26/11/14

Hunajainen katse

17 89 lasit5.jpg

Silmälasit on hankittu Specsaversilta saadulla lahjakortilla.

Olipa huvittavaa lukea hiljattain Eevan uusista rilleistä, sillä tarina silmälasien valinnasta kuulosti likimain identtiseltä oman kuukauden takaisen pähkäilyni kanssa. Ja itse lasitkin ovat hiukan samanhenkiset! Minulla oli optikkoliikkeeseen astellessa mielessäni melko selkeä mielikuva siitä, mitä olin tulossa hakemaan, mutta toisin kävi. Olin Eevan tavoin kaavaillut jotakin vähän pyöreämpää ja naisellisempaa lasimallia, ja itse asiassa olin alustavasti jo päättänytkin, mitkä kehykset todennäköisesti valitsisin, mutta mielu muuttui sovitellessa täysin.

Olin muutama kuukausi sitten mukana Specsaversin stailaushaasteessa, jossa sain stailata silmälasimallikilpailun finalistille tyylin laseineen päivineen. Tässä yhteydessä sain myös lahjakortin silmälasiostoksille, joten tuumin, että olisi hyvä hetki käydä päivittämässä rillityyli. Sattuipa vielä niin sopivasti, että postissa oli tupsahtanut kutsu ilmaiseen näöntarkastukseen, joten tulipa hoidettua sekin samalla.

lasit1.jpg

Tarvitsen lähinnä lukulaseja eikä silmälaseissani ole juuri vahvuuksiakaan, sillä meikäläisen kohdalla suurin korjaustarve liittyy hajataittoon. Tästä syystä rillejä ei siis usein blogin puolella näy, vaikka sellaiset minulla onkin. Muutamat lukijat ovat kuitenkin kaipailleet silmälaseja mukaan asu- ja tyylipostauksiin inspiraatioksi, joten voi olla, että jatkossa näkyvät rillit täällä blogissakin vähän useammin.

Mutta tosiaan… Siihen kehysten valintaan! Olin jo stailaushaastetta tehdessäni sovitellut sellaisia läpikuultavan harmaasävyisiä ja hiukan pyöreämmän mallisia Tiger of Swedenin kehyksiä ja tykästynyt niihin. Halusin silti liikkeeseen päästessäni vielä tsekata koko tarjonnan ja sovittaa muutamat muutkin. Ja kuinka ollakaan, yhtäkkiä ne Tigerin kehykset eivät enää päässeetkään ykkössijalle. Jouduin hylkäämään pyöreät muodot, kun hunajaisen sävyiset Replayn kehykset näyttivät nenälle aseteltuna siltä kuin ne olisivat vain kuuluneet juuri siihen. Eli neliskulmaisin ja hunajaisin rillein katsellaan maailmaa nykyään. :)

lasit3.jpg lasit6.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ansku!

  Ja postausten ensimmäinen kuvakin on lähes samanlainen!

 • Elliina

  Onpas kyllä hyvännäköiset lasit :) Ehdottomasti olisi kiva saada asukuvia, joissa näkyy lasejakin.

 • Jenniii

  Haha, totta! Jotenkin tuntuu luontevalta kuvata lukulaseja yhdessä kirjojen kanssa. ;)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Pitää yrittää ujuttaa lasit mukaan aina joskus päivän asuihin!

 • Hanna Maria

  Sopii hyvin! Munkin pitäisi varmaan käydä näöntarkastuksessa, sillä oon huomannut että tarkkuutta vaativissa hommissa laseista olisi apua, ja varmaan näytön tuijotteluunkin. Ollaanko tässä tulossa vanhaksi.. :D Lapsena aina haaveilin silmälaseista koska ne näyttivät niin coolilta, mutta nyt vähän kauhistuttaa jos joutuu sellaiset hankkimaan.

