26/11/14

Shampoohyllyn pastellinen pelastuspartio

12 114 hiukset5.jpg

Jutun tuotteet on saatu testiin blogin kautta.

Minulla on varmaan maailman tyypillisin suomalainen hiuslaatu: silkkisen sileä ja liukas, hento mutta runsaslukuinen sekä armottoman helposti takkuuntuva. Kampaukset pysyvät liukkaissa hiuksissani huonosti ja talvisin tukkani sähköistyy helposti. Kuvauksen perusteella saattaa kuulostaa siltä, etten välttämättä rakasta hiustyyppiäni, mutta todellisuudessa tulen tukkani kanssa ihan hyvin toimeen. Okei, myönnän kyllä haaveilevani toisinaan sellaisesta paksusta ja taipuisasta etelä-eurooppalaisesta hiuslaadusta, mutta kun ei minulle sellaista siunattu syntymässä, on mentävä näillä. :)

Omat hiukseni ovat aika hyväkuntoiset, eivätkä siksi vaadi sinänsä mitään aivan erityistä huolenpitoa, mutta minulle tärkeää on, että hiustenpesun jälkeen tukka ei tunnu liian lötköltä tai ole kamalan takussa. Herkkäihoisena yritän tietysti myös löytää tuotteita, jotka eivät ärsytä päänahkaa. Oman haasteensa hiustenhoitoon on nyt tuonut e-pillereiden lopettamisen jälkeen ”uudelleen alkanut puberteetti”, jonka myötä hiuspohja rasvoittuu ärsyttävän tiheällä tahdilla. Olen onneksi saanut pesuvälejä pidennettyä pariin päivään kuivashampoon avulla, jotta ei tarvitse aivan joka päivä olla pesemässä hiuksia uudelleen.

Olen monissa kosmetiikkatuotteissa sillä tavoin kaikkiruokainen tai sitoutumaton, ettei minulla ole mitään yhtä merkkiä tai tiettyä tuotetta, jonka nimiin vannon aivan ehdottomasti. Testailen blogini puitteissa paljon erilaisia tuotteita ja moni tuote tuntuu käytössä varsin passelilta, mutta harva erottuu joukosta erinomaisuudellaan mitenkään selvästi. Siksi on kiva vinkkailla suosikeista silloin, kun mainitsemisen arvoisia tuotteita tulee vastaan. Tällä kertaa esittelyyn pääsevät shampoohyllyn tämän hetken lempparit, jotka kaikki sattumalta ovat enemmän tai vähemmän vaaleanpunaisia. :)

hiukset2.jpg

Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle Rose Oil Hair & Scalp Shampoo + hoitoöljy

Olen aina tykännyt Bonacure-sarjan tuotteista ja yksi talvisista suosikeistani onkin tehokkaasti hiusten sähköisyyttä vähentävä Moisture Kick -hoitosuihke. Myös Oil Miracle -sarjan tavallinen hoitoöljy on ollut ahkerassa käytössä jo vuosia – itse asiassa se on ehdoton lempparini kaikista kokeilemistani hiusöljyistä. Koostumus on hennolle hiukselle riittävän kevyt, se ei jätä hiuksia lainkaan rasvaisen tuntuisiksi, silottaa takut ja vähentää havaintojeni mukaan myös sähköisyyttä. Kun siis sain testattavaksi tämän ruusuöljy-version, olin kovasti utelias.

Oil Miracle -sarjan ruusushampoo on ilahduttavasti tehty nimenomaan herkälle hiuspohjalle, joten päänahan kutinasta tai ärsyyntymisestä ei ole sen kanssa tarvinnut olla huolissaan. Shampoon koostumus on hauskalla tavalla vähän geelimäinen ja levittyy hiuksiin hyvin. Harvasta shampoosta jää niin miellyttävä jälkituntuma kuin tästä: tukka tuntuu puhtaalta, sileältä ja pehmeältä sekä hiuspohja raikkaalta, mutta silti ei ole sellainen narskuvan kuiva tunne hiuksissa kuten joidenkin shampoiden jäljiltä. Tietääköhän kukaan mitä tarkoitan? :D Vieno ruusun tuoksu on omaan nenääni aivan ihastuttava – ehkä parhaalta tuoksuvia shampoita, joita olen kokeillut.

Hoitoöljykin ajaa asiansa mainiosti. Olen tosiaan ollut sen tavallisen Oil Miracle -hoitoöljyn erittäin tyytyväinen käyttäjä jo aiemmin ja tässä tuotteessa ovat käyttöominaisuudet minusta varsin samanlaiset, mutta bonuksena tuotteessa on tuo suloinen ruusun tuoksu. Eli lempparituote entistä paremmalla tuoksulla – tykkään!

hiukset1.jpg

Kevin Murphy Angel Wash & Rinse – hentojen ja värjättyjen hiusten shampoo ja hoitoaine

Kevin Murphyn tuotteet eivät entuudestaan ole minulle olleet kovin tuttuja, mutta muistan entisen kampaajani käyttäneen ja suositelleen niitä. Sain joskus viime kesänä testiin Kevin Murphyn Angel-sarjan shampoon ja hoitoaineen ja ihastuin heti hauskan erilaiseen pakkausmuotoiluun ja söpöihin pastelliväreihin, mutta tulin testanneeksi tuotteita vasta tässä syksyllä. Ja kappas, ne kiilasivat heti suosikkien joukkoon!

