8/12/14

4 + 1 shoppailuvinkkiä Tallinnaan

8 98 tallinna-eestidisainimaja7.jpg

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Eckerö Line

Lupasin viime viikon Tallinna-postauksessa palata vielä asiaan shoppailuvinkkien merkeissä ja nyt niitä olisi tiedossa! Reilussa seitsemässä tunnissa ehti kierrellä kaupunkia mukavasti rauhassa ja tulipa matkalla pistäydyttyä aika monessa putiikissakin. Osa putiikkivinkkauksista voi olla teille entuudestaan tuttuja, mutta toivon mukaan joukossa on joku uusikin löytö. :)

Eesti Disaini Maja

Viron oman tähtisuunnittelijan Ivo Nikkolon perustama putiikki on erikoistunut paikallisten suunnittelijoiden tuotteisiin. Kalamajan alueella sijaitsevan Eesti Disaini Majan valikoimissa onkin mainio kattaus maan kiinnostavimpia designereita niin sisustuksen, asusteiden, kenkien (postauksen ensimmäinen kuva) kuin vaatteidenkin saralta ja myydäänpä liikkeessä kosmetiikkaakin (huomaa hauskat pakkaukset!).

Tämä on loistava liike etsiä persoonallisia tuliaisia tai lahjaideoita ja hinnatkin ovat suomalaisittain varsin kohtuulliset. Putiikin naapurissa sijaitsee sympaattinen Klaus-kahvila ja ihan kulman takaa löytyy myös suosittu ravintola Kohvik Moon

Kenelle?

Jos virolaisen designin lupaavimmat tulokkaat, nuoret suunnittelijat ja persoonalliset löydöt kiinnostavat, suuntaa tänne.

Missä?

Kalasadama 8, 10145 Tallinn (ohjeita ja kartta perille löytämiseen)

tallinna-eestidisainimaja1.jpg tallinna-eestidisainimaja2.jpg tallinna-eestidisainimaja3.jpg tallinna-eestidisainimaja4.jpg tallinna-eestidisainimaja5.jpg tallinna-eestidisainimaja8.jpg

Homeart

Telliskiven alueella sijaitseva Loomelinnak on eräänlainen luovan alan toimijoiden keskittymä, joka on täynnä kiinnostavia pikkuputiikkeja, gallerioita, kahviloita ja muita kiinnostavia kohteita. Keskittymän putiikeissa myydään kaikenlaista vaatteista vintage-huonekaluihin, taidetarvikkeista luonnonkosmetiikkaan ja design-polkupyöristä koruihin. Loomelinnakin korttelista löydät myös ihastuttavan F-hoone-ravintolan, joka on jo paikkana näkemisen arvoinen. Lauantaisin alueella on yhdessä halleista myös kirpputori.

Loomelinnakin sydämestä löytyy myös sisustustavaraan keskittyvä Homeart, jonka valikoima iskee skandinaaviseen tyylitajuun. Liikkeen hyllyt notkuvat kauniita pelkistettyjä kodin hyötyesineitä, purkkeja ja purnukoita, kynttilälyhtyjä, yksinkertaisia koriste-esineitä sekä astioita. Myymälän yhteydessä on myös pieni kahvila. 

Kenelle?

Skandinaavisen pelkistetystä sisustustyylistä tykkäävä voi tehdä täältä hyviä löytöjä kotiinviemisiksi.

Missä?

Telliskivi 60 A, 10412 Tallinn

tallinna-homeart1.jpg tallinna-homeart2.jpg tallinna-homeart3.jpg tallinna-homeart4.jpg tallinna-homeart6.jpg tallinna-homeart7.jpg tallinna-homeart8.jpg

Sfäär

Vanhankaupungin laitamilla sijaitseva Sfäär tunnetaan ensisijaisesti erinomaisena ja viihtyisänä ravintolana, mutta herkkuhetken lomassa voi tehdä myös ostoksia, sillä ravintolan yhteydessä on myös samaa nimeä kantava vaateliike. Tai oikeastaan liikkeitä on peräti kaksi: toinen naisille ja toinen miehille – ja kerrankin miesten putiikki on naisten liikettä suurempi!

