1/12/14

Jazzia joulukuussa

45 52 11304359355_6a3e5341b7_b.jpg

Yhteistyössä: We Jazz

Olisitteko arvanneet, että minun sisimmässäni lymyilee jazz-ihminen? Totta puhuen, asuin puolet opiskeluajastani kimppakämppien rinnalla Jyväskylän legendaarisessa Jazz Barissa. Vieläkin toisinaan haikailen niiden iltojen perään. Jazz Barissa tuli aikoinaan nähtyä livenä vaikka mitä kokoonpanoja – Quintessence taisi niihin aikoihin olla kaikkein rakkain. Eniten rakastin tuossa pikkuisessa kapakassa sitä, miten monenlaisia ihmisiä se toi yhteen: siellä bailasivat postimerkin kokoisella tanssilattialla rinta rinnan nuoret musiikin ystävät ja vanhat jazz-vaarit. :)

Jyväskylästä muutettuani ei ole samalla tavoin tullut istuskeltua jazz-baareissa, vaikkka asunkin ihan lähellä Storyvilleä. Nyt pari viikkoa sitten sähköpostiin kolahti niin kiva tiedote ja yhteistyöehdotus, että siihen oli pakko tarttua. Helsingissä käynnistyy nimittäin ensi viikolla mahtava jazz-tapahtuma We Jazz, jonka konsertit nähdään paikoissa, joissa ei yleensä jazzia olla totuttu näkemään.  8.-13. joulukuuta 2014 järjestettävän festarin keikkapaikkoina toimivat muun muassa Ääniwalli, Kahvila Sävy, Jemma HKI -kampaamo sekä Aleksanterin teatteri. 

Festarin monipuoliseen ohjelmaan sisältyy tänä vuonna niin tilausteoksia (mm. Mopo-trio soittaa 24 keikkaa 24 tunnissa ympäri Helsinkiä) kuin eturivin ulkomaisia ja suomalaisia jazzaktejakin. Kurkatkaa koko ohjelma täältä. Tänä vuonna festarin ohessa on järjestetty kolme ennakkokonserttia, joista kaksi meni jo, mutta menovinkiksi tälle illalle, että tänään 1.12. klo 19 kuullaan Timo Lassyn ja Higher Ground -gospelkuoron yhteiskonsertti Paavalinkirkossa. 

11337775475_8ebfa7c4e1_b.jpg

We Jazzin tyypit tarjosivat yhteistyön tiimoilta myös mahdollisuuden arpoa muutaman lipun festarikeikoille. :) Jaossa on siis kaksi 2 hengen lippupakettia, joista molemmat ovat eri konsertteihin. Vaihtoehtoina ovat nämä kaksi keikkaa:

1) ti 9.12. konsertti Teurastamon Kellohallilla, missä kuullaan saksofonisti Timo Lassyn ja pianisti Georgios Kountrafourisin ilmaisuvoimaista duokokoonpanoa, saksofonisti Jussi Kannasteen jazz-kvartettia sekä Berliinissä vaikuttavan kitaristi-säveltäjä Markus Pesosen 11-henkistä Hendectet-orkesteria, joka kerää yhteen soittajia peräti kahdeksasta eri maasta.

2) Pe 12.12. keikka Ääniwallissa, jossa esiintyy nuori tanskalais-ruotsalais-brittiläinen trio Phronesis, mainetta viime vuosina paljonkin kerännyt suomalainen trio Elifantree sekä jazzsukupolvia yhdistelevä Ahvenlahti-Koivistoinen 3G Quintet.

