9/12/14

Talvipäivän piristystakki

23 56 asu-takki1.jpg

Olen muutamana viime viikkona tuskaillut, kun kaikki asut näyttävät talvitakkien kanssa niin synkiltä ja mustilta. Ratkaisu tilanteeseen löytyi oman vaatekaapin perukoilta, sillä pengoin esiin erään takkilöytöni, joka on todellinen talvipäivien piristäjä. :) Jostain syystä olen ujostellut korallinpunaisen villakangastakkini käyttämistä, mutta nyt pitkästä aikaa sovitin sitä ylleni.

Kävin aikanaan sovittelemassa tätä Sonia Rykielin vaaleanpunaista takkia My o My:ssa varmaan ties miten monta kertaa, mutten raaskinut ostaa, vaikka sen unelmanpehmeä villakangas hyväili sormenpäitä ja raikas väri tuntui suoranaiselta ilon pilkahdukselta talven keskellä. Lopulta samainen takki roikkui kaupan rekissä vielä alennusmyyntiaikaan ja ostin sen viimein omakseni.

asu-takki9.jpg

Huomaa, että tyylijutuissa sitä ajautuu (ja jumiutuu) erilaisiin pukeutumiskausiin, ja parin viime vuoden aikana tuollainen naisellinen ja hempeän värinen takki ei jotenkin ole istunut sen hetkiseen mielialaan, niin ihana kuin se onkin. Nyt olen tämän polkkatukan myötä innostunut uudella tavalla naisellisemmasta ja tyttömäisemmästä tyylistä – jotenkin tämä lyhyempi ja graafisempi tukka tasapainottaa naisellisia vaatteita juuri sopivasti. Niinpä arvelin, että ehkä myös tämä takki voisi toimia lyhyemmän hiusmallin kanssa. Kaivoin kaunokaisen vaatekaapista ja kappas vain, se sopii entistäkin paremmin nyt, kun tukka on pätkäisty polkkamittaan.

Takki olisi varmasti jo itsessään piristänyt päivää, mutta päätin räväyttää vielä kengilläkin. Näinä sateettomina päivinä voi hyvin vielä kipitellä pikkukengissä, kun lämpötilakin on selvästi plussan puolella. Niinpä valitsin kenkähyllyltä matkaan leopardikuosia. Jos eivät vaaleanpunainen takki ja leopardikengät ilostuta päivää, niin ei sitten mikään!

Translation: I’ve been a bit bored with all the dark winter coats that cover up all colour underneath them. But then I remembered this lovely Sonia Rykiel winter coat that I bought a few years back – it’s the perfect piece to cheer up a winter day. For some reason I haven’t felt like dressing up in such a girly way for a long time but now with this bob haircut it feels different. The shorter hair somehow seems to balance the ultra feminine and girly clothes. So I think it’s time for this cute coat again! If this coat together with leopard shoes won’t cheer you up, I don’t know what will. :)

asu-takki2.jpg

Takki Sonia Rykiel, leopardikengät Rizzo, sormus Efva Attling (saatu blogin kautta)

asu-takki6.jpgasu-takki4.jpg asu-takki10.jpg asu-takki11.jpg" src=

Photos: Wikke / Luukku

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

23 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • iidaac

  Oletko ollut tyytyväinen tuohon Efva Attlingin sormukseen? Haluaisin tilata samaisen merkin kaulakorun itselleni Stockmannin verkkokaupasta, mutta merkki on itselleni tuntematon enkä tiedä laadusta. Lisäksi koru on aika kallis ja harmittaa, jos hinta-laatu-suhde ei olekaan kohdallaan. :/

 • Jenniii

  Sain sormuksen vasta melko vähän aikaa sitten, mutta olen kyllä käyttänyt sitä ahkerasti. Omissa hyppysissä sormus on tuntunut tosi jämäkältä ja laadukkaalta, joten tällä kokemuksella uskaltaisin kyllä suositella. Mutta lukijatoverit hoi! Onko muilla jakaa pidempää ja kattavampaa tietoa tai kokemusta?

 • Miss T

  Ihana asu! Takki näyttää jotenkin kutsuvan pehmeältä!

 • Liinani

  Todella nätti takki:) Erilainen kuin muilla :)!

 • NinaMaria

  Huikean ihana takki!

  Ihanuutta lisää vielä se, että nähtyäni dokumenti Sonia Rykielistä oon ollut näneen palavasti rakastunut. Ihan huippu tyyppi. Niin mahtavalta persoonalta ei voi tulla muuta kuin ihania vaatteita.