Sfäärin vaateliikkeiden valikoima sisältää tämän hetken suosituimpia pohjoismaisia ja kansainvälisiä brändejä kuten Acne, Red Wing Shoes ja bongasinpa naisten putiikista kotimaista Samujiakin. Myyjä kertoi Samujin olevan heillä aivan uusi tulokas ja ennusteli sen olevan seuraava Acnen kaltainen superbrändi. :) Liikkeissä on siis tarjolla tyylikästä vaatetta, asustetta, kenkiä sekä kosmetiikkaa.

Kenelle?

Tyyli-, laatu- ja merkkitietoinen herkuttelija löytää samasta osoitteesta sekä maittavan aterian että kauden kuumimmat vaatemerkit.

Missä?

Mere pst. 6 E, Tallinn

tallinna-sfaar5.jpgtallinna-sfaar1.jpg tallinna-sfaar2.jpg tallinna-sfaar4.jpg tallinna-sfaar6.jpg tallinna-sfaar7.jpg tallinna-sfaar9.jpg

Fankadelik

Kaupungin coolein vintage-putiikki on epäilemättä vanhassakaupungissa sijaitseva Fankadelik. Liikettä voi joutua hiukan etsiskelemään, sillä se sijaitsee portaikon takana toisessa kerroksessa, mutta suosittelen visiittiä vahvasti. Hengästyttävän upealla valikoimalla varustettu liike on jokaisen vintage- ja second hand -ihmisen unelma. Olisin itse voinut valehtelematta viettää putiikissa koko päivän ja nytkin siellä tutkiskeluun ja sovitteluun tuli uhrattua varmaan ainakin 1,5 tuntia. Putiikin yhteydessä toimii myös meikkistudio ja kampaamo.

Putiikki ei ole valtavan suuri, mutta se on äärettömän viehättävä ja tavarat ovat kauniisti kategorioittain esillä. Vaatteet ovat todellisia vintage-aarteita ja hyvässä kunnossa – ja se näkyy myös hinnassa eli ihan halpa tämä putiikki ei ole. Vaatteiden hintahaarukka on suunnilleen 50-300 euroa, mutta kuten sanottua: valikoima on huolella kuratoitua ja hyväkuntoista, ja saattaapa mukana olla satunnaisia designer-löytöjäkin. Bongasin itse putiikista kauniin valkoisen vintage-hameen, joka vilahti blogissa jo viime viikolla. 

Kenelle?

Jokaisen vintage-haukan unelmaputiikki, josta voi löytää esimerkiksi upean uniikin talvitakin, juhlamekon tai vaikkapa iltalaukun.

Missä?

Vana-Viru 6 (toinen kerros), Tallinn

tallinna-fankadelik1.jpg tallinna-fankadelik2.jpg tallinna-fankadelik3.jpg tallinna-fankadelik4.jpg tallinna-fankadelik5.jpg tallinna-fankadelik6.jpg tallinna-fankadelik8.jpg

Ja bonuksena:

Chado-teepuoti

Varsinaisten shoppailuvinkkien ohella halusin huikata tästä suloisesta pikku-teepuodista Chadosta, johon piipahtaessa tuntuu kuin astuisi johonkin ihan toiseen maailmaan. Vanhankaupungin laidalla sijaitseva pieni teekauppa on kuin harmonian pyhättö ja rauhan tyyssija. Täällä käynti oli lähestulkoon meditatiivinen kokemus, vaikka emme viipyneet sisällä kuin muutaman minuutin. 

Myynnissä on lukemattomia erilaisia teelaatuja ja minikokoinen tila on hämärässä valaistuksessaan todella tunnelmallinen. Hämmästyttävää kyllä, pikku-puodissa tuntui käyvän jatkuva kuhina – ja kuhinasta huolimatta olo oli liikkeestä poistuessa kuin rentoutusharjoituksen jälkeen.

Kenelle?

