen pahalle päälle, jos koti on sotkuinen. Silti välillä on hetkiä, ettei muka ehdi siivoamaan niin usein kuin ”haluaisi”. Helposti käyttöön napattava imuri olisi täydellinen mielenrauhan tuoja kiireisiin aikoihin.

 • Heidinuutti

  Joudun tunnustamaan, että olen laiska siivooja. Asunto ei ihan mahdottomaksi kuitenkaan pääse sillä olen hyvin tarkka siitä, että poikaystävän ja muiden läheisten tullessa kotiini, kodin pitää olla siisti. Irtonaisten tavaroiden tulee olla paikallaan, tiskit tiskattu ja lattiat imuroitu. Onneksi läheiseni vierailevat luonani viikoittain, jonka ansiosta saan aina motivaation siivoamiseen. Paras siivousvinkkini onkin kutsua ystäviä kylään, jonka johdosta saa motivaation siivoamiseen. Ja kyllähän puhdas koti aina palkitsee antamalla hyvän mielen.

 • Elspa

  Äärimmäisen laiska siivooja ilmoittautuu! Siivoan yleensä, kun tulee vieraita.. ;) Imurointi on myös inhokkini, juurikin mainitsemistasi syistä, joten uusi kaveri helpottamaan tätä tuskaa ei olisi pahitteeksi..

 • Marjou

  Siivoojana olen laiska kun mikä ja tekosyiden nojalla keksin aina muuta tekemistä. :D Yllättävä avoero vaatii uusia hankintoja, joten kyseinen imuri tulisi todellakin tarpeeseen ja olisi näppärä uuteen pieneen yksiööni.

 • Teepi

  Vihaan, vihaan, vihaan imurointia >:/

 • AnnaMm

  Tarpeeseen tulisi. 5 henkinen perhe ja imuri on käytössä joka päivä. Tolla imurilla olisi helppo imuroida eteinen ja keittiö.

 • janps

  Mä olen itseasiassa tosi siisti ihminen ja mua alkaa ihan ahdistaa, jos koti on epäjärjestyksessä. Se on juurikin sitä, että tavaraa on vähän ja kaikelle on oma paikkansa. Mutta! Meillä on koira…imuri on niin hankala, joten tollainen johdoton homma voisikin olla tosi hyvä ratkaisu mun siistiin, mutta aina karvaiseen kotiini!

 • Silki

  Voi, tämä hoikka, yönsininen kaunotar sopisi huusholliini loistavasti. Se hoitelisi taatusti sangen tyylikkäästi niin leivänmurut kuin kissankarvatkin. Kunpa olisin onnettaren suosikki!

 • mirjaee

  Oi, tämä Dyson oli aivan uusi tuttavuus! Omaa mieltäni eniten hiveli ajatus pölypussittomuudesta, ties kuinka monesti olenkaan kironnut tuota haisevaa ja hengitysteille vaarallista, aina täynnä ja tukossa olevaa asiaa. Juuri eilen kaikin voimin sain itseni imuroimaan ja lopputuloksena oli puhtaan lattian lisäksi koko kämpässä leijaileva ummehtunut tuoksu. Uudelle imurille olisi kyllä käyttöä, ainakin sängyn alla olevista villakoirista päätellen (en syytä nykyistä imuriani, se on yleisesti ottaen palvellut vuotensa hyvin).

 • Liisu

  Pidän itse hyvin siististä ja järjestellystä kodista, mutta olen joutunut hieman löysäämään pantaa asian suhteen, koska noh… mies ja kolme kissaa! :D Tällaista imuria ollaan katseltu pitkän aikaa. Kissanhiekkaa kulkeutuu tassujen mukana vähän joka paikkaan ja siitä syystä imuri onkin meillä ympärivuotinen sisustuselementti! Not good. Tällaisen kaverin saisi vähän kätevämmin esille ja takaisin kaappiin, kun joka päivä joutuu imuroimaan vähän. Siivousvinkeistä tuli mieleen hassu lapsuusmuisto, kun äiti patisti siskoani ja minua siivoamaan yhteisen huoneemme sotkuista. Menimme huoneen toiseen päähän, sanoimme yhteen ääneen ”PIKASIIVOUS ALKAKOON!” ja sitten aloimme raivata hikihatussa, kuin olisimme tekemässä siivouksen maailmanennätystä. Tuli nopeasti valmista ja pääsi jatkamaan leikkejä! :D

 • hennaj

  Ihana kaunokainen! Keittiössä akkuimuri on kätevä, sillä jaksaa imuroida lasten lattialle murustamat ruuat vaikka monta kertaa päivässä! Samoin eteisen imurointiin tuo olisi kätevä, vaikka muuten asunnon imurointiin käytänkin normaalia johdollista imuria. Akkuimuri meillä on keittiössä ennen ollutkin, mutta sippasi noin vuosi sitten, joten uudelle olisi todellakin tarve!

 • e-vi

  tuo on niin totta että järjestys on puoli siivousta ja tavaroille tulee olla omat paikkansa. olen siivoojana järjestelijä ja kaappeihin piilottaja, mutta imuroin kyllä vähintään kerran viikossa. pölyjä saisin pyyhkiä useammin ja pienten tahmatassujen jäljet saa aika kauan olla ikkunoissa ja peileissä ennenkun tartun liinaan. tuo dyson olisi ihan huippu ettei tarttis isomman tavallisen imurin olla koko ajan keittiössä muruja vartioimassa.

 • Min-na

  Eteisen ”betoni-marmorilaatat” on aina hiekassa :-( Nykyinen rikkaimuri ei jaksa hiekka/kivenmurusia imaista, mutta Dyson hoitaisi varmasti homman!

 • spring_95

  Hahaa mäkin oon aina pitänyt aina vessan pesemisestä! Mutta tosiaan, en kyllä mäkään osaa eritellä miksi se sitten on mukavampaa kuin vaikka se imurointi (yhh…). Ehkä tollaisella imurilla sekään ei olis niin tuskaisa homma :D

  Rentouttavaa joulua! :)

  hannamarjaana@luukku.com

 • pöllö

  Tykkään siististä kodista, mutta vaikka yritän pitää sen siistinä, en onnistu kovin hyvin. Imuroiminen on ehkä suurin ongelma. Inhoan jo pelkästään sen kaapista ottamista ja johdon kanssa säätämistä. Olis ihan huippua voittaa!

 • Olivia A

  Kompaktin kaksioni siivoksesta vastaa tällä hetkellä äidiltäni peritty imuri. Pidän kovasti siivoamisesta, mutta kömpelö ja äänekäs imurivanhus hieman latistaa siivousintoa.Lemppari siivouspuuha on täälläkin tiskaaminen ja vuoteen sijaaminen. Opiskelijabudjetti vähän rajoittaa kodinkonehankinnoissa, mutta Dysonin kauniit imurit kieltämättä kutkuttavat..

  mukavaa joulunaikaa!

 • Mollymay

  Oho, ulkonäöstä on vaikea uskoa, että kyseessä on imuri. On varmasti kyllä todella kevyt ja sopisi loistavasti pienen soluasunnon siivoukseen. :)

 • Heliotus

  Paras siivousniksi on siivota vartti joka päivä. Mä en ainakaan jaksa laittaa aina tavaroita paikalleen tai tiskata astioita käytön jälkeen, niin sen vuoksi on kätevää sitten ahkeroida joka päivä hetki, niin kämppä näyttää taas paremmalta. Auttaiskohan uusi imuri siihen, ettei kissat pelkäis niin paljon ;)

 • AP

  Olen tuurisiivooja, into vaihtelee. Tuo imuri kyllä helpottaisi tarttumaan toimeen.

 • Emmiliini

  Rakastan puhdasta ja siistiä kotia, mutta olen vähän kaltaisesti sotkuinen luonne, tavarat jäävät helposti sinne, missä kiinnostus niihin lopahtaa. Välillä saan kodinraivauskohtauksia :) Olemme poikakaverini kanssa muuttamassa yhteen ja vähän huolestuttaa, kuinka sotkuinen koti meille tulee, hän kun on samanlainen unohtelija kuin minäkin. Dyson tulisi tarpeeseen!

 • Iima

  Olen kaveripiirissäni se ”hullusiivousnainen”, tykkään että koti on järjestyksessä ja puhdas. Imuroitava on vähintään pari kertaa viikossa, koska koira (ja mies) kantaa hiekkaa ja pikku roskaa sisälle. Tuommoinen Dysoni olisi täydellinen lisäapu ja saattaisi harventaa koko asunnon imurointi tarvetta!

 • liikaa vaivaa

  Ergorapidon akku hyytyi lopullisesti, eikä kukaan viitsi hakea ”isoa” imuria siivouskaapista…tuloksena päivä päivältä kissankarvaisempi koti.

 • merikarhu

  Siivouksen ykkösinhokkini on imurointi, eikä minulla tällä hetkellä edes ole toimviaa imuria. Pienen yksiöni kaikki 20 neliön lattiapinnat kun saa suht kätevästi vedettyä puhtaaksi Swifferillä, joskin pölypallot alkavat ottaa voiton… Voi kun onni potkaisisi!

 • anonyymi82

  Ihanan näppärä imuri! Meillä on monta pientä lasta ja imuroitavaa olisi monta kertaa päivässä! Imuria ei silti tule kaivettua kaapista, se tuntuu niin työläältä johtoineen, ja lakaisen vain enimmät roskat, mutta katolta on vähän vaikea lakaista..tämä Dyson olisi meille täydellinen imuri jokapäiväiseen käyttöön: keittiöön ruokailun jälkeen, eteiseen ulkoilun jälkeen.. Laskisi todellakin kynnystä tarttua imuriin. Ja minä niin nautin siisteydestä, tuntuu että pääkoppa leviää jos on kauhea sotku ja siisteydessä sielu lepää, kaikki siisteysfriikit ymmärtävät mitä tarkoitan! Ja lasten kanssa elävät taas tietävät miten hyvin lapset ja siisteysfriikkeily toimivat samassa taloudessa. Tarvitsisin tämän siis kipeästi!

 • anonyymi82

  Korjaus äskeiseen kommenttiini..tarkoitin tietysti mattoa enkä kattoa.:) (ennustava tekstinsyöttö…)

 • Elle

  Musta tuntuu, että mun siivoamisinto on melko kausittaista. Välillä kaikki paikat on aina tip top, mutta sitten on kausia jolloin siivoaminen ei innosta yhtään.
  Mun mielestä tavaroiden järjestely on oikeestaan yleensä aika kivaakin, ja vaikka jätänkin aina esim. kaikki vaatteet lojumaan niin yleensä aina jossain vaiheessa päivää laitan vaatteet ja muut tavarat paikoilleen. Ja siivoaminen on ihan parasta kun on yksin kotona ja laittaa hyvää musaa soimaan sekä tanssii ja laulaa samalla kun siivoaa:D Musta siivoaminen on muutenkin paljon kivempaa, kun ketään muita ei ole kotona.
  Se mitä vihaan kaikista eniten siivotessa onkin imurointi. Siis se on oikeesti ihan kamalaa. Kamalinta on kun imuri ruttaa maton kokonaan tai jää jumiin jonkun huonekalun kulmaan. Lisäksi mulla menee aina hermot imurin johdon kanssa. Meidän imuri ei myöskään oo mikään kaikkein paras: ärsyttävän kovaa ääntä pitävä ja jotenkin tosi jäykkä. En mä tiedä mikä siinä imuroinnissa on edes niin kauheaa, mutta välillä turhauden kyseistä askaretta toimittaessani niin pahasti, että ensin huutaen kiroan koko imurin ja sitten lysähdän lattialle itkemään.:D Haha joo, todella aikuismaista. Koitankin aina diilata jonkun toisen osapuolen suorittamaan imuroinnin tai sitten imuroin vasta kun on ihan pakko. Mutta toi Dyson kuulostaa siltä, että jopa minulta voisi onnistua imurointi kivuttomasti. Sormet ristiin, että saisin tuon omakseni:)

 • Viv

  Vaikuttaapa näppärältä vehkeeltä. Itse olen aika laiska siivooja, joka lähinnä siivoilee toisten iloksi. Nautin toki siististä kodista itsekin, mutta yksin ollessani siedän kyllä valitettavan hyvin pientä epäjärjestystäkin. Siivoilun kunniaksi ostan usein kotiin myös kukkia, varsinkin jos edessä on useampi vapaapäivä.

 • laika

  aaaa toi olis niin ihana!! Mun asunto pölyyntyy hirveän nopeasti, en tiedä miksi kun ei ole lemmikkejäkään, mutta joka toinen päivä saisi olla imuroimassa. :( Valitettavasti olen siisteyttä rakastava mutta laiska, ja armottoman painavan ja huonotehoisen imurin esiinkaivaminen ei vaan innosta! Mutta tällä olis niiiiin ihanaa vaan nopeasti vedellä lattiat vaikka joka päivä, voi vitsi! Toivottavasti voitan!

