2/12/14

Talvenvalkoisia tyylikokeiluja

22 101 asu-joulu3.jpg

Olen viime aikoina verhoutunut pääasiassa paksuihin villapuseroihin ja farkkuihin, mutta niin ihania kuin lämpimät muhkuneuleet ovatkin, olen kaivannut talvityyliin vähän vaihtelua. Löysin kesällä sisäisen hameihmiseni vuosikausien tauon jälkeen, kun innostuin kellohelmoista ja midimitasta. Inspiksen toteuttamiseen soveltuvia helmoja löytyi sekä vaatekaapin perukoilta että kirppareiden alerekeistä, joten koko kesän mennä viiletin helmat lepattaen.

Syksyn tullen hameet unohtuivat – ehkä pääosin siksi, että viilenevissä säissä tuntui taas kivalta kaivella vaatekaapista kesätauolla olleet housut ja neulepuserot. Nyt kuitenkin tuntuu, että pelkät housutyylit alkavat kyllästyttää. En jostain syystä ole oikein osannut käyttää hameita säiden viilettyä, mutta tänään päätin haastaa itseni pukemaan ylle hameen.

asu-joulu14.jpg

Oikeastaan innoittajana tämän päivän hametyylille toimivat pari ärsyyntynyttä lukijaa, jotka olivat viime asupostauksen kommenteissa kovasti huolissaan ja vähän tuohtuneitakin housunlahkeista pilkottavien nilkkojeni takia. Huolihan oli siis turha, sillä olin pukenut housujeni alle ihonväriset sukkahousut (kerroksia oli jalkojeni peittona siis peräti kaksi) ja minulla oli muutenkin reilusti vaatekerroksia päällä – toisin sanoen asussani siis oikein lämmin ja mukava olla. Kiitos vain huolenpidosta! :)

Jäin miettimään, että tuskinpa samanlaista tuohtumusta olisi herättänyt, jos olisin pukenut farkkujeni alle mustat sukkikset. Tai jos olisin pukeutunut mekkoon tai hameeseen ja sääriäni olisivat verhonneet pelkät sukkahousut. Olen joskus aiemminkin kiinnittänyt huomiota siihen, että ihonväriset sukkahousut mielletään ”kylmiksi” ja mustat lämpimiksi – oli denier-lukema mitä hyvänsä. Ihan kuin se sukkahousun lämmittävyys olisi väristä kiinni. En kuitenkaan toistaiseksi ole kokenut tarpeelliseksi joka kerta erikseen mainita, mitä housujeni alla piilee. :D

asu-joulu20.jpg

Mutta noiden sukkahousupohdintojen myötä päätin siis pukea tänään ne mustat sukkahousut ja hameen. Olin eilen Tallinnassa käymässä ja löysin paikallisesta vintage-putiikista hurmaavan valkoisen vekkihameen, joka tuotelappujen mukaan näyttää olevan vieläpä suomalaista alkuperää. Villasekoitehameessa on jotakin hyvin Samuji-henkistä ja siitä tulikin mieleen lokakuun Trendiin stailaamani valkoinen Samuji-hame. Eilen siis löytyi ja heti tänään pääsi ylle!

Tuo lokakuun Trendissä nähty asu toimi muutenkin tämän tyylin innoittajana, sillä yhdistin sen inspiroimana valkoiseen hameeseen myös valkoisen neuleen. Olen saanut valkoisen pörröneuleen joskus kauan sitten Cubukselta, mutta se ei ole jostain syystä koskaan tainnut tulla esitellyksi blogissa, vaikka ahkerassa käytössä onkin. Olen aina vähän arastellut kokovalkoista tyyliä, mutta jotenkin talveen se minusta sopii – piristää kummasti harmaita päiviä, kun yllä on jotakin vaaleaa.

asu-joulu17.jpg

Rikoin kokovalkoista teemaa mustilla sukkahousuilla ja kengillä ja valitsin niitä tasapainottaakseni takiksi Samujin mustan lempparitakin. Asusteet pidin minimissä ja pujotin vain sormeeni Efva Attlingilta saamani kauniin rusettisormuksen. Meikin jätin naturelliksi ja hiukset auki. Jotenkin vain tuntui, ettei asu kaivannut enempää. 