Mikäli mielit keikalle, niin osallistu kisaan tämän postauksen kommenttiosiossa seuraavasti: kerro kummalle keikalle tahtoisit ja millainen on suhteesi jazziin! :) Kisa on voimassa to 4.12.2014 asti ja muista jättää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. Toivottavasti nähdään ensi viikolla jazzin merkeissä. ;)

11322265234_f33d34755c_b.jpg

Photos: We Jazz (2013)

Painting: Eero Nives for We Jazz 2013

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Musiikki

45 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • rousiee

  Mun jazz innostus lähti siitä, kun aloitin soittamaan klarinettia pienempänä. Haaveena oli soittaa triossa jazzia tyttöjen kanssa. Päädyin kuitenkin lopulta orkesteriin soittamaan ja jazzit jäi. Nyt Pjazzan avattua Helsinkiin, oltiin tiistai-iltana syömässä pizzaa ja kuuntelemassa älyttömän ihanaa jazz luritteluja monia tunteja ja innostus heräsi uudelleen, mutta ei soittamiseen vaan sen fiilistelemiseen, ah!

 • rousiee

  sähkäri oli rosa.kotilainen@hotmail.com ja keikalle haluaisin Pe 12.12.

 • Eettu

  Jazz kiinnostaa myös pe 12.12. Kiinnostuksen aste korkea.

 • LauraV

  Jazz-suhteeni on vaihteleva: välillä usein, välillä on pitkiäkin taukoja kuuntelussa. Parasta jazz on livenä. Lipuista kiinnostaa perjantain Ääniwallin keikka :)

 • Haiha

  Suhteeni jazziin on monitahoinen. Pidän jazzista periaatteessa paljonkin, mutta monesti en vain käsitä liian kokeilevaa jazzia, vaikka olen yrittänyt siihen tottua. Tästä syystä en ole oikeastaan käynyt jazzmusiikin keikoilla ollenkaan. Minua kiinnostaisi tiistain keikka.

 • Minua kiinnostais tuo tiistai 9.12. En ole ollut erityisen innostunut jazzista, vaikka olen sitä esimerkiksi Porissa jazzien aikaan ollutkin kuuntelemassa. Isäni kuitenkin pitää kyseisestä musiikkityylistä kovasti ja haluaisin hänen lähestyvien synttäriensä kunniaksi tehdä jotain yhdessä – tämä olisi siihen oiva tilaisuus. :)

 • sonsaa

  Oih, kiinnostaa perjantain konsertti! Olen koko ikäni ollut suuri musiikinkuluttaja klassisesta ja etnisestä musiikista rockiin ja tanssilattian hitteihin, ja lähes kaikkea siltä väliltä paitsi raskainta heviä ja kuorolaulua, mutta jostain syystä jazziin en oikeastaan ole törmännyt ennen kuin vasta vajaa vuosi sitten jazzfestareilla. Sen jälkeen jazz onkin löytänyt paikkansa niin kotona kuin keikoilla ja aivan mahtavia live-esiintymisiä on tullut nähtyä. Ja janoan lisää!

 • Noelle

  Haluaisin ehdottomasti päästä perjantain Ääniwallin konserttiin! Jazz on vaan yksinkertaisesti nerokasta ja mitä parhainta etenkin livenä. Ei voisi olla parempaa loppuhuipennusta tälle vuodelle! :)

 • Shini

  Perjantain konsertti kiinnostaisi. Ihanaa, kun jazz-musiikkia tuodaan rennompiin ympäristöihin. Kotona jazzia tulee kuunneltua melko vähän, mutta livenä jazzia on tullut kuunneltua enemmän.

 • Mannna

  Wau mikä kisa! Jazzia kuuntelen lähinnä silloin, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus käydä tunnelmoimassa livenä. Haluaisin yllättää ystäväni, tuo perjantain keikka kiinnostaisi!

 • jatsipaska

  Mitä mieltä Tomasz Stańkosta? Sehän teki Edward Vesalan kanssa monenlaisiakin juttuja.

 • ReettaM

  Oi kyllä kyllä kyllä!! Olen innostunut jazzista vasta viimeaikoina, ja koska olen koko syksyn haastanut itseäni käymään enemmän erilaisissa kulttuuritapahtumissa, olisi tämä todella jees. Ja mielessä on kaverikin, jonka pyytäisin ehdottomasti mukaan, tentin jälkeen olisi kiva suunnata fiilistelemään jazzia.

