9/12/14

Vintage-villiintyminen Tallinnassa

15 66 vintage3.jpg

Esittelin eilen muutamia shoppailuvinkkejä Tallinnaan, mutta tekstistä saattoi paistaa läpi, että yhtä putiikkia kohtaan ihastukseni oli erityisen suuri. Tykästyin vintage-aarteita myyvään Fankadelik-liikkeeseen niin palavasti, että voisin hyvin kuvitella matkaavani Tallinnaan vain päästäkseni sinne uudelleen. Innostuimme pienestä vintage-putiikista niin paljon, että vietimme lopulta siellä varmaan melkein pari tuntia rekkien lomassa hihkuen ja aina vain uusia mielettömiä luomuksia bongaillen. Ja olihan niistä muutamia pakko sovittaa päällekin…

Ystäväni Laura keksi jossain vaiheessa ryhtyä valikoimaan minulle kaikenlaisia iltapukuja soviteltavaksi ja minä tein kiltisti työtä käskettyä. Vaikka tarvetta tuollaiselle upealle vintage-iltapuvulle ei juuri nyt olekaan, olivat mekot niin kauniita, että Laura halusi ikuistaa niitä kuviin – jos ei siis omaksi, niin edes valokuviin muistoiksi. Jos kuitenkin joskus etsisin iltapukua ihan tosissani, saattaisin hyvinkin suunnata juuri tuonne Tallinnan Fankadelikiin. Myönnän muistelleeni viikon takaista putiikkireissua kaiholla katsellessani viikonloppuna lähetystä linnanjuhlista. Pääsisipä joskus pukeutumaan tuollaiseen mielettömään glamouria tihkuvaan vintageunelmaan!

vintage4.jpg

Lauran kameraan oli kertynyt kuvasatoa vintage-photoshootistamme runsain määrin, joten pitäähän nämä kauniit vaatevanhukset päästä esittelemään teillekin. Oma suosikkini oli tuo huikea, selästä syvään uurrettu sininen paljettiunelma. Lauran lemppari taisi puolestaan olla tuo kimaltava paljettitakki, joka sai lisänimen ”Michael Jackson -takki”. Kieltämättä olisin voinut kuvitella edesmenneen popin kuninkaan juuri tuo pusakka harteillaan. :)

Tällä kertaa Fankadelikista tarttui mukaan arkisempi valkoinen vekkihame, mutta ehkä jonakin päivänä tulee vielä tilaisuus ja syy hankkia tuollainen häikäisevä vintage-luomus. Mutta jos siis vintage-löydöt kiinnostavat, niin suosittelen painokkaasti vierailemaan Tallinnan visiitin yhteydessä tuolla vanhassakaupungissa sijaitsevassa pikkuputiikissa. :) Liikkeen ajankohtaista valikoimaa voi näiden kuvien ohella kurkistella myös putiikin FB-sivuilta.

Translation: I found the most amazing little vintage store on my trip to Tallinn. A small boutique called Fankadelik is located in the Old Town and it is definitely worth a visit. It’s filled with incredible vintage treasures, shiny evening gowns, stylish winter coats and all kinds of amazing and carefully selected pieces. Me and my friend Laura got so excited about the beautiful things we found that we ended up having a little photoshoot at the back of the boutique. Unfortunately I don’t have any fancy parties coming up so I just tried the pretty outfits and got a photo to remember. But whenever I need an evening dress in the future, I just might go back there!

vintage-bw1.jpgvintage5.jpg vintage-bw2.jpgvintage2.jpgvintage-bw6.jpg vintage-bw4.jpgvintage9.jpgvintage12a.jpgvintage-bw3.jpg vintage-bw7.jpg vintage8.jpgvintage-bw8.jpg vintage10.jpg

Photos: Laura Iisalo

Editing: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Rosanna

  Vau mikä aarrekeidas! Tuonne täytyy päästä ehdottomasti edes hypistelemään seuraavalla Tallinnan matkalla, kiitos vinkistä!

 • Miss T

  Voi, tuo Michael Jackson -takki näyttää ihanalle! Sopisi sulle upeasti! Ihana boheemifiilis!

 • Ihan älyttömän upeita vintage-löytöjä! Siis tuo sininen paljettipuku ja turkoosi helmin koristeltu mekko, voih! <3__<3 Näytät upealta!

 • Tarja L.

  Vau, mitä asuja! Ostin juuri elämäni ensimmäisen iltapuvun ja voi kunpa olisin tuon turkoosin, helmikirjaillun saanut käsiini siinä vaiheessa. Juuri minun näköiseni mekko! Omani on (tylsästi ) musta, mutta helmä siinä on samanlainen, pliseerattu, kuin tuossa turkoosissa. Aivan upea. Tuo sininen paljettimekko on jotenkin niin sinun näköisesi. Näytät kauniilta!

 • JonnaK

  Apua! Tuo Michael Jackson -takki on tosi hieno! Sopii sulle jotenkin tosi hyvin. Mikset ostanut sitääää! ;)

 • Katih

  Onpa huikeita vaatteita! Tekee kauheasti mieli Viroon, tässä taas yksi hyvä syy lisää käydä siellä. :)

 • ElizabethRinne

  Oikia aarreaitta, kiitos jakamisesta :-) 

 • EmiliaMaria

  Toi vihreä on NIIIIN unelma! 

 • minttis

  Tuo turkoosi olisi kyllä mennyt kesämekostakin :) Jokin lyhyt takki/bolero siihen, niin voi että. Tai olisit vienyt räätäliin, joka olisi erottanut ylä-ja alaosan, niin olisit voinut yhdistellä kumpaakiin kaapistasi löytyviin vaatteisiisi. Olisitpa ostanut, ois niin hyvin sopinut sinulle!!

 • Jenniii

  Kiva kuulla, että näistä on näin kovasti tykätty! :) Jätin mekon löydettäväksi jollekulle muulle onnelliselle, koska itsellä ei nyt ole tarvetta tällaiselle pitkälle mekolle, vaikka kovin kaunis se onkin. Toivotaan, että joku muu löytää tuon ihanuuden ja se pääsee käyttöön!

 • Laurel Wreath

  Moi, osaatko sanoa millaista hintatasoa nuo Fankadelikin vaatteet suunnilleen ovat? Esim. nuo iltapuvut?

 • Eiksjoo

  Olen käynyt tuolla, kiva paikka! Muutenkin olin ihan fiiliksissä Tallinnan vintagetarjonnasta, paljon pieniä putiikkeja on piilotettu taloihin niin, että ne löytää vain rappukäytävien kautta ylemmistä kerroksista =)

 • Jenniii

  Hintataso oli suunnilleen 50-300 euron haarukassa. Iltapukujen hinnat olivat suunnilleen 150-250 euroa, jos muistan oikein. :)

 • Fisu

  Oi ihanaa, kiitos vinkistä! Olenkin ens viikolla menossa just sopivasti Tallinnaan :)

 • Taivas maan päällä, mikä aarreaitta! :)

Related posts