 • nannanen

  Siivoskaudet tulevat ja menevät. Nyt joulun alla on ollut ihana pitää koti supersiistinä ja polttaa kynttilöitä kauniissa kodissa. Välillä kasat saavat kerätä korkeutta sohvalla, lehtikorissa ja nurkissa.
  Siivoan kun kavereita on tulossa kylään. Tykkään emännöidä illanistujaisia ja siistissä kodissa on kiva tunnelmoida. Omissa oloissa ollessa ei rojut häiritse, mutta nopeasti ne tulee siivottua jemmaan kun ovikello soi.

  Allergikkona tuntuu välillä että tavallisen imurin pöypussista leviää jo kerran imuroidut pölyt takaisin huoneilmaan puhalluksen mukana. Akulla toimiva imuri tulisi myös otettua helpommin esille, eikö? Jos vaikka köhiminen ja niiskuttaminen vähenisivät uuden imurin myötä :)

 • hay

  Tykkään pitää paikat siistinä, koska se vaikuttaa paljon omaan mielialaan ja fiilikseen. Imurointi on tylsimpien kotitöiden kärkipäässä, joten ehkä tämä imuri voisi vähän tuota jokaviikkoista tuskaa helpottaa!

 • Sari S.

  Minä taas olen aina tykännyt siivoamisesta. Se on vissiin vähän kuin homejuusto, siitä joko tykkää tai ei…mutta se on harmittavaista, että tama ”geeni” ei näytä olevan periytyvää mallia :) jälkikasvun huone (ainakin isomman) on aina sekaisin ja ongelmana tuntuu olevan juuri tuo mainitsemasi ryhtyminen.
  Mukana arvonnassa, sillä tuon imurin haluaisin ehdottomasti saada helpottamaan siivousarkeani!

 • Kaisuli

  Tykkään kyllä siististä kodista, mutta kuten sinulla, minullakin tavarat vain tahtovat kiireessä jäädä lojumaan ympäriinsä. Yksin tai kahden aikuisen asuessa yhdessä homma pysyi vielä kohtuullisena, mutta nyt kahden pienen lapsen äitinä ruuhkavuosien keskellä kotimme on lähes poikkeuksetta enemmän tai vähemmän räjähdyksen jäljiltä. Lisäksi lasten kanssa eteisen saisi imuroida joka päivä, että hiekan määrä pysyisi kurissa. Siihen loistava apu olisi tuo Dyson, jota vastaavassa elämäntilanteessa oleva ystäväni kehui mielettömäksi apuriksi!

 • Tiiinu

  Kuulostaa kovin tutulta. Tuntuu, etten ole ikinä kotona ja sitten ei jaksaisi heti ekana ruveta siivoamaan, kun on kotiin päässyt. Eli kaaoksessa eletään. Saan toki ihania turhautumis- ja siivouspuuskia aina silloin tällöin, usein keskellä yötä. Mies ihan piikitteleekin jo, että taasko peset vessaa keskiyöllä.. Anycase toi imuri olisi varmasti helpottava elementti. Edellisestä varsi-imurista ei ollut mitään hyötyä, kun ei kääntyillyt kovin näppärästi ja lopuksi sylki kaikki kerätyt murut takasin lattialle :D

 • Jennniiii

  Ah tämä olisi niin täydellinen! Itse pidän imuroinnista ehkä eniten koska silloin nopeiten näkee kätensä jäljen. Nyt omistan kuitenkin huonon ja rasittavan imurin jonka perässä raahaaminen vie siivouksesta kaiken ilon. Joudun myös vaihtamaan johdon paikkaa kerran siivouksen aikana vaikka imuroitavaa lattiatilaa ei ole edes paljon! Tästä laitteesta olen kuullut paljon kehuja ja jos rahatilanne sen sallisi, varmasti olisin jo ostanut omaksi :)

 • Ripstillikka

  Kuulostaapa tutulta! Pidän kyllä siististä kodista ja ahdistun kaaoksessa, mutta, mutta… Jotenkin aina on liian vähän aikaa laittaa tavarat paikoilleen, eikä kaikille paikkoja edes löydy – hamsteri kun olen. Imuroinnista kyllä tykkään, mutta nykyinen imuri vetelee viimeisiään, joten kokeilenpa tässä onneani :)

 • mötte

  Ooh! Toivottavasti arpaonni osuisi kerrankin kohdalleen! Meillä olisi tuolle käyttöä useamman kerran päivässä, kun lapsi askartelee ja syö keittiössä. Lattia on täynnä murusia/silppua/kimalletta useamman kerran päivässä, ja koska tavallista imuria en jaksa aina hakea kaapista, siivoan nuo roskat lattialta luutulla kontaten :D Hyvin voisi arkena pitää imuria esilläkin, sen verran usein sitä saa muutenkin käyttää (eteinen muistuttaa märillä keleillä hiekkalaatikkoa) mutta asunto on niin pieni, ettei missään ole nurkkaa, jonne tuollainen tavallinen klohmo-imuri mahtuisi niin ettei se olisi tiellä. Varsi-imurille olisi sopiva kolo sekä eteisessä että keittiössä! :)

  Tänne vain, hyvään ja rakastavaan kotiin! :D

 • Posteljooni

  Olen hyvin laiska siivooja. Olen yrittänyt helpottaa siivoamista vähentämällä asunnossani tavaran määrää. Motivoin itseäni siivoamaan katsomalla youtubesta Clean my space -kanavaa, toimii! Imurointi on varmaankin yksi ärsyttävimmistä vaiheista siivouksessa. Tuo pikkuimuri olisikin täydellinen minulle, kun ei tartteis niiden johtojen kanssa tapella.

 • Dyson

  Voih, uusi kätevä imuri tulisi tarpeeseen! Siivoojana myös minua kuvaa tuo ”epälooginen järjestelmällisyys” :-) Ja imurointi on muuten ihan ok, mutta vanha imuri on vaivalloinen ja kadottanut tehonsa.

 • Rouseliini

  Toi olisi niiiin loistava! Meillä on ollut sellainen varsi-imuri joka maksaa n. 80€, mutta sen tehot alkaa jo hyytymään kahden vuoden käytön jälkeen – pöh! Tuo olisi loistava ja siivoaminenkin sujuisi mutkattomammin. Nytkun meille tulee vielä kisu niin imuroimisen tärkeys korostuu. Toivottavasti onni suosisi :)

 • miian

  Koiran kuratassut tuovat tähän aikaan vuodesta sisään vaikka mitä. Kunnon imurille ois tarvetta…

 • Ooouti

  Olen tosi siisti, mutta poikaystävä ei. On rasittavaa kun toinen ei siivoa juuri koskaan, on helpompaa hoitaa itse homma kuin painostaa toista pari kuukautta siivoukseen. Imurimme on vanhempieni vanha 90-luvun alusta, joten voisi olla aika vaihtaa.

 • Minttuminttu

  Mun siivousvinkki on se, että kaaosta kannattaa yrittää rajottaa pariin kohtaan asunnossa – ja ne kohdat ottaa siivouspäivänä erityisesti työn alle.

 • **anni**

  Siivoojana olen aivan kuten sinä! Vessan puhdistaminen on yksi kivoimmista hommista ja pölyjen pyyhkiminenkin on ihan hauskaa. Imurointi taas ärsyttää. Inhoan imurin vetämistä perässä, kun imuri juuttu aina oviaukkoihin yms.. Olen muuttamassa pian yksiöön ja oma imuri vielä puuttuu. Olen pohtinut tuollaista mopin mallista imuria, jotta saan otettua itseäni niskasta kiinni ja imuroitua useammin. Siistissä kodissa on mukavin olla.

 • Katjanen

  Olen myös imuroinnin inhoaja, mutta tämä ihanuus voisi inhoa hieman vähentää. Eikä haittaisi vaikka se jäisi siivouksen jäljiltä esillekin. Vanha ruppana on heti vietävä pois näkösältä.

 • Sannuliini

  Vasta kimppakämppään muutettuani olen ymmärtänyt olevani sittenkin sieltä siistimmästä päästä ihmisiä. Mulla on tapana antaa esimerkiksi vaatevuorten kasaantua sohvalle ja muutenkaan en saa tavaroita koskaan käytön jälkeen paikalleen. Kuitenkin pidän huolta siitä, että lattiat ja pinnat ja etenkin vessa ja keittiö on puhtaita, ja suunnilleen kerran kuussa tulee raivoisa tarve tehdä vähän isompi siivous. :)

  Ja pölynimurinhan tarvitsisin siksi, että myös minulle imurointi on kammoisaa puuhaa, eikä vähiten tukkoisen ja vanhan imurin vuoksi. Tämä näyttää ja kuulostaa ihanan kevyeltä ja vaivattomalta!

 • Anu

  Siivoan kyllä tarvittaessa, mutta muuten vähän liian laiskasti :D Olisi kätevä tuollainen pieni imuri pikkuruiseen yksiöön!

 • Saana mariia

  Olisi mahtava joululahja itselle! Vihaan imurin johdon ja pölypussin kanssa säätämistä!

 • Hebulba

  Tykkään, että on siistiä. Olen taitava laittamaan tavaroita pois näkyvistä, joten kaappien sisältö ei noudata päälle näkyvää kodin siistiä linjaa. ;) Vinkkini: käytän ainakin osan puhelimessa puhumisestani, johonkin mikä auttaa pitämään kotia siistimpänä; laskostan pyykkiä, laitan tavaroita paikoilleen tai kuljen ympäri kotia swifferin kanssa ja pyyhin pölyjä. Imurin tarve on suuri. Ostin ensimmäisen ja siis nykyisen imurini ylioppilasrahoillani 15 vuotta sitten. Imuri pitää aivan hervotonta meteliä eikä oikeastaan ime roskia enää kunnolla.

 • Siivotaan!

  Siivoojana olen yleensä perfektionisti. Kun siivoan, niin sitten imuroidaan, pyyhitään pölyt, luututaan lattiat ja pestään vessat samalla kertaa. Jos teen vain jonkun näistä, siivous tuntuu keskeneräiseltä. Imurin kanssa toki tulee heiluttua useammin, koska taloudessa on koira, josta irtoaa karvaa ja syksyn kurakeleillä myös hiekkaa tulee tassujen mukana sisään. Näihin pikaimurointeihin tuollainen kevyt imuri olisi siis oikein näppärä apu! Edellinen kun päätyi juuri roskiin, kun se meni rikki :/.

 • Laurakk

  Olen laiska siivoja, tosin pölyjä pyyhin mielelläni:) Meillä tarvisi imuroida useasti viikossa, kun kaksi kissaa levittää karvojaan pitkin nurkkia. Perinteiseen imuriin on kuitenkin liian vaivalloista tarttua ja siksi olen piiitkään haaveillut johdottomasta imurista. <3

 • Tyyppi

  Melko laiska siivooja oon… Mua ei pienet villakoirat haittaa, mutta kylppäri/vessa pitää olla putipuhdas.

 • Sokeririnkeli

  Olen raivosiivooja, eli tarvitsen tehokkaaseen siivousoperaatioon vihanpuuskan. Ainoa ilosiivouspäivä on pakkaspäivä, jolloin saa petivaatteet ja matot ulos tuultumaan. Näillä talvilla niitä ei ole ollut vieläkään, vaikka ollaan jo joulukuussa. Tammi-helmikuussa sitten toivottavasti saa tuvan puhtaaksi. Imuri kävisi hyvin olohuoneen jättiläismaton siivoamiseen, vanhaan imuriin alkaa olla vaikeuksia saada pölypussejakin. Olletikin, kun Anttilat lopettavat.

 • Siisti kisa! :D Ihannetilanteeni olisi, että keittiössä ei olisi koskaan tiskivuorta useita päiviä, roskat olisi aina viety, vessa kiiltäisi hanoja myöten ja muutenkin koti olisi puts plank. Arvostan siisteyttä ja stressaannun, jos kotona on hirmuinen kaaos. Kuten mainitsit, siisteyteen helpottaa aika paljon se, että tavarat laitetaan käytön jälkeen paikoilleen. Pitää myöntää, että pitkien työ- ja opiskelupäivien jälkeen sitä on kuitenkin niin raporanka, ettei tiskaamisesta tai roskien viemisestä mahda tulla yhtikäs mitään ja muutenkin siivoaminen arkena jää aika minimiin. Olemme kuitenkin pitäneet mieheni kanssa kiinni siitä, että imuroimme ja siivoamme perusteellisemmin kerran viikossa. Kun kotona paikat on siisteinä ja järjestyksessä, ajatuskin juoksee paremmin! Yksi vinkki tulee mieleeni keittiön puolelta, kannattaa kerran viikossa kurkistaa jääkaappiin ja pyyhkiä hyllyjen pinnat ja kipata pilaantuneet ruoat pois. Ihan jo terveydellisistä syistä jääkaappi kannattaa pitää puhtaana.
  Tuo härveli olisi ihan super – vaikka siivouskaapista löytyy pitkään ja hyvin palvellut imuri, niin tuo varmasti antaisi lisäpuhtia siivoamiseen. Ihanaa joulua ja kiitos innoittavista postauksista!