 • collinedelapaix

  Oi, ihanat! Makeen väriset (hehhe)! Sopii siulle kyllä tosi hyvin :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Minulla kävi näöntarkastuksessa niin, että lasien vahvuutta itse asiassa vähän laskettiin. Se oli yllättävää! Minulla ei siis varsinaisesti ole vahvuuksia ollenkaan, vaan prismahionta, jolla juuri korjataan tuota hajataittoa. Ja oikeastaan nykyiset lasit ovat paremmat kuin ne vanhat. Optikko nimittäin oli sitä mieltä, että näiden hajataitto-juttujen kanssa on hyvä, ettei silmää auteta liikaa ja hänen mielestään vanhoissa laseissa ”ylikorjattiin” ongelmaa. Liian vahvat linssit eivät ole käytössä miellyttävät ja laiskistuttavat silmän omia lihaksia – paras on kuulemma auttaa silmää vain vähän, jotta se joutuu tekemään itsekin hiukan töitä. Tuntuvat myös paljon mukavammalta käytössä nämä uudet. 

  Ja myös minä haaveilin nuorempana silmälaseista. :D Onneksi näitä omia laseja tarvitsee lähinnä lukiessa ja silloin, kun silmät väsyvät, joten pakko ei ole jatkuvasti käyttää. 

 • Jenniii

  Hahaha, mahtava puujalka! :D

 • Hanna Maria

  Kuulostaa ihan loogiselta :) Meillä taitaa olla työterveyden puolesta ilmainen näöntarkastun, joten ehkäpä varaan ajan sinne. Varmaan mullekin riittäisi ihan vaan lukulasit, tai oikeastaan en välttämättä edes lukiessakaan tarvitsisi, tietokoneella ja tarkkaan piirtäessä laseista olisi varmasti apua.

 • VierasElli

  Moi Jenni! Toivoisin, että jos vaan mahis, niin laittaisit myös jo juttujen alkuun merkinnän, jos kyseessä on jonkinlainen yhteistyö (saatuja tuotteita esillä). Musta se on jotenki kauheen kiva lukijalle ja aika monilla Lilyssä on sellainen tapa (esimerkiksi tuolla Puutalobabylla), josta saa mukavasti hyvää mallia.

  Ja hienot on rillit, etenkin tuo väri!

 • Jenniii

  Yleensä olen näin aina merkinnytkin kuten varmaan olet huomannut? :) Juttujen alusta löytyy yleensä joko tunniste ”kaupallinen kampanja” tai ”yhteistyössä: XXX”, jos kyse on sovitusta yhteistyöstä. Jos postauksessa on esittelyssä blogin kautta saatuja tuotteita, olen yleensä merkinnyt heti jutun alkuun ”tuotteet saatu testiin blogin kautta”. Tosin asupostauksiin en ole erikseen merkinnyt saatuja tuotteita postauksen alkuun, koska niiden tiedot listataan samalla kertaa varsinaisen tekstiosion lopussa ja yksittäinen tuote on harvoin ns. pääroolissa.

  En tiedä, mistä syystä tulin tämän postauksen kanssa merkinneeksi sen vasta tuonne loppuun. Ajattelin kai, että kun asia mainittiin itse postauksessa alkupuolella, että homma olisi selkeä. Mutta kiitän palautteesta, ja suihkaisen tuon merkinnän tuonne jutun alkuun, missä se yleensäkin on ollut. Kiva kuulla, että Lily-bloggaajien selkeistä merkinnöistä tykätään! :)

 • iidaac

  Nuo lasit on aivan upeat! Sopii sun kasvojen muotoihin todella kauniisti ja väri on erittäin hyvä. :)

  T: tuleva optikko

 • Jenniii

  Voi kiitos! Huippua kuulla oikein (tulevan) ammattilaisen mielipide. :) Olen huomannut, että minulle ehdottomasti sopivat tällaiset hiukan lempeämmän väriset kehykset parhaiten. Mustat graafiset kehykset ovat muilla upeita, mutta minun vaaleaa hipiääni vasten sellaiset näyttävät jotenkin tosi kovalta.

 • Esikko

  Ihania kukkia. Eiväthän nuo ole niitä punastelevia morsiamia joista postasit jo jonkin aikaa sitten? Lasit ovat myös kivat, istuvat kasvoillesi hyvin ja sävy toimii myös.

 • Jenniii

  Joo, hyvin bongattu – samat kukat siis kyseessä! :) Ne kuivuivat maljakkoon niin kauniin näköisiksi, että en raaskinut heittää roskiin, vaan jätin esille. 

 • ElizabethRinne

  Ihanat lasit, jotka passaavat sulle ihan täyrellisesti! :-)

 • Jenniii

  Kiitos Elizabeth! :) Tykkään näistä hurjasti!

Related posts