 • Hedy

  Minguksen sanoin:
  ”Anyone can make the simple complicated. Creativity is making the complicated simple.”
  Elifantreetä en ole vielä kuullut livenä, ja Koivistoista olen aina valmis kuuntelemaan ts. mieluummin perjantain 12.12. keikka!

 • Heli.

  Jazz Barissa minäkin vietin paljon aikaa aikoinaan. Musiikin nauttimisen ohella siellä tuli käytyä monet opettavaiset keskustelut kokeneempien jazzin kuuntelijoiden kanssa. Viime aikoina jazz on jäänyt valitettavasti vähemmälle ja Ääniwallin keikalle olisi ihastuttavaa päästä.

 • Nansku

  PE 12.12. KLO 21.00 – 03.00 ÄÄNIWALLI -Kokeilunhaluinen/intohimoinen :)

 • jenniferie

  Ääniwallin keikka kiinnostelis! 

 • Miles

  Tahdon, jazzissahan on sateenkaaren värit! Syvä ja kannatteleva. Perj keikka!

 • ReettaM

  Ja unohdin sanoa siis, että tuo tiistain 9.12. keikka kiinnostaisi erityisesti! Mielelläni tosin menisin Ääniwalliinkin, hmm.

 • Tuonne Kellohallin keikalle tiistaina 9.12. olisi tarkoitus mennä tunnelmallisen tilan ja hyvän ohjelmiston houkuttelemana. Lippua ei vielä ole hankittuna, joten voitto olisi hieno juttu!

 • Jazz (erityisesti 50- ja 60-lukujen tanssittava jazz) on kiinnostananut noin 13 vuotiaasta saakka (eli pian 20 vuotta)! :)

 • SonjaKH

  Merkittävin, jazzmuistoni liittyy Limaan, Peruun. Olen asunut kaupungissa pariin otteeseen, mutta vuoden 2007 asuin Limassa yliopistovaihtoni aikana ja vuoden jokaisena maanantai keräännyimme porukalla La Noche nimiseen ihanaan pikkubaariin, jossa soitettiin maanantaisin livenä jazzia. Mieluisinta minulle oli silloin latinojazzi, jonka tahtiin pystyi joraamaan pöytien ja jakkaroiden välissä, mutta voimakkaimpana on kuitenkin siitä ajasta jäänyt mieleen rento tunnelma. La Noche jazz-maanantait saattoi aika nopeasti yhteen myös nykyisen mieheni ja minut. Asumme nykyään onnellisina Vallilassa, jossa seinällämme roikkuu vieläkin La Nochen jazzmaanantaiden flyereitä. Mentäisiin niin mielellämme fiilistelemään saksofonia tohon lähelle Kellohalliin (1).

 • Her

  Ihanaa! Tuo tiistain tapahtuma kiinnostaisi enemmän. Välillä on tullut kavereiden jazz-keikoilla käytyä:-)

 • apple

  Perjantain 12.12 keikalle haluaisin :) Oma suhteeni jazziin on vielä vähän epävarma, jos näin voi sanoa :D Tykkään kyllä sellaisesta ns. helposti lähestyttävästä jazzista. Kävin kesällä New Orleansissa, jossa jazz on vähän niinkuin se juttu. Siellä tuli käytyä kuuntelemassa ja tykkäsin kyllä :)

 • Rrrosa

  Haluaisin osallistua lippupaketti nro kahden arvontaan :) Suhteeni jazziin ei ole mielettömän läheinen, mutta esimerkiksi juuri tuota Elifantreeta olen kuunnellut aiemmin. Ja nuoruudessani oli jotain yhtäläistä omasi kanssa, sillä silloin minäkin kävin nauttimassa jazz-keikoista silloisen asuinpaikkakuntani jazz-keikkapaikassa! Ennen noita vuosia (eli lapsena) inhosin jazzia. Storyvilleen en ole vielä tullut menneeksi, vaikka meinannut olen.