 • norbert

  Olen aika laiska siivooja, mutta tykkään siisteydestä ja järjestyksestä – pieni dilemma siis. Voin helposti kasata viikon tiskit pöydälle ennen kuin jaksan tyhjentää astianpesukonetta ja laittaa likaiset astiat sinne. Tai olla imuroimatta moneen viikkoon, vaikka lattialla pyörii kaikenmaailman ruoan muruja ja pölykissoja. Inhoon perusimureissa sitä, että pitää hiissata perässä painavaa pömpeliä, joka aina juuttuu johonkin esteeseen. Hirveen rasittavaa ja hermoja kiristävää puuhaa, ei ihme, ettei imuria melkeen koskaan jaksa kaivaa esiin. Joka tapauksessa – omat sotkut ei siis ilmeisesti minua haittaa, mutta toisten kyllä :D

  Siivousta – vaikka imuroimista – edistäisi kyllä se, että tavarat olisi jo valmiiksi paikoillaan, siivousvälineet helposti saatavilla ja niitä olisi kiva ja kätevä käyttää. Esimerkiksi niinkin yksinkertainen asia kuin kivantuoksuinen yleispuhdistussuihke voi vaikuttaa siivousintoon! Tämä imuri siis toivottavasti helppoudellaan ja kätevyydellään vähän tsemppaisi imuroimaan useammin :)

 • Janskuu

  Olen siiovoojana hyvin laiska. Inhoan sotkua kyllä tosi paljon, mutta oma laiskuus menee sotkun inhoamisen edelle vähän liian usein…

 • letti

  oma imurini on ukilta peritty, ja tästä on yli kymmenen vuotta aikaa. eli uusi olis jees

 • Reedu

  Olen aika laiska siivoaja, mutta nyt kun jaloissa pyörii koira ja 1,5v tenava, niin sotkua, pölyä, hiekkaa ja ruoanmuruja tuntuu löytyvän yllin kyllin. Ehkä tämmöisen pienemmän johdottoman imurin jaksaisi kaivaa useammin esille kuin sen ison rotjakkeen. Mukana mahtavassa arvonnassa siis. :)

 • jun

  Järjestelmällisyys on mulle hyvin ominaista. Pidän siitä, että tavarat on omilla paikoillaan järjestyksessä ja sängyn tykkään pedata ihan vaan, koska mulla on niin hieno päiväpeitto. Kodin fiilis on jotenkin harmonisempi, kun on siistiä. Mutta tosiaan imuriin tarttuminen on jostain syystä pirun hankalaa, itse toimitus on maailman nopein, mutta just se alottaminen ja onhan siinä vielä tietty se johtoon kompastelu.. Ehkä ton kanssa sekin kävis helpommin ja ois vielä parempi tunnelma kotona ilman pölypalloja.

 • Lena

  Minäkin olen huono palauttamaan tavaroita heti käytön jälkeen paikoilleen tai siivoilemaan vähän joka päivä. Siivoan kerran viikossa kunnolla ja silloin imurointi on akilleen kantapääni. Jostain syystä pinnani on imuroidessa tosi lyhyt, lisäksi vanha imurimme on tehoton ja kovaääninen mikä vain lisää angstia. Jostain syystä uutta ei silti tule ostettua vaikka sitä kaupaisikin, vanha kun edelleen ’toimii’.

 • Neelia

  Minä tykkään, kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa kotona. Ja minusta on tärkeää, että jokainen tavara myös pysyy paikallansa! Onneksi mieheni on lähes yhtä siisti ihminen kuin minä, ja hänelle lattioiden puhtaus on jopa tärkeämpää kuin minulle. Minulle etenkin keittiöm ja kylpyhuoneen puhtaus on tärkeää. Meillä on kaksi koiraa, joten näillä lumettomilla plussakeleillä roskaa tulee väkisinkin sisään. Siksi imuri on aika kovassa käytössä. Ja kyllä tuollainen helposti siirreltä imuri olisikin kätevä!

 • anna sofia

  Nautin siisteydestä ja siitä, että koti on järjestyksessä. Siistissä kodissa on minusta helpompi rentoutua ja nauttia olostaan, sotkuisuus puolestaan stressaa minua. Tämä ei silti tarkoita, että meillä olisi aina siistiä… Usein arjen kiireessä tavaroita kertyy sinne tänne ja villakoiriakin juoksee välillä nurkissa. Uudesta imurista olen haaveillut, kun nykyinen imurimme on yli 10 vuotta vanha ja sen imutehossa on toivomisen varaa. Olisi myös huippukätevää, jos imuri olisi helppo ottaa esiin ja putsata vaikka vain keittiön matto, jossa roskat ja muruset näkyvät helposti!

 • HN80

  Tämä olisi unelmapelastus pienten lasten äidille. Sen sijaan että jokaiseen muruun ja roskaan(joita tulee niin paljon!!)kaivelee isoa ja mölyävää imuria kaapista, saisi tällä aina nopeasti putsattua kotia ja aikaa jäisi vaikka enemmän muihin juttuihin! Olisi aivan unelmien täyttymys äidille :) iloista joulunaikaa sinulle!!

 • Kristaaff

  Olen yhtä huono siivoaja. Olen huomannut, että paras tapa pitää asunto puhtaana, on pyytää ihmisiä kylään. Silloin pakko vähän edes siistiä paikkoja. Ihan paras on pyytää eläimille allerginen äitini kylään. Eläimeni karvat kun on silloin pakko imuroida nurkista pois! :D Tuo ihana imuri kyllä auttaisi minua imuroimaan useamminkin karvat pois.

 • kaisa s

  Imurointi on tietyllä tapaa mielestäni vapauttavaa. Asunnon tuntee konkreettisesti puhdistuvan kivien ja leivänmurujen rahistessa imuriin. Imurin kaivaminen siivouskaapista ja johdon kanssa sohlaaminen tosin ei kuulu minunkaan lempipuuhiini, ja usein mulkoilen siivouskaappia pari viikkoa ennen kuin viitsin taas tarttua imuriin. Nyt olen ottanut tavaksi yrittää imuroida viikoittain, mutta langaton Dyson, jonka perään olen ehtinytkin jo huokailla tovin, helpottaisi urakkaan ryhtymistä huomattavasti. 20 minuuttiakin riittäisi pienen kaksion siivoamiseen vaivatta, eikä edes haittaisi vaikka kapistus ”unohtusi” esille :)

 • Kats

  Kaikista siivoushommista minä vihaan ehdottomasti eniten imuroimista! Saavutettavan siistiyden kannaltahan se on tosi palkitsevaa, mutta siinä ärsyttävät juuri nuo mainitsemasi asiat: ensin täytyy siivota tavarat pois tieltä ja sitten vielä raahata imuria perässä ja vaihdella johdon paikkaa vähän väliä. Siksi olenkin haaveillut tälläisesta varsi-imurista, jonka uskoisin helpottavan koko prosessia huomattavasti. Tulisi myös varmasti tartuttua imuriin huomattavasti nykyistä useammin… :)

 • Vanhan imurin omistaja

  Uusi olisi enemmän kuin tervetullut kotiimme. Käytössä oleva on 80-luvulta ja maalarinteipillä koossa pysyvä. Ei ole tullut vain uutta ostettua.

 • monsku

  Hassua miten koko teksti oli kuin minun kirjoittama. Imuroiminen on jostain syystä ylitsepääsemätöntä ja viimeinenkin into tyssää siihen kun pitäisi raivata lattiatasot. Toisaalta sänky pitää taas aina pedata :D Olen ensi vuonna muuttamassa omaan kotiin joten tuon kaunottaren voitto olisi ihan napakymppi!

 • emppuli

  Siivoamista tulee helpoiten ja useiten harrastettua silloin kun on kutsunut vieraita :) tykkään kestitä ihmisiä ja kutsua meille kylään kavereita, joten onneksi ei mitään kamalaa sotkua ikinä ehdi kertyä ennen kuin on taas tulossa ihmisiä käymään. muutenhan ollaan molemmat kyllä poikaystävän kanssa suht liberaaleja siisteyden suhteen, kestetään kyllä vähän liiankin pitkään kaaosta jos oltaisiin vain omissa oloissamme. erityisesti imuroimisesta yritetään molemmat laistaa aina kun vaan mahdollista! vanha imuri on vaan niin painava ja ärsyttävä jumittaja kaikisssa kulmissa ja kynnyksissä. johto myös on aina jumissa jossain tai vaan liian lyhyt ulottumaan kulmiin ja nurkkiin. langaton imuri olisi siis tosi pop meillä myös!

 • Naanan

  Olen aika ahkera siivooja. Koitan kerran viikossa tehdä siivouksen, jotta isompaa sotkua ei ehdi syntyä. Kun siivoaa riittävän usein, niin ei tarvitse joka kerta jynssäämällä jynssätä joka paikkaa. Siivousta voi myös jakaa eri päiville, niin ei tunnu nii isolta projektilta, tai projektilta ollenkaan. Uusi imuri olisi aika kiva, kun nykyinen alkaa olla jo iäkkäämpi. :)

 • Kiikalii

  Labradorinnoutaja ja hänen henkilökuntansa (perheensä) olisivat superiloisia kevyestä imurista. terv. nimimerkillä ¨lattialla lainehtivat karvat ja sukissa loput ¨.

 • Olen vähän outo siinä mielessä, että pidän tavaroiden järjestelystä, mutta en yhtään siivoamista. Toisaalta taas inhoan likaista ja sotkuista kämppää, joten pakkohan se on siivota. Vetoan aina kiireeseen tms. tekosyyhyn, ettei tule tartuttua imuriin, sen esiin ottaminenkin on jotenkin niin vaivalloista, vaikka nopeastihan se imurointi sitten käy, kun ei omista paljon tavaraa mitä pitäisi paljon siirrellä. Olenkin haaveillut tuosta imurista, miten kätevä se olisikin pikasiivoukseen, pysyisi koti järjestyksessä JA puhtaana. :)

 • Maiai

  Siivouspersoonani on nimeltään laiskiainen. Mieluummin nautiskelen boheemista epäjärjestyksestä kuin pingotan tavarat aina tiptopisti paikoilleen. Tuo imuri kyllä kieltämättä innostaisi siivouspuuhienkin pariin… ;)

 • jeni

  Mukana!

 • Pirima

  Mukana arvonnassa! Tuosta siivouspersoonasta niin olen siivoajana hyvin puuskittainen. Voi mennä oikeasti monta viikkoa, että en edes imuroi. Toisaalta sitten kun imuroin niin siivoan koko talon. Eli minulla olisi todella tarvetta tuollaiselle näppärälle laitteelle mihin olisi helppo tarttua ja lataus riittäisi varmasti isompien murusten siivoamiseen keittiöstä ja muualta, niin ettei tarvi aina tehdä suursiivoa. :)

  Sinulle minä annan siivousvinkin paloturvallisuushengessä. Patterin vierestä kannattaa ottaa kyllä kaikki ylimääräinen pois! Katseeni kiinnittyi nimittäin tuohon lehtipinoon, joka on ihan patterissa kiinni. Itse en kyllä minkään patterin vieressä säilyttäisi mitään. Olen ehkä ylivarovainen, mutta parempi niin. :)

  Erinomaista joulun odotusta sinulle!

 • Karoliiina

  Ennen olin itsekin kovin laiska siivooja ja monet riidat poikaystävän kanssa asiasta tuli riideltyä :D Jostain olen kuitenkin nyt saanut uutta puhtia siivoamiseen. Helpottaa, kun tavaroilla tosiaan on oma paikka ja koti muutenkin sellainen omaa silmää miellyttävä että sen tahtoo pitää hyvässä kunnossa. Siivoamisen aloittaminenkin on helpompaa, kun ei aluksi tarvitse tunti tolkulla järjestellä tavaroita että voi edes aloittaa vaikkapa imuroimaan! Ja kun välineet on kunnossa ja helposti saatavilla niin siivouksen voi ajatella vaikka hyötyliikuntana :)

  Ajatuksissa on ollut hankkia varsi-imuri keittiöön, josta se olisi helposti saatavana tarpeen tullen. Vaihtoehtoja selaillessa tämä Dyson on kyllä vaikuttanut ylivoimaiselta muihin verrattuna!