 • Vierailija

  Kamalat kengät

 • Vierailija

  Sinulla oli hiljattain postaus missä olit sinisessä mekossa ja nyt en löydä sitä. Poistit?

 • turtiainen

  Löytyy kakkossivulta. Ensimäinen juttu.

 • ElizabethRinne

  Ihana lookki ja kerrassaan osuva yhdistelmä; hattaraista eläimellistä menoa :-)

 • Jenna3

  Ihana takki! Mustat housut on kyllä vähän liian kova yhdistelmä noin hempeän takin kanssa. Itse yhdistäisin kokonaisuuteen jotain pehmempää esim. maanläheisiä sävyjä, harmaata tms.

 • Marcy

  Hei Jenni,

  voisitko tehdä postauksen mm. sellaisista vaatehuolto-asioista, että esim. villakangastakkien ja hameiden halkioihin kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi harsitut ruksit kuuluu purkaa auki ennen käyttöä, ja että kengänpohjiin ”näkymättömiin” jätetyt hintalaput oikeasti vilahtelevat kävellessä. Harmittaa, että monilta tyyliinsä panostaviltakin nämä jäävät huomioimatta. :)

 • Jenniii

  Se todellakin myös on sitä – villan joukossa on nimittäin hiukan kasmiria. <3

 • Jenniii

  Kiitos! Ja todellakin, ei ole vielä koskaan tullut samanlaista vastaan. :)

 • Jenniii

  Kiitos. :) Sonia Rykiel tosiaan on aivan mieletön tyyppi, joten senkin takia on ilo pukeutua hänen suunnittelemaansa vaatteeseen.

 • Jenniii

  Aijaa, minusta taas ihanat! :)

 • Jenniii

  Täällähän se vastaus jo tulikin. :) Kiitos!

 • Jenniii

  Kiva joskus räväyttää. :) Toivottavasti piristin tällä tyylillä muidenkin päivää kuin omaani.

 • Jenniii

  Mustat sukkikset ovat talvella se helpoin ja tavanomaisin vaihtoehto, mutta voisihan tähän toki muunvärisiäkin kokeilla. :)

 • Jenniii

  Olen tuskaillut itsekin joskus, kun silmiin osuu niitä tehdasompeleita. Aargh! :D Ehkä tosiaan pitäisi tehdä tästä postaus!

 • onpa kyllä ihana takki! ja niin kivan näkönen noiden kenkien kanssa:-) x

 • Jenniii

  Kiitos! Jotain positiivista näissä lumettomissa plussakeleissä, kun voi yhä hipsutella tällaisissa pikkukengissä. :) Miinuspuolena sitten se pimeys ja harmaus… Mutta ajatellaan niitä plussia vain! ;)

 • ~ajattelija~

  Montako takkia sinulöa on? Itselläni ei ole montaa takkia ja eikä kovin paljon muutenkaan erillaisia vaatteita mutta pärjään hyvin kun pidän vaatteista hyuolta. Joskus olisi kyllä kiva jos olisi enemmänkin niitä mutta kuvatkin on ihan kivoja kun ei okeasti ihminen tarvi montaa. Saatko takkeja myös ilmaseksi blogi julkisuuden takia? Niitähän voi sitten vaikka myydä ja antaa ylimääräisiä voittoja vähä varaisille näin joulun alla :) Hyvää ja lämpöistä viikkon jatkoa sieltä on myrsky tulossa muistakaa pukeutua hyvin!

 • Jenniii

  Minulla on useita takkeja kyllä. Kaiken kaikkiaan olen takeistani tainnut saada kolme blogin kautta (ja näiden näkyessä blogissa asian toki aina mainitsenkin) ja loput hankkinut itse joko uutena tai käytettynä. Vähemmälläkin varmasti pärjäisi, mutta tykkään, että talvityyliin saa vähän vaihtelua erilaisilla takeilla. Melkein kaikkia takkejani myös käytän aktiivisesti. :)

  Hyväntekeväisyyteen olen vaatteita monta kertaa lahjoittanutkin ja kierrätän käyttämättömäksi jääneitä vaatteita myös kirpputorien kautta. Muillekin vinkiksi, että esimerkiksi ensi- ja turvakodit, Pelastusarmeijan joulupata ottavat vastaan vaate- ja tavaralahjoituksia. Myös Venäjän katulapsille ja lastenkoteihin on eri puolilla Suomessa keräyksiä, joita löytää varmaankin helpoimmin oman kotikaupungin läheltä googlaamalla.

Related posts