Monesti hameet (ja varsinkin pitkähköt hameet) ovat vähän haastavia talvisessa tyylissä, koska niiden päälle pitää sovitella myös takkia. Pahimmillaan kokonaisuudesta tulee sellainen vanhojentanssi-look, kun hame pilkottaa jotenkin hölmösti sieltä takin helman alta. Jotenkin tässä kokonaisuudessa takin mitta kuitenkin toimii hameenhelman kanssa ihan kivasti, vai mitä tuumitte?

asu-joulu10.jpg

Tykästyin itse tähän melkein-kokovalkoiseen tyyliin ihan älyttömästi ja varmasti uskaltaudun nyt kokeilemaan hameitakin enemmän myös talvisissa asukokonaisuuksissa. Ja älkää huoliko, armaat lukijat, sukkahousuissa ei tullut kylmä ja minulla oli kuvaustuokion ulkopuolella myös kaulahuivi, myssy ja hansikkaat! ;)

Tuli jotenkin todella vahva Samuji-fiilis näihin kuviin – ehkä se oli tämä asu ja tuo kaunis kuvien taustalla näkyvä rakennus. Suurkiitos Silverille kuvista!

Translation: I felt like skirts and all white today – so that’s what I went with. :) I found this adorable vintage skirt yesterday from a lovely vintage boutique in Tallinn and today I already tried it for the first time. All white actually looks really fresh when it is dark and grey outside! I also feel like I got the buzz for skirts again so maybe you’ll see more of them in the near future as well. 

asu-joulu5.jpg

Takki Samuji, neule Cubus (sample / saatu blogin kautta), hame vintage, nilkkurit <em>Filippa K, sormus Efva Attling (saatu blogin kautta)

asu-joulu16.jpgasu-joulu12.jpgasu-joulu2.jpgasu-joulu21.jpgasu-joulu19.jpgasu-joulu6.jpg asu-joulu8.jpg

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

22 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Such a beautiful and somewhat romantic outfit! :) I like your coat very much, fantastic piece!

  http://lartoffashion.blogspot.com

 • Marjainen

  Onpa kaunis hame, sopii tosi hyvin tyyliisi! :) Ja tosiaan tuohon paljaat nilkat -asiaan. Itse käsitin sen niin, että edellisen postauksen kommentoijat lähinnä ihmettelivät kuinka yleistä se nykyisin on, että varsinkin teini-ikäiset kulkevat kylmillä säillä nilkat paljaina ilman sukkahousuja. Saman olen huomannut itsekin (ja pidän sitä jokseenkin omituisena ilmiönä). Kuvissasi näytti siltä, että sinulla ei olisi sukkahousuja, joten se on varmaan se ihmetyksen syy, ei niinkään sukkahousujen väri. Mustat sukkikset nyt kun yleisesti huomaa helpommin :) Mutta siis tosiaan ei niitä kaikkia käyttämiään vaatteita tartte niin pilkuntarkasti luetella. :D Ihmisillä vaan tulee helposti väärinkäsityksiä tämmöisissä tilanteissa (ja voihan sitä tietty miettii tartteeko jokaseen asiaan kommentoida ja puuttua, mutta toisaalta tää on sosiaalinen media ;).

 • Hanna Maria

  Törmäsin tällaiseen Pinterestissä.. Vois olla sun tummatukkainen sisko! :D http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/04/e8/b5/04e8b52531061b61abe7775998a4253c.jpg

 • Jenniii

  Thank you Natali! :) The coat was an amazing find! I purchased it from Samuji sample sale last autumn and the price was a lot cheaper than normally.

 • Jenniii

  Kiitos! :) Tykästyin hameeseen kovasti, joten tätä nähdään varmasti jatkossakin asukuvissa.

  Paljaisiin nilkkoihin liittyvät kommentit olivat minusta siinä mielessä hassuja, että koska ihonväriset sukkahousut nimenomaan ovat ”näkymättömät”, kommentoijat eivät voi tietää ovatko nilkkani paljaat vai eivät. Sukkahousujen värillä ei sinänsä ole muuta merkitystä kuin se, että jos minulla olisi ollut jalassani mustat sukkikset, kukaan ei varmaan olisi kiinnittänyt asiaan mitään huomiota, vaikka nilkat olivat molemmissa tapauksissa aivan yhtä suojassa. Siksi jotenkin huvitti koko juttu ja mietin, että pitääkö nykyään sukkahousuistakin erikseen mainita, jotta ei tarvitse kommenttiboksissa oikoa vääriä olettamuksia. :)

 • Jenniii

  Hahaa, no ehkä tuossa mimmissä jotain samaa on. :)

 • Voi kaikesta ne ihmiset jaksaa hermostua :D. Kaunis asu, kuten aina ja ihanat kuvat!