 • Sarita Pasma

  Ooo! Tarttisin tän ehdottomasti keittiöön kaveriksi jonka joutuu joka päivä imuroimaan eikä joka kerta jaksaisi vääntää keskuspölynimuria kaapista ulos ja takaisin. Kun jokaisella tavaralla on paikkansa ja ne pitää siellä niin järjestys on helpompi säilyttää. Kun saisi vielä perheen miehenkin opetettua siihen! :D

 • petra22

  Tuo ois kyllä näppärä meille, kahden kissan talouteen jossa karvapalloja tulee päivässä aikamoinen määrä. Itse yritän joka päivä tehdä pakolloset hommat: astiat koneeseen ja kaappiin, pöytien pyyhkiminen, pyykit, roskat, lehdet ja vaatteet kerätä oikeille paikoille jne

 • Ai vitsit, kyllä kelpais! Mä uskon vakaasti, että olen maailman epäsiistein nainen. Ärsyttää, kun on niin sotkusta ja nyt kun selviän muutosta, niin aion etsiä jokaiselle tavaralle oman paikkansa.

 • Tia...

  Taidan olla vähän samanlainen siivoaja kuin sinä, nimittäin minunkun suurinpana ongelmana on nimenomaan se, että en tahdo jaksaa laittaa asioita takaisin omille paikoilleen. Pikkuhiljaa sekalaista sälää alkaa kerääntyä kaikille tasaisille pinnoille, kunnes menee hermot ja on siivottava kaikki kerralla pois :). Olen yrittänyt oppia tästä tavasta pois, mutta old habits die hard… Ja minäkin VIHAAN imurointia: raskaan, kömpelön imurin raahailu ympäriinsä ja johdon kanssa leikkiminen ovat niin rasittavia, että imurointi on yleensä se suurin kynnys siivouspuuhiin ryhtymiselle. Ottaisin tuollaisin hermoystävällisemmän version enemmän kuin mielelläni!

 • helmihillo

  En ole himosiivoaja alkuunkaan, joten tykkään, että tavarat ovat paikallaan, sänky joka aamu pedattuna ja tiskipöytä aina käytön jälkeen siistinä. Silloin ei niin haittaa hiekanmurut ja koiran levittämät ruuat lattialla…

  Mutta olisi kyllä hienoa kokeilla, onnistuisiko jokapäiväinen lattian siisteys helposti käsille saatavilla imurilla :)

 • Ines

  Ooh! Karvaisen kissakaverin omistajana tuo pääsisi heti hommiin. Olen laiska siivoaja; ryhdyn hommaan vasta kun on pakko – ja silloin työmaa on jo suuri ja joka kerta lupaan itselleni että ensi kerralla aikaisemmin… Tämä kyllä motivoisi siihen! :)

 • jenssoni

  Meillä olis just tuommoselle käyttöä, kaksi pientä lasta ja laiska äippä ei jaksa kaivaa sitä imuria aina siivouskomerosta ja ja ja… Olisi niin näppärää tuolla pyöräyttää leivänmurut pöydänalta ja eteisen hiekat pois silmistä..Ah että!

 • ellasalama

  Oi, tuollainen Dyson olisi niin tervetullut tähän pirttiin! :) Käyn väsytystaistelua miehen kanssa aiheesta ”Ostetaanko uusi imuri vai ei?” Miehen mielestä meidän ikivanha Vampyr on vielä vallan mainio kapistus- minun mielestäni ei. Vanha Vampyyrissa ei meinaa imuteho enää riittää, letkussa on varmasti reikiä ja johtokin on aivan liian lyhyt nykyiseen asuntoon. Ai niin, meillä asustelee myös koira joka tasaisin väliajoin pudottaa alusvillansa, ja silloin jos milloin on imurille käyttöä! Itse tykkään että on siistiä, kovin pedantti en ole mutta kiva kun tavarat ovat paikallaan. Vanha imurilla imurointi on pakkopullaa, uuden imurin myötä innostuisin varmasti tästäkin siivoustoimenpiteestä huomattavasti enemmän.

 • sannanni

  Nyt on kyllä pakko osallistua, koska imurointi on myls mun inhokkikotityö ja mulla on sama ongelma, mun pikkuYKSIÖN imuroinnista ei selviä ilman pistokkeen vaihtoa…. Huoh, muutenki on noi pistorasiat täällä niin vähissä ja niin epäloogisissa paikoissa että tää ois mulle oiva siivouskamu!

 • Sofku

  Siivousintoilija täällä moi! Tai no, ei se itse siivous välttämättä niin ihanaa ole, mutta nautin suunnattomasti puhtaasta ja siististä ympäristöstä. Ahdistun aina hirveästi, jos kodissa alkaa olla tavarat levällään ja pölyä kertyy. Samalla kodin siisteystaso kertoo hyvin, mikä on mielialani milloinkin. Väsyneenä ja masentuneena en jaksa välittää siisteydestä enkä saa mitää aikaiseksi silläkään puolella. Hyvällä fiiliksellä koti pysyy siistinä ja silmätkin näkee aotkun paremmin.:) tällä hetkellä imurointi hoidetaan miehen isovanhemmilta perityllä imurilla, joka on teipattu kokoon ja imutehosta en ala edes puhumaan. Uusi imuri on ollut ostoslistalla ja tovin, mutta kalliiden hintojen vuoksi se aina tipahtaa myöhempään ostosjärjestyksessä… Uusi näppärä imuri olisi huippua!:)

 • jenninen

  Minäkään en pidä imuroinnista juuri samoista syistä kuin sinä. Jos Dyson helpotti sinun elämää, voisi se tehdä saman myös minulle!

 • Siivouspersoonani on anteeksiantava. Meillä kotona on hallittu kaaos, enkä ota siitä stressiä. Kaikki ajallaan. Lapset on pieniä, olen herännyt 4 vuotta 2 tunnin välein. Se ottaa veronsa monesta asiasta. Selviydyn kaikesta pakollisesta ja siivouksesta olen antanut itselleni luvan lipsua. Perussiistiä meillä on ja suht. puhdasta, mutta joka päivä olisi petrattavaa!

 • maiia

  Ekat vuodet omaan asuntoon muutettua meni aika iloisesti sekasotkussa, imuroin ja siivosin ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. Kyllästyin kuitenkin jatkuvasti etsimään vaatteita läjien sekamelskasta ja puistelemaan villakoiria niistä irti.

  Nykyään olen onnistunut pakottamaan itseni siivoamaan vähintään kahden viikon välein. Sängyn petaan myös ihan aina, koska se on kuitenkin yksiössä näkyvillä koko ajan. Imurointi on mullekin ikävin etappi kohti siistiä asuntoa. Dysonin irroitettava rikkaimuri-ominaisuus iskee kuin tuhat salamaa! (olen jo pitkään harkinnut rikkaimurin ostoa). Varsinkin talviaikaan eteiseen tulee kuraa älyttömästi, eikä sitä oikeaa johtoimuria millään jaksaisi kaivaa tarpeeksi usein esille.

 • Pidän kovasti kodista puhtaana, mutta olen aika laiska siivoamaan. Kun kerran pääsen alkuun, hoidan siivouksen sitten kerralla – toki välissä yritän järjestellä tavarat aina paikoilleen. Hyvät siivousvälineet auttavat kyllä tässä. Pidän enemmän kuurauksesta, pölyjen pyyhintä ja imurointi ovat inhokkejani. Tuollaista näppärämpää imuria olen kyllä kaivannut – tulisi imuroitua helposti vähän useammin esimerkiksi keittiössä, joka tuntuu olevan jatkuvasti ihan muruinen.

 • Tuittu*^*

  Tällaista härveliä olen kaipaillut jo pitempään. Aina ei viitsi imuria kaivaa siivouskomerosta, joten tämä laite tulisi tarpeeseen:)

 • ee

  Siivouspersoonani on tarkka, huoleton ja sosiaalinen. Tarkka siksi, että tykkään siivota omalla tavallani ja omassa järjestyksessä; esimerkiksi keittiö pitää ehdottomasti imuroida ennen olkkaria (siis älkää kysykö miksi, mutta näin se vaan on!), huoleton siksi, että siivouspäivä voi olla kerran viikossa tai kerran kuussa, ja siihen kuuluu oleellisesti se, että välillä voi pitää tunnin tauon selailemalla siivouksen lomassa löytyneitä vanhoja valokuvia, tanssahdella hyvän biisin tahtiin, juoda herkkuleivoskahvit tai vähän punnertaa sohvan alta pinnejä ja ponnareita kaivellessa :-). Sosiaalinen siivouspersoonani haluaa kutsua kaverit puhtaaseen kotiin. Säännölliset kyläilyt ja sopiva sosiaalinen paine on hyvä vinkki laiskoille siivoilijoille – kutsu usein kavereita kylään, niin on pakko pitää koti ainakin sellaisessa kuosissa, että sohvalle/lattialle mahtuu istumaan ja kylppärissä on kiva käydä.

  Juuri minä tarvitsisin Dysonin imurin, koska a) Dysonilla se kaikkein vaikein vaihe, aloittaminen, olisi tuhat kertaa helpompaa, b) saisin samalla hyvää liikuntaa, kun 20 minsassa pitäisi imuroida tehokkaasti koko kämppä (ja näin ollen voisin vielä paremmalla omatunnolla juoda ne herkkuleivoskahvit siivouksen lomassa:, heh), c) nykyinen Ilpo-imurini on yli 10 vuotta vanha ja jo elämää nähnyt eläkeläisvaari, jonka ilmastointiteipillä tuunattu letku, korvia huumaava ääni ja laminaattiin välillä ikävästi mieltäänosoittava suuosa (tiedätkö, kärttyisellä papalla on omat metkunsa) ei tee siivouksesta yhtään mukavampaa.

 • Jennine

  Olen yleensä todella siisti ja tykkään pitää asuntoni puhtaana ja raikkaana. Tänä syksynä imurini kuitenkin hajosi ja se aiheutti hetkeksi pienen siivouskriisin. Nyt olen siivonnut kämppikseltä lainatulla imurilla. Tuollainen pieni ja näpsäkkä vempele olisi mitä mainioin kaveri siivoukseen. :)

 • tiia_

  Siivouspersoonani on kai vähän laiskanpuoleinen, en ole mikään megalomaaninen siivousintoilija. Mulla kestää joskus ikuisuus tarttua siivoushommiin, mutta sitten kun niihin tartun, olen oikea tarmonpesä. :)

  Dysonin haluaisin voittaa siksi, että jouduin pari vuotta sitten muutossa luopumaan omasta vanhasta Dysonistani. Se oli iso ja kohlo Dyson, ei tuollainen kaunis ja näppärä, mutta voi että, se oli paras imuri, joka mulla on koskaan ollut. Jonkinlaista Dysonia olen kaivannut siitä lähtien, mutta olen kitkutellut menemään surkealla ja järkkykalliilla Electroluxilla, vaikka se aiheuttaa mulle harmaita hiuksia jokaisella käyttökerralla. Jos siis onni potkaisisi kohdalleni arvonnassa, voisin heivata hyvällä omatunnolla sen typerän Electroluxin ja nauttia taas Dysonista. :)

 • Annaaaaaa

  Mä rakastan imurointia. Tuolla imurilla, siitä tulisi entistä kivempaa :)

 • kontadoori

  Imurointi ei juuri miellytä samojen syiden takia, ja tungen imurin muutenkin aina syvälle kaappiin josta sitä ei houkuta kaivaa. Tiskaaminen ja pölyjen pyyhkiminen on jees

 • sannahelenak

  Oi, ihana imuri toimisi kolmilapsisen perheen näillä säillä päivittäisessä eteisen imuroinnissa varmasti loistavasti. Jäisi äidillekin aikaa olla ihanampi, ja ehkäpä lapsetkin voisivat tätä käyttää.

 • heikva

  Rakastan siisteyttä ja saan siitä iloa, mutta samalla olen laiska siivoamaan. Jokaisen isomman siivouksen jälkeen jaksan vähän aikaa pistää tavaroita paikoilleen heti käytön jälkeen, kunnes homma karkaa lapasesta ja pälli alkaa levitä sotkuun. Sitten on taas pakko siivota. Tämä sykli kestää 1-2 viikkoa.

  Tuo imuri tulisi kyllä tarpeeseen nyt kun perheessä on lapsi. Varsinkin eteisen ja keittiön lattia on alituiseen järkyttävässä kunnossa enkä jaksa aina kaivaa meidän imurinrohjaketta kaapista. Sitte nukutaan keittiöstä sänkyyn kulkeutuneiden ruokamurusten joukossa.

 • MariK

  Sain taannoin hyvät naurut, kun työkaverini kertoi nyt jo aikuisten lastensa luonne-eroista. Kun heitä oli pienempänä pyytänyt siivoamaan huoneensa, niin toinen lapsista oli hoitanut homman alta aikayksikön. Toinen lapsi oli puolestaan aloittanut tavaroiden järjestelyllä ja loppujen lopuksi jäänyt lukemaan lehteä niin että siivoaminen oli jäänyt kesken. Tuo tarina nauratti, sillä minä olin pienenä ihan niin kuin tuo jälkimmäinen lapsi :D

  Minussa on jonkin verran perfektionistin vikaa. Haluaisin että asunnossani olisi siistiä kaappien sisältöä myöten, mutta jos en kerkeä tai viitsi siivota, niin en siivoa sitten ollenkaan. Ihailenkin ihmisiä, joilta siivoaminen käy käden kääntessä ja jotka päivittäin siivoavat vähän, niin ettei heidän koskaan tarvitse tehdä mitään varsinaista suursiivousta. Kun itse sitten saan tartuttua toimeen, niin ihmettelen aina että mikä siihen imuriin ja moppiin tarttumisessa on niin vaikeaa, kun kerrostaloasunnon siivoamiseen ei ikuisuutta mene.

