10/12/14

Joulupukin apurina jälleen kerran!

14 54 joulupaketti1.jpg

Miltä mahtaisi pienestä lapsesta tuntua, jos kaiken tämän jouluhössötyksen keskellä jäisi ilman ainoatakaan joululahjaa? En tiedä montaa yhtä sydäntäsärkevää ajatusta. Olen joskus aikaisemmin vinkannut täällä blogissa Joulupuu-keräyksistä, joiden tarkoituksena on ilahduttaa jouluna sellaisia lapsia, jotka muuten saattaisivat jäädä täysin ilman lahjoja. Haluan siis taas muistutella tästä, sillä tosi pienelläkin teolla voi taata jollekin lapselle paketin verran jouluiloa! :)

Joulupuu-keräyksiä järjestetään ympäri Suomea ja niiden kautta kerätyt lahjat jaetaan lastensuojelun piirissä oleville lapsille ja nuorille. Jos sydämestä löytyy himpun verran joulun henkeä ja halua ilahduttaa tuntematonta lasta joulun kunniaksi, oman kotiseudun keräyspaikan ja -aikataulun voi tarkistaa hyväntekeväisyysprojektin nettisivuilta. Helsingin keskustassa Joulupuu-keräys ottaa vastaan paketteja kauppakeskus Forumissa 11.-18.12.2014 aikana ma-pe 17-20, la klo 10-18 sekä su klo 12-18. Päivystysajan ulkopuolella paketteja voi toimittaa keräysaikana Forumin infopisteeseen. Kurkkaa vinkkejä sopivista lahjoista sekä tarkemmat ohjeet lahjojen paketointia varten TÄÄLTÄ.

Käsi ylös kaikki, jotka ovat minun lisäkseni mukana! :) Kommenttiboksiin voi vinkkailla myös muista käynnissä olevista joulukeräyksistä.

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minä vain

  Olin vähän yli vuoden sossussa töissä. Meillä oli tämä samainen keräys paitsi lastensuojelun, myös vammaispalveluiden sekä vähävaraisten perheiden lapsille. Aika moni tulikin hakemaan pakettejaan! :)

 • Kiti

  Hei hienoa, että otit tämän esille! Itse löysin tämän netistä viime viikolla ja olen aikeissa osallistua :)

 • Jenni_L

  Mä osallistuin tänä vuonna joulupuu keräykseen ekaa kertaa ja joku toinen vuosi voisi osallistua uudelleen : )

 • Usva

  Kaunis kiitos sinulle, kun nostit asian esiin! Olen juuri itse miettinyt, miten tällainen keräys toimii ja miten siihen voi osallistua.

 • Joulumieli

  Ylen, MLL:n ja SPR:n Hyvä Joulumieli-keräyksessä lahjoitetaan jouluksi ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille.

  https://www.punainenristi.fi/hyva-joulumieli

 • AnLottanen

  Jos ei omalla paikkakunnalla ole Joulupuu-keräystä, niin aina voi kysyä lahjavinkkejä sosiaalitoimistosta tai oman paikallisseurakunnan diakoniatoimistosta. 

  Ihan takuulla löytyy jokaiselle lahjalle vastaanottaja! 

  <3

 • AnnikaLK

  Hyvä, että muistutit :) Olen suunnitellut osallistuvani tuohon keräykseen, pitääkin huomenna käydä…

 • Jenskuli

  Heips!

  Facebookissa on sivusto, jouluapua. Sen kautta voi lähettää apua lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne. Sivustolla kerrotaan reilusta 200 perheestä.

  Itse työssäkäyvänä lapsettomana koin sivuston tosi kivaksi ja konkreettiseksi. Kun ostin ruokalahjakorttia ja Urheilukamppeita, sekä jouluherkkuja ja sukkia, tuli tosi hyvä mieli itsellekin. Ja nyt opiskeluaikojen kituuttamisen jälkeen on ihanaa olla tilanteessa, jossa voi auttaa.

  Kiva kun Jenni nostat tämän puolen joulusta myös esille! :)

 • Jenniii

  Tästä luinkin Hesarista! Käsitin, että ryhmä on saanut valtavan suosion ja sen kautta voi olla vaikea enää ehtiä saada apua jouluksi, mutta toivotaan, että hieno projekti jatkaa myös joulun jälkeen. :) Jos joku tästä kiinnostui, niin tässä vielä suora linkki tuohon Jouluapua-ryhmään

 • Oinas

  Kahdet paketit ostettu ja lahjoitettu jo joulukuun alussa! :)
  Työttömänä sitä rahaa ei oikein mistään tuppaa tulemaan, mutta tiedän silti että tulen itse saamaan lahjoja jouluna. Haluan mahdollistaa sen myös niille, joille lahjat ovat oikeasti tärkeä osa joulua.

 • sonsaa

  Helsingin seudulla myös tämä Kaapelitehtaalla: ”Kaapelin joulun yhteydessä järjestetään joulukeräys, jonka tavoitteena on jakaa joulumieltä vähävaraisille lapsiperheille. Keräykseen voi tuoda esimerkiksi joulusiivouksen yhteydessä ylimääräiseksi jääneet, mutta edelleen käyttökelpoiset tavarat kuten vaatteet, kirjat, lelut ja astiat.” Hommaa koordinoi Hope ry

  http://www.kaapelinjoulu.fi/joulukerays/

 • Vierailija

  Hienoa, että on tälläistä palvelua. Ihmiset joilla menee liian hyvin, on energiaa, mielenkiintoa asioihin ja varallisuutta saavatkin antaa vähävaraisemmille tai esim. psyykkisesti sairaille.

 • Jenniii

  Onpa hassusti sanottu, että jollakin menee ”liian hyvin”. Itse ajattelen niin, että joillakin menee hyvin, toisilla huonommin. Ja joskus osat voivat kääntyäkin. Hienoa, että halua auttaa tuntuu löytyvän monilta – varallisuuteen katsomatta. :)

 • Minna81

  Mukavaa, että nostit tärkeän aiheen esille. Suostuilla bloggaajilla kuten sinulla on paljon lukijoita ja tällä tavoin voi vaikuttaa ja kannustaa ihmisiä osallistumaan :)

  Itse osallistuin molempiin, sekä Joulupuu-keräykseen että Jouluapuun. Tänään lähti Jouluavun kautta postipaketti perheeseen, joka sitä todella tarvitsee. Pidin siitä, että sivuston kautta voi olla suoraan vanhempiin yhtydessä ja he kertovat tarkemmin perheen tarpeista, näin voi antaa ”täsmälahjoja”.

  Itse olen lastensuojelussa töissä ja joka vuosi jaamme Joulupuu-keräyksen paketteja asiakkaillemme. Tosi hienoa, että ihmiset osallistuvat tällaiseen. Vaikka hyvä- ja huonotuloisten erot koko ajan kasvavat Suomessa, kyllä asioihin voi (ja pitää) vaikuttaa, tällainen hyväntekeväisyys on yksi tapa.

Related posts