Angel-tuotteet sopivat kuvauksensa puolesta meikäläisen tukkaan täydellisesti – sehän on nimenomaan hento ja raitojakin on. Harvoin löytää näin spesifisti omiin tarpeisiin suunniteltua täsmätuotetta, joten oli hauska päästä kokeilemaan. Nämä shampoo ja hoitoaine jättävät tukkaan ihan erilaisen tuntuman kuin mikään aiemmin kokeilemani ja jotenkin hiuksissa on sellainen hiukan kitkainen fiilis pesun jälkeen. Shampoo ei myöskään vaahtoa yhtä paljon kuin useimmat, mikä ei siis minusta ole mitenkään automaattisesti huono ominaisuus – tuntuma on vain hiukan erilainen.

Siinä missä moni hoitoaine jättää hiukset täysin takuttomiksi ja silkinsileiksi, tämän pesun jälkeen tukassa on enemmän tekstuuria, mikä näkyy myös kuivattaessa volyymina. Tuuheuttavin lupauksin varustetut shampoot tuottavat yleensä pettymyksen, mutta tästä jäi sellainen tunne, että tukassa oli föönauksen jälkeen normaalia enemmän volyymia, vaikka shampoo ei varsinaisesti tuuheuttavuutta lupailekaan. Positiivinen ylläri siis. Ja plussaa annan noista shampoohyllyllä hauskasti erottuvista puteleista. :)

Ovatko teille muille tuttuja nämä tuotteet ja allekirjoitatteko arvioni? Olisi kiva kuulla myös muita samanlaisten hiustyyppien tuotevinkkauksia kommenttiboksissa, jos tulee jotain erityisen hyviä luottotuotteita mieleen!

Translation: If you have fine hair and sensitive scalp, check out these product recommendations! These are some of my favourite hair products. :)

hiukset4.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mariaa

  Itsekin olen viime viikot käyttäny tuota Bonacuren ruusushampoota ja pitänyt siitä todella paljon. Olen jopa saanut kommentteja kuinka pehmeiltä hiukseni näyttävät. Loistotuote omille luonnonkiharoilleni. :D

 • Luz

  Aiheeseen liittymätön kysymys, tällaiselta pörröhiukselta, jonka hiuslaatu on todella kaukana suomalaisesta hiuslaadusta.
  Mistä toi kuvissa vilahtava ihana paita/mekko/mikälie on ? <3

 • Jenniii

  Hauskaa kuulla, että tuo sopii myös luonnonkiharalle tukalle. Ihan loistotuote! :)

 • Jenniii

  Itse asiassa veikkaan, että tuo Bonacuren tuotesarja voisi hyvin sopia myös pörröhiuksille eli kokeile ihmeessä! :) Ja kuvissa vilahtava silkkipaita on saatu Vilan Valentine Gauthier -yhteistyömallistosta. Se on ehdottomasti ollut yksi tämän syksyn lempparivaatteista!

 • Hiukset

  Vinkinä suosittelen kaikille vaalea hiuksisille bunacuren oil sarjasta uutta violettia pulloa. Se on tehty vaaleille hiuksille ja ja öljy on väriltään kirkas, eikä värjää hiuksia keltaiseksi niinkuin muut öljysarjat :-) upea tuote. Muuten samanlainen kuin ruususarja.

 • Katyusha

  Mä käytän tällä hetkellä Urtekram-merkkistä tuuheuttavaa Rasul-shamppoota. Se on tosiaan vähän luonnonmukasempi tuote kun vaikkapa noi, joita sinä nyt käytät. Siinä on ”saippuamutaa” ja paljon minttuöljyä, joten mintun tuoksu on aika voimakas. Se ei pese narkuviks hiuksia, mutta puhtaaks kuitenkin. Ja mulla on älyttömän takkuuntuva (ja aika pitkä, vähän yli puoleenselkään) tukka, ja ton shamppoon jäljiltä se ei oo yhtä takussa kun muiden mun käyttämine! Hoitoaineena käytän kahta eriä. Silloin kun haluan sileen ja takuttoman tukan niin käytän Santen semmosessa isossa purkissa olevaa, joku Brilliant Care se tais olla. Tuo siis lähinnä jos joudun märkänä hiuksiani muotoilemaan, hieman vielä shamppoonkin lisäksi helpottaa harjaamista. Muuten käytän taaskin Urtekramin ruusuhoitoainetta, siinä on aika voidemainen koostumus, ei tunnu sellaiselta perinteiseltä hoitoaineelta, mutta rakastan sen tuoksua ja sitä, että se kyllä kosteuttaa/ravitsee tukkaa, mutta ei litistä.