Täydellinen pika-rentoutus teen ystävälle ja rauhoittumista kaipaavalle. Loistava paikka tuliaislöytöjen tekemiseen!

Missä?

Uus 11, Tallinn

tallinna-chado1.jpg

Vinkkaanpa tässä yhteydessä vielä Eckerö Linen ekstratarjouksesta Pupulandian lukijoille, jos jotakuta kiinnostaa ennen joulua lähteä piipahtamaan pikavisiitillä Tallinnassa. :) Eckerö Line tarjoaa Pupulandian lukijoille m/s Finlandialle erikoistarjouksena Päivä Tallinnassa -risteilyn tai miniristeilyn etuhintaan 12 €/hlö. Päivä Tallinnassa -risteilyllä on noin 8 tuntia aikaa tutustua Tallinnaan ja miniristeilyllä päivällä tai illalla voi herkutella laivalla, nauttia viihteestä ja tehdä ostoksia Finlandian myymälöissä.

Etuhinta:

12 €/hlö

Varaukset https://www.eckeroline.fi/fi/Risteilymatkat/

Tuotekoodi: PUPULANDIA

Paikkoja rajoitetusti/lähtö

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • lako

  Ai että en meinannut kestää aloillani kun näin tuon ihanan Eesti Disaini Majan jakkaran! Onko mitään hauskempaa ja söpömpää ikinä ollut missään? :D Pitänee alkaa säästää kaikki ylimääräinen varallisuus tuota tuolia ja Tallinnan matkaa varten!

 • Vierailija

  hah, nykyään kaikki sun postaukset on sponsoroituja…

 • Jenniii

  Ikävää, jos tältä tuntuu? Kaupallisia kampanjoita ei blogissa ole ollut aikoihin, mutta erilaisia pienimuotoisempia yhteistöitä kylläkin – niissä tosin ei raha liiku, vaan kyse on esimerkiksi lukijakilpailusta, tms. Toivoakseni kuitenkin myös näistä kaupallisten kampajoiden tiimoilta tehdyistä postauksista on lukijoille iloa vaikkapa nyt sitten näiden shoppailuvinkkien muodossa. :) Tämä joulunalusaika on vähän sellaista, että yhteistyöt tuppaavat kertymään samaan syssyyn, kun taas muina hetkinä saattaa olla pitkiäkin välejä, ettei yhteistöitä ole lainkaan.

  Tuo postauksen alusta löytyvä tunnistehan tekee sinänsä helpoksi skipata nämä kaupalliset jutut kokonaan, jos niiden lukeminen ei kiinnosta. :)

 • Jenniii

  Eikö olekin maailman söpöin! :D Eesti Disaini Majalla on muuten myös verkkokauppa, jossa näytti tuota jakkaraakin olevan. Ja tuotteiden hintatietoja voi näppärästi tsekkailla sieltä. :) http://www.estoniandesignhouse.ee/pood/taburet-tibu/

 • Minä vain

  Oi että! Varsinkin nuo sisustuspuodit näyttivät suorastaan herkullisilta!

 • Meeeri

  Mua ei kyllä ainakaan yhtään haittaa nämä sponsoroidut postaukset. Tämä postaus meni heti muistiin seuraavaa Tallinnan matkaa varten! Täältä Pohjanmaalta ei niin vaan lähdetäkään nopsasti käymään Virossa, mutta voin kuvitella miten suuri hyöty tästä postauksesta on helsinkiläisille :) Miten kivaa olisi käydä shoppailemassa vähän erilaisia joululahjoja noista putiikeista!

 • Jätkäsaaren asukki

  Juurikin näin, alennuskoodista innostuneena oli pikaisesti varattava reissu Tallinnaan vielä ennen joulua! Kiitos siis siitä, samoin kuin vinkeistä. :)

 • Ponsa

  Tartossa on muuten Viron ensimmäinen Disaini Maja, jolta on kopioitu nimi tähän Tallinnan liikkeeseen. Voisin jopa väittää että Tarton kauppa vielä söpömpi ja kivempi. Kannattaa ehdottomasti käydä jos Tartoon joskus eksyy! :)

Related posts