24/11/14

Mitä antaa joululahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea?

9 55 jenni-ja-noora-eettiset-joululahjat-2014.jpg

Kaikenlaisten kaupallisten yhteistyöehdotusten lisäksi saan aina välillä muitakin kiinnostavia yhteydenottoja ja nyt syksyllä sellainen viesti tupsahti sähköiseen postilaatikkooni Kepa ry:ltä. Oikeanmukaisemman maailman puolesta työskentelevä Kepa on toteuttanut nyt jo useampana vuonna Eettiset joululahjat -kampanjan, jonka kasvoina on nähty muun muassa Docventures- ja Madventures-ohjelmista tutut Riku ja Tunna sekä laulajatar Yona. Tänä vuonna kampanjaan mukaan pyydettiin blogimaailmasta tuttuja tyyppejä, enkä tietenkään voinut tällaisesta hienosta hyväntekeväisyysproggiksesta kieltäytyä. Eettisten joululahjojen puolestapuhujana on minun seuranani tällä kertaa Kemikaalicocktail-blogista tuttu Noora Shingler. 

Kepan nettisivuilta löytyy siis mainio listaus eettisiä joululahjoja tarjoavista verkkokaupoista, merkeistä ja järjestöistä. Olemme Nooran kanssa molemmat vieraskynäilleet nettisivuille jouluaiheiset blogitekstit ja koonneet Kepan joululahjalistauksesta omat eettiset suosikkivinkkimme, joten käykäähän lukemassa meikäläisen mietteet aiheesta Kepan sivuilta ja napatkaa samalla talteen joululahjavinkit! :)

PS. Kepan nettisivuilta löytyy myös kiinnostava artikkeli siitä, miten kuluttaja voi vaikuttaa eettisemmän tuotannon puolesta. 

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • louna

  Selviytymispakkaus eli siis ruokaa ja muuta kulutustavaraa sisältävä pakkaus on ehdottomasti fiksuin joululahja tai sitten ei vaan yksinkertaisesti osta mitään. Raaputusarpoja olen joskus ostanut. 

 • Jenniii

  On varmaankin aika yksilöllistä, mikä on kellekin mieluisa lahja. Myös aineettomat lahjat ovat kivoja: leffa-, teatteri- tai konserttiliput tai vaikka lahjakortti kauneushoitolaan. Näissä eettisissä lahjoissa on kuitenkin otettu huomioon se näkökulma, että joko ne hyväntekeväisyyden kautta auttavat jotakuta tarpeessa olevaa tai vaihtoehtoisesti tuotantoprosessissa on tuettu esimerkiksi paikallista yrittäjää kehitysmaasta, tms. 

 • louna

  Kuulostaa hyvältä

 • atomi

  Hyvä hyvä Jenni ja Noora! Tulipa tosi hyvä mieli tästä(kin) postauksesta :D

 • Jenniii

  Jee! Minullekin tuli hyvä mieli tästä yhteistyöstä! :)

 • napu

  Ihana ajatus! Ainoa vaan että tuo eettisiä joululahjoja tarjoavien yritysten tai yhteisöjen lista on vanhentunut… siellä näyttää olevan mukana esim unkai ja Vihreiden vaatteiden verkkokaupat, joita ei käsittääkseni ole ollut olemassakaan enää pitkään aikaan, ja vastaavasti puuttuu ainakin Weecos, joka istuu kategoriaan paremmin kuin hyvin!

 • Jenniii

  Kannattaa ehdottomasti laittaa näistä palautetta Kepan suuntaan! :) Veikkaan, ettei listan vanhoja jäseniä tsekkailla ihan joka vuosi uusiksi, elleivät ole itse infonneet toimintansa loppumisesta.

 • Jenniii

  Itse asiassa Kepalta tulikin tänään viestiä, että lahjamyyjien tiedot on nyt päivitetty ajan tasalle. Taisin itse vain olla vähän liian aikaisin liikenteessä kamppiksesta vinkkaillessani. :D

 • sonsaa

  Ihana Jenni, ihana Noora ja huippua että olet lähtenyt tällaiseen mukaan. ”Parempia” lahjaideoita on todellakin olemassa niin paljon ja mikäs sen parempi kuin saada vinkit tällaisen listauksen muodossa

Related posts