  Tarvitsisin palkintona olevan imurin sen takia, että minun mielestäni siivous on välineurheilua. Ainakin itse olen huomannut, että siivoaminen on paljon houkuttelevampaa kun käytössä on ihanan tuoksuiset siivousaineet ja toimivat välineet. Vaikka imurointi on simppeliä hommaa, niin minullakin imuriin tarttumista hankaloittaa se, että se imurin perässä vetäminen on vaan niin rasittavaa. Olenkin salaa haaveillut johdottomasta imurista…

 • Päde

  Eron jälkeen todella näpsä varsi-imuri jäi eksälle. Johdolliseen imuriin palaaminen on tuntunut paluulta menneisyyteen. Onneksi sain oman älykännyni pitää, enkä joutunut palaamaan lankapuhelimeen :)

 • Maria*

  Tutulta kuulostaa, taidan olla siivoojana aika samanlainen kuin sinäkin! Tavarat jäävät aina jonnekin ”välisäilytykseen” ennen kuin päätyvät oikeille paikoilleen ja kerran viikossa (tai harvemmin) sisuunnun ja järjestelen kaiken paikoilleen. Minulla on yrityksenä siivota aina torstai-iltaisin, jotta viikonlopun pääsisi aloittamaan puhtaassa kodissa. Harmittavan usein sitä keksii kuitenkin jotain parempaa tekemistä, ja siivous siirtyy sunnuntaiaamupäivään, jolloin yleensä on aikaa. Imurointi ei tosiaan ole minunkaan lempipuuhaani, vaikkei siihen pienessä asunnossa edes mene kovin kauaa. Sen vuoksi tuollaisella imurilla olisi varmasti siivousta tehostava vaikutus!

 • marika.t

  Siivoan n. viikon välein pyyhkien pölyt ja imuroiden. Vessan pesua unohtamatta. Pölyjen pyyhintää en niin rakasta, mutta pakko tehdä =P Uusi imuri kelpaisi kovasti, koska pian 6v vanha elextroluxin imurini on ruvennut pitämään semmoista ääntä, ettei ole pitkäikäinen.

 • Vierailija

  Tämä postaus ja arvonta osuikin hyvään saumaan! Jäin imurittomaksi kun kämppikseni muutti ja uusi ei omista imuria. Entisen kämppiksen imuri oli juurikin sellainen vanhanaikainen möykky, jossa pistokepaikkaa sai vaihtaa harvase metri. Tällainen ei siis kaltaistani siivousta välttelevää kannustanut ryhtymään työhön. Olen siis haaveillut näistä sirommista ladattavista imureista, koska normaali imuri tuntuisi niin isolta ja kömpelöltä pikku opiskelijaboksissani. Voin jo nähdä kuinka helppoa olisi napata tämä pieni dysoni kaapista ja hurauttaa sillä muutama kymmenen neliötä. Eikä enää päänvaivaa pusseista, pahasta hajusta puhumattakaan! Pistän siis peukut pystyyn ja toivon parasta ;)

 • AnuKoo

  Voi vitsit toi olis niin mun juttu!
  Olen pitkään leikitellyt ajatuksella ostaa tuollainen kevytimurin, joka olisi kätevästi verhon takana valmiudessa. Koirankarvat ja -papanat, lattialle pudonneet sipulikuoren palaset, sipsinmurut, you name it. Dysonin kun vetäisisi esille, niin ei olisi tekosyitä miksi en imuroisi. Ja todellakin pussittomuudesta plussaa. Miten voi olla niin, että kaupassa ei IKINÄ myydä just niitä mun imurin pölypusseja, vaan joudun matkustamaan kaupungin toiselle puolelle pussijahdissa? Kesällä tuo Dyson lähtisi NIIN mun mukaan myös kesämökille hiirenpapanajahtiin! Innostuisikohan miehenikin ”kokeilemaan” imurointia useammin, jos olisi noin kiva tekninen uutuus?

 • Hemulitäti

  Onpas näppärän näköinen vekotin, nyt olis uudelle imurille tarvettakin kun vanha vetelee viimeisiään…! Tunnustaudun itse perussiistiksi, mutta ihan pienistä en viitsi stressata ja pieni epätäydellisyys kuuluu asiaan. Järjestelmällinen epäjärjestys on aika jees, pääasia että itse viihtyy kodissaan ja siellä voi aistia eletyn elämän :)

 • Tua

  Olen semi-laiska siivooja: tavarat kyllä löytävät paikoilleen käytön jälkeen, mutta pölyrättiin tulee tartuttua aika vastahakoisesti. Siivoushommista se on valikoitunut minulle, kun taas mies hoitaa imuroinnin. Hän varmasti arvostaisi tällaista johdotonta imuria tuskailtuaan jo hyvän aikaa keskuspölyimurin sotkeutuvan letkun kanssa… :)

 • Sidyr

  Tuo olisi ihan mahtava vehje meille! Meidän taloudessa asustaa myös kolme mursu-marsua, sellaisia villejä pojankoltiaisia. Joten imuroida on aivan pakko päivittäin, jos ei halua olla kuorrutettu purulla, heinällä ja papanoilla.:b

 • joutseninen

  Olen myös laiskaa siivoajatyyppiä, rakastan siistiä kotia, mutta imuriin tarttuminen on usein monen päivän projekti. Saatan ottaa imurin jopa esille, mutta siihen tarttuminen ei onnistu! Tuo johdoton ihanuus helpottaisi varmasti siivouskynnystä! Hyvää joulua, blogisi on ihana ja olen sitä vuosia seurannut!

 • Sartsanaattori

  Minä kaipaisin just tuommoista helpotinta. En tykkää imuroinnista minäkään mutta vessan pesusta kyllä, kuten sinäkin.

 • PKL

  Olen siivous persoonana hyvin samanlainen kuin sinä. En ole turhan tarkka ja monille tavaroille ei ole kunnon paikkaa. Sitten kun siivoan, siivoan kunnolla ja tykkään myös siivota ne kaapit ja muut välillä oikein kunnolla. Haavailen aina, että siivoasin joka viikko ja tavatoille olisi oma paikka, koska nyt kun jaksan tarttua imuriin ja pölyrättiin, siivoamiseen menee tuhottomasti aikaa, koska tavarat eivät ole paikallaan ja siivoan kerralla tarkasti. Muutaman päivän päästä vaan tavarat alkavat lojumaan siellä täällä. Olisikin kiva saada tuollainen imuri ja kokeilla, saisinko minäkin siitä itselleni uutta virtaa siivoamiseen, kuten sinä. Itselläkin varmaan kaappien siivousta on tammikuussa tiedossa :)

 • AJ

  Oon aina tykänny imuroimisesta koska se on just helpointa, niinkään tiskaamisesta ja muusta en niin perusta ;D Tykkään kuitenki siivoomisesta, oon vissiin outo koska yleensä ihmiset sanoo etei tykkää :D kiva aina musiiikkia pistää täysille ja sit vaan imuroimaan. Itellä on just imuri menny rikki joten uutta tarvis ja jos arpaonni sattuis suosimaan niin ei tarvis ite ostaa :)

 • ainooo

  oh osaan niin samaistua!! tiskaus ja pölyjen pyyhintä vielä menee, mutta ah imurointi on tuskaa, johto on solmussa tai juuttunut johonkin tai töpselin paikkaa saa olla kokoajan muuttamassa.. meillä sattui vielä semmonen mukava juttu että kuulemma kyseiseen tällä hetkellä omistamaamme imuriin, joka on jo kyllä itsessäänkin todella vanha ja ei-imukykyinen, ei valmisteta enää pölypusseja, tai ainakaan juuri omistamaamme malliin.. niin että uusi imuri olisi nyt kyllä hankinta listalla! :D

 • Noora K

  Olen kohtalaisen ahkera siivooja, mutta juuri imurointi sattuu olemaan inhokkini. Imurini on sellaista liian pyöreää mallia, joten se kääntyy imuroidessa helposti ympäri ja pyörii selällään, mikä on melkoisen raivostuttavaa. Johdoton imuri ratkaisisi ongelman kätevästi.

 • nipsunappinen

  vau! pienessä yksiössä tuollainen olisi superkätevä, eteinen kun on makuuhuone ja keittiökin, ja hiekkaa tuntuu kulkeutuvan liian helposti . Tuollaisella olisi ihana pitää siisteyttä! itsekin nautin siististä kodista, jossa on hyvä hengittää, mutta kiireessä arvostan esimerkiksi ihmisten kanssa vietettyä aikaa niin, että pölypallerot voivat odottaa ; )

 • Katja v

  Moikka!
  Aivan mahtava aihe ja kilpailu. Itse olen aikamoinen himosiivooja, imuri surisee joka päivä—-lue: kaksi taaperoa ja koira! Lapset kun onnistuvat murustelemaan, hiekkaamaan jopa pureskelemaan kirjoista paloja irti päivän mittaan… Se hetki on ihana, kun saa kaiken tuon imuroitua olohuoneemme kaikenpaljastavan tummasta villamatostamme.
  Hyvä imuri tähän kaaoksen selätykseen olisi aikamoinen pelastus, taapero kun tuntuu aina kompastuvan imurin johtoon ja isompaa häiritsee imurimme kova meteli. Ja äiti( hmmmm-miksei myös isikin) voisi coolisti siistiä kodin ja päästää seesteiseen mielentilaan. Tahtoo Dysonin!

 • Katja v

  Unohdin vielä mainita siivousniksini, eli klassikko: Vie mennessäsi, tuo tullessasi. Aina kotona liikkuessa samalla kuljettelet unohtuneet tavarat/astiat/vaatteet paikoilleen.

 • harmulipehmuli

  Olen siisteydeltäni taivaanrannan maalari, haaveilen siitä että joka asialle olisi oma paikkansa ja saisin pidettyä kotini jatkuvasti siistinä. Vielä se ei ole ihan onnistunut… Muutin juuri ensimmäistä kertaa yksin yksiöön, jonka viihtyisyydestä ja siisteydestä haluan huolehtia, kun se kerrankin on myös vain omissa käsissäni! Imuri tulisi todella tarpeeseen, sillä nykyiseni on opiskelukaverini vanha ja pysyy koossa teipillä. :D

 • Emppu26

  Olen tarkka siivoaja kun siihen hommaan ryhdyn, mutten todellakaan jaksa pitää kämppää supersiistinä joka päivä.. Tarvitsisin ehdottomasti tuollaisen imurin, sillä imurointi on mielestäni yksi tylsimmistä kotitöistä!

 • anette25

  OOOOH tämä on saatava! En ole superlikainen, mutta kuitenkin vähemmän innokas siivoojaa kuin poikakaveri. Ehkä tämä laite taikoisi meikäläisestäkin Siistin Siirin, jonka keittiöstä ei enää ruuanmuruja löydy ja jota poikaystävä ei joutuisi muistuttamaan imurin olemassaolosta!

 • Kelpaisihan tuollainen apuriksi lapsiperheeseenkin ;) Hyvää Joulua sinulle!

 • JKK

  Pidän siitä yli kaiken kun on siistiä ja erityisesti tuoksuu siistiltä (puhtaiden lakanoiden tuoksu ja vastapesty lattia), sääli vain että olen hyvin laiska siivoamaan. Oma niksi: tuuleta ja pyyhi mäntysuopavedellä edes jotkin pinnat tai päälipuolin lattiaa, sulje silmät ja anna tuoksun luoda illuusio siitä, että kodissa on siistiä. :D Niin ja tuon imurin tarvisin siksi, että ettei tarvi sulkea niitä silmiä, vaan olisi oikeasti siistiä.

 • Marikki24

  Olen hyvin aaltoileva ja ailahteleva siivouspersoona; ajoittain koti on kuin kaaos, toisinaan taas on jaksoja kun koti siisti ja puhdas. Kodin epäjärjestys vaikuttaa paljon yleiseen olotilaani negatiivisesti, joten yritän pitää kotini puhtaana ja järjestyksessä. ”Siisti koti, parempi, mieli.”