 • annemarie

  Itselläni on samanlainen hiuslaatu kuin sinulla. Kokeilin Livboxissa tullutta näytettä tuosta BC:n ruususampoosta ja vaikka pidin tuoksusta ja koostumuksesta, koin sen olevan liian hoitava ja rasvoittavan hiukseni nopeammin kuin yleensä. Ehkä sinulla on sama? Kaksoispesusta voisi ehkä olla apua. Itse olen huomannut pääseväni sillä pidemmälle ilman nopeaa rasvoittumista, tuon BC:n sampoonkin kanssa oli pakko menetellä niin :)

 • Jenniii

  Minulla tosiaan hiuksissa juuri nyt ollut tuota samaa rasvoittumisongelmaa, mutta olen kokenut, että tuo nimenomainen shampoo jättää tosi pitkäksi aikaa sellaisen puhtaan tunteen verrattuna moneen muuhun. Rasvoittuminenhan minulla liittyy selvästi tähän hormonaaliseen heilahteluun e-pillereiden jälkeen eli en usko sen suoranaisesti kytkeytyvän käyttämiini tuotteisiin. Toki itselle sopiva shampoo pitää tukan varmasti puhtaamaan tuntuisena pidempään, mutta kun keho toimii kuten toimii, ei välttämättä pelkällä shampoolla pysty kamalan paljon muuttamaan sitä perustilannetta. 

  Toisaalta veikkaan, että rasvoittuminenkin saattaa villiintyä, jos hiuspohja ei voi hyvin ja tästä shampoosta on ainakin omalla kohdalla tullut sellainen olo, että se oikein hellii päänahkaa. :) Omalla kohdalla taitaa se kaikkein pahin rasvoittumisvaihe nyt olla toivon mukaan jo takana, mutta apua sain pesuvälien pidentämiseen sellaisesta kikasta, että suihkautan hiuksiin kuivashampoota jo jo heti pesun jälkeen, kun ne ovat vielä puhtaat. Suosittelen kokeilemaan! Erityisesti olen tykännyt Batisten kuivashampoosta, jota myydään ainakin Kicksissä.

  Mitä muuten tarkoittaa tuo kaksoispesu? Sitä että vaahdotat tukan yhden suihkun aikana kahteen otteeseen?

 • Jenniii

  Hei kiitos vinkistä! :) Tuota en olekaan kokeillut, mutta käytän joskus satunnaisesti hopeashampoota kirkastamassa hiusten väriä pesun yhteydessä. Öljystä en ole kyllä huomannut hiusten kellertyvän, mutta heräsipä uteliaisuus tuota uutuutta kohtaan myös, kun olen näistä Oil Miracle -tuotteista tykännyt muutenkin!

 • Jenniii

  Urtekramin tuotteita en olekaan itse testannut, vaikka nimi on hämärästi tuttu. Santén jotakin shampoota olen testannut ja siitä kyllä tykkäsin kovasti. Itse tarvitsen kyllä vähän sellaisen shampoon, jossa on ytyä irroittaa myös muotoilutuotteet – riittääköhän tuossa Urtekramissa puhti siihen? Olen nyt niin ihastunut tuohon ruusun aromiin, että pitää ehkä testata tuota hoitoainetta ainakin. :)

 • Larppis

  Mulla on paksu, taipuisa ja hiukan karkea, juurikin sellainen etelä-euroopalaismainen tukka vaikka oon tosi vaalea. Tykkään hiuksistani kovasti, mutta usein ne on vaan ponnarilla. Vaatii paljon aikaa ja vaivaa saada ne laitettua tietyllä tavalla, kun hiuspehko on niin itsepäinen. Mutta anyways, mun lempparituote on Moroccanoil-öljy paksumpana versiona. Se ei rasvoita yhtään ja hiukset imaisee öljyn heti eikä hiukset tule sähköisiksi. Siitä on myös kevyempi versio ohuemmille hiuksille.

 • Katyusha

  Kyllä riitää! Itse käytän muotovaahtoa, tyvikohotussprayta, joskus suolasuihketta ja kuivashamppootakin, ja hyvin lähtee kaikki tukasta tuolla shamppoolla :) Urtekramilla on tietysti myös muita shamppota, mulla on ton rasul-shamppoon lisäks käytössä aloe vera -shamppoo, mutta siitä en tykkää niin paljoa koska se on pesevämpi ja kuivattavampi ja saa mun tukan ihan mielettömään takkuun… Mut siis oon kyllä itse ollut tyytyväinen tohon rasuliin, on pessyt mömmöt pois tukasta. Pesen sillä joskus öljynaamiotkin pois, nekin lähtee parilla vaahdotuksella :)

Related posts