20/11/14

Yhdessä 2015 – valokuvataidetta ja muistiinpanoja

5 53 yhdessa8.jpg

Olen henkeen ja vereen kalenteri-ihminen enkä voisi kuvitellakaan korvaavani paperiversiota jollakin elektronisella päivyrillä – siitäkään huolimatta että sellaiset varmasti ovat ihan näppäriä käyttää. Joissakin asioissa olen hyvin analoginen tyyppi: tykkään lukea lehteni ja kirjani paperisina, pidellä kynää käsissäni ja kirjata menot konkreettiseen kalenteriin ja raapustaa muistutukset TO DO -lappusille. Jostain syystä tuntuu jopa, että muistan asioita paremmin, kun olen fyysisesti kirjoittanut ne käsin jonnekin.

Koska rakastan perinteisiä kalentereita, minulla on monena vuonna ollut tapana huikkailla kivoista kalenterilöydöistä täällä blogin puolella. Kalenterijuttuja on siis luvassa myös tälle vuodenvaihteelle, kun uuden almanakan hankkiminen alkaa olla ajankohtaista. Yksi pitkäaikainen suosikkini on ollut Lahden muotoiluinstituutin opiskelijoiden toteuttama kalenteri, jota perinteisesti ovat koristaneet valokuvauksen opiskelijoiden otokset. Ja niin myös tänä vuonna. :) Ja erityisen kivaa tästä kalenterista on vinkata tänä vuonna, kun mukana tekijätiimissä on tuttu tyttö. Veikko Kähkösen assistenttina toimivan Emma Sarpaniemen valokuvia on nähty täällä Pupulandiassakin.

yhdessa14.jpg

Lahden muotsikan vuosikalenteri 2015 kantaa nimeä Yhdessä ja sitä on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa 13 nuorta valokuvaajaa. 160-sivuisen kalenterikirjan sivuilla käsitellään valokuvan kautta aiheita ystävyydestä ja yhdessäolosta ystävän poissaoloon ja yksinäisyyteen. Mukana on tarinoita niin pienen helsinkiläisen eläkeläisnaapuruston arkisesta onnesta kuin aasialaisten seksuaalivähemmistöjen kohtaamista ongelmista. Kauniin ja erityisen lisän kirjalle antavat myös käsin tehdyt tekstit ja vesiväreillä laveeratut taustat.

Kotimaisesti tuotetun kalenterin hintakaan ei päätä huimaa, sillä se kustantaa 20 euroa (+ 5 euron postituskulut). Jos kiinnostuit, niin Yhdessä-kalenterin voi tilata omakseen nettisivujen kautta, joilta löytyy myös lisätietoja tekijöistä ja Facebook-sivuilla on lisää kuvia kalenterin sisäsivuista.

Translation: If you’re looking for a beautiful and different calender for the year 2015, here’s a cool option. :) The young photography students of Lahti Institute of Design have put together this amazing book that combines art with this useful everyday item. You can read more and buy the calender HERE

yhdessa3.jpg yhdessa2.jpg yhdessa4.jpg yhdessa5.jpg yhdessa6.jpg yhdessa7.jpg yhdessa9.jpg yhdessa10.jpg yhdessa13.jpg

Photos: Yhdessä 2015

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • MarjukkaS

  Näyttää hyvältä, persoonalliselta!

  On kyllä tosi kiva, kun jaksat meille lukijoille aina vinkkailla kotimaisista ilmiöistä, suunnittelijoista, pikku putiikeista yms. Näistä kun ei muuten ollenkaan aina saisi tietoa. Tässäkin voi samalla tukea nuoria opiskelijoita.

 • JoYlimys

  Kiitos! Oonkin jo jonkin aikaa ettinyt 2015 kalenteria. Itsekin haluan pitää kalenterin paperiversiona, ja juuri kalenteri on mulle joka vuosi todella tärkeä. Se on jopa vähän niinkuin päiväkirja. Säästän vanhat kalenterit ja tykkään selailla niitä myöhemmin.

 • reettis

  Hih, pikkuveljeni esiintyy kalenterin sivuilla myös :) Pitää ostaa itsellekin tuo mahdollisimman pian!

 • Paperinen kalenteri sen olla pitää, niissä on vain niin eri fiilis kuin esimerkiksi puhelimen kalenterissa. Oma kalenterin kanssa eläminen on tosin jäänyt vähän heitteille, ehkä vuoden 2015 voisikin aloittaa hieman organisoidummin :).

 • Kedonkukka

  Kalentereita saa ostettua myös ensi viikon viikonloppuna (29.-30.11.) Muotoiluinstituutin joulumyyjäisistä Lahdesta ;)

  https://www.facebook.com/events/656358171130058/

  T. Muotsikkalainen

Related posts