 • SannaPaavali

  Olin 15 kun sain luvan mennä ensimmäisen kerran Pori Jazz konsertteihin. Siellä kamujen tapaaminen muuttui vuosi vuodelta musiikin kuuntelemiseksi, seuraamiseksi, kokemiseksi. Sieltä nyt reilu 20 vuotta myöhemmin on rakkaus jazziin jota tulee kuunneltua ja koettua keikkojen kautta edelleenkin. Jazzissa r a k a s t a n muusikkojen sooloja ja leikittelyä soittimillaan, kuin heidän sisäinen pieni lapsi ei piruuttaakaan suostuisi lopettamaan leikkimistä.

 • SannaPaavali

  …jatkuu (perinteiset ”oho… jotain unohtui!”) Eli perjantai 12.12 keikka kiinnostaisi. Paljon.

 • Jazz 4-ever

  Jazz, jazz, jazz – and all that jazz! Jazz on parhaimmillaan juuri sitä, mitä pieni ihminen kaipaa talven keskellä pimeässä pohjolassa: piristävää, rentoa ja terapeuttista! Olisi mahtavaa päästä Ääniwallin keikalle pe 12.12. :-)

 • AN

  Tiistaikeikka kiinnostaisi, koska Timo Lassy on huikea!
  Suhteeni jazziin on lämmin ja läheinen, ja käymme usein keikoilla poikakaverin kanssa.

 • jenjen

  Olen kulkenut pienestä pitäen vanhempieni mukana erilaisilla jazz-keikoilla, ja olen suhtautunut siihen aina lämmöllä ja uteliaisuudella. Etenkin live jazzissa on oma taikansa. Taisin ihastua lopullisesti jazziin, kun pääsin ensimmäistä kertaa big bandiin saksofonistiksi. Olisi mahtavaa päästä tiistain keikalle kuulemaan Lassya livenä, hänellä on aivan huikea soundi!

 • Affe

  Muistan ikuisesti sellaisen syksyisen arki-illan kauan aikaa sitten, kun menimme silloisen poikaystäväni kanssa treffeille Iso-Roballe sellaiseen kellari-kuppilaan. Kyseessä oli Timo Lässyn bändeineen keikka, joka alkoi noin yhdeltä yöllä, ja paikalla oli meidän lisäksi vain kourallinen muuta yleisöä. Tuntui kuin Timo olisi soittanut mun olohuoneessa! Fiilis oli mahtava. Tuon illan jälkeen poikaystävät ovat vaihtuneet mutta jazz vaan pysyy. Suhteeni jazziin on siis romanttinen :)

  Tiistain keikka Kellohallissa olisi huippu!

 • Outipoppis

  Jazz on ihanaa! Hämyisät jazz-klubit vielä ihanampia. Nykyään on vain liian vähän aikaa päästä kuulemaan livejazzia. Tämä olisikin mahtava tilaisuus! Tiistain konsertti olisi mieluisampi. Toivottavasti onni potkaisee!

 • Jazz

  Hei! Kuuntelen classicin jazz-sunnuntai -ohjelmaa, ja fiilistelen live-musaa :-) olisi avian mahtavaa päästä keikalle 12.12 koska olen myös varannut ajan kampaajalle sinä päivänä :P

 • Musiikkia&Romantiikkaa

  Minun ja Jazzin suhde on lämmin, mutta etäinen -vielä. Kihlattuni on muusikko ja jo ensi treffeillä kertoi pitävänsä erityisesti jazzista. Muistan päättäneeni silloin, että tutustun tämän ihanan miehen lisäksi enemmän jazziin. Noh, mieheen todella tutustuin, mutta jazziin en vieläkään. Olisi hienoa viedä kihlattuni tuolle tiistain 9.pvä keikalle, fiilistellä tätä minulle uutta jazzin maailmaa ja tutustua siihen yhdessä! Romantiikka mielessä;)

 • emmmm

  Jazz on yllättävä ystävä. Ystävä jonka tapaa harvoin, yllättävissä paikoissa lomamatkojen illoissa elämän muutosten keskellä silloin vähiten odottaa, mutta ah jokainen kohtaaminen on silkkaa kultaa. Perjantai 12.12. olisi loistova tapaa päättää syksyn aherrus opintojen parissa.