 • -Karoliina

  Lapsuuden kodissani imuroitiin joka päivä ja aina pe tai la aamu matot pihalle lattioiden luuttaus ja pölyt pois. kaksi kertaa vuodessa suursiivo, eli kaikki kaapit yms. läpi. koko vaatekaappi pihalle tuulettumaan yms. sitten kun pääsin omaan kotiin päätin että enpäs siivoa! Olen jo tarpeeksi saanut siivota (myös silloinen poikakaveri ei osannut arvostaa siivoustani niin lopetin vallan). Nyt olis kyllä jo kiva kun koti olisi aina siisti ja hyvän tuoksuinen! Miksi ne vaatteet eivät löydä heti paikoilleen tai tiskit koneeseen?! Olen jo kauan haaveillut tuollaisesta helposta imurista mikä on helppo ottaa esille ja imuroida, tulisi varmasti tehtyä sitä useammin. ei hävettäisi niin paljoa jos joku tulee yllätys kylään… sain jo rikkaimurin lahjaksi mutta siinä menee selkä kun alkaa koko kämppää käymään sillä läpi! :D

 • jolielaide

  Olen aika pikkutarkka ja tunnollinen puunaaja, mistä saankin usein kuulla avopuolisolta. Krhm. Pienet tavarakasat eivät niinkään häiritse, mutta haluan että kotona on puhdasta. Haastetta siistin kodin ylläpitoon tuo kaksi sisäkissaa, mistä syystä kissankarvoja on joka paikassa, ja joiden takia kissanhiekkamuruset kulkeutuvat tassujen mukana ympäri asuntoa. Olen haaveillut jo pidemmän aikaa rikkaimurista tai vastaavasta, josta olisi iso apu päivittäisessä ylläpitosiivouksessa. Isoa imuria on inhottavaa kaivella ulos siivouskomerosta miltei päivittäin, joten pienemmälle varsi-imurille olisi käyttöä. Pienempi imuri olisi myös kätevä pikasiivouksessa yllätysvieraiden ilmoittaessa tulostaan 15 minuutin varoitusajalla. Meille kun yllätysvieraat tuppaavat tulemaan juuri silloin, kun kämppä suorastaan lainehtii kissankarvoista ja rakkaat tuholaiset ovat kuopsuttaneet hiekkalaatikon ulkopuolelle pieniä hiekkakasoja :D 

 • Roosa k

  Tämä kyllä helpottaisi siivousta huimasti! Meilläkin imuroidessa tarvitsee vaihtaa johdon paikkaa useaan otteeseen :D

 • JoYlimys

  Tapana on siivota kerran viikossa kunnolla, mutta sekin aina välillä jää. Itseä eikä poikaystävää haittaa sotkut tai epäjärjestys, joten jos jotain muuta ohjelmaa löytyy se voittaa siivoamisen aina. Imurointi onkin ollut meillä jo pitkään murheenkryyni koska ostettiin joku tarjousimuri vuonna x eikä siihen saa enää pusseja, vaan taistellaan aina sinne joku muu pussi ja puolet sotkuista onkin sit imurin sisällä…

   

  joylimys@yahoo.com

 • Di

  Vinkkejä ei ole jaettavaksi, sillä koti on siivousta ennen usein siinä kunnossa että lattian tavarapinojen välissä mahtuu juuri ja juuri astelemaan varpaillaan. Nykyinen imuri on perintöesine, josta joka imuroinnilla pakenee kauan sitten edesmenneen isoisän sitäkin kauemman aikaa sitten edesmenneen kissan henki. Eikä siinä muuten mitään, mutta siivouksen jälkeinen raikas tuoksu on täällä mallia ”kissanhiekkalaatikko”.

 • NiinaK

  Voi, nyt löytyi aihe, johon samaistun todella! Asun yksiössä ja pidän mielelläni tavarat järjestyksessä sekä tasot puhtaina, mutta lattioiden siivous ja imurointi on ehkä kurjinta siivouspuuhaa, jota vain voin kuvitella. Tämän hetkinen imurini on kulkeutunut kotiini veljeni ja hänen kaverinsa kautta, eli imurilla on ollut jo parikin aiempaa käyttäjää. Vaikka periaatteessa suosin tavaroiden vaihtamista ja kierrätystä niin imurin kohdalla haaveilen jo uudesta: vanhan imurin teho tuntuu heikolta ja ison imurin asettelu siivouskaappiin vaatii taiteilua, samoin sen ottaminen sieltä ulos (ilman että mukana tulee kaapin muukin sisältö). Pienen kokonsa ja johdottomuutensa ansiosta toivottaisinkin tuollaisen varsi-imurin tämän opiskelijan kotiin lämpimästi tervetulleeksi!

 • iv

  Olen pohjimmiltani järjestelmällinen täydellisyyden tavoittelija, joka ideaalihetkinä laittaa tavarat oikeille paikoilleen ja pyyhkäisee mennessä murut pöydiltä ja tahrat hanoista. Toisaalta minussa asuu boheemi nautiskelija, joka mieluummin juo teetä ja shampanjaa ystävien kanssa. Tuo kyberimuri voisi toimia sisäkkönä, viekö se myös roskia?

 • metsämansikka

  Siivon säännöllisen epäsäännöllisesti, vaikka siisti koti onkin ihana ja yleensä siivouksen jälkeen ostan kotiin kukkia. Uusi imuri olisi ihan täydellinen, koska vanha vetelee jo viimeisiään ja suoraan sanottuna inhoan imurointia.

 • Pia R

  Olisipa näppärä apu kissan taloudessa. Ei aina tarvitsisi kaivaa isoa imuria esiin vaan ´saisi villakoirat helposti kyytiä murisemasta sängyn alta. Lisäksi kun kämpän koko on 24 neliöö, on pieni koko iso plussa.

 • tyttötuollainen

  Olen aika sotkuinen ihminen. Tavarat vaan ei millään meinaa löytää omille paikoilleen. Minua pelottaa mitä tulee käymään kun muutan omilleni, koska tällä hetkellä huoneeni on usein hyvin sotkuinen. Ongelma onkin, että viihdyn sekasorron keskellä. Tavarat lattialle ei haittaa kunhan on pieniä plänttejä johon astua. Tykkään myös nukkua sängyssä, jossa on kasa vaatteita(minussa on varmasti jotain vikaa :P). Siivoamine ei kauheasti muuten nappaa paitsi keittiön siivoaminen. Tasojen pyyhkiminen on jotain aivan ihanaa.
  Tuollainen vehje olisi kätevä kotiini, koska nykyistä painavaa imuria on turhauttavaa raahata kaksikerroksisessa talossa edestakaisin rappusia. Voisin ottaa myös imurin mukaan, kun pääsen muuttamaan pois kotoa.

 • sisa

  Itse olen lähes neuroottinen siivooja ja järjestelijä ja siksi minulle ei ehkä pitäisikään enempää siivousvälineitä suoda ;) Toisaalta tuollainen näppärä ja nätti vempain saattaisi juuri olla pienen kaupunkikämpän pelastus, jossa ei liikaa säilytystilaa ole. Lisäksi valkoisten lautalattioiden takia imuri tulee kaivettua useasti viikosssa esiin, joten kyllähän tuo melkoinen aarre olisi.

 • RaruaL

  Jos Monica Geller ja Bree Van de Camp saisivat lapsen… it would be me ;) Imuri… kiitos… minulle!

 • Mil-la

  Oi, tämä olisi mahtava korvaaja nykyiselle, todella meluisalle ja ei-kovin-tehokkaalle pölynimijälleni!

 • Slasal

  Olen todella huono pitämään kotia siistinä. Likaisuutta en siedä, mutta sekasotkua kylläkin. On joko onni tai onnettomuus, että mieheni ei myöskään edellytä siistiä kotia :)

 • Slasal

  … ja lisäyksenä edelliseen, juuri tästä syystä helposti esiin napattava imuri olisi oiva apu. Imuriin kun olisi ilmeisesti suotavaa tarttua useammin kuin pari kertaa kuussa.

 • Soile

  Kuullosti hyvin tutulta tapasi siivota, tosin itse imuroin mielummin kuin pyyhin pölyjä. Uusi helppokäyttöinen imuri olisi kiva uuden vuoden lahjus. Sängyn petaaminen on ehdoton must joka aamu. Tiskikonen täyttäminen on toinen kivaa, tyhjääminen ei niinkään.

 • Niki

  Ergorapido sanoi juuri sopimuksensa irti, joten käyttöä näppärälle imurille olisi!

 • Ee

  Ah, ihan kuin olisi omia ajatuksia lukenut, kun luin tekstiäsi! Tykkään tavaroiden järjestelemisestä ja uusien järjestyksien keksimisestä, mutta imurointi… Se tuottaa järjetöntä turhautumista! Ei sitä johtoa jaksa repiä koko ajan irti seinästä ja tavaroita lykkiä pois imurin tieltä! :D
  Sängyn petaaminen taas on pakollinen joka aamuinen toimenpide! :)

 • Ee

  Joten tosiaan tuollainen imuri kuulostaa tällaiselle imuroijalle täydelliseltä!

 • 3

  Kotona kolme pikkumiestä, oiva laite arjen rutiinien opetteluun, äitikin kiittäisi ;)

 • pauliinas_

  Olen siivouspersoonana samanlainen kuin sinä: tykkään, että on siistiä, mutta silti siivoamisen aloittaminen on vaikeaa. Toisaalta rakastan kyllä sitäkin, että on siistiä ja tavarat ovat omilla paikoillaan, eli aika usein tulee kuitenkin siivottua. Varsinkin imuroinnin aloittaminen on kuitenkin välillä vaikeaa, juurikin painavan imurin ja johtorumban takia. Tuommoinen imuri varmasti helpottaisi siivousta! Se saattaisi myös saada ei-niin-siivousinnokkaan poikaystäväni siivoamaan useammin. :D

 • Vim

  Minulla on lähes joka tavaralle oma paikkansa joihin tavarat aika hyvin käytön jälkeen palautuukin. Mitään sekasotkua kämpässäni siis näkyy erittäin harvoin. Sen sijaan myönnän olevani aika laiska siinä varsinaisessa siivouksessa. Imuria ei millään jaksa kaivaa siivouskomerosta ennen kuin on aivan pakko, ja pölytkin tulee pyyhittyä vasta sitten kun pölykerros alkaa oikeasti näkyä hyllyissä… Keittiö on ainoa joka on aina tosi siisti, sillä en voi kuvitella käsitteleväni ruokaa jos huone/tasot ovat likaiset. Muiden huoneiden siivoamisessa voisi olla vähän parantamisen varaa…

 • Milou

  Minusta tuli siisti kun ostin oman asunnon – yhtäkkiä alkoi tuntua paljon tärkeämmältä, että kotona näyttää aina siistiltä ja tavarat ovat järjestyksessä. Skarpattavaa on edelleen vaatteiden ripustamisessa paikalleen käytön jälkeen, mutta imurin varressa olen alkanut yhtäkkiä viihtyä paljon paremmin kuin ennen. Olen jo jonkin aikaa haaveillut pölypussittomasta imurista, ja tuossa Dysonissa yhdistyisi tämä täydellisesti siihen, että imurin saa nopeasti esiin – hyvin tarpeellinen ominaisuus silloin, kun huomaan johonkin hiipineen kutsumattomia villakoiria ja oikein äkäännyn :)

 • ssilja

  Siivouskomeroni on niin pieni, että imurin joutuu ”pilkkomaan” osiin, jotta se sinne mahtuu. On todella ärsyttävää kasata sitä -vaikka eihän se suuri vaiva ole, Johtokin on niin lyhyt että pistoketta saa vaihtaa kaksi kertaa että saa kämpän siivottua, vaikka ei iso asunto olekaan..Eli en siis nauti imuroinnista. :DDD Tämä varmasti helpottaisi imurointiärsytystäni!ü

 • Elisa87

  No nyt tuli kuin tilauksesta tällanen arvonta. kävin juuri heittämässä 150 e maksaneen pussittoman Voltani roskalavalle. Mukavasti pamahti kesken joulusiivouksen ja kuumeni niin että siinä suli sekä suodattimet että meikän hermot. Täälläpä siis imurille perheenjäsenen paikka vapaana! :* Kivaa joulua!

 • Oberon

  Paras ystäväni on kehunut omaa Dysoniaan ja omassa vanhassa imurissani alkaa olemaan kanssa tuo pölypussiongelma (eikä tehossakaan ole kehumista), joten olisin enemmän kuin iloinen jos arpaonni osuisi kohdalle. Olen ennen ollut sotkuisempi, mutta huomannut viime vuosina, että vanhuus ei tule yksin vaan siivousinnon kanssa. Siistissä kodissa on vaan mukavampi viettää aikaa :)

 • Minnis

  Vielä vanhempien luona asuessani huoneeni oli yleensä aivan järkyttävässä kunnossa, vaikka olin muuten tunnollinen ja tarkka esimerkiksi hiuksistani ja vaatteistani. Myöhemmin yksin ja poikaystävän kanssa asuessa olen huomannut, kuinka paljon siisti koti rauhoittaa mieltä, parantaa mielialaa ja auttaa keskittymään, jos työskentelee tai opiskelee kotona. Tämä motivoi pitämään asunnon siitinä ja puhtaana, petaamaan sängyn, tiskaamaan tiskit ja järjestelemään tavarat paikoilleen oikeastaan joka päivä.

