5/12/14

Eteeristä tuijottelua ja herkistelyä

7 95 j12 copy.jpg

Sillä välin kun meikäläinen viiletti maailmalla, ehti Vauva-palstalla syntyä melkoinen keskusteluhitti, jolta tuskin moni lukijoistakaan on voinut välttyä – bloggaajat kun suorastaan kilvan linkkailevat ja siteeraavat tuota blogiparodia-keskustelua. Taidokkaimmissa parodiapätkissä oli onnistuttu tavoittamaan kohteen kirjoitustyyli ja ääni niin osuvasti, että melkein olisi voinut luulla bloggaajan olevan itse tekstin takana. :D

Vaikka joukkoon on mahtunut myös muutama tympeä isku vyön alle, on keskustelu kyllä yleisesti ollut tosi viihdyttävää luettavaa – ja kaiketi lisää parodioita syntyy ketjun jatkoksi yhä. Hauskinta on ollut lukea sellaisia blogiparodioita, joissa ei ole välttämättä kirjoitettu auki kohteensa maneereja, vaan ne on sisällytetty taitaen sisällön lomaan tyylikeinoin ja naljailu on pidetty lempeänä ilman sortumista ilkeilyyn. Monista kommenteista onkin huomannut, että parodioinnin kohteena ollutta blogia on seurattu oikeasti kauan ja pätkät on kirjoitettu kaikella rakkaudella seurattua blogia kohtaan.

Sain itsekin kunnian päästä palstalle peräti kahteen parodiapätkään, joista oli kyllä helppo tunnistaa itsensä. :D Mitäs mieltä olette, menivätkö nappiin? ;)

Versio 1:

Heipä hei! Tässä postailen teille uusimmat asukuvani, joissa vaalea polkkatukkani on söpösti ja punahuulinen hymyni on mairean vekkuli. Asuni koostuu erään ihastuttavan nuoren suomalaisen suunnittelijan Kerttu Väkkärän näytekappaleesta sekä vintage-löydöstä, joka hurmasi minut täysin! Olen aika onnekas tyttönen. :) Alla on myös kuva englanniksi paperille kirjoitetusta päivän mietteestä, tällä kertaa ystävyydestä. ”It takes a minute to say ’Hello’ and forever to say ’Goodbye’. Olisiko teillä jakaa omia pohdintoja aiheesta? :)

Versio 2:

Olen oikea onnen tyttö, sillä kivijalkaputiikki muisti minua pienellä lahjalla yhteistyömme tiimoilta. Lahjahamonen (ovh. 670€) sopii täydellisesti kapeaan vyötärööni ja siroon balleriinanvartalooni, vaikka hieman mietitytti, miten lantioon kerääntynyt naisellisuuteni vaikuttaisi mekon istuvuuteen. Tässä 18 kuvaa minusta uusi korkeavyötäröinen hamonen ylläni suu rakosellaan ja silmissäni hämmentyneen eteerinen peura ajovaloissa ilme. Koska olen herkkä ihminen ja itken koko ajan, enkä häpeä sitä, niin kerrottakoon, että itkin näitäkin kuvia otettaessa. Kuvista kiitos suloiselle ja lahjakkaalle ystävälle, jota ajatellessa itken hiukan lisää, koska olen niin herkkä ja eteerinen.

Harmistuksekseni moni ihana ja tunnelmallinen kivijalkaputiikki on sulkemassa oviaan. Vaikka en halua ottaa kantaa oiken mihinkään ja muutenkin käytän loputtomassa tulvassa pehmentäviä sanakäänteitä viemään pois mielipiteen häivänkin, tässä minun ehdotukseni kaikille kivijalkaputiikeille, kuinka heidän pitäisi toimia. Olenhan ammattibloggaaja (linkki postuksen, jossa kerron ammattibloggaamisestani).

Tässä viikon motivaatioajatus paksulla tussillakirjoitettuna: ”Hard time are hard times, Good times are good.” Nyt lähden suloisen ja rakkaan ystäväni kanssa käymään kaikkien Suomen uusien kiinnostavien ja lahjakkaisen suunnittelijoiden putiikeissa.

Joudun ehkä lainaamaan näistä pari viikon ajatusta. :D Jutun kuvituksena pari eteeristä tuijottelukuvaa – kuinkas muuten!

j22.jpg

Photos: Vilma Peltonen

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • annesofie

  ”Koska olen herkkä ihminen ja itken koko ajan, enkä häpeä sitä, niin kerrottakoon, että itkin näitäkin kuvia otettaessa”

  Repesin tälle ihan kunnon hirnumisnauruun bussissa. Kaveri ei lue blogeja niin yritä siinä sitten selittää mikä tässä on hauskaa :D

 • iidaac

  Oli kyllä mukava yllätys, että vauva.fissä oli noinkin sivistynyttä ja kepeää keskustelua, eikä sitä ainaista juoruilua ja haukkumista. Suurin osa parodioista oli erittäin onnistuneita, hauskoja ja erittäin taidokkaasti kirjoitettuja.

 • vaimo

  Kiitos päivän itkupotkunauruista… :”D…

 • Vierailija

  Ihana!

 • Minä vain

  Kiitos kunnon nauruista! :D

 • Ulla26

  Valtettavasti parodiat menivät nappiin.

 • hupu

  Mitäs valitettavaa siinä on? Vain tunnistettavaa tyyliä voi parodioida, ja sehän on vain hyvä jos kirjoittajalla on mieleenjäävä nettipreesens. :)
  Ei ne maneerit nyt niin vakava asia ole.

Related posts