  <3 Hannele
  http:/www.rakkaudellahannele.fi

 • Maikkinen

  Luuletko olevas joku malli? Onneks kesä meni ettei näy tukkisääret ja turpeet nilkat. Sulle ei sitte yhtään sovi sääriä ja nilkkoja paljastavat asut.

 • Hannako

  Voisiko näissä olla myös sellainen realismikuva, eli kuka kulkee talvella takki auki?? Juuri se tuppaa olemaan ongelma, kun täytyy pitää takit kiinni eikä asu ihan tälleen näy :)

 • Västäräkki

  Jeps, hameenhelmoja ja takkien pituuksia on vaikea sovittaa yhteen! Hirmu nätti hame kyllä, joten eipä se haittaa, jos vähän takin alta vilkkuu. ;) Kiva, kun oot taas laittanut asukuvia muutenkin. :)

 • Hannako

  Mainittakoon vielä, että asu inspiroi kokeilemaan valkoista talvella, kiitos!

 • Jenniii

  Niin no, kaipa siellä takin allakin jotain pitää olla? :D Tai siis että eihän kukaan koko päivää vietä ulkona takki päällä. Sisätiloissa asukuvia harvemmin tulee napsittua, koska omasta pienestä kodista ei asukuvailuun sopivaa nurkkaa löydy eikä valokaan näin talvella yleensä riitä. Kävisivät aika tylsiksi asukuvat, jos pelkästään niitä paria talvitakkiani esittelisin. ;)

 • Jenniii

  Nyyh, kylläpä meni nyt tästä päivä ja elämä pilalle. Etkö parempaa keksi? :D

 • Jenniii

  Kiitos! Ja joo, se on kyllä tullut huomattua. :D En oikein tajua, miten porukka jaksaa hermostua moisista – itseä kun eivät muiden vaatevalinnat juuri hetkauta. Tai korkeintaan positiivisessa mielessä. :)

 • Jenniii

  Ainainen murheenkryyni! ;) Ja kiva, että tykkäät.

 • Vierailija

  Itse ainakin kuljen takki auki vielä pienillä plussakeleillä. Kutsukaa hulluksi, mutta kerrospukeutumisen ansiosta en yksinkertaisesti palele. Kauhean negatiivinen kommenttiboksi tällä kertaa, hyi hyi. Toivottavasti aurinko piristää teitä, ihmiset!

 • sonsaa

  Kaunis! :) Ja kyllä, todellakin hankalaa tuo pitkä takki ja hame -yhdistelmä talvella. Itse juuri tuskastelin omassa asussani sitä, että allaoleva mekko pilkisti juurikin vanhojentanssimaisella efektillä :D Sinun versiossasi takki ja hame kuitenkin näyttävät sointuvan yhteen!

 • Jenniii

  Sama juttu! Etenkin, jos on kaulahuivia ja takin alla lämpöisiä kerroksia, niin ei minua kyllä yleensä palele. Ja takinhan voi laittaa kiinni, jos vilu iskee. :)

 • Minä vain

  Miten ihana neule! <3

 • vanttula

  Aivan. Ketään tuskin liikuttaa, jos 30-vuotias haluaa palelluttaa nilkkojaan. Kyseessä oli ennemminkin varmaan tämän pukeutumisilmiön ihmettely, jota teinien keskuudessa ilmenee tänä päivänä ja joka monessa herättää kummaksuntaa.

 • Ihana kuvauspaikka, jotenkin tosi nätit kuvat ja värit niissä :)
  kaunista !

  -Maria

 • Ihana asu, itse käytän ympäri vuoden paljon mekkoja ja hameita, nimenomaan kiitos sukkahousujen! Valkoinen on ehdottomasti yksi suosikkiväreistäni, joten tämä asukokonaisuus on mieleeni :)

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Related posts