 • haksu

  tuo ääniwallin keikka olisi huippu! suhteeni jazziin liittyy paljolti ruokaan, rakastan jazzravintoloita, joissa ruokaillessa ja seurustellessa taustalla soi jazz livenä tai nauhalta.

 • Katri K

  Haluaisin jälkimmäiselle eli perjantain 12.12. keikalle Ääniwalliin. Siellä olisi Elifantree, jonka haluaisin kovasti nähdä livenä! Tähänastiset mahdollisuudet ovat menneet syystä tai toisesta ohi.

  Jazzin suurkuluttaja en ole, enkä sitä kotona juurikaan kuuntele. Livekeikoista sen sijaan tykkään valtavasti, varsinkin nuoren polven suomalaisista jazzmuusikoista. Lahjakkaita nuoria soittajia on Suomessa valtavasti!

 • Inkaliina

  Perjantain keikka kiinnostaa! Jazz on suoraan sieluuni sukeltava, takuuvarma rentouttaja ja hyvän mielen luoja, jota on kiva kuunnella livenä istuskellen tai hieman tanssahdellen.

 • piripiri

  Rakastan hyvää jazzia! Eilinen keikka Paavalinkirkossa oli ihan huippu ja mielelläni menisin kuuntelemaan Timo Lassya uudelleenkin, eli toiveissa Kellohallin liput :)

 • Elina T

  Toivon kovasti pääseväni perjantain keikalle! Jazzia tulee kuunneltua liian harvoin siihen nähden, miten hyvä fiilis siitä tulee. Varsinkin jazz-keikoilta on ihania muistoja. Esimerkiksi Phronesis kuuluu uusiin suosikkeihin :)

 • ihastus

  Perjantain keikalle! Suhde jazziin on kakspiippunen, mutta haluaisin viedä yhden pojan tuonne kanssani… Joten voisin ihastua jazziin hieman enemmän ;)

 • tarueve

  Haluaisin perjantaiselle keikalle Ääniwalliin, koska jazz on ihanaa ja kaunista ja se päästää mielen lentoon! Lisäksi keikka olisi hieno tapa juhlistaa sitä, että ensi viikolla 7,5 opiskelun jälkeen graduni menee viimein painoon. :D

 • RiinaP

  Suhde jazziin on mitätön, mutta haluisi luoda sellaisen kyllä. Ja olisi kiva antaa toinen lippu ihmiselle, joka nauttii musiikista ylipäänsä ihan eri leveleillä kuin itse osaan. Osallistun tiistain lipun arvontaan.

 • Aretha

  Respect. Mä oon aina kunnioittanut jazzareita ja jazzia. Se vuorovaikutus, mikä syntyy soittajan ja kuulijan välille, on jazzissa jotenkin lumoavaa. Perjantain keikka kiinnostais.

 • Jazz-Aino

  Olisi ihanaa päästä perjantain keikalle Ääniwalliin!! Oon aina ollut jazzin ystävä, mutta erityisesti tätä poikkeuksellisen pimeää marraskuuta olen pehmittänyt ottamalla joka ilta annoksen jazzia nojatuolissa kotona. Olisi upeaa päästä kuulemaan livenä jotain huipputaitavia muusikoita – 12.12. sattuu kaiken lisäksi olemaan ilta, jolloin vietämme rakkaan serkkuni kanssa omia kahden keskisiä pikkujoulujamme. Jazz-keikka kruunaisi hemmotteluillan! <3

 • vauvau

  Suhteeni jatsiin on positiivisen neutraali. En kovasti kuuntele, mutta joskus käyn keikoilla. Ääniwallin keikka kiinnostaisi.

Related posts