8/12/14

Joulukuun tyyli-inspiraatio: housupuku

3 85 trendi1214_ 3.jpg

Osa teistä onkin jo saattanut bongata joulukuun Trendistä meikäläisen ja yllä näkyvän kuvan. :) Joulukuun stailauspalstan teemaksi nostettiin klassinen housupuku ja minä pääsin pukemaan saman puvun kolmella eri tavalla. Tämä taisikin olla ensimmäinen kerta, kun olen koskaan pukeutunut yhtenäiseen housupukuun niin, että takki ja housut kuuluvat samaan settiin. Useimmiten olen yhdistellyt bleisereitäni farkkuihin ja suoria housuja puolestaan neuleisiin. Tällainen skarppi ja yhtenäinäinen housupuku on kuitenkin ihan eri tavalla juhlava.

Asunani on Trendin palstalla Filippa K:n housupuku, jonka erikoisuus ovat lahkeista hiukan levenevät housut. Ajattelin alkuun, että trumpettilahkeet olisivat liian erikoiset, mutta itse asiassa ne eivät näyttäneet yhtään hassummalta. Kaikki puvun ympärille stailatut lookit voitte katsastaa viime viikolla ilmestyneestä lehdestä. :)

sss-pantsuit5.jpg

Olen itse asiassa jo pitkän aikaa keräillyt tietokoneeni inspiskansioihin kuvia erilaisista housupukutyyleistä Stockholm Street Stylen sivuilta ja tuumin, ettei tätä parempaa hetkeä noiden kuvien jakamiselle voisi ollakaan. Nämä moninaiset tyylit antavat mahtavan esimerkin siitä, miten monipuolinen asu hyvin istuva housupuku voikaan olla – ja miten monenlaisia vaihtoehtoja pukurintamalla on tarjolla.

Klassisin vaihtoehto on tietysti simppeli musta asu, jossa on suorat tai kapeat lahkeet, mutta myös skarpin housupuvun kanssa voi leikitellä. Kokonaisuus muuttuu täysin, kun kapeiden lahkeiden sijaan valitseekin porkkana-, trumpetti- tai purje-mallisilla lahkeilla varustetut housut. Myös takeissa on variaatioita naisellisista ja tyköistuvista väljiin oversize-takkeihin, pitkistä vyötärömalleihin ja napituksiakin on monenlaisia. Värit ja kuosit antavat myös mahdollisuuksia leikitellä housupukutyylillä: kokeile vaikkapa ruutukuosia tai liituraitaa tai räväytä värikkäällä puvulla.

sss-pantsuit6.jpg

Itse puvun lisäksi kokonaisuutta voi tietysti muokata asusteilla ja kengillä sekä sillä, mitä takin alle pukee. Vaikutelma on täysin erilainen riippuen siitä, pilkistääkö takin alta kauluspaita, rento neulepusero, t-paita, läpikuultava silkkipusero, trendikäs poolo vai paljettitoppi.

En tiedä kovinkaan monta naista, jotka uskaltautuisivat pukemaan housupuvun ylleen esimerkiksi juhlatyyliin, mutta mitäs tuumii lukijaraati? Löytyykö jonkun kaapista jo housupuku tai innostuiko joku nyt tämän perusteella ajatuksesta?

Translation: In the newest issue of Trendi I got to try out a pantsuit style in three different ways. Maybe you’ve already seen the picture above? :) You can find all the styles from the Demeber issue but I also gathered some cool pantsuit styles from Stockholm Street Style. They give a nice example of how different looks you can create with a suit, depending both on the suit and how you wear it. Feel free to get inspired! :)

sss-pantsuit10.jpgsss-pantsuit2.jpg

Housujen malli vaikuttaa kovasti siihen, miltä housupuku näyttää. Tässä räväkän värisessä puvussa on trendikkäät leveät lahkeet – minä tykkään!

sss-pantsuit1.jpg sss-pantsuit4.jpgsss-pantsuit16.jpg

Tummanpunainen poolokaulus näyttää hauskalta harmaan puvun alla. Huomaa matchaavat sukat! ;)

sss-pantsuit3.jpg sss-pantsuit11.jpg sss-pantsuit12.jpg

Ruutukuosi tuo housupukuun leikkisää särmää.

sss-pantsuit14.jpg

Liituraitakuosi on noussut uudelleen trendeihin ja tässä tyylissä kokonaisuuden täydentää samaa kuosia oleva liivi.

sss-pantsuit17.jpg

Yllä ja alla näkyy kaksi housupukutyylin äärilaitaa: miehekäs kokonaisuus kravatteineen ja naisellisen tyköistuva versio korkojen kera.

sss-pantsuit18.jpg sss-pantsuit21.jpg

Housupuvun päälle voi pukea vaikka nahkarotsin – sama tyyli näyttäisi aivan erilaiselta trenssin tai villakangastakin kanssa.

sss-pantsuit22.jpg

Anna Dello Russo räväyttää kimaltavassa housupuvussa – kuinkas muuten. :)

sss-pantsuit23.jpg

1st photo: Riikka Kantinkoski / Trendi (joulukuu/December 2014)

Photos: Stockholm Street Style (published with permission)

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • sonsaa

    Ihania housupukukuvia olet löytänyt! Omaan makuuni ovat erityisesti molemmat siniset asut ja ensimmäinen musta asu. Mahtava myös tuo sinun stailauksesi huivin, vaalean puseron ja paljaiden ranteiden kera. Näistä on kiva hakea inspiraatiota toimistopukeutumiseen!

  • Roosa.hei

    Housupuvut on kyl hyvännäköisiä. Tuollainen vähän kiiltäväpintaisempi malli (kuten sinulla) olisi mielestäni ihana juhliin. Lisäksi juuri malliin täytyy kiinnittää huomiota, ettei tule liian sihteeri. Joku tuollainen värikäs tai kuviollinen kokonaisuus olisi mieleeni. Täytyy käydäkin loman alkaessa kiertelemässä kirppareita. :)

  • helmihillo

    Aivan ihastuttava tuo housupukusi! 

Related posts