 • nenna

  Tämän mallinen imuri olisi juuri täydellinen pikkukotiini, eikä veisi liikaa tilaa! Neliöitä on vähän ja vieraillani on usein kunnia istua imurin vieressä. ;) Vieraiden kutsuminen on muuten itselleni paras motivaattori siivoamiseen. Siivoamispuuskani menevät aalloissa, mutta viime aikoina olen yrittänyt pitää paikat siistinä sellaisella periaatteella, että korjaan kaikki tavarat pois lojumasta heti käytön jälkeen. Toimii yllättävän hyvin. :)

 • sheidi

  Koska asun yksiössä eikä tilaa ole turhan paljon, olen yrittänyt järjestää tavaroille mahdollisimman hyvin omat paikkansa, jotta ei pääsisi syntymään hirveää kaaosta. Pyrin laittamaan tavarat käytön jälkeen omille paikoilleen, mutta kyllähän tästä tulee luisuttua kiireessä… Epäjärjestys häiritsee minua ja saatankin alkaa järjestellä paikkoja esimerkiksi silloin, kun pitäisi olla jo nukkumassa, hups. Pölyjen ym. kanssa en ole niin tarkka, mutta pyrin kyllä tekemään viikottain pienen viikkosiivouksen (vähintään vessan ja keittiön siivoaminen sekä yleensä myös imurointi). Tuollainen pikkuinen imuri olisi kyllä kätevä pieneen asuntoon!

 • Papu

  Oih, tämähän on siivousintoilijan unelma-arvonta – etenkin kun nykyinen imurimme ei minua paljoakaan miellytä.
  Itse siis lähtökohtaisesti tykkään siivoamisesta, vaikkakaan sitä ei meillä vieraillessa välttämättä uskoisi. Parin pienen lapsen myötä olen tullut vähän, tai siis paljonkin, suurpiirteisemmäksi. Imuroitavaa riittää etenkin ruokapöydän läheisyydessä. Joskus hommasin rikka-imurin, mutta se oli niin surkea, että käyttö jäi. Tuo Dyson olisi unelma meidän huusholliin.

 • Nunnunen

  Voih! Tällainen olisi varmasti ratkaisu minunkin siivouslaiskuuteeni. Asun 34 neliön yksiössä Kalliossa ja asuntoni ongelma on se, että sen pistorasiat ovat imurin superlyhyen johdon takia todella ärsyttävissä paikoissa. Imurointi on aina sellaisen taistelun takana, että hävettää. Usein päädyn keräilemään villakoiria käsin pois, kun en jaksa kaivaa imuria esiin kaapista toimenpiteen tuskallisuuden takia. Luulen, että tämä todella tulisi olemaan ratkaisu minunkin ongelmiini! Ihana laite!

 • Kemmy

  Mulla on aina kämppä melko siistissä kunnossa ja nimenomaan tavarat on aina paikoillaan. Sänkyä en jaksa pedata juuri koskaan ja varsinainen siivoilu on hyvin epäsäännöllistä. Ikkunoita en oo pessy vuosiin.
  Tarvitsen ehdottomasti tuon imurin, koska keittiön lattia kaipais imurointia paaaaljon useammin kuin muu kämppä. Imurille ei ole kuitenkaan mitään hyvää ja näppärää paikkaa, joten se on piilotettu vaatehuoneeseen, josta se on tietenkin liian työläs hakea. Voi kun osuis onni kohalle :)

 • vraa

  Mulle toi! Pidän imuroimisesta mutta tässä pikkuyksiössä vanhan imurin käyttäminen on hankalaa: tilat ovat pieniä ja imurin letku ei taivu ja johtoa on joka puolella… Ja ne pölypussien metsästämiset! Mulla on jäljellä enää yksi puhdas pussi siivouskaapissa, joten oon vaan tyhjennellyt aika ajoin nyt imurissa paikoillaan olevaa pussia :D

 • iiva

  Olen laiska siivooja, joka joulusiivousta tehdessään muuttui yllättävän reippaaksi siivojaksi ja kotonani ei varmasti koskaan ennen ole ollut näin siistiä.

 • annaS

  Olen niin täysin samoilla linjoilla kanssasi! Inhoan sitä imurin roudaamista, johtoja ja kumartelua. :D Cäitän että juuri rästä syystä olen niin laiska imuroimaan. Tälläinen näppärä imuri saattaisi juurikin olla ratkaisu ”ongelmaani”. Riemastuttavaa tajuta tekstisi luettuani, että ehkä vika ei olekaan minussa vaan imurissani! :’D

  Ihanaa ja rentouttavaa joulua lempibloggaajalleni!

 • annaS

  Jahass, näppäriä typoja! :D

 • jossuk

  Oi kuullostaapa näppärältä:) Mä myös vihaan imuroimista ja varsinkin johdon kanssa tappelemista. Sanoinkin miehelle jo vuosia sitten, että tarviin johdottoman imurin, onneksi olen saanut aika hyvin ulkoistettua imuroinnin hänelle;)

 • Nibero

  Kylläpäs toi varmasti helpottais siivousta, imurin kaivaminen kaapista ja sinne takaisin laittaminen ei vaan oo miun juttu :)

 • Riia

  Ooh, en edes tiennyt, että langattomia imureita on olemassakaan! Imurointi on itsellekin se siivousärsytys no. 1. Se rakkine pitää kaivaa hirveällä kolistelulla ja raijauksella ulos kaapin nurkasta ja sitten se törmäilee joka tuolin jalkaan ja kellahtaa maton reunoihin. Verenpaine alkaa nousta heti, kun ajatteleekin sitä! :D

 • Siivooja

  Minä vi-haan siivoamista. Harmikseni olen myös maailman epäjärjestelmällisin ihminen. Jätän tavarat juuri siihen paikkaan, johon ne sattuvat jäämään, ja kämppä on aina kuin pommin jäljiltä. Ihan aina. Kerran viikossa-parissa yritän tehdä ryhdistysliikeen, jolloin otan ja raahaan tavarat suurinpiirtein omille paikoilleen. Ennen kuin tajuankaan, on kämppä juurikin siinä samaisessa epäjärjestyksessä kuin aiemminkin, eikä ryhdistäytymisyrityksestäni ole tietoakaan – kuinka turhauttavaa! Ja joka ikinen kerta lupaan pyhästi itselleni, että tästä lähtien vien tavarat heti paikoilleen. Kunnes hetken kuluttua tajuan, etten hupsista kun en taas muistanutkaan omaa lupaustani!

  Juurikin tuo siivoamiseen ryhtyminen on se hankalin vastus. Taikka oikeammin ihan vain unohdan siivota. Ehkä kyseessä on joku psykologinen juttu: lykkään epämiellyttävät asiat mielestäni? Tiedä häntä. Vaikka ei se olekaan poissa silmistä, mutta poissa mielestä ainakin.

  Ja varsinkin imurointi. Hyi! Kamalin asia siivouksessa on sen jäätävänkokoisen laitoksen raahaaminen perässä ympäri kämppää, melu ja johdon sotkeutuminen jalkoihin, imuriin itseensä ja huonekaluihin. Hiki valuu ja ketuttaa, ja lisäksi työ on niin epäkiitollista: tulosta ei edes näe. Joskus toivoisi, että keittiössä kaatuisi jauhopussi lattialle tai nurkissa leijailisi pölypalleroita, jolloin imurointi olisi paljon mielenkiintoisempaa. Silloin työn jälki ainakin näkyisi!

  Tuo imuri auttaisi siivousongelmaani hyvin pitkälti. Sitä voisi pitää esillä, näkyvillä, jotta se syyttävästi tuijottaen muistuttaisi minua siitä, että nyt olisi kuuleppas taas aika pitää lupaukseni. Olen itseasiassa huomannut taktiikan toimivan jo jumppamaton kanssa! Eihän se mikään kaunis koriste-esine ole, se vaaleansininen jumppamatto makuuhuoneeni seinän vieressä, mutta homma toimii ja jumppaan säännöllisen tunnollisesti vähä väliä kotona. Samaan pystyisi varmasti Dyson, kun sille sopivan paikan kotoani kehittelisin. Ei rasittavia johtoja, ei sotkusta johtuvaa stressiä, vaan seesteistä mielenrauhaa ja ihana elämä.

  Olisipa mahtava asia voittaa tuo palkinto. Oikein, oikein mahtava.

  Ihanaa joulua!

 • marie76

  Vau mikä imuri, oma vetelee jo viimeisiään… Kuulostaa kyllä kovin näppärältä!

 • Tit-ta

  Siivoan kotonani, pienessä kaksiossa, aina kaikki tai ei mitään -mentaliteetilla. Käytännössä siis arjen kiireissä kuin huomaamatta lipsun siivoamisesta, jolloin sitä yhtäkkiä havahtuukin varsinaiseen kaaokseen, jonka jälkeen puunaan kodin taas putipuhtaaksi. Sotkua maltan vältellä päivistä viikkoihin, kunnes putoan taas sotkukierteeseen. Tämä kätevä pikkuimuri olisi oiva apuväline juuri kiireisen arjen lomassa tehtäviin siivouspyrähdyksiin!

 • Nanneli

  Imurointipakko pari kertaa viikossa meikäläisen kämpässä koiran vuoksi. Siksipä olen myöskin imurien suurkuluttuja! Etsin aina Sitä Oikeaa, joka olisi helppo ja kevyt ja sulavaliikkeinen, jotta nopean pienen imuroinnin voisi tehdä ilman suurempaa hikoilua ihan koska vaan. Toistaiseksi käytössä on ollut vain perinteisen mallisia perässävedettäviä, huh. Voi ihanuutta ihan uutta, jos olisikin pelkkä varsi! :D

 • Miss Piggy

  Voi jessus, nyt kyllä tulisi arvontapalkinto tarpeeseen! Koen nimittäin imuroinnin juuri sen johtohässäkän takia tylsimmäksi kotihommaksi. Enkä kestä niitä pölypussien ostamisia, ihan kamalaa! Koskaan en muista ottaa koodia vanhasta pölypussipakkauksesta talteen ja arpomiseksi se aina menee :D Lisäksi nykyinen imurini hajottaa jonkun toimintonsa joka viikko, ja varmaan pian irtisanoo sopimuksen lopullisesti. Mulla on NIIN peukut pystyssä täällä :)

  misspiggyspearls(at)gmail.com

 • Lilium

  Samaistun monessa asiassa tekstiisi, tosin joskus tuntuu siltä että kaappini räjähtävät käsiin ilman lainausmerkkejä :). Tuollainen koko kämpän läpikäyminen lattiasta kattoon tekisi omalla kohdallanikin enemmän kuin hyvää, mutta liian usein laitan muut asiat tärkeysjärjestyksessä siivouksen edelle. Minua ja kotiani kuvailisin hallituksi kaaokseksi. Tavaroita on kertynyt pieneen yksiööni nähden aivan liikaa, mm. kirjapinoja on ympäri asuntoa (en omista kirjahyllyä :)). Tarvittaessa löydän kuitenkin tarvitsemani asiat nopeasti.

  Yleisesti ottaen tykkään kyllä siivoamisesta (myös siitä vessan pesusta), kunhan vaan tartun toimeen. Pahin kompastuskivi (tavaravuoren ohella) yleisen siisteyden ylläpitämisessä itselläni onkin juuri tuo imurointi. Siivous on mielestäni välineurheilua ja sitä mukavampaa mitä paremmat välineet on käytössä. Oma imurini on edelliseltä vuokralaiselta peritty vanha pölypussillinen pikkuimuri, jota käyttäessä vihaan imurointia entistäkin enemmän. Imurissa on todella huono suulake joka ei pysy kunnolla paikoillaan, eikä sovellu laminaattilattialle ollenkaan. Imuteho on sinänsä riittävä, mutta suulake on niin kova että pelkään naarmuttavani sillä lattiaa.

  Dysonin imurista olen haaveillut jo vuosia kun vanhempani ostivat sen aikoinaan ja huomasin imurin tehon käyttäessäni sitä lapsuudenkodissani. Omaa en ole kuitenkaan vieläkään ostanut, lähinnä ehkä siinä pelossa että en ole kuitenkaan ollut varma siitä tulisiko imuroinnista siltikään miellyttävämpää. Tällainen varsi-imuri voisi olla kuitenkin oivallinen vaihtoehto siinä mielessä että se olisi helppo ottaa esiin, joten kynnys imuroinnin aloittamiseen pienenisi jo siinä mielessä. Toivon todella että arpaonni (ja joulupukki) suosisi :).

 • pauline s

  Tuon haluan, tuon tarvitsen!!!

