18/12/14

Ysärimuistoja ja lappuhaalareiden uusi tuleminen

4 110 sss12.jpg

Sain viime keväänä Trendin stailauspalstalla tehtäväkseni loihtia neljä tyyliä haalareiden ympärille. Yhtenä haalareista olivat sellaiset oikein klassiset farkkukankaiset lappuhaalarit, jollaisia jokainen 90-luvulla lapsuuttaan tai nuoruuttaan elänyt varmasti muistelee, eh, kaiholla. Muistan itse omistaneeni noihin aikoihin peräti kahden lappuhaalarisSHORTSIT – toiset liilat ja toiset sellaiset korallinpunaiset. Ai että, hienoja olivat! Muistan myös himoinneeni yli kaiken tummanvihreitä oversize-mallisia vakosamettilappuhaalareita, mutta ehkä kaikkien onni, että ne olivat sen verran kalliit, että jäivät tuolloin ostamatta.

Kuluneen vuoden aikana lappuhaalarit ovat kuitenkin taas alkaneet näyttää hämmentävän hyvältä. Enää en tunne vetoa löysiin oversize-malleihin, vaan etenkin nuo Stockholm Street Stylen sivuilta bongatut slimmimmät mallit ovat aika hauskan näköisiä. Tumma kapea haalarimalli ja alle valkoinen paita – vähän kuin modernin leikkisä versio herrainhousuista ja kauluspaidasta. :) Jotenkin voisin ihan hyvin nähdä itsenikin tällaisessa lookissa!

Translation: Today’s inspiration: overalls! I bet many of you guys get some painfully fresh flashbacks from the 90’s but I think these styles that I spotted from Stockholm Street Style give a whole new angle to this kind of jumpsuit style. Combination of a white shirt and a slim dark overall almost seems like a modern and playful version of the classic slacks and white shirt combo. I like it!

sss30.jpg

Photos: Stockholm Street Style (published with permission)

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minä vain

  Hei Jenni, olen kadottanut sivun, jonka joskus linkitit mulle, kun kyselin pastellivärien yhdistämisestä. Muistatko? Oliko sivu joku Lookbook tai jotain…?

 • Jenniii

  Ääk, nyt ei kyllä tule ollenkaan mieleen, mikäköhän tämä sivu on mahtanut olla. :/ Mutta voit Lookbook.nu:n sivuilta kokeilla hakea eri väreillä ja tsekkailla, miten ihmiset ovat eri pastellisävyjä yhdistäneet. Sieltä saa hyviä vinkkejä kivoihin väriyhdistelmiin. :)

  Hakutoiminto on näköjään hiukan edelliskerrasta muuttunut, mutta helpoin tapa on varmaan etsiä ensin etusivun hakukentästä esimerkiksi hakusanalla ”pastel”, jolloin hakutulokseksi tulee paljon pastellivärisiä tai niitä sisätäviä asukokonaisuusia. Yksittäisen värin perusteella hakeminen ei ole ihan yhtä helppoa, mutta onnistuu kyllä. Kun olet tuossa pastel-hakusanan tulosnäkymässä, etsi kuvien joukosta sellainen, jossa näkyy väri, jonka yhdistelyyn kaipaat ideoita (esimerkiksi vaaleansininen). Klikkaa sen jälkeen tuo asu auki. Avatun kuvan alla näet väripalkin, johon käyttäjä on listannut asussa käytetyt värisävyt. Kun klikkaat palkista haluamaasi värisävyä, avautuu hakutulossivu asuista, joissa kaikissa on mukana tuo kyseinen värisävy. Sen jälkeen sinun on helppo selailla ja napsia väri-inspikset talteen. :)

 • Aisha J

  Tuo ensimmäinen kuva on niiiin hieno! Aivan huikee tyyli :)

 • My Man Jeeves

  Indeed, näyttäääpä hyvältä. Taidan antaa uuden mahdollisuuden lappuhaalareille näiden tyylilyylien perusteella.. Jää nähtäväksi, olisivatko lappuhaalarit tulleet jäädäkseen (vrt jumpsuitit)!

Related posts