 • drt

  Hah, oon varmastikin laiskin tuntemani siivooja. Onneksi tietyin väliajoin mulla käy vieraita, joita varten tarttee siivoilla, pakko ja paniikki on parhaat motivaatiot. :) Pitää vaan tuntea itsensä ja sopia tietyin väliajoin kavereitten tai perheen vierailuja omaan kotiin.

  Imurointi on sellanen jonka teen ihan viimeisenä pakkona, juurikin johtorumban takia ja jotenkin se tuntuu ylivoimaiselta :D Luuttuaminenkin on ihan kivaa, imurointi vaan yksinkertaisesti kamalaa, Dyson varmasti helpottaisi tuskaa. ;)

 • Aprilli

  Kahden pienen lapsen ja ison koiran kanssa siivous on jatkuva yritys hillitä kaaosta :) Pahin ongelmakohta on ehdottomasti keittiönpöydän ympäristö, sillä kahden alle 5v. lapsen ruokailu on kaikkea muuta kuin siistiä. Veikkaan, että tällä laitteella huristelisin pöydänalusen ja samalla helppouden innolla puoli taloa murusista puhtaaksi!

  Siivousvinkkinä: Vie mennessäs, tuo tullessas. Eli kuljeta tavaroita omille paikoilleen muiden toimien ohessa. Näin varsinainen puhtaanapito on helpompaa!

 • kariet

  Pahasti on siivous kesken mut vielä ehkä ehtii.

 • Ellu3

  Minulla on myös vähän sama tyyli, että tavarat jäävät helposti levälleen, mutta parin viikon välein siivoan kodin ja järjestelen kaikki oikeille paikoilleen. Siivoaminen ei aina kovasti innostaisi, mutta kun pääsen vauhtiin siivoan usein enemmän kuin olin suunnitellut. Tuollainen pikkuimuri olisi kätevä, koska joskus imurin raahaaminen siivouskaapista tuntuu liian vaivalloiselta. Tuon kanssa tulisi ehkä imuroitua vähän useammin.

 • eiel

  Meillä on yksi tänään syntymäpäiviä viettävä kaksivuotias, yksi koiranpentu ja yksi kissa, joten tuollainen tulisi enemmän kuin tarpeeseen meille, sillä lattialla on aina jotain siivottavaa eikä aina ole aikaa kaivaa esiin varsinaista imuria! Ja vielä siihen päälle, etten varsinaisesti ole siivousihminen eikä töissä käydessä aina tahdo olla aikaakaan siihen…

 • Liisa Ria

  Vihaan imurointia!! Luulen, että meidän edellinen imuri osin hajosi, koska kiskoin sitä niin raivolla aina perässä. Tämä varsiversio olisi täydellinen! Tiskaus, pölyt, wc, kaikki muu sujuu, mutta se imurointi! Samastuin sinuun. :)

 • Ocla

  Siivoan hetken mielijohteesta, silloin kun haluan siivota.

 • anna-liisa

  Iän myötä aina vaan laiskempi siivooja (ja sitä ikää on jo yli puoli vuosisataa). Imuri kuin koru; voisi pitää aina framilla, josko tulisi sitten tartuttuakin siihen hiukan useammin…

 • nonae

  Oho! Mun käsitys imureista ei todellakaan ole päivitetty tän päivän tasalle! Inhoan pölypusseja ja tuntuu että pöly vaan pölyää lisää ja nostaa pölyn aina imuroidessa. Joten tästä syystä meillä ollaan rikkaharjalla isoimmat pölyt ja roskat otettu pois ja lattiat pesty (etikalla!) tämän jälkeen. Vähemmän kemikaaleja lattialle (jossa pieni konttaa ja imuroi suuhunsa kaiken) ja puhdasta tulee! Toki imuroida olisi helppo homma kun olisi hyvä imuri ja varmasti tulisi pölyt saatua pois useammin. Kyllä puhdas lattia saa aikaan mahtavan olon. :)

 • Jenniii_tee

  Aaah tää olis täydellinen meille. Imurointi on siivouksen tylsintä puuhaa, ja usein meillä imurin varresa heiluukin mies. Olenkin saanut viime aikoina noottia kun klompsin kengät jalassa ympäri kotia, aina jotain unohtuu kun on jo lähdössä ulos! :) tällä saisin jälkeni nopeasti peitettyä ;)

 • Tyttirukka

  Meillä siivottiin pikasiivouksena sukalla: märkä sukka laitettiin lattiaharjaan. Parinsa kadottaneet sukat hyötykäyttöön! :)

 • Tyttirukka

  Meillä siivottiin pikasiivouksena sukalla: märkä sukka laitettiin lattiaharjaan. Parinsa kadottaneet sukat hyötykäyttöön! :)

 • SatuK

  Pidän päällisinpuolin siistiä jatkuvasti, mutta välillä pääsee repsahtamaan ja sitten rupee ahdistamaan ja on pakko perussiivota, siihen kuuluu tavarat paikoilleen, imurointi ja pölyjen pyyhintä joka ei meillä onneksi ole kauhean työlästä! MUTTA! asumme rintamamiestalossa jossa pyykinhuolto ja pesutilat on kellarissa ja voi että siellä on pölyä ja hiekkaa ja roskaa poltoopuista ja ja ja…. Imurin saan sinne raahattua keskimäärin kaksi kertaa vuodessa, kun alkaa todenteolla ärsyttää puhtaiden pyykkien helmojen putsaaminen pölystä ja muusta roskasta! Joten dysoni tulisi tämäntalon kellarissa kovaan käyttöön!!

 • Minna-tonttu

  Itse olen hieman siivousintoilija, en myöskään voi lähteä kotoa jos sänkyä ei ole pedattu. Osaan myös ottaa välillä rennosti ja villakoiriahan ei kynttilän valossa huomaa :) vanha imuri vetelee ihan viimeisiään, joten toivon että olen onnekas tässä!

 • Iitanen

  Ah, miten ihana ja kätevä joululahja tuo olisi tällaiseen koiratalouteen! Tuntuu, että karvaa on aina joka paikassa ja nykyisen painavan imurin kaivaminen siivouskomerosta kerta toisensa jälkeen tuskaisempaa. Ja johdattamuus olisi kyllä nii-in täydellistä, meidän asunnon kaikki pistorasiat on tosi hankalasti saavutettavissa, aina huonekalujen takana. 

 • annaandandyathome

  Mulla on 2 siivous-persoonaa, joskus fanaattinen puunaaja, ja välillä kausia kun kaikki on hujan hajan :)  Tuo varsidyson olis täydellinen sotkevan koiran vuoksi. Se kun kantaa hiekkaa ja lehtiä sisälle, ja joka lenkin jälkeen ei todellakaan jaksa kaivaa imuria esille! 

 • sunrise

  Tykkään siivota. Kun koti on siisti, tuntuu että on elämä muutenkin mallillaan. Viime aikoina olen kuitenkin oppinut suhtautumaan myös pieneen epäjärjestykseen ihan rennosti :) Dyson-imuri olisi hieno vanhan tilalle ja hurjan kätevä etenkin, kun tulee hoitokoirat käymään ja imuria tarvitsee harva se päivä!

 • Lilli1234

  Mä oon tosi laiska siivoamaan :D haluaisin et olisi siistiä, mut onnistun aiheuttamaan kaaoksen ihan hetkessä. Siivoan yleensä vaan pakon edessä eli ennenkuin joku tulee kyläilemään. Kaverit kyläilee usein, eli pitkin viikkoa tulee tehtyä pikapaniikkisiivouksia. Mulla on 30m2 yksiö, ja imurin johto yltää kaikkialle mistä tahansa pistorasiasta, mut silti imurointi takkuaa, koska se on yhtä tyhjän kanssa, koska se imuri on ihan laittoman huono D: En vaan raaski ostaa uutta, vaikka aika ehkä olisi jo :D

 • E&O

  Yritän tehdä perussiivouksen kerran viikossa ja päivittäin on keräiltävä tavaroita lapsen jäljiltä. Tykkään kyllä kovasti puhtaasta kodista, mutta useimmiten se ei siltä näytä.. Tuntuu että sotkua tulee sitä mukaa mitä ehtii siivoomaan! Johdoton imuri olis kyllä varmasti todella kätevä, siihen tulis varmasti herkemmin tartuttua kun nykyiseen rotiskoon, jonka jaksaa just korkeintaan kerran viikossa kaivaa sieltä kaapista. :)

 • Onni

  Pidän siisteydestä mutta toisaalta pieni sekasotku ei haittaa. Olen siis ailahteleva siivooja, välillä pidän 21m2 kotini tiptop-kunnossa, kun taas toisinaan saattaa mennä useampi viikko imuroimatta (jaiks…). Langaton imuri olisikin omiaan pieneen yksiööni, sillä tuntuu, että johdollinen lajitoveri on vaan äärettömän hankala. Ja pölypussittomuus – ah, mikä elämää helpottava pieni asia.

 • Elliie

  Aih, vieläkö ehtii mukaan? Tällainen olisi varmasti passeli 1-vuotiaiden kaksosten ruokailun jälkien siivoamiseen. Olen kyllästynyt luuttuamaan pöydän alustaa 5 kertaa päivässä, kun tavallista imuria en viitsi ruokapöydän vieressä säilyttää ja harvemmin sitä tulee haettua piilostaan..

 • Mala

  Samat sävelet – tiskaaminen ja vessan pesu sujuvat kuin meditastioharjoituksina. Imuria taas ei tahdo jaksaa virittää valmiustilaan lainkaan. …josko tällä hurmurilla sekin alkaisi sujua?

 • indieda

  Täällä ilmoittautuu eräs toinenkin laiska imuroija! Odotan aina yleensä turhankin pitkään, että lattia on täynnä roskaa ja pölyä, ennen kuin jaksan tarttua imurin varteen. Muuten kyllä siivoan useinkin, tiskaan, pesen vessan jne. Meilläkin joutuu töpselinpaikkaa vaihtamaan kolmeen kertaan, joten tuollainen johdoton malli olisi mahtava!

 • Tintti

  Rakastan siisteyttä, mutta meillä on harvoin silti siistiä! Pienet lapset pitävät huolen siitä, että sotkuja tulee tasaiseen tahtiin. Tuo imuri olisi näppärä ruokailun sotkujen siivoamiseen!

 • Raissi

  Meillä imuri makaa hyvin usein keskellä olkkaria, johon vuoron perään miehen kanssa potkitaan jalkojamme. Pieni, kätevä imuri tulisi tosi tarpeeseen siis :)

 • JuuliM

  En erityisemmin pidä siivoamisesta, mutta lapsuudenkodista on jäänyt selkärankaan torstainen siivouspäivä ja se on päivä, jolloin vaan on pakko siivota, vaikka sitten hampaat irvessä…
  Vaikkakin siivous suoritetaan kerran viikossa,niin aina vaan on hiekkaa, ruoan muruja lattialla. Hiekka ei meiltä lopu, kun mies on kiviasentaja ja kantaa hiekkaa vaatteissaan kotiin. Varsi-imuri olis varmasti näppärä, kun sillä saisi nopeasti imuroitua siivouspäivien välilläkin ”pahimmat” pois.

  Itse olen yrittänyt opetella laittamaan tavarat takaisin paikoilleen ja tiskit heti koneeseen yms. Niin koti pysyy perussiistinä. Mutta, on siinä vielä opettelemista… :D

 • Tiuk

  Olen kausi siivoilija. Välillä tuntuu, että koti pysyy siistinä kuin itsestään, toisinaan taas edes yksinkertaisimmista siivoiluista ei tule mitään. Vaiheesta riippumatta parasta on kuitenikin keittiön siivous, inhokkini taas on imurointi. Olen varma, että jos onni osuisi kohdalleni, tulisi imuroinnistakin rutkasti miellyttävämpää :)

 • Sofia P

  Meidän kotoa löytyy 2-vuotias sottapytty sekä kissa, joten siivoaminen on meidän taloudessa jokapäiväinen juttu. Tuo imuri auttaisi kummasti asiaa. ;)

 • HeluuNainen

  Tuon söpöläisen haluaisin kernaasti siivous- arsenaaliimme. Imuroin Dysonilla (3- vuotiaalla) päivittäin ja kerran viikossa auton. En todennäköisesti imuroisi lainkaan ilman Dysonia vaan delegoisin homman eräälle toiselle :) Tahdon, Tahdon, Tahdon tuon näppäryyden meille hyvään kotiin!

 • Nessu

  Kerran viikossa tulee tehtyä sellainen perussiivous eli imurointi, lattioiden pesu jne. Imurointi on ehkä siivouksen rasittavin osa, koska siitä imurin ”harjaosasta” on lähtenyt ilmeisesti joku pehmuste irti eikä se harjaosa enää kulje kovin sulavasti lattialla. Lisäksi olen onnistunut ruostuttamaan varren liitoskohdan imuroimalla joskus märkää lattiaa. Uudelle imurille olisi siis tarvetta. ;)

Related posts